Aihe

Matematiikan koulutusohjelma läpi 3 vuodessa?

tulevaM4t3m4t11kk0

Olen nyt 23-vuotias ja taustalla on humanistisen alan tutkinto. Päätin keväällä hakea matemaattis- luonnontieteelliseen tiedekuntaan ja opiskella siellä matematiikkaa. Tavoitteena olisi nopea valmistuminen, koska olen ensi vuonna jo 25 vuotias ja tällöin valmistuminen normaalissa 5 vuodessa tarkoittaisi, että olisin yliopistolla 32 vuotiaaksi asti eli työelämä lykkääntyisi kohtuuttomasti. Tutkinto edellyttää 300 opintopistettä eli suunnittelin 3 vuoden valmistumiseen sellaista 80 opintopisteen vuositahtia, joka mahdollistaisi valmistumisen jopa hieman alle 3 vuodessa. Mitä mieltä olette?

Voisin vielä sivukysymyksenä kysyä matkasta Kumpulaanä. Asun Pasilassa noin 3 km päässä kampukselta eli edestakainen matkani kampukselle olisi 8 kilometria. Laskin, että matka kestäisi suuntaansa noin 40 minuuttia eli yhteensä 55 minuuttia päivittäin. Onko bussiyhteydet Pasilasta Kumpulaan millasia?

15

306

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 5vuottamatematiikkaa

   Opintopistemäärien suhteen tuo 80 opistopistettä on mahdollista, mutta se riippuu opiskelijasta. Osalle tuottaa vaikeuksia suorittaa edes 50 opintopistettä vuodessa. Kannattaa muistaa, että matematiikkaa ei voi "lukea" samalla tavalla kuin humanististen aineiden kursseja. Omakohtaisesta kokemuksesta joskus tuntui kun humanistisen puolen kursseilla edellytyksenä oli viitata kurssin pitäjän tutkimuksiin loppukokeessa ja arvosana oli verrannollinen kuinka hyvin pystyi apinoimaan sitä eli se siitä soveltamisesta.

   Lisää ongelmia tuottaa tuon 300 opintopisteen lisäksi kurssien yhteensovittaminen, jos täytät sitä matematiikan lisäksi fysiikalla tai kemialla. Onko tarkoituksena valmistua vielä opettajapätevyyksillä? Bussiyhtyeksistä en osaa sanoa mitään.

  • ei.jatkoon

   Matematiikassa kaikki on mahdollista. Väiteltykin on parikymppisenä. Sinulla tuo matikkapää tekstisi perusteella kuitenkin vaikuttaa niin erikoiselta, etten usko sinun pärjäävän alkuunkaan.

   • tulevaM4t3m4t11kk0

    Kiitos kannustuksesta. Voisin tosiaan yrittää väitellä jo parikymppisenä eli kolmen vuoden päästä. Matikkapääni on ihan hyvä (pitkän matikan L taustalla), mutta toki se on ehtinyt tässä lukioajoista ruostua, kun niistäkin on jo yli 15 vuotta aikaa.


   • aritmeetikko
    tulevaM4t3m4t11kk0 kirjoitti:

    Kiitos kannustuksesta. Voisin tosiaan yrittää väitellä jo parikymppisenä eli kolmen vuoden päästä. Matikkapääni on ihan hyvä (pitkän matikan L taustalla), mutta toki se on ehtinyt tässä lukioajoista ruostua, kun niistäkin on jo yli 15 vuotta aikaa.

    Kirjoitit aloituksessa olevasi 23-vuotias. Nyt kerrot, että lukioajoista on 15 vuotta. Oletpa sinä päässyt nuorena ylioppilaaksi! Se taitaa olla ihan maailmanennätys!


   • tulevaM4t3m4t11kk0

    Kyseessä ei ole maailmanennätys, vaan olet tehnyt vain yksinkertaisen laskuvirheen. Pääsin ylioppilaaksi 18 vuotiaana.


  • jopollakouluun

   Miksi itse laskee matka-aikoja Pasilasta Kumpulaan pyöräillen, kävellen tai julkisilla, kun Reittiopas tekee sen puolestasi?

   https://www.hsl.fi/

   • tulevaM4t3m4t11kk0

    Yritän vain pitää yllä laskutaitojani ensi syksyä ajatellen. Eihän tässä ole enää kuin 5 kuukautta aikaa syyskuuhun.


  • turha_tutkinto

   Matematiikassa pystyy aika paljon tenttimään kursseja, luentopakkoa tai pakollisia harjoituksia ei ainakaan ennen ollut. Nykytilanne voi olla tietysti eri, kannattaa selvittää. Ja sivuaineitahan tuossa pitää olla mukana ja niissä voi olla harjoituksia tai labroja, mutta nopeaa valmistumista ajatellen matematiikan osuus kannattaisi paisuttaa mahdollisimman suureksi ja tinkiä sivuaineista sikäli kun voi. Ihan ilman sivuaineita ei kuitenkaan voi olla.

   Periaatteessa opinnot on mahdollista viedä läpi nopeastikin, mutta kolme vuotta kuulostaa kyllä tosi nopealta, neljä on jo aika realistinenkin. Mietin vain, mitä ajattelit tutkinnollasi tehdä. Oman alan töitä ei ainakaan ole tarjolla. Opettajaksi valmistumisen suljin jo tässä pois, koska etusijalla oli nopea valmistuminen, ja opetusharjoittelu sivuaineineen ei niihin spekseihin sovi.

   • tietää_

    Osa matematiikan ja fysiikan opiskelijoista on luopunu koko opettajanpätevyyden tavoittelusta, kun eivät ole jaksaneet lukea kasvatustieteen peruskurssien tenttikirjoja.


  • tulevaM4t3m4t11kk0

   Arvostaakohan professori, jos ensimmäisellä luennolla kerron todistuksestani siitä, että nollalla voi oikeasti jakaa?

   • MennytM4tem44t1kk0

    Näinköhän sinulle nyt edes ensimmäisellä luennolla on professoria puhumassa ja tuskimpa ainakaan yleisön omille todistuksille varataan aikaa opetusohjelmasta.


  • En ole matemaatikkko, mutta:

   Aloittaja on ensi vuonna (2018) 25-vuotias, jos täyttää vuosia (24) loppuvuodesta ennen vuodenvaihdetta.

   Jos aloittaja opiskelisi viisi vuotta vuoden 2018 syksystä, kuten normaali tahti on, olisi hän 29-vuotias valmistuessaan keväällä 2023.

   Tutkinto edellyttää 300 pistettä, mutta edellisistä tutkinnoista saa hyvitystä. 80-pistettä vuodessa tekee 260-pistettä kolmessa vuodessa, siis 40-pistettä lukukaudessa. Jos aiot 300-pistettä suorittaa, vaatii se silloin lisäksi yhden lukukauden syksyllä 2023.

   Mitä matkustamiseen edestakaisin Kumpulan ja Pasilan välillä tulee, ei 3 km etäisyys tee 8 km edestakaisella matkalla, ellet sitten hoipertele matkallasi paljon.

   Jos matka suuntaansa kestää 40 minuuttia, ei paluumatka ole sen nopeampi. Matkaan käytetty aika on silloin 80 minuuttia päivittäin. Tosin alue on kovin ruuhkainen, jolloin tästä syystä ei liikenteelle voi asettaa tarkkoja aikoja.

  • Matematiikka_hylätty

   Trolleilla on tylsät aiheet...

  • pumpulakampula

   Aika moni meni tähänkin trolliin :D

  • Kestoyrittäjä

   Yliopistot ovat tehneet itsestään huonon mutta kalliin vitsin. Kannattaa keskittyä työtä tekemään. Sata tuntia viikossa on jo hyvä alku.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   198
   11686
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   177
   2710
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   2077