VIRO HALUAA EDELLEEN RAHASTAA SUOMALAISIA VIINALLA

Suomalaista-typeryyttä

Viro havahtui viinan myynnin karkaamisesta Latviaan ja aikoo perua alkoholiveron korotukset. Virossa hallituksen nopeus reagoida asioihin on esimerkillistä ja aivan toista luokkaa kuin meillä Suomessa. Voitteko kuvitella että Suomessa voitaisiin perua alkoholiveron korotus ja reagoida ketterästi naapurimaan verotukseen, ei todellakaan. Hyvä esimerkki oli kun keskiviikkona 22.11. 2017 iltauutisissa Orpo antoi ymmärtää että ”Eiköhän me pysytä jo tehdyissä verotus päätöksissä riippumatta siitä mitä naapurissa tehdään”. Tämä tarkoittaa sitä että jos Viro peruu veron korotukset niin satoja miljoonaa euroa / vuosi virtaa jatkossakin alko-ostoissa Viroon.

On käsittämätöntä että poliitikot eivät näytä tajuavan kuinka :
- eurot virtaa Viroon
- mutta viinat juodaan Suomessa
- kun saadaan vähänkin halvemmalla niin ostetaan enemmän
- kun kotona on isompi viina-, olut- tai siiderivarasto niin juodaan entistä enemmän ja haetaan seuraava lasti

Vaikka viinat on ostettu Virosta niin se ei tee meistä terveempiä, viinat juodaan Suomessa. Viro tekee tiliä kun kerää myyntikatteet sekä verotulot ja sysää alkoholihaitat meidän suomalaisten maksettavaksi. Suomen terveydenhuolto maksaa alkoholista johtuvat sosiaalimenot riippumatta siitä mistä juomat on ostettu ja minne verotulot ovat menneet.
Jos juotavat olisi myyty Suomessa niin siitä kannetulla kevyemmälläkin verotuksella ”juopot” maksaisi suuremman osan terveyshaittojensa hoidosta. Jos juotavat löytyisivät lähi marketin hyllystä niin saunakaljoja ostettaisiin kerralla vähemmän ja juotaisiin myös vähemmän. Tämä pitäisi terveellä maalaisjärjelläkin ymmärtää.

Tämä on tätä holhouspolitiikkaa. Herää kysymys mistä löytyisi edes hitunen tervettä maalaisjärkeä? Jos Maan korkeimman johdon HALLITUKSEN suurin ongelma on Myydäänkö Suomen marketeissa max 4.7% vai 5.5 % juomia niin meillä on asiat hyvin. Tuo 0.8 % muutos pelastaa varmaankin Suomen kansan alkoholismilta.

PANTITTOMAT PULLOT JA TÖLKIT
Suomeen tuodaan matkustajatuontina miljoonia pulloja ja tölkkejä joista ei saa palautus panttia takaisin. Kun tölkin tai pullon palauttamisesta ei saa senttiäkään niin suuri osa niistä päätyy suomalaiseen luontoon. Ainoa tapa estää tämä olisi tuonnin yhteydessä oleva ilmoituspakko ja pantin maksaminen maahantuotaessa mutta tämän toteutus lienee käytännössä mahdotonta jolloin tyhjiä pulloja ja purkkeja virtaa joka vuosi miljoonia Suomen luontoon. Tässäpä Vihreille miettimistä.

ALKOHOLIN TUONNIN VÄHÄTTELY ON JATKUVAA
Kysyn mihin perustuu ”viralliset laskelmat” alkoholin tuonnista? Mikä taho on tarkastanut jokaisen matkaajan auton, laukut, kärryt ja kirjannut jokaisen tölkin ja pullon tilastoon? Miten on selvitetty onko tuomiset ostettu Virosta Latviasta Liettuasta vai peräti Puolasta kun Via Baltikan suosio ja liikenne lisääntyy jatkuvasti. Vastaus on ei mihinkään, kaikki laskelmat ovat hatusta vedettyjä lukuja mitkä ei perustu mihinkään. Kukaan ei ole koskaan auto autolta henkilö henkilöltä tarkastanut ja tilastoinut todellisia määriä. Noilla tekaistuilla luvuilla yritetään vain perustella Suomen typerääkin typerämpää ja nurinkurista alkoholipolitiikkaa.

Alla alkoholijuomien matkustajatuonti (syyskuu 2016–elokuu 2017) tilasto joka on yhtä tarkka kuin saatu vastaus jos arvioitaisiin montako olutta Viroon matkaajat ovat juoneet vuodessa matkoillaan.

https://www.thl.fi/fi/tilastot/tilastot-aiheittain/paihteet-ja-riippuvuudet/alkoholi/alkoholijuomien-matkustajatuonti

7

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pontikkakattila

      Suomessa alkoholilainsäädäntö meni kieroon, eli väärille urille heti itsenäisyyden alku metreillä v.1918 ja kieltolaki oli virhe, tämän jälkeen suomessa on häiriintyneen oloinen alkoholi holhouspolitiikka vain jatkunut ja jatkunut, virolaiset päättäjät taas kerran näyttivät miten fiksusti asioita pitää ja voi hoitaa, eivät suostuneet malliin verotulot latviaan ja alkoholi haittojen lasku heille. Suomessa pelkästään oluen liian raskas verotus on vienyt panino alalta satoja- ja ravintola alalta tuhansia työpaikkoja, mutta poliitikot eivät suomessa välitä koska ovat pedanneet itselleen hyvät palkat ja muut luotaisedut.

    • efefefefef

      Suomessa on aina vedottu myös siihen,, että verotulot kasvaa veroja nostamalla vaikka osa porukasta hakisikin virosta tai latviasta. No 2004 kun lasketiin veroa ja siitä kun lkähdetiin taas nostamaan niin tämä kyllä toimi myönnetään, mutta 2014 kun edeslliskerran nostettiin veroa se ei enää hirvästi toiminut,koska juuri silloin ihmiset näki jo suomessa alkoholin hinnat liian kalliina ja alkoi hakea virosta

      2014 Piti nostaa jopa enempi alunperin, mutta sitten hieman peruuteltiin ja nostetiinkin vain suunniteltua vähemmän. Nytkin ainakin jotkut edustajat olisvat perumassa veroa kun niitä limuviinoja ei saadakaan ainakaan alkuvuodesta. Limuviinojen vapauden vastustus perustuu täysin alkon lobbareihin. Ei juurikaan haittoihin. Tärkeintä heillä on se, että alkolla on monpoli joille ei saa tulla kilpailjoita. Tämä on heidän oikea syy vaikka eivät sitä teitenkään myönnä.

      Suomi ei tietenkään ole kuin viro. Monet rovaniemeläiset ei lähde viroon asti ja merkin on lähellä, mutta virossa taas on hellpoa ajella latvian rjalle autolla tallinastakin 200km ilman meren ylitystä. Joten on selvää, että virossa veronkortus toimii vielä huonommin.

      Suomessa pitäisi ehdottomasti päästä eroon alkosta se voi nostella nelosoluen hintoja vaikka mikään vero ei nousisikaan kun ei kilpailua ole. 50€ laatikko on vaan ainakin mulle liikaa. Mieillumin haen virosta 15€ laatikko. Toki myös olutveroa tulisi jonkinverran laskea. liikaa on sitäkin. Näin päästäisiin rallista, mutta ei. Sen annetaan vaan jatkua.

      • efefefefef

        Korjataan pieni ajatusvirhe. Monet rovaniemeläiset ei lähde viroon asti ja merkin on lähellä

        Trakoitin,että 80km meri ja laivamatka on viinaralille pieni este. Mikäli suomi olisi virossa ihan helsingissä kiinni maarajalla ilman merta oltaisiin viinaralissa vieläkin suuremissa ongelmissa.


      • OmaanVarastoon
        efefefefef kirjoitti:

        Korjataan pieni ajatusvirhe. Monet rovaniemeläiset ei lähde viroon asti ja merkin on lähellä

        Trakoitin,että 80km meri ja laivamatka on viinaralille pieni este. Mikäli suomi olisi virossa ihan helsingissä kiinni maarajalla ilman merta oltaisiin viinaralissa vieläkin suuremissa ongelmissa.

        Ei se ole este, vain pieni hidaste. Pitää tuoda vaan enemmän kerralla, niin pääsee ihan "tuntipalkoille".
        Kauempaa sitten vaikka pakulla kimpassa.


    • Pakkaukset-palautukseen

      PANTITTOMAT PULLOT JA TÖLKIT PALAUTUKSEEN
      Lainaus avauskirjoituksesta
      "Suomeen tuodaan matkustajatuontina miljoonia pulloja ja tölkkejä joista ei saa palautus panttia takaisin. Kun tölkin tai pullon palauttamisesta ei saa senttiäkään niin suuri osa niistä päätyy suomalaiseen luontoon Ainoa tapa estää tämä olisi tuonnin yhteydessä oleva ilmoituspakko ja pantin maksaminen"

      Olisiko tämä toimiva ratkaisu
      Tuo saattaisi onnistuakin siten että matkustajatuontina maahantuodut alkoholijuomat pitää ilmoittaa tullissa ja maksaa samalla palatuspantti joka voisi olla esimerkiksi 0.50-0.75 € mutta kuitenkin niin suuri että pulloista saatava palautus houkuttaa palauttamaan pakkauksen.

      Kun pantit on maksettu juomien tuoja saisi heti tullissa pulloja tai purkkeja vastaavan määrän tarroja. Liimaamalla tarrat pullon tai purkin kylkeen pullot ja purkit voisi palauttaa normaaleilla palautuspisteillä. Tämä vähentäisi tuontia koska pantti sitoo rahaa ainakin välillisesti ja ohjaisi tyhjät pakkaukset normaalin palautusjärjestelmän piiriin eikä roskaamaan Suomen luontoa.

      • ÄläOleUrpo

        Mikä ketun ainoa tapa estää..... Tullilla on varmaan jotain muutakin tekemistä kuin jakaa panttilappuja. Metalliset (alumiini) tökin metallikeräykseen, pullot lasinkeräykseen jne eikä luontoon tampio.


      • Älä.Ole.Aasi
        ÄläOleUrpo kirjoitti:

        Mikä ketun ainoa tapa estää..... Tullilla on varmaan jotain muutakin tekemistä kuin jakaa panttilappuja. Metalliset (alumiini) tökin metallikeräykseen, pullot lasinkeräykseen jne eikä luontoon tampio.

        Älä OleUrpo:lle
        Jos et tiedä niin kokemus on osoittanut että pantittomat purkit ja pullot päätyy suurimmalta osalta kokonaan muualle kuin palautuspisteisiin, kaikki eivät ole EKO ihmisiä vaan niitä Urpoja. Kyllä tuohon luonnon likaamisen lopettamiseen tai edes vähentämiseen kannattaa kaikki vaihtoehdot huomioida. Yksi tapa on tietysti kieltää kokonaan pantittomien pakkausten maahantuonti ja myynti niin se ainakin lopettaisi luonnon roskaamisen. Kyllä virolainenkin yritys voi liittyä suomalaiseen palautusjärjestelmään ja periä pantit jo Virossa ja se ei työllistä tullia.
        Ei kuitenkaan kannata tukkia kenenkään suita, hyvä vaan jos jollain riittää mielnkiintoa vähän humoristisellakin letkautuksella herätellään keskustelua.

        Jutun juoni noissa tarrojen liimaamisessa taitaa se että tölkkien ja pullojen maahantuonti varmuudella vähenee kun porukka (ei tulli) teippaa satamalaiturilla tölkkejään: ) Tietysti jos on huumorintajuton Urpo niin ei taatusti huomaa vietiin sujautettua sarkastista vitsailua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe