Lukijat, kirjoittajat ja pyyhkijät - Tietokanta

DNA:n geenit eivät sanele ominaisuuksia eivätkä ne myöskään kontrolloi solussa yhtään mitään. Tämän faktan myöntää jopa palstan militanttiateisti solon1, jonka harhaanjohtavaa kirjoittamista täytyy silloin tällöin oikoa.

Solussa on biologinen tietokanta, jota on joskus verrattu myös viivakoodijärjestelmään. Kyse on histonien epigeneettisistä markkereista, joita tunnetaan useita erityyppisiä. Tavallisimmat ovat metylaatio, asetylaatio ja ubikinaatio. Histonit ovat DNA:n pakkaajaproteiineja, joiden ympärille DNA kiertyy. Solu käyttää kromatiinin rakennetta geenien säätelyyn ja kontrollointiin. Mitä enemmän histonit ovat avoinna, sitä aktiivisemmin geeniä luetaan transkriptiossa. Ja päinvastoin, mitä suljetummassa rakenteessa histonit ovat, sitä enemmän solu pitää geenin kätkettynä, jottei se pääse transkriptioon. Kromatiinin rakenne toimii analogisena säätimenä. Näin epigeneettinen säätely toimii huomattavasti dynaamisemmin kuin pelkkä ON/OFF -tyyppinen kytkin. Histonien epigeneettisillä markkereilla on erittäin suuri säätelyvaikutus mm. vaihtoehtoiseen pre-mRNA:n silmukointiin. Kyseinen mekanismi mahdollistaa mm. sen, että esim. ihmisen DNA:n 19600:sta proteiinien koodaukseen käytettävästä geenistä solut voivat valmistaa jopa yli miljoona erilaista proteiinia kehomme eri käyttötarkoituksiin.

Histonien epigeneettiset markkerit toimivat biologisena osoitetietokantana pitäen yllä informaatiota siitä, miten solun tulee geenejä lukea. Histonien markkerit periytyvät epigeneettisesti koodaamattomien RNA-molekyylien avustuksella. Mm. lncRNA-molekyyleillä on tässä tehtävässä suuri merkitys. Kaikki yksilön ominaisuudet on tallennettuna histonien epigeneettisiin markkereihin. Ne vaikuttavat ratkaisevasti solun identiteettiin eli sen erilaistumisprosessiin, joten epätasapaino ja häiriöt histonimarkkereiden tietokannassa aiheuttavat vakavia sairauksia, kuten syöpää.

Histonien epigeneettisillä markkereilla on kirjoittajat, lukijat ja pyyhkijät. Nämä entsyymit ja proteiinit puolestaan ovat koodaamattomien RNA-molekyylien ohjauksessa. Niitä välittävät mm. solunulkoiset vesikkelit, jotka toimivat mm. miRNA-molekyylien kantajina ja välittäjinä solujen välisessä viestinnässä. Tämän mekanismin avulla solu saa tietoa ympäröivästä maailmasta, ilmastosta, ravinnosta, stressistä jne. Pyyhkijät mahdolistavat sen, että eliön adaptoituminen ympäröivään luontoon tapahtuu dynaamisesti myös ns. taaksepäin. Kaikki muutos eliöissä perustuu olemassaolevan biologisen informaation epigeneettiseen säätelyyn TAI informaation katoamiseen, jolloin solu kytkee päälle vaihtoehtoisia kokoonpanoja pitääkseen yllä tärkeimpiä selviytymiseen tarvittavia mekanismeja. Satunnaisilla mutaatioilla tai luonnonvalinnalla ei ole mitään tekemistä näiden suunniteltujen mekanismien kanssa.

Mikäli epigeneettiset säätelykerrokset kokevat häiriöitä tai epätasapainoa, altistuu DNA haitallisille sekvenssivirheilla, eli mutaatioille. Näitä on mm. ihmisen genomissa jo populaatiotasolla kymmeniä miljoonia ja ne ovat johtaneet 208368:een sairautta aiheuttavaan geneettiseen mutaatioon ihmisen DNA:ssa. Vuosikasvu oli n. 20 000. Evoluutiolle ei ole ainuttakaan mekanismia, koska DNA:n geenit eivät ohjaa mitään. Solu lukee, säätelee ja käyttää niitä adaptoitumistarpeen mukaan. Adaptoitumisessa informaatiota tyypillisesti katoaa, koska vaihtuvat metylaatioprofiilit laukaisevat sekvenssivirheitä ja näin saavat aikaan viallista geenimateriaalia, jota solu ei voi käyttää.

Biologinen osoitetietokanta, histonien koodi, on todiste suunnittelusta ja luomisesta. Mikään ohjaamaton, satunnaisuuksiin perustuva arpajaisjärjestelmä ei kykene rakentamaan tällaista huipputeknistä informaatiojärjestelmää. Siksi jokainen evoluutioon uskova pettää itseään.

40

320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • luen.mielelläni

        Kiitos jälleen kerran, nimimerkki RaamattuOnTotuus. Olet todellinen palstan valopilkku ja ainoa todellinen tiedon lähde täällä. Toivon niin, että kirjoittelisit useammin, sillä niin paljon on palstalla vielä vähemmän älykkäitä, joille asiat eivät avaudu ja jotka sen takia vieläkin uskovat evoluution harhaiseen kilpailu- ja tappamisoppiin, jonka pohjalta Hitler suunnitteli eutanasia- ja rodunjalostusohjelmansa.


      • Ejihfffh

        Kiva tietää näin kolmelta aamuyöstä. (Jonnet tietää) Trollit on trolleja.


    • Hehhah

      Siis ymmärsinkö nyt oikein sepitelmäsi, että jos vaimosi synnyttää tummaihoisen ja kikkarapäisen lapsen, niin mielestäsi hänen ominaisuutensa on peräisin vain epigeneettisistä muutoksista vaikkapa raskausajan auringonotosta eikä naapurissa asuvalla mustaihoisella kaverilla ole mitään tekemistä sattumuksen kanssa ? Vai miten tämän ajattelit menevän ? Kuitenkin isyystesissäkin mitataan nimenomaan DNA:sta geenejä, joista nähdään, että isä on afrikkalaista perua. Eihän tuollaista pitäisi geeneistä nähdä, jos kerran vain epigeneettinen säätely vaikuttaa asiaan (sic !).

      << solu saa tietoa ympäröivästä maailmasta, ilmastosta, ravinnosta, stressistä jne. >>

      Ok. Solu saa tietoa, informaatiota. Lenskilläkin bakteerit saivat lisää tietoa (kun pystyivät tekemään tempun, jota eivät aimmin pystyneet). Sitten tuo uusi informaatio periytyi seuraaville sukupolville. Hmm, alat olla lähellä läpimurtoa - ja uskonnollisen idiotismisi hylkäämistä.

      Sama tietysti pätee tuossa ihonväriasiassa. Afrikan kuuman auringon alla solun on pitänyt saada jollakin keinolla itseensä tieto - informaatio - miten tuolla säilyy elossa ihon palamatta (tai ilman ihosyöpää alle kaksikymppisenä), jolloin siis ihoon on tullut tummaa väriä. Sitten taas pohjoisessa aurinkoa on ollut pakko saada mahdollimman tehokkaasti, ettei sentään riisitauti ala vaivata. Tätä varten ympäristöstä on tullut tieto (informaatio) soluun, että pitää olla mahdollisimman vaalea, niin D-vitamiinituotto tehostuu. Ja tosiaan, kumpikaan näistä ei oikein selviä toisessa ympäristössä ilman apua (D-vitamiinisuplementaatio, aurinkovoide). Tämä informaatio on niin syvällä solussa, että se näkyy DNA:ssa, geeneissä. Onko se siis pelkästään epigeneettistä ? Tai että kumpi on rappeutunut (sic !) ja kummasta, koska molemmat ovat sopeutuneet omaan ympäristöönsä (solunsisäisellä informaatiollaan) ?

    • Niinpä niin, kun argumentit loppuvat ja paskat tulee housuun, niin siirrytään sitten uuteen ketjuun valehtelemaan toisista kirjoittajista ja turvaudutaan Gish Gallop -harhautukseen. Paljon hienoja sanoja sotkettu pääosin sekavaan paskanjauhantaan. Eikä ole vaikea ennustaa, että ROT tulee tähän pullistelemaan että katokaa nyt kaikki, militanttiateisti ei osaa argumentoida mitään. Ei kiinnosta enää, tämän pulupaskojan strategia on nähty jo tarpeeksi monta kertaa, ja siihen on vastattu jo liian useasti.


      • Oppi-isäsiROTko

        Evoluutiopalstalla ROT kertoi samassa aloituksessa, kuinka joutuu opettamaan sinua.


      • Oppi-isäsiROTko kirjoitti:

        Evoluutiopalstalla ROT kertoi samassa aloituksessa, kuinka joutuu opettamaan sinua.

        On hyvin vaikeaa käsittää, että kyseessä on uskovainen yli 50-vuotias perheellinen opettaja, eikä mikään piruuttaan perseilevä trolli.


      • kunhan.olen.samaa.mieltä
        solon1 kirjoitti:

        On hyvin vaikeaa käsittää, että kyseessä on uskovainen yli 50-vuotias perheellinen opettaja, eikä mikään piruuttaan perseilevä trolli.

        Sanopa muuta. ROT/JC on rehellisen kristityn irvikuva. Härski ja moraaliton valehtelija.


      • päivystävä.ilkimys
        kunhan.olen.samaa.mieltä kirjoitti:

        Sanopa muuta. ROT/JC on rehellisen kristityn irvikuva. Härski ja moraaliton valehtelija.

        Ei ROT ole JC. Tai jos on, pitää persoonansa poikkeuksellisen hyvin erillään.


      • Pakkstori

        On silti onnellinen asia aina, kun Uskovainen, tai Pastori, rupeaa etsimään ennemmin teologiaa, kuin darwinismia, koska Hän haluaa uskoa suuren Jumalaan, jolle kaikki on mahdollista, mutta se mikä on Jumalallekin mahdotonta, on yllättäen sama asia kuin ihmisellekin: "Kaikella on aikansa, ja jos Jumalienkin YLI-aika loppuu, heidän omassa aikajatkumossaan, tai ei kiireen vuoksi ehdi jotakin "linnoitustaan"; saada rakennettua, Hän luopuu ajatuksesta mieluummin. Jos Ihminen sitten vaatii silti saada sen kaiken jo nykyiseen elämäänsä, JUMALA JOUTUU kiirehtimään, ja tällöin ei Jumalienkaan teot ole täydellisiä!" Älkää enää yli viisikymppiset ukkelit turhaan ruvetko evoluutiota opiskelemaan, jos teillä ei ollut lahjoja siihen, eikä bionumeronnekaan ollut koulussa edes kiitettävä. Jos uskonto- tai äikkänumero kuitenkin oli, jotain sitä luokkaa, niin jatkaa kaidalla tiellänne, kertoa oman luojanne teoista elämässänne, ja koettakaa saada ihmiset ymmärtämään, että ei teilläkään aika riitä tässä muutaman milijaadin sekunnin elämässä kaikkea vielä oppia. Sama tietysti darwinsteilla kuin jeesustelijoilla, ei teidänkään tarvi enää ehtiä oppia Jumaluuksiemme "ontologisia ja loogisia perusteluja", vaikka se on lähelle samaa, kuin logiikaa matematiikassakin...


    • Eli koitatko sanoa että lämpöpatterin termostaatti on se mikä aikaansaa huoneeseen lämmön? Eli tekiä mikä osaltaan ohjaa vastaa koko järjestemän toiminnasta?

      Entäs koskas kerrot tarkemmin siitä mitä syömällä sapiens muuttuu neaderthalin ihmiseksi? Entäs se että jos hevoskarsinan maalaa mustavalkoiseksi, juovikkaaksi kuin seepra, niin missävaiheessa epigenetiikan kautta hevoonen tulee mustavalkoiseksi väriltään?

    • Kaikesta huolimatta Helluntailaisuus kuvaa hyvin toimintamenetelmiä parannettaessa ongelmanratkaisukyvyn huipentumaa.

    • Fiksu.Kreationisti1

      DNA ei kuulu palstan aihepiiriin, koska sitä ei mainita Raamatussa. DNA on ateistievokkitutkijoiden pseudotiedettä.

      Ilmoitettu poistoon.

      • Krevokki

        Hei, tuo ei ollut kovinkaan fiksua. DNA(ja RNA kromosomeissa) on virallinen nimitys sille rakenteelle joka on löydetty geeneistä. Mutta onko sinua nyt joku jo kieltänyt "tulemasta tänne", jossa alkeisvoimiin, ja alkeismolekyylehin perustuen ihmisen ja eläinten koodiakin tutkitaan... Mistä sait käsityksen muuten, että se on vain ateistitutkijoiden tieto? Älä eksytä. Pelkään pahoin, fiksu kreationisti, että sulla koko tietosi on joutumassa KADOTUKSEEN?! Vaihda asennettasi, nöyrästikin, jos pystyt, mutta älä ylpeillen sano, evoluution olevan PSEUDOA, joka on lähes kirosana, jos sillä kuvataan yleensä suuresti arvostettuakin tiedettä... Sanotko kohta matematiikan olevan "pseudoa", pelkään pahoin, että on pohja pois sunkin ÄOOLTA kohta, jos se niin pitkälle menee? Olen aistivinani jotain pientä katkeruuttakin äänessäsi, jos sinulle olisi tarkoitettu enemmän tiedeopintoja, ja et ole vielä liian vanha, ON mahdollista vielä kääntyä.


      • Krevokki

        Enempi tuo vaikutti kyllä trolliviestiltä, enkä tiedä, oliko tuo se "alkuperäinen", fiksu kreationisti?


    • JC---

      Omasta puolestani ilmoitan että minulla ei ole mitään tekemistä nimimerkin RaamattuOnTotuus aloitusten kanssa. Toki pidän niitä vahvan tieteellisen luomisopin mukaisina ja sellaisina ne ilmeisen hyvin osoittavatkin evoluution tarpeettomuuden ja sen lukuisat heikkoudet.

      Sen lisäksi että me kumpikin olemme Jumalaan uskovia kreationisteja minulla on ROT:n kanssa se yhteinen piirre että olen aina ollut valmis selittämään ja myös opettamaan totuudellista Raamatullista maailmankuvaa. Evolutionismilla ei ole siinä mitään sijaa, mutta toisaalta enpä ole edes joutunut luomisopillisiin keskusteluihin seurakunnassamme. Oma havaintoni on että evoluutiokysymykset eivät ole lainkaan tärkeitä Jumalaan uskovien keskuudessa, vaan että ihmisten huolet ja kysymykset koskettavat useimmiten moraalisia ja hengellisiä asioita.

      Ja niin sen pitää ollakin: jos ihmisen synnintunto on jo paatunut, ei ole paljoakaan tehtävissä.

      Tällä palstalla vahvat kreationistiset kirjoittajat tekevät hyvää työtä evojen vaikutusyrityksiä vastaan. Olen itse ajatellut että jos saan edes yhden kannassaan horjuvan pois evolutionismista työni ei ole ollut turhaa. Olen luottavainen että tähän tavoitteeseeni olen jo useita kertoja päässytkin, ja se antaa uskoa jatkaa edelleen.

      Evojen tuskastuminen ja luopumiset ovat käyneet viime aikoina yhä ilmeisemmiksi ja yleisemmiksi. Voin vakuuttaa että saatte heti rauhanmieleenne kun jätätte ateistisen evolutionisminne pois.

      Älkääkä ottako todesta mitään mitä jumalan kieltävät auktoriteettinne kuten Valtaoja, Enqvist ja Dawkings kirjoittavat. Hylätkää heidän opetuksensa tyystin.

      • JC---

        po.

        ....jumalankieltäjät ja auktoriteettinne...


      • " Voin vakuuttaa että saatte heti rauhanmieleenne kun jätätte ateistisen evolutionisminne pois. "

        Voin vakuuttaa, että sain rauhan mieleeni jätettyäni älyllisesti epärehellisen herätyskristillisyyden. Ristiriita uskonnollisen opin ja tieteen faktojen välillä kasvoi vuosi vuodelta ilmeisemmäksi ja kun tajusin päästää irti fundamentlistisita uskonnollisista opeista, sain mielenrauhan, joka ei ole sen jälkeen järkkynyt.

        Suosittelen samaa sinullekin, jos vaan uskallat.


      • räyhräyh

        Etpäs pölvästi maininnut, että on teillä ROT:n kanssa vielä yksi yhteinen asia. Olette molemmat valehtelijoita ja vääristelijöitä pahimmasta päästä. Tollot.


      • JC: "Sen lisäksi että me kumpikin olemme Jumalaan uskovia kreationisteja minulla on ROT:n kanssa se yhteinen piirre"

        Voi multinilkki kun olet tapojesi mukaisesti niin"vaatimaton" ja "nöyrä". Ilmeisesti nimenomaan "vaatimattomuuttasi" - sinulla kun ei ole tunnetusti tapana kehua itseäsi - jätit luettelematta lukemattomia teille yhteisiä piirteitä. Niinpä ystävällisyyttäni luettelen niitä näytteenomaisesti tässä muutaman. Sinua ja ROT:ia yhdistävät mm. seuraavat piirteet:

        - älyllinen epärehellisyys
        - omahyväisyys
        - suuruudenhulluus
        - narsismi
        - tieteenvastaisuus ja denialismi
        - ääriuskovaisuus
        - älyllinen heikkolahjaisuus
        - erittäin vajavaiset tiedot kaikilta tieteenaloilta
        - valehtelu
        - kieroilu


      • Hehehehehehee
        puolimutkateisti kirjoitti:

        JC: "Sen lisäksi että me kumpikin olemme Jumalaan uskovia kreationisteja minulla on ROT:n kanssa se yhteinen piirre"

        Voi multinilkki kun olet tapojesi mukaisesti niin"vaatimaton" ja "nöyrä". Ilmeisesti nimenomaan "vaatimattomuuttasi" - sinulla kun ei ole tunnetusti tapana kehua itseäsi - jätit luettelematta lukemattomia teille yhteisiä piirteitä. Niinpä ystävällisyyttäni luettelen niitä näytteenomaisesti tässä muutaman. Sinua ja ROT:ia yhdistävät mm. seuraavat piirteet:

        - älyllinen epärehellisyys
        - omahyväisyys
        - suuruudenhulluus
        - narsismi
        - tieteenvastaisuus ja denialismi
        - ääriuskovaisuus
        - älyllinen heikkolahjaisuus
        - erittäin vajavaiset tiedot kaikilta tieteenaloilta
        - valehtelu
        - kieroilu

        No täsmälleen ja juurikin noin.


      • LakiV
        agnoskepo kirjoitti:

        " Voin vakuuttaa että saatte heti rauhanmieleenne kun jätätte ateistisen evolutionisminne pois. "

        Voin vakuuttaa, että sain rauhan mieleeni jätettyäni älyllisesti epärehellisen herätyskristillisyyden. Ristiriita uskonnollisen opin ja tieteen faktojen välillä kasvoi vuosi vuodelta ilmeisemmäksi ja kun tajusin päästää irti fundamentlistisita uskonnollisista opeista, sain mielenrauhan, joka ei ole sen jälkeen järkkynyt.

        Suosittelen samaa sinullekin, jos vaan uskallat.

        Se ristiriita tuli vain siitä, että oli osa porukoista, kummassakin leirissä, jotka eivät tietäneet totuutta, näistä asioista. Naistaan kyllä kuuntelivat, mutta unohtivat individualistisen periaatteen, että jokaisen yksilönä täytyy muodostaa niin täydellinen maailmankuva ja muukin tieto, minkä kykenee tekemään. ÄLÄ LÄHDE; massojen mukaan, näissä asioissa, vaikka sekulaarisaatio(SAASTAINEN HENKI!) on suuri, niin tieteessä, kuin uskonossakin, molemmissa yhtä suuri silti, koska ne paholaisten Panettelijat ja muut Eksyttäjät ovat luoneet niin paljon sairasta eripuraa hieman eri lähtökohdista asiaa tarkastelevien välille. Miksi te epäilette kuitenkin aina alansa experttejä, näissä asioissa, hehän tietävät omasta alastaaan enemmän kuin ne, jotka asiaa EIVÄT ole tutkineet vuosikaupalla? Ei evolutionisti saa väittää tietävänsä juutalaisesta moraalista ja laista ja ennustuksista enempää kuin uskovainen, eikä uskovainen saa väittää tietävänsä enempää kuin darwinisti, eliöiden sukupolvien välisestä hitaahkosta morfoosista.


      • Hihukki
        puolimutkateisti kirjoitti:

        JC: "Sen lisäksi että me kumpikin olemme Jumalaan uskovia kreationisteja minulla on ROT:n kanssa se yhteinen piirre"

        Voi multinilkki kun olet tapojesi mukaisesti niin"vaatimaton" ja "nöyrä". Ilmeisesti nimenomaan "vaatimattomuuttasi" - sinulla kun ei ole tunnetusti tapana kehua itseäsi - jätit luettelematta lukemattomia teille yhteisiä piirteitä. Niinpä ystävällisyyttäni luettelen niitä näytteenomaisesti tässä muutaman. Sinua ja ROT:ia yhdistävät mm. seuraavat piirteet:

        - älyllinen epärehellisyys
        - omahyväisyys
        - suuruudenhulluus
        - narsismi
        - tieteenvastaisuus ja denialismi
        - ääriuskovaisuus
        - älyllinen heikkolahjaisuus
        - erittäin vajavaiset tiedot kaikilta tieteenaloilta
        - valehtelu
        - kieroilu

        Sinähän nuo tiedät, mutta tiedätkö mihin luonteelaatuun uskovaiset todellisuudessa pyrkivät? Jeesuksen kaltaisuuteen?!


      • LakiV
        JC--- kirjoitti:

        po.

        ....jumalankieltäjät ja auktoriteettinne...

        Raamattu sanoo, että "jumalattomalla ei ole rauhaa"; ja jumalaton nyt sanoo, että sai rauhan, kun hylkäsi jotakin uskovaisten varhaisista tiede käsityksistä? Onko tässä ristiriita? Pelkään pahoin, että sanon saman kuin Senaattori Palpatine("KEISARI") Star Warsissa Luke Skywalkerille, EI OLE! Ristiinnaultikaa sitten kuka hyvänsä, mutta se kaikki olisi voitu välttää, JOS olisivat ymmärtäneet sen, mitä Jeesus heille puhui.... Kuitenkin tuo pappiherra, Kaifas, oli tehnyt käärmejumaluuksiensa kanssa sopimuksia, ja kerrotaan sanoneen, että hän haluaa loppun asti etsiä suurinta ja kauneinta ja kauheinta SYNTIÄ! "Syntiä oli täynnä SE mies, täältä lähtiessään, mutta oletteko TE?"


    • kjftt7t8

      Ja historia ei koskaan tule huomioimaan ROTia yhtään millään elämän osa-alueella, niin voisitko hypätä järveen ja pysyä siellä?

      • NÖRDDI

        Uusi kaste paikallaan? Kastakaa itsenne suomalaiseen uskontoon, käymällä vain uimassa:-D Mutta älkää hukkuko sinne kännissä:-( Ruotsalaiset mm. teki uskonnostamme hyvin institutionääristä, mutta suomalaisia ei ajatus aina nappaa, voihan sitä kastautua vaikkapa SA INTIN sotilaaksi tai TIEDEYLIOPISTONKIN teekkariksi, ja itse sain kasteen myös PSYKOPAATTIPULJUUN, Ylivieskassa aikoinaan. Se oli avantokaste. Teekkarikastetta en tosin virallisesti ole ottanut, ehkä siitäkin syystä on opiskeluni nyt toviksi passivoitu, vaikka vain vuosi olisi jäljellä KANDIKSI, on opareita sen verran ja pohjalla on myös ammatikoulu RAOLISSA! Tiedän tietokoneista kaikenlaista, haluatteko joskus tietää tästä masiinasta jotakin, kysykää ihmeessä, vaikken olekaan kovin hyvä muistamaan triviaaleja nettiprotokollien nimiä tms... Helluntaikasteenkin olen saanut, en tosin luonnon helmassa, vaan sisätiloissa.


    • ROT: "DNA:n geenit eivät sanele ominaisuuksia eivätkä ne myöskään kontrolloi solussa yhtään mitään. Tämän faktan myöntää jopa palstan militanttiateisti solon1, jonka harhaanjohtavaa kirjoittamista täytyy silloin tällöin oikoa. "

      Harvinaisen monta valhetta kreationisti kykenee sisällyttämään kahteen lauseeseen. Toisaalta se taitaakin olla kreationistien kohdalla heidän ainoa luontainen lahjakkuutensa. Katsotaanpa:

      Valhe 1: "DNA:n geenit eivät sanele ominaisuuksia ..."

      Uskon heti sinua ROT kun esität meille yhdenkin vertaisarvioidun tieteellisen tutkimuksen, joka osoittaa, että DNA:n sisältämät geenit eivät vaikuta eliön ominaisuuksiin eli eivät vaikuta eliön fenotyyppiin.

      Valhe 2: "...eivätkä ne myöskään kontrolloi solussa yhtään mitään. "

      Uskon heti sinua ROT kun esität meille yhdenkin vertaisarvioidun tieteellisen tutkimuksen, joka osoittaa, että DNA:n sisältämät geenit eivät vaikuta mm. epigeneettisten mekanismien ohella millään tavalla solussa vaikuttaviin kontrollimekanismeihin.

      Valhe 3: "Tämän faktan myöntää jopa palstan militanttiateisti solon1.."

      Todista ensin tieteellisesti että väittämäsi ovat faktoja tai osoita vaihtoehtoisesti että solon1 on samaa mieltä kanssasi "faktoistasi" eli pseudotieteellisistä aivopieruistasi.

      Valhe 4: " jonka harhaanjohtavaa kirjoittamista ..."

      Todista solonilta yksikun harjaanjohtava kommentti. Minä en ole nähnyt yhtään.

      Valhe 5: "... täytyy silloin tällöin oikoa. "

      Todista yksikin väärä ja tieteenvastainen väite solonilta, jonka olet muka oikonut tieteen käsitysten mukaisesti.

      Harvinaisen samankaltainen kieroilija olet kuin JC. Aivopiereskelysi ja paskanjauhantasi on toki enemmän pseudotieteellistä kuin JC:llä.

      • hihut.hiljaisiksi

        Ja niin meni taas hihu hiljaiseksi kun pitäisi väitteitään todistaa ...


      • LakiV

        Eikun äijältä loppui kesto, ylipäänsä seurata keskustelua. Onneksi Herra antoi hänelle muuta mietittävää, kuin jauhaa asioita, joita ei liene opiskellut kuitenkaan riittävän kauan itse.
        Kysyisin teiltä käsitteestä "Luonnonvalinta"? Sehän on teoriassa hihhulislangissa samaa, kuin "Äiti Maa", tai "Luontoäiti", mutta missä teillä tulee kuvaan mukaan sen henkinen osuus, eli millaisia SANOJA on jouduttu käyttämään, että kaikki tämä on ollut mahdollista syntyä, kehittyä ja tulla luoduksi? Eli Missä asiassa te löydättekin Kehittäjänä Taivaan Isän? Show must go on, mutta älkää jääkö tietämättömyyteen uskonasioistakaan, kun uskotte, että saatte koko maailmankuvanne kuitenkin tehdä itse haluamanlaiseksenne.


    • Miksi opettaja ei vastaa kun kysytään? Mitä virkaa tämmösellä opettajalla on?

      • Jossittelua

        Voihan opettajakin olla dementoitunut. Oppilaat vain huokailevat ja kollegat vain ihmettelevät, jos kiireeltään ehtivät noteerata. Tämmöisiin asioihin puututaan kunnolla vasta jos jotain vakavampaa tapahtuu.


    • oipoii

      Jokainen luonnon yksityiskohta on todiste älyttömästä suunnittelusta.
      Jos "jumala" kävi paneskelemassa Marian paksuksi niin se on sen ainut luomus, eikä kovin kunniakas sekään.

      • LakiV

        Niin, itse veikkaan, että Pappi Sakarias, joka oli myös Johannes Kastajan Isä. "Korkeimman voima peitti Marian varjollaan, ja pisti hönet paxux?" Ja aiemmin knostilaiset mystikot olivat sanoneet ja ennustaneet, että Jehovan(Jeesus) Isä on Saklas(Sakarias?) Sakarias tapettiin Herodeksen vainojen aikaan, kun kaikki 2 vuotiaat ja sitä nuoremmat tapettiin.


    • Krevokki

      Te "uskotte" tieteestä osan, ja sitten ajattelette, että jokin muu osa on mahdollista hylätä, koska ette katso tuon "muun" olevan enää tiedettä? Kuitenkin tieteeseen kuuluu nykyään evoluutiokäsitys, ja jos nielaisette osan, ja paheksutte osaa, eikö siinä tule pian se Pyhä George kylään?
      Mikä on se syy, miksi ylipäänsä uskaltauduit lukemaan solujen toiminnasta tuollaisen artikkelin? "Kohdun lumouksetkin" paljastavat vastaansanomattomasti, että ihmisalkioilla on alussa muiden eläimien piirteitä, josta ne "kuolevat irti"; jossakin kehityksensä vaiheessa, kun ne kasvavat hedelmöityksen jälkeen kohdussa. Tätä piirrettä eräät pitävät trikkikuvana, tai vain vääränä johtopäätöksenä, mutta ei sekään voi totuutta näistä asioista muuttaa. Te olette monet kuin muinainen katolinen kirkko, jäitte hellimään "tieteestä", niitä käsityksiä, jotka sopivat maailmankuvaanne, mutta kas kun tämä hiukan LIIAN nopean kehityksen tai luomaksi tulemisen teoria, joka on vallalla YECISSÄ on luonnollisten prosessien kannalta mahdotonta. Maa on ollut, ja maa pysyy niin kauan kuin SYKSY kaataa lopettaa kesän, ja "vlijely ja sadonkorjuu jatkuu", näinhän Raamatukin ohimennen toteaa....Ja todellakin niin kauan, kuin maaplaneetta kiertää aurinkoa tolleesti, miten se nyt vielä tekee?! On sinsänsä totta ja tieteellistä se, että tieteessäkin on vielä virheitä, koska silti Luojan, ja kunkin aktiivisen persoonan osuus kaikkeen kehittymiseen on vastaanpanematon, mutta miksi te taistelette Darwinianne vastaan, miksi Hänestä tuli teille jonkinlainen "Saatana"? Sehän oli kirkon eikä tieteen käsitys, ja kirkkohan, syngooga vainosi aikanaan myös Jeesusta, jostakin syystä. Myös Gidarno Bruuno, joka toi esiin ajatuksen, että kaikki tähdet avauudessa ovat osapuilleen kaltaisiamme, elämänkin kera, poltettiin rovoiolla kirkon toimesta. Älkää taistelko herruuksia vastaan näissä asioissa noin paljon. Lopettakaa Pyhä Hengen pilkka toisianne kohtaan, ewokit ja kretskut, kun siihen kyllästytte, on niin paljon muutakin arvokkaampaa havainnoitavaa olemassa, kuin tuo mokoma erimielisyys ajoista ja paikoista, joista kyllä Raamattukin tarjoaa parempaa aikaskaalaa, kun sanoo, että Jumalalle on 1000 vuotta kuin 1 päivä ja 1 päivä kuin 1000 vuotta. Onko Jumala sitten vain 6 päivää vanha vauva, mielestänne? Pelkään pahoin, että olette erehtyneet!

    • Krevokki

      On rasittavaa aina nähdä tämä vastakkainasettelu: Kreationistit eivät usko kehittymiseen, mutta uskovatko edes siihen, että Jumala tulee tekemään meillekin uuden kuoleman jälkeisen ruumiin, siihen "Paratiisiin" tai pahiksille "Haadekseen, Manalaan"; minne paikkoihin olemme kaikki matkalla. Ja evolutionistit ovat kiintyneitä kauniiseen metamorfoosiin, eliöiden välillä sukupolvien välillä niin, että ajattelevat että se toimisi kuin itsestään, ilman koodaria, ilman Jumalaa? Kuitenkaan tämä EI ONNEKSI ole edes enemmistökäsitys, kuitenkaan, vain pienet lahkot, joissa on uskossaan vastasyntyneitä ihmisiä paljon, uskovat vanhaan maailman tapaan, että Jumala jotenkin simsalabim, kaiken loi, mutta ne, jotka tietävät, että on olemassa luonnollisen ajan kehitysjatkumo, uskaltavat uskoa jopa 13 miljardiin vuoteen, näitä asioita katsoessaan. Toisaalta, on kai uskomatonta, että pelkkä materia on niin paljon kestävempää, kuin ihmiselämä tai eläimiemme elämä, kai, mutta sanoihan se Salomokin, että Jumala katsoo, että onko kenessäkään ihmisessä niin paljoa ymmärrystä, että hän ymmärtää olevansa vain pienenpieni luontokappale, joka tosin vertailee itseään muihin ja isottelee heihin nähden niin paljon kuin kykenee. EIkö maakeskinen kosmologia ole jo poistettu ihmisten tiedoista, ja eikö myös se, että kaikki olisi luotu samaan aikaan, kuin Aadam tuli kuolemanjälkeisestä paratiisistaan _TAKAISIN_ maan päälle, ihmettelemään muiden ihmissukujen tietämättömyyttä kaikesta? SE tapahtui noin 6000 vuotta sitten, mikäli uskomme tuon historiikin Raamatussa. EN tiedä, oliko Aadamimme edes ainoa ihminen, jolle oli tapahtunut tuo "Paratiisista poistaminen", koska ainakin idässä opetetaan uskonnoissa, että KAIKKI Ihmiset viettävät aikaansa TAOSSA vain hetken ja tulevat sitten hetikohta takaisin maan päälle, inkarnoituneina, vaikkakin ne, joiden teot ja sanat olivat raskaat, joutuvat olemaan tai, SAAVAT OLLA, kauemmin "Taivaassaan ja Paratiisissaan, tai Manalassakin".

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      183
      4243
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2686
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2234
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2205
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      54
      1926
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1505
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      111
      1396
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1342
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1061
    Aihe