Jaamankangas rakennusmaaksi!

hyvähiekkakangas

Valtatien ja höytiäisen välinen jaamankangas lehmon rampilta stadionille asti on erinomaista rakennusmaata ja nyt täysin joutavana. Milloin tämä joutomaa aiotaan avata rakentamiselle?
Vai jätetäänkö se Joensuun rakennusmaareserviksi kuntaliitoksen jälkeiseen aikaan?
Tähän asti varuskunnan kapiaisten marjastus ja sienestysmaana ollut alue pitäisi saada hyötykäyttöön, johan tuolta puutakin lähtisi sen verran että kunnalta rahahuolet kaikkoisi.

11

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kunta-nousuun

      Tuo alue on varattu ampumahiihtostadionin ja sen laajennusten sekä oheispalveluiden, kuten hotellien ja kylpylöiden rakennusmaaksi.

    • Maanrakennusmestari

      Kyllä sinne on kaavoitettava uutta asuntoaluetta, lehmo-kylmäoja täyttymässä. Luonnollinen, hyvä rakennusmaa(ei suota), lähellä Joensuuta ja ulkoilumaastot kotiovella. Kannatan lämpimästi.

    • Onniinhienoo

      Niin ja Joensuuhan tarvitsee aivan lähiaikoina uuden kehätien (Kehä lll) sehän olisi aivan luonnollisesti Lehmonrampin kautta Höytiäisenkanavan yli lentokentän eteläpuolelta Kuopiontielle. Itäänpäin kylmästi Pielisjoen yli Enoon. Jos eteen sattuisi taloja niin eikun matalaksi nehän lienee kuitenkin jo homevaurioisia. Sitten vaan kehätienvarteen teollisuustontteja ne menisi kuin kuumillekiville kun on hyvä maasto isoillekin yrittäjille. Vetovoima olisi taattu jos vielä saatas mahtumaan johonkinväliin kaksiraiteinen rautatie kaupungista peräti AH-stadionille asti ettei tarvitsisi ruuhkassa seistä kun maailmacubin kisat saahaan joka kolmasvuosi .

    • Aqvajaktaest

      Jaamankangas olisi hieno alue hyvinsuunnitellulle taajamalle. Luontoarvot pitää tietysti ottaa huomioon, että lopputulos olisi kiitettävä. Alue on merkittävä pohjavesialue ja siten raakavesivarasto. Miten tämä seikka on sovitettavissa yhteen asumisalueen kanssa? Jaamankangas on kuitekin laaja, joten mikäli tahtoa riittää (epäilen!) osittainen hyödyntäminen rakennuskäyttöön on perusteltua ja toivottavaa. Kontiolahden kunnan elinvoimaisuuden kannalta asia on merkittävä. Paskanjauhajat voitte aloittaa suoltamisenne - olkaa hyvä!

    • kanatetaan

      Juu, mutta on otettava huomioon myös hankkeen työllistävä vaikutus. Kun nykyosaajat rakentavat kankaan täyteen hometaloja niin asianajajilla ja tuomareilla riittää töitä vuosikymmeniksi eteenpäin, korjausrakentajista puhumattakaan. Taloudellinen hyöty seutukunnalle on merkittävä, eli eikun kaavoittamaan!

    • Rak.mestari

      Miten helvetissä sorakankaalle onnistuu rakentamaan hometalon!? Eikös siihen Lehmonsuolle(nykyiselle Lehmon kankaalle) niitä ole nousemassa.

      • olepa.vaikka.sot.mest

        On kyllä hyvin tähän asti onnistunut... Ei ole näemmä rakennuksilla näkynyt noin valaistuneita rak.mestareita sun muita valvojia kun uudesta kämpästä jo kuukauden jälkeen tippuu laatat seinistä. Mitä voi kämpältä odottaa vaikkapa 10 v jälkeen?


    • Paskalla_on_tekijänsä

      Lehmonsuohon näytään ajettavan kaikkenmaailman rakennusjätteet ettei suo upota.
      Älkää nyt vaan kukaan ostako kämppäänne tuoista suosta. Vesi lilluu pinnassa ja talot varmaan harustetaan ettei tuuli kuljettele niitä pitkin suota kun lilluvat vedessä.
      Miten jonkun kunnan kaavoitus voikin olla niin perseellään kuin se on Kontiolahdella.
      Kunnalla on Pohjois-Karjalan parasta hiekakangasta minne rakentaa , niin valitaan vetelin suo mitä kunnasta löytyy. Onhan sen omistajat tietysti lahjoneet kaikki politikot, mutta silti.

      • ruttokämppiätulee

        Niinpä, 1000 000 x ennemmin ostaisin talon jaamankankaalta kuin lehmonsuonsilmäkkeestä. Se suolle rakennettu kylänpala hukkuu homehtuneena suohon, sen tietää jo nyt. Mistähän tuokin järki taas kumpusi että suohon aletaan ihmisille taloja rakentaa?


      • yritys-ja-erehdys

        Oikeassa olet. Hyvä rakentaminen lähtee kaavoituksesta.
        Oikealle paikalle kaavoitus saattaa laskea rakennuskustannuksia huomattavasti.


    • MuuttaakoIhminen

      Aika mielenkiintoinen tuo monologisi.
      Noin kymmenessä vuodessa Joensuun seudun väestönkasvu pysähtyy ja 2030-33 se lähtee selkeään laskuun.
      Maakunnan pikkukaupungit ja kunnat tyhjenevät, eivätkä syötä enää riittävästi lisää väkeä Joensuuhun.
      Liikennemäärät Nurmes, K-lahti, Eno, Lieksa suunnilta vähenee, eikä Kajaanintietä tarvitse levittää.
      Kontiolahti menettää vetovoimansa ja asutus alkaa siirtyä Kuopiontien suuntaan.
      Kiteestä, Rääkkylästä ja Ilomantsista ei tarvinne erikseen puhua.
      Kuopio on läänin merkittävin kasvukeskus ja sen kasvu jatkuu vielä muutamia vuosikymmeniä. Se imee väestöä myös Joensuusta ja lopulta mm. kaikki yliopiston kampukset siirtyvät Kuopioon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3694
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3358
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2438
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1420
    Aihe