historiaa: rikokset ja rangaistukset

että.on.erehtynyt

Tuleeko etenkin pitempää paikkakunnan elämää seuranneille ja sen historiaakin tunteville mieleen mäntyharjulaisia, jotka on rikoksesta tuomittu pitkähköön, sanokaamme yli 10 vuoden vapausrangaistukseen? Tavallisestihan on silloin kyse henkirikoksesta. Siis kyseessä on ollut vakava rikos.
Tulee mieleen vain yksi tuollainentapaus, josta( siis tuomion aiheuttaneesta rikoksesta) on kulunut kai jo nelisenkymmentä vuotta.
Kuolemantuomioita ei liene osunut mäntyharjulaisille siinä vaiheessa, kun niitäkin langetettiin.

10

311

Vastaukset

 • Luultavasti 90-luvulla oli parikin tapausta. Olikohan kyse ns.laitapuolen kulkijoista?

 • 80 luvulla murhapoltto.Nainen sai pitkän kakun.

  • Murhasammatissa.Hyvä kirja kyseisestä tapauksesta.


 • Kyseleppä kirkonkyläläisiltä niistä kuolemantuomioista.

 • Muistelenko oikein että Impilinnaksi sanotussa rivitalossa tapahtui joskus aikanaan joku henkirikos?

 • Kyllä.Kavalluksia on myös ollut historian aikana useita.Ainakin suurempia oli Kiepin ja Kanelin kavallukset.

 • Joskus 50-luvulla oli jonkin kyläpankin toimipisteen (olikohan Postipankki) ryöstö Halmeniemen suunnassa, Ryöstäjä katkaisi ensin puhelinjohdot pankkiin, Tuolloinhan ei ollut matkapuhelimia. Pankin rakennuksessa asui myös sen hoitaja.
  Ryöstön tekijä tuli yöllä, pahoinpiteli hoitajaa ja sai haltuunsa vaatimattoman summan rahaa. Joutui kiinni aika pian eikä rahastakaan ei liene ehtinyt paljoa kulua. Rangaistukset olivat vielä silloin tuntuvia, joten miehelle koitui muutama vuosi tiilenpäiden laskemista. Tuskinpa sen j'älkeen yritti moista uudelleen.

  • En muista että siveettömyyssäännöksien vuoksi olisi ketään tuomittu. Ehkä vanhoista kirkonkirjoista selviäisi onko joku joutunut istumaan jalkapuussa kirkon pielessä kaiken kansan nähtävänä?

   Nykyaikana kaikki vastaavat ovat suurta taidetta ja hyvää performanssia arvostetaan ympäri maailman. Niin aika tekee tehtävänsä ja lahjakkuuksia arvostetaan eri tavalla kuin sata vuotta sitten.


  • Ennen Wanhaan osattiin tehdä paljon enemmän. Moni asia on muuttunut muodiksi ja jopa taiteeksi, jota suuri yleisö palvoo. Moni rikos-sarja perustuu tositapahtumiin. Siveellisyys-asioista tehdään niin performanssia kuin muutakin elävän kuvan taidetta.

   Pitäjässä ei ole montaa mainitsemisen arvoista henkilöä, jota voisi tässä kategoriassa mainita.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ennen Wanhaan osattiin tehdä paljon enemmän. Moni asia on muuttunut muodiksi ja jopa taiteeksi, jota suuri yleisö palvoo. Moni rikos-sarja perustuu tositapahtumiin. Siveellisyys-asioista tehdään niin performanssia kuin muutakin elävän kuvan taidetta.

   Pitäjässä ei ole montaa mainitsemisen arvoista henkilöä, jota voisi tässä kategoriassa mainita.

   Minä palvon kolmiomäntäautoja. Mutta miksi männät vain kiepuvat ympyrää. Mikseivät ne saa joskus vapautta tehdä jotain muuta.


Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.