Kelan ratkaisukäytäntö avoliittohuijareiden osalta

Maksaja

Tietääkö kukaan, miten Kela on ratkaissut tietoonsa tulleita avoliittohuijauksia? Mitkä seikat ovat riittäneet perusteiksi, kun Kela tulkinnut suhteen avoliitoksi, vaikka pariskunta asuu virallisesti eri osoitteissa?

Tarkoitan avoliittohuijareilla henkilöitä, jotka asuvat virallisesti eri osoitteissa, mutta käytännössä yhdessä. Tämän järjestelyn avulla voi saada enemmän Kelan tukia ja lisäksi enemmän elatusapua ex-puolisolta (tai vaihtoehtoisesti maksaa vähemmän elatusapua itse).

Minulle tämä on noin 4 000- 5 000 euron arvoinen kysymys. Ex-puolisolleni paljon arvokkaampi, jos hän nostaa Kelan tukia.

12

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9-6

      Tee sekä Maistraattiin ja Kelaan ilmoitus että exä hiihti pois.

      • Maksaja

        Kiitos ehdotuksesta. Mitä tarkoitit sillä, että "exä hiihti pois"? Että tekisin muuttoilmoituksen hänen tai hänen nykyisen puolisonsa puolesta maistraattiin? Mitä siitä seuraisi?

        Satutko tietämään, kuinka pitkä on Kelan käsittelyaika?


    • rikottu.peili

      Valtakunnan ykköshuijari avoliittomarkkinoilla, Hanna Mäntylä, ainakin selvisi avoliittohuijauksesta ministerinä ollessaan sillä että tutkijat käynnistivät tutkimukset niin hitaasti että rikos ehti vanhentua. Se oli silloin kun Mäntylä oli ministerinä. Sittemmin tyttö sai hyvän viran EU:sta. Siinä seulassa peilit rikkoutuvat.

      • Maksaja

        Kiitos kommentista. Minkä viranomaisen tutkijat tätä tapausta selvittivät? Mitä olisi voinut seurata?


      • rikottu.peili
        Maksaja kirjoitti:

        Kiitos kommentista. Minkä viranomaisen tutkijat tätä tapausta selvittivät? Mitä olisi voinut seurata?

        Ymmärtääkseni rikospoliisi. Asian käsittely loppui kun avoliittoerosta tuli 5 vuotta täyteen. Ehkä noin pari vuotta takaperin.


      • Maksaja

        Ok. Tiedätkö, miten asia tuli poliisin tietoon? Tai miten Kela asiaa selvitti?


    • korjaan

      Ei avopuoliso ole puoliso sen enempää kuin tekokuu on kuu. Avopuolisot ovat seurustelukumppaneita, eivät puolisoita.

    • rakkausjatyö

      Kiinnostaisi sekin, milloin näitä erilläänasuvia, mutta vuosikausia tosiasiallisesti yhdessäolevia ruvetaan kohtelemaan, kuten mitä tahansa pariskuntia.
      Voiko olla yhteistiliä, vaikkei samaa sänkyä ole? Voiko olla köntässä yhdessä vakuutuksia, että on normiperheiden kanssa samalla viivalla?
      Voiko vain jättää jälkeensä tiedon, että joku nimetty henkilö voi hoitaa asiat sitten kun...

      Meitäkin on kaksi, ihan oikeasti eri kaupungeissa asuvaa- mutta tapaamme niin usein, niin kauan tavanneet usein, että olemme käytännössä pariskunta. Yhteenmuutto on mahdotonta työjuttujen takia. Kummallakaan ei ole säästöjä, ei juuri velkojakaan- ei varaa lähteä kumminkaan pysyvästä työpaikastakaan.
      Olen joskus laskenut, että mekin maksamme asumisesta yhteensä, yli sen minkä toinen tai toinen meistä ansaitsee tuloina.
      Kulkemiseen menee rahaa, menee moneen muuhunkin. Tahoillaan kumpikin yrittää pistää sivun aina jonkun kymmenen euroa per kk. Kun nyt olemme keski-iässä, tuskin ehdimme ilman radikaaliratkaisua elää saman katon alla.

      • Maksaja

        Hei, hankala tilanne, mutta tässä pikainen ehdotus: muuttakaa loman alussa yhteen. Toinen luopuu siis asunnostaan. Sitten hän vuokraa uuden asunnon työpaikkakunnalta. Ehkä tämä tekee teistä avoparin. Mutta selvittäkää ensin, voiko näin tehdä. Ja kannattaako.


      • rakkausjatyö
        Maksaja kirjoitti:

        Hei, hankala tilanne, mutta tässä pikainen ehdotus: muuttakaa loman alussa yhteen. Toinen luopuu siis asunnostaan. Sitten hän vuokraa uuden asunnon työpaikkakunnalta. Ehkä tämä tekee teistä avoparin. Mutta selvittäkää ensin, voiko näin tehdä. Ja kannattaako.

        En minä nyt muuten olisi kirjoittanut ketjuun, mutta kun väitettiin näitä huijareita olevan. Varmasti osa onkin. osa taas joutuu käytännön syistä elämään hankalasti 2 asunnossa, 2 paikkakunnalla, ja maksavat tietyt jutut melkein tuplaten siksi.
        Että huijaaminenkin tuolla tavoin, on kyllä kallista- kun toimintaperiaate on sama, kuin käytännön syistä erikseen asuvilla.
        Kaksi pientä vuokrakämpää: kallista. Yksi keskikokoinen olisi suhteellisesti halvempi per lärvi. Matkustuskulut liki häviäisivät- nyt jompikumpi pulittaa viikonlopussaan aina noin 20 euroa- kulkemiseen.
        Kaksi jääkaappia. Hukkaruokaakin tulee hiukan. Tilanteet kun muuttuvat, onkin tullut ostettua välillä ruokaa, jota ei ehdi syömään, ja muista ottaa mukaan.
        Kaksi pakastinta. Kaksi sänkyä, kaksi vesimaksua, vaikka jommankumman kämppä on vuorotellen tai epäkeskosti aina viikonlopun tyhjillään, joten vedenkulutusta ei ole kummassakaan kämpässä täyttä vuotta.
        Ja tätä esimerkkilistaa voisi jatkaa. En enää kehtaa pian sanoa, ettemme jotenkin huijaa ainakin- kun olemme vakipari. Ellei työpaikkajutut olisi, asuisimme äkkiä yhdessä kämpässä. Voisi edes korjautua joka ilta samaan petiin-
        Toinenhan joutuu työttömäksi, jos lähtee paikkakunnaltaan. Tai vastaavasti työmatkat pitenevät älyttömyyksiin ja kulut eivät pienene yhteen muuttamalla ollenkaan, siksi. Ja se ramppaamisen vaiva tulisi toiselle yksipuolisena arkiviikon iloksi ihan joka päivä. se vaihtoehto- ei- sovi.


      • Maksaja

        EI vaikuta siltä, että huijaisitte ketään. Tehän asutte selvästi eri osoitteissa eri paikkakunnilla ettekä ole avopari. Ei tuossa ole mitään huijauskuviota. Olkaa ihan huoletta. Huijauskuvio koskee ihmisiä, jotka asuvat samassa asunnossa koko ajan ja toinen pitää virallista osoitettaan jossain muualla. Tämä ei koske teitä.


    • 167-176

      Kela ratkaisee yleensä asiat asiakkaan vahingoksi totuudesta ja laista välittämättä. Sitten Kela saa "pataan" hallinto-oikeudessa kun mitään näyttöä ei tuosta "avoliittohuijjauksesta" ole, pelkkä kuulo ei riitä näyttöä pitää olla kuten alla olevan linkin emsimmäisessä jutuussa todetaan :)
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/11769341/vitsi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe