Posti kotiin tonnilla/vuosi?

Posti-Pekka

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711112200524551_u0.shtml

Melkoinen hinta tästä peruspalvelusta. Kohta varmaan haettava posti keskustasta, kaikki vähänkin syrjemmälle jaettu maksullista. Miksi muuten kerrostaloihin jaetaan joka ovelle? Eikö noissakin voisi asukkaiden laatikot järjestellä sinne tien varteen?

11

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riisto

      Syrjäseuduille muuttaminen oma valinta, ja tuokin ruikuttaja ajaa varmasti joka päivä tuon tienvarren ohi, eli voi kyllä noukkia postinsa silloin. Jos ongelmana joku uudenvuodenaatto, niin eikös tuon laatikon voi ruuvata irti yhdeksi yöksi? Kunnon lukollisesta laatikosta ei taas kukaan pääse varastamaan sitä PK:ta tai muita mainoksia mitä eniten laatikkoon kertyy.

    • Nykyaika1

      Jakajilla nykyisin kova kiire nurmikonleikkuun ja haravoinnin takia ettei ne oikein millään ehdi kaikkiin laatikoihin postia jaella.

    • kokoomusnuori

      Postilaatikolle kävely on hyvää liikuntaa tuollekin korpeen muuttaneelle.

    • Palvelumaksaa

      Posti ei ole mikään hyväntekeväisyysjärjestö, vaan liikelaitos jota tietysti hiukan laki säätelee. Lain mukaan riittää kun se posti jaetaan tuohon suuremman tien varteen, ei postilla ole mitään järkeä ajella jokaisen korpiasukin kotiovelle asti. Ja jos lisäpalveluita haluaa niin niistä pitää sitten maksaa. Voihan tuo tonni kuulostaa kovalta, mutta sen kun jakaa vuoden joka päivälle niin ihan perusteltu hinta tuo on.

      • hidasjasurkea

        Posti melko surkea liikelaitos hommissaan, onneksi varsinkin pakettien kohdalla on tullut alalla kilpailua. Esimerkiksi kun ulkomailta jotain tilaa niin seurannasta voi nähdä että paketti saapuu Helsinkiin parissa päivässä, tuolta kestääkin sitten viikon saada paketti kotiin jos jatkotoimittajana posti, mutta DHL tuo sen päivässä tai max kahdessa.


    • IhmeellisyyksiäLöytyy

      Laatikkoon jaettavan postin lähettäjä maksaa postituksen ja olettaa postittaessa että se toimitetaan kyseiseen osoitteeseen, mutta nyt ei näköjään näin olekaan kun menee ruohonleikkuut ja kaikki muu epäoleellinen postin toimintaan kuulumaton postin jakamisen edelle. Sen ymmärtää että jos pelkästään yhden talouden vuoksi pitäisi ajaa vaikka yli kolme kilometriä mutta ei muuteen, vaan se kuuluu kyseisen yhtiön palveluun joka on pitänyt ottaa huomioon kun yleisiä maksuja suunnittelee.

      Positn taulukon mukaan jos laatikko on heidän ajattelemastaa reitistään poikennut 0-10 metriä niin pitää maksaa 152 € vuodessa että tuo postin laatikkoon. Jos poikkeama 201-300 metriä niin maksu on 503 € vuodessa. Jos poikkema on 501-1000 metriä niin maksu on 1008 €vuodessa. Ja kaikki tuo vain heidän tulkintansa mukaan vaikka kyseisen paikan lähellä olisi kymmenenkin taloutta.

      • juzjoo

        Miksi noista ruohonleikkuista jaksetaan höpöttää? Ensinnäkään sitä ei enää ole, ja toisekseen niitä oli kuulema kaksi(2)! kappaletta vanhan Kouvolan alueella. (Ja niitäkään ei hoitanut postinjakaja, vaan varamiespalvelusta palkattu nuori).


      • Kallis-sivuaskel

        Asian pointti on siinä että jos lähettää toiselle postia niin myös arvalee että se menee maksetulla postimaksulla perille. Nythän tuossa iltalehdessä julkaistussa taulukossa sanotaan selvästi että jos vastaanottajan postilaatikko on esimerkiksi metrin sivussa postin omasta ajattelemasta reitistä niin joutuu maksaan vuosittain 152 Euroa että posti poikkeaisi tuon metrin. Ja tämä ei ole mitään kuulemma vaan taulukko löytyy tuosta Iltalehden uutisesta. Tuota talukkoa kun lukee niin Posti voi yrittää omalla mielivaltaisuudessa nostaa omaa tulostaan halunsa mukaan.


    • netposti

      Ei mitään järkeä maksaa kun käytännössä kaiken oikean postin saa sähköisenä netpostiin ja laskut suoraan e-laskuna pankkiin, Kouvolan Sanomankin voi lukea netissä jos sitä kaipaa. Lukollinen laatikko sinne isomman tien varteen ja ohi ajaessaan sieltä sitten noukkii nuo ilmaisjakelulehdet ja mainokset jos ei tarralla niidenkin jakoa kiellä. Oli muuten äsken taas melkoinen nippu mainoksia laatikossa, joulu lähestyy.

    • HeikkiKylältä

      Saisikohan tuolla tonnilla postinsa varmasti oikeaan laatikkoon? Alkaa epäilyttämään että jakelevat tuota ainakin Valkealassa kännissä kun jatkuvasti on vieraiden ihmisten posteja meidänkin laatikossa, ja eiköhän meidänkin posteja silloin muiden laatikoissa, toivottavasti iltalenkillä tuovat meidän laatikkoon kuten me teemme muiden posteille. Yhden kerran on tullut karhukirje maksamattomasta laskusta, ja olen aivan varma ettei sitä ensimmäistä ole ikänä meille edes jaettu, eli viety varmaan väärään osoitteeseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      402
      4075
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      225
      2024
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1510
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      155
      1345
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1001
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      61
      993
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      125
      947
    8. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      913
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      888
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      869
    Aihe