Tarvin apua

tämmöinen

hei,

Minulla on semmoinen ongelma, että en kykene niinsanotusti pitämään puoliani. Aina kun joudun johonkin tiukkaan paikkaan, minulla kohoaa pulssi ja hengitys salpaantuu enkä saa sanaa suustani, tämä alkaa jo kyrsiä toden teolla. Siinä tilassa järjenjuoksu loppuu kokonaan enkä saa mitään argumentteja itsestäni ulos, vaikka niitä olisi millä mitalla. Pelkään vastapuolen reagtiota liikaa, haluaisin aina vain miellyttää muita. Varsinkin sellaiset tilanteet joissa on väkivallan uhkaa on pahimpia, silloin ei passaisi lamaantua, mutta niin minulle aina käy. Sitten jälkeenpäin nousee helvetinmoinen viha itseä kohtaan ja sen tilanteen mielessä kelaaminen, miten olisi pitänyt toimia, mutta ei uskaltanut. Mä en pysty hallitsemaan hermojani vaikka kuinka yrittäisin, tähän on pakko saada jo apua. Alkaa tämä turpiinsaaminen ja nöyryytys jo käymään luonnon päälle. Mistä tähän voisi saada apua?

15

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elämäntaival

      Olet oppinut tuon tavan toimia. Halutessasi voit toimia toisinkin, jos vaan niin päätät ja uskaltaudut. Turvallisen ja luotettavan ihmisen kanssa voisit uskaltautua ja saada lisää vahvuutta ja lopulta tulet varmaksi ettei käydä väkivaltaiseksi. Ehdotan psykoterapeuttia tai ystävää, jonka kanssa harjoitella.

    • mfkgfjhg

      Taitaa olla tuo terapia hyvä idea, ainakin voisi kokeilla. Se on tuo tutun kanssa harjoittelu, olen sitä kokeillut jossin määrin, mutta se on niin erinlainen tilanne ettei se oikein tuota tulosta. En tiedä saisiko sitä reseptiä johonkin esim, valiumiin. Saisi jollain nuo aivot myrkytettyä ettei tuntisi tuota pelkoa. Eihän sitä tietenkään voi koko ajan mitään tabletteja popsia, mutta jos tarpeen vaatiessa huitaisisi naamariin. Se pitäisi tuo pulssi saada tasaantumaan nuissa tilanteissa, mutta kun se ei vain kertakaikkiaan onnistu. Sitä ihan hyperventiloi toisinaan.

    • elämäntaival

      Voisit miettiä kuinka realistinen tuo pelko on sen suhteen, että oikeasti jotakin väkivaltaista tapahtuisi, jos suusi avaisit. Että onko se enemmän pelkoa kuin mitä voisi oikeasti tapahtua?

    • hgnhnjmh

      No sitä pelkoa se lähinnä on, mutta kun en sitä hallitse. se on sellainen stressireaktio, sitä lamaantuu täysin, se on vähä niinkuin haluatko miljonääriksi ohjelmassa eräs nainen sai eteensä naurettavan helpon kysymyksen, mutta se tilanne, ympäristö ja paine sai hänet menemään lukkoon, ainakin näin uskoisin. Pitäisi mennä tilanteisiin väkisellä, pakottaa itsensä toimimaan, mutta kun se näkyy jo uloskinpäin että sydän tulee rinnasta ulos. Sitä helposti nolaa itsensä. Mieluimmin häipyy sitten vähin äänin. Mulla on tuo itsevarmuus ollut tosi heikolla hapella aina. Mutta sitten kun rauhoitun olen kuin toinen ihminen, itsevarmuus on huipussaan. En tiiä en kai minä ainut voi olla joka on tämmöinen.

    • elämäntaival

      Pelkoa pystyy hallitsemaan niin, että vaikuttaa tunteen taustalla olevaan ajatukseen. Tunteisiin voi vaikuttaa ajatusten kautta. Jos ajattelet, jonkun olevan väkivaltainen, se ajatus aiheutta sinussa pelon tunteen. Samoin, jos ajattelet nolaavasi itsesi, se herättää sinussa pelon tunteen.

    • hjytjytj

      Aina ei ole edes kysymys mistään uhkaavasta tilanteesta. Samankaltainen tilanne on myös jos joutuu suurelle joukolle esiintymään. Muistan erään tilanteen jossa menin esittelemään erästä tekelettäni eräälle porukalle, siinä laukesi taas tämä helvetinmoinen sydämmen hakkaus hengitysvaikeus, en voi käsittää miksi. Kyllä kait se on lyötävä temmillä silmäkulmasta aivoihin ja tehtävä lobotomia. Olen kyllä yrittänyt ajatella että mitään pahaa ei voi minulle tapahtua, mutta ei se auta.

      • MonestiEsiintyny

        Tuo on tuttua niin monille. Omassa päässä ja kehossa tuntuu atomipommi räjähtävän, mutta muille se näyttää kuitenkin vain siltä että silmät on ehkä suurina ja tyyppi ei puhu mitään. Sydänmenlyönnit ei näy ulospäin, eikä niitä kukaan älyäisi katsellakaan. SINULLEHAN se oma esityksesi on tärkein, ei muille.


    • elämäntaival

      Pelkäät siis, että jotakin hallitsematonta tapahtuisi ja se pelottaa sinua. Tuollainen voi laukaista paniikkioireita.

    • Nenimirkki

      Käsittääkseni sinulla on väärä toimimaton malli jolla yrität pakottaa itsesi pärjäämään "uhkaavassa" tilanteessa.
      Minun neuvoni on että teet tilanteessa niin kuin oikeasti haluaisit mieluiten tehdä, niin löydät parhaimman tavan toimia.
      Eivät ne muutkaan mitään ihme sankareita ole. Ero vaan että he monesti jälkeenpäin retostelevat kuinka laittoivat toiselle jauhot suuhun, siis päinvastoin kuin sinä joka joka negatiivisesti rökität itseäsi jälkeenpäin. Pikkuisen mielikuvitusta peliin, ja sinähän pärjäsit näissä tilanteissa hyvin ja jatkossa varmaan vielä paremmin ;)

      • JeesusVoiAuttaa

        Tämä oli hyvä kommentti, kasvaminen tuo rohkeutta ja voit myöhemminkin kommentoida toisille rauhallisessa tilanteessa mitä mieltä oikeesti olet. Kirjoita itselle ylös tilanteet ja pura paperille mitä oikeesti oikeesti oisit halunnut sanoa.
        Niin ne ei jää mieleen vellomaan ja kyllä sinä opit. .
        Itsekin olin nuorena arka sanoin vaikka mielessäni olin sujuvasti erimieltä, en uskaltanut sanoa sitä.... En enää pelkää samalla tavalla ja uskallan jopa edessä tuoda mielipiteeni julki. Aika kasvattaa ole arviointeja, oloinen itsellenikin.
        Siunausta elämääsi..


    • lknuvu

      Siinä tuli vähän harjoitusta, tuohon ongelmaani yksi päivä. No siinä sitten kävi taas niin että kiihdyin niin pirusti ja pulssi oli varmaan 200 paikkeilla, ja ulosanti oli taas heikkoa tuossa tilassa. Siinä sitten keskusteltiin jonkin aikaa, kunnes tuo sydämmen hakkaaminen loppui, silloin rupesi puolustus toimimaan, pystyin puhumaan normaalisti ja puettua sanoiksi sen mitä tarkoitan. Heti kun saisin itseni rauhoittumaan nuissa tilanteissa kaikki menisi aina hyvin. En ymmärrä miksi tuo sydämmen lyöntitiheys aina nousee ja pala nousee kurkkuun.

      • klsdjkfdjsdkjfdkd

        Asuin kerran eräässä rivitalossa ja havahduin siihen että naapuriasuntoon murtauduttiin. Jouduin kuvaamasi kaltaiseen pelkotilaan, sydän hakkasi ihan hurjana ja olin ihan paniikissa mutta sain soitetuksi hätänumeroon ja poliisit korjasi murtoveikon kyytiinsä. Pian tämän jälkeen muutin ko. talosta pois koska siellä oli muutenkin ongelmia.
        Olen mies joten sitäkin suuremmalla syyllä olin pettynyt itseeni tällaisessa tilanteessa. Tosin olin koulussa kiusattu enkä pystynyt silloinkaan pitämään puoliani joten ehkäpä reaktio on sieltä peräisin. En ole fyysisesti kovinkaan kookas tai voimakas joten viisaampaa on pysytellä poissa uhkaavista tilanteista.


      • lknuvu

        No sähän toimit ihan oikein tuossa tilanteessa kun soitit poliisit. Vai meinaatko että olisit itse käynyt niputtamassa nämä rosvot? Siinä ei nimittäin auta vaikka olisit millainen karpaasi kun siellä on aseistautuneet rosvot vastassa.


      • klsdjkfdjsdkjfdkd
        lknuvu kirjoitti:

        No sähän toimit ihan oikein tuossa tilanteessa kun soitit poliisit. Vai meinaatko että olisit itse käynyt niputtamassa nämä rosvot? Siinä ei nimittäin auta vaikka olisit millainen karpaasi kun siellä on aseistautuneet rosvot vastassa.

        Niin no sitähän olisi voinut soittaa poliisit ilman sydämentykytyksiäkin.


    • Acutaku

      "Aina kun joudun johonkin tiukkaan paikkaan, minulla kohoaa pulssi ja hengitys salpaantuu enkä saa sanaa suustani, tämä alkaa jo kyrsiä toden teolla. Siinä tilassa järjenjuoksu loppuu kokonaan enkä saa mitään argumentteja itsestäni ulos, vaikka niitä olisi millä mitalla."

      Sitä sanotaan adrenaliiniksi. Jos eläisimme edelleen eläinmaailmassa, hyökkäisit vihollisen kimppuun sadan apinan voimin tai pakenisit nopeammin kuin peto ehtii perässä juosta, mutta ihmisenä nykyaikaisessa yhteiskunnassa ei voi tehdä oikein kumpaakaan ja siksi vallitsee sisäinen ristiriita, jossa miljoona vuotta metsän eläimenä viettänyt sisäinen otus ja itsehillintään opetettu julkisivu ovat ristiriidassa keskenään.

      Ehkä järkevintä on aluksi vaieta tai sanoa sanoa jotain triviaalia, kuten "sinullapa on mielipide". Sitten kun maltti palaa voi perustella miksi toinen on väärässä tai hakoteillä, jos sen pystyy myös perustelemaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe