Masennus vai joku muu?

Imfineee

Hei! Olen 14v tyttö. Koulu meni ennen hyvin mutta nyt olen joka toinen viikko kipeännä joten olen todella jäljessä muista. Opettaja jolla on todennäköisesti jotain vihanhallinta ongelmia huutaa käytävällä yksityisasioistani minulle naama punaisena. Siitä kaikki alkoi. Tunnen itseni huonoksi. Tämän avulla en hae huomiota. Olen ajatellut itsemurhaa, viiltelyä yms. Revin ihoa ja finnejä (tosi outoo)aluksi se sattu mutta nyt tykkään siitä. Olen viillellyt vain kerran ja sitten siirryin ihon repimiseen. Kun näen että haavasta tulee verta, tunnen oloni iloisemmaksi. Illalla itken itseni uneen. Illalla oloni pahenee ja päässä alkaa pyöriä itsemurha-ajatuksia yms. Olen väsynyt ihansama nukkuisinko 8 tai 13h. Jos kaverini kysyy että voinko olla niin yleensä keksin tekosyyn kun en jaksa nousta sängystä. Olen huono puhumaan aikuisille ja kaverit eivät ymmärtäisi kuitenkaan. Tällä hetkellä revin ihoani ja itken. Menen huomenna leikkaukseen ja kun minut nukutetaan en haluaisi enään herätä. Onko tämä normaalia ajattelua?

1

51

  Vastaukset

  • Hei Imfineee

   Kuulostaapa siltä, että joudut ihan yksin sietämään tuskaa, jota et jaksaisi. Kirjoitat lopussa, että et oikein mielelläsi puhu asioitasi aikuiselle. Minulle tulee mieleen, että onko joskus käynyt niin, että olet yrittänyt, mutta kyseinen aikuinen onkin jotenkin ohittanut sinut, vähätellyt puheitasi tai muuten aiheuttanut pettymyksen? Jos näin on käynyt, koeta muistaa, että kaikki aikuisetkaan eivät ole samanlaisia. Koulukuraattori, terkkari tai asuinalueesi nuorisoneuvola ovat paikkoja, joissa aikuiset ovat nimenomaan kuuntelemista ja ymmärtämistä varten nuorien apuna. Minä kannustan sinua hakeutumaan juttelemaan, sekä kaikista mieltä painavista asioista että sitten myös tuosta satuttamisoireesta. Nyppimis/yms oire kertoo, että olet ahdistunut ja koetat jotenkin sen avulla kestää. Mutta oikeaa apua saa siitä, että puhuu tuntemuksistaan luotettavalle aikuiselle, tulee kuulluksi ja ymmärretyksi. Kannustan sinua siihen.

   Merja, diakoni

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Sampo Kaulaselta hykerryttävä hygieniatilitys Minttu-vaimostaan: "Ei voi sietää pershikeä, taivas varjele Farmi-kilpakumppaneita" - katso!
  • Katiska-dokumentti: Niko Ranta-ahon huumehelvetti karua kuultavaa - huumeita jo teininä, katosi ulkomaille: "Taskut täynnä kolaa Suomeen palatessani!"
  • Paparazzikuvat ökyhäistä: Cheek jäi ampiaisen kynsiin – Arman Alizad riensi apuun!

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   79
   2288
  2. Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba
   24
   2195
  3. Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä..
   Maailman menoa
   161
   1953
  4. Järkyttäviä Paljastuksia Nikon TV-sarjasta

   Tänään se sitten alkaa, sarja nikosta ja katiskasta. Ennakkotietojen mukaan sisältö paljon ikävämpää kuin luulin. Niko käyttänyt huumeita jo 13 vuotia
   90
   1790
  5. Sofian pätkä storyssa.

   Siellä taitaa känniläinen Stefu olla vieressä. Jotain rajaa Sofia!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   1213