ibs.ja kylkiäisenä housu pyykkiä

khousu

Minulla todettiin tuo ibs. On tähystetty molemmat sekä suoli että maha verinäytteet ym. Vatsa sattuu melkein päivittäin ja nyt on alkanut välillä käydä niin,että kun vaan tuolista nousee luulen että ilmaa tulee vaan lusikallinen sitä itteään on housussa .Tää on Kamalaa!!! Onhan mulla usein kiire vessaan mutta yleensä sinne ehdin .vatsa myös muutenkin välillä ummessa välillä ripulilla.Vastatkaa kiitos jos muilla samanlaisia kokemuksia. Miten tämän kanssa pärjää?Odottelen kokemuksia !!!!

12

334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • khousuA

      Lisäisin vielä että yleensä mun täytyy käydä vessassa ainakin aamulla monta kertaa suoli toimii"lusikallinen"kerrallaan!En tiedä onko mulla kova maha että onko tämä sitä ohivuotoa? Lääkäriin en taas haluaisi mennä. Onko kukaan kokeillut aciocuria tms luin sellaisesta jostain. Tuntuu vain ihmeelliseltä että auttaisi molempiin vaivoihin yksi lääke. Olisi ihanaa jos joku voisi valaista mua ja tietää olenko ainoa joka taistelee tällaisen vaivan kanssa.

    • Tsemppiä

      Et ole ainoa, koska vaivaa sairastaa 300 000 suomalaista. Se on mielestäni vaikein suolistosairaus, koska ei ole kunnon hoitoa, kuin oireiden lievitystä. Ruokavalioon voi kokeilla tehdä muutoksia. Itselläni vakavampi suolistosairaus, joten sun tilaan en osaa sanoa paljoa.

    • raparipa-vaan

      Karsi pois ruokavaliosta vatsan toimintaa vaikeuttavat ja ärsyttävät ruoat.
      Muista kuitenkin syödä hyvin ja säännöllisesti.
      Jos syöt vähän, vatsassasi on vain ilmaa ja vettä !!!

      Itselläni on samaa vaivaa. Olen joutunut jättämään pois mm. raa'at kasvikset (salaatit), vehnäjauhoiset ja ruisleivät ja leivonnaiset, etikkaiset säilykkeet: pikkelsit, kurkut, punajuuret ym. Lihastakin tulee ongelmia, en syö sitä enää. Voin syödä pieninä annoksina kalaa keitettynä ja kasviksia keitettynä, perunaa ja kauraleipää. Valmiit kasvissosemikrokeitot on ihan hyviä ja helppoja.
      Kaurapuuro hellii vatsaa. Runsaasti kuitua sisältävät ruoat eivät sovi minulle. Jollekin toiselle voi sopia.
      Kuituvalmisteet pahentavat vatsani tilaa, vaikka lääkärin mielestä ne on ok.
      ViSibliniä neuvoi lääkäri ohjeen mukaan lisäämään ruokaan, ja paljon vettä päälle, mutta se ei sopinut ollenkaan, tuli lisää toiminnallisia vaikeuksia pienestäkin määrästä. Joillekin se sopii hyvin.

      Kokeilun kautta oppii tietämään, mikä sopii. Ei kukaan toinen voi tietää, mikä sinun vatsallesi sopii.
      Mitä kenenkin vatsa sietää, sen kertoo oma kokemus.

      Vältä xylitol ja sorbitol-tuotteita ja hiilihapotettuja juomia, ne lisää ilmaa ja pistää vatsan kuralle :)

      • khousu

        Kiitos kirjoituksista toki tiedän etten ole ainoa ibs. potilas tässä maassa.Ja totta mikä käy toiselle ei käy ehkä minulle.Paljon samanlaisia ruokia olen pois jättänyt (joutunut)kuin sinäkin rapa-ripa mutta mikään ei välillä auta kaurapuurostakin menee maha sekaisin ja sattuu. Mutta tää on nyt kauheinta että tosiaan housu pyykille joutuu on nöyryyttävää vaikka läheisille ei kertoisikaan.en tosiaan oo kehannut.Onko tuo vi siplin sama kuin aciocur? Ja käykö teille toiselle myös näitä"vahinkoja"? Olen pahoillani tsemppiä en tarkoittanut valittaa"turhasta"jos sinulla vakava sairaus.Mutta minua vaivaa nyt kovasti tämä oma tilanne välillä jopa itkettää.


    • kuinkahanmonellaon

      Kannattaa kokeilla vihannesten ja hedelmien syöntiä, mutta salaatissa on ilmaa. Nyt saan myös oireita viljasta, ennen en. Minulla alkoi nämä kaikki oireet kun söin mätää ruokaa ulkomailla ja myös hanavettä jonka piti muka olla puhdasta vaan ei Euroopassakaan kaikissa ole puhdasta hanavettä vaikka niin huijataa, siitä alkoi kaikki ja suolisto ei vaikuta enää paranevan. Vessaan olisi heti pitänyt päästä ja söin epäsopivia muitakin ruokia ja kun jätin osan ruuasta pois niin enää ei yleensä tarvitse vessaan juosten mennä. Sokerista saan pahaa oloa jos syön liikaa, joten vähensin mutta sekään ei tehonnut. Ennen pystyin syömään ihan mitä vaan ilman oireita esim. suklaata ja karkkia saman päivän aikana ja muuta sokerista. Luulin että voisin syödä viljatuotteita rauhassa vaan enpä enää voi niitäkään. Riisiä vielä suositellaan siitä ei pitäisi tulla oireita, mutta mistä tietää. Harva ymmärtää kuinka hankala olla kun ei voi juuri mitään syödä ja kun on nälkä kyllä syö sitäkin mitä ei pitäisi! Sinkkivalmisteitä, keittoja ja berberiiniä voi kokeilla. Vihreä tee voi helpottaa oloa hetkeksi

    • vertaistukea

      Kannattaa liittyä Facebookissa ryhmään "IBS - ärtyvän suolen oireyhtymä". Sieltä saa hyvää vertaistukea ja voi keskustella niin ruokavaliosta kuin oireista ja sairauden aiheuttamista tilanteistakin.

    • rafuP

      Kaikki hedelmätkään ei sovi IBS-vatsalle.
      Kuulemma Fodmap-hedelmät sopii joillekin. En vaan tiedä mitä ne on.

      • tauti

        Sitrushedelmät käy. Banaani ja ananas ok Fodmap ruokavaliossa syödään hedelmiä jossa ei ole kiveä sisällä. Kun oireet helpottavat voi taas lisätä muita. Myös herne, maissi ja kaalit ovat huonoja vaihtoehtoja.


      • jepkyl

        ei suosita ainakaan luumua, omenaa ja päärynää...


    • Rainojoki

      Kokeile Fermix maitohappobakteerijuomaa. Auttoi minulla heti

    • ittelkinibsjep

      Kannattaa tutustua FODMAP- ruokavalioon. Sieltä saattaa hyvin löytä syy eli ruoka-aine mitä tajuamattasi syöt usein joka aiheuttaa noita oireita eikä sovi suolistollesi.

      Itsekin joudun jokaikinenpäivä nykyään katsomaan fodmap listaa mitkä ruoka-aineet on suosittujen puolella, mitkä kiellettyjen puolella. Kun koitan vältellä oireita.

      Hassuahan on että joidenkin asioiden kohdalla esim. sitrushedelmät on ristiriitaista tietoa eri lähteissä. Jossain puhutaan että ovat hyväksi ja jossain todetaan että on haitaksi. Valitettavasti siis joku osa asioista selviää vain ja ainoastaan itsekokeilemalla...

      Itsellä herättää ihmetys etten koe esim. vehnästä minkään laista oiretta kun sitä taas manataan eniten IBS vaikeammiksi ruoka-aineiksi mitä pitäisi välttää täysin.

      Jotkut ruoka-aineet on hyvinkin selviä tapauksia (aiheuttaa lieviä oireita niillekkin keillä ei ole ibsiä) esim herneet ja sipuli. Hommahan perustuu tässä fodmap ruokavaliossa että vältellään niitä ruoka-aineita jotka fermentoituu suolessa eli bakteerit tuottaa niistä kaasua ja jtn siihen suuntaan. Samaan aikaan syntyy sitten suolen kouristelua ja hemmetin moista kipua. Toki oireetkin yksilölliset.. toisilla ummetusta toisilla ripulia. Joillain molempia.

      Siksi tuntuu välillä itseltäkin menevä usko tohon ibs:n miten sitä voi olla niin monen sorttista ja kuitenkin puhutaan vaan yhestä sairaudesta tai ehkä enemminkin suolisto ominaisuudesta ihmisellä.

      Englanninkielisiltä sivuilta löytyy paremmin tietoa myös esim. IBS-D sairaudesta joka on taas juurikin ripulipohjaista. Mutta tuntuu ettei tästäkään puhuta ihmeemmin suomenkielisillä sivustoilla, eli puhutaan yleensä vain ''IBS'' termillä.. kun tollakin lienee jotain alalajeja mistä en ole itsekkään täysin perillä, mutta tuli tuo yksi esimerkki mieleen mihin olen törmännyt.

      Tuntuu ettei lääketiede tunne suolistoa vielä tarpeeksi... toivotaan tulevaisuudessa edistystä.

      Tommonen on löytynyt googlailemalla ja tosta on ollut mulle apua:
      http://www.fodmap-keittioni.fi/tietoa/fodmap-ruokavalio

      Siinä on aika hyvin listattu sopivat ja ei sopivat ruoka-aineet noin yleensä.

    • SIBO

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe