Isovanhemmat ja alkoholi

Mumsikka

Ihan varmasti tästä tulee haloo. Jopa tabu.
Eli: saako mummu tai vaari ottaa alkoholia lastenlasten nähden?
Vanhemmat saa, sen olen todennut. Mutta mummelin ja vaarin pitää olla koko ajan selvinpäin ja viimekädessä huolehtia lapset nukkumaan.

Miksi ihmeessä?? Onko isovanhemmat velvollisia huolehtimaan lastenlapsista ylipäätänsä?

Kommentteja?

7

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äiteee

      Aika usea mummu tai vaari ei halua ottaa alkoholia lastenlasten nähden ainakaan humaltumiseen asti. Eikä sellainen olisi suotavaa kyllä vanhemmeillekaan.
      Ensisijaisesti lapset hoitaa nukkumaan heidän vanhempansa, mutta jos he ovat niin tai joku muu kanttuvei, niin sitten jompikumpi isovanhemmistatai joku muu. Ainakin yhden aikuisen on syytä olla selvin päin.

      Isovanhempien velvollisuuksiin ei kuulu huolehtia muista kuin korkeintaan toinen toisestaan. :)

    • Viinahuuruiset.aikuiset

      Isovanhemmat jos ketkään ovat aikuisia ihmisiä, joiden ei tarvitse pyytää keneltäkään lupaa toimillensa.
      Jos muille ei heidän käytöksensä sovi, kannattaa poistua paikalta vähin äänin. Isovanhempien kasvattaminen ei onnistu.
      Jos vanhemmatkin juovat "kanttuvei", eivät hekään ovat siihen keneltäkään lupaa kysyneet.
      Millainen on perhe, jolle säännöksi ehdotetaan, että ainakin yhden aikuisen on syytä olla selvin päin!
      Mahtaa sillä ainokaisella olla tylsää.

      Millaisissa oloissa lapset joutuvatkaan elämään!

      • Äiteee

        jos minulta kysyit "Millainen on perhe, jolle säännöksi ehdotetaan, että ainakin yhden aikuisen on syytä olla selvin päin! " niin perheemme on hyvin tavallinen kolmilapsinen perhe. Emme juo esimerkiksi saunakaljaa koskaan ja viimeeksi olemme nauttineet alkoholia syyskuussa, kun oli juhlaan aihetta.

        Tuon säännön sanoin siksi, että kun on pieniä lapsia niin minimi on, että joku kantaa heistä aina täyden vastuun. Oli sitten vaikka kuinka tylsää tällä yhdellä, jonkun pitää olla ajokunnossa. Ei se viinanjuonti voi niin tärkeää olla.


    • afdkj

      Kai se on vähän niin, että kun valitsee puolison, niin valitsee myös isovanhemmat. Ei oikein voi määrätä, kuinka isovanhempien tulee käyttäytyä lapsenlastaan hoitaessaan. Jos intresesit ovat kovin kaukana toisistaan, niin syntyy ristiriitoja, jotka pitäisi ratkaista.

    • jkyut

      No aiheesta kuin aiheesta pitää voida keskustella asiallisesti ja totuudenmukaisesti.
      Ottaisin esille tämän alkoholin ensin silläkin tapaa, että tarvitseeko ihminen alkoholia. Minun mielestäni ei kuulu. En tiedä mihin tarkoitukseen aikanaan on aine kehitetty, mutta kaikenlainen juominen ja käyttö on turhaa.
      Toki asiasta tulee keskustella ja mieluiten siitä tarvitaanko sitä todella vai ei. Nythän se on nostettu ikään kuin alttarille. Joten siitä on tehty ihmisille oikea vitsaus elämään.
      Ei vanhempien tule käyttää päivittäin alkoholia, ei sen enempää isovanhempien. Liian moni sortuu etsimän lohtua siitä pään sekoituksesta aineella, mutta kun ne murheet ja surut eivät koskaan huku. Päinvastoin tästä aiheutuu vain lisää ongelmia elämään.
      Tämä asia tule lastenkin sopivassa iässä tulla tietämään.

      Jos käyttö pysyisi kohtuudessa ja vain juhlamaljan nostona ja niille jotka haluavat, mitään tuputusta tai irvailua toisen huomattomuudesta ei saa sallia missään tilanteessa.
      Itse en käytä alkoholia juuri lainkaan, joskus saatan jonkun asian kunniaksi nostaa maljan. Minulle ei koskaan ole tullut mitään hyvää kuvaa alkoholista. Sitä vastoin olen nähnyt sen tuhoa liiankin kanssa.

      Joten säästetään lapset humalaisilta vanhemmilta ja isovanhemmilta, sillä aina alkoholi ja pienikin määrä muuttaa ihmistä erilaiseksi. Tämä on lapsille se suurin asia, sillä tuo lapsille hädän ja pelon.

    • Näin.meillä

      Ei ole tullut mieleen että ottaisin alkoholia kun hoidan lapsenlapsia vaikka muuten käytänkin. En oikein ymmärrä mitä tilannetta aloittaja tarkoittaa. Miksi mummu laittaa nukkumaan, jos vanhemmat ovat paikalla? Pidättekö jotain yhteisiä juominkeja? Minun odotetaan heti lähtevän kun vanhemmat tulevat kotiin, mitä nyt hoitoajan kuulumiset kerron. Jos vanhemmat ovat juhlista tullessaan hiparakassa, sinnepähän jäävät, eivät koskaan missään ymmärtämättömässä änkyrässä. Yleensä toki tulevat harrastuksistaan kotiin, jonka ajan hoidan.
      Kun itse tarjoan koko perheelle ruoan, tarjoan ruoan kanssa viinilasillisen (kukaan ei ota enempää) ja kahvin kanssa konjakin. Otan ne myös itse. Ja kun perhe lähtee, siivoan jäljet ja siinä killitän kaikki loppuviinat ja on mukavaa.

    • Viisasten.juoma

      Alkoholi on täysin laillinen juoma.
      Moni suhtautuu siihen kuitenkin suurella intohimolla. Kalja tai kaksi - ja raitis vanhempi nimittää alkoholistiksi. Tai sitten juodaan päihtymykseen asti ja lapset saavat tottua humalikkoon vanhempaan. Syyttely ei auta, humalikko haukkuu pikkusieluksi ja raivoraittiiksi. Suomalainen saattaa muuttua raivopäiseksi, joten senkin vuoksi on parempi olla syyttelemättä.

      Aikuinen ihminen tietää rajansa, eihänhän syökään liikaa. Lihavaa katsotaan moittivasti. Kaikkea pitää tehdä kohtuudella.
      Ei ole viinan vika, jos sitä juodaan liikaa. Moni vain ei osaa. Pitää tavat opetella, kun on perheen perustanut.
      Aikuinen ihminen tietää olevansa esimerkki lapsellensa. Viisas vanhempi välttää humaltumista sillä hänen on selviydyttävä lapsen kanssa yllättävissäkin tilanteissa.

      Aina korostetaan, että eletään "lapsen ehdoilla". Mitä ne sitten lienevätkin, niin ainakin lapsella on oikeus odottaa, että vanhemmat ovat selvin päin. Myös isovanhemmat. Kodin aikuiset ovat lapsen ainoa turva. Pahinta on kun pienet lapset joutuvat vanhempiensa huoltajiksi, kun nämä sortuvat viinaansa ja lapsien on selviydyttävä keskenään ja aikuisista huolehtien.

      Suomalainen ei osaa juoda. Se on ollut vuosikymmenet pahennusta herättävä pahe, kieltolaki vei aikanaan ruokajuomat pois pöydistä ja viinapullot kätkettiin halkopinoon. Juominen muuttui humalahakuiseksi ja salakähmäiseksi.
      Siitä ollaan nyt pääsemässä, iloksemme voimme todeta, että juopporinkejä ja puliukkoja ei enää ole kaupunkiemme toreilla ja kadunkulmissa, mutta yhä vielä kysytään kuten aloittaja: Saako isovanhemmat juoda, saako vanhemmat juoda.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe