Radio Suomen nykyinen musiikkilinja

suomimusa

Mitä mieltä olette Radio Suomen nykyisestä musiikkilinjauksesta? Perinteinen iskelmä - ja tanssimusiikki on heivattu kokonaan syrjään, sekahakua ja iskelmäradiota lukuunottamatta.
Minne ovat kadonneet kaikki perinteiset iskelmät, suurin osa on samaa kirkunaa, kuin mitä
kaupallisilla kanavilla soitetaan aamusta iltaan.. Oma mielipiteeni: ei hyvä.

263

3259

Vastaukset

 • Huono, mutta paljon parempi kuin edellisen musiikkipäällikön aikana. YLEX:n musiikillista linjaa (musiikkivalintoja) peistynyt radiosuomellekkin, mutta lähinnä huonossa mielessä.

 • koko aamu aina iltaan asti tulee vain uutta nuorten lällätystä. aina samaa jenniä, sannia, jannaa, jotain määkiviä poikia jne.
  vasta yöllä saattaa tulla oikeeta musiikia mitä vanhempikin ihminen sietää ja nauttii

  • Sanni tekee loistavaa musiikkia ja omaa erinomaisen äänen ja tietääkseni Sannin musiikkia ei ole soitettu Radio Suomessa, että miten meni noin omasta mielestä. Kannattaisko vähän tutkia mitä kanavalla soi ennen kuin alkaa kommentoimaan. Jannankin musiikkia aika harvoin jos nyt puhutaan Radio Suomesta.


  • Sannieisoi kirjoitti:

   Sanni tekee loistavaa musiikkia ja omaa erinomaisen äänen ja tietääkseni Sannin musiikkia ei ole soitettu Radio Suomessa, että miten meni noin omasta mielestä. Kannattaisko vähän tutkia mitä kanavalla soi ennen kuin alkaa kommentoimaan. Jannankin musiikkia aika harvoin jos nyt puhutaan Radio Suomesta.

   olen tutkinut R suomea yli 50 vuotta. soi aamusta iltaan ja tiedän tasan tarkkaan että sanni- janna- jenni joka päivä ehkä muutama poikkeusta lukuunottammatta. ja Sannin ääntä ei voi sietää 95 % kansasta.


  • Onkohan kenties mennyt Suomipop ja Radio Suomi sekaisin tai jokin artisti Sannin kanssa. Biisit sivuston mukaan Sannin musiikkia on soitettu yhteensä 14 kertaa tämän vuoden aikana radiosuomessa. Eli ei todellakaan soi jokapäivä. Janna ja Jenni vartiainen tosin soi suht ahkerasti, vaikka Jannan musiikkia itse en ole onnistunut kuulemaan älyttömästi viimeaikoina Radio Suomella, mutta totuus tältä osin on hieman toinen kuin omat kuulemani havainnot..

   Kannattaisi ottaa asioista oikeasti selvää eikä vain esittää olevansa perillä asioista.


  • KIaösMänööver kirjoitti:

   olen tutkinut R suomea yli 50 vuotta. soi aamusta iltaan ja tiedän tasan tarkkaan että sanni- janna- jenni joka päivä ehkä muutama poikkeusta lukuunottammatta. ja Sannin ääntä ei voi sietää 95 % kansasta.

   Ne 5 prosenttia kansasta kuuntelee sitten sannin musiikkia melko ahkerasti, kun uudet biisit jatkuvasti striimauslistojen kärjissä ja uudet levyt albumilistojen kärkisijoilla ja keikoilla käy älyttömästi porukkaa. Aika sairaan hyvä saavutus, jos tämä on vain 5 prosentin suomalaisista aikaansaamaa.

   Jäätävä saavutus kun 5 prosenttia kansan suosiosta pystyy pitämään artistin maamme menestyneimpänä.


  • jäätäväsaavutus kirjoitti:

   Ne 5 prosenttia kansasta kuuntelee sitten sannin musiikkia melko ahkerasti, kun uudet biisit jatkuvasti striimauslistojen kärjissä ja uudet levyt albumilistojen kärkisijoilla ja keikoilla käy älyttömästi porukkaa. Aika sairaan hyvä saavutus, jos tämä on vain 5 prosentin suomalaisista aikaansaamaa.

   Jäätävä saavutus kun 5 prosenttia kansan suosiosta pystyy pitämään artistin maamme menestyneimpänä.

   1500000:sta 5% = 75000 ja on iso määrä, 6-15 vuotiaita tyttöjä! On vain uskomatonta, että Warner antoi julkaista biisin "että mitähän vittua", vaikka tiesi täysin, minkä ikäisiä Sannin mahdolliset kuuntelijat ovat, siis alk. n. 6-vuotiaita tyttöjä! ?

   Se, miten Spotifyssä sriimausten osalta joillain tuo miljoonan ja kolmen raja rikotaan, on täysi mysteeri! Uskoisin, että peukalointia tapahtuu tässä, niin kuin yksien ja samojen soittolistoilla olemisessakin.

   Kaikki julkisuus ja jos vielä teet sen nimisen biisin "Että mitähän vittua", on tae ainakin siitä, että julkisuutta tulee, teiniprinsessat saivat "rohkean" äänitorvensa ja Warner Music Finland euronsa!

   Ja hei, Sannin ääntä ei kukaan normaali ihminen jaksa, eikä voi kuunnella, tietenkään!


 • On mennyt aivan kauheaksi. Samat muusikot ja biisit joka päivä.

  • Radio Musa 100,5 MHz Tampere ja netissä radiomusa.fi soittaa aitoa suomalaisten tekemää iskelmämusiikkia. Tarjolla laaja annos mm. Poptorin aidoilla cd-levyillä tuottamaa iskelmäaarteistoa.


  • FM_Aalto kirjoitti:

   Radio Musa 100,5 MHz Tampere ja netissä radiomusa.fi soittaa aitoa suomalaisten tekemää iskelmämusiikkia. Tarjolla laaja annos mm. Poptorin aidoilla cd-levyillä tuottamaa iskelmäaarteistoa.

   Iskelmämusiikki on roskaa!


 • Suomalaisten nuorten miesten synkkä elämä ja yleinen ankeus ei liene radion syytä, mutta on se aika ankeaa kuunneltavaa. Pieni valopilkku suomalaisessa musiikkitarjonnassa on nuo nuoret naiset, jotka tekevät itse omat kappaleensa, tai ovat ainakin siinä mukana. Vanhoja klassikoita tulee tasaisin väliajoin, mutta joidenkin kohdalla voisi ihan hyvin kysyä että miksi tämä. Esim Abbaa on jo kuultu ihan tarpeeksi, samoin ccr. Edellä mainitut voisi laittaa hyllylle n. 50 vuodeksi. Kiitettävästi radio kuitenkin soittaa laadukkaita uusia kansainvälisiä pop-artisteja. Niistä huomaa, että Suomessa ollaan vieläkin aikamoisessa metsässä, vaikka Alma tekeekin mahtavaa työtä. Suomesta voisi tietenkin mainita joitakin, mutta olkoon.

  • ABBAa ja CCR :ää sais tul vaikka 20 minuutin välein ei haittaa.
   kunhan ei koskaan tulis rasmusta ja himiä ja Jenniä .
   ABBA on musiikin helmi ja kingi joka muuta väittää ei tiedä heidän taidoistaan ja lahjoistaan yhtään mitään.


 • Siitä vaan sähköpostia Radio Suomen musiikkipäällikölle ! Osoitetiedot löytyy radio suomen
  netti sivulta. Mihinkähän muuten Hietamäki on hävinnyt?

 • Tunnen paljon ikäisiäni (72v), jotka ovat musiikkivalinnoissaan jämähtäneet jonnekin kaukaisuuteen, eikä sen jälkeen ole tapahtunut mitään. Jotkut veivaavat rautalankaa, eli iänikuista shadowsia, eikä muuta musiikkia ole olemassakaan, jotkut CCR.ää eikä muuta musiikkia ole tehty. Moderneimmat ovat antaneet periksi uusille tuulille, ja soittavat ABBAA. Ja rajuimmat tyypit jopa Paranoidia. Musiikkia tehdään koko ajan, ja jopa erittäin hyvää. Paitsi Suomessa.

 • Ihanaa kuunnella Antti Tuisku-puuterihuiskun sihinää ja sitä Bumtsikavauvaa sikasikavauvaata ja sitten Tiisun hikisukkaa. AAaaaahhhhh

 • Kovin on kaukana toisistaan radio suomen nykyinen tarjonta ja kuulijakunta.

  • No eipä se ainakaan ole näkynyt kuulijamäärien laskuna, että siinä mielessä ihan yksi hailee, kun ihmiset kuuntelevat kanavaa jokatapauksessa.


  • Niin jokatapauksessa, mutta kuunneltavia vain muutama ohjelma enää. Ei auta kiukuttelu, vaikka kuinka kirjoittelisi kansanedustajille ja lehteen, sekä yleen. Aina vain samat vanhat: Eput, Vicky, Dingo, Maarit, Hector, Leskinen, Kettunen jne. joka päivä tai sitten näitä uusia lapsenäänellä laulavia naisia ja muita uusia, jotka ovat täysin mitäänsanomattomia. Samoja päivästä toiseen. Alueradiota ei viitsi kuunnella enää, koska ns. toimittaja lapsellinen hölöttäjä.


 • Radio Suomen sekä Suomen Radio klo.11.03.-13.00 musiikin kohdalta on juuri noin kuin alkuperäinen aloitti, alusta loppuun niin oikein. Yhtä palosireeninääntä kuulee nykyään, nenästä laulajia niin naisissa kuin miehissä ja mielellään hiukan itkuntuntuista sävyä mukaan niin uppoaa mutta ei varttuneemalle väestölle jotka ovat se suurin kuulijakunta. Nuoret vat koulussa ja heillä ihan muita kanavia mistä kuuntelevat. Kyllä oli iskelmälaulaja K.Mäkimattilalla niin hyvä palaute musiikkipäällikölle facebookissa, niin hyvin kirjoitettu että minua niin jänisti kirjoittaa kun silloin tällöin en pysty hillitysti kirjoittamaan. Lukekaa hänen palautteensa osoitteella: avoin kirje radio suomen musiikkipäällikölle. Vielä 8v. sitten tarjottiin musiikkia laidasta laitaan, evergreenejä ja saahan ulkomaista olla mukana, vaikka 50/50. Kiitos sinulle joka aloituksesta innostuin!

 • Miksi Radio Suomi on musiikkitarjonnaltaan kuin Suomipop?

 • Uusi musiikkipäällikkö taitaa olla Johan Lindroos. En ymmärrä alkuunkaan kenelle tuo tarjottu musiikki on tarkoitettu? Päivisin kuuntelijakunta on keski-ikäisiä ja siitä vanhempia jotka kuuntelevat maakuntaradioitten ohjemia. Syy on se että niistä saa paljon ajankohtaisia paikallisia uutisia ja tapahtumia, mutta se pilataan yksipuolisella jumputuksella. Haloo Helsinki, Jukka Poika, Antti Tuisku ja sitten joukko naisvinkujia, joilla ei ole lauluääntäkään.
  Iskelmamusiikki on kadonnut tyystin!
  Olisiko Yle:n hallintoneuvoston puututtava asiaan, vai istuutko sielläkin samanlaisia pökkelöitä. Ei kun postia vaan Lindroosille, tuohon pitää saada heti muutos. Yököttävää ja samaa hokemista aamusta iltaan.

  • Ainakin tämä uusi musiikkipäällikkö on h******n paljon parempi kuin aikaisempi. Se ei silti tarkoita että pitäisin radio suomen nykyistä linjaa hyvänä. Miksi paljon parempi kuin edeltäjäntä Hietamäki. Johan Lindroos sentään soittaa hieman monipuolisemmin musiikkia eikä kanavalla ole enää sitä Hietamäen aikaista "joku vanha kotimainen hittibiisi vajaaksi kuukaudeksi tehosoittoon ja sitten taas joku toinen. Tämä yhdistettynä siihen että silloin soi vielä useammin samat vanhat muutenkin useasti.

   kyl-lästynyt haluaisitko tuon Hietamäen aikaisen linjan takaisin? Jos jompi kumpi pakko valita niin minä valitsisin nykyisen linjan, mutta mieluiten ei kumpaakaan vaan aivan uusi musiikillinenlinja.

   HUOM! Edelleenhän radiosuomella kuuluu hieman se Hietamäen aikakaudella luotu musiikillinen linja, Lähinnä vain aikaisemmin mainitsemallani erolla (monipuolisemmin) höystettynä.


  • Piti vielä sanoa, että nämä Antti Tuiskut sun muut on peruja jo tuolta Hietamäen ajoilta. Läpijääääääääääään! Tehosoitot yms. Eli onko nykyinen musiikkipäällikkö todellisuudessa se, joka viimekädessä päättää mitä soi. Vai onko hänen yläpuolellaan auktoriteettejä, joita vain on oman asemansa turvaamisen ja vahvistamisen takia parempi huomioida.


  • tervejanäkemiin kirjoitti:

   Ainakin tämä uusi musiikkipäällikkö on h******n paljon parempi kuin aikaisempi. Se ei silti tarkoita että pitäisin radio suomen nykyistä linjaa hyvänä. Miksi paljon parempi kuin edeltäjäntä Hietamäki. Johan Lindroos sentään soittaa hieman monipuolisemmin musiikkia eikä kanavalla ole enää sitä Hietamäen aikaista "joku vanha kotimainen hittibiisi vajaaksi kuukaudeksi tehosoittoon ja sitten taas joku toinen. Tämä yhdistettynä siihen että silloin soi vielä useammin samat vanhat muutenkin useasti.

   kyl-lästynyt haluaisitko tuon Hietamäen aikaisen linjan takaisin? Jos jompi kumpi pakko valita niin minä valitsisin nykyisen linjan, mutta mieluiten ei kumpaakaan vaan aivan uusi musiikillinenlinja.

   HUOM! Edelleenhän radiosuomella kuuluu hieman se Hietamäen aikakaudella luotu musiikillinen linja, Lähinnä vain aikaisemmin mainitsemallani erolla (monipuolisemmin) höystettynä.

   Monipuolista, monipuolista. Soittolistalle tasapuolisesti vanhempaa ja nuoremaa musiikkia. Nykyinen musikki on aina vaan teineille suunnattua jota ne eivät kuuntele sitä itsekään. Päivällä suurin osa kuuntelijoita on vanhempaa väkeä koska tuon jumputuksen kuuntelijat ovat koulussa ym. On harvinaista että päiväsaikaan tulee esimerkiksi Souvarit Ylen kanavalta. Marko Maunuksela on hyvä piristys muuten tunkkaiselle "haloohelsinki" linjalle.


  • kyl-lästynyt kirjoitti:

   Monipuolista, monipuolista. Soittolistalle tasapuolisesti vanhempaa ja nuoremaa musiikkia. Nykyinen musikki on aina vaan teineille suunnattua jota ne eivät kuuntele sitä itsekään. Päivällä suurin osa kuuntelijoita on vanhempaa väkeä koska tuon jumputuksen kuuntelijat ovat koulussa ym. On harvinaista että päiväsaikaan tulee esimerkiksi Souvarit Ylen kanavalta. Marko Maunuksela on hyvä piristys muuten tunkkaiselle "haloohelsinki" linjalle.

   Kuten varmaan tajusit vertasin nykyistä linjaa ja aikaisempaa ja siinä suhteessa Radio Suomi on mennyt monipuolisemaksi, kuten jo totesin. Ei soi enää niin useasti samat vanhat biisit uudestaan ja uudestaan vaan hieman laajemmasta valikoimasta.

   Eivätkä kaikki 20-40 vuotiaat ole koulussa ja kyllä ihan siinä missä alle 30 kuuntelevat esim, Juha Tapiota niin aivan hyvin 40 -60 vuotiaat voivat tykätä jostain Antti Tuiskun tai Reino Nordinin yms kappaleista. On toki olemassa selkeästi nuoremmalle yleisölle suunnattua musiikkia, mutta esimerkiksi Haloo Helsinki! ei suoranaisesti ole erityisesti teineille suunnattua musiikkia. Eihän YLEX:lläkään voi soida Lauri Tähkä, Juha Tapio tai Jari Sillanpää vaikka tekisivät kuinka hyvän biisin. Tätä linjajaottelua en ymmärrä, enkä pidä hyvänä. Korostan silti edelleen että pidän Radio Suomen nykyistä linjaa vain parempana kuin aikaisemman musapäällikön aikana ollutta. Ei nykyinenkään linja silti hyvä ole.

   Marko Maunukselan ohjelma se vasta huono onkin, koska ohjelmassa toistuu liiaksi jo vuosia ja vuosikymmeniä aivan liian paljon radiossa soitettuja kappaleita. Kyllä Suomessakin on tuon tyylin hyvää musiikkia julkaistu paljon enemmän, kuin mitä ohjelma antaa "monipuolisuudellaan" ymmärtää. Jos ei aina ihan kuluneimpia biisejä soiteta niin se ja joka ohjelmassa tuntuu soivan aina samat bändit ja artistit, koska se lista bändejä ja artisteja joiden musiikkia Maunukselan ohjelmassa soitetaan on melko pieni. Turhahan sitä on kuluttaa kauan aikaa ja miettiä mitä soittaisi jos nykyisen kaltaiset valinnat voi tehdä 5-10 minuutissa sen isommin pähkäilemättä.


  • Jatkuvalla syötöllä on tullut RS:ssa ja maakuntaradiossa J. Karjalaista...en käsitä mikä erikoissuosikki tämä on levylautasella! Tulevatko toimittajatyttöset soittamaan omaa mieliartistiaan vai mitä...


 • Ei yhtään monipuolisemmaksi. Samaa rynkytystä ja hokemista aamusta iltaan, samat esittäjät ja samat kappaleet. Se missä kuuluvat kaupalliset asemat voi valita jotakin muuta mutta kun pohjoisessa ei ole muuta kuin YLE Suomi YLEX ja Puhe sekä Yle Saame.
  Suomi täyttää 100 vuotta ja tottahan tässä maassa on soitettu sinä aikana muutakin kuin haloohelsinkiä, jukkapoikaa, tuiskua ja muita epämusikaalisia nenään hönöttäjiä. varsinkin nykyiset nuoret naissolistit ovat niitä. Musiikkitoimittajat ottakoot onkeensa ja huomioikoot muutkin kuuntelijat. Ei tällaine peli vetele.

 • Radio Suomi "KUVITTELEE" että kun nykyiset vanhukset ja keski ikäiset poistuu keskuudestamme niin nyky nuorille pitää soittaa sitä mitä ne nyt kuuntelee.
  Ongelma on siinä että maailma on nyt ihan eri kuin 80-90 luvulla.
  tiedättekö radio suomessa että nuoret on netissä kuuntelemassa musiikkia. MIKSI niille soiteaan musiikkia jota he eivät kuuntele radiosta. ?
  jotain on pahasti vialla r suomen johdossa.
  40-90 vuotiaat vihaa nykyistä musiikkia R Suomessa.
  vain yöllä voi tulla meille kypsille sitä mitä me haluamme kuunnella aamusta iltaan, emme laulataidottimia HUUTAJIA !!!! emme me kuuroja ole.

  • Jos Radio Suomi ei miellytä niin älä kuuntele. Kerta tänne pystyt kirjoittamaan ja sulla on netti niin miksi et itse kuuntele jotain radiota netistä. Vaikkapa jos suomalaista kaipaat niin miten ois Radio Pooki tai musiikillisesti maamme monipuolisin ja vähiten toistoa Spirit FM, jolla on erinomainen musiikillinen linja http://spiritfm.fi/online/ Kuuntele vaikka itse niin uskot. Omaan maakuun voisi tulla aavistuksen enemmän uutta musiikkia, mutta en valita, koska soittavat erittäin monipuolisesti. Harmi vain että eivät ole tajunnet laajentaa kanavaa kuulumaan muualle kuin Turkuun Helsingin lisäksi. Pohjoi-Suomessa ainakin olisi potentiaalia, jos osaa laskea yks plus kaks.


  • Just niin! JOS Radio Suomen musiikipomot kuvittelevat, että teininuoriso on heidän "kohderyhmä", niin eivät voisi enempää olla väärässä. Mutta, kun kuuntelee päivisin radion musiikkitarjontaa, niin ihmettelee, kenelle se musiikki on tarkoitettu? Varhaisteinit eivät kuuntele, eikä varmaan muutkaan...koulussa ovat tai lastentarhoissa. Robin, Huisku ym inisijät. Kenelle???


 • kello 7.25 avasin radion ja mitäs sieltä tuli : SANNI !
  no arvaa mitä tuli 7.35 JENNI !
  sitten käänsin kanavaa.

  • Kuuntelitko jotain alueellista lähetystä vai Radio Suomen Helsingistä tehtävää lähetystä? Sen mukaan menevät mm biisit sivuston soittolistatiedot ja kuinka helvetin monta kertaa se täytyy idiootin päähä takoa Sanni ei ole soinut eikä soi ainakaan tällä valtakunnallisella/radio Suomen helsingin lähetyksillä kuin hyvin harvoin ja tämän vuoden puolella yhtäkään Sannin kappaletta ei ole lisätty Radio Suomen soittolistalle. Toivon todella että alkaisivat oikeasti soittamaan Sannia ja niin perkeleen useasti.

   Kaiken maailman visserit tulee tänne muka esittämään totuusksiaan ja tietämystään. Sannia soi kyllä Radio Suomella mutta ne vajaat 20 soittokertaa... Perustan tämän faktatiedon niihin soittolista tietoihin mitkä ovat saatavilla Radio Suomella soitetusta musiikista, soittoon lisätyistä kappaleista ja omista kuulemistani havainnoista.

   Etkö parempaa keksi: Lähetäppä tuonne palautetta, johan.lindroos@yle.fi, täällä itkemisen sijaan niin saat hieman faktojakin silmien eteen. Turhaa täällä itket jatkuvasti, jos radiosuomen musiikki ei miellytä. Kohdista palautteesi suoraan kyseisen kanavan musiikkipäällikölle. Tai sitten säästä sekin vaiva ja unohda koko kanavan olemassa olo ja kuuntele jotain toista kanavaa.

   PS. Jos jostain syystä itse olen väärässä niin räväytä ihmeessä todisteet silmieni eteen.


  • Sannieisoi kirjoitti:

   Kuuntelitko jotain alueellista lähetystä vai Radio Suomen Helsingistä tehtävää lähetystä? Sen mukaan menevät mm biisit sivuston soittolistatiedot ja kuinka helvetin monta kertaa se täytyy idiootin päähä takoa Sanni ei ole soinut eikä soi ainakaan tällä valtakunnallisella/radio Suomen helsingin lähetyksillä kuin hyvin harvoin ja tämän vuoden puolella yhtäkään Sannin kappaletta ei ole lisätty Radio Suomen soittolistalle. Toivon todella että alkaisivat oikeasti soittamaan Sannia ja niin perkeleen useasti.

   Kaiken maailman visserit tulee tänne muka esittämään totuusksiaan ja tietämystään. Sannia soi kyllä Radio Suomella mutta ne vajaat 20 soittokertaa... Perustan tämän faktatiedon niihin soittolista tietoihin mitkä ovat saatavilla Radio Suomella soitetusta musiikista, soittoon lisätyistä kappaleista ja omista kuulemistani havainnoista.

   Etkö parempaa keksi: Lähetäppä tuonne palautetta, johan.lindroos@yle.fi, täällä itkemisen sijaan niin saat hieman faktojakin silmien eteen. Turhaa täällä itket jatkuvasti, jos radiosuomen musiikki ei miellytä. Kohdista palautteesi suoraan kyseisen kanavan musiikkipäällikölle. Tai sitten säästä sekin vaiva ja unohda koko kanavan olemassa olo ja kuuntele jotain toista kanavaa.

   PS. Jos jostain syystä itse olen väärässä niin räväytä ihmeessä todisteet silmieni eteen.

   Vedä vitalis päähän valepukki!


  • Sannieisoi kirjoitti:

   Kuuntelitko jotain alueellista lähetystä vai Radio Suomen Helsingistä tehtävää lähetystä? Sen mukaan menevät mm biisit sivuston soittolistatiedot ja kuinka helvetin monta kertaa se täytyy idiootin päähä takoa Sanni ei ole soinut eikä soi ainakaan tällä valtakunnallisella/radio Suomen helsingin lähetyksillä kuin hyvin harvoin ja tämän vuoden puolella yhtäkään Sannin kappaletta ei ole lisätty Radio Suomen soittolistalle. Toivon todella että alkaisivat oikeasti soittamaan Sannia ja niin perkeleen useasti.

   Kaiken maailman visserit tulee tänne muka esittämään totuusksiaan ja tietämystään. Sannia soi kyllä Radio Suomella mutta ne vajaat 20 soittokertaa... Perustan tämän faktatiedon niihin soittolista tietoihin mitkä ovat saatavilla Radio Suomella soitetusta musiikista, soittoon lisätyistä kappaleista ja omista kuulemistani havainnoista.

   Etkö parempaa keksi: Lähetäppä tuonne palautetta, johan.lindroos@yle.fi, täällä itkemisen sijaan niin saat hieman faktojakin silmien eteen. Turhaa täällä itket jatkuvasti, jos radiosuomen musiikki ei miellytä. Kohdista palautteesi suoraan kyseisen kanavan musiikkipäällikölle. Tai sitten säästä sekin vaiva ja unohda koko kanavan olemassa olo ja kuuntele jotain toista kanavaa.

   PS. Jos jostain syystä itse olen väärässä niin räväytä ihmeessä todisteet silmieni eteen.

   Hän sekoittaa Sannin toiseen korvia raastavaan artistiin, Vilma Alinaan. Se on soinut tänä aamuna ennen puoli kasin uutisia ja useinkin tämän vuoden aikana.


  • siis sanni jenni janna soi aina aamulla lahden alueradiossa radio suomessa


 • Aamuisin kuuntelen Radio Suomea ja miten ollakkaan, samat biisit soi kuin edellisenä aamuna ja juontajapari jalkoi jutella vieläpä samasta aiheesta kuin edellisenä aamuna. Ohjelma ei kuitenkaan ollut uusintana vai olinko vielä unessa.

 • Kovasti on mitätön kanavavalikoima täällä eteläisemmässä suomessa. Teinimusaa nyt tietenkin tulee kymmeneltä kanavalta. Aivan turha täällä on Marko Maunukselan ohjelmaa haukkua, ainoa ohjelma, mitä tällainen keski-ikäinen enää viitsii Radio Suomesta kuunnella. Kaikki aluelähetystenkin musiikki on suoraan sanottuna. hirveää. Turha kuvitella, etteikö musiikkipäällikölle olisi viestiä mennyt. Joskus vastaa- joskus ei. No vastaus on kuitenkin yhtä liirum laarumia. Ei päivälähetysten kuuntellijat todellakaan kaipaa mitää samae koskista puolentunnin välein. Itse olen vaihtanut useasti autoradionkin Yle Puheen puolelle.
  Puheelta muuten tulee välillä tosi mielenkiintoisia ohjelmia - silloin kun ei tule urheilua.

  • Onneksi on Spirit Fm ja elämmä tätäpäivää niin voi kuunnella netin kautta sitä päivää odotellessa että tajuavat kanavan laajentaa kuulumaan muuallekin kuin Helsinkiin ja Turkuun. http://spiritfm.fi/online/

   Kyseisen kanavan kohdalla kenenkään ei tarvitse valittaa, että vain samat biisi soi. Muuten ylivoimaisesti monipuolisimmin (vähiten samojen kappaleiden toistoa) soittavat musiikkia suomalaisista radiokanavista.


  • jotainhyvääsentään kirjoitti:

   Onneksi on Spirit Fm ja elämmä tätäpäivää niin voi kuunnella netin kautta sitä päivää odotellessa että tajuavat kanavan laajentaa kuulumaan muuallekin kuin Helsinkiin ja Turkuun. http://spiritfm.fi/online/

   Kyseisen kanavan kohdalla kenenkään ei tarvitse valittaa, että vain samat biisi soi. Muuten ylivoimaisesti monipuolisimmin (vähiten samojen kappaleiden toistoa) soittavat musiikkia suomalaisista radiokanavista.

   Voi olla että kanava menee myyntiin ja formaatti vaihtuu.


  • Pelkkä heitto vai tietoa?

   Voi olla että tulevaisuudessa Suomessa on vain kolme isoa toimijaa radiokentällä. Bauer ja Nelonen media sekä Yle.


 • KIaösMänööver itkemisesi on tuottanut varsin positiivista tulosta, JES! JES! JES! Sannia on vihdoinkin lisätty Radio Suomen soittolistalle.

  Johan oli aikakakin saada aitoa ja alkuperäistä tai ainakin Sanni oli ensimmäinen tylissään joka löi isosti läpi. Sen jälkeen saman tyylisiä yrittelijöitä on ollut useita vaihtelevalla menestyksellä, mutta on vain yksi SANNI.

  EMV

 • Soikoon Sanni ja Jenni ja Maija, mutta suuri osa kuulijoista kaipaa jotain muutakin kuin teinikirkunaa.

 • Minulla on kaksi tytärtä ja kuusi teini-ikäistä lastenlasta. KUKAAN heistä ei kuuntele IKINÄ MITÄÄN radioasemaa. EI KOSKAAN!

 • Nyt hieno kirjoitus ESS:ssa , joka todistaa ettei nuoret kuuntele yhtään Radio Suomea. Eikä vanhat tykkää nykylinjasta.
  MIKSI MEILLE TYRKYTETTÄÄN VÄKISIN SANNIA JENNIA CEEKKIÄ VOUTILAISTA RASMUSTA ....

  Lukijalta: Taviskuuntelijan mielipide Radio Suomen musiikista:
  " Olen keskustellut paljon eri ikäisten ihmisten kanssa Radio Suomen musiikista. Yhtään alle viisikymppistä kuuntelijaa ei ole vastaan tullut, ja osa on niitä, jotka eivät tiedä koko kanavan olemassaoloakaan."

  http://www.ess.fi/Mielipide/art2410529

 • Tällä musiikkilinjalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kääntä off-nappulaa vastaanottimessa.. Ja muistakaa : jatkuvasti vaan palautetta radio suomen musiikkipäällikölle että ymmärtää erota. Mitä pikemmin, sitä parempi.

  • Oliko vanha musiikkipäällikkö (Jorma Hietamäki) sitten parempi. En sano että uusikaan on hyvä, mutta yksi selkeä ero on mikä tekee hänestä paremman. Soittaa musiikkia huomattavasti monipuolisemmin. Hietamäen aikana lähes aivan saman tyylinen soittolista musiikillisesti vain sillä erolla, että hänen aikanaan samat vanhat ja uudet lisäykset soittolistalle soivat paljon useammin uudestaan ja uudestaan.

   Ylen tuntien tuskin mitään radikaalia muutosta tulisi vaikka tämä nykyinen musiikkipäällikkö Johan Lindroos potkittaisiin pois. Kuten sanoin hietamäen lähdön jälkeen vain on vähennetty samojen biisien toistojen määrää, muuten meininki on sama.

   Mutta onnea yritykselle, kannatan, mutta tuskin mikään muuttuu KOSKA YLE!

   Onneksi edes harvoin soi hyviäkin biisejä, kun kanavaa on pakko päivisin kuunnella, muuten en koko kanavaa vapaaehtoisesti kuuntele.


 • Ei jaksa keski-ikäiset enää radio suomea kuunnella. Valitettava totuus.

  • Aika hyvin näyttävät jaksavan, koska puhdas totuus taitaa olla että ei Radio Suomen suosiota ylläpidä alle 40 vuotiaat vaan 40-50 vuotiaat ja erityisesti 50+ ihmiset.

   Eikö ole mahtavaa kun Yle puheellakin alkaa soida 2018 musiikkia.

   Monia vuosia sitten Ylen radiot olivat vielä hyviä kun Ylessä tehtiin järkeviä päätöksiä. Kun tuo porukka jossain vaiheessa 2000-lukua poistui Ylen johtajien paikalta ja viimeistään uuden TJ:n aikana moniasia on mennyt vain entistä huonompaan suuntaan Ylessä.

   Radio Suomen todellinen ongelma ei ole nykyinen monen laukoma teinimusalinja vaan samojen vanhempien biisien toistaminen liian usein ja liian pienestä valikoimasta artisteja ja bändejä. Tämä seikka saa radio suomen musiikillisen linjan kuulostamaan niin rasittavalta. Siinä alkaa helposti sitten ajattelemaan että ongelma on siinä mitä uusia biisejä otetaan soittoon. Näin käy siksi, jos uudet lisäykset eivät miellytä omaa musiikkimakua ja samojen ei uusien biisien toistaminen ärsyttää jo valmiiksi. Toki on niitäkin että hirttäydytään soittamaan aivan liian kauaksi aikaa ja usein samaa uuttaa biisiä.


  • Elekrepanataas kirjoitti:

   Aika hyvin näyttävät jaksavan, koska puhdas totuus taitaa olla että ei Radio Suomen suosiota ylläpidä alle 40 vuotiaat vaan 40-50 vuotiaat ja erityisesti 50+ ihmiset.

   Eikö ole mahtavaa kun Yle puheellakin alkaa soida 2018 musiikkia.

   Monia vuosia sitten Ylen radiot olivat vielä hyviä kun Ylessä tehtiin järkeviä päätöksiä. Kun tuo porukka jossain vaiheessa 2000-lukua poistui Ylen johtajien paikalta ja viimeistään uuden TJ:n aikana moniasia on mennyt vain entistä huonompaan suuntaan Ylessä.

   Radio Suomen todellinen ongelma ei ole nykyinen monen laukoma teinimusalinja vaan samojen vanhempien biisien toistaminen liian usein ja liian pienestä valikoimasta artisteja ja bändejä. Tämä seikka saa radio suomen musiikillisen linjan kuulostamaan niin rasittavalta. Siinä alkaa helposti sitten ajattelemaan että ongelma on siinä mitä uusia biisejä otetaan soittoon. Näin käy siksi, jos uudet lisäykset eivät miellytä omaa musiikkimakua ja samojen ei uusien biisien toistaminen ärsyttää jo valmiiksi. Toki on niitäkin että hirttäydytään soittamaan aivan liian kauaksi aikaa ja usein samaa uuttaa biisiä.

   Vuonna 2008 alkoi voimakas ruotsalaistaminen kun oli uhattu lopettaa radio extrem

   Sen jälkeen kaikki merkittävät johtopaikat on vyörytetty ruotsalaismielisille

   YLE lopettaa tv-kanavan, Radio Peili ja Extrem säilyvät

   https://yle.fi/uutiset/3-5811176

   .


 • Iltaisin on radiosuomessa kohtalaisen hyviä puheohjelmia. Kun haluan kuunnella sellaista musiikkia kuin haluan, kuuntelen omiani ta spotifytä tms. Radiosta tuleva musiikki yleensä vain harmittaa ja kyllästyttää...samaa vanhaa yleensä. Joskus jotakin,,,mutta. Niin ja...mainoskanavia ei koskaan, ei ikinä.

 • Aloitin radio Suomen kummitusillan kuuntelun ja mitäs sieltä tuleekaan ?
  No musiikkia tietysti Ghostbusters, i put a spell on you .... voi paska tätä r suomen linjaa miksi kaikki pitää pilata ?

  • Minunkin mielestäni siellä olisi pitänyt soittaa Juhamattia, Helka Hynnistä ja Leif Wageria.


 • Olis ollut ohjelma josta olis saanut mielenkiintosen mutta juontaja oli hukassa eikä oikein motivaatiokaan ollut kohdaalaan,
  jos musiikkia oli niin olis laittanut edes jotain örinäheviä ja demis roussosta plus saara suvantoa ja orffia !

 • Niin sitä tänä aamunakin soi ACDC kello 5 aamulla. Kohtasivatko musiikki ja kuulijat toisensa? Kyllä oli unten mailla penskat tähän aikaan.

  • Penskat ja AC/DC... LOL!!!!


  • acdc on vanhusmusiikkia


  • Radio Suomi alkaa klo 6.00. Klo 5 on yhteistä aikaa jokun muun kanavan kanssa.


  • kuulolaiterikkinäsä kirjoitti:

   Radio Suomi alkaa klo 6.00. Klo 5 on yhteistä aikaa jokun muun kanavan kanssa.

   väärin. Kaikki radio suomen aika on omaa aikaa.


  • kuulolaiterikkinäsä kirjoitti:

   Radio Suomi alkaa klo 6.00. Klo 5 on yhteistä aikaa jokun muun kanavan kanssa.

   Radio suomi lähettää ohjelmaa kellon ympäri. herää suomi alkaa viideltä ja aluelähetykset kuudelta. eli mitä ajat takaa?


 • penskat ei edes tiedä KUKA acdc?
  ne kuuntelee räppii keekkii ja sannii -
  45-70 v kuuntelee acdc,tä!

 • Niin päin persettä kuin vain olla voi. Musiikkipäällikkö vaihtoon heti!

 • Kauntelijoille pitäs soittaa niiden lemppareita eikä 2000 luvun nuoriso musiikia.
  Eikö näitä vain vois tulla eikä tarvis itse netistä etsii mitä kuuntelee ja kaikilla ( 95%) olis hyvä mieli:
  Beatles ,
  Abba
  BoneyM
  Uriah Heep
  Led Zeppelin
  Rollarit
  Jimmy Hendrix
  The Doors
  Smokie
  Rubettes
  Queen
  ELO
  Bee Gees
  Juice
  Yes
  ACDC
  Sex Pistols
  Al stewart
  Procol Harum
  Rauli Somerjoki

  no kaikkia hyviä ei muista

  mutta hei !
  ei EPPUJA , Koivuniemeä, Olavi Virtaa, Dannya, ihan liikaa samaa eppua on jo saatu kuulla. jokainen levy on ihan samanlainen.

  • Kyllähän noista ainakin osa soi edelleen lähes päivittäin. Ongelma tuossa vain on se, että kyseisten artistien ja bändien sinkkubiisejä on jo soitettu aikanaan aivan tarpeeksi, miksi niitä pitäisi edelleen toistaa taukoamatta. Aivan pommin varma olisi, että Radio Suomessa soisi vain ne muutamat samat Abbat, AC/DC:t yms. Radio Suomi ei eroa mitenkään suurimmasta osasta kaupallisia tuossa suhteessa. Soitetaan vanhoista biiseistä vain niitä tunnetuimpia ja eniten soitettuja. Lähinnä vain sinkkuna julkaistut biisit kelpaavat soittoon. Miksi tämä formaatti pitäisi moninkertaistaa Radio Suomella? Oletko dementikko eli unohdat mitä olet kuunnellut? Ihan perusteltu kysymys, jos kokoajan haluat samojen biisien soivan päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Miksi netistä musiikin kuuntelimen on huonoasia, vaikka se on nykyään helpompaa kuin koskaan kiitos Youtuben ja striimauspalveluiden (spotify, Deezer, Apple Music..), sekä netissä ovat lukuisat radiokanavat ja striimauspalveluissa valmiiksi luotuja soittolistoja tuhansittain.

   HUOM: Eppujen kohdalla tuo todellakin toteutuu ehkä kuuluvammin. Soitettu niin pajon ja edelleen vain ne tietyt samat kelpaavat useimmiten soittoon. Ei yhtääkään hieman vähemmän tunnettua Eppujen biisiä soitossa.

   ENEMMÄN MONIPUOLISUUTTA RADIO SUOMELLE VANHOJEN BIISIEN OSALTA.


  • Niinpä...mitä kaikkea jää soittamatta. Eikö haluta millään lailla herättää kuulijassa mitään? Olisiko paha, jos kuulolla olija heristäisi korviaan, ja kävisi laittamassa lisää volymia, mitä sieltä tulee? Ny useimmiten halaisi lopettaa heti sen mikä sieltä kuuluu, mutta kun ei viitsi sulkea.


 • Radio suomi on radio suomi eikä mikään suomipop. Näitä teinikanavia on ihan tarpeeksi ilman että Radio Suomesta tulee samaa vinkunaa aamusta iltaan.
  Tuskinpa hiljaista iltapäivää kotonaan yksin viettävä eläkeläinen kaipaa mitään egotrippiä, kasmiria ym jonnin joutavaa iltapäivän ratoksi.
  Totuushan on että aito suomi iskelmä on totaalisesti kadonnut radio suomesta.

  • Humppa humppa persereikähumppa isosedän pää-äähän puu-tosi. Humppa humppa humppa humppa hump!


 • Toivottavasti Lindroos kerää kamppeensa ja häipyy ylen tontilta. For ever.

  • Kuka on se henkilö joka hänet korvaa ja muokkaa Radio Suomen musiikillisen linjan paremmaksi?

   Ehkä tarvitaan seuraava sitä seuraava ja sitä seuraava ja sitä seuraava musiikkipäällikkö ennen kuin homma muuttuu selkeästi paremmaksi.

   Suomesta en tiedä kuin yhden hyvän musiikkipäällikön Marcus Sjöström (NRJ), jonka kädet ovat ilmeisesti nykyään sidotummat musiikkivalintojen suhteen kuin aikaisemmin. Kaiketi jostain ihmeen syystä NRJ:n pääkonttorista Ranskasta on haluttu yhtenäistää kaikkien NRJ kanavien musiikillinen linja ja sen takia vielä 2013 suomen kolmanneksi suosituimmalta kanavalta katosi käytännössä kokonaan rock musiikki, iskelmä vivahteinen suomimusiikki ja vähäinen Country musiikki. 2014 vuoden aikana kanavan kuulijaluvut laskivat rähjähdysmäisesti. Toki pieni lisä syynsä oli suosikkijuontajien pois siirtymisellä.

   Ylen tulisi tajuta palkata kyseinen kaveri joko YLEX:lle tai Radio Suomelle musiikkipääliköksi. Onhan Yle useampaan kertaan turvautunut kyseisen Marcus Sjötrömin kommentteihin ja asiantuntemukseen euroviisuraadissa ja haastatellut männävuosina muutamia kertoja musiikkitrendeihin liittyvissä asioissa kaveria. Sen sijaan että olisi hyödyntänyt omien musiikkipäällikköjensä "asiantuntemusta".

   Kuten jo kysyin kenet palkkaisit Johan Lindroosin tilalle, jos oletetaan että kuka vain olisi mahdollinen ja suostuisi tehtävän ottamaan vastaan.

   PS. Niin kauan kuin jossain ylemmällä tasolla pomona on auktoriteetti joka ohjaa osittain musiikkivalintoja niin sillä kuka on musiikkipäällikkönä ei ole suurtakaan merkitystä. Asiaa ei ehkä sanota suoraan, mutta homma voisi mennä näin: Odotamme sinun luovan tällaista musiikillista linjaa kanavallemme, ja soittavan enimäkseen tällaista musiikkia, jos et sitä tee saat fudut, muuten sinulla on vapaat kädet valita mitä kanavalla soi.


 • Tänään koko aamupäivän on tullut pskamusaa. Iniseviä mieslaulajia toisensa perään.

 • Vituksi mennyt,samaa kirkumista,koko päivän vanhoja lahopää ukkoja soittavat jotain teini ruikutusta
  koko päivän.Kyllä nuorilla on omat kanavat mistä kuunnella teinimusaa.Onneksi kuuluu radio pooki
  Toimittajat pookilla aivan omaa luokkaa.

  • No nyt olet todella oikeassa. Valitettavasti Pooki ei täällä etelässä kuulu kuin netin kautta.
   Kaikki radio suomen ystävät : ankaraa palautetta Lindroosille. Palaa 6.11. lomalta.


 • Radion nykyinen musiikkipäällikkö vaihtoon nopeutetulla aikataululla. Kun ei taidot riitä, niin ne ei riitä.

  • Eikö ne lahopäät tiedä kuka ylläpitää tätä yleä,veronmaksajien ääni ei kuulu.Ennen uutisia sietämätöntä kirkumista,aamulla erehtyy avaan radion,voi vittu mitä kirkumista,välittömästi kiinni.
   Ennen täällä radio perämeressä oli sellainen "porukan topiveet"sai toivoa niin sekin perkele lopetettiin.Ei siellä kukaan toivonut nuita kirkumislässytys musiikkia,näin oin näreet.


 • Nyt on jo 4. marraskuuta ja en ole vielä kertaakaan
  kuullut Miljoonasateen MARRASKUU kappaletta !
  mitä ihmettä !
  nyt ryhdistäydy radiosuomi .


 • Lindroos in lomat ohi, nyt palautetetta radion musiikkilinjasta rankimman mukaan.

 • Hirveätä paskaa, pelkkää nykyajan kimitystä, honotusta ja hinkumista. Ei jatkoon.

  • Pelkästään lapsena ja nuorenakin sitten kotimaiset klassikotkin tuli tutuksi rinnakkaiskanavalla kun piti aina odotella muutamia rock ja pop hittejä.Jokainen lapsi ja nuorikin sitten tunsi jätkän humpat ja Armit ja Dannyt sekä Olavi Virran tuotantoa muun muuassa.


 • Missä on ulkomainen musiikki? Onko meidät eristetty muusta maailmasta?

 • Mitähän varten on Ylen hallintoneuvosto? Pitää kokouksia ja nostavat suuria kokouspalkkioita. Ei kuulemma ota kantaa ohjelmia sisältöön. Sekin voidaan lopettaa kokonaan, mitäs virkaa sillä on muuta kuin kuluttaa veronmaksajien rahoja.
  Johan Lindroos, jätä eropaperisi tänään - heti !!!!

 • Joskus kauan sitten oli hauska arvuutella musan perusteella, kuka on valinnut musat. Silloin oli soitossa toimittajan suosikit. Vaihtelua löytyi päivän sisällä paljon enemmän kuin nyt. Hyvin muistuu mieleen eri sävelradiotoimittajien suosikit.
  Ei olisi ollut Ylen pakko mennä soittolistoihin, niinkuin kaupalliset. Toki Radio Suomen sunnuntaiaamupäivät on jonkinlainen korvike niiltä ajoilta, jotka kai ei enää palaa.

 • aika paljon tulllut edella samoja ajatuksia kuin itsellanikin... aivan kasittamattoman ahdasta ja pienen piirin musiikkilinjausta... mita hiton virkaa ao. kanavalla on nailla pop ja rock standardeilla ja uuella ns. rytmimusiikilla, tasatahtista ja sahkokitara soololla pakotettua sopi se siihen sitten tahi ei, yleensa ei, tai lahes aina ei... j karjalainen, m kuustonen, maarit, t sorsakoski ym. YLEn vakio elatit... voi tsiisus, ei voi vahempaa kiinnostaa, haloo helsinki ym. maakivat vastemieliset nylon beatin mieleen tuovat naisartistit...
  ja marko maunukselan ohjelma on yksi pohjanoteerauksista entisten nuorten savellahjan tai radion ohella... samat yhtyeet ja artistit viikosta ja kuukaudesta toiseen... vain tietynlaisilla artistitoiveilla paasee enaa lapi. Itsekin Enskaan n. v. 2013 osallistuneena. Sain toiveeni melko helposti lapi koska se oli Hectoria, mutta muutoin arimmaisen harvoin kuultu laulu ja Syksyn savelesta v. 75 tuttu Pikku Juulia.
  Ja piru vie, itsekin erityisen paljon radiota /70 luvun puolivalista lahtien kuunnelleena taytyy vain ihmetella... nykyiset soittolistat pitaisi lailla kieltaa!
  Niin viela tuosta arsyttavan Maunukselan ohjelmasta, siis niita ian ikuisia samoja, Muisto vain jaa, jouko ja kostin esitys, luvannut en ruusu tartaa eija merila, tuolta saapuu charlie brown, toella naiivi ja typera teksti, kaikki kunnia toki itse tekstittajalle mutta naita huteja valilla sattuu... ja kaiken huippuna joku Kasevayhtyeen Mari, voi jumalauta, se sama Mari vuodesta ja vuosikymmenesta toiseen... vaikka ao. yhtyeella on vaikka mita hienoja lauluja, esim. Sa huomannut kai oot heidan kaikki singlet sisaltavalta kokoelmalevylta!
  Itse lopetin ao. kanavan kuuntelun miltei kokonaan kun huomasin viimeksi mainitun ohjelman onttouden. Samoin Luontoohjelmien ahdas vain toimittajien omia harrastusmielitekoja taysin myotaileva linja, Lintuohjelmia eika sitten paljoa muuta... mm. Sieni teema ilta jatettiin valiin jo toisena vuonna perakkain!!! huom. paaelio ryhmiahan on 3, kasvis, sienet ja elaimet. Ja sitten nama kehtaavat... mika he..vetin ohjelmapolitiikka siella edelleen haisee.... !!
  Siis aivan jarkyttavaa...

  • Vittuako sinä sieltä ulkomailta kiukuttelet. Maksa ensin verosi tänne ja puhu vasta sitten!


  • Hyvä kirjoitus vaikkakin oli vähän ...ehkä hankala lukeakin.


 • Eikä v***u vois jo lopettaa täällä Radio Suomesta valittamisen ja itkemisen. Lähettäkää suoraa palautetta Ylelle ja Radio Suomen vastuuhenkilöille ja raivotkaa Radio Suomen shoutboxissa (lähetysikkunassa). Kyllä täällä on jo meuhkattu tarpeeksi, eikä se johda tämän kummempaan.

  Jos palautteen jälkeen edellenkään ei muutoksia toivomaanne suuntaan näy, eikö voi vain kuunnella jotain muuta radiokanavaa jatkossa. Yleensä suurin sysäys pakotetulle muutokselle TV ja Radiokanavilla on katsoja/kuulijamäärien raju romahdus.

  • Kuka niitä mittaa epäilen,jos jollain laitteella voidaan kontroloida,pitäisi kyllä näkyä.Heti uutisten jälkeen pitää sulkea sen takia,kun helevetin moinen kirkuminen alkaa.


  • Olet mies tai nainen taikka jotain siltä väliltä hanki munaa ja kommentoi sinne minne palautteesi kuuluu. Tosin Ylessä vähät välitetään, mutta hermostuvat ainakin helpolla myös asiallisesta, perustellusta ja rakentavastakin kritiikistä, jos sen sävy vain on että jokin pitäisi muuttaa tai ei ole toteutettu tarpeeksi hyvin.


 • Anteeksi lukihäiriö iski,kun olin niin kiihyksissä.

 • Eikö tohon radio suomen touhuun kerta kaikkiaan saada mitään tolkkua?

 • "Eikö tohon radio suomen touhuun kerta kaikkiaan saada mitään tolkkua"

  tässä MeMee vielä hetki, sydän sydän sydän ......
  tiedättekö, oletteko kuulleet ? artistien artistien artisokka artosokka ,
  hyvä Tuureeee ! ja sitten seuraavaksi Sannii.Jannaa .........

 • jahuuu !!! kello 8.56 ,
  ei mennyt kun 20 minsaa ja Sanni inisi rario suomessa. kiiitoooooos

 • Nyt tulee järviradiossa ihan ok musaa useampi tunti.

 • Radio suomen musiikki nykyään pelkkää kuraa. Ketähän tällainenkin toiminta oikein palvelee?

  • Ei niin ketään!


 • Puhelinlangat laulaa-ohjelmassa soitettiin Metallicaa. Kohta Iskelmäradiossa soi Children Of Bodom?

 • Joko se Lindroos on antanut ohjeet mitä puhelinlangoissa saa soittaa? Ei helvetissä!

 • sunnuntai, kello 9, Tarja Närhen iskelmäradio , nyt on hyvää musiikkia; Kipparikvartetti ym.

  1. Jamppa Tuominen:. Tie miehen on tuulinen
  2. Jukka Raitanen Lumikenttien kutsu
  3. Börje Lampenius: Pappani mun ( O mein Papa)
  4. Laila Kinnunen: Jos vain hyvä tuuri käy
  5. Kipparikvartetti: Kivikauden mies
  6. Pärre Förars: Palmusaaren ainut mies
  7. Risto Hovi: Sohva on miehen koti
  8. Kai Hyttinen: Suomalainen mies
  9. Lippo Koivujuuri: Tavallinen suomalainen mies
  10. Markku Laamanen: Saat miehen kyyneliin
  11. Juice Leskinen: Tuo on se mies
  12. Kaseva: Onnellinen mies
  13. Tapio Rautavaara: En päivääkään vaihtaisi pois

  tätä lisää.

  • Sekahaku ja iskelmäradio-ohjelmat lopetetaan varmasti pian, koska soittavat liian vanhaa musiikkia.


  • Sinulle hänelle ja kaikille muillekin itkijöille, harmistuneille, muutoksen haluisille: Tajutkaa jo lopettaa täällä. Asiasta on herätetty keskustelua ja se massa mikä voidaan on saatu liikkeelle. Eikö olisi järkevämpää alkaa nyt pommittamaan suoraa palautetta Ylelle. Hyödyttäisikö kenties enemmän kuin jatkuvasti täällä aukominen.

   Radio Suomen vastuuhenkilöt
   https://yle.fi/radio/radiosuomi/yle_radio_suomen_yhteystiedot_ja_palaute/7132888

   Radio Suomen shoutbox(lähetysikkuna) reealiaikainen palaute
   https://yle.fi/radio/radiosuomi/helsinki/suora/

   Jos oikeasti haluatte asioiden muuttuvan niin kanavoikaa VIESTINNE, kuten jo sanoin, SUORAAN YLELLE.


  • Juice on yksi räikeimmin ylisoitetuista kestoartisteista Radio Suomessa - puolet edes pois.


  • En kuule sua.


  • LakkautuslistanKärjessä kirjoitti:

   Sekahaku ja iskelmäradio-ohjelmat lopetetaan varmasti pian, koska soittavat liian vanhaa musiikkia.

   Sen jälkeen ei JL tervettä päivää näe.


  • oikeaanosoitteeseen kirjoitti:

   Sinulle hänelle ja kaikille muillekin itkijöille, harmistuneille, muutoksen haluisille: Tajutkaa jo lopettaa täällä. Asiasta on herätetty keskustelua ja se massa mikä voidaan on saatu liikkeelle. Eikö olisi järkevämpää alkaa nyt pommittamaan suoraa palautetta Ylelle. Hyödyttäisikö kenties enemmän kuin jatkuvasti täällä aukominen.

   Radio Suomen vastuuhenkilöt
   https://yle.fi/radio/radiosuomi/yle_radio_suomen_yhteystiedot_ja_palaute/7132888

   Radio Suomen shoutbox(lähetysikkuna) reealiaikainen palaute
   https://yle.fi/radio/radiosuomi/helsinki/suora/

   Jos oikeasti haluatte asioiden muuttuvan niin kanavoikaa VIESTINNE, kuten jo sanoin, SUORAAN YLELLE.

   Älä alottaja-jätkä hikeeny ny,


  • https://www.youtube.com/watch?v=RVmG_d3HKBA

   Jos viitaat ketjun aloittajaan haukut väärää tyyppiä. Eikä mun tarvi tällaisen ketjun takia... joskus vain täytyy käyttää kovempaa kieltä, jotta uusavuttomat tollot tajuavat etteivät saavut täällä loputtomasti itkemisellä mitään. Enkä minäkään.

   Taitaa olla joku muu jonka päätä pengertää (Tähkän biisistä sanan lainatakseni).


 • Ei tunnu paljon kuulijoiden mielipiteet ylessä kuulua?

  • Kärsivällisyyttä, ainakin Ylellä/ Yleläisillä on tapana menettä hermonsa jossain vaiheessa, jos ei ottaa palautetta vakavasti. Saa nähdä miten käy Puheen uudistuksen. Aivan älyttömästi on tullut jokapaikassa suoraa palauetetta Ylelle siitä, että musiikkia ei kaivata Puheelle tai vain jos se sopii täysin luontevasti aiheeseen. Oma veikkaukseni on että kuulijoita ei kuunnella vaan tuo kokeilu tulee kuten ovat suunnitelleet sen jo ennen asian julkistamista ja palautteen kysymistä.

   Ylehän on tunnetusti kokokansan. Ensin päätetään ja sitten kysytään muodonvuoksi mielipiteitä. Sitä Ylex:nkin päivän aikana soittamien musiikkivalintojen monipuolistumista (Enemmän eribiisejä) odotellessa. Näin pitäisi tapahtua, mutta milloin jos koskaan.

   On täysin perusteltua suhtautua skeptisesti.


 • Oletteko lähettäneet minkäänlaista palautetta Ylelle radio suomen musiikista?

 • Voisi sitä edes sunnuntai-aamuna soittaa vanhempaa kotimaista iskelmää, ei ne teinit silloin radio suomen ääressä ole! Entinen suomi soi -ohjelmakin alkaa olla vähän niin ja näin.

  • Teinit eivät kuuntele radiota koskaan, ei ainakaan ylen kanavaa. Siis ikinä.


 • Nyt nämä huipputoimittajat Juha Blumberg ja Maija Salminen ovat saaneet omat “musiikki ohjelmat” radioon. Kylläpä napsahtaa Nostalgia päälle, kun nämä musiikkitoimittajat aloittavat. Musiikissa ei mitään vikaa, mutta se itsensäkehuminen.

 • Kaikki soittolistat helkkariin, jokainen toimittaja saakoon valita musiikin mielensä mukaan.
  Ei siihen mitäään musiikkipäällikköä tarvita.


  • toteaja- kirjoitti:

   mitähän siitäkin tulisi. itse jos olisin vaikkapa aamutoimittaja ja soittelisin joka päivä muutaman tunnin lempibiisejäni, niin siitä se meteli nousisi.....
   https://www.youtube.com/watch?v=d1n-0jiw9yY

   No ei ainakaan hullummaksi menisi!


  • Taas tätä ikuista p****a. Se onko kanavalla soittolistoja vai ei, ei tarkoita suuntaan tai toiseen musiikillisen linjan parantumista, monipuolistumista tai yhtään mitään muutakaan.

   Soittolista tai listattomuus ei tee kanavan musiikillisesta linjasta automaattisesti hyvää tai huonoa. Kyse on siitä miten konseptia toteutetaan. Jos joku toteuttaa soittolista konseptia p******i ei tarkoita, että soittolista pilaa radiokanavan musiikillisen linjan. Suoraan sanottuna toteutus vain on perseestä. Toki joillain kanavilla voisi mennä parempaan suuntaan jos toimittajat valitsisivat itse musiikin mielensä mukaan, mutta yhtä suuri mahdollisuus olisi myös entistä huonompaan suuntaan menemisessä.

   Ei ole olemassa mitään lakia, joka määrittää että toimilupaa hakiessa pitää joko päättää onko soittolista radio tai ei. Eikä ole olemassa mitään lakia, joka määrää että soittolista pitää toteuttaa juuri tällä tavalla. Jos joku musiikkipäällikkö jollain kanavalla toteuttaa sitä paskasti. niin huonous on hänessä. Soittolistan biisit voi päivittää vaikka jokapäivä.

   sunnuntaikuulijalle: Ainakin linja on parempi tai monipuolisempi vähintään kuin edeltäjänsä Jorma Hietamäen.


 • Niin on perseestä kuin vain olla voi. Oi kiitos Johan Lindroos!

 • Ei VOI olla totta!
  Nyt tuli jotain täysin käsittämätöntä paskaa, jotain Hei vaan hauki, tervetuloa Tukholmaan...
  Eikö ole minkäänmoisia laatuvaatimuksia?

  • Nyt on listalla ollut jatkuvasti Kerkko Koskista, Scandinavian Music Grupia, Ultra Brata jne, joka päivä monta biisiä näiden ulvontaa.


 • Nyt ei oikein voi kuunnella edes youtubesta kotimaista musiikkia?

  • nyt voi


  • Hommaa freedome vpn. Silloin kaikki YouTuben sisältö on katsottavissa, vaikka olisi blokattu juuri Suomessa. Yksi parhaita ohjelmistokeksintöjä.

   Kysykää itseltänne seuraavat: Onko ikuinen itkeminen ja valittaminen täällä järkevää, tarpeellista ja asiaa eteempäin vievää? Kannattaisiko vain suoltaa jokapaikkaan asianosaisille Ylessä palautetta? Pitäisikö kaiken tämän sijasta vain unohtaa koko Radio Suomen olemassa olo ja kuunnella musiikkia jostain muualta tai jotain toista kanavaa?

   Jokainen päättäköön itse minkä vaihtoehdon kokee parhaaksi.


 • Sitä se tekee kun tehdään pennusta musiikkipäällikkö

 • Kyllä oli tänä iltana taas onnettoman asiaton kolmetuntinen Ylen musiikkipolitiikasta. Kuuntelijoiden kysymyksiä käsiteltiin 19-20. Vain yksi kysyjä tarttui rahapuoleen ihmetellessään ulkomaisen musiikin suurta osuutta Radio Suomen tarjonnassa.

  Uusi musiikkipäällikkö sanoi, että kotimaisen musiikin osuutta ollaan korottamassa 50 %:sta 56 %:iin. Paljon äänessä ollut naishenkilö sanoi, että tekijänoikeusmaksuihin menee yli 80 miljoonaa vuodessa.

  Ylen sivuilta saa käsityksen, että Yle käytti v. 2016 arviolta noin 90 % ohjelmatoimintaansa varatuista rahoista kotimaisiin sisältöihin.
  Vuonna 2016 Yle käytti 82,0 miljoonaa euroa ohjelmien ja musiikin esityskorvauksiin sekä tekijänoikeusmaksuihin, josta summasta 24,6 miljoonaa euroa Suomessa toimivien tuotantoyhtiöiden ohjelmiin.
  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/02/18/miten-yle-kayttaa-rahansa

  Ylelle on selvästikin arka asia puhua taloudestaan. Aika kuluu yhtiön kehumiseen, kun joku erehtyy kysymään vaikeita. Kun joku totesi Ylen pyörittävän kaupallisten asemien kanssa samoja levyjä, väittämä ohitettiin puhumalla niitä näitä. Ei haluta tunnustaa, että Yle on kansainvälisten viihdejättien rahastusnuorassa eduskunnan päätöksellä.

  • Jotenkin ymmärtää kotimaisen suosimisen ja sen määrän lisäämisen, mutta ikävä kyllä se ei sovi mun musiikkimakuun.
   Onneksi on internetradiot, joita nykyään suosin.


  • Mikään asema maailmassa ei soita kotimaista pienten yhtiöiden ja tekijöiden musiikkia, jos Ylekin pyörittää vain Universalia ja Warneria kaupallisten asemien tapaan.

   Eilisessä ohjelmassa pisti korvaan muka tutkittu väittämä, että enemmistö haluaa kuunnella tunnettuja artisteja. Miten kansa voi tietää muista, jos radioasemat soittavat vain isoja nimiä?


  • Kuuluiko kenties tämä tutkittu väittämä, kokonaisuudessaan enemmistö haluaa kuunnella tunnettuja artiseja/bändejä ja aina vain uudestaan heidän tunnetuimpia biisejä.

   Kuka ikinä tuon väittämän on sanonut, olisin halunnut kysyä, mutta kun ohjelmaosio sattui menemään ohi. Minkä h******n takia sitten Radio Suomenkin soittolistalle nostetaan toisinaan artisteja tai bändejä, jotka eivät ole vielä isosti tunnettuja ja suosittuja?

   Tuohan on tyypillistä Ylen toimintaa varssuomiradio. Viimeisimpänä ja näkyvimpänä tapaus Saara Aallon valinta euroviisuedustajaksi. Musiikintekijöiden etuja ajavajärjestö yritti kysyä Yleltä syytä, sääntöjen muuttamiseen yhtäkkiä ja saivat diipapaaba kiertelyselityksen hekin.

   Tämän saman olen saanut itsekin kokea lähettäessäni parille Ylen kanavalle asiallista ja hyvin perusteltua palautetta.

   "Miten kansa voi tietää muista, jos radioasemat soittavat vain isoja nimiä?" Kyllä monet tietävät, mutta olet oikeassa on hirveästi myös ihmisiä ja uskoisin erityisesti heitä olevan Radio Suomen kuulijoissa, jotka eivät yksinkertaisesti tiedä juurikaan muusta kuin siitä mitä radiosuomella soi.

   Vaikka soittaisinkin enimmäkseen vanhojen jo entuudestaan tunnettujen artistien ja bändien musiikkia niin on pelkästään musiikkipäällikön laiskuutta, jos ei edes jaksa panostaa soittamalla heidän tuotantoaan laaja-alaisesti.

   Toinen mitä olisin halunnut kysyä, ja mihin oltaisiin saatu todennäköisesti jotain tyhknpäiväistä selittelyä aiheen vierestä, on: Jos kerta tutkitusti halutaan kuulla entuudestaan tuttua kokoajan uudestaan, mistä johtuen sitten erittäin monta ihmistä kyrsii suorastaan, kun aina soi samat kappaleet. Kaikki eivät vain meuhkaa siitä Ylen shaoutboxeissa tai eri foorumeilla/keskustelupalstoilla. Itse olen jopa kuullut tätä jäkätystä hammaslääkärissä käydessäni. Ei taas tää sama biisi.

   Mikä Radio Suomen musiikissa edelleen mättää, vaikka mennyt musiikkipäällikön vaihdoksen myötä hieman monipuolisemmaksi. Ongelma on että suurin osa vuoden tai kymmeniä vuosia vanhasta musiikista on niitä tunnetuimpia ja jo aikanaan aina tähän vuoteen asti aivan hirveän paljon soitettuja kappaleita. Tähän kun yhdistetään vielä useasti ja pitkään soivat samat uudet kappaleet, luodaan ihmismieleen tunne siitä että kokoajan soi samat kappaleet. Vaikka todellisuudessa olisi kyse siitä että uudet soivat useasti ja vanhoja soitetaan laajemmin soittomäärien mukaan. Kun aina tulee kaikilta vain ne eniten soitetut niin ihmismielessä homma on valmis. Ei taas tämä sama biisi tai olen kuullut tämän (vanhan) jo aivan liian monta kertaa, vaikka se olisi vasta toinen kerta tälle vuodelle kun kuulet kappaleen. Nimitys tälle voisi olla kumuloituvaongelma. Eli pelkästään ei voida verhoutua myöskään soittomääriin perusteltaessa vaan pitää tarkastella kuinka laajasti soi ja soiko vain niitä isoimpia hittejä.


  • Daniek kirjoitti:

   Kuuluiko kenties tämä tutkittu väittämä, kokonaisuudessaan enemmistö haluaa kuunnella tunnettuja artiseja/bändejä ja aina vain uudestaan heidän tunnetuimpia biisejä.

   Kuka ikinä tuon väittämän on sanonut, olisin halunnut kysyä, mutta kun ohjelmaosio sattui menemään ohi. Minkä h******n takia sitten Radio Suomenkin soittolistalle nostetaan toisinaan artisteja tai bändejä, jotka eivät ole vielä isosti tunnettuja ja suosittuja?

   Tuohan on tyypillistä Ylen toimintaa varssuomiradio. Viimeisimpänä ja näkyvimpänä tapaus Saara Aallon valinta euroviisuedustajaksi. Musiikintekijöiden etuja ajavajärjestö yritti kysyä Yleltä syytä, sääntöjen muuttamiseen yhtäkkiä ja saivat diipapaaba kiertelyselityksen hekin.

   Tämän saman olen saanut itsekin kokea lähettäessäni parille Ylen kanavalle asiallista ja hyvin perusteltua palautetta.

   "Miten kansa voi tietää muista, jos radioasemat soittavat vain isoja nimiä?" Kyllä monet tietävät, mutta olet oikeassa on hirveästi myös ihmisiä ja uskoisin erityisesti heitä olevan Radio Suomen kuulijoissa, jotka eivät yksinkertaisesti tiedä juurikaan muusta kuin siitä mitä radiosuomella soi.

   Vaikka soittaisinkin enimmäkseen vanhojen jo entuudestaan tunnettujen artistien ja bändien musiikkia niin on pelkästään musiikkipäällikön laiskuutta, jos ei edes jaksa panostaa soittamalla heidän tuotantoaan laaja-alaisesti.

   Toinen mitä olisin halunnut kysyä, ja mihin oltaisiin saatu todennäköisesti jotain tyhknpäiväistä selittelyä aiheen vierestä, on: Jos kerta tutkitusti halutaan kuulla entuudestaan tuttua kokoajan uudestaan, mistä johtuen sitten erittäin monta ihmistä kyrsii suorastaan, kun aina soi samat kappaleet. Kaikki eivät vain meuhkaa siitä Ylen shaoutboxeissa tai eri foorumeilla/keskustelupalstoilla. Itse olen jopa kuullut tätä jäkätystä hammaslääkärissä käydessäni. Ei taas tää sama biisi.

   Mikä Radio Suomen musiikissa edelleen mättää, vaikka mennyt musiikkipäällikön vaihdoksen myötä hieman monipuolisemmaksi. Ongelma on että suurin osa vuoden tai kymmeniä vuosia vanhasta musiikista on niitä tunnetuimpia ja jo aikanaan aina tähän vuoteen asti aivan hirveän paljon soitettuja kappaleita. Tähän kun yhdistetään vielä useasti ja pitkään soivat samat uudet kappaleet, luodaan ihmismieleen tunne siitä että kokoajan soi samat kappaleet. Vaikka todellisuudessa olisi kyse siitä että uudet soivat useasti ja vanhoja soitetaan laajemmin soittomäärien mukaan. Kun aina tulee kaikilta vain ne eniten soitetut niin ihmismielessä homma on valmis. Ei taas tämä sama biisi tai olen kuullut tämän (vanhan) jo aivan liian monta kertaa, vaikka se olisi vasta toinen kerta tälle vuodelle kun kuulet kappaleen. Nimitys tälle voisi olla kumuloituvaongelma. Eli pelkästään ei voida verhoutua myöskään soittomääriin perusteltaessa vaan pitää tarkastella kuinka laajasti soi ja soiko vain niitä isoimpia hittejä.

   Tuota kumuloituvaa ongelmaa hoettiin eilenkin. Ongelman on aiheuttanut radio itse soittamalla samoja artisteja vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen.
   Radiosoitto on muokannut aina myös myyntilistoja. Pitkän linjan toimittaja Jake Nyman on tunnustanut oikein radiolähetyksessä luoneensa hittejä aikana ennen internetiä. Kansan enemmistö ostaa, mitä mainostetaan ja tuputetaan.

   Musiikkipäällikkö sanoi, että soitettava musiikki valitaan demokraattisesti. Hänellä on kuitenkin yllättävän paljon valtaa, koska hän sanoi valitsevansa kappaleet päättävän työryhmän kuunneltaviksi. Ehdotuksia hän saa kymmeniä päivässä eri teitä.

   Minua närästää Ylen into syytää suomalaisilta pakkoveroina kerättyä rahaa ylikansallisille viihdejäteille. Yle kehuu tukevansa kotimaisia sisällöntuottajia, mutta budjetin perusteella totuus on toinen.
   Saara Aallon valinnan euroviisuedustajaksi selittää parhaiten, että Warner halusi suomalaisten veronmaksajien maksavan artistinsa tulevan levyn markkinoinnin. Nähtäväksi jää, paljastaako Yle euroviisubudjettinsa, mikä voidaan katsoa suoraksi yritystueksi Warnerille.


  • Sehän nyt on selvää että erityisesti aikana ennen internettiä ja pitkään myös aikaan ennen YouTubea, Itunesia ja Spotifyta, homma on mennyt näin. Ihmiset kuluttavat sitä musiikkia mistä ovat tietoisia. Nykyään on paljon helpompaa löytää myös muuta kuin mitä radiokanavat Suomessa nostavat esille ja soittoon.

   Mielestäni Yle-vero pitäisi lakkauttaa kokonaan ja kerätä sama summa, vaikkapa sponsorointi tyylisinä mainoksina viihde ja urheilu lähetyksissä. Tai yksinkertaisesti pienentää ihmisten maksaman veron verran Ylen budjettia.

   Jos tähän ei mennä niin Ylen toiminnan tulisi olla täysin läpinäkyvää. Vastahan uutisoisiin Ylen ostaneen oikeudet Aki Kaurismäen elokuviin. Olisi kyllä ollut oikeudenmukaista kertoa kuinka suuresta summasta on kyse. Ville Niinistön sanontaa lainatakseni "Hei ihan oikeesti" Ihmisiä vapautetaan tuloluokkiin perustuen Yle-verosta. Veroa maksavilla se nousee. Tiedä vaikka nämä Kaurismäen elokuvien oikeuksien hankkiminenkin nostaa jatkossa Yle-veroa.

   Yle verosummalla kun voisi vaikkapa ostaa vuodessa haluamaansa sisältöä katseltavaksi. Netflixiä, HBO:ta, Urheilukanavia yms. Tokihan sen voi tehdä nytkin, mutta kustannukset omasta henkilökohtaisesta budjetista kasvavat. Ensinnäkin Yle vero on nykyisellään syrjivä ja toiseksi turha, jos se voitaisiin helposti korvata mainitsemallani mainonnalla ja kolmanneksi ainakaan omaan makuuni en koe saavani tarpeeksi vastinetta ohjelmatarjonnasta noin 200 euron verolleni.


 • Vielä Saara Aallon tapauksesta. Jos käy että euroviisuista tulee huono tulos, niin Yleähän ei voi tietenkään syyttää jos joku niin haluaisi tehdä. Yle voi aina sanoa, että olisitte äänestäneet Saara Aallolta toisen biisin.

  Ylen tunnettu näennäisvaikuttaminen. Yle puheen uudistuskin oli lyöty lukkoon ja huvikseen vain kysyttiin jälkeempäin kuulijoiden mielipidettä. Voivat aina väittää kuulijoiden mielipidettä kuunnelleensa, vaikka eivät enemmistön osaa siitä noudattaisikaan.

 • Oletteko lähettäneet palautetta Ylelle Radio Suomen kurjasta musiikkitarjonnasta?

 • mieluummin ihmiset valittavat täällä kun suoraa palautetta Ylelle lähettelelvät. Toisaalta valitettavan harvoin Ylessä huomioidaan kuulijoiden palautetta ellei se koske, jotain lähetysteknistä/ lähetyksen kuuluvuudessa ilmenevää häiriötä.

  Ylellä kun on taitoa ja resursseja tehdä juttuja laadukkaasti, tarvittaessa myös isosti ja näyttävästi. Valitettavan harvoin edes laadukkuuteen halutaan panostaa. Kunhan vain suolletaan jotain omaa sisältöä ihmisille. Sehän riittää.

  • Jos joku kuvittelee, että radioasemilla luetaan kaikenmaailman epävirallisia nettipalstoja, niin voitte elää siinä uskossa ihan rauhassa. Palaute pitää aina lähettää suoraan asemien toimituksille ja mielellään omalla nimellä, mutta se ei ole välttämättömyys. Kyllä niitä lueteaan ja asialliset kommentit myös käsitellään, jopa kaupallisilla kanavilla viikko- tai kuukausipalavereissa. Tiedän mistä kirjoitan, vuosien kokemuksella.


  • Varmasti osa käsitellään jollain taholla eikä vain lueta ja unohdeta. Fakta vain on, että suuri osa hyvästä, näkemyksellisestä ja erinomaisesti arkumentoidusta & perustellusta palautteestakaan ei johda mihinkään. Odottakaapa vain Yle puheen uudistusta. Yle puheen uudistus tehdään kuten Ylen kanavan uudistuksen tehnyt työryhmä on sen päättänyt tehdä.

   Jos tästä palauteasiasta jotain oikeasti tiedät "minäkin_luin_palautteita" niin miksi Yle ei kuuntele lainkaan enemmistön antaman palautteen mielipiteitä. Olen satavarma, että aluksi uudistus tulee että jokaisessa Ma-Pe Yle puheen aamulähetyksessä soi musiikki riippumatta lähetyksen aiheiden sisällöstä. Tätähän enemmistö on juuri vastustanut.


 • Oli kuinka oli, mutta olen sitä mieltä, että enemmän radio suomen kuuntelijat haluavat kuulla Olavi Virtaa kuin joka väliin tuppaavaa Samae koskista!

  • Onko sinulla tästä tarkempaa tutkimustietoa vai mutua?


  • mutkumutkumutku kirjoitti:

   Onko sinulla tästä tarkempaa tutkimustietoa vai mutua?

   Odotitko oikeasti, että täällä öyhöttävät pari jantteria löytävät jostain faktaa höpinöilleen?


 • Esim lauantaiaamun onnen sävel on musiikkitarjonnaltaan aivan jotain muuta kuin samae koskista ja vahteraa. Ymmärtääkseni nämä ovat kuulijoiden toivomia kappaleita.

  • Mututuntuma on seuravanlainen: Kuuntelijoiden toiveita toteutetaan vain JOS ne ovat muutenkin soittolistalla.


  • Tai kyseinen artisti tai bändi on silleen tuttu, että juontaja tietää sen menevän siihen gategoriaan minkä tyylistä musiikkia kanava haluaa soittaa. Yrittäkääpä saada vaikkapa Children Of Bodomia tai Petri Nygårdia soittamaan. Ei taida onnistua. Kuten Radio Novalla aikanaan 2000-luvun alkupuolella sanottiin "tää on liian raskasta musiikkia kanavallemme". Se siitä Children Of Bodomista.

   Kenenkään *******n ei tarvitse tähän kommentoida, mitää miksi, hyvä tai ei nyt tuollaista soittoon... Kyseessä oli vain havainnollistus ja tällä palstalla ei ole juurikaan mitään vaikutustakaan Radio Suomeen.


  • Pellee kirjoitti:

   Tai kyseinen artisti tai bändi on silleen tuttu, että juontaja tietää sen menevän siihen gategoriaan minkä tyylistä musiikkia kanava haluaa soittaa. Yrittäkääpä saada vaikkapa Children Of Bodomia tai Petri Nygårdia soittamaan. Ei taida onnistua. Kuten Radio Novalla aikanaan 2000-luvun alkupuolella sanottiin "tää on liian raskasta musiikkia kanavallemme". Se siitä Children Of Bodomista.

   Kenenkään *******n ei tarvitse tähän kommentoida, mitää miksi, hyvä tai ei nyt tuollaista soittoon... Kyseessä oli vain havainnollistus ja tällä palstalla ei ole juurikaan mitään vaikutustakaan Radio Suomeen.

   Eikös tuota boodomia soiteta kyllästymiseen asti Cityllä ja Radio Rockilla. En minäkään odota että Järviradiossa soitettaisi Slayeriä.


 • Onkohan ensi vuosi yhtä kurja musiikkitarjonnan suhteen?

  • Vuosi on ollut hyvä musiikin suhteen. Paljon hyviä ja jopa erinomaisia kappaleita on julkaistu vuoden aikana.


 • Kysymys on siitä, että haluamme kuunnella perinteistä suomalaista tanssi- ja iskelmämusiikkia radio suomesta. piste.

 • Vaihtakaa radiokanavaa, jos nykyinen tarjonta ei kiinnosta. Radio Suomi on vihdoinkin mennyt oikeaan suuntaan musiikkitarjonnassa. Radiokanaviahan Suomessa (ja netissä) riittää.

  • Millä sitä nyt autossakaan kuuntelet muita kuin ilmanlisävehkeitä kuuluvia kanavia?
   Vaahteraa, egotrrippiä ja sannia,jennia, mannia ja kannia kyllä tuntuu tulevan joka välissä!
   Taitaa vaan se radio suomen kuulijakunta mieluummin kuunnella jotain muuta.
   Eikö näitä teinikanavia ole ilman suomeakin yllin kyllin?


  • Luulenpa,että itseäänvarten soittavat,ei kysellä maksajilta mitä ne haluaa soitettavan.Radio perämeri
   huippu yli 60:kymppiset toimittajat kehtaa pentujen musiikkia kuunnella.No en ihmettele suurin osa toimittajista tietystä pitäjästä kotosin pitänee ymmärtää ämpäripäitä.


 • Minkäänlasita parannusta rs:n musiikkitarjontaan ei ole luvassa.

 • Radio Suomesta tuli uudenvuodenpäivänä vuoden 2017 aikana soitetuimpien 30 levyn lista. Kappaleet olivat lähes kaikki tuoretta kotimaista. Useat niistä muistan kuulleeni, mutta enimmäkseen täyttä soopaa etunimiartisteilta. Ykkönen oli viimevuotinen Suomen euroviisu, joka oli sentään hieman kunnianhimoisempi kappale.

 • Miksei tyypillistä suomalaista iskelmä- ja tanssimusiikki ei soiteta enää lainkaan? Teinityttöjen kirkunaa ja ulkomaista musaa yötä päiväää, Tämäkö sopii kuuntejoiden mieltymyksiin?

 • Olipas pitkä ketju. Pistin Radio Suomen soimaan ja en ainakaan Totoa ja Alice Cooperia haluaisi kuunnella. Blondien Call Me on kyllä hieno rock-biisi. On tosiaan ongelma, että samat biist soivat monella kanavalla ja jotkut vielä monta kertaa päivässä. Doorssin Light my fire on kivan pitkä jolloin juontaja voi käydä tupakalla ja vessassa. Yli 7 min. Radiokanavia on paljon. Jotenkin olisi kiva jos kanava noudattaisi tiettyä linjaa. Tietysti sellaistakin kanavaa tarvitaan jossa tulee kaikkea virsistä raskaaseen rokkiin. Nyt soi 22 Pistepirkko. Hyvä bändi ja hieman poikkeaa valtavirrasta. On paljon hyviä bändejä joita ei soiteta juuri koskaan. Tietyt lajityypit tuntuvat olevan jopa "sensuurissa". Tulihan se Jennikin sieltä ja nyt Aerosmith. Eipä suurempia yllätyksiä. Nykypoppi ei aina kuulosta soitetulta musiikilta. Enempi joltain nappuloiden vääntämiseltä.

 • Haluaisin kuulla enemmän banjo musiikki ameriikan rämemailta, skottien säkkipillimusiikkia ja Perun intiaanien huilusooloja ne antaa jotain tunnetta elämään paljon enenmmän syntetisaattorilla ja tietokoneella soitetut teinirakkaus vollotukset , eli mitä vähemmän on soittotaitoja niin sitä suurempi mahdollisuus on päästä koko kansan suosikiksi.

 • Kotimaista tanssimusiikkia kuulee sunnuntain varhaisaamussa ja myös lauantain kaksituntisessa onnitteluohjelmassa, mikä sen nimi nyt olikaan.

 • Radio Suomen soittolista parantui huimasti viime vuoden aikana. Toivottavasti tänä vuonna jatketaan entistä paremmalla tarjonnalla (tosin ulkomaista voisi minun puolestani soittaa enemmän).

  • Näinhän se on jos teinikirkunasta tykkää. Kaikki ei vaan tykkää.


  • Silloinhan kannattaa vaihtaa kanavaa, jos musiikki ei kiinnosta. Toisekseen eivät kaikki vanhemmatkaan ihmiset kuuntele mikkoalataloja, kirkoja tai junkkarisia, vaan aivan jotain muuta. Parempi, että 2018 kuunnellaan enemmän nykymusiikkia, kuin jotain kummallista flashbackia 70-luvulta.


 • Vanhemman väen vastaus radio suomen musiikkitarjontaan on tällä hetkellä OFF.
  Tällä loppuu Lindroosin teinimusa. Mutta kun meissä kuuntelijoissa on paljon iäkkäämpiä
  ihmisiä. heiltä ollaan viemässä loppukin kuuntelumahdollisuus.

  • Jos näin on niin miksi ette lopeta Radio Suomen kuuntelua. Kylmä fakta vain on, kun kuulijamäärät laskevat rajusti on pakko miettiä missä mentiin vikaan ja yrittää saada vanhat kuulijat takaisin, jos uusia ei ole saatu riittävästi tilalle.

   Ainahan toki on sekin vaihtoehto, että mitään ei muuteta mutta se tarkoittaa silloin sitä että hyväksytään huomattavasti alentuneet kuulijamäärät ja ollaan valmiita ottamaan riski vieläkin alhaisemmista kuulijamääristä.

   Oma asianne, jos kanavan nykyinen linja pännii, koska se että kuuntelette kanavaa on viesti Ylelle hyvästä työstä. Kuulijamäärät eivät laske. Joko tajuatte tämän tai inisette turhaan.

   "Vanhemman väen vastaus radio suomen musiikkitarjontaan on tällä hetkellä OFF" Tässä lauseessa kiteytät kaiken olennaisen. Hyvin todennäköisesti juuri suurin osa Radio Suomen kuuntelijoista on 50+ ihmisiä. Ja jos tämä ryhmä ihmisiä lopettaa radiosuomen kuuntelun kokonaan...Pian Radio Nova onkin nykyisellä kuuntelijamäärällään suomen kuunnelluin kanava ei Radio Suomi. Miettikääpä sitä. Ensimmäistä kertaa Suomen historiassa jokin muu kanava.


 • Mitäs tässä muutakaan voi kuunnella, paitsi netin kautta. Ei täällä Hesan ympäristössä ole
  mitään vaihtoehtoja suomelle, paitsi Järviradio. Luutko tosiaan että shitnovaa kukaan pystyy
  puoltatuntia kauempaa kuuntelemaan? Iskelmää vielä vähemmän.

  • Kuka ketään on Radio Novaa käskenyt kuuntelemaan.

   Netti on radiokanavia täynnä ja eikös kaikki suomalaisetkin kanavat löydy netistä. On striimipalveluita musiikin kuuntelemiseen. Kyllä vaihtoehtoja on jos vain haluaa.

   Se vain on vähän voivoi missä sattuu asumaan. Ei täälläkään missä itse majailen kuulu se tai ne kanavat mitä saattaisin haluta kuunnella, muuta kuin netin kautta.

   Se on sitten omavalinta haluaako kuunnella netistä esim Radio Pookia tai Kajausta mitkä voisin kuvitella olevan vaihtoehto vanhanliiton radiosuomenkuuntelijoille.


 • "Jos näin on niin miksi ette lopeta Radio Suomen kuuntelua."

  Ihan näin ulkopuolisena sattumalta paikalle löytäneenä voin kertoa, että juuri noin olen tehnyt, lopettanut Radio Suomen kuuntelemisen. Poikkeuksena uutislähetykset ja esimerkiksi sunnuntaiaamuiset musiikin erikoisohjelmat silloin tällöin. En tiedä onko kukaan kertonut Ylelle minun lopettaneen aseman kuuntelemisen lähes kokonaan.

  Kaipa sitä jotkut kuuntelevat, koska ilmeisesti sama epämusikaalinen linja jatkuu, ainakin päätelleen niistä satunnaisista kappaleista, jotka ehdin kuulla ennen kello viiden iltapäiväuutisia.

 • Radio Suomen kuuntelu: ennen 15 h / päivässä, nykyään 15 minuuttia. Lindroos on varsinainen
  Troijan hevonen ylen palkkalistoilla.

  • Ei kannata kuunnella edes 15 minuuttia, koska 15 minuuttia tai enemmän on se määrä mikä rekisteröidään kuulijalukuihin.


 • Taitaa kohta radio suomen nimi muuttua suomipop2:ksi ?

  • Siltä se vähän vaikuttaa. Nimi on radio suomi - kaikki musiikki englanniksi laulettua?


 • Paskoja biisejä biisejä biisejä soitossa Radio Suomella kuuntelen väkipakolla, koska työpaikalla....

 • Taitaa Ylen pääjohtajkin erota sen takia kun ei jaksa kuunnella Lindroosin paskamusaa?

 • Täyttä paskaa on Radio Suomen musiikki. Täyttä roskaa! Neljä kuukautta on hokenut Tuure Kilpeläinen ..sydän..sydän..sydän.. Sillanpää huutaa ..jengi huutaa.. Edelman istuu Reunalla ja naissolistit hönöttvät nenään. Joka hemmetin päivä ja moneen kertaan !
  On se kummaa ettei Johan Lindroosille anneta lopputiliä. Me rahoitamme YLEN pakollisella verolla muttei asiakkailla ole mitään sanoita mitä heille tarjotaan.
  Johan Lindroos ota lopputili ja häivy ! Et sinä mikään diktaattori ole joka päätät kaupallisten ystäviesi kanssa että soitetaan jatkuvasti teidän rääkymisiänne.

  Vai onko niin että Ylen arkistot on tuhottu ja jäljelle on jätetty vain 50 kappaletta joita soitetaan kuukausikaupalla?

  • Kirjoitit täyttä asiaa. Palaautetta on annettu mutta ei siihen paskaan mikään tehoa.


 • Antakaa suoraa palautetta musiikista. Tuossa on henkilö jolle voitte osoittaa postinne.

  johan.lindroos@yle.fi

 • Johan Lindroos on tuhonnut koko Radio Suomen musiikin. Lopputili ja HETI !
  Täytyy sitä muutakin Ylestä tulla kun tota helkkarin teinivinkunaa.

 • Ylen lähetysikkunan sulkeuduttua viime vuonna korvaava kuuntelijoiden oma moderoitu lähetysikkuna on perustettu Freenode verkkoon. Kanava on nimeltään #radiosuomi. Hakusanoilla "webchat freenode" löydät nettisivun josta pääset sisään.

  • Ei löydy.Liian monimutkaista.


 • Jep, noin "helppoa", ei muuta kuin klikkaa, freenode, #radiosuomi, "webchat freenode", freenelson mandela, #hastaglindroos - ja skipslipper#chatchatyle.fi#radiosuomitakisinjamonipuolisemmatbiisit"webchat#nomoreleewiandtheleawinsia#ynnävartiaistataihaloohelsinkiä#chat.

  Eli, noin helppoa.

 • Miten voi maamme johtavan radioaseman musiikki olla tällaista s.... n kuraa aamusta iltaan?
  Vastaaa Lindroos?

 • Lindroosin vieraina ovat "uudet artistit" ja se raatikin on koottu niistä naisvinkujista. Suurin virhe mikä tehdään on soittolistat!

 • Radio Suomi hylkäsi myös ikkunakeskustelijat ja sulki keskusteluikkunan.

 • Kuulijat hylkäävät nykyisen musiikkitarjonnan vuoksi radio suomen. Soitelkoon Lindroos yksiseen
  sitä iänikuista teinivinkunaa.

 • Samat, muutamat esiintyjät alkaneet soida, kuten kaikilla muillakin kanavilla.
  Taitaa radio Rock olla AINOA, jolla vähän edes persoonallisuutta / vaihtelua musiikkivalikoimissaan.
  Tosin sielläkin omat toistuvat hoilaajat ...

 • Kuka tän äijän on tähän hommaan oikein valinnut?

 • Vainiolan ensimmäinen Popradio on nyt kuultu. Mielenkiintoisia valintoja, mutta mikä on ohjelman profiili, ja miten se eroaa saman tekijän Kissankehdosta? Pelkäänpä, että nyt sunnuntaissa on kaksi samanlaista ja samansisältöistä musiikkiohjelmaa. Onko kummallekin oikeasti tilausta?

 • Kyllä tilhee ja pajua ainakin tulee joka väliin. Voi helvetti sentään.

 • Kenen antamilla valtuuksilla Lindroos oikein toimii?

  • Lähetä sähköpostia Yleen ja kysy. Hyvää musaa RS soittaa.


 • Maija Salminen, Juha Blumbeg ja Olka pois radio Suomesta.

 • Lisää rock and rollia kaivataan. Sille olisi tilausta!!

 • Älä tuputa linkkilistaasi joka paikkaan. Asia on kaikille tuttu.

  • Et ilmeisesti osaa sinäkään lukea:

   Kerron viestissä selkeästi milloin ainoastaan julkaisen kyseisenlaisen viestin.

   "Lupaan julkaista saman tyylisen viestin joka viestiketjuun aina kun joku avaa uuden ketjun aiheesta Radio Suomen paskuus yms. tai kirjoittaa uuden valitus kommentin johonkin olemassa olevaan ketjuun. Kun vain huomaan, lisään tämän tyylisen viestin aina." Eli kun vailituskommentteja ei enää tule ei tule minunkaan viestiäni.


 • Sinä päätät ja muut vikisevät? Tämä on nimenomaan keskustelupalsta, jossa saa tulla muutakin kuin hymistelyjä, jota ilmeisesti toivot. Kuuntelijat osaavat ajatella omilla aivoillaan ja etsiä itse parempaa kuultavaa, jos sitä haluavat.

 • Älä syötä sanoja suuhuni. Missä vaiheessa olen toivonut hymistelyä...
  Selvennän viimeisen kerran: Yritän vain saada ihmiset tajuamaan jos muutosta halutaan ei se täällä tyhjänpäiväinen itkeminen asiaan auta lainkaan. Kuuntelematta jättäminen ja suorapalaute Ylelle on vahvempi singnaali kohti edes pienen pientä muutosta.

  Rakentava perusteltu näkemyksellinen palaute on aina paikallaan. Toki jokainen saa kommentoida tyylillään, mutta kuten jo totesin tulen tarjoamaan kyseisen laisen viestin aina...

  Itseasiassa kaikki eivät osaa ajatella itse. Eräässäkin viestissä oli kommentoitu että haluaa kuunnella muutakin kuin pelkkää musiikkia. Siksi lisäsin tuohon listaan Sisuradion (joka vastaa toimitetun & juonnetun sisällön määrässä lähetysaikoinaan sunnilleen Radio Suomea tai jopa enemmänkin), jonka kyseinenkin henkilö olisi löytänyt jos olisi osannut etsiä sen vaikkapa tuolta TuneInistä.

 • Keski-Uusimaa lehden yleisön osastossa tänään ihmeteltiin, miksi miksi radio SUOMEN pitää nykyään ERIKSEEN ilmoittaa milloinka tulee kotimaista musiikkia. Luulisi se nimenkin vähän velvoittavan. Mutta mitä vielä.

 • Juuri kotimainen musiikki on se ongelma, pelkkää piipitystä ja entisiä ultra bra:n solisteja, ja sydän sydän sydän...

 • Radio suomen nimi muutetaan kohta. Uusi nimi on Musiikillinen Sontalaatikko

  • Näin se valitettavasti on.


 • Tämä musiikki on suoraan perseetä,aivan,kuin jotain ääliöitä,vähä älyisiä nämä toimittajat.
  Ulkolaista teinimusiikkia,luulisin,että jotka kuuntelevat ovat iäkkäämpää porukkaa joitka eivät jaksa kuunnella tuota kirkumista.Sanottakoon myös nämä toimittajat keskenään puvat omista mieltymyksistään,ei kansaa kiinnosta heidän omat asiat,eikö ohjelmia tehdä kuunneltaviksi?Pitäisi muistaa ketkä maksaa siitä kuuntelemisesta.Ehdotan,että menisi toimittajat kansan pariin kyselemään mitä halutaan kuunnella.
  Radio Norbottenilla on kunnollisaia toimittajia ottakaa mallia,saatanan tollot.

 • Paskinta ikinä on Radio Suomessa se jämähtäneisyys. Samoja vanhoja biisejä päivästä, viikosta, kuukaudesta, vuodesta ja ohjelmasta toiseen. Mikään muu asia ei ole Radio Suomen musiikissa läheskään yhtä pielessä.

  Ehdotan Yle-Veron poistamista kun kuulijoiden mielipiteellä ei ole mitään valtaa Ylen sisältöihin. Yle Puhettakin vastaan on ollut pakko taistella kuuntelemattomuudella.

 • Voisi Lindroos ja fermikin lukea näitä kirjoituksia.

  • Ei se muuttaisi mitään. Sen olen vuosien saatossa huomannut ettei Ylessä kuunnella kuulijoiden kritiikkiä ja parannusehdotuksia, vain kehut kelpaavat. Muutokset eivät lähde kuulijoiden toiveista, vaan Ylen sisältä. Mielenkiinnolla odotan alkaako kuulijoiden toiveet tai suoranaisesti vaatimukset kuulua Yle Puheella, vai jatketaanko jääräpäisesti omassa kuplassa päätettyä uudistettua linjaa loputtomiin.


 • Satuin katselemaan tuossa Alfa Tv:tä, josta tuli Kuvia ja käännekohtia ohjelma. Ohjelman vieraana oli Tapani Kansa. Oli kyllä mielenkiintoinen haastattelu, vaikka en lukeudukaan laisinkaan Tapani Kansa faneihin. Ohjelmassa oman osansa sai myös Yleisradion toiminta. "Ikävä muutos on se, että yleisradion musiikkitoimitus toiminta on paljon kapeakatseisempaa ja latistavampaa, kuin se oli silloi 60-70-luvulla...ohjelmoitua konesoittoa liikaa, sen pitäisi olla paljon moniuloittesempaa ja värikkäämpää..."

  Sitä en itse tiedä kun en ole elänyt, enkä jaksanut tutkia mitä Ylen musiikkivalinnat olivat 60-70 luvulla, mutta Kansa osuu kyllä täysin ytimeen. Musiikkia soitetaan aivan liian yksipuolisesti eikä kyse ole niinkään genretarjonnasta, vaan soitossa olevista artisti/bändi valikoimasta ja muutamien samojen vanhojen hittien toistamisesta.

  Tapani Kansa sanoon sanottavansa Yleisradion nykymeinigistä kohdasta 34.00 alkaen.
  http://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/player/vod?assetId=10901835

  Kuinkahan kauan Yle jaksaa vetää Radio Suomella nykyistä linjaa, kun nyt myös osa artisteista/muusikoistakin on asiasta ollut ihan suoraan Yleen yhteydessä. Tämä ei ole vain Lindroosin aikakauden huonous vaan oli jo edellisen musiikkipäällikön Hieatamäen aikana, mutta nyt ollaan vajottu vieläkin alemmas.

  Fermin ja Lindroossin hehkuttamissa Radio Suomen erikoisohjelmissakin on sama meininki kuin varsinaisella soittolistalla. Vain harvoille ja valituille annetaan soittoaikaa ja yllätys yllätys silloinkin valikoidaan soittoon aina ne isoimmat hitit.

 • Täällä ollaan hyvin tyytyväisiä Radio Suomen nykyiseen musiikkilinjaan, lähinnä siihen mikä soi 9.00-19.00. Aiemman musiikkipäällikön aikoina jouduimme lopettamaan Radio Suomen soittaminen liikkeessämme, koska asiakkaat valittivat, että "aivan kamalat itkuvirret täällä soi". Kanavan vaihto harmitti, koska päivän töissä ollessa jää Novilla ja Suomipopeilla täysin ulos päivän uutisista. Nyt musiikki on lähinnä normaalia musiikkia ja kanava soi taas liikkeessämme.

  • Ai liikkeessänne käy ainoastaan teini-ikäisiä asiakkaita.


  • eivoiymmärtää kirjoitti:

   Ai liikkeessänne käy ainoastaan teini-ikäisiä asiakkaita.

   Se on seksi väline puoti.


  • Huonekaluliikkeessä huusi Elonkerjuu että Mä oon oikees ja se huonekalu-ukko huusi mukana. Panin oven kiinni, hullu äijä ja paska musiikki. Oli Radio Suomi.


  • Liike on ison ketjun huonekalukauppa, jossa valtaosa väestä ei ole mitään teinejä. Sitä paitsi teinit ei osta cd levyjä ja ne artistit on ostetuimpien levyjen listalla mitä Radio Suomesta tulee.


 • Mä oooooo-o-ooooo helvetin hyvä ihminen

 • Suurin huononnushan ei ole tuo musiikillisen linjan hyvin minimaalinen muutos vanhaan. Itseasiassa se on lähes tismalleen sama kuin oli edellisen musiikkipäällikön aikaan ainakin hänen viimeisenä kahtena vuotena. Eron vain tekee muutamien artistien painotus soitoissa. Sen sijaan se karkottava tekiä ensisijaisesti on puhesisältöjän ja erityisesti asia sisältöjen ja aluelähetysten korvaaminen musiikilla. Kun radio suomen soittolista on vieläpä noin helvetin yksitoikkoinen ja surkea mitä se on ollut jo ennen Lindroosin aikakautta, ei ihme jos kuulijamäärät laskevat. Varmasti mutta aivan liian hitaasti.

 • Palautetta kehiin!

 • Itseäni kiinnostaa, miksi soitetaan niin paljon samoja vanhoja biisejä päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen. Hyötyykö Radio Suomi ja Yle tästä jotenkin tai joku Ylessä rahallisesti tai aineellisesti. Eihän Yle edes ole kaupallinen media.

  Haluaisin selventää tuohon aloittajan viestiin. Nykyinen linja ei ole tämänhetkisen musiikkipäällikön luoma vaan oli jo samanlainen edeltäjänsä aikana. Muutamissa artisti ja bändi painotuksissa kuinka paljon soitetaan on vain eroja. Muuten tyylillisesti sama kuin ennen Lindroosiakin oli ainakin viimeiseksi jääneet Hietamäen 2 vuotta. Suurin muutos on vuorokautisen musiikin soittomäärän raju nostaminen.

  Miksihän lähes identtinen soittolista ei haitannut ennen, Hietamäen olessa musiikkipäällikkönä, näin suuressa määrin? Samaa shaibaa se oli jo silloin.

  Suurin syyllinen kanavan huonouteen ei siis olekaan Lindroos vaan Ferm. Hänen johdolla päätettiin korvata suuri osa puhesisällöistä musiikilla ja Lindroos on tässä yhtälössä vain osa syyllinen. Toistan hieman vielä itseäni erisanoin. Lindroosin kokoma soittolista on syvältä ja erittäin itseään toistava, kun kerta kaverilla ei ole parempaa tarjota pitäisi tässä kohtaa astua esiin henkilöiden (kuten Ferm), joka voisi vähentää musiikin määrää Radio Suomessa. Ferm mieluummin tekee päinvastoin ja kehuskelee kilvan Lindroosin kanssa kuinka monipuolisen musiikkimaun omaamme.

 • Kuunteleeko Radio Suomea enää kukaan? Ei ainakaan meikäläinen.

 • Vaikea on antaa suoraa palautetta Ylelle. Millään ei saa ketään näistä kolmesta kiinni kun koittaa soittaa. Onko mennyt pupu pöksyihin? Tietävät mitä palautetta tulee.

  • Varsinaisia lusmuja kaikki.


 • Järviradio on vienyt suomelta vanhempaa kuuntelijakuntaa reippaanlaisesti.

 • Ketä varten Radio Suomi oikeastaan on? Ei sillä ole enää innokkaita kuuntelijoita. Sairaalan odotushuoneessa se saattaa olla taustana muttei sitä kukaan keskity kuuntelemaan. Sen anti on yhtä tarttuvaa kuin puheensorina laitoksessa.
  Turha kanava nykyisellään, kun ei kuunnella niin ei kaivatakaan.

 • Mutta kun näihin radios suomen jästipäihin ei mikään mene kaaliin.

 • Ja verotuloja menee tämän kanavan ylläpitoon.

 • Radio Suomi oli aikanaan hieno kanava. Nykyään yhtä tyhjänpäiväinen kuin kaikki muutkin.

 • Miksei näihin radio suomen puupäihin minkäänlainen palaute vaikuta?

 • Tuolla ylempänä ja muillakin aiheeseen littyvissä kirjoituksissa, kaikesta päätellen on yks ja sama kirjoittejija!

  Kummallinen tyyli tällä tyypillä, kun kirjoittaa muka välillä omana oivalluksenaan esim. musiikkilinjauksista Ylen, tai muiden radiokanavien toiminnasta! Välillä ihan käsittämättömiä päähänpistoja Teosto-maksuista ym. esim. että radiot saavat enemmän itselleen kun ovat tehneet diilin Teoston kanssa jne. kävin hänelle asiaa oikomassa, että ei ole mahdollista toimia noin.

  Tuossa ylhäällä nimim. "EiEnnenOllutParemmin" kyseessä siis!

  • Aina kyse ei ole ehkä rahasta tai jos koskaan. Eiköhän ole aika päivänselvää, että jokin kanava joka on suosinut tietyn levy-yhtiön artistia tai bändiä soitossa erittäin runsaasti, voi päästä paljon helpommin sponsoroimaan hänen keikkojaan ja saada ilmaisia lippuja jaettavaksi jne.

   Toki vaihtoehtona voi olla, että musiikkipäällikkö on vain umpilaiska. ei omaa riittävää intohimoa ja ammattiataitoa työtehtävää kohtaan, ei vain kiinnosta ja tehdään se minimi, jotta työpaikka pysyy. Tuntuu vain erikoiselta, että Yle Radio Suomen lisäksi samanlainen musapäällikkö tuntunee olevan lähes kaikilla suomalaisilla radiokanavilla.


  • Itse taidat olla taas se yksi ja sama Yleä puolustava kirjoitteilija. Yrität saada ihmisiä hillittyä, jotta saisivat rauhassa jatkaa nykyistä toimintaansa. Oletko tyytyväinen Ylen nykyiseen tilaan vai jopa Ylen työntekijä?


 • Johan Lindroosin automaattinen sähköposti vastasi että mies on lomalla 25.11. saakka. Onko lie koskaan töissä. Suojatyöpaikka selvästi .

 • miten löytää päivän radio ohjelmat ylen sivuilta ,
  eikö voi olla vaikeempaa ?
  olisihan s e olennaisin asia minkä jokainen haluaa löytää!!!!!

  siis MISSÄ ON NETISSÄ RADIO OHJEMAt KAIkILTA ASEMILta ?

 • Vuosi vaihtuu. Palautetta radio suomelle myös ensi vuonna!

 • Johan Lindroosin automaattinen sähköpostivastaus. Olen lomalla 6.1. 2019 asti.

  • Helppohan se on lomailla kun tietokone robotiikka hoitaa Radio Suomen soittolistan. Mihin edes tarvitaan Lindroosia Ylessä. Hyvin harvoin kukaan vaivautuu edes tätä robotin ohjelmoivaa soittolistaa päivittämään saati, että lisäisi sinne sellaista musiikkia joka olisi tuoretta tai ei megahitti.

   Ohjelma on ohjelmoitu ainakin seuraavasti. Soita vähintään yksi biisi Leevi And The Leavingsiä vuorokauteen.


 • Eikait kukaan nyt lähetä palautetta Lindroosille suoraan? Moniko on saanut häneltä vastauksen saati onko musiikissa tapahtunut muutoksia? He joilla on oikeasti asemansa puolesta valtaa muutta asioita, sinne se palaute pitää sunnata.

  Itse lopetin, koska Lindroos joko aina lomalla tai ei muuten vain jaksa vastata yhteenkään viestiin.

  Onneksi sentään yksi asia on tapahtunut. Radio Suomen kuulijaluvut ovat taas ääntyneet laskuun ja aika rajusti. Touko-Heinäkuun jälkeen kuulijaluvut nousivat isosti ja sen jälkeen hetkessä 1688 000 kuulijasta ollaan tultu kahden finnpanelin mittausjakson aikana 1641 000 viikkokuulijaan. JATKAKAA SAMAAN MALLIIN! Ei olla niin typeriä kuin Puheen kuulijat, jotka suuren uhon jälkeen ovat palenneet kanavalle ja muutos on tullut jäädäkseen pysyväksi.

 • Yle on julkinen toimija kuten vaikkapa sairaanhoito. Se rahoitetaan verolla. Mikäli lääkäri toimessaan ja virassaan toimii niin ettei kuuntele mitä potilas sanoo vaan määrää vääriä lääkkeitä koko ajan niin noutaja tulee, sekä potilaalle että lääkärille.
  Radio Suomen musiikkipäälliköt ovat maan pahimpia itsevaltiaita. Heidän ei tarvitse ottaa huomioon asiakkaiden mielipiteitä. Samoja " lääkkeitä " pakkoväkisin halusitte tai ei.
  Yle on perheyhtiö jossa hyvävelisysteemillä on valittu työntekijät. Pariskunta Ferm on majoittunut Yleen ja Marja Keskitalo on kepulaisen Tapio Siikalan nimitys ohjelmapäälliköksi.
  Yle on suojatyöpaikka jossa oleillaan ja lomaillaan eikä kenelläkään ole vastuuta mistään. Verottaja vie joka vuosi meiltä osansa Ylen kassaan joilla maksetaan loiseläjien palkat.

  • Mihin tämänkin kommenttisi on tarkoitus johtaa. Kun ei ole ihmistä joka saisi masinoitua sellaisen voiman liikkeelle, että asiat tuolta osin muuttuisivat. Ainakin siinä määrin, että valtion ja veronmaksajien rahoja ei enää syynnettäisi Yleen.

   Eduskunnassa voitaisiin yhtä hyvin päättää lakkautaa Yle Radio Suomi ja päättä, että tästä lähtien näillä rahoilla rahoitetaan Suomipoppia tai Radio Novaa, joka olisi "uusi Yle Radio Suomi". Ainakin musiikki olisi sitä vanhaa tuttua, paitsi että Suomipopilla ja Novalla pitäisi vähentää uusien biisien koskaan ennen soittamatomien soittomääriä. Kukaan ei protestoisi nykyistä enempää.

   Suurimmalle osalle Radio Suomen kuulijosita ei ole edes mitään väliä, millaista sisältöä kanava lähettää. Tulkoon mitä vaan, kunhan kanavan nimi on Radio Suomi.


 • Radio Suomen kuuntelu on omalta osaltani loppunut lähes kokonaan. Valitettavaa, että ennen
  niin laadukas ja kiinnostava kanava on pilattu totaalisesti.
  Lukeekohan kukaan Ylessä näitä kirjoituksia? Syytä olisi.

 • Miksi hankkisin itselleni tahallisen ärsykkeen avaamalla Radio Suomen. Se on ärsyttävä ja yksipuolinen lässyttäjien kanava joka soittaa pelkkää konemusiikkia.

  • Mielellään joskus kuuntelisi uutiset ja säätiedon. Mutta boikotissa on ja pysyy.
   Avataan seuraavan kerran kun Lindroos saa potkut.


 • Tänään on ollut aivan onneton musiikkitarjonta radio suomessa. Onneksi Järviradio toimii.

 • Kohta tulee klo 23.14 taas Teleksin Ikean kuvasto.....aamulla taas Ikean kuvasto....koko kuukauden Ikean kuvasto.....iankaikkisesti soi Radio Suomessa Ikean kuvasto.....jne...

 • Miten voi maamme suurimman kanavan musiikki olla tällaista soopaa?

 • Se on siksi koska Ylen ylempiporras ei puutu asiaan. Esimerkiksi toimitusjohtajalla on melkoinen valta, samoin Jouko Jokisella. Mutta kun kansalaispalaute ei kiinnosta niin se jatkuu ja jatkuu. Sen takia Lindroosin ja Keskitalon tekemisiin pitää puuttua. Kuka puuttuu, vai puuttuuko kukaan, ei ainakaan tähän mennessä.
  Palautepuhelin on 020 690 414

 • Näihin kolmeen veijariiin on täysin mahdotonta saada puhelimella yhteyttä ja sähköposti menee suoraan roskapostiin. Näin toimii meidän rakas Yle.

 • Minusta Radio Suomi soittaa taas enemmän iskelmää ja klassikoita ja vähemmän vinkuvia nuorisojuttuja.

  • Ongelman ja huonouden ydin ei ole siinä minkä tyylistä soitetaan, vaan vieläkin yksinkertaisempi. Samat vanhat isot hitit ja yleensä tietyiltä samoilta yhtyeiltä ja artisteilta toistuvat päivittäin, viikoittain, kuukausittain ja vuosittain. Tämä hallitsee ylivoimaisesti isointa osaa päivittäisestä musiikkitarjonnasta.

   Tästä se todellisuudessa johtuu. Tämä on se mikä saa jonkun raivoamaan kun soi väärän tyylistä musiikkia, vaikka sen raivon syyn aiheuttaa edellä mainitsemani asia. Kyseinen toiminta ei poistu sillä että jätetään jonkin genren musiikkia soittamatta. Sitä kun tehdään jo nykyään.


 • Minusta Radio Suomi soittaa samaa joka päivä joka ei ole iskelmää eikä mitään muutakaan. Sellaista kyllästyttävää teknoa ja ulkomaiset kappaleet pelkkää huutamista. En kylläkään enää kuuntele kanavaa juuri huonon musiikin takia.

 • Lunta tulee Ylelle tupaan, mutta mikään ei muutu. Kannattako Radio Suomeen enää haaskata verorahoja?

  • Ei kannata ei. Tyytymättömyys Yleen on korkeampi kuin koskaan. Nyt on oikeasti sauma saada Yle-vero kuopattua ensivaalikauden aikana, jos halua on. Se vaati myös meiltä viestiä päättäjien suuntaan ja näkyvyyttä somessa kommenttien osalta, että Yle-verosta halutaan pois.

   Jossain oli hyvin ehdotettu, että uutistarjonta yms pidettäisiin kuitenkin vapaasti katsottavissa. Eli siis tarkoittaisi sitä jos Ylelle myönnetään sama tuki mitä muun muassa Maikkari on saanut uutis ja ajankohtaisohjelmien tuottamiseen, tähän summaan tarkoitettu ohjelmisto olisi vapaasti katsottavissa, muuten maksukortin taakse tai sitten koko Yle mainosrahoitteiseksi.

   Erityisryhmien sisältö turvataan, kun määrätään tuon tuen saantiin ehto. Tuotettava se ja se määrä sisältöä viittomakielellä (uutiset kerta päivä ainakin) ja kuvatulkattuna (kotimaisia sarjoja jokin määrä) ja ehkä vielä yhdet vähintään 5 minuutin uutiset kerta per päivä ruotsinkielellä. Eipähän pistä ruotsinkielisetkään hanttin riistovero Yle-veron poistolle.


 • Näytti olevan yksi lihapulla ( köttbull ) kakkosella på svenska. Ei ihme että Radio Suomen musiikki on teinihumppaa joka päivä. Dra åt helvete.

 • JL näyttää touhuavan jotain euroviisujenkin kanssa. Eli ei katsota euroviisuja eikä kuunnella radio suomea.

 • Mies lentää Jerusalemiin meidän verorahoilla ihmettelemään mitä siellä tapahtuu. Pysyisi vaan siellä ruottinkielisellä alueella.

 • Kuuntelijat totaalisen v...neita suomen nykyiseen musiikkiin. ja muutosta ei tapahdu.
  Ei sitten millään.

  • Ylä-Anttila hurskasteli, että on hyvä kuulla kuuntelijoiden mielipiteitä. Niistä ei varmaan ole tähänkään asti ollut puutetta, päinvastoin, mutta Ylellä on jokin ihmeellinen agenda musiikin suhteen. Esim. uutta vanhoille jne. Tuhoon tuomittu! Verorahojen väärinkäyttöä! Ja suuren kuuntelijaenemmistön kiusaamista.


 • Musiikin takana on " raati" yleläisistä. Ketä siihen kuuluu, sitä emme tiedä. Ohjelmapäällikkö Marja Keskitalo on musiikin takana lopulta ja musiikkipäällikkö Johan Lindroos on pelkkä juoksupoika.
  Mitäpä jos raatilaiset otettaisiin kuuntelijoista, kadulta ja koko maan alueelta. Olen varma että palaute on murskaava. Mutta sitä ei Keskitalo uskalla tehdä koska hänen käsitys musiikista ja soittolistan sisällöstä saisi murskatuomion.

  • Kirjoitit asiaa.


 • Mahtaakohan kukaan enää suomea kuunnella?

  • En kuuntele enää muutamaa musiikkiohjelmaa lukuun ottamatta. Kuulun suurimpaan kuuntelijaryhmään, eli eläkeläisiin, joita on n. 1,5 milj., mutta meille ei paljoakaan musiikillista kuunneltavaa tarjota. Miksi tämä paradoksi?

   Te, jotka tyrkytätte meille nykyisiä idolejanne, voitte uskoa, että haluaisitte kuunnella niitä vanhanakin, mutta jos se silloin estetään, tunnette varmasti tulleenne väärin kohdelluiksi.


 • Ikää 65 vuotta ja Järviradio soinut viimeisen vuoden. Radio Suomi 0 tuntia.
  Kaikesta sitä joutuu yle-veroa maksamaan.

  • Minä kuuntelen tamperelaista Musa-radiota puhelimella. Tulee monipuolista, juuri sellaista, jota ylen pitäisi soittaa.


 • Ylen mukaan YleX on uudemman musiikin kanava ja Radio Suomi uutis ja ajankohtais sekä maakuntaradiot.
  Mutta minkä takia Ylellä pitää olla nämä kaksi kanavaa jotka soittavat samaa uudempaa
  ( lue loppuun soitettuja ) wiskaria, anna puuta, jannikaa, kelaa, sania, uusivirtaa, chisua, kaija koota ym samoja kappaleita monta kuukautta, jopa monta vuotta?
  Jos on pakko soittaa vain ja ainoastaan tätä musiikkia niin toisen kanavan voi lopettaa kokonaan.

  • Näinhän se on. Olkoon yle-x nuorisolle ja suomi meille vanhemmille. Radio suomen kaltaisia olisi ilman kanavan uudistamistakin ollut kymmenittäin tarjolla.


  • Kannattaa muistaa tosiasiat. Radio Suomi oli musiikillisesti ennen uudistustaan ainakin viimeiset 2-3 vuotta käytännössä samanlainen kanava ainakin mitä aamu-päivä- iltapäivä tulee. Toki pieniä eroja. Aluelähetyksissä saattoi soida eri biisejä paikasta riippuen ja se suurin muutos puhetta ja asiaa (uutisia vähemmän aikaa). Tämä on se suurin muutos.

   Kun kommentoitte musiikkivalintoja niin tutustukaa ensin edes kunnolla siihen mitä kanava oli Hietamäen aikakautena vs Lindroos. Linja on lähes sama, mutta korostuu vain enemmän, koska se suurin muutos puheen määrää on vähennetty radikaalisti uudistuksessa.

   Yhtä yksipuolinen ja yksitoikkoinen kanava oli jo silloin. Ei Radio Suomi ole nytkään mikään nuorisomusiikki kanava. Itse kuulun 20-40 ikäluokkaan enkä todellakaan laittaisi musiikintakia Radio Suomea päälle.

   Niin kauan kun Ylessä ei haluta panostaa musiikkivalintoihin ei mikään muutu ei sillä että päätetään vain, että no otetaampa Radio Suomelle sama genrerajoitus kuin Pookille. Jos jo nyt ärsyttää yksitoikkoisuus, miksi haluatte vieläkin yksitoikkoisempaa. Vika ei ole Radio Suomessa ensisijaisesti siinä mitä soitetaan vaan koko ajatusmaailmassa miten musiikillien linja tuotetaan ja luodaan.

   Muutama vuosi sitten Teoston haastattelussa Ferm ja Lindroos kehuivat uudistavansa nykypäivään Radio Suomen musiikillisen linjan. No miksi sitä ei ole vieläkään tehty. Itselleni nykyaikaan uudistaminen tarkoittaa. Enimmäkseen uutta ja ennen soimatonta musiikkia monipuolisesti ja suht nopealla vaihtuvuudella, vanhoja biisejä sekä vanhoja hittejäkin voi toistaa sopivasti sekaan. Nykyaikaa ei ole samojen vanhojen biisien kierrättäminen päivästä toiseen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kannattaa muistaa tosiasiat. Radio Suomi oli musiikillisesti ennen uudistustaan ainakin viimeiset 2-3 vuotta käytännössä samanlainen kanava ainakin mitä aamu-päivä- iltapäivä tulee. Toki pieniä eroja. Aluelähetyksissä saattoi soida eri biisejä paikasta riippuen ja se suurin muutos puhetta ja asiaa (uutisia vähemmän aikaa). Tämä on se suurin muutos.

   Kun kommentoitte musiikkivalintoja niin tutustukaa ensin edes kunnolla siihen mitä kanava oli Hietamäen aikakautena vs Lindroos. Linja on lähes sama, mutta korostuu vain enemmän, koska se suurin muutos puheen määrää on vähennetty radikaalisti uudistuksessa.

   Yhtä yksipuolinen ja yksitoikkoinen kanava oli jo silloin. Ei Radio Suomi ole nytkään mikään nuorisomusiikki kanava. Itse kuulun 20-40 ikäluokkaan enkä todellakaan laittaisi musiikintakia Radio Suomea päälle.

   Niin kauan kun Ylessä ei haluta panostaa musiikkivalintoihin ei mikään muutu ei sillä että päätetään vain, että no otetaampa Radio Suomelle sama genrerajoitus kuin Pookille. Jos jo nyt ärsyttää yksitoikkoisuus, miksi haluatte vieläkin yksitoikkoisempaa. Vika ei ole Radio Suomessa ensisijaisesti siinä mitä soitetaan vaan koko ajatusmaailmassa miten musiikillien linja tuotetaan ja luodaan.

   Muutama vuosi sitten Teoston haastattelussa Ferm ja Lindroos kehuivat uudistavansa nykypäivään Radio Suomen musiikillisen linjan. No miksi sitä ei ole vieläkään tehty. Itselleni nykyaikaan uudistaminen tarkoittaa. Enimmäkseen uutta ja ennen soimatonta musiikkia monipuolisesti ja suht nopealla vaihtuvuudella, vanhoja biisejä sekä vanhoja hittejäkin voi toistaa sopivasti sekaan. Nykyaikaa ei ole samojen vanhojen biisien kierrättäminen päivästä toiseen.

   Ja lisättynä vielä, että sellainen vanha biisi mikä ei ole soinut koskaan tehosoitolla tai vuosiin radiossa, tuntuu myös tuoreelta jossain määrin.

   Näitä kaikkia asioita olen muutamissa viesteissä Ylen musiikista päättäville ja muillekin koittanut toitottaa, mutta en tee sitä enää. Ylen viesti on ollut selkeä kuulijoiden mielipiteillä eli meidän veronmaksajien ja koko puljun olemassa olon mahdollistavien mielipiteillä ei ole merkitystä.

   Eikö suomen pitäisi olla demokraattinen maa. No Muutaman Ylen pampun mielensä mukaan Puheen uudistaminen oli tärkeämpää kuin järkyttävä määrä palautetta, jossa vastustettiin Yle puheen uudistettua linjaa.


 • Mitä väliä on millään koskien Yleä. Tietyt herrat ja rouvat ovat tietyissä pöydissä päättäneet ja Yle on ja pysyy sellaisena kuin on. Ei meidän tavallisten veronmaksajien mielipiteillä ole p********n merkitystä.

  Kenelläkään ei ole riittävää tahtoa nousta tätä liian suurta ja mahtavaa voimaansa käyttävää YLEÄ vastaan. Verovaroja ja valtion rahoja voisi käyttää järkevämminkin.

 • Ilmeisesti Radio Suomelle on nyt pesiytynyt soittoon Alvaro Soler - Libertad. Kappale on ollut tasaisesti soitossa SEA FM:llä 10.5.2019 alkaen ja Radio Suomella ensisoitto vasta 7.7.2019.

  Tämäkin kertonee sitä faktaa, että ylivoimaisesti suurin osa Radio Suomen kutsumista uutuksista on vajaa tai yli 2 kuukautta sitten ilmestyneitä, jos mittarina pidetään, koska kappaleesta on julkaistu musiikkivideo (10.5.2019) tai sinkku julkaisu. Kyseinen kappalehan on itseasiassa jo 2018 julkaistu artistin silloisella albumilla.

  Toinen fatka on: Harvoin jos koskaan Radio Suomella otetaan biisejä soittoon täysin tuoreeltaan.

  Eiköhän viimeistään voida näilläkin palstoilla lopetta puhuminen uuttaa liikaa uutuuksia yms. Jokainen voi tarkistaa biisit sivustola johon eivät kaikki soittokerrat edes tallennu, että YV eniten soitetaan vanhoja hittibiisejä vuoden, kahden, viiden tai kymmenien takaa.

 • Seuraavassa suora keskutelu mitä on käyty tälläviikolla Radio Suomen Facebookissa Ylen julkaisussa missä luetellaan soittolistalle lisättyjä uutuksia. Henkilön nimi muutettu Masa Mallihenkilöksi

  Masa Mallihenkilö: Missä ohjelmassa nuo uutuudet soivat? Entä ulkomaiset uutuudet?

  Osuvin on valittu, joten osa vastauksista on ehkä suodatettu pois.. (Tarkoittaa, että Yle on suodattanut ei toivomansa asialliset kritiikit pois näkyvistä)

  Yle Radio Suomi: Moi, Masa! Nämä uutuudet soivat soittolistallamme, eli voivat kuulua pitkin päivää. Viikosta riippuen listalle saapuu uutuuksina kotimaisten lisäksi myös ulkomaalaisia kappaleita.

  Masa Mallihenkilö: Kiitos, mutta eikö olisi parempi koostaa näistä oma ohjelma? Soittolistallahan ne ovat iloisesti sekaisin vanhemman musiikin kanssa...

  Yle Radio Suomi: Ehkä niinkin, mutta jos soittolistasta puhutaan, niin tässähän ollaan sen syvimmässä ytimessä: tarjotaan jotakin vanhaa ja tuttua mutta samalla jotain uutta tutustumista varten.

  Osuvin on valittu, joten osa vastauksista on ehkä suodatettu pois.. (Tarkoittaa yleensä, että Yle on suodattanut ei toivomansa asialliset faktalliset kritiikit pois näkyvistä)

  Kuulostaako tuo edellä käyty keskutelu kenenkään mielestä, siltä että Ylessä otetaan hyvin palaute vastaan ja kuulijoiden mielipiteitä kuunnellaan.

  " tarjotaan jotakin vanhaa ja tuttua mutta samalla jotain uutta tutustumista varten." Jotain uutta kyllä pitää paikkansa, mutta jotakin vanhaa on Räikeää vähättelyä jos minulta kysytään. Ylen vuorokautinen soittohan koostuu pääasiassa samoista vanhoista hiteistä ja vain pienen pienen murto-osan sija on uusilla joskaan ei useinkaan aivan tuoreilla (soittoon otto ajankohta julkaisusta) julkaisuilla.

  Yle on kiistänyt tämän jo vuosia ja edelleen sama meininki jatkuu. Ihmettelen miksi asioista ei voi puhua suoraan ja rehellisesti kuten ne Ylessä ovat. Miksi asiallinen palaute suodatetaan pois, jos se vain on ei toivottua ja totuuden kertova.

  Tätä puolta Ylessä en ole ikinä ymmärtänyt. Kuten moni ehkä huomasi taannoin Yle Puheen uudistuksen yhteydessä mediassa haastateltu kanavan päällikkö Olli Junes vähätteli ja kiisti pitkään tosiasiat, mutta lopulta myönsi negatiivisen palautteen olleen ylivoimaisessa enemmistö kuin uudistusta kehuvien.

 • Helpottaako täällä purkautuminen, tyydyttääkö mieltä, vaikuttaako positiivisesti Radio Suomen musiikilisen linjan parantumiseen.

  Lainaus HS:n jutusta. Näin ylimielistä porukkaa Ylessä on.
  Lindroos huolehtii haastattelun aluksi, etten luovuta hänen puhelinnumeroaan kenellekään. Tämä kertoo jotain siitä negatiivisen palautteen määrästä, jota kanavan musiikkiprofiili tällä hetkellä nostattaa. ”On mahdotonta, että kaikki olisivat tyytyväisiä”, Lindroos kuittaa."

  "Mitä Radio Suomen kuuntelijat tarkalleen haluavat – sitä emme tiedä. Kaupalliset radiokanavat tutkivat tarkoin ylei­söään ja soittavat kuuntelijaprofiilin mukaan räätälöityä musiikkia. Yle toimii toisin."

  "”Aina kun on uudistuksia, se näkyy luvuissa. Ei meillä ole syytä olla huolissaan”, Lindroos toteaa."

  Eikö pitäisi ihmetellä kun yksikään uudistus minkä olette Ylen radiokanavilla tehneet viimeksi eivät ole nostaneet Yle puheen, Ylex:n eikä Radio Suomen kuulijalukuja.

  Herra Joohan "järki älä jätä" Lindroos. Miksi monet yritykset ja mediankentällä toimivat yritykset pystyvät uudistamisella lisäämään asiakasmääriään, mutta Ylellä uudistus johtaa vain kuulija/katsoja katoon ja negatiivisten palautteiden vyöryyn. Ettekö koskaan opi kuuntelemaan fiksuja palautteen antajia ja tekemään uudistuksia niiden pohjalta.

  Palaan vielä kerran aiheeseen YLE PUHE. Ylivoimainen enemmistö ei halunnut lainkaan musiikkia. Te halusitte sitä väkisin sinne. Tiedän, koska luin aikanaan shoutbox kommenteista, teille osoitetuista Some palautteistat, keskustelupalastat yms, ja lähetin itsekin saman suuntaisen palautteen mitä ainakin muutama muukin ehdotti. Musiikkia ja muita äänisisältöjä Puheelle vain kun se sopii aiheeseen ja parantaa ja elävöittää sisältöä. Eihän Aamu tv:ssäkään tai A-studion keskusteluita katkaista tarpeettomasti musiikilla.

  Suuri kysymys. Miksi Ylessä ette suostuneet kompromissiin, joka olisi muutenkin ollut järkevämpi tapa toteuttaa uudistus. Olisitte saaneet haluammanne musiikin Puheelle, mutta ei vakio kiintiöidysti ja hunosti suunnitellusti tehden Puheesta normi musiikkia soittavan radiokanavan kaltaisen.

  Uudistakaa seuraavaksi Aamu tv ja a-studio lähetykset. Välillä kesken jutun musiikkivideoita pyörimään ja sitten taas takaisin haastateltavien pariin.

  • Täyttä asiaa edellinen kirjoitus.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Täyttä asiaa edellinen kirjoitus.

   Mitsä kumpuaa se Ylimielisyys ja me paskaakaan emme välitä asenne Ylessä meidän kuulijoiden ja katselijoiden mielipiteitä kohtaan. Vitsii vielä leuhkia asialla.

   Minä kerron mitä ylivoimaisesti suurin osa Radio Suomen kuulijoista haluaa. Monipuolisempaa ja vaihtuvampaa sekä sairaanpaljon enemmän uusiutuvaa musiikillista sisältöä. Tarkoittaa enemmän uutuksia ja vähemmän samoja vuosikausia soineita vanhoja. Vanhoista enemmän taas niitä vähemmän soineita.

   Kannattaisi joskus lukeakin palautteita niin tietäisivät mitä kuulijat haluavat. Ilmeisesti on kivaa istua päivät pitkät kun negatiivista palautetta tulee joka tuutista ja joka palastalla ja kommenttiosiossa jauhetaan Lindroosin surkeudesta.


 • Kyllä oli pyhäinpäivän tarjonta radio suomessa todella surkeata. Onkohan itsenäisyyspäivänäkin tulossa samaa paskaa aamusta iltaan?

 • Eipä tarvi Suomen kanavia kuunnella voi kuunnella ulkomaiden ainut huono puoli on että autoon ei saa kuulumaan

Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.