Joensuun liikennevalot

kyllähänsekyrsii

V****taakos muita kuin minua nämä joensuulaiset liikennevalot?

- Miksi liikennesuunnittelijan tavoite on saada liikenne pysähtymään jokaiselle
liikennevalotolpalle?
- Miksi pitää seisoa kauan punaisissa valoissa tyhjässä risteyksessä vaikka mistään muusta
suunnasta ei ole ketään tulossa?
- Miksi viikonloppuisin ja öisin ei kaikki liikennevalot voi pelata tien alla olevilla tunnistimilla?
- Miksi joensuussa autoilijoita kyykytetään ja nöyryytetään toimimattomilla liikennejärjestelyillä?

Luulisi että nykytekniikalla jopa joensuussa saataisiin liikennevalot pelaamaan liikenteen mukaan ja pidettyä liikenne sujuvana ja päästöt pinempinä.

21

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiantuntija393

      Vastaan:
      kysymys 1. On hyvä pysähtyä jotta ehtii havaitsemaan risteävältä kadulta tulevan joka usein ajaa ylinopeutta.
      kysymys 2. Yleensä sieltä on AINA joku tulossa, tosin joskus voi olla ettei vielä näy
      kysymys 3. Kaikkien teiden alla ei ole tunnistimia
      kysymys 4. Ei kyykytetä ja nöyryytettä vaan estetään turhia kolareita ja loukkaantumisia.

      • muuallakyllätoimii

        Ja höpöhöpö! Olen satavarma että joensuun liikennesuunnittelijat eivät ole autokoulua käyneetkään, saati itse ajelleet kaupunkiliikenteessä. Toimistopöydän takana nämä jutut on suunniteltu siistinä sisätyönä, niin kaukana ne käytännön toimivuudesta ovat.
        Ihan turha väittää etteikö nykytekniikalla esim. hiljaisen liikenteen aikoina saataisi valoja toimimaan liikenteen mukaan, ilman että autoja seisotettaisiin punaisissa valoissa tyhjissä risteyksissä. Tai että valojen rytmitys tehtäisiin sellaiseksi ettei tarvitsisi jokaisella valotolpalla pysähtyä. Ei se mitään kolareita ja loukkaantumisia estä, nostattaa vain kiukkua ja lisää liikenneraivoa ja mikä pahinta vähentää liikennevalojen kunnioitusta.
        Kyllä liikenneturvallisuuden kannalta olisi parasta sujuva ja joustava liikenne, mutta ilmeisesti se ei ainakaan täällä joensuun ammattitaidottomassa ilmastossa onnistu. Ja täällä vielä me puolimaalaiset suostumme nököttämään vaikka viisi minuuttia tyhjällä tiellä punaista liikennevaloa katsellen. Muuten kommenttisi oli tyylipuhdas vastaus juurikin tämän hölmölandia-holhousyhteiskunnan kannattajalta, jossa edes ajojärjestystä autiolla tiellä ei voi jättää kuljettajan oman harkinnan varaan.


    • keltainenVaara

      Nimimerkin "muuallakyllätoimii " kannattaisi vakavasti harkita polkupyörään tai apostolinkyytiin siirtymistä.Vaikutat vaaralliselta kulkijalta lyhyen pinnasi kanssa

      • katsopaomatiesi

        Noinhan ne pyöräilijät ja jalkamiehet autoilijoita neuvoo... En ole lähes 40 vuoteen, minkä minulla on ajokortti ja auto ollut, yhtään kolaria ajanut enkä sakkoa saanut, enkä oppinut hyväksymään turhia pikkumaisuuksia edes liikenteessä. Onko sujuva ja joustava liikenne joensuulaisille kuin kirosana jota ei kannata tavoitella ja nykyistä systeemiä mitenkään kehittää? Ja ihan todella, paljon olen ajanut mutta näin tökkivää systeemiä en ole nähnyt kuin joensuussa. Mutta hyvä kun olette tyytyväisiä.


    • EipäHaittaa

      Hyvin on aina päässyt kohteesta A kohteeseen B. Autoillessa ei toinna repiä pelihousuja moisen asian takia. Pienet on jollakin elämässä huolet, jos huolenaihe on liikennevalot ja siitä pitää vielä valittaa. Jos ärsyttää ajaa Joensuussa, niin siihen on helppo ratkaisu. Voi muuttaa ajelemaan muualle. Suomessa on vapaus valita asuinpaikkansa.

      • AastaBeehenjopaCeehen

        Olen valinnut asuinpaikakseni joensuun eikä minua ala-arvoinen liikennesuunnittelu(kaan) saa pois muuttamaan, mutta vinkkisi oli kyllä täysin puhdasverisen pohjois-karjalainen, kiitos siitä.
        Enkä usko etteikö täälläkin joskus jumi laukeaisi ja toimimattomia asioita lopulta pyrittäisiin korjaamaan ja kehittämään. Sitä odotellessa.


      • 50000km_vuodessa

        Muuttaa ajelemaan muualle? Oletkohan ihan viisas? Kaipa tyyppi on valinnut asuinpaikakseen Joensuun jos täällä kerran ajelee. Enkä usko että monikaan muuallakin käynyt osaa pitää joensuun valo-ohjauksia kovinkaan toimivina, kyllähän se todellakin on yksi suomen surkeimmista!


      • haipaeittaa

        Vai oot päässy ajelemaan ihan B rappuun asti? No niinpä tässä on arveltukin....


    • dddddddert

      Olen ihmetellyt itsekkin noita utrantien valojen takkuamista. Liikenne virta pysähtyy joka tolpalle kun ajotukset ei toimi ? Ajankin punaisia päin nykyisin jos ei muuta liikennettä ole.

      • e8digshf

        Samoin ajelen minä. Mutta siitäkin terveen järjen käytöstä on suomessa tehty rikos ja rangaistava teko..,.


      • lyönhetijosminuakuvataan
        e8digshf kirjoitti:

        Samoin ajelen minä. Mutta siitäkin terveen järjen käytöstä on suomessa tehty rikos ja rangaistava teko..,.

        arveluttaa kun nämä perässä ajelevat siveydensipulitkansalaispoliisikyylätjoillaeiomaaelämää oleeikätulejajotkahaluavatleikkiäpalkattapoliisiajavasikoidakaikesta ottavat kännyköillään tai kojelautakameroillaan kuvia/videota ja pistävät sen someen. Saavat siitä vissiin makeita orgasmeja


    • Valopiä

      Ai autoilijoita kyykytettään? Kyllä tässä jalankulkijana on saanut enempi odottaa liikennevaloissa.

      • lada1200s

        No jalankulkijan on helppo kipittää yli jos ei autoja tule, kunhan katsoo ettei poliisisetä näe...
        Mutta tyhjällä tielläkin punaisia päin ajava autoilija suomessa hirtetään.
        Autoilija kun on valtiolle liikkuva kukkaro ja poliisit rahastajia.


    • kukaonsesuunittelija

      Olen tästä aloittajan teemasta kirjoittanut monta kertaa joensuun kohdalla että ei toimi niin kuuluisi,eli joensuun liikenne valot ovat todellakin 1980 luvun tasolla,liikenne ympyröitä kyllä joku hullu tehtaillee koko kaupungin pilalle,itäsillan kaupungin puolipäässä tuokin ympyrä epäonnistui täysin,ei todellakaan ole ymmärretty miten se tehdään.

      Sama on uuden sillan kohdalla,kääntymiset on suuniteltu kuin siinä olisi risteys eli tuo ympyrä on ahdas ja vääriin suuniteltu täysin,aivan liian jyrkät käänöksiin.

    • asiantuntia393

      Hyvin on Joensuun liikennevalot suunniteltu ja oikein turvalliset ovat. Ei pääse kolareita ja kuolonuhreja syntymään. Kiitos siitä.

      • ruostetoyota

        Todellakin ja liikennevaloissa uneksivat toyota kuskit miten he pahoittavat mielensä kun soitat torvea törtölle että liikettä tai ajan ruosteisen toyotasi peräkontistasi sisään jos et liiku sillä aikaa kun valot ovat vihreänä. Niin mielensä pahoittavat kun vähän torvea töräytät ja pitkiä väläytät ainut lohtu on se että eivät voi ruosteisella toyotalla haastaa sinua 0-100km/h kiihdyskilpailuun jossa jäävät armotta hopealle.


      • p.ösilö
        ruostetoyota kirjoitti:

        Todellakin ja liikennevaloissa uneksivat toyota kuskit miten he pahoittavat mielensä kun soitat torvea törtölle että liikettä tai ajan ruosteisen toyotasi peräkontistasi sisään jos et liiku sillä aikaa kun valot ovat vihreänä. Niin mielensä pahoittavat kun vähän torvea töräytät ja pitkiä väläytät ainut lohtu on se että eivät voi ruosteisella toyotalla haastaa sinua 0-100km/h kiihdyskilpailuun jossa jäävät armotta hopealle.

        Miksi liikenteessä pitäisi kiihdytyskilpailla? Lastentarhastako kirjoittelet?


      • tuupovuarastako

        Eipä joensuun liikennevalot ainakaan kolareita estä, päinvastoin on ihme ettei tuollaisessa haitarissa enempää pelti kolise. Kun sekaan pistetään vielä autoilevat armosta ajokortin saaneet jotka eivät juuri liikennesäännöistä älyä ja jotka selviytyvät liikenteessä kolareitta ainoastaan hyvän tuurin ja muiden autoilijoiden ennakoinnin ja varovaisuuden takia, niin onhan se toisinaan melkoisen villiä meininkiä. Kyllä joensuun liikennejärjestelyissä ja kulttuurissa on oma pikantti leimansa jollaista ei juuri muualla tapaa. Tämä johtuu varmaan kaupunkia ympäroivistä saloalueista ja korpikirkonkylistä joissa ajellessa ei tarvitse juuri säännöistä välittää ja sieltä kun tullaan kaupunkiin ja toimimattomiin liikennevaloihin, liikenneympyröihin, teille joissa on useampia kaistoja vierekkäin ja muuta ihmeellistä, niin eipä ihme että liikenne tökkii.


    • HahaHaaaHaa

      Kiihdytyskilpailuun? Olet tainnut jäädä lapsen tasolle.

    • Sumbramummeli

      Jne keskusta -utra välin valot on alkaneet takkuamaan !! Itsekin ihmettelen kun muualla Suomessa valot tuntuu toimivan..

    • tragol_

      Parhaiten toimivat liikennevalot olen tavannut Eilatissa, Israelissa.
      Sieltä kannattais ottaa täkäläisten suunnittelijoiden oppia liikennevalojen toteutuksessa.
      Tosin kertalinttuula ei sielläkään onnistuttu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6163
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3936
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2319
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1373
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe