Suomalaista pub-kulttuuria on kehuttu hyväksi. Samoin monipuolistuvaa olutvalikoimaa.
Tässä yhteydessä kritiikin sana on jäänyt jalkoihin.
Nyt sitä tulee.
===Ravintolat myyvät pilaantunutta olutta===
Etenkin hanaoluet ovat yllättävän usein huonossa kunnossa. Tuoreen tavaran sijaan saat hiivaista litkua tai olut on yksinkertaisesti jo elinaikansa elänyt. Silti sitä tarjoillaan.
Asia koskee niin korkealuokkaisia olutravintoloita kuin kansankapakoita, niin peruskeppanoita kuin artesaanioluita.
Usein hanasta lasketut päivän ensimmäiset tuopit maistuvat huonolta. Myös tynnyrin jämät ovat monesti hiivavelliä.
Huippuluokan paikoiksi luettavissa olutravintoloissa voi olla 10-20 hanaa. Niistä huolehtiminen vaatii aikaa ja vaivaa, aina sitä ei ole. Eikä menekkiäkään.
Oikeasti hyvää ja tuoretta olutta tarjoava paikka pärjää muutamalla hanaoluella. Esimerkit maailmalta kertovat tämän: henkilökunnalla ei ole aikaa pitää yli kymmentä hanaa huippukunnossa. Joidenkin hanaoluiden menekki on vilkkaallakin alueella satunnaista, joten tavara saattaa seisoa käyttämättömänä jopa päiviä.
Ravintolan henkilökunta ei mielellään heitä pilaantunutta hana olutta pois. Pubeissa kokeillaan kepillä jäätä, ja useimmiten kansa juo makuvikaistakin, kunhan siinä on alkoholia. Oikein peruspaikoissa tietoisesti myydään yli-ikäistäkin tavaraa kustannussyistä.
Harva asiakas lähtee tiskille valittamaan oluensa laadusta. Siitä saa häirikön maineen. Jos henkilökunta vaivautuu maistamaan tätä olutta, useimmiten vastaus kuuluu, että ihan hyväähän tämä on.
Olen juonut Suomen ykköspubeissa vanhentunutta ja makuvikaista hanakaljaa useaan kertaan. Siksi tilaan nykyään yhä enemmän pullo-olutta, johon pääasiassa voi luottaa.
Kertokaa, onko jossain pub, joka kunniakkaasti myisi aina priimaa hanatavaraa?
Olutravintolamme kriisissä, osa 1
2
205
Vastaukset
- BaarinAsiakas62
Höpö-höpö juttuja. Ei vilkkailla alueilla ole yksikään hana käyttämättä jopa päiviä - ihan huuhaa juttuja.
Oikeassa olutravintolassa hanat pestää joka päivä, joka ikinen päivä. Likainen hana on se joka pilaa oluen - hyvin harvoin hanaolut pääsee vanhenemaan. Astiat ovat sen verran pieniä ja menekki riittävää.
Pullo-oluet ovat oma lukunsa, pitää vain myydä niin kuin on opetettu - aina vanhimmat oluet ensin. Itse olen saanut enemmän huonoja pullo-oluita. Valitan aika jos saan pilaantunutta tuotetta - tai pullon päiväys on ohitettu. En ole saanut häirikön mainetta, uuden oluen olen saanut liki aina.- johanmaistuu
Ei niinkään höpöhöpöä vaan totta joka sana, sillä jo pelkästään logiikan mukaan hanoihin jää kuraa eikä henkilöstö jaksa niitä puhdistaa joka päivä.
Itse olen saanut hanoista valutettuna niin huonoa bisseä ihan vilkkaalla myyntipaikalla, jotta ainoa johtopäätös on, että myyvät tarkoituksella kuraa asiakkaille kunhan edes prossat ovat kohdillaan - niin alkoholin kuin varsinkin myyntikatteen osilta.
Itse suosin pullotettua, paikalla avattua bisseä - siitä puuttuu hanojen epäpuhtaudet.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Persut romahti Haapaveellä, kiitos Ilkka!
Persut saivat historiallisen tappion haapaveellä! Kiitos Ilkka!912103- 841875
- 491490
Nyt tiedän
Että joku on lahjonut jonkun tai olemme idiootteja. Nuo kokkareiden päsmärit tuli valituksi valtuustoon. Onnea vaan kai481446- 1441384
Sanna Ukkolan kolumni: Rautarouva, joka unohti joukkonsa - Riikka Purran pitäisi katsoa peiliin
"Historialliset tappiot eivät synny vahingossa. Ne syntyvät, kun johtaja unohtaa, ketä hänen piti palvella, kirjoittaa I481334Oletko ymmärtänyt
Oletko ymmärtänyt jotain kaivatustasi lähiaikoina tai oletko muuttanut mielipidettäsi kaivatustasi?1441264Kepun hegemonia jatkumassa vankkana Puolangalla
Tuuliviirien vallankumous jäi pahasti piippuun!261116Paraneeko ilmapiiri nyt?
Paraneeko kunnallispolitiikan ilmapiiri nyt kun persuilla meni vaalit päin pers3ttä ja änkyräpersut tipahtivat vilttiket251034- 1011013