Tulisiko SDP Hallitukseen!

Orpovakuuttieiriitoja

Sote kuplii rajusti hallituspuolueissa – ”Neuvottelut ovat pelkkää farssia”
Julkaistu 18.10.2017 | STT
Facebook
Twitter
WhatsApp
Google
Email
Share

Sote-uudistuksen valinnanvapauslinjausten tilanne aiheuttaa rajua poreilua hallituspuolueissa. STT:n tietojen mukaan hallitus pyrkii silti edelleen viemään valinnanvapauslinjaukset eduskuntaryhmiensä käsiteltäväksi huomenna.
Keskustan kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen kirjoittaa Facebookissa, että nyt ollaan pattitilanteessa, kun kokoomus ei kuuntele ketään, ei terveydenhuollon asiantuntijoita, ei perustuslain asiantuntijoita eikä virkavastuussa lakia valmistelevia virkamiehiä.
– Neuvottelut ovat pelkkää farssia, kun tekstejä yritetään hyväksyttää lankoja pitkin pörriäisissä, Heikkinen kirjoittaa.
Ilta-Sanomat kertoo, että keskustan ja kokoomuksen välit hallituksessa ovat soteriitelyn takia niin tulehtuneet, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) olisi lehden tietojen mukaan jo tiedustellut, tulisiko Sdp kokoomuksen tilalle hallitukseen.
Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo kuitenkin Helsingin Sanomille, ettei pääministeri Sipilä ole pyytänyt Sdp:tä hallitukseen.
Hallitus kertoi viime viikolla uudistetun valinnanvapauslain keskeisistä linjauksista, joissa on otettu huomioon perustuslakivaliokunnan kesällä antamat raamit.
Eduskuntaryhmien oli määrä käsitellä uutta esitysluonnosta jo viime torstaina, mutta käsittelyä lykättiin tämän viikon torstaihin. Taustalla olivat keskustan ja kokoomuksen keskinäiset näkemyserot asiakassetelin laajuudesta, ja sitä koskevasta kirjauksesta haluttiin lisää asiantuntija-arvioita. Aikalisän tarkoituksena oli myös varmistaa, ettei esitys törmää uudelleen perustuslakiin.
Hallituksen reformiministeriryhmä istui esityksen tiimoilta tiistaiaamuna, jolloin se kävi läpi asiantuntijoilta saatuja lausuntoja. Seuraava tapaaminen on sovittu tällä tietoa huomisaamuksi.

12

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiehkiehkieh

      sekuplii!

    • setelinperäsrosvot

      ..minuloo ollut kokoajan intuitiivinen tunto, että tuo "seteli se on paharaha..

    • kutakomiampisenkierompi

      Saarikkokin aamulla kuin taivaan enkeli; ei mitään ongelmia!

    • lippuroopeankalle

      .. seo just se "seteli jonka saajat mieltävät mennä "yksityiselle, siksi se on Orpolle kultaakin timamantimpi.

    • Kokoomusviejakepuvikisee

      Kepulaisilla mopo keulii kun pää ei kyytiä kestä mutta sotemarkkinoiden avaaminen yksityisille osa2 nytkähti taas askeleen eteenpäin.

    • julkinensentappo

      Kun ja jos, sitten julkinen ja yksityinen toimii, niin on helppo seurata kenen potilaita eniten kuolee, niinhän sitä luulisi, vaan asiahan on niin, että yksityinen pukkaa kuolevat julkiselle ennen viimeistä huokua!

    • megaluokanvirhe

      täytyy olla jo hoitoa vailla, joka luulee ja tietää, että tämä väkisin runnottu Sote tulee menestymään, millään sen osa-alueilla.

    • sihäjubila

      luulisi olevan helppo seurata kummalla edulisempi hoito, niinhän sitä luulisi, vaan asiahan on niin, että molemmilla "sama taxa", miten niin sama taxa, siten niin, kun julkinenkin yhtiöittää palveluntarjoajat, miten niin yhtiöittää, siitähän oli ettei julkinen yhtiöitä ja on siten edullisempi, ni niinin olihan se ennen sitä toissa viikon sunnuntai iltaa jolloin viimeisiin vääntöihin kokomusta sai klausuunin, että "julkinenkin voi "halutessaan yhtiöittää palveluntarjoajan, vaan jos ei ei ole haluja eikä yhtiöitä, no niinkin voi tehdä, mutta sitten ei ole palveluntarjoajia ja julkiselle nousee huuto; ei siellä mikään pelaa ja kaikki konttaa yksityiselle, siellä taxat tiedetään, on yhtiövoittoa, on pörssivoittoa ja on hätävaralisää hinnoissa, niin ainakin Ruättissa on.
      Raharosvot vei Suomen hallitusta kuin litranmittaa, kaikilla psalmeilla!

    • pelkkäärahastusta

      Ehkäpä päässee kun Kepulaiset ovat tuhonneet maineensa taas muutamiksi vuoksiksi toheloidessaan..Hallitus on jo päättänyt perua kiinteistöverojen korotukset mutta KÄRSÄMÄKI EI TUNNETUSTI aio perua mitään vaan ajaa kaikki korotukset täysimääräisenä kuntalaisten maksettaviksi josta seuraa taas jälleen kerran muuttotappioita ja konkursseja lisää kun muutenkin monet ovat jo todella suurissa maksuvaikeuksissa jo ennestäänkin kiinteistöverojen takia mm. monella joka vuosi ulosotossa...

    • eimitääjärkee

      tämä se ihmetyttää, että mikä helluntai niitä taka-ajaa, kunta laskennallisessa konkassa, ei auta vaikka Flankkilan lliterit 10x kiinteistöveroan korottaa, miksi kuntalaisia kiusataan kun v-apuja tulee, tai on tullut, nythän ei täsä uudesa maakunta mallissa tiedä kun kunnalta menee rahat ja tulot maakunnan elatukseen ja sen 225000 kunnilta siirtyviin toimihklöitten palkkaukseen, että jääkö maakunnilla rahaa ja mihin, kuntain omat liiterit saa lahoa, ne mitkä ei yksityisille kelpaa ja eihän he niitä tarvii, homeisia seiniä

    • entineneikoskaanpalaa

      turhaa kämäki-kunta´kaan kuin muutkaan kiint.maksuja etukenossa korottaa, ne palvelut jotka kunnan kontolle jää tietysti kustantaa saman mita aiemmin, etukäteen kannata sen vuoksi veroja nostaa, maksuihin pientä lisää tulee, entisen tase-kirjanpidon tiedolla ei voi etukäteen uutta veroa korottaa, tai sitten juurikin "entisen laskelmien mukaan pitääkin entisiä hieman soveltaa.
      mihin sitä lisä rahaa menee kun uusi Sote valtion rahalla hoitaa kunnan aiempaa vastaavan menoerää, mutta jos on "vanhoja taseita siloteltavaa niin sitten parempi tilata Tampellalta setelipainokone, mxi joka syytää vain seteliä johon voi napista säätää nolla tai pari lisää, entisten hyvien aikojen muistoksi.

    • aikaakutakin

      ..ja te kuntain "raskautetut, älkää peljätkö, teille töitä riittää uudessa tubla maakunta-hallinnossa, palkan nousut ei ole varmaa, sillä tublahallinto kustantaa, toivotaan ettei dikisalitaatiota tule joka maksaa maltaita ja teidän työnne, mutta olettehan te jo kaikkenne antaneenna pääsette eläkkeelle kunta ja uuden maakuntawiirin kera.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4643
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4522
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      614
      4130
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3077
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2651
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2193
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      346
      2144
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      209
      2121
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1745
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1482
    Aihe