Nykypennut luulee kuulema, jotta liha tulee tehta

Pozzipa

On kyllä aikoihin eletty. Pitäs kaupunkilaispennut viijä kahtommaan siantappuu.
Minä ku olin pikkupentu, niin haulikolla ampu nuapurin ukko sikkoo ohttaan. Sormenmäntävä reikä jäe . Ei juossu sika pitkiä matkoja sen jäläkkeen. Kyllähän se vähä otti pattiin, kun parraemman kaverin lahtasivat, kun minä sillä selästä käsin ajelin. Hirvveen viisas elukka, viissaampi, ku koera. No, tulipaha syöttyy.

16

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin ja maatiloja luullaan eläintarhoiksi.
      Meillä tapettiin mullikat ja siat kirveen hamaralla ohtaan.

    • Näesse

      Niinhän se oli aikonnaan teurastaja tuolla Lieksasta vähä etellään päin. Hiehon tappo halakasukirveen hamarapuolella. Ei siihen pyssyjä tarvittu. Kolome kerttoo joutu hujjauttammaan ja sitten kulukku auki. Se ei ollu leikkiä lasten. Silloin olivat miehet miehiä. Nahka oli orrella kahenkymmenen minnuutin piästä.

    • Keraan oltiin koulun jälkeen kahtomassa kun koulukaverin kotona Vartialassa vasikkaa teurastettiin. Pienoiskiväärillä nappi ohtaan ja siihen putosi. Teurastaja joi ensimmäisen kauhallisen verta, pikkuisen katottiin silmät pyöreänä. Tervakankaalta oli tuo teurastaja kotoisin, nimeä en nyt muista.

    • Vanha.vilho

      Parasta on lopettaa turha lihan syöminen. Ilman tulee loistavasti toimeen, eikä tarvihe elukkapoloja riäkätä. Presidettii näyttää jo esimerkkii. Yli kymmenneen vuoteen en oo muuta lihhoo syöny kun kalloo. Asiallisesti metätetty riista on monille hyvä juttu, vappaan elukan elämän elänneet.

    • Nykymenoa

      Kauemmaksi vaan vieraannuttaan luonnosta ja luonnollisesta ruoantuotannosta.

    • Sepäjuu

      Eihän sitä, kun se Sokoksen, tai Pirsman hyllyssä on nätissä muovikiärreessä se elukalliha ossoo pikkupentu arvata, jotta mistä se on siihe kulukkeutunu.
      Sehän on se sama sika mitä kesällä käyttiin kahtomassa, etkö muista. Se mikä sano: Röh, nöh.... Sitä myö syyvvään tänäiltana. Isä tekköö meille hirvveehhyvät lihaspullat, ku ei se meijän äeti ossoo tehä oikkeesttaan mittää ennee, ku se vaen kännykästä kyyllee nuita orraehen syöjjii ja niihen ruokaneuvoja ja sillä männöö koko ilta sitä tehessä, aevan niinku jumalloo palavellessa.

    • upeeta.on

      Suomessa ei ole yhtään ns. kaupunkia, on vain pikkukyliä, vrt. esim. Tokio, New York, Barcelona jne. Suomen kaupunkien keskustoista maaseutu on vain reilun kivenheiton päässä. Pienet on ympyrät pennuille, jos tämä on jäänyt huomaamatta.
      Joutavaa kekkulointia vain, onhan se niiiin hienoa olla tyhmä kuin vasemman jalan saapas.

    • kepuloiset

      Maalaiskakarat luulee, että isin ja äitin rahat ( lue tuet) tulee pankista. Alkuperä, eli kaupunkilaisten verot, on heille tuntematon asia!

    • Nykypentu

      Kun luin tuota ketjua niin tuli sellainen olo että Lieksassa on sitä kovempi jätkä tai akka mitä raaemmin on osannut toimia. Sitten nämä samat oman raakuutensa ihannoijat arvostelevat muiden tapoja.
      En tiedä kuinka teihin pitäisi suhtautua ja mikä olisi sopiva nimitys.
      Hyvä seikka tässä on se, etteivät ihan kaikki lieksalaisetkaan ole samanlaisia porsaita.
      Huonoa on se, että ne pahimmat porsaat huutavat kovimmin ja se luo vaikutelman koko kylän hulluudesta.
      Siis voisitteko olla hetken hiljaa ja kuunnella mitä niillä tyhmillä "nykypennuilla" on sanottavana?

      ... niin siihen lihaan palatakseni. Kun eletään n. 20-30 vuotta niin se liha muuten tulee tehtaasta, ihan sananmukaisesti. Voi olla teille menneisyydennuijille täysin käsittämätön asia.

    • wpoijhdtfgdhjsnxmzc

      Tarkoitatko nykypennuilla niitä jotka ei tiedä kumpi puista on kuusi ja mänty? Tai eivät osaa tehdä nuotiota, ja eksyvät metsään joka on hehtaarin pinta-alaltaan! Mitähän niillä olisi sanottavaa maalaisille,,jotain neuvoja kait miten täällä pitäisi elää! Aikamoisia tehtaita nuo nykyiset eläinten kasvattamot ovat, mutta niiden loppukäsittely, eli tappaminen ja paloittelu on sitten siellä oikeassa tehtaassa!

      • Nykypentu

        Kouluissa opetetaan nykyisin paljon monipuolisemmin kuin joskus 50-60 tai edes 70 -luvuilla. Jos ala-asteella olava koululainen ei tiedä kumpi on kuusi ja kumpi on mänty niin palataanpa keskustelijoiden lapsuuteen ja kysytään kuinka moni teistä tiesi 7 -vuotiaana tuon asian. Jos olette rehellsisä (tuskin) niin eipä tainnut kovin moni tietää.
        Jossakin isommassa kaupungissa esim. metsän eliölajien tuntemus voi olla paljon vähäisempää kuin maaseudulla, mutta eipä elämää varten opiskellessa haetakaan joka-alan tietoa, joka on yleensä aika keskinkertaista, vaan sitä jonka uskotaan olevan tarpeen tulevaisuudessa ja sitä haetaan sitten mahdollisimman laaja-alaisesti.
        Mihin esimerkiksi kassamyyjä, sairaanhoitaja, hammaslääkäri tai vaikkapa lastentarhanopettaja tarvitsee tietoa siitä kuinka 50 -luvulla teurastettiin?
        Ei kai kukaan kulkuvälinettä hankkiessaan osta polkupyörää, mopoa, henkiläautoa ja kuorma-autoa siksi, että sitä saattaa tarvita, vaan useimmat, ainakin älyllä varustetut, hankkivat sellaisen jota pääasiassa tarvitsevat. Sitten kun tarvitaan kuorma-autoa otetaan puhemin käteen ja pyydetään sellainen joltakin yrittäjältä.
        Sama se on tiedon ja taidon kanssa. Yksi korjaa auton, toinen paikkaa hampaan, kolmas kuljettaa junaa jne.
        Voi olla vaikeaa tajuta ja luulen, että suurin syy noihin väheksyviin kommentteihin on kommentoijien oma heikohko itsetunto.
        Mitä taas tulee luonnossa liikkumisen perusasioihin niin niiden opettaminen on edelleenkin vanhempien tehtävä. Jos ette ole opettanut niitä taitoja lapsillenne niin omapa on mokanne. Minulle nekin opetettiin, kuten opetettiin paljon muutakin. Ammattiin opiskellaan sitten ihan muualla.
        Hyvää, joskin varsin rajoittunutta loppuelämää!


    • Enpäs kyllä minäkään ymmärrä miksi nykylasten täytyisi nähdä eläimen teurastus livenä?Tuolta internetin syövereistä taatusti nähtävissä ihan tarpeeksi raakuuksia jos sitä vailla.

    • aivopestyt

      Kuka teki pisa tutkimuksia suomen nuorille palikoille, kalapuikot tulee pakastimesta ja sähkö töpselistä?

      • Uusavuttomalle

        No eihän se sähkö töpselistä tule! Töpseli on se sähköjohdon päässä oleva tappipäinen mutikka, joka työnnetään pistorasiaan. Sähköä saadaan siis pistorasiasta. Joko menee aivopestyn kaaliin?


    • liugdlyduyfdfu

      Miksei noita nuoria laiteta kokkisota ohjelmaan? Osa on niin puupäitä etteivät osaa keittää vettä, että saisivat teetä juodakseen!

      • paljon.hyötyä

        Onneksi on keksitty vedenkeitin uusavuttomile. Sillä voi keittää veden edellisenä iltana valmiiksi ja seuraavana aamuna vain lämmittää se teevedeksi sopivaksi.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      320
      7264
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2204
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1611
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1449
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      113
      1162
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      72
      1135
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1026
    8. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      885
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      873
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      787
    Aihe