Viljelijä hädässä

säälittävätila

Mikkelin kaupunki lehti haastatteli tämän päivän numerossa Pajulan kylällä karja ja vilja tilaa pitävää viljelijää nimeltä Taneli Pajunen. Lukekaa maito tuottajan surkeasta tilanteesta ja sääli herää varmasti. Jokainen voi ainakin tukea ostamalla kotimaisia maito tuotteita, Toivottavasti valtiokin voi tulla apuun.

51

2137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piimäpurkki

      Ostin litlistä tänään maito purkin ensiviikolla otsan piimä purkin ja jukurtti purkin silloin syön ruis leivän ja pieraisen

    • peräsilmä

      On mies ammatin valinnut.

    • Rahnasto

      Mikäs Tanella on hätänä? Eikö rahna riitä vaikka sitä painetaan koko ajan lisää. Se löysä rahna kuulkaas pitää älytä kerätä pois kuleksimasta. Jotkut ei opi sitä ikinä ja sitten vinkuvat yhteiskuntaa apuun. Eihän se niin mene että harrastelijoille pitää maksaa siitä kun ovat epäonnistuneet.

    • enTinkienkäropottioo

      Huomenna otsan litlistä taas maitopurnukan ja leipää ja piirakoita ja mandariinia ja makkaraa ja juustoa.......enkä tinki perkele. Maksankin reilusti.

    • ekspertneuvvoo

      Hyviä neuvoja ilmaiseksi. Maatuotantohommissa niinkuin sijoitushommissakin ei kaikkia munia pidä panna samaan koriin. Yksi peltolohko pitää panna rypsille yksi ruista yksi ohraa lopuille voi sitten panna porkkanaa ja perunaa jne..
      Jos tulee esim huono peruna vuosi niin perunat kannattaa jemmata ja myödä vasta keväällä silloin on jo huutava pula ja saa hyvän hinnan. Sota-aikaankin moni juvalalainen ja mikkelin maalaiskuntalainen teki hyvää tiliä kun ei myynyt esim sikaporsaita virallisia kanavia myöten vaan möi sikaporsaita kierteleville joppareille hyvään hintaan. Sairaseläkkeestä ylijäävät varallisuuden kannattaa panna osakesäästötilille ja voittoa on luvassa. Aina kannattaa ostaa osakkeita joiden hinta on romahtanut ja sitten panna myyntiin voitolla.

    • henriiii

      ja lypsäää lehmää ei kannata tappaa. :)))))))

    • onneksionLIDL

      Nää alle 100 lypsävän ns. maatilat (oikeesti puuhastelu-) joutas lopettaa kaikki. Veronmaksajien rahoilla pyörii tää bisnes. 4mrd euroa pelkkää kansallista tukea vuodessa! Sitäpaitsi reilu ylituotanto maidosta ja viljasta Euroopan alueella, silloin hintojen kuuluukin niiata. Tuottajat haluaisi estää hintojen "halpuutuksen".

      • kikeliskokkelis

        Kaunaseppo kaakattaa.


    • Pisnesneuvvojataas

      Monet juvalaiset ja mikkelin mlk:n isännät pani ennenmuinoin tukiaiset esim pankkien osakkeisiin ja tekivät hyvää tiliä. Nyt kannattais ostaa ulkolaista viljaa ja myydä kotimaisena luomuna.

      Vastikään viljelijät oli lynkkaamassa vaasan satamassa viljalastin tuojia ja kuljettajia. Vilja oli menossa jollekin suuuursikatilalle.....et silleen. Siis mtalousyrittäjäveljelle???????????????

    • silmämunat7204

      Kyllä on tyhmiä ihmisiä. Näiden vuoksi en ruokaa tuottaisi. Ei kylläkään ongelma jos ruoka loppuu, ihmiset syövät toisiaan.

    • six6

      Ruoasta on ylituotantoa. Siksi mm. EU-ruoka-apu keksitty.

    • nouhätääää

      Hirven liha on tosi hyvää ja ihan luomua. Aika merkittävä osa suomalaiseen ruokapöytään. Ei tule EY stä ja toivotaan ettei sitä kateelliset ja vihervasemmisto kieltäisi. Lidlissä varmaan sitä myydään.

    • Nouluomu

      Wittu. Hirweet nuolee valtateiden laidoilla lumipenkoista suolajämiä ja samalla kaikkea autoilun tuottamaa saastetta. Ei oo luomua semmonen.

    • hyyvväää

      saksalainen tekee parhaat makkarat ja metukat!

      • eihoukuttelekeb

        Eu oli jo kieltämässä kebabin ainakin alueellaan. Ilmeni että mm lampaista siihen oli käytetty kaikki villoja lukuunottamatta. Muutakin kun lihat.


      • lampaansuorosta
        eihoukuttelekeb kirjoitti:

        Eu oli jo kieltämässä kebabin ainakin alueellaan. Ilmeni että mm lampaista siihen oli käytetty kaikki villoja lukuunottamatta. Muutakin kun lihat.

        Seppo tykkee.


      • Ninninäkymätön

        Muuta sinä makkaranpaistaja Saksaan. Pyydä sossulta maksusitoumus menolippuun. Kun teitä niin kadehdittaa maajussin elämä, niin ostakaa maatila kokeilkaa. 24/7 . On niin helppo örveltää ja puhua paskaa, kun ei totuutta tiedä.


    • pierutautionpahapäässä

      no nyt tiän.kenet palkkaan.en ainakaa suomalaista.ootta ihan tanan hirveitä.ei uskos omamaan kansalaisista.iha ääliö porukkaa.et koittakaa ryömiä omassa pa....sa.ja sitäpaitsi suomalaista maitoo juot lintistä ku ostat.hehhehheh.osta maitojuomaa pierutautiis ennenku tukehut.noin.sait jopa neuvon.

    • NeuvojaPiisaa

      Nyt hyvä lisäansiomahdollisuus on joulukuusien myynti. Niitä raktorin lavalle 100 - 200 kpl ja vaikka hesaan johonkin marketin pihalle myymää. Hinnaksi vaikka 50 euroo kpl. Siis 50 * 200 = 10 000 euroa. Verottajalle ei klannata hiiskua niin voitto on 100 %,
      Sitten kun kuuset on myyty niin voi pyöriä joulupukkina ja keikasta vaikka 100 euroo mesta. 20 * 100 = 2000 euroo. Kotiin tullessa kannatta vetää rattorin kopissa jo kunnon kännit.

    • tukisieppo

      Me tukijussit ei koukisteta edes selkää jos tilille ei ropsahda veronmaksajien euroja.

    • diakonitauttaa

      seurakunnaltakin voi hakea apua jos oikein tiukkaa.voi saada kuunteluapua ja rahaakin.

    • Ynnykät

      Myös tila ja ripeä työttömäksi?

    • liiterionpars

      liiterissä nyt -10pros ostoksita yli25e

    • apuviadia

      huomena mämmit -50%

    • NeuvojaPiisaa

      Nyt kannattaa pistää rattorilla rahoiks. Tulee tota lunta ja kun tekee lumitöitä ilman alv vaikka 60 € tunti niin huomiseen mennessä on öbaut tonni taas tallessa. Loppuviikosta on loskaa joka paikassa ja tekee vaikka 5 tuntia niin tienaa 300. Väliajan voi huilia ti - pe. Vastahan ne tuli ne apurahatkin. Yksi isompi tila sai yli miljoona euroa. Se ei lähe kyllä lumitöihin.

    • NeuvojaPiisaa

      Nyt kun auraukset alkaa olla tehty niin lisäpisnestä sais kattojen lumikuorman keventämisestä. Palkataan naapurin aikamiespoika peräkamarista kolamieheksi katoille. Ei sinne katolle kannata ite mennä. Aikamiespoika köllikkä puottelee lumet katolta kolan kanssa. Ite auraillaan rattorilla pihassa ja neuvotaan köllikkää tietysti.

      Tuntitaksa vois olla 98 euroo tunti, josta köllikälle 11 euroo tunti ja kas taas on hyvästi rahhoo lompsassa. Eikun kylille vanhuksia pelottelemmaa ja tienaamaa. Ei aina valiteta - ollaa aktiisivia!

    • rahaauttaaaina

      mitenhä tanella mänöö nyt??

    • hätääapu

      viljeliät sai 50 mmilliä valyiolta hätä apua

      • urvukki

        Tuoha eijjoo palijo mittään. Pitäs kertua aenaski kymmenellä.


    • lippahattujulkku

      Taneli avautuu taas tämän päivän Länsi-Savossa.

    • Anonyymi

      katovuosi taass???

    • Anonyymi

      hyvää Tanelin päivää Tanellen!

    • Anonyymi

      Tane tässä taas moi.
      Oon kattonu nyt mäkihypyy ja snuukkeria ja vetäny v iinaa n aamaan.

      Mut kuitekii kuusihomma on hyv ä pisnes. Kun sewlviin ens viikolle niin lähen kuuskaupoillle.

      • Anonyymi

        Tane on Pihamies??


    • Anonyymi

      Onks ekiksel tän vuotisii kuusia myynnissä vai viimevuotisii?

      • Anonyymi

        tuoreta kusia on


    • Anonyymi

      Liiketoiminta mikä ei kannata, se pitää lopettaa. Kaikki tukieuroilla pyörivät tilat ja muutkin yritykset pitää lakkauttaa. Markkinatalous. Jos ei tule rahaa työstä, sitten lopetetaan työt. Nämä perkeleen tukiaisilla pyöritetyt alat pitäisi räjäyttää taivaan tuuliin ja mieluiten heti.
      Jos Suomessa ei maatalous kannata, niin sitten se on lopetettava. Surkeaa se on, mutta näin se maailma vaan pyörii. Ehkä joskus kun suomalaiset haluavat maksaa ruoasta enemmän, niin sitten voi katsoa uudelleen. Nyt ei kannata.

      Ostan tänään kaksi lihapiirakkaa ja ketsuppia ja sinappia. Laitan nakin väliin ja syön hitaasti. Mietiskelen syödessäni, että lihapiirakka on nainen.

      • Anonyymi

        Maanantain Länsi-Savossa Taneli valittaa miten ei yhtään kannata maitotilan pito. Kannattamaton liiketoiminta pitää lopettaa! Yritystoiminnan ainoa tarkoitus on olla kannattavaa, ei sillä muuta tarkoitusta ole. Huoltovarmuuteen myös vedotaan: tämän päivän viljelys loppuu samantien kun sähköt katkeaa/öljyjä ja koneiden varaosia ei tule maahan. Miksi pellon hinta vaan nousee ja nousee, mikäli viljelys ei kannata? Epäloogista. Epäilen tässä takana vaan viljelijöiden "hätä" siitä, kun rahaa ei tule vaan ihan entiseen malliin. Halutaan päästä veronmaksajien kukkarolle taas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maanantain Länsi-Savossa Taneli valittaa miten ei yhtään kannata maitotilan pito. Kannattamaton liiketoiminta pitää lopettaa! Yritystoiminnan ainoa tarkoitus on olla kannattavaa, ei sillä muuta tarkoitusta ole. Huoltovarmuuteen myös vedotaan: tämän päivän viljelys loppuu samantien kun sähköt katkeaa/öljyjä ja koneiden varaosia ei tule maahan. Miksi pellon hinta vaan nousee ja nousee, mikäli viljelys ei kannata? Epäloogista. Epäilen tässä takana vaan viljelijöiden "hätä" siitä, kun rahaa ei tule vaan ihan entiseen malliin. Halutaan päästä veronmaksajien kukkarolle taas.

        Ja kun viljelijä lopettaa, kun ei kannata, voi kohta työpaikalle menemisen lopettaa esimerkiksi moni meijeriauton kuljettaja, meijerityöntekijä, teurasautonkuljettaja, lihanjalostaja, maatalouskonemyyjä ja -varaosamyyjä, rehutehtaan työntekijä -ja autonkuljettaja, lannoitetehtaan työntekijä - ja autonkuljettaja, maatalousneuvoja, maatalouden ATK-suunnittelija, pakkaaja, kuljetusjärjestäjä, leipomotyöntekijä, myymälätyöntekijä, eläinlääkäri. Niin, voihan yhä pelailla, kun on ediä ja maissilastuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kun viljelijä lopettaa, kun ei kannata, voi kohta työpaikalle menemisen lopettaa esimerkiksi moni meijeriauton kuljettaja, meijerityöntekijä, teurasautonkuljettaja, lihanjalostaja, maatalouskonemyyjä ja -varaosamyyjä, rehutehtaan työntekijä -ja autonkuljettaja, lannoitetehtaan työntekijä - ja autonkuljettaja, maatalousneuvoja, maatalouden ATK-suunnittelija, pakkaaja, kuljetusjärjestäjä, leipomotyöntekijä, myymälätyöntekijä, eläinlääkäri. Niin, voihan yhä pelailla, kun on ediä ja maissilastuja.

        Markkinat vaan sopeutuu. Jos annettaisiin niiden niin tehdä, ilman "pakko"tuotantoa. Nythän esim. maitoa ja lihaa tuotetaan ihan liikaa kysyntään nähden. Kun ylimääräinen liikatuottajakunta saadaan pois, tuotteestakin saatu hinta nousee.


    • Anonyymi

      Alan vaihto kuuluu markkinatalouden perustoimintoihin. Kun viljely ja lypsäminen ei kannata niin voi vaihtaa esim hoiva- ja hoitoalalle. Siellä on kiljuva työvoimapula niinkuin esim. koodaajistakin jne...
      Pellot kannattaa vuokrata tai metsittää valtion tuella. Päätehakatut metsät kannattaa luovuttaa kemira-luonnonsuojeluun korvausta vastaan ja sitten laudat ikkunoihin ja oviin. Nyt kun osakkeet on romahtaneet euroopassa niin kannattaa metsämassit sijoittaa amerikkalaisiin ja eurooppalaisiin osakkeisiin. Ruplan syöksyessä kanattaa sijoittaa jonkin verran virtuaalivaluutoihin kun niiden voi olettaa kallistuvan venäläisten hamutessa niitä.

      • Anonyymi

        Puolustuvälineteollisuus voi olla ihan hyvä kohde. Erityisesti amerikkalaiset Martin Lockheed etc..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puolustuvälineteollisuus voi olla ihan hyvä kohde. Erityisesti amerikkalaiset Martin Lockheed etc..

        viljeliöiden ongelma kun ei ne taida osata paljon muuta homaa.


    • Anonyymi

      Ja moni ei osaa kasvattaa edes perunaa - mikä se. No sehän tuleekin tikkuina suoraan hampurilaisbaareista. Niin pitkään kun tulee. Melkoisen vaativaa on nykyaikainen viljely. Ei siinä vaan odoteta luonnon antamaa kasvua. Mutta sitä tarkoititkin? Kukapa toisen alaan heti tunnistaisi ammattilaiseksi. Enterkin on hyvä keksintö, mutta sillä ei paljoa lähtöviivalla pyristellä.

    • Anonyymi

      vieläköhän Tane jaksaa painaa vaikka lunta tulee koko ajan tupaan?

    • Anonyymi

      Sijoitti Martin Lockheediin niinkuin neuvoin, Nyt on millä mällätä.

      • Anonyymi

        Sai siis vihdoin viagraan reseptin ja juhlii kun seisoo jälleen


    • Anonyymi

      yle uutisissa oli että viljeliät ei saa enää liha karjaa teurastimoille kun ihmiset ei osta lihaa ja varstot täynnä.ja sonnit joutuu syöttää koko ajan turhaan kun ei saa niittä pois maksaa paljon sekin hirveesti.ostakaa nyt lihaa!

    • Anonyymi

      lauvantain lehessä tanuli kertoi että 5 henk pereelle jää vaan 30th euroa käyttöön vuojessa! on paha tilanne kyllä.

      • Anonyymi

        Kai nyt juntilla eli sulla on omaakin kokemusta?
        Sen verran maalaisjunttimainen kirjoitustyyli sulla..


      • Anonyymi

        Jos kahden aikuisen työstä jää vaan 30.000 handuun vuodessa, niin mitä järkee??? Pellot pakettiin ja vieraalle töihin!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe