Kymmenykset

Hämmentynytsisar

Maksatteko kymmenykset vaikka olisi hyvin tiukkaa taloudellisesti?
Meidän perheellä on ollut jo pitkään raha-asiat solmussa emmekä ole maksaneet kymmenyksiä kun olemme ajatelleet ettei meillä ole varaa. Mutta onko se Jumalan mieleistä ajattelua? Onko viisasta maksaa tilanteessa kuin tilanteessa kymmenykset?

Ja nyt en halua väittelyä vaatiiko Jumala kymmenyksien maksamista. Koen voimakkaasti että ne kuuluu maksaa. Mutta jos rahatilanne on muutenkin huono...

47

1854

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eräs.uskova

      En maksa kymmenyksiä enää nykyään.

    • qwertyuiop123

      Teologeille ja fariseuksille ei tarvii maksaa kymmenyksiä. Laita jotain sinne missä on aitoa Jumalan etsimistä, rukousta, huolta hukkuvista sieluista. Äänestä kukkarollasi, käytä järkeäsi, älä kuuntele kauniita selityksiä äläkä antaudu ihmisten manipuloitavaksi.

    • eilakiaolenyt

      Kymmenykset eivät kuulu uuteen liittoon; eivätkä ne kuuluneet sellaisena vanhaan liittoonkaan.

      Aabraham ei koskaan maksanut omistaan kymmenyksiä.
      Jaakob ei koskaan maksanut kymmenyksiä.

      5 Moos 14:22-29 kertoo Mooseksen lain mukaiset 'kymmennykset' ja tuo laki, jos sen tarkasti luet kertoo jotain aivan muuta kuin kymmenysten maksamisen muille. Kahtena vuonna ne piti syödä itse Jumalan temppelissä ja vain kolmantena vuonna antaa leeviläisille, muukalaiselle, orvolle ja leskille, jotka asuvat alueellasi.

      Joten ole täysin levollisella mielellä maksamatta kymmenyksiä. Antaminen pitää tapahtua iloisella mielellä ja silloin kun sydän iloitsee antamisesta.

      Pakosta antaminen on täysin turhaa.

      Antaminen ei tuo mitään siunauksia elämään.. kaikki mitä Jumala antaa meille siunauksina, Hän antaa sen kaiken Jeesuksen uhrin tähden, ei meidän tekojemme tähden. Jumalan siunaukset eivät koskaan tule tämän maailman siunauksina. Varo siis käymästä kauppaa Jumalan kanssa!!!

      Palkka meille maksetaan vasta perillä.

      • vai.niin.niinkö

        Mikä sinä olet neuvomaan, kun et itsekään ole siellä temppelissä syönyt niitä kymmenyksiä.-
        Aivan fariseus olet maallisessa mielessä.
        Et taida ollenkaan edes käsittää kirjoitustenmukaista opetusta kymmenyksistä.
        Ensin, ne annettiin Melkisedekille ja mitä tämä Melkisedek yleensä tarkoittaa hengellisessä mielessä ja kuinka ne tänään edelleen on tarkoitettu ja se raamatullinen osoitus on Kristukselle. ts. näet olevan aivan pihalla koko jutuillasi


    • vastuuensin

      Sinun ensimmäinen velvollisuutesi on huolehtia perheesi toimeentulosta ja huolehtia niistä vastuista, jotka taloudellisesti olet ottanut esim. asuntolaina.

      • kullakin.totuutensa

        Kyllä kymmenykset menee lähimmistä huolehtimisiin. Kymmenykset kuuluivat Vanhaanliittoon.
        Mistä löytyy tänäpäivänä totuuden puhujat ?


      • Lapsetensin

        Elatusmaksu ensisijainen aina.


      • näkeehän.sen.elämässä
        Lapsetensin kirjoitti:

        Elatusmaksu ensisijainen aina.

        Niin, ja kaljakaverit. Siihen on riitettävä, kaiken sen ylimääräisen kulutuksen päälle.
        Mitä ne naapuritkin sanovat, ellei kännykkä vaihdu säännöllisesti, tv. kanavia riittävästi, vaatteita osteta ylenmäärin joka vuosi, autokin pitää vaihtaa ja kaikki se vakuuttaakin.
        Ei millään riitä ei. Sitten pitää ajella kaikenkarvaisia kirpputoreja 250 km. säteellä, ostaa leikkikaluja ja kaikkea krääsää. Ei siitä riitä. Siksi sitä leipäpussia pitää hakea pelastusarmeijasta ja hakea rahakorttia, että toimeentulee.
        Ei millään kymmenyksiin tämänpäivän kulutuksissa riitä, siksi niitä ei kannata maksaa.
        Toista se on tuo naapurin pientuloisen eläkeläisen. Kulkee ikivanhossa vaatteissa, tosin siistit. Luhtasen takkikin jo pian 25 vanhat. Kenkänsä käyttää niin loppuun, että pohjat puhkee. Pikkasen yli tonnin saa eläkettäkin raasu. Siitä maksaa vanhaa autoa, jolla käy kaikkein tärkeimmän, eli kaupassa leipää ostamassa, lääkkeensä sydänvaivaan, sekä muuhun kolotukseen. Vieläpä ostaa kahvitkin sille kirpputorikaverille, että se pärjää. Kutsuu toisen heikko-osaisen syömään, jopa sen kissankin hoitaa. Se on sitten käsittämätöntä, että siitä maksaa polonen kymmenyksensä ja on vielä iloinen, sekä onnellinen, sekä kiittää Herraa kaikenkukkuraksi. Mutta, vanhanhan se on. Ei ymmärrä, että kännykkä pitää uusia säännöllisesti ja telkkukin. Oppisi ajan tavoille ja murjottasi kun rahat ei riitä mihinkään.


    • eioleoppiakymmenyksistä

      Vapaakirkossa ei ole oppia kymmenysten maksamisesta.

      Lue Vapaakirkon opin pääkohdat!

    • Freievangelischekirche

      Maksan kymmenykset (10 % bruttotulosta) vaikka olisi tiukkaa. Seurakunnan taloudellinen tukeminen on kivaa!

    • annavainjoshyvältätuntuu

      Saat antaa enemmänkin.

    • annetaanvain

      Minun tavoitteenani on päästä 50 % bruttotuloista, jotka voisin antaa pois. Ihan vielä en ole siinä, kun pitää vielä vähän syödäkin. Mutta luulen, että eräänä päivänä pääsen tuohon tavoitteeseen. Mielenkiintoista on se, mihin Herra kehoittaa antamaan .. hän yllättää joskus ..

    • Kymmenykset on hyvä periaate, mutta omaa harkintaa kannattaa käyttää. Käytännön ehdotus: Olisiko mahdollista antaa kymmenysten sijaan jotain muuta? Esim. aikaa kuuntelijaa tarvitsevalle? Tai muuta käytännön apua lähimmäisille, vaikka kauppaostoksissa vanhukselle? Jos haluat seurakunnassa palvella, niin olisiko siellä mielekästä tekemistä, joka ei ole pois perheeltä?

      Itse en maksanut opintojen aikana kymmenyksiä Suomen teologisessa opistossa, vaikka Mailis Janatuinen kirjoitti että silloinkin tulisi kun ottaa opintolainaa. Mielestäni ei ole kovin paljoa järkeä ottaa lisää velkaa, että voisi maksaa kymmenyksiä. Tärkeää on miettiä myös niitä kaikkein lähimpiä, eli perheenjäseniä. Onko esim. seurakunnalle annettu raha pois lasten hyvinvoinnista? Niin ei tulisi mielestäni olla.

      Sitten se vielä, että vaikka et maksaisi täysiä kymmenyksiä, niin entä jos annat tässä elämäntilanteessa vähemmän? Että turvaat ensin läheistesi hyvinvoinnin ja katsot että saat maksettua laskut, niin jos siitä jää yli, niin jos siitä annat vaikka vähemmän kuin kymmenykset, mutta hieman kuitenkin?

      Ehdotuksia vain. Taivaan Isän siunausta! Muista että et ole lain alla vaan armon alla. Ja että Jumala tietää ja tuntee ja ymmärtää.

      • lainan.alla

        Mikä mantra on sana "lain alla"?
        Käsitän, että lain alla on sitä, että tekee syntiä ja laki tuomitsee synnin. Raamatun opetus on synnistä se, että synti on Jumalan lain rikkomista.
        Tuo "lain alla" perinnäismantra on sellaista toistoa, jota ei käsitetä, mutta, kun isät niin hokee, niin hoetaan sitä laina alla juttua eteenpäin.

        Mutta, ehkä se tarkoittaa, että ylikulutusta ja liikaostoa on, niin on lainan alla, orjuudessa, kulutusorjuus. Se ehkä sitten on sitä seurakuntalaisten lainan alaisuutte, ettei rakkaudenlahjaa riitäkään Herran työhön ja pelastussanoman kylvävakkaan.


      • lainan.alla kirjoitti:

        Mikä mantra on sana "lain alla"?
        Käsitän, että lain alla on sitä, että tekee syntiä ja laki tuomitsee synnin. Raamatun opetus on synnistä se, että synti on Jumalan lain rikkomista.
        Tuo "lain alla" perinnäismantra on sellaista toistoa, jota ei käsitetä, mutta, kun isät niin hokee, niin hoetaan sitä laina alla juttua eteenpäin.

        Mutta, ehkä se tarkoittaa, että ylikulutusta ja liikaostoa on, niin on lainan alla, orjuudessa, kulutusorjuus. Se ehkä sitten on sitä seurakuntalaisten lainan alaisuutte, ettei rakkaudenlahjaa riitäkään Herran työhön ja pelastussanoman kylvävakkaan.

        "Lain alla" viittaa suorittamiseen. Emme tee hyviä tekoja kiitollisuudesta, vaan ansaitaksemme. Ansioperiaate sopii joihinkin konteksteihin (kuten työelämään), mutta kristinuskossa me saamme lahjaksi. Rakkauden tulisi olla motiivimme. Roomalais- ja Galatalaiskirjeissä on opetusta siitä, että kristitty ei ole enää "lain alla".

        Lakihenkisyys (legalismi) vie elämästä ilon. Fariseukset olivat Uuden testamentin aikaan tunnollisia lain noudattajia, mutta juuri heidän kanssaan Jeesus ja apostolit joutuivat rajankäyntiin. Yleensä uskonnoissa pelastus ansaitaan tavalla tai toisella. Kristinuskossa Kristus on jo maksanut kaiken meidän puolestamme. Siitä kiitollisina toteutamme Jumalan tahtoa.


    • vaimolta.kuultua

      Tässä taannoin, varmaan kymmenisen vuotta sitten, Vapaakirkollinen sisar kertoi helluntaivaimolleni, että heillä oli taloudellisia vaikeuksia rahallisesti, kunnes alkoi laittaa kymmenykset kirkkonsa työmuotoon.
      Kun he sydämestään lähti tuolle tielle, heiltä poistui tuo "rahapuute". Eli rahat alkoivat riittämään kaikkeen tarpeelliseen ja kulutukseen.
      Ja täytyy sanoa, että ei heillä edelleenkään ole "puutetta".
      Ainakin he saivat siunauksensa, kun seurasivat Sanan opetusta.
      Sanotaanko, että Herralla on ollut yski seurakuta aikain alusta, sen loppuun.
      Eli kansalleen Herra on sanonut, saat kymmenen omenaa, joutaisiko yksi Hänen käyttöön.
      Kyse on rakkaussuhteesta Herran työhön.
      Omena vertaus on vertauskuvallinen.

    • kiitäjailoitse

      Tuo edellinen on harhaoppia. Älkää hyvät Jeesuksen ystävät luulko, että taloudellisia siunauksia voi ostaa Jumalalta ... älkää rakkaat siihen sentään sortuko. Sielunvihollinen se sellaiseen houkuttaa .. noita valitettavasti joskus kuulee ..
      Raha-asioiden hyvä ja huolellinen suunnittelu ja budjetointi on tärkeää perheessäkin ja voihan olla, että joku asia saa havahtumaan siihen etukäteissuunnitteluun, niin että rahat alkavatkin riittää paremmin ja jää vähän säästöönkin yllättävien menojen varalle.

      Raamatussa ei ole kymmenysoppia, ei Vanhassa eikä Uudessa Testamentissa. Tuolla edellä on Mooseksenlaki kymmynyksistä Vanhassa Testamentissa ja se on aivan toisenlainen laki, kuin mitä valehtelijat joskus meille kertovat!

      Kun me Jeesukselle olemme itsemme antaneet, olemme antaneet Hänelle kaiken. Meillä ei ole enää mitään omaa, olemme Hänen taloudenhoitajiaan, annamme aikaamme, annamme lahjojamme, annamme kiitosta ja ylistystä, annamme varojamme sen mukaan kuin Hän sydämessämme vaikuttaa tahtomista ja tekemistä. Mutta kaikkein tärkeintä on se, että tämän kaiken teemme iloiten ja kiitollisena siitä valtavasta armosta, pelastuksen lahjasta, iankaikkisesta elämästä, jonka olemme Häneltä täysin ilman ansioita saaneet. Me emme odota tässä ajassa palkkaa tekemisistämme, vaan Hän maksaa palkan sitten kun olemme perillä ja on palkan maksu hetki.

      Eikö meidän pelastuksemme ola paljon arvokkaampi kuin kaikki maailman kullat ja hopeat .. koskaan et voi siitä maksaa senttin vertaa Herralle takaisin, etkä voikaan - äläkä yritäkään, koska yritys on jo Herran silmissä paha, koska muutoin se ei olisikaan armosta annettu lahja .. pelastusta ei voi ostaa, sitä ei voi korvata .. on vain otettava se lahja vastaan ja täysin käsittämätöntähän on se, että Herra juuri minut halusi omakseen ottaa ja kutsui minut ottamaan vastaan Hänet, Jeesuksen, joka muutti asumaan sydämeeni ja ohjaa nyt elämääni - Hänen se on ja Hän saa sitä käyttää niinkuin hyväksi näkee.

      Ole siunattu, Herra ei pane taakkoja sinun kannettavaksesi, Hän on kantanut sinun taakkasi.

      • mietipä.mistä.annat

        Höpö sinulle. Jumalata ei voi ostaa mitään, mutta Hän voi siunata, kuten sana opettaa.
        Ei Herran siunaus ole taakka. Onko sinulle yksi omena liikaa Herralle, jos Hän antaa ensin sinulle ne kymmenen? Niinkö rakkautesi on Herran työtä kohtaan suurta?

        Itselläni on 1200 euron kk. tulot. Maksan siitä menoni ja huomaan sen, että kuinka Herra kertaa tuloni sillä, että joudunkin maksamaan saamistani tuotteista, vaikka vain puoli hintaa. Eli ne yhdeksän omenaa vielä siunaantuu tavallaan 18 omenaksi, eli Herra ei jää velkaan.
        Huomaatko sen?

        Mutta, rakkaudenlahja on rakkaudenlahja. Ilman rakkautta ei kannata uhrata mitään.


      • Jeesuksenvarassa
        mietipä.mistä.annat kirjoitti:

        Höpö sinulle. Jumalata ei voi ostaa mitään, mutta Hän voi siunata, kuten sana opettaa.
        Ei Herran siunaus ole taakka. Onko sinulle yksi omena liikaa Herralle, jos Hän antaa ensin sinulle ne kymmenen? Niinkö rakkautesi on Herran työtä kohtaan suurta?

        Itselläni on 1200 euron kk. tulot. Maksan siitä menoni ja huomaan sen, että kuinka Herra kertaa tuloni sillä, että joudunkin maksamaan saamistani tuotteista, vaikka vain puoli hintaa. Eli ne yhdeksän omenaa vielä siunaantuu tavallaan 18 omenaksi, eli Herra ei jää velkaan.
        Huomaatko sen?

        Mutta, rakkaudenlahja on rakkaudenlahja. Ilman rakkautta ei kannata uhrata mitään.

        Saat sinä antaa ihan niinkuin sydämesi kehoittaa.

        Mutta älä vedä kymmenysoppia esiin - sellaista ei Raamattu tunne. Eikä Jumala koskaan siunaa sitä!

        Jumala on luvannut pitää meistä huolta ja vain sen tähden, että Jeesus on maksanut täyden hinnan - täyden uhrin - siitä huolenpidosta. Sen lupauksen varassa meidän siunauksemme lepää.


      • mietipä.mistä.annat
        Jeesuksenvarassa kirjoitti:

        Saat sinä antaa ihan niinkuin sydämesi kehoittaa.

        Mutta älä vedä kymmenysoppia esiin - sellaista ei Raamattu tunne. Eikä Jumala koskaan siunaa sitä!

        Jumala on luvannut pitää meistä huolta ja vain sen tähden, että Jeesus on maksanut täyden hinnan - täyden uhrin - siitä huolenpidosta. Sen lupauksen varassa meidän siunauksemme lepää.

        Kuka raamatussa maksoi kymmenykset, etkö muista?
        Abraham maksoi kymmenykset, uskomme isänä ja tavallaan esikuvana Kristukselle.
        Ihmeellistä, että kymmenestä omenasta ei riitä yhtä Herrantyöhön.
        ps. en ole Vapaakirkollinen, mutta tavallaan Elämänkirjallinen.
        Perustan löydät haukutun Anabaptistien näköalasta seurakunnasta, joka on riippumaton mistään kirkollisesta yhteisöstä.
        Täällä joku likitti eroa kirkosta. Kuis eroaa, kun ei kuulu muotouskonnollisuuksiin, ei edes Vapaa-ajattelijoiden kahleisiin uskonnosta, mielikuviin.
        Mutta, jos rakastaa Herraa - niin eikö se yksi omena riitä, pitääkö siitäkin tässä ajassa pitää kiinni?
        Kiinassa, missä todella uskonsa tähden vangitut keräsivät siitä pienestä leipäpalastaan kymmenykset ja antoivat heikompiosaiselle, siellä tuli herätys.
        Olkoon tämä näin länsimaiselle pihiuskonnolliselle porukalle tiedoksi.
        Pelastus on ilmainen, mutta lähimmäisen uskolle on hintansa, että se perkeleen valtakunnasta saadaan pois. Ehkä se lämmitetty huone ja leipä on hinnan väärti. Jos ei ole. Voi jättää uskonsa.
        Tämä näin jokaiselle mietittäväksi, sillekin joka haluaa erota. Eli ateistille, joka on lukemassa ja provoamassa eroa.
        Ei uskovaisuus ole pakkoa. Jeesuksen aikanakin lähti, jopa opetuslapsia, kun loukkaantuivat häneen. Lähimmät jäi, joille tämä elämänsanat olivat rakkaat ja lähes kaikki kuolivat marttyyrinä.


      • Kiitosaloitusjamuut
        mietipä.mistä.annat kirjoitti:

        Höpö sinulle. Jumalata ei voi ostaa mitään, mutta Hän voi siunata, kuten sana opettaa.
        Ei Herran siunaus ole taakka. Onko sinulle yksi omena liikaa Herralle, jos Hän antaa ensin sinulle ne kymmenen? Niinkö rakkautesi on Herran työtä kohtaan suurta?

        Itselläni on 1200 euron kk. tulot. Maksan siitä menoni ja huomaan sen, että kuinka Herra kertaa tuloni sillä, että joudunkin maksamaan saamistani tuotteista, vaikka vain puoli hintaa. Eli ne yhdeksän omenaa vielä siunaantuu tavallaan 18 omenaksi, eli Herra ei jää velkaan.
        Huomaatko sen?

        Mutta, rakkaudenlahja on rakkaudenlahja. Ilman rakkautta ei kannata uhrata mitään.

        Kiitos ,kirjoitit hyvin ja tuon asian ymmärrän itsekin juuri noin.
        Ja aloittajalle:
        Raamatusta tulee mieleeni Sanaa siitä, että on uskotontakin pahempi on hän, joka ei omistaan huolehdi.

        Olin herkkä nuori äiti v -80-lopun nousuhuuma-aikaan. Koin ahdistusta, kun lapseni valittivat "kaikilla" muilla kuin heillä olevan Levis -farkut.

        Kun meillä niitä olisi pitänyt ostaa neljät ja kplhinta 500 mk ja oma palkka alle 4000 mk , niin ei, kun sentään niitä sai 200 mk:llakin tavallisia.
        Kyllä siihen aikaan oli myös painostusta, että kymmenykset vaaditaan uskovaisilta ja nimenomaan palkasta! Mitä vain hyvää tehdessään ja nimenomaan lapsille, omille ja muillekin, niin huomaa ihmeekseen löytävänsä vaikkapa 70%:n alennuksella tuotteen, mikä olisi jokatapauksessa pitänyt ostaa normihintaankin. Olen aina rekisteröinut , että tuo hyvä säkä on juuri se ihmesiunaus ja kiitos Herralle! Omistaan ja lähiympäristön ihmisistä huolehtiminen on samalla työtä Herramme iloksi. Eräs perheenhuoltaja
        tunsi tehneensä liian vähän Herralle työtä. Mutta sitten aikoinaan hänen lapsestaan tulikin yksi kuuluisa evankelista!

        Nyt koen ja mietin, että koko yhteiskuntajärjestelmässämme perheiden suhteen on jo niin paljon mennyt vikaan, että uskovaisilta vaadittaisiin taitoa! Konkreettisen auttamisen ja ajan antamisen sekä nuorten neuvomisen kanssa olisi niin paljon tekemistä, että sana kymmenyskin muuttu 100 %:ksi. Miksi kymmenykset pitäisi hinnoitella rahaksi?
        Ei koskaan ole asetettu varattomia monilapsiperheitä Suomessa niin ahtaalle kuin tänään . Vaatimukset ovat pilvissä ja todetaan vain, miksikö hankkii lapsia? Uskovaiset herätkää!


    • kiitäjailoitse

      Lain alla oleminen tarkoittaa sitä, että yritämme noudattaa joitain Vanhan Testamentin lakeja, ollaksemme Jumalalle mieluisampia ja etenkin saadaksemme joitain etuisuuksia jo tässä elämässä.

      Kysymys ei ole siis siitä, että saisimme rientää synnin tekoon, vaan siitä, että käännymme Mooseksen lakia noudattamaan. Meille tuo houkutus länsi-maissa lienee melkoinen, koska haluamme itse tehdä jotain ansaitaksemme jotain. Tuollaisesta omavalintaisesta jumalanpalveluksesta ei meille ole hyötyä, joudumme vain helposti joko siihen, että alamme pelätä tuomiota, jos olemme jättäneet tekemättä jotain mitä Mooseksen laki käskee, tai sitten meistä tulee hyvin toisia tuomitsevia ja pidämme itseämme parempina, kuin nuo 'publikaanit' ..

      Meidän on vaikea hyväksyä, että kaiken saamme lahjana Jeesuksen Golgatan sovituksen tähden. Emme saa mitään omilla ansioilla, vaan kaiken huolenpidon saamme Jumalalta Jeesuksen sovituksen tähden. Hän on tehnyt meidät Jumalalle kelvollisiksi armosta - kaikki on siis lahjaa Jumalalta, joka katsoo meitä Jeesuksen kautta.

      Meistä (=meidän lihastamme) ei tule koskaan synnitöntä, koska tämä lihamme himoitsee, kadehtii ja ylpeilee, arvostelee, tuomitsee, pilkkaa, halveksii ja Jeesus voi meitä muuttaa oman itsensä kaltaiseksi, jos me annamme hänelle luvan, jolloin Pyhä Henki voi meissä kasvattaa hengen hedelmiä .. mutta omasta kokemuksesta voin sanoa, että kovin vähän näkyy tuloksia, vaikka jo 1976 annoin Jeesukselle elämäni .. kovin vähän .. tuo vanha luonto asuu sitkeässä, enkä voi muuta, kuin nuo kaikki sydämeni pahuudet vien Jeesukselle rehellisesti ja ehkä niistä ei sitten toisiin kanssaihmisiin ole sen tähden niin kovin paljoa päässyt .. Joudumme siis armosta elämään ja tarvitsemme todella Jeesusta joka päivä ..

      • kuuliaisuus.kunniaan

        Olet täysin hakoteillä. Vai olet ajatellut ruveta uhraamaan, eli seremonialakia noudattamaan. ts. ottamaan varjolain uudelleen käyttöön.

        On hyvä tietää, mikä on raamatun opin ja opetuksen mukaan synti ja syntiä.
        So. Jumalan lain rikkomista. Eli ollaan epäpyhiä lihan kautta.
        On Uudentestamentin opin mukaan huomatta tien kaituus. Siis jos sydän ei taivu synnin tähden se on lain alla. Laki tuomitsee kadotukseen. Eli perille ei pääse mitään epäpyhää ja kauhistuksen tekijää. Tämän tähden Jumala on kirjoituksiin opetuksena sanonut.
        Tuomioi lähtee Jumalan huoneesta. Miksi? Siksi, kun epäpyhyys ja liha, vanha aadamilaisuus on rienaajan avustuksella tullut Herran huoneeseen, eli synti.
        Sen jälkeen tuomitaa ulkopuoliset, eli maailma.

        On turhaa lopsia armoa, jos sydän ei halua elää Herran tahdossa. Jumalan huoneessa asuvasta kauhistuksistakin on riittävä näyttö ja huulillaan todistavat nämä kauhistuksen tekijät Jeesuksesta.
        Mieti, kun tavallaan määrätyllä hengellä armotetaan syntiä, mitä se saa aikaiseksi.
        Kun pastori - tieten erosi vaimostaan, otti "nuoremman" lihansa tähden, kun "laki mukamas ei tuomitse" laki on kumottu" opin tähden. Nuori toisen polven uskova meni raamatun kanssa pastorinsa luo ja sanoi, että teet väärin, teet syntiä, tee parannus.
        Mitä tapahtui tälle uskovalle nuorelle? Pastorin sanat ja teot saattoi hänet pois seurakunnastaan ja kylmälle paikalle jo moneksi vuodeksi. Hän ei ole vieläkään selvinnyt tuon pastorinsa synnin takia.
        Sopii kysyä, onko laki kumottu? Ei ole, se olisi pitänyt olla pastorin sydämessä ohjeena ja neuvona. Mutta ei ollut, vaan vanha aatami. Pastori jatkoi tuossa vapaassa suunnassa ylpeällä mielellä uuden nuorikkonsa kanssa. Ehkä nykyään ulkomailla tehtävissä, siis pastorina. Jumalan laki tuomitsee hänet ja hän on lain alla. Se on lain alla oloa. Jumalan huoneesta lähtee se tuomio ja miksi lähtee. ??? ?Rikotaan Jumalan käskyjä vastaan.

        Mietitäänpä sieltä vanhaa - varjolain Jumalankansan vaellusta. Tehtiin syntiä, jopa palvottiin ympärillä olevien pakanajumala-alttarien äärellä pakanuutta.
        Mitä Uusi testamentti opettaa siitä? So. varoittava esimerkki meille, jotka lopunaikaa elämme. Siis haloo!" Elämme lopun aikaa ja onko meidän muotouskonnollista tapaa - laittomuuden uskonnollista henkeä seurata? Ei, niin miksi sitä opetat? Väärät opettajat tekevät tilin sanoistaan. Minä en tuomitse, mutta Sana tuomitsee ja kyse on Jumalan tahdon vastaisesta elämästä ja se kylmensi sen rakkauden, joka on kääntänyt selän Herraa kohti. Jumala ei tunne laittomuuden opettajia. Sitäkö halutaan?


      • Vanhaa
        kuuliaisuus.kunniaan kirjoitti:

        Olet täysin hakoteillä. Vai olet ajatellut ruveta uhraamaan, eli seremonialakia noudattamaan. ts. ottamaan varjolain uudelleen käyttöön.

        On hyvä tietää, mikä on raamatun opin ja opetuksen mukaan synti ja syntiä.
        So. Jumalan lain rikkomista. Eli ollaan epäpyhiä lihan kautta.
        On Uudentestamentin opin mukaan huomatta tien kaituus. Siis jos sydän ei taivu synnin tähden se on lain alla. Laki tuomitsee kadotukseen. Eli perille ei pääse mitään epäpyhää ja kauhistuksen tekijää. Tämän tähden Jumala on kirjoituksiin opetuksena sanonut.
        Tuomioi lähtee Jumalan huoneesta. Miksi? Siksi, kun epäpyhyys ja liha, vanha aadamilaisuus on rienaajan avustuksella tullut Herran huoneeseen, eli synti.
        Sen jälkeen tuomitaa ulkopuoliset, eli maailma.

        On turhaa lopsia armoa, jos sydän ei halua elää Herran tahdossa. Jumalan huoneessa asuvasta kauhistuksistakin on riittävä näyttö ja huulillaan todistavat nämä kauhistuksen tekijät Jeesuksesta.
        Mieti, kun tavallaan määrätyllä hengellä armotetaan syntiä, mitä se saa aikaiseksi.
        Kun pastori - tieten erosi vaimostaan, otti "nuoremman" lihansa tähden, kun "laki mukamas ei tuomitse" laki on kumottu" opin tähden. Nuori toisen polven uskova meni raamatun kanssa pastorinsa luo ja sanoi, että teet väärin, teet syntiä, tee parannus.
        Mitä tapahtui tälle uskovalle nuorelle? Pastorin sanat ja teot saattoi hänet pois seurakunnastaan ja kylmälle paikalle jo moneksi vuodeksi. Hän ei ole vieläkään selvinnyt tuon pastorinsa synnin takia.
        Sopii kysyä, onko laki kumottu? Ei ole, se olisi pitänyt olla pastorin sydämessä ohjeena ja neuvona. Mutta ei ollut, vaan vanha aatami. Pastori jatkoi tuossa vapaassa suunnassa ylpeällä mielellä uuden nuorikkonsa kanssa. Ehkä nykyään ulkomailla tehtävissä, siis pastorina. Jumalan laki tuomitsee hänet ja hän on lain alla. Se on lain alla oloa. Jumalan huoneesta lähtee se tuomio ja miksi lähtee. ??? ?Rikotaan Jumalan käskyjä vastaan.

        Mietitäänpä sieltä vanhaa - varjolain Jumalankansan vaellusta. Tehtiin syntiä, jopa palvottiin ympärillä olevien pakanajumala-alttarien äärellä pakanuutta.
        Mitä Uusi testamentti opettaa siitä? So. varoittava esimerkki meille, jotka lopunaikaa elämme. Siis haloo!" Elämme lopun aikaa ja onko meidän muotouskonnollista tapaa - laittomuuden uskonnollista henkeä seurata? Ei, niin miksi sitä opetat? Väärät opettajat tekevät tilin sanoistaan. Minä en tuomitse, mutta Sana tuomitsee ja kyse on Jumalan tahdon vastaisesta elämästä ja se kylmensi sen rakkauden, joka on kääntänyt selän Herraa kohti. Jumala ei tunne laittomuuden opettajia. Sitäkö halutaan?

        Joo, joo..laki tuomitsee kadotukseen mutta me eletäänkin nyt armon alla ja lain tehtävä on ajaa meidät Jeesuksen Kristuksen luokse . Uusi liitto, eli armon liitto tuli voimaan Jeesuksen kuoleman hetkellä ristillä, testamenttihän astuu voimaan sen tekijän kuollessa. Paavalinkin tehtävä oli julistaa evankeliumia Jumalan armosta, ei hänen, etiopilaisen eunukin, Corneliuksen tai monen muun täytynyt uuden liiton alla tunnustaa syntejään ennenkuin he saivat uskon lahjana. Kymmenykset kuuluvat vanhaan liittoon; uuteen liitton kuuluu armo, rakkaus ja vapaus Kristuksessa.


    • Haluisin.erota.salaa
      • Helppoero

        Voit erota salaa. Googlaa uskonnollisesta yhdyskunnasta eroaminen. Johtaa maistraatin sivuille, johon tunnistaudut sisään pankin tunnuksilla. Sitten vain yksi rasti ruutuun ja ero on selvä. Maistraatusta tulee vahvistus e-postiisi.


    • vaellasinäoikein

      Eihän meidän uskonvaelluksemme voi olla riippuvainen siitä, miten muut elävät ja tekevät. Me itse olemme vastuussa elämästämme itsellemme, toisille ja Jeesukselle.

      Jos toiset lankeavat syntiin, ei sen saisi antaa meidän seurata heidän esimerkkiään, vaan sitä lujemmin riippua Jeesuksessa kiinni ja elää niissä edeltä valmistetuissa hyvissä teoissa.

      En minä nähnyt, että täällä kukaan synnin tekoon lupaa on antanut!

      • synnin.merkitys

        Niin, mutta synnille pitää antaa Raamatullinen nimi.
        Se on Jumalan lain rikkomista, se on siihen muistiinmerkitty. Siksi pitää puhua asioista oikeilla nimillä ja ei yleisuskonnollisesti hokea, että laki olisi kumottu - hokemaa, millä tehdään tyhjäksi Jumalan sana.
        Tyhjäksi tehty sana, tekee lavean tien, jossa pastorikin lankeaa, no en puhu Vapaakirkon pastoreista, en tunne heitä. Mutta muualta kyllä.


    • kuanuskossa

      Eräs nainen sanoi akateemisesti koulutettu, että oli maksanut kymmenykset säännöllisesti. Sitten oli tullut tilanne ja oli ajatellut: ensi kuussa ei ole varaa. No oli lähtenyt ajamaan autolla väistäessään hirveä oli tullut peltilaskua melkoinen summa. Nuori perheenisä kertoi, että heillä oli tili miltei tyhjä jo keskellä kuuta ja ei olleet maksaneet kymmenyksiä. Sitten päättivät erottaa ja kuun alussa kymmenen osaa Herralle ja sanoi että rahat riittävät loppukuuhun saakka. Itse ne niinkään ajattele kymmenyksiä, tuloni eivät ole suuret, mutta Jumalan työlle menee kyllä ainakin ne kymmenykset ja rahat riittävät. En kirjoita vaatimuksena aloittajalle, mutta kolme selvää esimerkkiä kymmenysten maksusta.

      • Höpökymmenykset

        Taikauskoa on monenlaista. Hirvikolari voi tulla kelle tahansa. Kymmenykset kuuluivat vanhan liiton juutalaisille. Jumala on sallinut mm. jumalattomista tulla miljardöörejä... Kaikkea voi tapahtua kaikille, sanoo viisas Salomo Saarnaaja.


      • mitäkäskytkäskeekään
        Höpökymmenykset kirjoitti:

        Taikauskoa on monenlaista. Hirvikolari voi tulla kelle tahansa. Kymmenykset kuuluivat vanhan liiton juutalaisille. Jumala on sallinut mm. jumalattomista tulla miljardöörejä... Kaikkea voi tapahtua kaikille, sanoo viisas Salomo Saarnaaja.

        Jeesus vapautti ihmiset orjuudesta. Lupasi niinkin, että hänen antama kuormansa on keveä. Kymmentä käskyä ei kumonnut, mutta lupasi seuraajilleen päästää heidät vapaaksi väärän herran orjuuttavasta otteesta. Antoi ihmiselle vapaan tahdon. Sanoi myös, ettei kahta herraa voi palvella Jumalaa ja mammonaa. Toinen on valittava. Kymmeneen käskyyn ei liity kymmenysten antamisen orjuutus.
        Joka Herran työhön lahjoittaa tavalla ja toisella, evankelioimiseen jne, hän ei jää Herralta palkkaa vaille. Näin Sanassa luvataan. Jeesus näytti työkentällään, miten paljon Hän rakastaa ihmistä ja haluaa, että ei yksikään joudu kadotukseen. Näin pitäisi meidän itsekunkin ajatella ihmisistä, jos Jeesusta rakastamme. KULLAT JA HOPEAT kaikki ovat Herran!

        Käsi Jeesuksen kädessä on turvallista kulkea. Ihmeellä pelastuin peurakolarista, kun normaalivauhtia ajoin kylätietä. Pyhän Hengen varoituksena sain yhtäkkiä ajatuksen, että peura voi hypätä eteeni. Hiljensin vauhtia ja juurikin sopivalta etäisyydeltä hidastumisen serurauksena sain katsella upeaa näkyä, kun edessäni iso ja pieni peura sivuilleen katsomatta jölkötteli rauhassa tien yli. ?Ajokorttini olin silloin omistanut jo liki 50 v ja oli ekakerta, että ajaessani peura ylitti tien edessäni. Olen kohdannut ajaessani myös vastaavan varoituksen, jolla vältin täyden nokkakolarin kohtuuvauhdissa. Ei ole sattumaa yhtäkkinen ajatus, ei ole kiitos Herralle nyt ja aina.

        Herran antamat käskyt pitäen osoitamme rakastavamme Jeesusta. Erheemme hän armahtaa ja heidät pelastaa vapauteen, jotka ovat joutuneet jatkuvan väärinteon orjiksi.

        Jeesus lupaa lahjoittaa sellaisen rauhan, mitä maailma ei voi edes ymmärtää.
        Tämä Joh 14 sopinee selvennykseksi kymmenyksiä miettiessänne.
        6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.
        7 Jos te olisitte tunteneet minut, niin te tuntisitte myös minun Isäni; tästälähin te tunnette hänet, ja te olette nähneet hänet."
        8 Filippus sanoi hänelle: "Herra, näytä meille Isä, niin me tyydymme".
        9 Jeesus sanoi hänelle: "Niin kauan aikaa minä olen ollut teidän kanssanne, etkä sinä tunne minua, Filippus! Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän; kuinka sinä sitten sanot: 'Näytä meille Isä'?

        10 Etkö usko, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa? Niitä sanoja, jotka minä teille puhun, minä en puhu itsestäni; ja Isä, joka minussa asuu, tekee teot, jotka ovat hänen.
        11 Uskokaa minua, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa; mutta jos ette, niin uskokaa itse tekojen tähden.

        12 Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen, ja suurempiakin, kuin ne ovat, hän on tekevä; sillä minä menen Isän tykö,
        13 ja mitä hyvänsä te anotte minun nimessäni, sen minä teen, että Isä kirkastettaisiin Pojassa.
        14 Jos te anotte minulta jotakin minun nimessäni, niin minä sen teen.
        15 Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni.
        16 Ja minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti,
        17 totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä; mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän tykönänne ja on teissä oleva.
        18 En minä jätä teitä orvoiksi; minä tulen teidän tykönne.
        19 Vielä vähän aikaa, niin maailma ei enää minua näe, mutta te näette minut; koska minä elän, niin tekin saatte elää.
        20 Sinä päivänä te ymmärrätte, että minä olen Isässäni, ja että te olette minussa ja minä teissä.
        21 Jolla on minun käskyni ja joka ne pitää, hän on se, joka minua rakastaa; mutta joka minua rakastaa, häntä minun Isäni rakastaa, ja minä rakastan häntä ja ilmoitan itseni hänelle."


    • heitän.kyssärin

      Jospa vaimoni kanssa laitettaisiin kolehtiin 5110 ekua vuositasossa. No emme ole Vapaakirkollisia, mutta ajatuksena. Olisiko se paljon? Lisätään siihen vileä isännänlisä - 935,48 euroa vuositasolla.

      Tuntuuko se kovalta? Antaisitteko te Herrantyöhön lähes 6050 euroa vuodessa?
      Kymmenenvuotta 60 500 ekua rakkaudenlahjaa?


      Lisätään pieni jibbosana. Kun katsoo pankin tilinauhaa, tietää, mitä rakastaa.

      • kuinonvoimasi

        Anna kaikki , anna itsesi.

        http://www.tv7.fi/vod/player/60850/

        Jeesuksen seuraajaksi ryhtyminen on kuunnella, mihin totuuden Henki meitä johdattaa. Raha on tarvetta varten, kuten jokainen ihminen tarvitsee ruokaa juomineen, vaatteet ja asunnon. Maailman sivu jokainen ihminen on varustettu syntymästään saakka eri tavoin, Kaikki ei ole rahassa mitattavissa. Herra näkee sydämemme , hän tietää minkälaista tekoa olemme. Onhan mm. Sanassa siitäkin, miten vain osa soveltuu avioliittoon, osa on ollut syntymästään saakka siihen sopimaton ja osa on TEHTY soveltumattomaksi avioliittoon. Siis ei Herra vaadi yli voimiemme ja hän antaa voimaa, kun rukoilemme.
        Ihmiset ovat aina ymmärtäneet oikein senkin sanan myös; niinkuin on voimas, niin on päiväs.


    • matkanvarrelta

      Mun lapsuuden aikaisia veljiäni löytyi kidutettuna ja surmattuina kotoaan aikonaan - kaikill heillä oli ollut perhe ja lapsiakin - tavallista työkansaa.
      Ei silleen ollu ikänäs mitään luojan varjelusta ja suojaa elämässä.
      Muistan kun aikoinaan oli oma rakennushanke, silloinkin vaadittiin että10% pankin antamasta lainoista olis pitänyt srklle lahjoittaa.
      Rakennushanke oli takuuna lainoille ja sidottu rahansaantiin ulos pankista eri työvaiheitten valmistumisasteisiin ja puukkojen, pyssyjen ja puntareiden kanssa perässä roikkuvia kyörääjiä alati kannoilla - siis muka sen vuoksi että ansioton armo ja äkkirikastuminen kohdannu - pankin velkavankeutta ja työorjuutta kesti mulla n, 40v ennen kuin sain kaikki velat työtuloillani maksettua.
      Aviomies uusine naisystävineen häipyi 3ov sitten kuvioista kiinnostavampiin ympyröihin. Oma ja lasten elo siinä suvussa oli karsea ja karu ja surmattujen veljieni ynnä lastensa - löytyikö edes uskoa ja toivoa edes seuraavaan päivään -aina. Siinäkään ikänäs edes auttanut superhienoina ittens' pitävät motskariladyt,
      eikä heidän uhkapelifirmansa hölynpölyn vertaa.
      Elämä on mitä on - uskontojen, yhteiskuntapolitiikan ja eri kulttuurien törmäyskurssia edelleenkin - miljoonine asioineen.

      • 9.omenaa.ja.1.takaisin

        Vaikka puhun kymmenyksistä, omenoista, yhdestä "Herralle", täytyy ymmärtää mistä puhutaan. Kyllä siellä "työläiskeskuudessa" on saarnamiestä, joka kotonaan piti pirttikokouksia, kallellaan olevassa torpassa.
        Vaikka oli viluinen pirtti, lastenluku runsas- ei aina leipääkään kunnolla, voista puhumattakaan, niin vihollisen henki liikkui nurkkien läheisyydessä.
        Olisiko se sitä, mitä mainitsit, uskontojen, yhteiskuntapolitiikan ja eri kulttuurien törmäyskurssia. Mutta ikävätkellot kikolla maaritteli, että pimeää kolehtia pannaan tuon viljelijäsaarnaajan pussiin.
        Jo edesmenneen saarnaajan aikamiespoika kertoi, että vallesmanni tuli ja vei ainoan jauhosäkin, jota perhe olisi kipeästi tarvinnut nurkista. Ikäänkuin veroseuraamusta pimeästä rahasta.
        Valtiokirkko ei sitä tupalaiskirkkoa hyväksynyt. Ei tuonut tupakirkko kolehtiin rahaa, ja olivat vielä kerettiläisinä eronneet isosta Martin hoivasta, lihottamasta kirkkoherraa.
        No, syntinsä mittauttavat kyllä tuomiollaan, eihän tässä oikeaa mittaa ossaa mitata.
        Jos mittaa, on se väärämitta kuitenkin, lasten nälkää ei oikein tiedä kertoa tässä ajassa, mitä he kärsivät. Mutta, jotain kuitenkin tiedän mittatavasta.
        "Minkä te teitte yhdelle minun vähimmistäni, sen te teitte minulle"! Siinä se vallesmannin hoitama virkamieskelkka vie, kuka nyt sen sai liikkeelle kirkonkylästä.

        Niin, mikä on se "oikea" kirkonmitta, eiköhän se ole tämä "elämänkirjallisuus."! Eikös vain?
        Sieltä kaikkien kohdalta se nimilista löytyy, jolla on terve suhde ylös Isän konttoriin, Vapahtajan kautta. Jos olet sen mitan kautta pitänyt huolta, huolta siitä, mistä puhuit, eiköhän se omenasi siten palautunut sinne, mihin se kuului. Eli "taas".
        Minkä teit yhdelle minun vähimmistäni, sen teit Hänelle"!

        Muuta vastausta en voi antaa kirjoitukseesi.


    • palataanko

      Jotkut ovat selostaneet kymmenysjärjestelmää kautta aikojen.
      Ensimmäinen raamatunkohta kertoo kuinka Aabraham maksoi kymmenykset voittosaaliistaan Melkisedekille, kenties kiitollisuuden osoituksena siitä että hänen palvelijansa olivat voittaneet ylivoimaisen vihollisen.
      Jaakob lupasi antaa kymmenennen osan omaisuudestaan jos hän vielä sai tulla takaisin isiensä maahan.
      Mooseksen laki kehoitti eroittamaan kymmenykset juhlia varten kun kolmesti vuodessa tultiin Jerusalemiin. Silloin ei saanut unohtaa leeviläisiä, jotka olivat pappeja ja yhteiskunnallisia hyväntekijöitä.
      Poikkeuksena joka kolmas vuosi: silloin piti kymmenykset antaa leskille ja orvoille ja leeviläisille.
      Kymmenykset maksettiin omaisuudesta, siis siitä mitä oli syksyllä. Vuoden aikana sai itse käyttää omaisuuttaan elämiseen, mutta jos oli vähintään kymmenen lammasta tai lehmää niin silloin piti eroittaa kymmenes lammas juhlia varten tai muuttaa se rahaksi, ja juhlia Jerusalemissa.

      Kymmenykset olivat tarkoitettu oman perheen juhlakuluihion ja leskien ja orpojen avustamiseen.
      tarkoitus oli että sekä antaja että vastaansaaja olisivat tyytyväisiä ja iloitsisivat.

      Se että nyt maksetaan kymmenykset työtuloista on myöhempi käytäntö, sitä paitsi veromme menevät sosiaaliseen työhön, siis leskille ja orvoille, joten niihin ei enää kymmenyksiä tarvitse.
      Jos menisimme takaisin alkuperäiseen käytäntöön, niin silloin meidän tulisi kerran vuodessa tarkistaa paljonko on pankkitilillä, ja käyttää kymmenes osa hengelliseen virkistäytymiseen.

      Palataanko alkuperäiseen käytäntöön?

    • palataanko

      Jotkut ovat selostaneet kymmenysjärjestelmää kautta aikojen.
      Ensimmäinen raamatunkohta kertoo kuinka Aabraham maksoi kymmenykset voittosaaliistaan Melkisedekille, kenties kiitollisuuden osoituksena siitä että hänen palvelijansa olivat voittaneet ylivoimaisen vihollisen.
      Jaakob lupasi antaa kymmenennen osan omaisuudestaan jos hän vielä sai tulla takaisin isiensä maahan.
      Mooseksen laki kehoitti eroittamaan kymmenykset juhlia varten kun kolmesti vuodessa tultiin Jerusalemiin. Silloin ei saanut unohtaa leeviläisiä, jotka olivat pappeja ja yhteiskunnallisia hyväntekijöitä.
      Poikkeuksena joka kolmas vuosi: silloin piti kymmenykset antaa leskille ja orvoille ja leeviläisille.
      Kymmenykset maksettiin omaisuudesta, siis siitä mitä oli syksyllä. Vuoden aikana sai itse käyttää omaisuuttaan elämiseen, mutta jos oli vähintään kymmenen lammasta tai lehmää niin silloin piti eroittaa kymmenes lammas juhlia varten tai muuttaa se rahaksi, ja juhlia Jerusalemissa.

      Kymmenykset olivat tarkoitettu oman perheen juhlakuluihin ja leskien ja orpojen avustamiseen.
      Tarkoitus oli että sekä antaja että vastaansaaja olisivat tyytyväisiä ja iloitsisivat.

      Se että nyt maksetaan kymmenykset työtuloista on myöhempi käytäntö, sitä paitsi veromme menevät sosiaaliseen työhön, siis leskille ja orvoille, joten niihin ei enää kymmenyksiä tarvitse.
      Jos menisimme takaisin alkuperäiseen käytäntöön, niin silloin meidän tulisi kerran vuodessa tarkistaa paljonko on pankkitilillä, ja käyttää kymmenes osa hengelliseen virkistäytymiseen.

      Palataanko alkuperäiseen käytäntöön?

      • Kymmenykset.näinkin.OK

        Käskettiin myös ostaa viiniä ja väkijuomaa, juhlimaan ja juomaan. Siellä VT:ssä.


    • rahat

      Kymmenykset eivät kuuluu uuteen liittoon. Pelastus on yksin armosta, ei meidän tekojen tai rahojen kautta. Toki kun ymmärrämme se suuren hinnan mikä on maksettu elämästämme niin se saa aikaan hyvät teot ja voimme tukea taloudellisesti seurakuntaa. Ei kuitenkaan niin että kuvittelisimme että sen avulla voisimme hankkia tai ostaa pelastuksen. Usko ja pelastus ovat lahja tai sitten eivät ole. Ne eivät voi olla sekä lahja että meidän omat tekomme uudessa liitossa..
      Abraham muuten antoi kymmenykset vain kerran. Mekin voimme tukea seurakuntaa tai auttaa köyhiä sen mukaan kuin on varaa. Mutta ei tarvitse tuntea syyllisyyttä vaikka ei voi tukeakaan.

    • Kirjakääröt

      Luuk.14:33 Biblia (1776). Niin siis jokainen teistä, joka ei luovu kaikesta mitä hänellä on, ei se taida olla minun opetuslapseni.

      • 1234567---

        Harhaa opettaville ei kannata rahaa jaella.


      • sen.tulemme.näkemään
        1234567--- kirjoitti:

        Harhaa opettaville ei kannata rahaa jaella.

        Menevät kuin kankkulan kaivoon.


    • miksipitäisi

      En todellakaan.

    • Joka uhraa Vanhan Testamentin kymmenykset on Jumalan kirouksen alainen, koska jokainen joka yrittää Vanhan Testamentin lakia täyttää, on kirouksen alainen.

      Uuden Testamentin antamisen ohje on rakkauden lain alaista, joten et odota saavasi tässä ajassa mitään takaisin. Vai luuletko Jeesuksen uhrin niin arvottomaksi, että Jumala olisi sinulle jotain velkaa; vaikka antaisit miljardin vuodessa, yhtään ei Jeesuksen uhrin velka olisi lyhentynyt - ei yhtään, sillä sen uhrin arvo on iankaikkisuuden arvoinen = mittaamaton = ääretön.

      Sitä paitsi Jumala ei koskaan anna siunauksia väärällä mammonalla. Väärä mammona eli raha on perkeleen valuuttaa. Sitä ei siis kannata itselleenkään kerätä.

      Muistuu varmaan mieleen mitä Jeesus sanoi mammonasta!

      • KirkkojenMyynti

        Kymmenykset ei kuulu kristityille.


    • velikö

      Kymmenyksiin voisi ajatella myös todella sen omasta perheestä huolehtimisen. Ensin siis oma perhe ja sitten vasta se seurakunta missä sattuu olemaan. Jeesus varmaan odottaa meiltä jotain muuta kuin rahojamme. Kokonaisvaltaisen Hänelle antautumisen. Rukouksessa on hyvä lähestyä Herraa ja Sanan tutkimisessa. Eikö uskon päämäärä ollutkin sielujen pelastus? jne.

    • Iloista.antajaa

      Jos väität maksavasi kymmenykset, olet valehtelija jos et maksa!

      Siksi on parempi sanoa ettei maksa kymmenyksiä, ellei niin todella tee.

      Minä itse annan avustusta niille joiden tunnen sitä tarvitsevan. En ryntää tyrkyttämään varojani, vaan annan jos minusta tuntuu pahalta olla antamatta, esimerkiksi kun joku on taluodellisessa ahdingossa.
      Jos tyrkytät rahojasi niillekin jotka eivät ole puutteessa, et kenties saa takaisin satakertaisesti tulevassa elämässä, etkä edes tunne tyydytystä antamisesta.

      Jos taas tunnet Jumalan tahdon olevan että autat jotain, saat siunauksen.

      Minä olen joskus auttanut sellaisiakin jotka eivät osaa rahoja käsitellä vaan tuhlaavat turhaan.
      Avustin erästäkin kun väitti että rahat oli loppu ja tarvitsisi 300 euroa heti. Samana iltana menin työkavereiden kanssa syömään ravintolaan, ja näin kuinka kyseinen henkilö tuli ja meni istumaan rahapeliä pelaamaan minua huomaamatta. Luuletteko että tunsin oloni siunatuksi? Tuskinpa!

      Miettikää siis mihin annatte. Jos ei voi antaa iloiten, antamisesta ei tule siunausta. Antakaa siis niinkuin tunnette kehoitusta sydämessänne, ei surkeillen eikä pakosta, sillä iloista antajaa Jumala rakastaa.
      Jos kymmenykset tuntuvat taakalta, älä silloin kutsu antiasi kymmenyksiksi vaan anna sen verran kuin voit antaa iloiten.

      Leski ei maksanut kymmenyksiä kun pani viimeiset roponsa uhriarkkuun, mutta sai silti siunauksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4730
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      276
      2844
    3. 134
      1737
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      209
      1437
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1176
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1144
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1099
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1077
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe