Vontobel ei toimi reilusti

Vontobel-ei-reilu

Ostin Vontobelin turbowarranttia, joka oli menossa knockiin klo 10.00 kun DAX noteerataan. Myin turbot pois heti kohta klo 9.00 jälkeen ja myyntilaidasta ne osti Vontobel itselleen. Vontobel kuitenkin perui kaupan virheensä johdosta. Maksoivat vahingossa yli 0,50e /kpl kun tuote oli 20 pinnaa yli knockin tuntia ennen knockin noteerausta. Käytännössä heillä olisi pitänyt olla vain ostolaita 1sentti.

Tuotehan ei ole arvoton ennen kuin se on knockissa. Lisäksi on mahdollista, että suunta vaihtuu ja tuo 20 pisteen ero kurotaan umpeen. Tässä viime päivinä jopa 70 pisteen ero klo. 9.00 tilanteeseen on kurottu umpeen klo 10.00 mennessä. Esimerkkinä oli tuote joka oli tosiaan 70 pistettä yli knockin ja avauksessa siitä jo maksettiin ostolaidalla noin 20centtiä. Eli näillä on varmasti aina näin lähellä knockia jokin arvo siis ennen DAXin noteerausta.

Vontobel on edelleen sitä mieltä, että kaupan peruminen tässä tilanteessa oli ihan ok. Hyvitys 0 eur.Tuote meni knockiin avauksessa, mutta tunti sitä ennen spekulatiivista arvoa oli vaikea määritellä. Sain tuotteen salkkuuni seuraavana päivänä knockin jälkeen.

Yritin sopia, että tulevat jollain summalla vastaan. Itse heidän myyntilaitahintansa olisi ollut kuitenkin jotain 30-40senttiä.

Ei mitään vastaantuloa, kuten esim. Commerzbank ja Citi tilanteissa joissa ratkaisua on vaikea määritellä.

Onko kenelläkään tähän mitään ajatuksia?

1

2626

Vastaukset

  • Tarkennan vielä, että Vontobel perui kaupan vasta noin puoli tuntia ostonsa jälkeen eli aikaa DAXin noteeraukseen ei juurikaan enää ollut jäljellä. Nordnet oli lähettänyt kaupan peruuntumisesta viestin, mutta tuote saapui kuitenkin vasta seuraavana päivänä salkkuuni. (ja arvottomana)

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.