Hienoa KYS ja aplodeja taas jälleen kerran!

Jotain_mätää_systeemissä

SS:mien lehdessä oli Lukijan Sanomien palstalla taas aika karua luettavaa. Joku oli tullut tänne, olikohan se nyt sitten Tamperee, vai Turun alueelta KYS: lan piiriin. Ensin oli kyseiselle potilaalle tullut jokin patti jalkaterän alueelle, ja sitten polveen. Ja kas kummaa. Kun hänen terveystiedoissaan lukee, että hänellä on jonkinlaista mt-taustaa ja ollut aikaisemmin alkoholin kanssa jotakin ongelmia, niin ortopedian osastolle häntä ei lähdetäkään millään tavalla tutkimaan,

Mitenkähän tuo kuulostaa jotenkin erittäin tutulta kuulostavalta?

Samaa ja samanlaista kohtelua ovat saaneet monet muutkin potilaat ja ihmiset osakseen asioidessaan joko tk:ssa, sairaaloissa, tm. vastaavissa instansseissa.

Mistähän syystä tällä koko alueella P-Savon sairaanhoitopiirin alueella toimivat tk:set, sairaalat ja KYS toimivat jo heti alunperin potilaisiin kaikella tavalla asenteellisesti jo lähtötilanteessa?

Missähän lie vika?
Mutta otaksuisin, että selkeässä ja ilmiselvässä asenteellisuudessa.
Jotain mätää on koko systeemissä, mutta en tiedä mitä.

Nimittäin luulisi vähintäänkin, että' lääketieteessä toimivat lääkärit ymmärtäisivät ja osaisivat erottaa somaattiset oireet psyykkisistä sairauksista?

Vai onko se sittenkin niin, että jos joku sattuu vähänkään omaamaan jotakin mt-taustaa, se määrittelee jatkokohtelun ja hoitamisen etc.

Ainakaan P-Savon sairaanhoitopiiri, KYS ja kaikki sen alueella toimivat sairaalat eivät todellakaan saa mitään puhtaita papereita potilaiden ihmisarvoisesta kohtelemisesta.

Vika on se jo etukäteen valmiiksi asetettu asennevammakin.

Asenteiden muutokselle ainakin on aika paljon tilausta.

Olisikohan tässä jo aineksia laittaa viestiä vaikkapa Kansainväliselle Ihmisoikeuksista ja niistä vastaaville tahoille ja organisaatioille?

Itse asiassa on!!
Ja suosittelen kaikkia vääryyttä kokeineita tekemään sen!

20

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lfksdfflösdjklfkö

      Keskustele Kuopion alueen asioista siis keskustele Kuopion alueen asioista.

      Jonkun Julkulan potilaan mielestä kaikki mitä savon sanomissa lukee kuuluu tänne.

      • Voitko_kiistää_sen

        KYS on ja sijaitsee Kuopiossa.
        Vai sijatseeko se jossakin muualla, p*löpää.


      • Keskustelun_taso

        Sitten kun voit viisastelija sanoa ja todistaa, että KYS ei ole ja sijatse Kuopiossa,. niin voidaan keskustella.

        Mutta jos se kyseinen sairaaala ei sinun mielestäsi sijatse Kuopiossa, niin sanopa se, missä Se sinun mielestäsi jököttää.


    • Oliko_tuo_keskustelua

      Korjaus: Sitten, kun voit sanoa ja todistaa, että KYS ei sijaitse Kuopiossa, niin sitten voidaan keskustellakin.

      Mutta jos se sairaala ei sinun mielestäsi sijaitse Kuopiossa, niin sanopa se, missä Se sinun mielestäsi sitten jököttää.

      • Opettele_lukemaan

        Ei tuossa puhuta ainoastaan KYS:stä vaan koko Pohjois-Savosta..

        "Mistähän syystä tällä koko alueella __P-Savon sairaanhoitopiirin__ alueella toimivat tk:set, sairaalat ja KYS toimivat jo heti alunperin potilaisiin kaikella tavalla asenteellisesti jo lähtötilanteessa?"

        "Ainakaan __P-Savon sairaanhoitopiiri__, KYS ja kaikki sen alueella toimivat sairaalat eivät todellakaan saa mitään puhtaita papereita potilaiden ihmisarvoisesta kohtelemisesta"


    • hhvg

      Ei pattien takia ketään siirretä heti ortopedian osastolle vaikka ei olisikaan hullu.

    • Saanko_kysyä_

      Sanalla sanoen:
      Minkä tahansa mihin tahansa kroppaa ja sen kohtia ilmestyviin patteihin pitäisi, kaikella rehellisyydellä ja lääketieteen alalla toimivien suhtautua vakavasti. Ja auttaa potilasta. Hänen aiemmasta potilashistoriataustasta huolimatta ja siitä riippumatta.

      Jos sairaalassa tuijotetaan heti ens`teks vaan, mitä siellä näkyy ja seisoo aiemmin määriteltynä diagnoosina, niin somaattiset vaivat, oireet ja sairaudet jäävät silloin kokonaan tutkimatta.

      Tämän lääketieteen ja sen kehityksen kulta-aikana luulisi sentään siellä toimivien lääkäreiden ymmärtävän ja osaavan erottaa psyykkiset oireet somaattisista.

      Niitä ja aiemmin tehtyjen diagnoosien ei pidä määritellä ja antaa sanella kaikki jatkossa tehtyjä jatkotoimenpiteitä.
      Sillä se on erittäin alkeellista lääkärinammatin harjoittamista.

      Lääketieteessä pitää ottaa huomioon ja osata eritellä myöskin psyyken asiat somaattisista vaivoista.

      Ammattitaitoiset ja alansa osaavat tämä pitäisi ymmärtää, sisäistää ja omaksua.
      Ja pitää pääasiallisena tavoitteena.
      Miksi ei siis tätä tapahdu ja toteudu P- Savon sairaanhoitopiirissä ja KYS:ssa ?

      • heil_

        Sen takia koska mielenterveysongelmaisista halutaan päästä eroon.


      • kkjhf

        Varmasti KYSissä niin kuin muissakin sairaaloissa potilaan vaivoihin suhtaudutaan vakavasti riippumatta potilaan psyykkisestä tilasta. Patitkin hoidetaan tutkimusten jälkeen määräytyvän erikoisalan toimesta.


      • Patti_otsassa

        "Ortopedia on luu- ja tukielinsairauksiin erikoistunut kirurgian ja lääketieteen ala."

        Miten joku patti liittyy luu- ja tukielinsairauksiin? Taidettu keksiä koko juttu päästä.


    • Että_silleen
      • monesko_sadas_kerta

        Onkos palstavänkääjille jossain oma palsta? Jos on, niin etsippä se ja pysy siellä, äläkä tule enää tälle palstalle märisemään tuota samaa virttäsi tämän palstan jokaikiseen keskusteluketjuun.

        Myös tuo henkinen hyvinvointi ja mielenterveys -palsta voisi olla sinulle tutustumisen arvoinen, voimakkaasta pakkomielteestäsi päätellen.


      • lkjg
        monesko_sadas_kerta kirjoitti:

        Onkos palstavänkääjille jossain oma palsta? Jos on, niin etsippä se ja pysy siellä, äläkä tule enää tälle palstalle märisemään tuota samaa virttäsi tämän palstan jokaikiseen keskusteluketjuun.

        Myös tuo henkinen hyvinvointi ja mielenterveys -palsta voisi olla sinulle tutustumisen arvoinen, voimakkaasta pakkomielteestäsi päätellen.

        Samaa mieltä. Mielestäni ylläpito voisi jo puuttua tämän tyypin häiriköintiin.


    • joskusnäinkin

      Minä olen työkyvyttömyyseläkkeellä masennuksen ja pakko-oireisen häiriön takia. Silti minulta on KYSissä leikattu sydämen läppävika ja aina olen saanut apua somaattisiin oireisiin niin terveyskeskussa kuin KYSissä. Epikriiseissä mitä olen saanut KYSistä on alussa maininta " Työkyvyttömyyseläkkeellä oleva mies. Asiallinen ja realiteeteissä kiinni oleva. "

    • hörhöillenmennään

      Tietenkin jos on Diapameilla käyvä hörhö, niin ei asioihin suhtauduta missään niin kovin vakavuudella. Ei edes siellä kansainvälisessä ihmisoikeustoimistossa oteta niin kovin vakavasti silloin, vaan tulee seinä vastaan sielläkin.

    • ainakovikamuissa

      Lainauksia omasta tekstistäsi "Mistähän syystä tällä koko alueella P-Savon sairaanhoitopiirin alueella toimivat tk:set, sairaalat ja KYS toimivat jo heti alunperin potilaisiin kaikella tavalla asenteellisesti jo lähtötilanteessa?" ja "Vika on se jo etukäteen valmiiksi asetettu asennevammakin".

      Eli et ole missään P-Savon sairaalassa tai tk:ssa saanut mieleistäsi palvelua ja siksi leimaat kaikki? Kuulostaa, että sinulla itselläsi on "vikana valmiiksi asetettu asennevamma". Sairaala ei toimi kuin nakkikioski, että voit tilata haluamasi hoidon tai toimenpiteen. Katso, lääkäri ammattitaitoisena päättää hoitoketjun ja hoidon porrastuksen. Ortopedia on erikoissairaanhoitoa jolle ei heti lähetetä joka näppyä ja kuhmua.

      • So_sorry_

        Kuules, nämä eivät koske pelkästään esille tuomani KYS:lan toimintaa, vaan ihan yleistäisesti koko maanlaajuisesti koskevaa kyseessä olevaaa perustanlaajuista ns. Käypähoitoohjelmaan
        liityvää ongelmaa. Siihen on terveydenhuoltojärjestelmissä olevia osastoila liittynyt jo valmiiksi potilaita kohtaan asetettua ennakkoasenteellisuutta.


      • Et_tajua_vieläkään

        Perusongelma, se, mikä vielä nykyäänkin vaivaa kaikkea ja koko terveydenhoitojärjestelmää on se, että jos jonkun jo lähtöpapereissa ja asetelmissa lukee jotakin mt- taustaan liittyvää, se sanelee kaiken eteen päin tehtävät jatkosuunnitelmat ja toimenpiteiteet.

        Et sä tajuu vieläkään mitään?
        Et ilmeisesti, jo aluksi asetetusta lähtoasenteestasi johtuen.


      • Näsäviisaitten_klubi

        Somaattiset oireet psyykkisistä pitäisi osata erottaa jo lähes lääketieteen ensimmäisltä opistoaseilta, siellä olleilta kursseilta ja tutkinnoilta asti. Puhumattakkaan sitä seuraavilta lukuvuosilta, luennoilta ja esitelmistä läpäisemisiltä.

        Kolmannella opiskeluvuodella pitää paitsi osata ja hallita lääketieteeseen liittyviä asioita, myös osata asioita padagosiosellisesti.


        ´Am I wrong? Jatkanko vielä tästä eteenpäin?l


      • Että_silleen
        So_sorry_ kirjoitti:

        Kuules, nämä eivät koske pelkästään esille tuomani KYS:lan toimintaa, vaan ihan yleistäisesti koko maanlaajuisesti koskevaa kyseessä olevaaa perustanlaajuista ns. Käypähoitoohjelmaan
        liityvää ongelmaa. Siihen on terveydenhuoltojärjestelmissä olevia osastoila liittynyt jo valmiiksi potilaita kohtaan asetettua ennakkoasenteellisuutta.

        "...koko maanlaajuisesti koskevaa kyseessä olevaaa perustanlaajuista ns. Käypähoitoohjelmaan
        liityvää ongelmaa...."

        Ja tästähän on oikea paikka keskustella Kuopio aihealueella. Koko maanlaajuiset asiat kuuluvat tänne.

        Joillain on taas lähtenyt keskustelu lapasesta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe