hengellisyys kannattaa

hyväollauskossa

Mies huijasi uskonveljiltään melkein miljoonan - syyte törkeästä petoksesta
Torstai 16.11.2017 klo 07.30
Noin 70-vuotias lahtelaismies on saanut Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa syytteet seitsemästä törkeästä petoksesta.

Miehelle annetut rahasummat ovat vaihdelleet noin 50 000 eurosta yli pariin sataan tuhanteen euroon. Kuvituskuva.
Miehelle annetut rahasummat ovat vaihdelleet noin 50 000 eurosta yli pariin sataan tuhanteen euroon. Kuvituskuva. (AOP)
Lahtelaismiestä syytetään törkeistä petoksista, joilla on haalittu liki miljoonan euron summa asianomistajilta.
Rahaa on lypsetty osin uskonveljeyden nojalla hengellisiin hankkeisiin.
Saadut rahat on ohjattu ulkomaisille tileille.
Syyttäjän mukaan vastaaja on tekaistuilla tarinoilla erehdyttänyt uskonveljiään lainaamaan tai sijoittamaan rahaa. Kaikkiaan summa nousee yli 900 000 euron.

Varoja on tarvittu muun muassa hengellisiin koulutus - ja rakennushankkeisiin. Syynä on myös ollut se, että 70-vuotiaalla on kertomansa mukaan ollut ulkomailla sijoitusvaroja, joiden vapauttamiseksi Suomeen on tarvittu rahaa.

Saadut rahat on luvattu maksaa nopeasti takaisin ja niille on luvattu myös liki 10 prosentin korkoa.

Miehelle annetut rahasummat ovat vaihdelleet noin 50 000 eurosta yli pariin sataan tuhanteen euroon.

Tekaistut tarinat ovat uponneet vastaanottajiin, jotka ovat maksaneet miehelle suuria summia, ilman ensimmäistäkään takaisinmaksua.

Mies oli lypsänyt eräitä uhrejaan jopa kymmenillä rahapyynnöillä. Yhdelle uhreista oli luvattu rakennustöitä ulkomailta.

Jatkunut vuosikausia

Syyttäjä katsoo, että epäilyillä törkeillä petoksilla on aiheutettu asianomistajille huomattavaa vahinkoa.

Eräät asianomistajat olivat auttamishalussaan joutuneet hakemaan lisärahaa pikavipeillä sekä lainaamaan rahaa tuttaviltaan.

Yksi rahojaan antanut oli joutunut myymään oman autonsa, jotta sai rahoitettua miehen ”projekteja”.

Varhaisimmat teot ovat alkaneet vuonna 2009. Syyttäjä vaatii lahtelaismiehelle 3 vuoden ja 5 kuukauden mittaista vankeutta.

Käräjäkäsittelyyn on varattu kolme päivää. Jutussa on ollut lisäksi epäiltynä myös toinen mies, mutta hän on kuollut toissa vuonna.

Syytteessä olevalla miehellä on ennestään talousrikostaustaa.

8

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onnis1

      van eikö nurmeksessa ollu tämmönen kun kuittislaisuus lahko sitä meilläki vanhat puhu jotta kun saarna mies kuittinen maailimanlopusta saarnasi

    • rajakokemukset

      Koomasta heränneeltä pojalta kysyttiin, missä tämän isä on – vastaus yllätti täysin
      LIFESTYLE > TUNTEET JULKAISTU 19.11.2017 08:54uotias Landon heräsi koomastaan vastoin kaikkia odotuksia. Hän väitti kohdanneensa kuolleen isänsä "tuonpuoleisessa".

      Kesällä 1997 Julie Kemp perheineen joutui pahaan auto-onnettomuuteen. Kempin mies Andy menehtyi välittömästi, ja parin 8-vuotias Landon-poika loukkaantui kolarissa vakavasti. Hänet saatiin sairaalaan, mutta poika kuoli ja elvytettiin eloonjäämiskamppailun aikana useita kertoja.

      Landonin uskottiin kuolevan; äidille kerrottiin, että pojalla olisi vakava aivovaurio, jos hän jäisikin henkiin.

      Landon vaipui koomaan. Kemp rukoili poikansa puolesta – tämä oli kaikki, mitä hänellä oli jäljellä.

      Lue myös: Poika heräsi äidin soittoon, vaikka äiti oli jo kuollut – suomalainen Jeena väitteli tohtoriksi yliluonnollisista kokemuksista

      Kaksi viikkoa myöhemmin Landon heräsi koomastaan vastoin kaikkia odotuksia. Lääkäreiden hämmästykseksi ennustettua massiivista aivovauriota ei ollutkaan.

      Kemp iloitsi poikansa heräämisestä, mutta tiesi, että tälle täytyisi vielä kertoa isän kohtalosta. Kemp aloitti kertomisen kysymällä pojalta, tiesikö tämä, missä hänen isänsä on. Landonin vastaus yllätti.

      – Kyllä, tiedän, missä hän on. Näin hänet taivaassa, poika vastasi.

      Poika väitti käyneensä taivaassa kolmesti, ja saaneensa luvan palata takaisin maan päälle.

      "Hän ei tiennyt, että olimme menettäneet kaksi lasta"
      Nyt, 20 vuotta myöhemmin, Landon muistaa edelleen tavanneensa isänsä, mutta myös tämän aiemmin autokolarissa menehtyneen ystävän, Olan Palmerin, sekä ystävän vuosia aiemmin menehtyneen lapsen, Neilin, tuonpuoleisessa.

      – Muistan, että seisoimme kaikki neliömuodostelmassa. Kukaan meistä ei sanonut sanaakaan toisille, me vain seisoimme siinä, Landon kuvaili uskonnollisen CBN-sivuston haastattelussa.

      Kokemuksensa jälkeen Landon paljasti äidilleen kohdanneensa kokemuksensa aikana myös kaksi lasta. Hän kertoo tunteneensa, että lapset ovat hänen sisaruksiaan. Ennen Landonin syntymää Kemp oli saanut kaksi keskenmenoa.

      – Emme olleet koskaan jakaneet tätä asiaa Landonin kanssa. Hän ei tiennyt, että olimme menettäneet kaksi lasta ennen häntä, äiti kertoo.

      Nyt kokemuksensa ravistama Landon elää vahvasti uskovaisena.

      – Tiedän, että enkeleitä on. Tiedän, että taivas on olemassa, mies kertoo.

      Niin sanotuilla rajakokemuksilla on yllättävän paljon yhteistä. Belgialaisselvityksessä kävi ilmi, että kuoleman kokeneista henkilöistä 69 prosenttia oli nähnyt kirkkaan valon, ja 64 prosenttia oli ollut vuorovaikutuksessa ihmisten tai henkien kanssa.

    • Lupsakkaseurakunta

      Minäpä kannatan homojen kirkkovihkimistä ja nais pappeutta. Adoptio-oikeus sateenkaari-pariskunnille kannatan myös! Lähimmäisen rakkautta ja kiintymystä se on seksuaali vähemmistöilläkin.

      Ei homoudesta tarvitse eheytyä tai parantua. Se on normaalia. Luonnollista ja silleensä. Mitä ne uskovaiset panikoi. Järjen käyttö on sallittu.

    • Lupsakkaseurakunta

      Ensi kesänä minut ja saman sukupuolinen mies kumppanini vihitään Nurmeksen kirkossa. Enpä kerro päivän määrää ette pääse fariseukset estämään.

    • terveelläpohjalla

      Varmasti epäonnistuu sinun suunitelmasi,tai kirkon johto vaihtuu,mies ja nainen kuuluu yhteen ja alttarille.

    • pelastustulee

      JEESUS PELASTAA SINUT!

      Jumala loi sinut hengelliseksi ihmiseksi, joka elää ikuisesti. Elinaikasi täällä maan päällä on rajoitettu ja sillä on YKSI tarkoitus, joka on paljon tärkeämpi kuin mikään muu. Tämä elämäsi perimmäinen tarkoitus tässä ajassa on VALMISTAA ITSEÄSI TAIVASTA VARTEN.

      Jeesus kutsuu sinua todelliseen, elävään ja ikuisesti kestävään yhteyteen Jumalan, sinun todellisen Isäsi ja Luojasi kanssa. Tämä yhteys Jumalan kanssa alkaa jo täällä maailmassa silloin, kun sinä otat vastaan Jeesuksen Pelastajanasi ja Herrananasi. Vain Jeesus antaa sinulle yhteyden Jumalan Isän kanssa, sillä kaikki muut yritykset epäonnistuvat ja ovat valhetta ja petosta.

      Jeesus on pyyhinyt pois sovitustyöllään Golgatan ristillä kaiken synnin vallan, joka muuten erottaisi ihmisen Jumalan yhteydestä. Ilman Jeesuksen vastaanottamista synti sitoo sinut kadotukseen ja ikuiseen eroon Jumalasta. Sinä voit nyt heti ottaa ratkaisevan askeleen ja vastaanottaa Jeesuksen niin pelastut ja pääset ikuiseen yhteyteen Jumalan kansssa.

      Ap. t. 16:30-31: Ja hän vei heidät ulos ja sanoi: "Herrat, mitä minun pitää tekemän, että minä pelastuisin?" Niin he sanoivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi."

      Kun vastaanotat Jeesuksen henkilökohtaisena Pelastajanasi, Jumala uudestisynnyttää sinut uudeksi luomukseksi. Sinusta tulee Jumalan Isän lapsi, jolle Hän antaa perillisen oikeudet siunauksiinsa Jeesuksen kautta. Elämä Jumalan yhteydessä tekee sinulle mahdolliseksi päästä vapaaksi kaikesta syyllisyyden, pelkojen, himojen, epätoivon ja monien muiden synnin kirousten painostuksista. Jeesus on tullut tekemään tyhjäksi kaikki pimeyden työt. Hän on väkevä ja voimallinen koskettamaan mitä tahansa elämäsi aluetta parantavalla, puhdistavalla ja vapauttavalla voimalla kun antaudut Hänen yhteyteensä ja muuttavan voimansa kosketukseen. Hän parantaa ja eheyttää sinut hengellisesti, mielesi alueella, ja fyysisesti.

      Joh. 3:16-17: Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.

      Tämä ihmeellinen Jumalan armo on kuuluu jokaiselle ihmiselle maan päällä aivan samalla tavalla. Raamattu sanoo, että jokainen ihminen on kuollut ja kadotettu syntiensä tähden, jos hän ei usko Jeesukseen. Jos sinä etsit totuutta, valkeutta, hyviä asioita tai vanhurskautta voit löytää ne vain Jeesuksen kautta ja Hänessä. Et voi parantaa itse itseäsi, vain Jeesus, sinun Luojasi voi asettaa sinut ennalleen, muuttaa ja parantaa sinut. Pelastuminen on hyvin yksinkertaista, sillä Pyhä Henki vetää sinua Jumalan puoleen ja Hän johdattaa sinut vastaanottamaan Jeesuksen.

      Sinä kaipaat Jumalaa, sillä Jumala itse on luonut sen kaipauksen sydämeesi. Myöskin Jumala Isä kaipaa yhteyttä sinuun, mutta Hän voi saada sen vain kun antaudut Jeesukselle. Sinä kaipaat vanhurskautta, totuutta, elämää ja ratkaisuja. Sinun sydämesi haluaa luopua synnistä ja pimeydestä ja tulla Jumalan yhteyteen ja siksi päätät hyljätä ja luopua vanhasta elämäntyylistäsi synnin ja pimeyden orjana ja vastaanotat Jeesus elämäsi Pelastajana ja Herrana. Toimit vain niinkuin apostoli Paavali kirjoitti Rooman uskoville:

      Room. 10:9-10: Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.

      Jos nyt teet päätöksen vastaanottaa Jeesus henkilökohtaisena Pelastajanasi ja Herranasi, lausu seuraava rukous ääneen juuri siellä, missä nyt olet. Me liitymme kanssasi tähän rukoukseesi ja siunaamme sinua ja päätöstäsi.

      "Rakas Herra Jeesus, minä tunnustan Sinut Pelastajanani ja Herranani. Tunnustan, että Sinä olet Jumalan Poika ja Sinut on ristiinnaulittu minun edestäni, niin että minä saan kaikki syntini anteeksi. Pyydän Sinua, anna minun kaikki elämäni synnit, ajatukset, sanat, teot ja laiminlyönnit anteeksi. Puhdista minut synnin juuristosta elämässäni. Teen parannuksen ja käännyn pois pahoilta teiltäni. Pyydän sinua Jeesus tulemaan sydämeeni ja täyttämään minut Pyhällä Hengelläsi, puhdistamaan minut, vapauttamaan minut, parantamaan ja eheyttämään minut ja tekemään minusta uuden luomuksen. Täytä minut Pyhällä Hengellä ja tulella. Tee minusta Sinun valtakuntasi uskollinen palvelija. Päätän seurata Jeesusta tästä hetkestä alkaen, lukea ja kuunnella Sinun sanaasi, seurata Pyhän Hengen innoitusta ja ohjausta. Otan nyt vastaan uskon kautta täydelllisen pelastuksen ja anteeksiantamuksen. Kiitän Sinua pelastuksesta ja Pyhän Hengen lahjasta. Vastaanotan Sinulta täysin uuden suunnitelman elämääni varten, kiitos Jeesus!"

      Nyt voit uskoa että Jeesus on vastaanottanut sinut ja antanut sinulle Hänen vanhurskautensa ja täydellisen pelastuksensa lahjana suuren rakkautensa tähden. Voit nyt luottaa Häneen, elää Hänen

    • liikaasuvakointia

      Suvakoinnista alkaa tulla tuloksia,lapsia murhataan kulttuurierojen vuoksi. Homoperheiden mahdolliset lapset joutuvat pienestä pitäen niin kovan kiusauksen kohteeksi,että kaikkien terveys ei kestä sitä sitä samoilta ikäluokilta tulevaa kiusauksen painetta. Lapsesta tulee hyvin herkästi syrjään vetäytyvä,kun tuntee itsensä epätavallisessa perheessä eläväksi,eikä saa normaalia miehen ja naisen luomaa perhekeskeisyyttä tuntea. Homo-ja lesbovanhemmilta pitäisi vaatia enemmän vastuuta,jos harkitsevat lapsien hankkimista,etteivät eläisi vain omissa leikittely-ympyröissään ja unelmissaan.

    • KusetuksenMestarit

      Huuhaa miehet saavat aina päivän päätteeksi synnit anteeksi. Seuraavana aamuna onkin taas hyvä aloittaa uusi kusettaminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2599
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      207
      2353
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2272
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      179
      1771
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1288
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe