Neste vai borealis?

Prosessimieskö

Kumpaan kannattaa hakea töihin?

71

1989

Vastaukset

 • neste.

 • borealis

  • Ei kovin vakuuttava lafka viimeaikaisten tapahtumien johdosta.


  • PerästäKuuluu kirjoitti:

   Ei kovin vakuuttava lafka viimeaikaisten tapahtumien johdosta.

   Melkoista salailua molempien firmojen puolelta.


 • Karrrhu voi saada selvää turkin kielestä

 • Viimeaikaisten tapahtumien johdosta ei kumpaankaan.

 • Altiaahan ollaan tunkemassa pörssiin.,.

 • Borealis ihan sekaisin nyt - tiedotus ei skulaa - onko vaaraa vai ei?

  • Kerro lisää! Sitä käynnistämässä olin, mutta jo 1973 pääsin sieltä pois. Juoppoja huoria oli esinahat. Jos et kööriin mukaan mennyt, sait kaikki vihat päällesi. Viina ja vittu siellä esinahkojen menon tahditti.
   Onko siis jotakin muuttunut niistä ajoista ja jos, niin mikä ja miten?


 • Borealiksella maksavat paremmin. ehkä sinne?

  • Eivät todellakaan maksa paremmin.


  • Riippuu vähän mitä duunaa.


  • Jaettikyrpae kirjoitti:

   Eivät todellakaan maksa paremmin.

   Tuotantopuolella uuden operaattorin palkka on borealiksella nykyään tuntuvasti parempi kuin nesteellä.


  • Nesteläinen44444 kirjoitti:

   Tuotantopuolella uuden operaattorin palkka on borealiksella nykyään tuntuvasti parempi kuin nesteellä.

   Kuinka paljon alottavalla operaattorilla borealiksella? Peruspalkka + paljon lisät? 3v ollut nyt nesteellä, liksa 2700e+ lisät 940e / kk. Entä kuinka paljon pystyy saamaan liksaa lisää siellä esim 5v. Tosiaan niin surkeat palkat nesteellä niin olen alkanut harkitsemaan muita vaihtoehtoja.


 • Borealis

 • Etäs assland? Hihihi mikä nimi - persumaa :-D

  • Hihihih "ässländ" :-D


 • Neste. Saa polttonesteet lisäksi.

  • Ei saa polttoaineita. Saa nesteen kortin jolla tankatessa polttoaine on melkein yhtä halpaa kuin ST1.


 • Borealis vie 100-0 työviihtyvyydessä ja palkkauksessa nykyään.

 • Vuonna 1976 se nykyinen Borealis eli entinen Pekema Oy oli oikein juoppojen mesta. Siellä ryyppäsi päivällä työaikaan samalla tavoin niin herrat kuin työmiehetkin. Sähkö-osastolla oli silloin semmoinen juoppo pomo, jolle yksi sähkömies haki aina päivällä työajalla Porvoon viinakaupasta viinaa ja piilotti sen viinapullon sovittuun kohtaan konttorirakennuksen sähkömuuntamolle. Siellä se sähköpomo sitten tissutteli sen kossupullon yleensä tyhjäksi päivän mittaan. Terveisiä vaan Kaitsulle ja Ranelle. Tummansinisellä farmari-Taunuksella sitten työpäivän jälkeen kotiin. Yhden sortin herrojen pe*seennuolentaa se on tuommoinen viinan hakeminenkin työajalla omalle pomolle.

  • Näin oli. Sitä sanottiin siihen aikaan vitosmuuntamoksi.


 • Imatralta tuli 70-luvulla Pekemalle korjaamopomoksi Valco Oy:n kuvaputkitehtaalta kanssa yksi juoppo mestarin retku. Komppihommissa kun meni joskus myöhään yöhön, niin tämä Imatran lahja Porvoolle oksensi yöllä melkoisen lätäkön siihen korjaamon lattialle, mistä nousi ennen kierreportaat yläkerran konttoritiloihin. Muuan yövuorossa ollut Kuusankoskelta tullut konepuolen tisuri sitten siivoili kiireesti niitä oksennuksia pois siitä kierreportaiden juuresta, ennen kuin päiväporukka tuli aamulla hommiin. Kaakkois-Suomen suunnalta tulleet oli Pekemallakin kuin yhtä suurta perhettä ja jeesasivat aina toisiaan. Tämä oli ihan normi meininkiä Pekemalla siihen saakka, kunnes keväällä 1977 siivottiin pahimmat juopot talosta ulos jakamalla runsaalla kädellä lopputilejä... juopoille työntekijöille. Mestareitten työmaalla ryyppäämistä kuitenkin katsottiin normaaliin tapaan läpi sormien niitäkin lopputilejä jaettaessa.

 • Samanlaista touhua se taisi tuohon aikaan olla muuallakin. Nestekkin raitistui vasta 2000 luvun vaiheessa. Enää siellä ei juoppoja näy. Nesteen ja borealiksen vertailun työpaikkana voittaa borealis kirkkaasti.

  Nesteen työpaikkaviihtyvyys on tippunut samaa myötä pörssikurssien nousun kanssa.

  • Sekin on pelkkää hurskastelua, kuinka riemurinnoin tiedotellaan, että "työpaikkajuominen ja nuorison juominen on vähentynyt rajusti". Niinhän se onkin, mutta samalla jätetään tietoisesti kertomatta, että sekä nuoriso, että työpaikoilla olevat vetää tänä päivänä muita aineita sisäänsä surutta sen entisen viinan sijaan.

   Täysin yllättäen tehty huumetesti työpaikoilla kaikille työntekijöille herroja myöten ja sama testi kaikille nuorisoon laskettaville paljastaisi kyllä karmean totuuden... niin karmean, että sitä yllätystestiä ei edes uskalleta tehdä.


 • Nesteellähän on huumeseula käytössä. Nesteelle on myös nykyään todella vaikea päästä töihin. Päästyäsi oppisopimukseen tai duuniin on koeaika. Tämän selvitettyäsi joudut tenttiin 1-2 vuoden sisällä firmaan tulosta. Tentissä testataan ohjaamo ,kenttä ja kunnossapito osaamista.. Et tule läpäisemään tenttiä mikäli et ole skarppina tuota koulutuskautta ja opiskele ahkerasti.

  Myös nykykäytäntöjen mukaiset palaverit ja työntekijöiden vahtiminen on aivan eri tasolla aiempaan. Sekava käyttäytyminen huomataan nykyään varmasti.

  Nyt jos ja kun tämä supernuori läpäisee tentit. Hän saa vakituisen tittelin ja lähes 2000€/kk palkan. Nostaakseen palkkaansa hänen täytyy opiskella seuraava 3-5 vuotta ahkerasti. Saadakseen palkkansa nousemaan 2600€.

  Meininki on nesteellä niin tiukkaa ettei siellä viinan/ huumeiden kanssa läträäjät yksinkertaisesti enää pysy mukana.

  • Mitä helv...mä oon peruskemianteollisuudessa ja meillä on oma tes, oon heilunu tääl nyt 1,5 vuotta ja tuntiliksa 17e/h. Kuulostaa nesteen palkat aika nälkäliksoilta. Ja oon amk-opiskelija.


 • Pekeman nimi oli vaihtunut jo 80-luvulle tultaessa muotoon Nesteen Muovitehtaat. Kun tämä Pekeman juoppo sähköpomo sitten käräytettiin siitä työmaajuopottelusta erään työntekijän toimesta, niin ei puhettakaan mistään lopputilistä tämän henkilön kohdalla. Hyvä-Veli järjestelmä järjesti tälle juopolle suojatyöpaikan Nesteen jalostamon puolelta. Perustettiin tätä varten oikein uusi virka, joka oli jonkinlainen Nesteen alueen muuntamoiden tarkastaja. Sehän oli täysin nimellinen virka, koska ei sen miehen järkivähällä kyllä mitään muuntamoita oikeasti tarkastettu. Kunhan aikansa kuluksi niitä läpi kierteli tutkimassa vanhoja viinapullokätköjään.

  • Menohan on sitten samaa kuin tehtaan käynnistysvaiheessa 1970 paikkeilla. Ainakin pomoilla se oli tuollaista. Plus lisäksi huoraaminen. Viina ja vittu siellä oli tärkeintä ainakin LDPE:n puolella eikä ne tainneet olla vieraita VCM ja PVC -osastoillakaan.


 • Mitä maksavat taloon tulleelle peruspalkka? Mietin vaan kun nimeltamainitsemattomalla terästehtaalla saa vasta tullut, perus palkkaa vähän päälle 2100e/kk, siihen sitten vuorolisät ja kuukausittaiset tuotanto ja turvallisuus palkkiot niin kuukauden brutto huitelee kolmentonnin molemminpuolin...

  • Borealiksella ainakin paremmin, jollet ihan kesähessu ole.


  • AbuDhabi kirjoitti:

   Borealiksella ainakin paremmin, jollet ihan kesähessu ole.

   Noh jos lähdetään siitä että nesteen ylin palkkaluokka on noin 2500€/kk taloon tulevilla ja tähän menee 4-5 vuotta. Kesähessun palkka ilman lisiä on noin 1800-1900€/kk.

   Ei tuossa talossa enää kukaan muu tienaa kuin vanhat operaattorit.. Keskiverto varmaan 3-4000€ ilman lisiä. Kovimmat on vetäneet +130 tuhannen vuosiansioita.

   En voi suositella enää uusille. Borealis tai melkein mikä vaan muu kemiantehdas arvostaa ammattitaitoa ja on siitä valmis maksamaan.


 • Ja noista tuotantopalkkioista. Neste muutti järjestelmää 200x luvulla. Ennen maksettiin 4 kertaa vuodessa noin 1500€ nyt kerran vuodessa suunnilleen sama. Tuotantopalkkion suuruuteen ei pysty työntekijä enää nykyään vaikuttamaan.

  Taitaa hävitä nykyään borealikselle aikalailla bonuksissakin.

 • Pekemalla oli 1970-luvun lopulla konekorjaamon tisurissa vuoromestarina kaksi tosi emävalehtelijaa. T.R ja P.K. Toisella oli jo silloin omien puheittensa mukaan työkokemusta erilaisista työpaikoista 200 vuotta ja toisella 180 vuotta. Noistakin vuosista puuttui vielä lapsuusaika kokonaan. Molemmat oli nostettu työnjohtajiksi tisuriin ihan tavallisesta työmiehestä. Kyllä sinne Pekemalle oli maailmalta monen sortin suupalttia päätynyt tisuriin pomoksi.

  • Mikä on tisuri?


  • Tehtaalla jatkuvassa vuorokunnossapitotyössä (aamu, ilta yö) oleva konekorjaamon koneasentaja, sähköasentaja tai instrumenttiasentaja on "kansanomaiselta" kutsumanimeltään tisuri. Vuoro on kansanomaiselta nimeltään "löysi" ja työajalla, kun tehdään omia töitä, niin niitä kutsutaan "sotevaksi". (tulee sotavuosien jälkeiseltä ajalta sanasta sotateollisuusvaltuuskunta). Kun Pekeman konekorjaamolla tehtiin 70-luvulla yhtiön hapiksista lähemmäs 100 pontikkapannua lähinnä yövuoroissa, niin ei koskaan sanottu henkilön tekevän pontikkapannua, vaan se teki "sotevia".


  • Jännä lyhenne tuo tisuri...mistähän tuo nimi juontaa juurensa?
   Hihiiih pontikkapannuja...oi niitä aikoja!
   Nyt tehdään vain Kikyä eli ilmaista työtä 3 päivää joka vuosi - näin ne ajat muuttuu!


  • OiNiitäAikojaEnnen kirjoitti:

   Jännä lyhenne tuo tisuri...mistähän tuo nimi juontaa juurensa?
   Hihiiih pontikkapannuja...oi niitä aikoja!
   Nyt tehdään vain Kikyä eli ilmaista työtä 3 päivää joka vuosi - näin ne ajat muuttuu!

   Tisuri tarkottaa kylläkin päivystäjää. Apinat ei taas tiedä mistä puhuvat


 • nesteen lähtöpalkka uusille liikkuu siinä 1700 /kk ja ylin luokka 2400 /kk. Tähän saat tehdä paljon töitä ja kaikenmaailman tenttejä. Itsestä riippumattomista tekijöistä tähän ylimpään kastiin pääsee arviolta 5 vuodessa ja siihen se liksakehitys tyssääkin. Vanhoilla tekijöillä on liksat ihan eri luokkaa 3 -5000 /kk. Näihin lukemiin ei uudet voi päästä ja suurin kiitos siitä kuuluu surkealle liitolle, joka aivopesee uusia luulemaan palkkansa olevan kohdillaan. Monelle tämä tulee yllätyksenä ja sitten onkin jo liian myöhäistä palata takaisin edelliseen duuniin.

  Borealiksella ammattimiehistä ollaan valmiita maksamaan kilpailukykyistä liksaa ja meininki talon sisällä on muutenkin paljon mielekkäämpi. Itse vaihdoin borealikselle hyvissä ajoin enkä voi valittaa.

  • Millaiset ovat peruspalkat borealiksella ?


 • 60k ilman ylityökertymiä

 • Borealiksella uudet saavat noin 40tuhatta alussa. Nesteellä 30. 5v päästä borealiksella 75tuhatta ja nesteellä 45tuhatta jos painaa ylityöt tappiin.

  Ei paljon tarvitsisi miettiä kumman valitsee.

  • No ei nyt ihan noinkaan. 16 vuotta Borealiksella vuorotöissä ja vuosiansiot vajaa 60 tuhatta.


 • Neste tietysti jos ei kuulu liittoon ja sopii paikalisesti voi tienata jopa 200000€ kuukaudessa.

  • Tai sitten 20000€ xD


 • Nesteen henkilöstölle jättibonukset. 6900€ keskimäärin! Harmi vaan että duunarit saa 2000€ ja herrat 20 000€ keskiarvolla ei ruokaa osteta.

 • Nesteellä on tällä hetkellä 7 palkkaryhmää. Alin palkkaryhmä on 1837€ ja ylin 2904€. Nämä siis peruspalkkoja, ilman lisiä.

  • Niin TVL-luokkia ja sitten on ylemmät toimihenkilöt, joiden palkat alkavat vähintään numerolla 4.


  • Väärin. Käytännössä luokkia on 5 ja korkein ryhmä 2400e.


 • Jokaikinen näistä palkkapuheista on pelkkää paskaa. Vuorossa peruspalkka n.2500 ja siihen päälle 30%

 • Vittuakos vikisette jos noin hyvät liksat :) Vanha joutuu kitumaan 2.400€ eläkkeellä :(

 • Vaihdoin enston nesteeseen ja tyytyväinen olen. Liksa nousi ja työpaikkakiusaaminen loppui.

 • alkupalkka 1800e+700e lisia/kk, 12h:n vuorot lisäksi pahimillaan jodut olemaan 3v talossa ennen vakipaikkaa. Tuotantolinjoilla todella paljon eroa voit päästä 2.5vuodessa 5 palkkaryhmään 4 linjalla samassa ajassa 2 ryhmään. Nesteen HR osasto rekryää työvoimaa jota pidetään 1v talossa josta karsitaan automaattisesti porukkaa pihalle ja uutta sisälle "operaattori tentti" myös ikärasismia havaittavissa tämähän ei ole tietenkään firman virallinen kanta mutta jos naama ei miellytä vaikka hoitaisit kuinka hyvin hommat lähtö tulee ennemmin tai myöhemmin. nesteellä tienaa ainoastaan vanhemmat operaattorit jotka ovat tulleet ennen palkka uudistusta taloon uusilla on todella pitkä tie päästä samoihin vuosituloihin ja tämäkin tarkoittaa myös että teet todella paljon ylitöitä ennemin työpaikkana boralis kuin neste.

 • Borealis . Olen ollut talossa 1,5 vuotta . Tällä hetkellä tienaan 3000-5000 kuukaudes . Että ihan hyvi pärjää muovilla

  • Muovi tuhoaa luonnon ja Maapallon!


  • Oorrait, liittyykö tämän sinun kommentti jotenkin kumpi on parempi työpaikka. Pitäiskö sinun mennä toiselle kanavalle huutelee.


 • 1973 oli töissä Stymerillä joka oli Pekeman sisarfirma, tai Pekeman alainen puulaaki! Kyllä sillon otettiin häppää aina ilta ja yövuorossa vähän joskus, mutta hommat tuli tehtyä eikä katastrofeja syntynyt, minkä joskus aina trukki meni säkkipinoon lievästi ja teipillä korjaamalla säkit sai kuntoon!
  Vielkä kysein firma lienee samalla paikalla ja samalla nimellä?

 • Borealis ei arvosta työntekijöitään. Pistää kylmästi pihalle eläkeikää lähestyvät.

  • Saivatko hyvät paketit...monen kuukauden ylimääräiset liksat?


 • Neste mielummin, valtionyhtiö on aina vakaa ja turvallinen.

  • Miten johtaminen?


 • borealis, sinne pääsee paremmin sisään

  • Marssii vain portista sisään!


 • Borealis tekee rahaa arabeille, Neste venäläisille. Kuulemma ihan ok paikkoja kyllä molemmat.

  • Loppuiko Borealiksen yt:t jo?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Loppuiko Borealiksen yt:t jo?

   Oliko siellä yt:t seisokki yhtä aikaa?


 • kYLL neste on vahvoilla ,,,

 • Kumpi firma järjestää paremmat lakkobileet, niin siihen,

  että piiput kylmiksi ja pussit tyhjiksi

  joulu tulee

 • Nesteellä kitupalkka, toivottavasti ryynänen pistää piiput kylmiksi että asiaan saadaan tolkkua ja työläisille raha. Borealiksen puolella noin 40% paremmat palkat koska ei ole valtion yhtiö.

  • Ei mene piiput kylmiksi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei mene piiput kylmiksi.

   Siinä vilu kapajaa, jos piiput kylmenee.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut