Aihe

Helsinki lopettaa mittausliuskojen jakelun

Sirkkapel

Tablettihoitoisille kakkostyypin diabeetikoille.
Vastaanotolle mentäessä terveydenhoitaja edellyttää tihennettyjen mitaustulosten tietoja. Mutta ei ole mittausliuskoja.
Mitä tehdään ?

5

108

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • gfhnv

   Kysyt hoitajalta, miten mitataan jos ei saa liuskoja.

   Joskus ennen mitattiin sokereita virtsasta. Kysy, voidaanko tähän palata, koska verestä ei voi mitata ja saisiko liuskoja virtsasokerin mittaamiseen. Takapakkiahan se on, mutta sitähän homma on jo muutenkin.

  • veijo87630876

   Missä menee suomalaisen d2:sen hoito Suomessa??

   Vastaus:

   umpihangessa.

  • jyhthfgfthjg

   Käypähoito-ohjeissa on suositukset mittausliuskojen määrästä. D2 potilailla pillerilääkityksellä liuskojen tarve määritellään yksilöllisesti ja suositus on 0-10 kpl viikossa.

   Liuskoja ei saa noin vaan hakemalla tarvikejakelusta, siellä pitää olla hoitavan lääkärin kirjoittama lähete. Läheteen joutuu uusimaan ilmeisesti harvoin, mutta minullakin on ilmoitettu Helsingin hoitotarvikejakelusta silloin kun uusi lähete tarvitaan. Jos hoitaja pyytää tihennettyä mittausjaksoa, sitä varten pitää kirjoittaa lähete tarvikejakeluun, tai sitten hoitaja antaa tarvittavat mittausliuskat terveyskeskuksesta, ellei itsellä ole mittausliuskoja.

  • veijo7363r

   jyhthfgfthjg

   "D2 potilailla pillerilääkityksellä liuskojen tarve määritellään yksilöllisesti ja suositus on 0-10 kpl viikossa."

   Eli yhden (1) päivän tarve kun alussa pitäisi oppia ymmärtämään todellinen ravinnon vaikutus muta joka samalla kaataa kaikki hoidon höpinät.

  • Jikuz

   Helsinki siis ei katso omatoimisesta sokerin mittaamisesta olevan mitään hyötyä ja lopettaa liuskojen toimittamisen pilleridiabeetikoille.
   SITÄHÄN MINÄKIN! Ihan turhalta tuntuu pillereittenkin syöminen. Ei ole olo siitä ole yhtään muuttunut mihinkään suuntaan eikä toi db2 taida mikään vaarallinen tauti olla kun ei sitä enää tarvitse edes seurata. Olen siis itse asiassa terve ja voin jättää pillerit pois! Säästyy nekin rahat johonkin tarpeellisempaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   424
   4976
  2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   103
   1887