Asemakatu vanha huono kerrostalo

catd

Tyhjillään oleva huonokuntoinen kerrostalo kaupungin keskustassa ja ollut pitkään, ikkunoita rikki ja auki.

19

1326

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suonensisäinen

      Niin mitä sitten.

    • tietämätö

      Missäköhä.

    • Ihmettäkerrakseen

      Onhan siellä öisin liikettä. Kulkee mustana rautatien alikulkukäytävään ja palautuminen päästä. Seurattu on.

    • Kehittyväsuonenjoki

      Eikös se ole asemakatu 8 missä oli baari. Milloin lie viimeksi ollut asukkaita. Ikkunoita auki ja rikki kai jo vuosia.

      Mukava vetonaula kaupungille ja keskustaan. Kukahan omistaa?

      Uutta päiväkotia alettu rakentamaan viereen näinä päivinä

    • hihhuhihuuhi

      Muistaakseni joku huijari sen osti ja kusi koko homman. Nyt lahoaa koko talo paikallansa, eikä kukaan voi tehdä asialle mitään, koska byrokratian rattaat on mitä on.

      Long live the kasibaari.

    • Junallapois

      Siis siinä kyseisessä paikassa oli 50-60- ja vielä 70-luvulla Sisä-Savon Osuuskauppa, eli OTK:lainen punikkien osuuskauppa ja sen yläkerrassa oli ravintola jossa valkoiset pöytäliinat ja pönöttävät tarjoilijat. Maalailiittolaiset ja porvarit ostivat SOK:laisesta Osuuskaupasta kaiken, ja pientalonpojat ja muut siirtolaiset Eskelisestä, muuta syömässä kävivät Sisä-Savon ravintolassa, kun muita ei ollut. A-oikedt tulivat muistaakseni 70-luvulla. Sen Sisäsavon ravintolan nimi muuttui joksikin, en muista miksi. Lensin kerran sieltä pihalle, kun juteltiin kavereiden kanssa liian äänekkäästi. Silloin oli jo Juhlatalolla se Ketikeisari, ja sinne mentiin jatkamaan.
      Se kyseinen kerrostalo on rakennettu heti jatkosodan päätyttyä, olisi aika kornia, jos joku idiootti alkaisi rempata sitä.
      Muistot lämmittävät täällä muuallakin.
      Triviaalikysymys: Kuka muistaa tai tietää, kuka omisti sen asemanaukoin reunassa olevan talon jossa oli Kahvila Kulma?

      • Kävinsielläminäkin

        Sen kapakin nimi oli Kyöpeli.


    • Potpotti

      Siinä se saa mädäntyä koristeena varmasti vielä vuosikaudet ellei vuosikymmenet.

      Kasibar ja jotain vuokra-asuntoja siinä oli viimeksi, sitten siitä osti enemmistön joku ulkopaikkakuntalainen koijari joka jätti laskut maksamatta. Ilman sähköä ja lämpöä rakennuksessa on paha asua, eli siinä se nyt on tyhjillään teinien hoploppina kunnes kaupunki tai joku muu ylempi taho asiaan puuttuu. Johan tuosta oli taannoin lehdessä, että kadunhoidolle pitäisi ainakin tehdä jotain talvisaikaan, kadunpätkä kiinteistön kohdalta on ollut auraamatta ja lumen putoamisvaara.

    • per-sereikä

      kaupunki ostaa sen jossasin vaiheessa muutamalla miljoonalla.... semmosiin "bisneksiin" meidän verorahat on tähänkin asti huvenneet, onhan se nähty.

    • Pöhinää

      Ei kaupunki sitä osta ennen kuin se on jonkun tietyn omistama.
      Ja juuri sitten saadaan päähän, että juuri se talo on pakko saada.
      Ns. Tannisen talon kauppa oli todella poikkeuksellinen kun kaupunki ei päässyt siinä välissä muutamaa sataatuhatta tärväämään . Myyjäsuku olis siis väärä?

    • HisStoori

      Kuka muistaa, kuinka kävi Tanniselle? Tai tietää?

    • Siirika

      Se kerrostalohan meinasi ainakin kerran jo palaa, jos oikein muistan. Jokunen vuosi sitten palokunta sitä sammutti. Siellä majailee muitakin,kuin teinejä. Diilereitä, narkomaaneja, juoppoja, niinolen kuullut. Vai että päiväkoti viereen?

      • rhjdufifif

        Eiköhän tuo koko asemakatu ole täynnä juoppoja ja syrjäytyneitä nuoria ja muita vastaavia nistejä. Hyvä paikka päiväkodille.


    • JutunJuurta

      S-jokisia ei taida kiinnostaa kylän historia? Se liikemies Tanninen teki itsarin, kai siitä saa jo kertoa kun aikaa siitä on kulunut yli 60 vuotta. Kävi niin, että asutushallitus =Vennamon Veikon konttori, pakkolunasti yhden hänen omistamansa maatiloista kun ei päässyt sopimukseen hinnasta omistajan kanssa ja omistajan kaali ei kestänyt. Suomessa oli pakko löytää asuntoja ryssän ryöstämiltä mailta pakoon lähteneille suomalaisille. Aika heikko kestävyys liikemiehellä, joka kuitenkin sai "käyvän" hinnan pikkutilastaan. Liekö tontin nykyisellä omistajalla sama kaava? Käykö niin, että kunta pakkolunastaa taantuvassa pohjoissavolaisessa kylässä olevan tontin tärkeämpään käyttöön? Saattaa olla, ettei joku pörssissä nouseva it-firma laajenna Suonenjoelle, vaikka junalla sinne pääseekin pari kertaa päivässä, joten kunnalta vaaditaan ryhtiä ja selkeä päätös siitä, annetaanko vanhan keskusta-alueen kuihtua.

      • Tannisensukulainen

        Tanninen ei tehnyt itsemurhaa, kuten täällä yrität häntä vielä vuosikymmenten jälkeen loata. Paikalliset kateelliset kommarit tappoivat Tannisen, koska hänellä oli vähän enemmän rahaa. Ja rahaa oli, koska hän ei ollut laiska, tyhmä ja kateellinen, kuten on kommarit. Nyt täällä sitten yksi punasossu yrittää hänestä kirjoitella törkyä 60-vuoden jälkeen. Häpeä!


      • HisToria
        Tannisensukulainen kirjoitti:

        Tanninen ei tehnyt itsemurhaa, kuten täällä yrität häntä vielä vuosikymmenten jälkeen loata. Paikalliset kateelliset kommarit tappoivat Tannisen, koska hänellä oli vähän enemmän rahaa. Ja rahaa oli, koska hän ei ollut laiska, tyhmä ja kateellinen, kuten on kommarit. Nyt täällä sitten yksi punasossu yrittää hänestä kirjoitella törkyä 60-vuoden jälkeen. Häpeä!

        Kerro lisää! Joutuivatko kateelliset kommarit vastuuseen? Minä vuonna murha tapahtui? Miksi ärädit, etkä kertonut asiaa niin kun se oli?


    • ueheebo

      Kävin tuolla perjantaina kuvailemassa, melko huonoon kuntoon tosiaan päässyt. 2011 vuoden lehtiä ja kalenteri löytyi yhdestä asunnosta, vaikka luulisi että tuo on ollut tyhjillään pidempään.

      • SorakuljetusROSS

        Huh huh, uskalsit mennä sisälle siihen luolaan. Niin pelottavan näköinen talo kuin olla voi. Varmasti lattiat tippuu sisään ja paikkakunnan anarkistinarkkarit asuu siellä. Ostais Rossi tuon itselleen. Kaupunki voisi ostaa sen sitten Rossilta esim. 500000€ ja tarjoamalla toisen tontin muualta Suonenjoelta. Näin päästäisiin tuosta talosta eroon.


    • Nosturinkuulaa

      Kun talo rapistuu tiettyyn pisteeseen, ei siihen auta enää kuin nosturinkuula. Harmi, että Suonenjoella on tuo idyllinen ja kulttuurihistoriallisesti kiinnostava ja merkittäväkin Asemakadun alue päässyt rapistumaan. Siis päästetty rapistumaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      305
      3408
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1379
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1260
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      168
      1078
    Aihe