Itä-Helsinki on slummiutumassa

itisläinenkohtaentinen

61

1569

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rasistit_hirteen

      Jonkun natsiäidin typeriä valheita, kaikkea höpöä toi ilta-sanomatkin uskoo.

      • 3-33-33

        toivottavasti on mukavan lämmin siellä suvakki kuplassasi ja psykoosissa elellä.


    • rasistikortti.ei.auta

      Yksi on ainakin varmaa. Sieltä ei taatusti tule sitä ministeri Sanni Gran-Laasosen kaipaamaa 50% akateemista joka ikäryhmästä. Hyvä jos suomen kielen ja aakkoset oppisivat.

      • nubbbeli

        Kyllä on TEEMU SELÄNNEKIN ottanut linjan, muriaaniparran, ei puutu enää kuin Geelitukka tai ANANASKAMPAUS,,,,,


    • Sinne_mieli_halajaa

      Itä-Helsinki on taivas. Väestöryhmät ovat ulkomaalaistaustaisia, merkittävästi Suomen huoltosuhdetta parantavia korkeakulttuurin edustajia. Kaikki rientävät aamuisin ahkeroimaan työpaikoille tai pääkaupunkiseudun yliopistoihin luennolle. Kodeissa luetaan iltaisin ahkerasti suurten ajattelijoiden tekstejä ja keskustellaan teksteistä sivistyneesti. Saattaa olla, että Itä-Helsinkiin tullaan tulevina vuosina ulkomaita myöten hämmästelemään tuon alueen asukkaiden merkittäviä saavutuksia tieteen, taiteen, elinkeinoelämän ja hyvinvoinnin luomisen alueilla.

      • se.unelma.elää

        Sinulla on selvä unelma :D


      • seonrikkaus

        Heillä on varmaan suuria ajatuksia joita jalostavat Puhoksen uumenissa. Liikkuminen on tarmokasta ja puhe on kuuluvaa ,tarmokasta ja ryhmät ulospäin suuntautuneita. Omalla kielelläni sanottuna ymmärrän sen niin että heillä on luomisen tuska.


      • Itis on maanpäällinen taivas,siellä on Kela,rukoushuone,sekä nuoria neitoja.


      • Onneksemme on maahanmuuttajia ja heidän jälkeläisiään.

        Me kantasuomalaiset emme yleensä tiedä kuinka suurta osaa työmarkkinoista miehittää nykyisin muunkieliset ihmiset.

        Yrityksemme huolehtii vahtimestari-, avustus- ja siivouspalveluista. Ilman ulkomaalaistaustaisia pk-seudulla olisi bussit ja myymälät siivoamatta, bussit ajamatta suurelta osin jne.

        Onneksemme meillä on tekevät työntekijät- tällä hetkellä aika tasan puolet koko työntekijämäärästämme eli hieman yli tuhat muunkielistä ihmistä.


    • Sieltä_mieli_halajaa

      I-S 25.10.2017: "Poliisi etsi junasta miestä, jonka epäillään yrittäneen mopon ryöstämistä aseella uhaten Espoon keskustassa. Poliisit nousivat junaan, ilmeisesti etsiäkseen jotain henkilöä. Paikalla oli ainakin kuudesta kahdeksaan poliisia. Ainakin osalla heistä oli luotiliivit ja automaattiaseet, mies sanoo. " Niin siis Espoossa. Eihän tässä mitään, olemmekin hakeneet mallia Ruotsista, joka on yksi maailman turvallisimmista maista. Koko muukin pääkaupunkiseutu, Espoo etunenässä, kokonaisuutena, on kääntymässä kohti absoluuttista turvallisuutta. Tästä ei saa nauttia enää pelkästään Itä-Helsinki.

      • Espoo-lespoo

        Tuo kuuluu Espoon palstalle.


      • Haistakuulevittu

        Yksi tapaus ja kunnon yleistykset päälle. Taidat olla vähän aivokuollut.


    • aurevoir1

      Noinhan sitä voi luulla, jos asuu fattan maksamassa stadin kämpässä. Tervemenoa muiden vaivaksi.

      • vittuuntunutmaksaja

        Niin sinä kommentoit varmalla rintaäänellä. Kauanko olet asustanut fattan maksamassa vuokraluukussa, meidän veron maksajien piikkiin ?
        Vituttaa elättää sinunkaltaisia elätti loisia aurevoir1.


    • realiteetit

      Itiksessä näkyy yhä vähemmän kantiksia ja joka vuosi valtavasti enemmän muunmaalaisia. Eipä siellä enää huvita itsekään käydä, vaikka Itä- Helsingistä löytyy vielä ok alueita, en kyllä sieltä ostaisi asuntoa, koska kaupoilla täytyy käydä Itiksessä ja julkisilla kulkea näiden tiettyjen ongelma-alueiden läpi. Eipä siellä kyllä kantasuomalaistenkaan kermaa asu, juoppoja ja narkkeja ihan tarpeeksi.

      Asuuko muuten yksikään kansanedustaja tai kuntapäättäjä idän suunnalla, tarkoittaen Itäkeskuksesta itään päin? Ai ei vai, mites nyt noin? Jos monikulttuurisuus on rikkaus, miksei omia lapsia haluta laittaa kouluun Kontulaan tai Mellunmäkeen? Rasismia!

      • minä_tiedän_en_luule

        Kyllä asuu. Itse asiassa montakin.


      • Persevä

        Karhusaari on idässä.
        Eikä yhtään VOKia ole alueella.


    • Entro

      Slummiutuminrn saadaan pysäytettyä vain yhdellä keinolla. Se on yksinkertainen. Itäisiin kaupunginosiin ei sijoiteta enää ainoatakaan maahanmuuttajataustaista ihmistä ainakaan kaupungin omistamiin asuntoihin. Vapaiden markkinoiden kohdalla tilanne vaikeampi, mutta jo Helsingin kaupungin oman asuntopolitiikan avulla päästään paljon eteenpäin. Maahanmuuttajat länteen, etelään ja pohjoiseen, ei enää itään.

      • prosit

        kyllä. Juuri näin!


      • nytjärkeäpäähän

        Ei vaan koko nykyinen haittamaahanmuutto on lopetettava ! Kukaan ei valita joistakin virolaisista tai venäläisistä perheistä, mutta eräistä muista ...


      • Anonyymi

        Miksi Kaivopuistossa tai Kuusisaaressa ei ole yhtään VOKKIA?


    • EiSinneEiEi

      Onko eilen avatussa Isis-keskuksen uudessa Cittarissa näkynyt ollenkaan kanta-suomalaisia?

      • Yleensä kauppaan mennään katselemaan ja ostamaan tuotteita. Sinulla näyttää olevan hieman sairas harrastus.


      • oharititikselle

        Yleensä kauppakeskuksiin mennään myös kahvittelemaan eli tapaamaan kavereita. Ei ole ollut kiva fiilis, kun nurkissa notkuu muita kuin suomalaisia.


      • Anonyymi
        traveller111 kirjoitti:

        Yleensä kauppaan mennään katselemaan ja ostamaan tuotteita. Sinulla näyttää olevan hieman sairas harrastus.

        OLEN PITKÄN AIKAA HALUNUT NÄIHIN KAUPUNKEIHIN
        1. TURKU
        2. HÄMEENLINNA
        3. TAMPERE
        4. LAHTI
        5. KOUVOLA
        6. MIKKELI


    • Punkkikuuri

      Helsingin kaupunki nopeuttaa omilla toimenpiteillään slummiutumista. Moneen vuoteen itäisille terveysasemille ei ole palkattu muita kuin varsin huonosti suomea puhuvia maahanmuuttajia lääkäreiksi, terveydenhoitajiksi ja laboratorioon. Omalla kielellä palveluja saavat vai mamut, kantasuomalaisia palvellaan jollain sekavalla mongerruksella. Tällainen rekrytointipolitiikka on lopetettava välittömästi. Helppoa kuin heinäntekoon kaupungille. Jos ei saada suomea tai ruotsia ensimmäisenä kielenä puhuvia, annettakoon ilman lääkäriä jääville palveluseteli. Työnantaja ei voi tehdä se suurempaa virhettä kuin palkata väkeä, joka ei vastaa asiakkaiden tarpeisiin.

      • kipsi

        Juuri näin. Kävin eläköidyttyäni ensi kertaa arvauskeskuksessa. Jouduin 3 kertaa käynnin aikana sanomaan vastaanottavalle lääkärille, "anteeksi mutta en ymmärrä". Jos näin heikossa kantimissa on yhteinen kieli, kuinka moni saa asianmukaista hoitoa?
        Oli kyllä aikamoinen kulttuurishokki siirtyä työterveyshuollon jälkeen kunnalliseen.


      • onneaItä-Helsinki

        Tuosta itäisten alueiden terveysasemien henkilökunnasta sen verran, että niihin on vaikea palkata kantasuomalaisia työntekijöitä. Kantasuomalaiset eivät yleensä halua niihin töihin, ja jos haluavat niin mieli muuttuu, kun työ alkaa, ja vaihtavat paikkaa alta aika yksikön. Heillä on kaikilla vara valita, minne menevät töihin. Lääkäreitä on kaikista vaikein saada palkattua, ja hoitsuja melkein yhtä vaikea. Henkilökunnan vaihtuvuus on kova. Myös kotihoito räjähtää käsiin. On todella vaikeaa saada kantasuomalaisia hoitsuja töihin Itä-Helsingin kotihoitoon. Eivät hoitsut jaksa, kun joka toinen asiakas on juoppo tai narkkari, ja saa pelätä saako puukosta, kun menee kotikäynnille.


    • Menkäämökkiinne

      Itä Helsinki on suuri alue.
      Slummiutunutta aluetta on esimerkiksi Kontula ?
      Kontula on ollut slummiutunutta jo 70 luvulta asti.
      Näitä höpöhöpön tietäjiä näyttäisi riittävän.

    • Monikulttuurisuus on täällä Meri-Rastilassa rikkaus,etniseltä taustaaltaan lähi-idästä ja afrikansarvesta tulleiden lapset heittelevät munilla ja kivillä ohikulkijoita koulunkatolta.Toisinaan tämä porukka majailee S-marketin kaupankäytävällä sylkien ja uhkaillen asiakkaita ja pummaten tupakkaa, toinen suosittu paikka on ravintolan edessä. Myös kaupan edessä kiinni olevien koirien kiusaaminen on heidän yksi harrastuksensa.

      • ettäniin

        Täytyy ajatella positiivisesti. Aurinkolahden asunnot senkun halpenee. Tutkittu juttu. Nuoret lähtee pois ja tilalle on tullut eläkeläisiä. Ennen sanottiin "Viisas raha ostaa Anttilasta" nyt
        "Eläkeaurinkolahdesta"


      • PompPasiko

        Aivan varmasti he ovat aamusta iltaa koulun katolla heittelemässä sinua kivillä. Olen itse heitellyt kivillä talonmiehen muijaa ja olen kantasuomalainen. Ei silloin ollutkaan tuollaisia kaltaisiasi hysteerikkoja tai olivat lukkojen takana.


    • Tosiasiat

      Päin vastoin. Huoneistokeskuksen parin viikon takainen katsaus osoitti Aurinkolahdelle ja mm. Munkkiniemeen selvää nousua.

      • suvaitsevainen_vihreä

        Ei rasisteja ole koskaan tosiasiat hidastaneet öyhötystä.


    • niinpaskaakuollavoi

      Mun mielestä koko Helsinki on slummiutumassa. Kun tulee esin rautatieasemalle junalla on kuin jonnekki afrikkaan tulisi. En tykkää hyi hyi !!!

      • rasistit_uuniin

        Rasisti!


      • Joukkoraiskaus
        rasistit_uuniin kirjoitti:

        Rasisti!

        Mielummin rasisti kuin mamu.


      • OLENREALISTI

        Nykyinen haittamaahnmuutto ei ole tervetullut mihinkään sivistysvaltioon, ei kai isänmaalliset puolueet muuten tekisi nousuaan koko Euroopassa ! Esim. virolaiset ja venäläiset perheet on ihan ok, kanssamme samankaltaisia ja sopeutuvia.


    • jgiepureaphg

      Nämä Espoota nostattavat kirjoittelijat eivät sivistyksessään tunne Helsinkiä, mutta kerrotaan heille vähän osviittaa asiaan. Itä-Helsinki alkaa heti pitkän sillan jälkeen, alkaen Hakaniemestä. Siitä jatkuu linjalla Sörnäinen-Kulosaari-Marjaniemi-Puotinharju-Puotila-Vartiokylä-Vuosaari, jne.
      Mukaan kuuluu Kontulaa, Vesalaa, Itäkeskusta ym.

      Espoolaiset näyttävät mieltävän Itä-Helsingin olevan sama kuin Itäkeskuksen kauppakeskus.

      Espoolaisten on syytä tutustua ympäristö oppiinsa, samoin kuin on syytä opetella muutenkin niitä perus käyttäytymistapoja. Usein juuri Espoosta tulleet eivät esimerkiksi osaa edes tervehtiä maan tavalla kuuluvalla tavalla. Toki Espoo on edelleen auttamattomasti maaseutua, joten eihän toki kaupunkilaiset tavat voi tuttuja ollakaan, kun ei niihin koskaan ole missään yhteydessä törmännyt.

      • kohtaentinenitisläinen

        " Usein juuri Espoosta tulleet eivät esimerkiksi osaa edes tervehtiä maan tavalla kuuluvalla tavalla. " Oikein, tzadissa kuuluu nykyään tervehtiä äänekkäästi: ALLAHU AKBAAR.. tämä toistetaan vielä kaksi kertaa.
        Ennen täällä moikkattiin tyyliin: moi, tsau.


      • Jarenitseluottamus

        Turhaan lietsot vihaa. Joka paikassa on ongelmansa.

        Ongelma on päässäsi.


    • asukki

      Ei ole mitenkään pahaa seutua

    • Kontulasta.kajahtaa

      Kontulassa budjaa sovussa kotimainen ja ulkomainen roskaväki.

      • sukan

        Kerroppa nyt kaikille, mikä on roskaväki? Aina tässä maailmassa on ollut monenlaista sukankuluttajaa. Niin myös Kontulassa, jossa tuskin olet käynyt.


      • sivistynytväki

        Kyllähän nykyinen haittamaahanmuutto on osoittautunut Suomen harakiriksi ja tosiaan ilman tätä ei toivottua-haittamaahanmuuttoa koko Euroopassa ei tällä hetkellä olisi nousussa isänmaalliset liikkeet ja puolueet !


    • Mullahu

      Itä-Helsinki on monikulttuurinen paratiisi, aivokirurgeja sekä muita Lähi-idän moniosaajia vieri vieressä. Jee, tätä me tarvitaan lisää, eksotiikkaa, jambalayaa, käsikranaatteja, kunniamurhia. Jee jee.

    • Tännemäki

      Hahhaa, on teillä hieno kaupunki. Onneksi ei tarvitse juuri koskaan lentokenttää lähemmäksi tulla. Kait te itse huomaatte mikä katukuvassa muuttuu aina vaan samaan suuntaan?

      • Alueen-tunteva

        Populan väri muuttuu kovin mutaiseksi Hämeentiellä.
        Inarintie 8:ssa on joku epämääräinen majoitustila, ja islamilainen rukoushuone vanhassa liikehuoneistossa Päijänteentie/Hämeentie kulmatalossa. Ikkunat on sameutettu jollain maitolasityyppisiksi, sisään ei näe.


    • törööööö

      Helsinki on täynnä akateemisia liberaalioikeistolaisia naisia , jotka mamuttamisessa menevät ohi vihreistäkin. Päivät istutaan kahvitunneilla jolloin tyhmyys tiivistyy. Slummeja syntyy.

    • Tyytyväinenasukas

      Tulkaa Herttoniemenrantaan asumaan. Lasketaan itä-Helsinkiin, mutta rauhallista ns lapsiperhealuetta. Olen itse viihtynyt hyvin. Vaikea löytää huonoja puolia täältä. Useita lastentarhoja ym. Meri ihan vieressä. Voi tuntea itsensä rikkaaksi vaikkei olisikaan.😁

      • mukavia.opiskeluhetkiä

        Herttoniemenranta kuuluu koilliseen Helsinkiin
        Tästä voit opiskella viralliset aluejaot, jotka on Helsingin määrittelemät, ei minun.

        https://kartta.hel.fi/link/6WGoii


      • muk.opisk
        mukavia.opiskeluhetkiä kirjoitti:

        Herttoniemenranta kuuluu koilliseen Helsinkiin
        Tästä voit opiskella viralliset aluejaot, jotka on Helsingin määrittelemät, ei minun.

        https://kartta.hel.fi/link/6WGoii

        Siis kaakkois Helsinkiin. kuuluu, ei koilliseen. Itse olen ex-koillinen.


    • Missävoisias

      Minusta Myllypuro ja Kontula on aika kivoja. Taloja peruskorjataan ja sinne rakennetaan uutta. Länsi-Helsingistä en tykkää yhtään. Toiv Kontulan ostaria vaan ei pureta. Se on kuin Kaurismäen elokuvasta. Ikinä en pystyisi asumaan Tapiolassa tai oikeastaan Lauttasaaressakaan. Ihmiset on kokoomus ja rkp laisia pikkuporvareita. Itä- Helsinki on elämänmakuisempi. En asu Itä-Hki mutta asioin siellä . Herttoniemi varmaan olisi hyvä paikka asua tai Roihuvuori, paitsi on aika hiljaista.

    • Juusso

      Kannelmäki myös nykyään jo aika pahasti saastutettu.

    • Juusso

      Kannelmäen aseman vieressä on mmos'keija. Olisi varmaan syytä tarkistaa, mitä i'maa'mit siellä saarnaavat ja tehdäänkö siellä tyttöjen alapäiden sulkemisleikkauksia.

    • Sissiytyvääakkia

      Isislandia...

    • pahaltanäyttää

      Juice tiesi mitä tapahtuu...
      .
      .
      Kun Allah saapuu kaupunkiin
      hän törmää länsimaiseen kulttuuriin.
      Pääsemme haaremiin,
      ja perehdymme koraaniin.
      Ja kumarramme pään:
      jos vaikka sattuisimme hyötymään.
      Kun Allah saapuu maisemiin,
      me saadaan siitä juttu Suosikkiin.
      Ja aamutelkkariin, ja Hesariin,
      ja Kainuun Sanomiin.
      Niin jumala tuo jumalten
      on kiistämätön listaykkönen!
      Kun Allah saapuu kaupunkiin,
      hän ensin soluttautuu Vihreisiin.
      Ja pariin demariin,
      he tunkee päänsä turbaaniin:
      näin yhtä päätä rukoillaan
      ja perseet osoittavat Uumajaan!
      Lauluntekijät: Juice Leskinen

    • JämptiN

      Tässä maassa ei pitäisi olla yhtäkään moskeijaa.

    • Anonyymi

      Moskeijoiden tunnus on pedon luku 666.

    • Anonyymi

      S?malit sais monen mielestä palauttaa lähtömaihinsa. Emme ole niitä itä-helsinkiin tilanneet ovat saapuneet pyytämättä, se on päättäjien syytä miksi on keskitetty minne on keskitetty. Nehän ajaa autoakin kuin kamelia. Tarpeettoman hitaasti etenee kameli karavaani, ei niiden taidot riitä.

    • Anonyymi

      Minä en avaa liiteitä. Asunut itä-Helsinki 00940 Kontula 50 vuotaa. Mitän slumitumista en näe.Olenko sokea. Nuorempana tulin kotia ties ihan miloin tahansa yökin aikaa.Mitän ei tapahtunut. Ihmiset ovat ystävälisiä ja ajan kuluksi puhelen kun koiria ulkoiluttavat. Talvella hihdän ja luistelen yksin. Iloitsen kun näen koulujen,,päiväkotien urheilupuistojen alueet kasvavia lapsia nuoriksi ja matkalla aikuisuuten.Sulassa sovussa rintarinnan on rivitaloja ja vuokra rivitaloja. Pientaloja,osaketaloja,vuokrataloja. Miten hitossa slummiutuu?

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1945
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1878
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1423
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe