Teiden suolaus Oulun alueella

3.11.2017

Kyllä on eletty aikoihin ainakin täällä Oulun alueella. Aura autot ajavat lumisateella vastaan viiden sentin lumi kerroksissa aura ylös nostettuna. Mutta auraus kaluston perästä kyllä suolaa kylvetään tielle. Ja siitähän soppa syntyy kun lumi sulaa suolassa, sitten sohjo lentää vaarallisen varomattomasti tuulilasiin ja pitkin autoa. Sitten vielä sohjossa ajaminen on todella vaarallista.Talvella talvikeli ja kesällä kesä keli, miettikää hyvät tie mestarit mitä te teettä. SUOLA KUULUU RUOAN LAITOON JA MUUALLE KUIN TIELLE.??????????????????????????

8

360

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juslanvarikko

      Ovat käyneet saamassa oppeja täällä vantaan juslan varikolla. Suolaa vaan useamman puolikkaan voimin niin kyllä se siitä sulaa. Sitten 12 tunnin päästä sama uudelleen ja me maksetaan.

    • L.Aaarnio

      Hyi helvetti, miten etovaa on ollut ajella suolapaska teitä. Kuka pönttöpää meni aikoinaan keksimään tämän tyhmän idean suolata teitä? Jos minä olisin Herra ja Kuningas murjaanien maalta, niin antaisin heti käskyn lopettaa suomen teihin suolapaskan kylvämisen. Jos teitä ei suolattais, niin eivät nastat niin kovasti kuluttaisi tien pintoja.

      Miten miellyttävää onkaan ajella suolaamattomia teitä. Onko täällä joku sellainen kirjoittaja, joka on suolaamisen puolesta? Uskoisin, että ylivoimaisesti suurin osa äänestäisi suolaamattomuuden puolesta.
      Suolaamisesta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Suolaamisen voisi korvata sillä, että suomen teitä jyräisi talvis aikaan koko ajan höyläkoneita. Pelkkä höyläys ja hiekoitus riittää, ei tarvita mitään suola paskaa. Valtiovalta voisi korvamerkitä rahaa tienpitäjille juuri ns. tiekarhuihin, jollaiset ennen kulki ja tiet oli helvetin hyvässä kunnossa.

      Kirjoitan täältä Pohjois-Suomesta, jossa valtatiet ovat juuri nyt helvetin inhottavassa kunnossa suolaamisen ja leudon ilmaston vuoksi. Kun lämpötilaa sahaa nollan molemmin puolin, lunta sataa joka päivä ja siihen sotketaan suolapaskaa ja hiekkaa sekaisin, niin kyllä ajoneuvot tahriintuu aivan hirvittäviksi suolapatsaiksi. Säälittää omakin ajopeli. pestä ei kannata, kun se on heti samanlaisessa kunnossa. Joka paikka likaantuu, pihat, parkkipaikat, autotallista puhumattakaan.

      Tästä suolaamisesta pitää järjestää kansanäänestys, joka lopettaisi tämän älyttömän touhun.

      Jonkun järjestön olisi alettava keräämään nimilistaa eduskuntaan lakialoitteen saamiseksi, jotta tästä rapakelistä tulisi loppu. Kun teiden annetaan olla talvisen lumisia, eivät nastat kuluttaisi asfalttia niin perusteellisesti. Mitä taas tulee turvallisuuteen, niin kuin jo aijemmin totesin, pelkkä hiekoitus ja tehokas karhuaminen/höylääminen estävät liukkautta. Mutta kun sitä pitää säästää ja säästää ja vielä väärässä paikassa, kuten teiden talvikunnossa pidossa, niin sitten pitää turvautua suolapaskaan, joka taas lahottaa autoja ja sotkee ympäristöä.

      Siis miten pääsisimme eroon tästä helvetin suolaamisesta??????

    • Gggjjj

      Ei mitenkään. Tiet kuuluu suolata. Luistin radat on erikseen ja hiekkalaatikolle pääsee kyllä leikkimään jos haluaa. T: 68t

    • autopesut_alennukseen

      Kaikkein paras mitä itse olen Oulun seudulla kokenut, on että vedetään suolaa pikkupakkasella täysin kuiville ja hyville ajourille, että varmasti se edes vähäinen keskipolanne saadaan sulamaan velliksi ja sohjoksi siihen sekaan. Vittu että tekis välillä mieli käydä vetämässä joku kettinginpätkä sinne levittimeen. Aivojen käyttö on aurakuskeillakin sallittua, mutta mistä helvetistä niitä kaikenmaailman aaseja sinne rattiin työntyy? Päissäänkö ne sitä työtä tekee?

      • automiäs

        Just samaa mieltä sun kanssas. Järjen käyttöä ei suolaamisessa ole enää aikoihin ollut. Tie höylät on sitä varten, että polanteet saadaan pois nätisti. Kyllä se ottaa pattiin niin saatanasti tämä suolaus touhu. Kyllä pitää olla sitten idiootteja pomoja ja päättäjiä. Kyllä Irwin Goodman osasi laulaa asian ytimeen sanoessaan tässä maassa olevan niin paljon mälsää. Miksi helvetissä vedotaan johonkin turvallisuuteen, kun puolustellaan suolan kylvöä. Miksi Eu ei anna sanktioita suomelle tämmöisestä luonnon saastuttamisesta. Kyllä metsiä pitäisi muka suojella ja lopettaa niiden hakkaaminen, mutta suolaa kylvetään pirusti autoilijoiden riesaksi.

        Tie on hyvä ajaa, kun sitä ei suolata. Hiekka ja höylöäsy yhdistettynä ovat mitä parasta liukkauden torjuntaa. Sinne vaan nelostielle höylät liikkumaan yötä päivää, niin ei tarvi sitä saatanan suolapaskaa kylvää. Voi perkele, että suomen päättäjät ovat niin tuhannen pönttöjä joka asian suhteen.


    • suolaalissää

      Aivan kun suolaa niin missä säästyy? Aivan aura ei kulu plus polttoainetta säästyy, herää vain kysymys miten 8 miljardilla plus nykyajan reankailla tähän on päädytty? Irwin vainaa lainatakseni, tulkaa nähkää kokekaa suomen suurin sirkus. EDUSKUNTA.

    • Sormi_liipaisimella

      Edellä olevien kirjoittajien kanssa, täysin samaa mieltä. 8.12 satoi lunta viitostiellä. Sitten kun tie oli sulanut suolaamalla, säätiedotus lupasi lömpöasteita yön ajaksi. Suola-auto levitti sulalle tielle lisää suolaa.
      Siellä missä, pelkkä aura olisi riittänyt, ei aura ollut käynyt päivän aikana.

    • aivotkateissa

      Tätä samaa paskaa saa kokea täällä YLÖJÄRVELLÄ JA TAMPEREELLA, ihan kaistapäistä tienhoitoa....kyllä olisi kirveellä paljon töitä.
      Suolaa kylvetään lumenpäälle ja sitten ajetaan loskassa joka on erittäin suuri turvallisuusriski.

      Olisi kiva tietää esim. sen henkilön nimi, puhelinnumero joka päättää ylöjärven tiehoidosta, saisi kuulla kunniansa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      442
      2104
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      216
      1828
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1522
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1501
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      53
      1237
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1201
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      143
      1174
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      37
      1052
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1016
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      98
      1009
    Aihe