Miten opettaa ex ravurille laukka?

Exravuri12

Hei!
Tietäisikö joku miten opettaa ex ravurille laukka. Hevosella on myös ongelmana pään viskominen vaikka suitset ja satula ovat hyvät. Jos joku tietäisi miten pään viskomisen saisi kitkettyä pois tai miten laukan kanssa tekisi, niin tulkaa kertoon vaan!:)

3

150

  Vastaukset

  • Pään viskely myös voi tulla kuolaimen epäsopivuudedta, vaikka olisi hyvän mittanen niin jos on niin matala kitalaki niin esim nivel kuolain voi ottaa kiinni sinne, ja hampaat, onko ne ok?

  • Olen opettanut ravurille laukannoston siten,että kaartessa annan laukka-avut ja samalla raipalla napsaus ulkopuolen lavalle,jos hevonen ei nosta laukkaa vaan kiihdyttää ravia pidätä takaisin rauhalliseen raviin tai käyntiin,älä anna nostaa ravin kiihdytyksen kautta.Yleensä kannattaa käynnistä nostaa laukka,onnistuu rauhallisemmin.Et kertonut miten kauan hevonen on olut ratsuna,mielestäni laukan opetusta ei kannata kiirehtiä,vaan ensin totuttaa hevonen rauhalliseen raviin ja antaa hevosen löytää uusi tasapaino,ratsastajan kanssa liikkuminen on hevoselle erilaista.Hyvä olisi myös että hevonen jo ymmärtää pohje- ja painoapuja,niitä se oppii erilaisilla kiemura-urilla ja ympyröillä.Pään viskomista olen saanut pois siten että olen ratsastanut hyvin kevyellä ohjastuntumalla,melkein vapaalla ohjalla enimmäkseen vaihtelevassa maastossa mutta myös kentällä kiemuroita ,pikkuhiljaa hepo oppii ottamaan kuolaintuntumaa ja viskely vähenee.

   • Kiitos neuvoista! Tästä on paljon apua:)


  SEISKA.FI

  • 1990-luvun kohukaunotar Marjut Lyra on ollut naimisissa neljästi: Miehessä pitää olla munaa!
  • Me Naiset: Pääministeri Sanna Marin toivoo toista lasta – työ hankaloittaa lapsentekoa: "Ei ole oikeutta minkäänlaiseen vanhempainvapaaseen!"
  • Poliisi pysäytti Mikael Gabrielin Teslan – silminnäkijä: ”Mikaelin näköinen mies vietiin maijaan” – räppäri nähtiin seuraavaksi mielenosoituksessa! Katso kuva!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kulmunille koulutusta 50 000 eurolla

   Veronmaksajat maksaa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006527878.html Näin niitä verorahoja käytetään
   Maailman menoa
   319
   3470
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   122
   2812
  3. Miksi Halla-aho vaikenee USAn mellakoista?

   Johtuuko siintä että hän ei voi/saa kritisoida Putinia eikä Trumpia!?
   Maailman menoa
   176
   1807
  4. Kiitos elämä, Nala mutta vuokraluukkuun

   Miten noin menevä nainen voi ottaa koiran keskelle kaupunkia? Eikö edellinenkin koira annettu pois kun asuvat Eskon kanssa, eikä ollut aikaa hoitaa si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1402
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   20
   934