Olutravintolamme kriisissä, osa 1

Tenderbar

Suomalaista pub-kulttuuria on kehuttu hyväksi. Samoin monipuolistuvaa olutvalikoimaa.
Tässä yhteydessä kritiikin sana on jäänyt jalkoihin.
Nyt sitä tulee.

===Ravintolat myyvät pilaantunutta olutta===
Etenkin hanaoluet ovat yllättävän usein huonossa kunnossa. Tuoreen tavaran sijaan saat hiivaista litkua tai olut on yksinkertaisesti jo elinaikansa elänyt. Silti sitä tarjoillaan.
Asia koskee niin korkealuokkaisia olutravintoloita kuin kansankapakoita, niin peruskeppanoita kuin artesaanioluita.
Usein hanasta lasketut päivän ensimmäiset tuopit maistuvat huonolta. Myös tynnyrin jämät ovat monesti hiivavelliä.
Huippuluokan paikoiksi luettavissa olutravintoloissa voi olla 10-20 hanaa. Niistä huolehtiminen vaatii aikaa ja vaivaa, aina sitä ei ole. Eikä menekkiäkään.
Oikeasti hyvää ja tuoretta olutta tarjoava paikka pärjää muutamalla hanaoluella. Esimerkit maailmalta kertovat tämän: henkilökunnalla ei ole aikaa pitää yli kymmentä hanaa huippukunnossa. Joidenkin hanaoluiden menekki on vilkkaallakin alueella satunnaista, joten tavara saattaa seisoa käyttämättömänä jopa päiviä.

Ravintolan henkilökunta ei mielellään heitä pilaantunutta hana olutta pois. Pubeissa kokeillaan kepillä jäätä, ja useimmiten kansa juo makuvikaistakin, kunhan siinä on alkoholia. Oikein peruspaikoissa tietoisesti myydään yli-ikäistäkin tavaraa kustannussyistä.
Harva asiakas lähtee tiskille valittamaan oluensa laadusta. Siitä saa häirikön maineen. Jos henkilökunta vaivautuu maistamaan tätä olutta, useimmiten vastaus kuuluu, että ihan hyväähän tämä on.

Olen juonut Suomen ykköspubeissa vanhentunutta ja makuvikaista hanakaljaa useaan kertaan. Siksi tilaan nykyään yhä enemmän pullo-olutta, johon pääasiassa voi luottaa.
Kertokaa, onko jossain pub, joka kunniakkaasti myisi aina priimaa hanatavaraa?

2

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BaarinAsiakas62

      Höpö-höpö juttuja. Ei vilkkailla alueilla ole yksikään hana käyttämättä jopa päiviä - ihan huuhaa juttuja.

      Oikeassa olutravintolassa hanat pestää joka päivä, joka ikinen päivä. Likainen hana on se joka pilaa oluen - hyvin harvoin hanaolut pääsee vanhenemaan. Astiat ovat sen verran pieniä ja menekki riittävää.

      Pullo-oluet ovat oma lukunsa, pitää vain myydä niin kuin on opetettu - aina vanhimmat oluet ensin. Itse olen saanut enemmän huonoja pullo-oluita. Valitan aika jos saan pilaantunutta tuotetta - tai pullon päiväys on ohitettu. En ole saanut häirikön mainetta, uuden oluen olen saanut liki aina.

      • johanmaistuu

        Ei niinkään höpöhöpöä vaan totta joka sana, sillä jo pelkästään logiikan mukaan hanoihin jää kuraa eikä henkilöstö jaksa niitä puhdistaa joka päivä.

        Itse olen saanut hanoista valutettuna niin huonoa bisseä ihan vilkkaalla myyntipaikalla, jotta ainoa johtopäätös on, että myyvät tarkoituksella kuraa asiakkaille kunhan edes prossat ovat kohdillaan - niin alkoholin kuin varsinkin myyntikatteen osilta.

        Itse suosin pullotettua, paikalla avattua bisseä - siitä puuttuu hanojen epäpuhtaudet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2701
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      158
      1331
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1165
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      1028
    5. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      207
      1000
    6. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      18
      996
    7. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      974
    8. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      42
      899
    9. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      297
      885
    10. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      875
    Aihe