Mikä on avain onnettomaan elämään?

Kuinka monta kertaa olet kuullut jonkun sanovan haluavansa tehdä paremman maailman? Se on jalo tunne, mutta erittäin vaikea saavuttaa, eikö?

No, itse asiassa se on melko helppoa. Kaikki mitä meidän täytyy tehdä on kasvattaa vain yhtä ihmisen luoteenpiirrettä. Tämä piirre on niin voimakas, että se voi yksinään tehdä ihmisistä onnellisempia ilman työskentelyä heidän onnensa eteen, ja tehdä heistä parempia – ja "paremmalla" tarkoitan enemmän anteliaampia, rehellisempiä, ystävällisempiä, enemmän kaikkea hyvää – ilman yhtään oppituntia moraalista.

Joten, mikä on tämä yksi lähes maaginen asia?

— Se on KIITOLLISUUS.

Et voi olla onnellinen ihminen, jos et ole kiitollinen, etkä voi olla hyvä ihminen, jos et ole kiitollinen. Lähes kaikki hyvä virtaa kiitollisuudesta, ja lähes kaikki paha virtaa kiittämättömyydestä.

Aloitetaanpa kiittämättömyydestä. Tässä on elämän sääntö: kiittämättömyys takaa onnettomuuden. Se on niin yksinkertaista. Maapallolla ei ole kiittä- mätöntä onnellista ihmistä. Ja Maan päällä ei ole kiittämätöntä hyvää ihmistä. Tähän on kaksi syytä.

Ensimmäinen syy on uhriutuminen. Kiittämättömyys aina johtaa tai tulee uhriutumisesta. Kiittämättömät ihmiset – määritelmän mukaan – ajattelevat itsensä uhreina. Ja itsensä mieltäminen uhrina tai nähdessään itsensä uhriryhmän jäsenenä voi olla suurin yksittäinen syy miksi ihmiset satuttavat muita ihmisiä – loukkaavista kommenteista massamurhaan. Ihmiset, jotka pitävät itseään uhreina, ovat taipuvaisia uskomaan, että koska heitä on satutettu muiden toimesta, he voivat satuttaa muita.

Ja toinen syy, kiittämättömät ihmiset eivät ole hyviä ihmisiä, on se, että kiittämättömyys kulkee aina vihan mukana. Kiittämättömät ovat vihaisia, ja vihaiset ihmiset sivaltavat toisia. Jos kiittämättömyys tekee ihmisistä onnettomia ja ilkeitä, sitten kiitollisuuden täytyy tehdä ihmisistä onnellisia ja ystävällisiä.

Ja niin se tekee. Ajattele hetkiä, jotka olette tunteneet kaikkein kiitollisimmiksi (esim. avioliiton solmiminen, lasten saanti) — eikö niihin aina liity onnellisuuden tunne? Eikö niihin liity myös halu olla ystävällisempi muille ihmisille? Vastaus on tietenkin: kyllä. Kiitolliset ihmiset eivät ole vihaisia, eivät he myöskään näe itseään uhreina.

Suurena ongelmana kuitenkin on, että Amerikassa ja suuressa osassa maailmaa, ihmiset ovat yhä vähemmän kiitollisia. Miksi? Koska ihmisille kerrotaan jatkuvasti, että heillä on oikeus asioihin, joita he eivät ole ansainneet — mitkä tunnetaan "etuina" tai "oikeuksina". Ja mitä enemmän asioita, joita ihmiset luulevat, että heidän pitäisi saada, sitä vähemmän kiitollisia he ovat siitä mitä he saavat. Ja sitä vihaisempia – ja siksi onnettomampia – he ovat silloin, kun he eivät saa niitä.

Tässä on kaksi elämän sääntöä. Sääntö #1: Mitä vähemmän tunnet olevasi oikeutettu, sitä enemmän kiitollisuutta tunnet kaikesta siitä mitä saat ja sitä onnellisempi olet. Sääntö #2: Mitä enemmän tunnet olevasi oikeutettu, sitä vähemmän onnellinen olet. Siksi esimerkiksi lapset, jotka saavat mitä haluavat, ovat yleensä vähemmän onnellisia lapsia. Meillä on sana tällaisille lapsille: hemmoteltu (tai: pilalle lellitty). Eikä kukaan ajattele hemmoteltua lasta onnellisena lapsena, eikä varmasti ystävällisenä.

Mitä enemmän tunnet, että elämä tai yhteiskunta on velkaa sinulle, sitä vihaisemmaksi tulet, ja sitä vähemmän onnellisempi olet. Tämän seurauksena lisäämme vihaisten, onnettomien ja itsekkäiden ihmisten määrää. Toinen tapa, jolla teemme ihmisistä onnettomimpia ja jopa ilkeämpiä, on viljelemällä uhri-identiteettiä. Ihmisille kerrotaan jatkuvasti, että he ovat uhreja heidän kasvatuksensa vuoksi, heidän ryhmäänsä kohdistu- neiden ennakkoluulojen vuoksi, aineellisen epätasa- arvon vuoksi, sen takia että he ovat naisia, ja monista muista syistä.

Seuraavan kerran, kun haluat arvioida mitä tahansa sosiaalipolitiikkaa / sosiaalisia menettelytapoja, kysy ensin tämä kysymys: Lisääkö vai vähentääkö tämä menettylytapa ihmisten kiitollisuutta? Sitten tiedät onko se jotakin mikä tuo enemmän hyvyyttä ja onnellisuutta maailmaan — vai vähemmän.

Jos minulle myönnettäisiin yksi toive, niin se olisi että kaikki ihmiset olisivat kiitollisia. Kiitollisuus on onnellisuuden ja hyvyyden lähde; ja mitä enemmän hyviä ihmisiä, ja mitä enemmän onnellisia ihmisiä kävelee ympärillä, sitä onnellisempi ja parempi maailmamme tulee olemaan. Jos sinulla on tapa saavuttaa sellainen maailma lisäämättä kiitollisuutta, kerro minulle, mikä se on.

— Dennis Prager
Suomennos: George L

89

982

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Erittäin hyvä ja asiallinen avaus. Siinä kuvataan tosi hienosti kristityn ihmisen positiivinen elämäntapa ja samalla kritisoidaan aivan oikeutetusti ns. suvaitsevaisten ihmisten ja seksuaalisten vähemmistöjen uhrautumisen elämää tuhoavaa epälogiikkaa. Homoliittoja perusteltiin sillä, että se ei ole keneltäkään pois, että ne eivät ole kenellekään haitaksi, mutta on tietenkin itsestäänselvää että homoliitot mahdollistavan kohtuuttoman asenteellisuuden takana on juuri elämälle ja onnellisuudelle vieras epäkiitollisuus. He todellakin ovat kuin pieniä pilalle lellittyjä lapsia, jotka vain haluavat lisää, aina lisää: " Tolla on! Mäkin haluun!"

      Adotio-oikeuskin piti saada, vaikka miehen ja naisen avioliitossa adoptio ja keinohedelmöitys ovat vain yksi äärimmäinen ja viimeinen vaihtoehto saada lapsia, kun puolisolla tai molemmilla on jokin traaginen biologinen sairaus tai puute. Homoparit eivät itse voi koskaan lisääntyä eikä tämä ole mikään tragedia, vaan aivan ymmärrettävä seuraus homoseksuaalisesta himosta itsestään. Lapsettomuus ( yhteisten lapsten puute ) on homoparien pysyvä ja muuttumaton ominaisuus. Kun homo omaksuu homoseksuaalisen identiteetin, hän samalla sanoo goodbye yhteisille lapsille oman "rakkaansa" kanssa. Ei siihen laki tai adoptio-oikeus ole mikään parannuskeino, vaan pitäisi parantua siitä homoudesta. Jumalan puoleen kääntyminen, rukoileminen, syntien anteeksi pyytäminen voi muuttaa paljon.

      Samoin transsukupuolisilla on päällimäisenä normaalien ihmisten kadehteminen, mies tuntee olevansa nainen ja luulee että joku laki korjaa tilanteen. Kuitenkaan miehestä ei voi koskaan tulla naista tai päinvastoin. Tällä tavoin epäkiitollisuus johtaa valheeseen ja lain kautta valheesta tulee osa virallista ideologiaa, johon kaikkien on sopeuduttava. Jumalan totuutta todellakin pidetään valheen vallassa näinä päivinä, kuten Paavali sanoi Roomalaiskirjeessä.

      • TotisestiTotta

        Aamen!


      • Aamen! Kerrankin hyvä ja asiallinen vastaus, jossa on tuotu hyvin käytännöllisesti esiin näitä erilaisia kiittämättömyyttä täynnä olevia uhriutujia ja heidän toimintaansa.


      • Ei lisättävää! Kiitos!


      • Miten se pienen ääriryhmän uhriutuminen kun kuulemma se loukkaa heidän uskoaan jos joku toinen menee naimisiin ilman heidän hyväksyntää? ;)


      • pieniääriryhmä
        Oudoksuva kirjoitti:

        Miten se pienen ääriryhmän uhriutuminen kun kuulemma se loukkaa heidän uskoaan jos joku toinen menee naimisiin ilman heidän hyväksyntää? ;)

        Ei sitä uhriuduta eikä ainakaan olla kiittämättömiä.


      • homohomohomohomohomo.

        Eikö yksi.uskis osaa ajatella ollenkaan mitään asiaa yleiseltä kannalta, vaan aina vaan mitä homot voisivat olla?

        "Mäkin haluun"- totta kyllä. Kun vuonna 2007 tutustuin nykyiseen mieheeni, niin pidin pöyristyttävänä, etten enää voinutkaan mennä avioliittoon. Halusin olla avioliitossa. Sehän ei ole keneltäkään pois.


      • pieniääriryhmä kirjoitti:

        Ei sitä uhriuduta eikä ainakaan olla kiittämättömiä.

        Valitettavasti tällä hetkellä teot puhuvat uhriutumisen puolesta. Hyvänä esimerkkinä on AA:n kanta.

        Kristinuskoon alusta asti jäi "marttyyrius" eli uhriutuminen asiaksi mitä pitäisi kunnioittaa :)


    • KantojanneOdotellessa

      Mitä sanovat palstan atet ja liberaalit? Miksi muuten monet liberaalit ovat kiittämättömiä ja tyytymättömiä? Eikun aloituksessahan se jo kerrottiin.. 😆😄

    • Niin että homokeskustelu....olisi tuossa ollut aihetta enempäänkin.

      • toivotaan.kiitollisuutta

        Minustakin aloituksessa oli paljon tärkeää asiaa, seuraavana oleva homokommentti vei kauniilta ajatukselta hohtoa pois.
        Ollaan kuitenkin aloituksesta kiitollisia ja ehkä noi homoasianrakastajatkin löytävät elämäänsä jotakin kiitollisuuden aihetta... toivotaan ainakin.


      • toivotaan.kiitollisuutta kirjoitti:

        Minustakin aloituksessa oli paljon tärkeää asiaa, seuraavana oleva homokommentti vei kauniilta ajatukselta hohtoa pois.
        Ollaan kuitenkin aloituksesta kiitollisia ja ehkä noi homoasianrakastajatkin löytävät elämäänsä jotakin kiitollisuuden aihetta... toivotaan ainakin.

        Näinhän se on, että kiitollinen voi olla niin monesta asiasta. Jos ei mitään muuta keksi, aina voi olla kiitollinen uskon lahjasta ja pyytää lisää aihetta kiitokseen.


      • Toki on aihetta enempäänkin, ja sitä saa aivan itse tuoda esille ja vaikuttaa mihin suuntaan keskustelu menee. Homokeskustelua on käyty täällä varmaan kyllästymiseen asti, mutta kyllähän sekin tähän aiheeseen kuuluu, sillä juuri nämä pride-ihmiset ja muut vähemmistöt ovat useimmiten näitä kiittämättömiä ja vihaisia ihmisiä, jotka kaiken aikaa vaativat "oikeuksia", samoin kuin muu vihervasemmisto, kaikki pitää saada valmiiksi ja ilmaisena, eikä sekään riitä, aina pitää saada enemmän, "kun siihen kerran on oikeus" ja he mielestään ansaitsevat sen.


      • George_L kirjoitti:

        Toki on aihetta enempäänkin, ja sitä saa aivan itse tuoda esille ja vaikuttaa mihin suuntaan keskustelu menee. Homokeskustelua on käyty täällä varmaan kyllästymiseen asti, mutta kyllähän sekin tähän aiheeseen kuuluu, sillä juuri nämä pride-ihmiset ja muut vähemmistöt ovat useimmiten näitä kiittämättömiä ja vihaisia ihmisiä, jotka kaiken aikaa vaativat "oikeuksia", samoin kuin muu vihervasemmisto, kaikki pitää saada valmiiksi ja ilmaisena, eikä sekään riitä, aina pitää saada enemmän, "kun siihen kerran on oikeus" ja he mielestään ansaitsevat sen.

        Aika mahtipontinen luonnehdinta vähemmistöistä. Ja se perustuu....???


      • Eerikatässämoi kirjoitti:

        Aika mahtipontinen luonnehdinta vähemmistöistä. Ja se perustuu....???

        Havaintoihini muun muassa näistä marxististen ideologioiden aivopesemistä ihmisryhmistä, jotka havainnoillistavat asiaa omalla käytöksellään ja toiminnallaan. Videomateriaalia löytyy vaikka kuinka paljon tällaisista kiittämättömistä, vihaisista ja väkivaltaisista ihmisjoukoista.

        Mainitaan nyt vasemmistoanarkistien riehuminen, autojen polttaminen ja poliisien ja "natsien" pahoinpitely ja kivitys. Hehän riehuvat nimen omaan tyytymättömyyden ja kiittämättömyyden takia, kun vaativat aina vain enemmän ja asioiden pitää mennä heidän halujensa mukaan.

        Muslimien riehuminen Euroopan maissa, pahoinpitelyt, raiskaukset, murhat ja terrori. He saavat sosiaaliturvan, mutta ovat silti kiittämättömiä niitä "vääräuskoisia" yhteiskuntia kohtaan, jotka auttavat heitä.

        Mainitaan myös Yhdysvalloissa se, että vaikka homoaktivistit ovat saanneet tasavertaisen avioliittolain läpi, niin he eivät ole olleet siitäkään kiitollisia, vaan ovat jatkaneet kristittyjen kiusaamista, huudattaneet megafoneja seurakuntakokousten ulkopuolella, tahrineet ja turmelleet seurakuntia ja niiden omaisuutta. Kristittyjen liiketoimintaa on kiusattu, jos vakaumuksen vuoksi ei ole haluttu leipoa hääkakkua jollekin homoparille, niin siitä on tehty ilmoitus syrjintälakeihin vedoten (kuitenkaan muslimeille näin ei jostain syystä tehdä?) jne.

        Vasemmiston ja liberaalien riehuminen Yhdysvalloissa Trumpin valinnan johdosta.

        Sitten on tätä rauhallisempaakin porukkaa, mikä vaatii aina vain enemmän etuja itselleen, kun mieltävät olevansa oikeutettuja siihen.


      • George_L kirjoitti:

        Havaintoihini muun muassa näistä marxististen ideologioiden aivopesemistä ihmisryhmistä, jotka havainnoillistavat asiaa omalla käytöksellään ja toiminnallaan. Videomateriaalia löytyy vaikka kuinka paljon tällaisista kiittämättömistä, vihaisista ja väkivaltaisista ihmisjoukoista.

        Mainitaan nyt vasemmistoanarkistien riehuminen, autojen polttaminen ja poliisien ja "natsien" pahoinpitely ja kivitys. Hehän riehuvat nimen omaan tyytymättömyyden ja kiittämättömyyden takia, kun vaativat aina vain enemmän ja asioiden pitää mennä heidän halujensa mukaan.

        Muslimien riehuminen Euroopan maissa, pahoinpitelyt, raiskaukset, murhat ja terrori. He saavat sosiaaliturvan, mutta ovat silti kiittämättömiä niitä "vääräuskoisia" yhteiskuntia kohtaan, jotka auttavat heitä.

        Mainitaan myös Yhdysvalloissa se, että vaikka homoaktivistit ovat saanneet tasavertaisen avioliittolain läpi, niin he eivät ole olleet siitäkään kiitollisia, vaan ovat jatkaneet kristittyjen kiusaamista, huudattaneet megafoneja seurakuntakokousten ulkopuolella, tahrineet ja turmelleet seurakuntia ja niiden omaisuutta. Kristittyjen liiketoimintaa on kiusattu, jos vakaumuksen vuoksi ei ole haluttu leipoa hääkakkua jollekin homoparille, niin siitä on tehty ilmoitus syrjintälakeihin vedoten (kuitenkaan muslimeille näin ei jostain syystä tehdä?) jne.

        Vasemmiston ja liberaalien riehuminen Yhdysvalloissa Trumpin valinnan johdosta.

        Sitten on tätä rauhallisempaakin porukkaa, mikä vaatii aina vain enemmän etuja itselleen, kun mieltävät olevansa oikeutettuja siihen.

        Olen sanaton....


      • Eerikatässämoi kirjoitti:

        Olen sanaton....

        Olet tainnut sanoa niin ennenkin... :'D

        Mutta minulla tulee nämä ihmisryhmät ensimmäisenä mieleen kun puhutaan kiittämättömistä ihmisryhmistä. Toki sitten on kiittämättömyys vielä yksilötasolla ja sen lukuisat eri muodot.


      • George_L kirjoitti:

        Olet tainnut sanoa niin ennenkin... :'D

        Mutta minulla tulee nämä ihmisryhmät ensimmäisenä mieleen kun puhutaan kiittämättömistä ihmisryhmistä. Toki sitten on kiittämättömyys vielä yksilötasolla ja sen lukuisat eri muodot.

        Miksi yleistät tähän vain pienen vasemmistoryhmän (eikä suurin osa vasemmistossa olevat kannata kommunismia lainkaan) silloin kun myös lähes kaikki oikeistossa olevat ovat tasa-arvon kannalla?


      • Eerikatässämoi kirjoitti:

        Olen sanaton....

        Olihan tuo varsin vihamielinen hyökkäys niitä kohtaan, joita nimimerkki ei hyväksy. Ilmeisesti hän on täysin kiittämätön ihminen, koska ei tuossa näy, miten paljon anteliaampi, rehellisempiä, ystävällisempi, enemmän kaikkea hyvää ajatteleva hän olisi.


      • George_L kirjoitti:

        Olet tainnut sanoa niin ennenkin... :'D

        Mutta minulla tulee nämä ihmisryhmät ensimmäisenä mieleen kun puhutaan kiittämättömistä ihmisryhmistä. Toki sitten on kiittämättömyys vielä yksilötasolla ja sen lukuisat eri muodot.

        Sinä unohdit tykkänään nämä oikeustopopulistit, äärioikeiston sekä uusnatsit tuosta...


      • George_L kirjoitti:

        Havaintoihini muun muassa näistä marxististen ideologioiden aivopesemistä ihmisryhmistä, jotka havainnoillistavat asiaa omalla käytöksellään ja toiminnallaan. Videomateriaalia löytyy vaikka kuinka paljon tällaisista kiittämättömistä, vihaisista ja väkivaltaisista ihmisjoukoista.

        Mainitaan nyt vasemmistoanarkistien riehuminen, autojen polttaminen ja poliisien ja "natsien" pahoinpitely ja kivitys. Hehän riehuvat nimen omaan tyytymättömyyden ja kiittämättömyyden takia, kun vaativat aina vain enemmän ja asioiden pitää mennä heidän halujensa mukaan.

        Muslimien riehuminen Euroopan maissa, pahoinpitelyt, raiskaukset, murhat ja terrori. He saavat sosiaaliturvan, mutta ovat silti kiittämättömiä niitä "vääräuskoisia" yhteiskuntia kohtaan, jotka auttavat heitä.

        Mainitaan myös Yhdysvalloissa se, että vaikka homoaktivistit ovat saanneet tasavertaisen avioliittolain läpi, niin he eivät ole olleet siitäkään kiitollisia, vaan ovat jatkaneet kristittyjen kiusaamista, huudattaneet megafoneja seurakuntakokousten ulkopuolella, tahrineet ja turmelleet seurakuntia ja niiden omaisuutta. Kristittyjen liiketoimintaa on kiusattu, jos vakaumuksen vuoksi ei ole haluttu leipoa hääkakkua jollekin homoparille, niin siitä on tehty ilmoitus syrjintälakeihin vedoten (kuitenkaan muslimeille näin ei jostain syystä tehdä?) jne.

        Vasemmiston ja liberaalien riehuminen Yhdysvalloissa Trumpin valinnan johdosta.

        Sitten on tätä rauhallisempaakin porukkaa, mikä vaatii aina vain enemmän etuja itselleen, kun mieltävät olevansa oikeutettuja siihen.

        GeorgeL.

        Ethän itsekään näytä olevan lainkaan kiitollinen.


      • GeorgeL
        torre12 kirjoitti:

        GeorgeL.

        Ethän itsekään näytä olevan lainkaan kiitollinen.

        Mistä niin päättelet? Kiittämättömistä ihmisryhmistäkö pitäisi olla kiitollinen?


      • GeorgeL kirjoitti:

        Mistä niin päättelet? Kiittämättömistä ihmisryhmistäkö pitäisi olla kiitollinen?

        Tässä kun näitä juttujasi tässä on lukenut. Pohdit itsellesi ikäviä asioita. Sellaisella ei ole hyviä seurauksia.


      • GeorgeL kirjoitti:

        Mistä niin päättelet? Kiittämättömistä ihmisryhmistäkö pitäisi olla kiitollinen?

        Itse asiassa heistäkin voi olla kiitollinen. Siinähän on työsarkaa.


      • Eerikatässämoi kirjoitti:

        Itse asiassa heistäkin voi olla kiitollinen. Siinähän on työsarkaa.

        Totta, aika hyvä huomio!


    • Hyvä ja tärkeä aihe. Jäin vain miettimään sitä, että miten kiitollisuutta edistää se, että jatkuvasti keskitytään toisten seksielämän ruotimiseen ja "homostelun" hyväksymiseen tai hyväksymättömyyteen ja siitä mielipiteen tivaamiseen? Eikö kiitollisuus lähde siitä, että on kiitollinen siitä, mitä on saanut ja mitä on? Jos kovin pohtii koko ajan muiden "hengen" tilaa, niin eikö kiitollisuuden hetket ja oivallukset jää aika vähäisiksi?

      Minä olen kiitollinen tänään mm. siitä, että tapasin mukavia ihmisiä ja söin hyvän joululounaan. Mistä sinä olet tänään kiitollinen?

      • kiitollisuutta.kaikille

        Sain tilaisuuden viettää kivan päivän rakkaiden ihmisten kanssa. Kirkossa käynnin lisäksi lounas-päivällinen, kuntoilu ja ihan vaan yhdessäolo. Olen Kiitollinen tästä päivästä.

        Muijan kanssa vähän naureskeltiin noille jos lähes sairaalloiselta vaikuttaville homojutuille, kaikella kunnioituksella... toivottavasti saatte suottua itsellenne edes hetken vapaata "kohtalonne rakkaudesta".
        Tapasimme tänään nuoren tytön jota parikymppinen mieshenkilö oli seksuaalisesti hyväksikäyttänyt vuosikausia aina viime kesänä tapahtuneeseen kiinnijäämiseensä saakka. Tyttö kertoi olevansa kiitollinen saadessaan vihdoinkin viettää normaalia nuoren elämää ja rukoili tekopyhille pahantekijöilleen anteeksiantoa.
        Olen kiitollinen saadessani tuntea tuon nuoren ja nähdessäni hänen pärjäävän elämässään nyt.


      • kiitollisuutta.kaikille kirjoitti:

        Sain tilaisuuden viettää kivan päivän rakkaiden ihmisten kanssa. Kirkossa käynnin lisäksi lounas-päivällinen, kuntoilu ja ihan vaan yhdessäolo. Olen Kiitollinen tästä päivästä.

        Muijan kanssa vähän naureskeltiin noille jos lähes sairaalloiselta vaikuttaville homojutuille, kaikella kunnioituksella... toivottavasti saatte suottua itsellenne edes hetken vapaata "kohtalonne rakkaudesta".
        Tapasimme tänään nuoren tytön jota parikymppinen mieshenkilö oli seksuaalisesti hyväksikäyttänyt vuosikausia aina viime kesänä tapahtuneeseen kiinnijäämiseensä saakka. Tyttö kertoi olevansa kiitollinen saadessaan vihdoinkin viettää normaalia nuoren elämää ja rukoili tekopyhille pahantekijöilleen anteeksiantoa.
        Olen kiitollinen saadessani tuntea tuon nuoren ja nähdessäni hänen pärjäävän elämässään nyt.

        Minä olen kiitollinen siitä, että jaoit tuon kertomuksen tuosta nuoresta tytöstä. Siinä on esimerkkiä meille kaikille. Jos ei Jumala auta, on varmasti vaikea antaa anteeksi ja rukoilla pahantekijöiden puolesta.
        Olen kiitollinen siitä, että olen saanut lahjaksi uskon, olen saanut jo vuosia kulkea Jeesuksen kanssa ja nähdä miten Isä uskomattomalla tavalla johdattaa ja kasvattaa. Olen kiitollinen yhteydestä, jota voin tuntea veljiäni ja sisariani kohtaan. Olen kiitollinen siitä, että Isä valvoo.


      • Eerikatässämoi kirjoitti:

        Minä olen kiitollinen siitä, että jaoit tuon kertomuksen tuosta nuoresta tytöstä. Siinä on esimerkkiä meille kaikille. Jos ei Jumala auta, on varmasti vaikea antaa anteeksi ja rukoilla pahantekijöiden puolesta.
        Olen kiitollinen siitä, että olen saanut lahjaksi uskon, olen saanut jo vuosia kulkea Jeesuksen kanssa ja nähdä miten Isä uskomattomalla tavalla johdattaa ja kasvattaa. Olen kiitollinen yhteydestä, jota voin tuntea veljiäni ja sisariani kohtaan. Olen kiitollinen siitä, että Isä valvoo.

        Totta kait kiitollinen pitää olla myös, elämässään saaduista "lahjoista" mutta ei tavallaan vapauta vastuusta , eikä pyhäksi tee.

        Hirveäsi ihmiset puhuvat mielellään nykyään hengellisyydestä ja armonlahjoista mutta todellisuudessa , niitä tekoja on vailla puoli maailmaa, puhumattakaan jostakin naapurin mummosta.

        On hienoa olla Jeesuksen oma ja kelpaava mutta jos ei edes pysty kurottamaan kättänsä naapuriin ja antamaan mitä kykenee , niin kaikki on aika turhaa sanahelinää.

        Kuten olen sanonut ihmisyys ja inhimillisyys lähtee nimenomaan siitä, että autamme heikoimpia. Muuten olisimme kuin eläimiä jotka jopa savannilla uhraavat heikoimmat, välttyäkseen itse saaliiksi joutumiselta. Eli siinä se on avain ja niin helppoahan tuo on, jopa aikoinaan Jeesus oli aina heikoimpien puolella.

        Huomaan aina jopa vuosikymmenten jälkeen tuota ihmettelevän, varmaan ensimmäinen asia mitä viisikymppiselle on kerrottu pyhäkoulussa.


      • nähty.on kirjoitti:

        Totta kait kiitollinen pitää olla myös, elämässään saaduista "lahjoista" mutta ei tavallaan vapauta vastuusta , eikä pyhäksi tee.

        Hirveäsi ihmiset puhuvat mielellään nykyään hengellisyydestä ja armonlahjoista mutta todellisuudessa , niitä tekoja on vailla puoli maailmaa, puhumattakaan jostakin naapurin mummosta.

        On hienoa olla Jeesuksen oma ja kelpaava mutta jos ei edes pysty kurottamaan kättänsä naapuriin ja antamaan mitä kykenee , niin kaikki on aika turhaa sanahelinää.

        Kuten olen sanonut ihmisyys ja inhimillisyys lähtee nimenomaan siitä, että autamme heikoimpia. Muuten olisimme kuin eläimiä jotka jopa savannilla uhraavat heikoimmat, välttyäkseen itse saaliiksi joutumiselta. Eli siinä se on avain ja niin helppoahan tuo on, jopa aikoinaan Jeesus oli aina heikoimpien puolella.

        Huomaan aina jopa vuosikymmenten jälkeen tuota ihmettelevän, varmaan ensimmäinen asia mitä viisikymppiselle on kerrottu pyhäkoulussa.

        Jeesuksessa minua puhutteleekin juuri se heikon puoleen kumartuminen. Hänellä riitti ja riittää rakkautta jokaiselle, joka sitä tarvitsee.
        Sen esikuvan mukaan elän ja toteutan sitä siten kuin osaan. Palvelen, koska minua on palveltu, rakastan, koska minua on rakastellu, pysähdyn äärelle, koska Kristus on pysähtynyt minun äärelleni.
        Yhdenkään ihmisen kohtaaminen ei ole turhaa. Yksikään lämmin sana ei ole turhaa, yksikään hetki, jonka viettää toisen seurassa ei ole turhaa. Jopa tämä palsta , niin turhalta kuin se joiltain osin saattaa vaikuttaa, silläkin on merkityksensä.
        Yhden ihmisen kohtaaminen ei ole suuren suurta maailman mittakaavassa, mutta sen ihmisen kohdalla se voi olla koko maailma. Se voi olla se Kristuksen käden ojennus sille toiselle.


      • Kuusenjuuret sanoi:
        "Minä olen kiitollinen tänään mm. siitä, että tapasin mukavia ihmisiä ja söin hyvän joululounaan."

        kiitollisuutta.kaikille sanoi:
        "Sain tilaisuuden viettää kivan päivän rakkaiden ihmisten kanssa. Kirkossa käynnin lisäksi lounas-päivällinen, kuntoilu ja ihan vaan yhdessäolo. Olen Kiitollinen tästä päivästä."

        Nämä ovat hyviä asioita olla kiitollinen, nekään eivät ole itsestäänselvyyksiä. Niistä tulee muistaa kiittää myös Jumalaa.


      • George_L kirjoitti:

        Kuusenjuuret sanoi:
        "Minä olen kiitollinen tänään mm. siitä, että tapasin mukavia ihmisiä ja söin hyvän joululounaan."

        kiitollisuutta.kaikille sanoi:
        "Sain tilaisuuden viettää kivan päivän rakkaiden ihmisten kanssa. Kirkossa käynnin lisäksi lounas-päivällinen, kuntoilu ja ihan vaan yhdessäolo. Olen Kiitollinen tästä päivästä."

        Nämä ovat hyviä asioita olla kiitollinen, nekään eivät ole itsestäänselvyyksiä. Niistä tulee muistaa kiittää myös Jumalaa.

        Erityisesti Jumalaa niistä kiitänkin.


      • Kuusenjuuret kirjoitti:

        Erityisesti Jumalaa niistä kiitänkin.

        No se on hyvä. Ja tietysti pitää olla kiitollinen läheisilleen, ja myös osoittaa sitä teoin.


      • George_L kirjoitti:

        No se on hyvä. Ja tietysti pitää olla kiitollinen läheisilleen, ja myös osoittaa sitä teoin.

        Kiitollisuuttahan voi osoittaa myös sanoin.

        Minkälainen vaikutus tuolla otsikolla olisi ollut, jos se olisi ollut: "Mikä on avain onnelliseen elämään." Pienillä sanavalinnoilla voi joskus olla suuri merkitys.


      • Kuusenjuuret kirjoitti:

        Kiitollisuuttahan voi osoittaa myös sanoin.

        Minkälainen vaikutus tuolla otsikolla olisi ollut, jos se olisi ollut: "Mikä on avain onnelliseen elämään." Pienillä sanavalinnoilla voi joskus olla suuri merkitys.

        "Minkälainen vaikutus tuolla otsikolla olisi ollut, jos se olisi ollut: "Mikä on avain onnelliseen elämään." Pienillä sanavalinnoilla voi joskus olla suuri merkitys."

        Sitä mietin vähän itsekin, mutta koska alkuperäinen otsikko oli Pragerin puheessa: 'The Key to Unhappiness', niin en lähtenyt sitä sitten muuttamaan.


      • George_L kirjoitti:

        "Minkälainen vaikutus tuolla otsikolla olisi ollut, jos se olisi ollut: "Mikä on avain onnelliseen elämään." Pienillä sanavalinnoilla voi joskus olla suuri merkitys."

        Sitä mietin vähän itsekin, mutta koska alkuperäinen otsikko oli Pragerin puheessa: 'The Key to Unhappiness', niin en lähtenyt sitä sitten muuttamaan.

        Totta, eihän toisen tekstiä voi muuttaa ilman lupaa.


      • Oletatko, että kiitollinen ihminen ei näkisi maailmassa enää mitään syntiä tai Jumalan tahdon vastaista toimintaa? Että jos vain kaikki ihmiset olisivat tosi kiitollisia ja onnellisia, he voisivat sitten vihdoinkin myös ymmärtää että homoseksuaalisuuskin on Jumalan luoma asia? Ja että transsukupuolisuuden kyseenalaistamaton hyväksyminen on jokaisen uskovan velvollisuus, koska juuri se on sitä lähimmäisen rakastamista josta Jeesus puhui?

        Kiitollisuus Jumalaa kohtaan saa ihmisen rakastamaan Jumalaa. Ja Jumalan rakastaminen tekee ihmisestä kiitollisen. Jumalan rakastaminen auttaa ihmistä toteuttamaan Jumalan tahtoa. Tällä hetkellä on hyvin tärkeää että pidetään esillä Jumalan tahtoa, koska esim. homoparien vihkimistä kirkoissa harkitaan ja kaikenlainen sukupuolineutraali ajattelu valtaa alaa. Siihen liittyy niin transsukupuolisuus kuin vaikka isänpäivän juhlimisen muuttaminen päiväkodeissa läheisenpäiväksi. Kiitollisuus ei siis ole mitenkään Jumalasta ja Hänen tahdostaan erillinen asia, jonka pitäisi muuttaa uskovaiset vaaleanpunaiseksi vanukkaaksi, joilta on kadonnut kaikki kyky kriittiseen ajatteluun.

        Kiitollisuus ei myöskään sulje pois sitä tehtävää, jonka Jeesus opetuslapsilleen antoi: " Te olette maan suola." Suola estää kalan ja leivän pilaantumisen. Se sama suola säilyttää Herran sanan ja estää sen pilaantumisen. Jos uskovaiset eivät sitä tee, heidät heitetään pois. Siinä ei kiitollisuus auta mitään enää. Minä olen kiitollinen ettei minua ole heitetty pois.

        On tärkeää ymmärtää mistä tämä lällyliberaali ajattelu kumpuaa. Usein monet uskovaisena itseään pitävät haluavat nähdä tälläisessä lähes hysteerisessä huolenpidossa ja kaikkien tunteiden huomioonottamisessa lähimmäisen rakkautta. Jeesuksen vertauksen laupias samarialainen ei kuitenkaan huolehtinut ryöstetyn miehen tunteista, vaan hänen hengestään. Kun samarialainen auttoi tätä vierasta miestä, hän antoi hänelle elämän, kun pelasti tämän kuolemalta. Tämä on Jeesuksen vertauksen yksi ydinkohta.

        Ei Jeesus opettanut että lähimmäisten rakastaminen on hänen tunteidensa huomioonottamista siihen äärimmäisyyteen asti että Jumalan sanaa pitää vääristellä. Jumala itse ei ainakaan Raamatussa paljoa välitä ihmisten tunteista. Usein Jumala itseasiassa koettelee ihmisiä - erityisesti niitä joita Hän rakastaa. Miten ihmeessä tästä Raamatun totuudesta päädytään siihen, että yhteiskunnasta yritetään rakentaa sellainen, että kaikki vähemmistöt koetaan automaattisesti niin heikoiksi, surkeiksi, sorretuiksi ja voimattomiksi, ettei heille saa edes sanoa yhtään poikkipuolista sanaa?

        Suvaitsevaiset ihmiset ja lällyliberaalit uskovaiset huolehtivat väärästä asiasta: ihmisten tunteista. Vain harvat rohkeat uskovaiset ymmärtävät rakastaa lähimmäistään kuten Jeesuksen vertauksen samarialainen: pelastamalla ihmisten henkiä ohjaamalla syntisiä ( homojakin ) kohti elämän tietä. Tosi uskovaiset ovat maan suola. Ei tänne lisää sokeria ja siirappia tarvita. Me kehoitamme kääntymään pois synnin tieltä, sillä se johtaa kuolemaan. Ja jokaisesta pelastuneesta homosta Jeesuskin on iloinen ja me uskovaiset tietysti olemme kiitollisia kun saamme tällä tavoin palvella Jumalaa.


      • Yksi.uskis kirjoitti:

        Oletatko, että kiitollinen ihminen ei näkisi maailmassa enää mitään syntiä tai Jumalan tahdon vastaista toimintaa? Että jos vain kaikki ihmiset olisivat tosi kiitollisia ja onnellisia, he voisivat sitten vihdoinkin myös ymmärtää että homoseksuaalisuuskin on Jumalan luoma asia? Ja että transsukupuolisuuden kyseenalaistamaton hyväksyminen on jokaisen uskovan velvollisuus, koska juuri se on sitä lähimmäisen rakastamista josta Jeesus puhui?

        Kiitollisuus Jumalaa kohtaan saa ihmisen rakastamaan Jumalaa. Ja Jumalan rakastaminen tekee ihmisestä kiitollisen. Jumalan rakastaminen auttaa ihmistä toteuttamaan Jumalan tahtoa. Tällä hetkellä on hyvin tärkeää että pidetään esillä Jumalan tahtoa, koska esim. homoparien vihkimistä kirkoissa harkitaan ja kaikenlainen sukupuolineutraali ajattelu valtaa alaa. Siihen liittyy niin transsukupuolisuus kuin vaikka isänpäivän juhlimisen muuttaminen päiväkodeissa läheisenpäiväksi. Kiitollisuus ei siis ole mitenkään Jumalasta ja Hänen tahdostaan erillinen asia, jonka pitäisi muuttaa uskovaiset vaaleanpunaiseksi vanukkaaksi, joilta on kadonnut kaikki kyky kriittiseen ajatteluun.

        Kiitollisuus ei myöskään sulje pois sitä tehtävää, jonka Jeesus opetuslapsilleen antoi: " Te olette maan suola." Suola estää kalan ja leivän pilaantumisen. Se sama suola säilyttää Herran sanan ja estää sen pilaantumisen. Jos uskovaiset eivät sitä tee, heidät heitetään pois. Siinä ei kiitollisuus auta mitään enää. Minä olen kiitollinen ettei minua ole heitetty pois.

        On tärkeää ymmärtää mistä tämä lällyliberaali ajattelu kumpuaa. Usein monet uskovaisena itseään pitävät haluavat nähdä tälläisessä lähes hysteerisessä huolenpidossa ja kaikkien tunteiden huomioonottamisessa lähimmäisen rakkautta. Jeesuksen vertauksen laupias samarialainen ei kuitenkaan huolehtinut ryöstetyn miehen tunteista, vaan hänen hengestään. Kun samarialainen auttoi tätä vierasta miestä, hän antoi hänelle elämän, kun pelasti tämän kuolemalta. Tämä on Jeesuksen vertauksen yksi ydinkohta.

        Ei Jeesus opettanut että lähimmäisten rakastaminen on hänen tunteidensa huomioonottamista siihen äärimmäisyyteen asti että Jumalan sanaa pitää vääristellä. Jumala itse ei ainakaan Raamatussa paljoa välitä ihmisten tunteista. Usein Jumala itseasiassa koettelee ihmisiä - erityisesti niitä joita Hän rakastaa. Miten ihmeessä tästä Raamatun totuudesta päädytään siihen, että yhteiskunnasta yritetään rakentaa sellainen, että kaikki vähemmistöt koetaan automaattisesti niin heikoiksi, surkeiksi, sorretuiksi ja voimattomiksi, ettei heille saa edes sanoa yhtään poikkipuolista sanaa?

        Suvaitsevaiset ihmiset ja lällyliberaalit uskovaiset huolehtivat väärästä asiasta: ihmisten tunteista. Vain harvat rohkeat uskovaiset ymmärtävät rakastaa lähimmäistään kuten Jeesuksen vertauksen samarialainen: pelastamalla ihmisten henkiä ohjaamalla syntisiä ( homojakin ) kohti elämän tietä. Tosi uskovaiset ovat maan suola. Ei tänne lisää sokeria ja siirappia tarvita. Me kehoitamme kääntymään pois synnin tieltä, sillä se johtaa kuolemaan. Ja jokaisesta pelastuneesta homosta Jeesuskin on iloinen ja me uskovaiset tietysti olemme kiitollisia kun saamme tällä tavoin palvella Jumalaa.

        ”…yhteiskunnasta yritetään rakentaa sellainen, että kaikki vähemmistöt koetaan automaattisesti niin heikoiksi, surkeiksi, sorretuiksi ja voimattomiksi, ettei heille saa edes sanoa yhtään poikkipuolista sanaa?”

        Tuota sinun kannattaakin miettiä tarkemmin :D

        Etenkin omalta kohdaltasi, sillä lähellä fundamentalismia olevilla uskovilla on vähemmistö ja etenkin he tuntuvat kovasti kokea itsensä noin.


      • kohtaamis.tilanne
        Yksi.uskis kirjoitti:

        Oletatko, että kiitollinen ihminen ei näkisi maailmassa enää mitään syntiä tai Jumalan tahdon vastaista toimintaa? Että jos vain kaikki ihmiset olisivat tosi kiitollisia ja onnellisia, he voisivat sitten vihdoinkin myös ymmärtää että homoseksuaalisuuskin on Jumalan luoma asia? Ja että transsukupuolisuuden kyseenalaistamaton hyväksyminen on jokaisen uskovan velvollisuus, koska juuri se on sitä lähimmäisen rakastamista josta Jeesus puhui?

        Kiitollisuus Jumalaa kohtaan saa ihmisen rakastamaan Jumalaa. Ja Jumalan rakastaminen tekee ihmisestä kiitollisen. Jumalan rakastaminen auttaa ihmistä toteuttamaan Jumalan tahtoa. Tällä hetkellä on hyvin tärkeää että pidetään esillä Jumalan tahtoa, koska esim. homoparien vihkimistä kirkoissa harkitaan ja kaikenlainen sukupuolineutraali ajattelu valtaa alaa. Siihen liittyy niin transsukupuolisuus kuin vaikka isänpäivän juhlimisen muuttaminen päiväkodeissa läheisenpäiväksi. Kiitollisuus ei siis ole mitenkään Jumalasta ja Hänen tahdostaan erillinen asia, jonka pitäisi muuttaa uskovaiset vaaleanpunaiseksi vanukkaaksi, joilta on kadonnut kaikki kyky kriittiseen ajatteluun.

        Kiitollisuus ei myöskään sulje pois sitä tehtävää, jonka Jeesus opetuslapsilleen antoi: " Te olette maan suola." Suola estää kalan ja leivän pilaantumisen. Se sama suola säilyttää Herran sanan ja estää sen pilaantumisen. Jos uskovaiset eivät sitä tee, heidät heitetään pois. Siinä ei kiitollisuus auta mitään enää. Minä olen kiitollinen ettei minua ole heitetty pois.

        On tärkeää ymmärtää mistä tämä lällyliberaali ajattelu kumpuaa. Usein monet uskovaisena itseään pitävät haluavat nähdä tälläisessä lähes hysteerisessä huolenpidossa ja kaikkien tunteiden huomioonottamisessa lähimmäisen rakkautta. Jeesuksen vertauksen laupias samarialainen ei kuitenkaan huolehtinut ryöstetyn miehen tunteista, vaan hänen hengestään. Kun samarialainen auttoi tätä vierasta miestä, hän antoi hänelle elämän, kun pelasti tämän kuolemalta. Tämä on Jeesuksen vertauksen yksi ydinkohta.

        Ei Jeesus opettanut että lähimmäisten rakastaminen on hänen tunteidensa huomioonottamista siihen äärimmäisyyteen asti että Jumalan sanaa pitää vääristellä. Jumala itse ei ainakaan Raamatussa paljoa välitä ihmisten tunteista. Usein Jumala itseasiassa koettelee ihmisiä - erityisesti niitä joita Hän rakastaa. Miten ihmeessä tästä Raamatun totuudesta päädytään siihen, että yhteiskunnasta yritetään rakentaa sellainen, että kaikki vähemmistöt koetaan automaattisesti niin heikoiksi, surkeiksi, sorretuiksi ja voimattomiksi, ettei heille saa edes sanoa yhtään poikkipuolista sanaa?

        Suvaitsevaiset ihmiset ja lällyliberaalit uskovaiset huolehtivat väärästä asiasta: ihmisten tunteista. Vain harvat rohkeat uskovaiset ymmärtävät rakastaa lähimmäistään kuten Jeesuksen vertauksen samarialainen: pelastamalla ihmisten henkiä ohjaamalla syntisiä ( homojakin ) kohti elämän tietä. Tosi uskovaiset ovat maan suola. Ei tänne lisää sokeria ja siirappia tarvita. Me kehoitamme kääntymään pois synnin tieltä, sillä se johtaa kuolemaan. Ja jokaisesta pelastuneesta homosta Jeesuskin on iloinen ja me uskovaiset tietysti olemme kiitollisia kun saamme tällä tavoin palvella Jumalaa.

        Joka vuosi Suomessakin tuhannet; lapset, nuoret tytöt ja pojat sekä aikuiset naiset joutuvat miehen törkeän seksuaalisen väkivallan kohteeksi. Tunteettomuus jolla ihminen kohtelee lähimmäisiään alistamalla heidät rikollisesti omien sairaalloisten mielihalujensa alle, kumpuaako se kyvyttömyydestä olla ihminen ihmiselle vai onko se mielestäsi kiitollisuuden osoitus ahdasmielisyydestä läheisiään kohtaan?
        Uskallathan sinä auttaa läheisiäsi, Ethän kulje lähelläsi olevan avuntarvitsijan ohi huomaamatta hänen tuskaansa ja auttamatta...


      • miehet.reppanat
        kohtaamis.tilanne kirjoitti:

        Joka vuosi Suomessakin tuhannet; lapset, nuoret tytöt ja pojat sekä aikuiset naiset joutuvat miehen törkeän seksuaalisen väkivallan kohteeksi. Tunteettomuus jolla ihminen kohtelee lähimmäisiään alistamalla heidät rikollisesti omien sairaalloisten mielihalujensa alle, kumpuaako se kyvyttömyydestä olla ihminen ihmiselle vai onko se mielestäsi kiitollisuuden osoitus ahdasmielisyydestä läheisiään kohtaan?
        Uskallathan sinä auttaa läheisiäsi, Ethän kulje lähelläsi olevan avuntarvitsijan ohi huomaamatta hänen tuskaansa ja auttamatta...

        Läheisväkivallan oikeuttaminen kirjoitetun sanan totuudella ei saa kuulua tämän päivän kristillisyyteen Suomessa, eikä missään muuallakaan.


      • Mikään.ei.yllätä
        mummomuori kirjoitti:

        ”…yhteiskunnasta yritetään rakentaa sellainen, että kaikki vähemmistöt koetaan automaattisesti niin heikoiksi, surkeiksi, sorretuiksi ja voimattomiksi, ettei heille saa edes sanoa yhtään poikkipuolista sanaa?”

        Tuota sinun kannattaakin miettiä tarkemmin :D

        Etenkin omalta kohdaltasi, sillä lähellä fundamentalismia olevilla uskovilla on vähemmistö ja etenkin he tuntuvat kovasti kokea itsensä noin.

        Niinno tietennii, jos täällä jokaisen mielipiteen jälkeen leimataan sinun opeillasi ja oppiesi mukaan fundamentalistiksi ja hännystelijäköörisi huutelee että onneksi teitä on vähän ja häviätte luonnollisen poistuman kautta (eikä kukaan pistäisi pahaksi vaikka poistettaisiin ennemminkin [viittaus eutanasiakeskusteluun, kuvakaapattu]), niin lineepi paikallaan ihmetellä että miten se käsitys vähemmistöistä teitin iteolokiassa toimii noin niinku muuten ku herjaamalla ja kiusaamalla.

        Mutta kiitollisuudesta puheen ollen, olen kiitollinen siitä että vihollisen toiminta on meille ennalta ilmoitettu Jumalan sanassa.


      • Se on kyllä mielenkiintoista miten asiaan kuin asiaan saa kytkettyä vähemmistöt. Tulee hiukan sellainen olo, että jos muistat kertoa vähemmistöjen syntisyydestä joka välissä , asiat kohdallasi ovat kunnossa. Olet oikea uskova, ihan riippumatta siitä, miten tökerösti puhut toisista. Kunhan vain muistat, että homo on syntisistä suurin ja sanot sen ääneen ihan joka välissä ja taivaan portit aukenevat...
        Sateenkaariväki ei ole toisen luokan kansalaisten ryhmä. He eivät ole alempaa kehitystasoa kuin me heterot, he eivät ole sen vihaisempia kuin me heterotkaan. He eivät aja omia etujaan toisten yli sen enempää kuin me heterotkaan ja uskovina he eivät olen sen huonompia kuin me uskovat, poislukien he, jotka ovat ylempänä meitä kaikkia muita uskovia.
        Se kylmyys ja kovuus ja taitamattomuus, joka huokuu keskutelussa vähemmistöistä, ei varmasti saa yhtäkään vähemmistöön kuuluvaa lämpenemään sille asialle, mitä kovin sanoin esillä pidetään.
        Joskus tulee mieleen, että meillä on kyllä vastuu siitä, ketä me karkoitamme sanan ääreltä. Kun suuressa viisaudessamme julistamme tuomiota ( tietenkään itse sitä havaitsematta) ja kerromme ketkä kaikki ovat väärässä, ehkä itse kokee tehneensä oikein ja jos joku loukkaantuu tai poistuu paikalta, syy on luonnollisesti siinä toisessa ja siinä, ettei hän kestänyt omassa paatumuksessaan Jumalan sanaa. Tosi heppanen selitys ja kätevä, kun voi sysätä vastuun omasta taitamattomuudestaan sille toiselle ja paukutella henkseleitään, että on taas niin innolla saarnannut sanaa. Sädekehä suorastaan häikäisee...


      • mummomuori kirjoitti:

        ”…yhteiskunnasta yritetään rakentaa sellainen, että kaikki vähemmistöt koetaan automaattisesti niin heikoiksi, surkeiksi, sorretuiksi ja voimattomiksi, ettei heille saa edes sanoa yhtään poikkipuolista sanaa?”

        Tuota sinun kannattaakin miettiä tarkemmin :D

        Etenkin omalta kohdaltasi, sillä lähellä fundamentalismia olevilla uskovilla on vähemmistö ja etenkin he tuntuvat kovasti kokea itsensä noin.

        Kiitos kommentistasi. Kyllä meille saa sanoa. Ja sanotaankin vaikka mitä. Mutta vähemmistöistä ei saa sanoa mitään negatiivista ilman että syntyy "somekohua" ja tämän lisäksi heidän pitää saada sellaisia oikeuksia, jotka eivät heille yksinkertaisesti kuulu.

        Homojen pitäisi nyt saada ehdottomasti kirkkohäät, sillä muu olisi sortamista. Perustellaan sillä että lähimmäistä tulisi rakastaa. Mutta tässä ei ole kyse homojen pahoinpitelystä, ryöstämisestä ja jättämisestä ojaan kuolemaan. Kukaan uskovainen ei ole vaatimassa homoudesta kuolemanrangaistusta. Eikä käsittääkseni yhtään homoa tapettu Suomessa vanhan homoseksuaaliset teot kriminalisoineen lain aikana. Tässä on kyse vain uhriutumisen tunteesta, jota homot tuntevat, ja jota heitä tukevat suvaitsevaiset ihmiset vielä levittelevät ympäriinsä jonkinlaisena absoluuttisena totuutena, jonka perusteella pitää muuttaa lakeja.

        Pahinta on homouden synnin kieltäminen. Silloin Jeesuksen ristinkuolema oli tarpeeton. Jeesus ei ollutkaan Kristus, Vapahtaja, joka sovitti kaikkien ihmisten synnit antamalla henkensä ristillä halveksittuna ja hyljättynä, vaan hänestä tehdään vain lempeästä rakkaudesta puhuva ja kaikki ihmiset ja kaikki teot hymyillen hyväksyvä höpisevä hippi-opettajaguru.

        Toisin sanoen homojen kirkkovihkimiset avaavat sellaisen Raamatullisen tulkintalinjan, jossa synti ja syntien sovitus unohdetaan ja keskiöön nousee ihmisen täydellinen hyväksyminen juuri sellaisena kuin hän sattuu olemaan eikä minkäänlaista katumusta, kääntymystä tai syntymistä uudelleen ylhäältä käsin tarvita eikä edes halutakaan. Ihmiset itse siis päättävät mikä on oikein tai väärin, ilman synnin käsitystä.

        Kaikkihan muuttuu hyväksi, kun säädetään pari suvaitsevaista lakia ja pakotetaan kaikki ihmiset toimimaan niiden mukaan. On tietenkin aivan ristiriitaista ja päätöntä että kaikki pitää pakottaa lain avulla ajattelemaan suvaitsevasti. Se ei olekaan minkäänlaista suvaitsevaisuutta vaan juuri sitä samanlaista kypsymätöntä uhmaikäisen itsekeskeisyyttä ja vastuunvälttämistä, joka on homojen ja homomyönteisten ihmisten uhri-ajattelun ja epäkiitollisuuden seurausta.

        Jos lähimmäisen rakastaminen tarkoittaa automaattisesti sitä, että Jeesuksesta ja Jumalasta tulee tarkoitukseltaan ja merkitykseltään toinen kuin Raamatussa on sanottu, silloin lähimmäisen rakkaus on Jumalan vihaamista. Kun Jeesus sanoi että näissä kahdessa käskyssä on laki ja profeetat, hän ei puhunut ihmisten laista ja profeetoista, vaan Jumalan laista ja Jumalan profeetoista.

        Eli lähimmäisen rakastamisen perustana on Jumalan rakastaminen ja Jumalan tahto, ei ihmisten tahto. Ja sen huomaa juuri siitä, että kaikki ne suvaitsevaiset ihmiset jotka ovat jo nyt saaneet paljon muutettuua vähemmistöjen asemaa eivät ole kiitollisia muutoksista, vaan koko ajan vain vaaditaan lisää. Me uskovaiset olemme kiitollisia kaikesta mitä Jumala meille antaa, oli se sitten aurinkoa tai sadetta.


      • Uksi.hetero
        Yksi.uskis kirjoitti:

        Kiitos kommentistasi. Kyllä meille saa sanoa. Ja sanotaankin vaikka mitä. Mutta vähemmistöistä ei saa sanoa mitään negatiivista ilman että syntyy "somekohua" ja tämän lisäksi heidän pitää saada sellaisia oikeuksia, jotka eivät heille yksinkertaisesti kuulu.

        Homojen pitäisi nyt saada ehdottomasti kirkkohäät, sillä muu olisi sortamista. Perustellaan sillä että lähimmäistä tulisi rakastaa. Mutta tässä ei ole kyse homojen pahoinpitelystä, ryöstämisestä ja jättämisestä ojaan kuolemaan. Kukaan uskovainen ei ole vaatimassa homoudesta kuolemanrangaistusta. Eikä käsittääkseni yhtään homoa tapettu Suomessa vanhan homoseksuaaliset teot kriminalisoineen lain aikana. Tässä on kyse vain uhriutumisen tunteesta, jota homot tuntevat, ja jota heitä tukevat suvaitsevaiset ihmiset vielä levittelevät ympäriinsä jonkinlaisena absoluuttisena totuutena, jonka perusteella pitää muuttaa lakeja.

        Pahinta on homouden synnin kieltäminen. Silloin Jeesuksen ristinkuolema oli tarpeeton. Jeesus ei ollutkaan Kristus, Vapahtaja, joka sovitti kaikkien ihmisten synnit antamalla henkensä ristillä halveksittuna ja hyljättynä, vaan hänestä tehdään vain lempeästä rakkaudesta puhuva ja kaikki ihmiset ja kaikki teot hymyillen hyväksyvä höpisevä hippi-opettajaguru.

        Toisin sanoen homojen kirkkovihkimiset avaavat sellaisen Raamatullisen tulkintalinjan, jossa synti ja syntien sovitus unohdetaan ja keskiöön nousee ihmisen täydellinen hyväksyminen juuri sellaisena kuin hän sattuu olemaan eikä minkäänlaista katumusta, kääntymystä tai syntymistä uudelleen ylhäältä käsin tarvita eikä edes halutakaan. Ihmiset itse siis päättävät mikä on oikein tai väärin, ilman synnin käsitystä.

        Kaikkihan muuttuu hyväksi, kun säädetään pari suvaitsevaista lakia ja pakotetaan kaikki ihmiset toimimaan niiden mukaan. On tietenkin aivan ristiriitaista ja päätöntä että kaikki pitää pakottaa lain avulla ajattelemaan suvaitsevasti. Se ei olekaan minkäänlaista suvaitsevaisuutta vaan juuri sitä samanlaista kypsymätöntä uhmaikäisen itsekeskeisyyttä ja vastuunvälttämistä, joka on homojen ja homomyönteisten ihmisten uhri-ajattelun ja epäkiitollisuuden seurausta.

        Jos lähimmäisen rakastaminen tarkoittaa automaattisesti sitä, että Jeesuksesta ja Jumalasta tulee tarkoitukseltaan ja merkitykseltään toinen kuin Raamatussa on sanottu, silloin lähimmäisen rakkaus on Jumalan vihaamista. Kun Jeesus sanoi että näissä kahdessa käskyssä on laki ja profeetat, hän ei puhunut ihmisten laista ja profeetoista, vaan Jumalan laista ja Jumalan profeetoista.

        Eli lähimmäisen rakastamisen perustana on Jumalan rakastaminen ja Jumalan tahto, ei ihmisten tahto. Ja sen huomaa juuri siitä, että kaikki ne suvaitsevaiset ihmiset jotka ovat jo nyt saaneet paljon muutettuua vähemmistöjen asemaa eivät ole kiitollisia muutoksista, vaan koko ajan vain vaaditaan lisää. Me uskovaiset olemme kiitollisia kaikesta mitä Jumala meille antaa, oli se sitten aurinkoa tai sadetta.

        Suomen kansalaisilla on yhtäläiset oikeudet elämään Suomessa (pl. Suomen lakiin säädetyt poikkeukset), yritätkö nyt kertoa etteivät ihmisoikeudet kuulu kaikille sinun mielestäsi?
        Oikeuttaako sinun tekemät tulkintasi mielestäsi ihmisten eriarvoisen kohtelun?
        Toivottavasti olen ymmärtänyt monisanaisuutesi väärin.


      • Eerikatässämoi kirjoitti:

        Se on kyllä mielenkiintoista miten asiaan kuin asiaan saa kytkettyä vähemmistöt. Tulee hiukan sellainen olo, että jos muistat kertoa vähemmistöjen syntisyydestä joka välissä , asiat kohdallasi ovat kunnossa. Olet oikea uskova, ihan riippumatta siitä, miten tökerösti puhut toisista. Kunhan vain muistat, että homo on syntisistä suurin ja sanot sen ääneen ihan joka välissä ja taivaan portit aukenevat...
        Sateenkaariväki ei ole toisen luokan kansalaisten ryhmä. He eivät ole alempaa kehitystasoa kuin me heterot, he eivät ole sen vihaisempia kuin me heterotkaan. He eivät aja omia etujaan toisten yli sen enempää kuin me heterotkaan ja uskovina he eivät olen sen huonompia kuin me uskovat, poislukien he, jotka ovat ylempänä meitä kaikkia muita uskovia.
        Se kylmyys ja kovuus ja taitamattomuus, joka huokuu keskutelussa vähemmistöistä, ei varmasti saa yhtäkään vähemmistöön kuuluvaa lämpenemään sille asialle, mitä kovin sanoin esillä pidetään.
        Joskus tulee mieleen, että meillä on kyllä vastuu siitä, ketä me karkoitamme sanan ääreltä. Kun suuressa viisaudessamme julistamme tuomiota ( tietenkään itse sitä havaitsematta) ja kerromme ketkä kaikki ovat väärässä, ehkä itse kokee tehneensä oikein ja jos joku loukkaantuu tai poistuu paikalta, syy on luonnollisesti siinä toisessa ja siinä, ettei hän kestänyt omassa paatumuksessaan Jumalan sanaa. Tosi heppanen selitys ja kätevä, kun voi sysätä vastuun omasta taitamattomuudestaan sille toiselle ja paukutella henkseleitään, että on taas niin innolla saarnannut sanaa. Sädekehä suorastaan häikäisee...

        "Tulee hiukan sellainen olo, että jos muistat kertoa vähemmistöjen syntisyydestä joka välissä , asiat kohdallasi ovat kunnossa. Olet oikea uskova, ihan riippumatta siitä, miten tökerösti puhut toisista."

        Naulan kantaan. Todellakin tulee sellainen tunne, että jos ei koko ajan pasuuta tuota tuomiota nimenomaan homoille ja "homostelijoille", niin oma pelastus tuntuisi olevan menetetty. Jos miettii tätäkin sivustoa, niin olettaisin, että laajempaa lukijakuntaa koskevia syntejä olisi ihan tarpeeksi, mutta eipä niistä juuri täällä olla huolissaan. Johtuneeko siitä, että ne ovat niitä syntejä, joihin itse sortuu tämän tästä ja siksi niitä on kiusallista ottaa esiin? Jätetäänkö meidät muut heitteille?


      • Kuusenjuuret kirjoitti:

        "Tulee hiukan sellainen olo, että jos muistat kertoa vähemmistöjen syntisyydestä joka välissä , asiat kohdallasi ovat kunnossa. Olet oikea uskova, ihan riippumatta siitä, miten tökerösti puhut toisista."

        Naulan kantaan. Todellakin tulee sellainen tunne, että jos ei koko ajan pasuuta tuota tuomiota nimenomaan homoille ja "homostelijoille", niin oma pelastus tuntuisi olevan menetetty. Jos miettii tätäkin sivustoa, niin olettaisin, että laajempaa lukijakuntaa koskevia syntejä olisi ihan tarpeeksi, mutta eipä niistä juuri täällä olla huolissaan. Johtuneeko siitä, että ne ovat niitä syntejä, joihin itse sortuu tämän tästä ja siksi niitä on kiusallista ottaa esiin? Jätetäänkö meidät muut heitteille?

        Kovin paljon jokapäiväisempiä syntejä ei ole helppo pohdiskella, kun ne osuvat jokaisen kohdalle, myös niiden kohdalle, jotka "vaativat" parannuksen tekoa toisilta, jotta he olisivat kelvollisia.


      • Kuusenjuuret kirjoitti:

        "Tulee hiukan sellainen olo, että jos muistat kertoa vähemmistöjen syntisyydestä joka välissä , asiat kohdallasi ovat kunnossa. Olet oikea uskova, ihan riippumatta siitä, miten tökerösti puhut toisista."

        Naulan kantaan. Todellakin tulee sellainen tunne, että jos ei koko ajan pasuuta tuota tuomiota nimenomaan homoille ja "homostelijoille", niin oma pelastus tuntuisi olevan menetetty. Jos miettii tätäkin sivustoa, niin olettaisin, että laajempaa lukijakuntaa koskevia syntejä olisi ihan tarpeeksi, mutta eipä niistä juuri täällä olla huolissaan. Johtuneeko siitä, että ne ovat niitä syntejä, joihin itse sortuu tämän tästä ja siksi niitä on kiusallista ottaa esiin? Jätetäänkö meidät muut heitteille?

        "...laajempaa lukijakuntaa koskevia syntejä olisi ihan tarpeeksi, mutta eipä niistä juuri täällä olla huolissaan. Johtuneeko siitä, että ne ovat niitä syntejä, joihin itse sortuu tämän tästä..."

        Tällainen kuva on syntynyt noista joistakin uskovista. Heitä ei huoleta muiden - eikä omat syntinsä - mieluummin he jättävät tässä muut ihmiset heittelle. En tiedä, mikä heidät on noin sokaissut.


    • Ei se ole kiitollisuus vaan nimenomaan tuo miten ensin hyvin aloitit. Toisista välittäminen ja jakaminen . Se on valitettavasti aika kuollut aate nykyään vaikkakin, varmaan yksi ensimmäisiä mitä olemme kristittyinä lapsina saanneet Jeesuksesta lukea.

    • "ja "paremmalla" tarkoitan enemmän anteliaampia, rehellisempiä, ystävällisempiä, enemmän kaikkea hyvää – ilman yhtään oppituntia moraalista."

      -Näin hieno ajatus...

      " sillä juuri nämä pride-ihmiset ja muut vähemmistöt ovat useimmiten näitä kiittämättömiä ja vihaisia ihmisiä, jotka kaiken aikaa vaativat "oikeuksia", samoin kuin muu vihervasemmisto, kaikki pitää saada valmiiksi ja ilmaisena, eikä sekään riitä, aina pitää saada enemmän, "kun siihen kerran on oikeus" ja he mielestään ansaitsevat sen."

      --ja tässä toteutus...

      • "--ja tässä toteutus..."

        Öhöm.. ei kyllä ole. Mainitsin että juuri nuo ryhmät ovat esimerkkejä niistä jotka ovat kiittämättömiä. Näiden ihmisten pitäisi siis olla kiitollisia ollakseen'enemmän anteliaampia, rehellisempiä, ystävällisempiä, enemmän kaikkea hyvää'. Toki se on näin kaikkien muidenkin kohdalla, mutta kyllä sitä voi mainita tiettyjä ihmisryhmiä, jotka uhriutuvat ja ovat kiittämättömiä. Ajatus ei ole siis kadonnut minnekää. Jokaisen ihmisen on työstettävä tuota kiitollisuutta ihan itse. Mutta ei sitä voi lakaista maton allekaan, että tietyt ihmisryhmät ovat useimmiten uhriutujia ja kiittämättömiä, tästä hyvänä esimerkkinä on vihervasemmisto, jonka mukaan kaikki pahuus johtuu yhteiskunnallisista epäkohdista, eikä ihmisestä itsestään.


      • George_L kirjoitti:

        "--ja tässä toteutus..."

        Öhöm.. ei kyllä ole. Mainitsin että juuri nuo ryhmät ovat esimerkkejä niistä jotka ovat kiittämättömiä. Näiden ihmisten pitäisi siis olla kiitollisia ollakseen'enemmän anteliaampia, rehellisempiä, ystävällisempiä, enemmän kaikkea hyvää'. Toki se on näin kaikkien muidenkin kohdalla, mutta kyllä sitä voi mainita tiettyjä ihmisryhmiä, jotka uhriutuvat ja ovat kiittämättömiä. Ajatus ei ole siis kadonnut minnekää. Jokaisen ihmisen on työstettävä tuota kiitollisuutta ihan itse. Mutta ei sitä voi lakaista maton allekaan, että tietyt ihmisryhmät ovat useimmiten uhriutujia ja kiittämättömiä, tästä hyvänä esimerkkinä on vihervasemmisto, jonka mukaan kaikki pahuus johtuu yhteiskunnallisista epäkohdista, eikä ihmisestä itsestään.

        Tarkoitinkin, että uskova ihminen toteuttaa ajatusta käytännössä morkkaamalla vähemmistöjä. Jotenkin huonosti se istuu siihen "parempaan"...rehellisempi, ystävällisempi...
        Jos sanon nyt ihan rehellisesti, niin kuvauksesi vähemmistöistä on luvalla sanoen omituinen ja ylimielinen .


      • Niin tässä kannattaa jokaisen laittaa käsi sydämmelle. Olenko parempi kuin tuo tuossa ?

        Ihan lähtökohtana kannattaa aina mielestäni pitää mielessä se, että me uskovat , emme ole päteviä ketään tuomitsemaan.

        Kuten olen sanonut, asun täällä suomen raamattuvyöhykkeellä, tuttavia ja ystäväpiiriin kuuluu, ateisteja, helluntailaisia, lestaadiolaisia, varmaan jotain piilo körttejäkin ja sitten meitä kirkkouskovaisia .

        Äkkiseltään voisi ajatella, että eihän noin kirjavalla sakilla voi olla mitään yhteistä. On meillä ihmisyys ja halu parempaan.

        Ehkä ei siis kannattaisi tuhlata voimavaroja siihen, että tikulla kaivellaan erillaisuuksia vaan nimenomaan hyödyntää niitä vahvuuksia.


      • nähty.on kirjoitti:

        Niin tässä kannattaa jokaisen laittaa käsi sydämmelle. Olenko parempi kuin tuo tuossa ?

        Ihan lähtökohtana kannattaa aina mielestäni pitää mielessä se, että me uskovat , emme ole päteviä ketään tuomitsemaan.

        Kuten olen sanonut, asun täällä suomen raamattuvyöhykkeellä, tuttavia ja ystäväpiiriin kuuluu, ateisteja, helluntailaisia, lestaadiolaisia, varmaan jotain piilo körttejäkin ja sitten meitä kirkkouskovaisia .

        Äkkiseltään voisi ajatella, että eihän noin kirjavalla sakilla voi olla mitään yhteistä. On meillä ihmisyys ja halu parempaan.

        Ehkä ei siis kannattaisi tuhlata voimavaroja siihen, että tikulla kaivellaan erillaisuuksia vaan nimenomaan hyödyntää niitä vahvuuksia.

        "Ehkä ei siis kannattaisi tuhlata voimavaroja siihen, että tikulla kaivellaan erillaisuuksia vaan nimenomaan hyödyntää niitä vahvuuksia."

        -Juuri näin, jos haluaa rakentaa yhteyttä toisesta toiseen. Vain kunnioituksesta voi rakentua siltä erilaisten asioiden ja ajatusten, käsitysten yli. Vain olemalla samalla tasolla sen toisen kanssa, voi saavuttaa jotain. Olemalla alapuolella tai yläpuolella ei voi kohdata oikeasti.


      • Eerikatässämoi kirjoitti:

        Tarkoitinkin, että uskova ihminen toteuttaa ajatusta käytännössä morkkaamalla vähemmistöjä. Jotenkin huonosti se istuu siihen "parempaan"...rehellisempi, ystävällisempi...
        Jos sanon nyt ihan rehellisesti, niin kuvauksesi vähemmistöistä on luvalla sanoen omituinen ja ylimielinen .

        "Jos sanon nyt ihan rehellisesti, niin kuvauksesi vähemmistöistä on luvalla sanoen omituinen ja ylimielinen ."

        En minä nyt tietenkään tarkoita kaikkia vähemmistöjä, enkä sitä että kaikki niissä tietyissä vähemmistöissäkään olisivat kiittämättömiä, mutta useimmat ovat.

        Mutta vihervasemmistolaiset ovat yleensä niitä, jotka ovat niitä kiittämättömiä ja loukkaantuvat toisten puolesta levittäen tätä uhriutumis-ideologiaa ja istuttavat sitä näihin vähemmistöihin, näin tehden heistä kiittämättömiä, luonteeltaan pahoja ja käytökseltään rumia ihmisiä.

        " morkkaamalla vähemmistöjä"

        Morkkaamalla? Ei se ollut tarkoitukseni. Ihan oikeista havainnoista tässä on kysymys.

        "Jos sanon nyt ihan rehellisesti, niin kuvauksesi vähemmistöistä on luvalla sanoen omituinen ja ylimielinen ."

        No sitten olet väärin ymmärtänyt, tai et varmastikaan ole tietoinen ja tutkinut ja nähnyt tiettyjen ihmisryhmien käytöstä niin paljon kuin minä. Mitään omituista tai ylimielistä en nyt oikein ymmärrä, kun en tietenkään tarkoittanut kaikkia vähemmistöjä ja kaikkia jäseniä tietyissä vähemmistöissä.


      • George_L kirjoitti:

        "Jos sanon nyt ihan rehellisesti, niin kuvauksesi vähemmistöistä on luvalla sanoen omituinen ja ylimielinen ."

        En minä nyt tietenkään tarkoita kaikkia vähemmistöjä, enkä sitä että kaikki niissä tietyissä vähemmistöissäkään olisivat kiittämättömiä, mutta useimmat ovat.

        Mutta vihervasemmistolaiset ovat yleensä niitä, jotka ovat niitä kiittämättömiä ja loukkaantuvat toisten puolesta levittäen tätä uhriutumis-ideologiaa ja istuttavat sitä näihin vähemmistöihin, näin tehden heistä kiittämättömiä, luonteeltaan pahoja ja käytökseltään rumia ihmisiä.

        " morkkaamalla vähemmistöjä"

        Morkkaamalla? Ei se ollut tarkoitukseni. Ihan oikeista havainnoista tässä on kysymys.

        "Jos sanon nyt ihan rehellisesti, niin kuvauksesi vähemmistöistä on luvalla sanoen omituinen ja ylimielinen ."

        No sitten olet väärin ymmärtänyt, tai et varmastikaan ole tietoinen ja tutkinut ja nähnyt tiettyjen ihmisryhmien käytöstä niin paljon kuin minä. Mitään omituista tai ylimielistä en nyt oikein ymmärrä, kun en tietenkään tarkoittanut kaikkia vähemmistöjä ja kaikkia jäseniä tietyissä vähemmistöissä.

        Jos et tarkoita kaikkia vähemmistöjä, olisiko aihetta tarkentaa sitä sanomaasi. Nyt annoit kuvan, että vähemmistöt....
        Onnellisia ja kiitollisia ihmisiä on ihan joka ihmisryhmässä ja sitten on niitä vihaisia ja vähemmän kiitollisia. Ei ole olemassa ihmisryhmää, joka on vain vihainen ja vähemmän kiitollinen. Vastakkainasettelu ei koskaan ole järkevää, koska mikään ryhmä ei ole niin yhtenäinen, etteikö sen sisälle mahtuisia erilaisuutta.
        Ei-uskovien esittäminen jotenkin vihaisiana ja epäkiitollisina ja uskovien kiitollisisna on aika vääristynyt kuva.
        Voi hyvin olla, että ymmärsin väärin kommenttisi tässä aloituksessa ja tarkoitit jotain muuta kuin miltä se minun silmääni näytti.


      • Eerikatässämoi kirjoitti:

        "Ehkä ei siis kannattaisi tuhlata voimavaroja siihen, että tikulla kaivellaan erillaisuuksia vaan nimenomaan hyödyntää niitä vahvuuksia."

        -Juuri näin, jos haluaa rakentaa yhteyttä toisesta toiseen. Vain kunnioituksesta voi rakentua siltä erilaisten asioiden ja ajatusten, käsitysten yli. Vain olemalla samalla tasolla sen toisen kanssa, voi saavuttaa jotain. Olemalla alapuolella tai yläpuolella ei voi kohdata oikeasti.

        Niin eikähän tuo mene edes reaalielämässä niin, että joku on alapuolella ja joku yläpuolella. On ihan tyhmää väittää, että joku usko tekee ihmisestä automaattisesti paremman. Ei se niin mene. Kyllä kaikissa terveissä ihmissä on tuo ominaisuus, pyrkimys parempaan ja jopa tietynlainen uhrautuvaisuus yhteisen hyväksi. Tuo pätee ihan maailmanlaajuisesti ja ihonväriinkatsomatta, puhumattakaan uskonnosta.


      • nähty.on kirjoitti:

        Niin eikähän tuo mene edes reaalielämässä niin, että joku on alapuolella ja joku yläpuolella. On ihan tyhmää väittää, että joku usko tekee ihmisestä automaattisesti paremman. Ei se niin mene. Kyllä kaikissa terveissä ihmissä on tuo ominaisuus, pyrkimys parempaan ja jopa tietynlainen uhrautuvaisuus yhteisen hyväksi. Tuo pätee ihan maailmanlaajuisesti ja ihonväriinkatsomatta, puhumattakaan uskonnosta.

        Niin se on. Ihmisellä on luontainen tarve hyvään ja auttamiseen. Ei se ole vain jonkun ryhmän yksityisomaisuutta.


      • Eerikatässämoi kirjoitti:

        Jos et tarkoita kaikkia vähemmistöjä, olisiko aihetta tarkentaa sitä sanomaasi. Nyt annoit kuvan, että vähemmistöt....
        Onnellisia ja kiitollisia ihmisiä on ihan joka ihmisryhmässä ja sitten on niitä vihaisia ja vähemmän kiitollisia. Ei ole olemassa ihmisryhmää, joka on vain vihainen ja vähemmän kiitollinen. Vastakkainasettelu ei koskaan ole järkevää, koska mikään ryhmä ei ole niin yhtenäinen, etteikö sen sisälle mahtuisia erilaisuutta.
        Ei-uskovien esittäminen jotenkin vihaisiana ja epäkiitollisina ja uskovien kiitollisisna on aika vääristynyt kuva.
        Voi hyvin olla, että ymmärsin väärin kommenttisi tässä aloituksessa ja tarkoitit jotain muuta kuin miltä se minun silmääni näytti.

        "Onnellisia ja kiitollisia ihmisiä on ihan joka ihmisryhmässä ja sitten on niitä vihaisia ja vähemmän kiitollisia. Ei ole olemassa ihmisryhmää, joka on vain vihainen ja vähemmän kiitollinen."

        Näin on, mutta toisissa ihmisryhmissä on selkeästi suurin osa vihaisia ja vähemmän kiitollisia, yksilötasolla eroja on sitten toki aina.

        "Ei-uskovien esittäminen jotenkin vihaisiana ja epäkiitollisina ja uskovien kiitollisisna on aika vääristynyt kuva."

        Näin en ole tehnytkään. On olemassa paljon kiittämättömiä uskovia, ja kiitollisia uskosta osattomia.


      • George_L kirjoitti:

        "Jos sanon nyt ihan rehellisesti, niin kuvauksesi vähemmistöistä on luvalla sanoen omituinen ja ylimielinen ."

        En minä nyt tietenkään tarkoita kaikkia vähemmistöjä, enkä sitä että kaikki niissä tietyissä vähemmistöissäkään olisivat kiittämättömiä, mutta useimmat ovat.

        Mutta vihervasemmistolaiset ovat yleensä niitä, jotka ovat niitä kiittämättömiä ja loukkaantuvat toisten puolesta levittäen tätä uhriutumis-ideologiaa ja istuttavat sitä näihin vähemmistöihin, näin tehden heistä kiittämättömiä, luonteeltaan pahoja ja käytökseltään rumia ihmisiä.

        " morkkaamalla vähemmistöjä"

        Morkkaamalla? Ei se ollut tarkoitukseni. Ihan oikeista havainnoista tässä on kysymys.

        "Jos sanon nyt ihan rehellisesti, niin kuvauksesi vähemmistöistä on luvalla sanoen omituinen ja ylimielinen ."

        No sitten olet väärin ymmärtänyt, tai et varmastikaan ole tietoinen ja tutkinut ja nähnyt tiettyjen ihmisryhmien käytöstä niin paljon kuin minä. Mitään omituista tai ylimielistä en nyt oikein ymmärrä, kun en tietenkään tarkoittanut kaikkia vähemmistöjä ja kaikkia jäseniä tietyissä vähemmistöissä.

        Kyse ei ole mistään vähemmistö ongelmasta, vaan suurinosa varmaan ihmistä on kuten täällä sanotaan "kulkenut niin kauaksi juurista, että niitä perusinhimillisyyden ja ihmisillisyyden iloja ei enää tunneta " Ennenmmin vain heilutaan somessa jne. no pääasia, että siellä ollaan vaikka samaan aikaan , ihan oikeasti olisi oikeaakin tekemistä.

        Kyseessä on jonkinlainen valheellinen maailma jossa voit tuntea itsesi hyvinkin tärkeäksi, periaateessa tekemättä mitään mutta tuo maailma ei ole pelkkien vähemistöjen maailma, tai sanotaan näin, mikäli ymmärsin, ei pelkästään ateistien tai homojen maailma, kyllä siihen sortuu moni todella uskovaisena itseään pitävä.


      • nähty.on kirjoitti:

        Kyse ei ole mistään vähemmistö ongelmasta, vaan suurinosa varmaan ihmistä on kuten täällä sanotaan "kulkenut niin kauaksi juurista, että niitä perusinhimillisyyden ja ihmisillisyyden iloja ei enää tunneta " Ennenmmin vain heilutaan somessa jne. no pääasia, että siellä ollaan vaikka samaan aikaan , ihan oikeasti olisi oikeaakin tekemistä.

        Kyseessä on jonkinlainen valheellinen maailma jossa voit tuntea itsesi hyvinkin tärkeäksi, periaateessa tekemättä mitään mutta tuo maailma ei ole pelkkien vähemistöjen maailma, tai sanotaan näin, mikäli ymmärsin, ei pelkästään ateistien tai homojen maailma, kyllä siihen sortuu moni todella uskovaisena itseään pitävä.

        "Kyse ei ole mistään vähemmistö ongelmasta,"

        Ei tietenkään ole! Tiettyihin vähemmistöryhmiin ja suurempiinkin ihmisryhmiin on vain viljelty tätä uhriutumista - josta seuraa kiittämättömyyttä yms.


      • George_L kirjoitti:

        "Kyse ei ole mistään vähemmistö ongelmasta,"

        Ei tietenkään ole! Tiettyihin vähemmistöryhmiin ja suurempiinkin ihmisryhmiin on vain viljelty tätä uhriutumista - josta seuraa kiittämättömyyttä yms.

        Ja höpö, höpö. Tuo on vaan ihan sinun mielipide , eli se mitä haluat nähdä.


      • homoagendaa
        George_L kirjoitti:

        "Kyse ei ole mistään vähemmistö ongelmasta,"

        Ei tietenkään ole! Tiettyihin vähemmistöryhmiin ja suurempiinkin ihmisryhmiin on vain viljelty tätä uhriutumista - josta seuraa kiittämättömyyttä yms.

        5. Homojen on tietoisesti otettava uhrin asema vaikka ovat haastajia.
        6. On vedottava kaikessa syrjintään samoin kuin metodisesti maahanmuuttajat rasismiin.


      • homoagendaa kirjoitti:

        5. Homojen on tietoisesti otettava uhrin asema vaikka ovat haastajia.
        6. On vedottava kaikessa syrjintään samoin kuin metodisesti maahanmuuttajat rasismiin.

        Minkäköhän roolin sinä nyt otat? Teetkö sen tietoisesti?


      • George_L kirjoitti:

        "Kyse ei ole mistään vähemmistö ongelmasta,"

        Ei tietenkään ole! Tiettyihin vähemmistöryhmiin ja suurempiinkin ihmisryhmiin on vain viljelty tätä uhriutumista - josta seuraa kiittämättömyyttä yms.

        Toisekseen muuten tulipahan vaan mieleeni, niin sellainen ihan pesunkestävä vaikkapa ateisti niin ei miellä tuota kiittämättömyyttä samalla tavalla kuin uskovaiset sen ymmärtävät. Kun hänellä se maailman katsomus perustuu ihan tyystin eriasioihin ja toki ne mitä ystävä piirissä ovat, ovat ihan hyviä ihmisiä jne. mutta mistä heidän pitäisi olla kiitollisia, ymmärrän senkin. Jos ei usko mihinkään ja on omasta mielestään oman onnensa seppä niin ketä pitäisi kiittää ? Itseäänkö ?

        No ne ateistit mitä tunnen, eivät tee tuota ja kuten totesin montaa kovinkin uskossaan itseään pitävänä ylempänä , suurinosa ihan mukavia ihmisiä ja inhimillisiä sellaisia.


      • nähty.on kirjoitti:

        Toisekseen muuten tulipahan vaan mieleeni, niin sellainen ihan pesunkestävä vaikkapa ateisti niin ei miellä tuota kiittämättömyyttä samalla tavalla kuin uskovaiset sen ymmärtävät. Kun hänellä se maailman katsomus perustuu ihan tyystin eriasioihin ja toki ne mitä ystävä piirissä ovat, ovat ihan hyviä ihmisiä jne. mutta mistä heidän pitäisi olla kiitollisia, ymmärrän senkin. Jos ei usko mihinkään ja on omasta mielestään oman onnensa seppä niin ketä pitäisi kiittää ? Itseäänkö ?

        No ne ateistit mitä tunnen, eivät tee tuota ja kuten totesin montaa kovinkin uskossaan itseään pitävänä ylempänä , suurinosa ihan mukavia ihmisiä ja inhimillisiä sellaisia.

        Voihan sitä olla kiitollinen elämästä, ystävistä, puolisosta, lapsista, koirista, kissoista, kauniista päivästä.... vaikka ei uskossa olekaan ja osoita kiitostaan jonnekin "henkimaailmaan"


      • Eerikatässämoi kirjoitti:

        Voihan sitä olla kiitollinen elämästä, ystävistä, puolisosta, lapsista, koirista, kissoista, kauniista päivästä.... vaikka ei uskossa olekaan ja osoita kiitostaan jonnekin "henkimaailmaan"

        No suurinosahan ateisteista ei todellakaan ole sellaisia mitä tällä palstalla näkee ;) he eivät siis käytä aikaansa huutelemmalla, että Jumalaa ei ole. Vaan pikemminkin kyse on siitä , ettei itse usko mutta toki jollakin tavalla kunnioittavat sitä jos joku uskoo.

        Elä ja anna muidenkin elää, ehkä kuvaa sitä parhainten .

        Ne ihan pesunkestävät ateistit mitä ystäväpiiriin kuuluu niin eivät tasan tarkkaan mieti uskon asioita kuten muutamat palsta-ateistit.


      • nähty.on kirjoitti:

        No suurinosahan ateisteista ei todellakaan ole sellaisia mitä tällä palstalla näkee ;) he eivät siis käytä aikaansa huutelemmalla, että Jumalaa ei ole. Vaan pikemminkin kyse on siitä , ettei itse usko mutta toki jollakin tavalla kunnioittavat sitä jos joku uskoo.

        Elä ja anna muidenkin elää, ehkä kuvaa sitä parhainten .

        Ne ihan pesunkestävät ateistit mitä ystäväpiiriin kuuluu niin eivät tasan tarkkaan mieti uskon asioita kuten muutamat palsta-ateistit.

        Tämä palstahan vääristää kuvaa ihmissuhteista. Tuolla livessä ollaan ihan mukavasti rinnakkain ja tullaan toimeen ja autetaan kaveria ihan riippumatta arvoista. Hätään vastataan ja yhdessä tehdään sitä parempaa huomista.


      • Eerikatässämoi kirjoitti:

        Tämä palstahan vääristää kuvaa ihmissuhteista. Tuolla livessä ollaan ihan mukavasti rinnakkain ja tullaan toimeen ja autetaan kaveria ihan riippumatta arvoista. Hätään vastataan ja yhdessä tehdään sitä parempaa huomista.

        No näin on mutta olen kyllä sitä mieltä, että jokin juttu sekin on jos pitää jossakin luterilaisuus palstalla riekkua puoli päivää, ettei Jumalaa ole. No ehkä on liikaa aikaa tai sitten jotenkin muuten vaan huonosti.


      • Sitten mennään tuohon toiseen ”oikeuteen”.

        ”…esimerkiksi lapset, jotka saavat mitä haluavat, ovat yleensä vähemmän onnellisia lapsia.”

        Eli kun joku saa paljon materiaa tai muiden palvelua, ilman että on tehnyt itse sen eteen mitään, ja pitää tätä asiaa ”oikeutenaan”, on oikeastaan itsekäs, piittaamaton ja ahne. Hän elää polkien muiden oikeuksia.

        Samoin se, että haluaa määrätä sitä, miten muiden ihmisten tulee elää, voidaan pitää tällaisena ”oikeutena”. Tämä taas liittyy vallanhimoon.

        ”…ihmisille kerrotaan jatkuvasti, että he ovat uhreja heidän kasvatuksensa vuoksi, heidän ryhmäänsä kohdistuneiden ennakkoluulojen vuoksi, aineellisen epätasa- arvon vuoksi, sen takia että he ovat naisia, ja monista muista syistä.”

        En ihan ymmärrä, mitä tällä haetaan takaa?

        Jos ihmiset elävät epäoikeudenmukaisessa yhteiskunnassa, jossa eri oikeuksia on annettu joillekin huomattavan paljon enemmän kuin toisille, niin eikö se ole aivan todellista? Seikka jonka jokainen huomaa ja tuntee, vaikkei kukaan siitä mitään sanoisi – esim. kun vallitsee rankka sensuuri.

        Miten sellaisen henkilön tulee suhtautua, jolle kerrotaan, ettei hän voi tehdä jotakin, koska hän on ”väärää” ryhmää – kuten väärä uskonto, väärän värinen iho, väärä sukupuoli, väärät mielipiteet jne. –voiko tällainen kokea ihminen kiitollisuutta?

        Kasvatuksen osuuteen sanon, että siinä voi olla oikeasti uhri tai sitten joku voi uhritua. Uhrituiminen tarkoittaa sitä, ettei ole kyennyt aikuistuessaan päästämään irti ja ottamaan omaa vastuutaan elämästään.

        Toki on käyttää uhriutumista hyväkseenkin. Kun alkaa nähdä joka puolella moraalittomia ihmisiä, vihaisuutta tai kokee muut uhkaavina, eikä mikään realiteetti tätä vähennä tai poista, todellakin ollaan uhriuduttu. Tällöin ollaan jo kaivettu ”puolustuspotero”, jonka turvin hyökätään kaikkea sellaista vastaan, minkä voi tulkita olevan ”vaarallista”.


      • nähty.on kirjoitti:

        No näin on mutta olen kyllä sitä mieltä, että jokin juttu sekin on jos pitää jossakin luterilaisuus palstalla riekkua puoli päivää, ettei Jumalaa ole. No ehkä on liikaa aikaa tai sitten jotenkin muuten vaan huonosti.

        Ainahan takana on jokin tarve. Tällainen palsta mahdollistaa sen oman pahan olon ja turhautumisen purkamisen. Ja myös sen, ettei ole mitään tekemistä tai ei osaa lähteä minnekään, on helppo istahtaa alas ja kertoilla palstalla "elämän totuuksia". Täällä on helppo ilkeillä ja pilkata toisia, siitä ei jää kiinni ja sitten voi kiillottaa sädekehäänsä tuolla live-elämässä. Täällä voi "saarnata" erilaisista asioista ja oma teksti jää jälkipolvien luettavaksi, on jätetty merkki.
        Monenlaiseen tämä palsta kelpaa.


      • Eerikatässämoi kirjoitti:

        Ainahan takana on jokin tarve. Tällainen palsta mahdollistaa sen oman pahan olon ja turhautumisen purkamisen. Ja myös sen, ettei ole mitään tekemistä tai ei osaa lähteä minnekään, on helppo istahtaa alas ja kertoilla palstalla "elämän totuuksia". Täällä on helppo ilkeillä ja pilkata toisia, siitä ei jää kiinni ja sitten voi kiillottaa sädekehäänsä tuolla live-elämässä. Täällä voi "saarnata" erilaisista asioista ja oma teksti jää jälkipolvien luettavaksi, on jätetty merkki.
        Monenlaiseen tämä palsta kelpaa.

        Totta, palsta kelpaa monenlaiseen. Vaikka tuohon, mistä kirjoitit.


    • Tässä aloitus alkuperäisenä tekstittämänäni videona:

      "Haluatko olla kurja, vihainen ja katkera? Harvat ihmiset haluavat, ja silti monet ihmiset ovat. Miksi? Koska monilla ihmisillä on yksi ensisijainen luonteenpiirre, joka johtaa onnettomuuteen. Ja sinun täytyy välttää sitä. Dennis Prager selittää."

      https://www.youtube.com/watch?v=fGl_4x8Ge7M

    • Kun tutkimme Raamattua, niin huomaamme, että Jumala on jopa tappanut kiittämättömiä ihmisiä, ja vieläpä tuhansittain jopa omasta kansastaan Israelista, ja "vain" ruuasta kiukuttelemisen vuoksi. Kts. esim. 4. Mooseksen luvun 21 alkupuoli...

      "Sentähden, koska me saamme valtakunnan, joka ei järky, olkaamme kiitolliset ja siten palvelkaamme Jumalaa, Hänelle mielihyväksi, pyhällä arkuudella ja pelolla; sillä meidän Jumalamme on kuluttavainen tuli." [Heprealaiskirjeestä]

      Herran pelko on totisesti viisauden alku. Jumala ei ilahdu kiittämättömyydestä!

    • Ensin ajattelin, että onpa ”George_L” kerrankin kirjoittanut hyvää tekstiä. Tuossa puolessa välissä ajattelin, että vaihtoipa omituiseen suuntaan ja sitten lopulta huomaisin, ettei se hänen ajatteluaan ollut ensinkään.

      ”…tehdä heistä parempia – ja "paremmalla" tarkoitan enemmän anteliaampia, rehellisempiä, ystävällisempiä, enemmän kaikkea hyvää – ilman yhtään oppituntia moraalista.” , ”Se on KIITOLLISUUS.”

      Kiitollisuus on merkittävä asenne. Miten monesta asiasta onkaan saanut olla kiitollinen. Mutta tulevatko ihmiset kiitolliseksi käskystä? Vai kumpuaako tuo syvemmältä – rakkaudesta? Miten siis saada ihmiset tuntemaan kiitollisuutta?

      Prager tuo kaksi hänen mielestään tärkeintä syytä, miksi ei koeta kiitollisuutta.
      ”Ensimmäinen syy on uhriutuminen. Kiittämättömyys aina johtaa tai tulee uhriutumisesta.” ja toinen syy ”…kiittämättömyys kulkee aina vihan mukana.”

      Uhrituminen käsitetään yleensä siten, että omaksutaan uhrin rooli, vaikkei sellainen ehkä olekaan. Uhriutuessa haetaan myös sääliä ja myötätuntoa muilta.

      ”Ihmiset, jotka pitävät itseään uhreina, ovat taipuvaisia uskomaan, että koska heitä on satutettu muiden toimesta, he voivat satuttaa muita.”

      Uhri ja uhrituminen ovat eri asioita. Jos joku kokee, että joku ideologia uhkaa jo niin paljon, että hän joutuu sen ”uhriksi”, kyse on juuri uhriutumisesta. Syy on ulkopuolella – toisinajattelijoissa tai toisin uskovissa.

      Jos todella joutuu kokemaan epäoikeudenmukaisuutta, vainoa tai jatkuvaa syrjintää, silloin on uhri – ei mikään uhriutuja.

      Tässä muutamia hyviä tutkiskelu kysymyksiä siitä, oletko uhriutuja:

      Tuntuuko, että maailma on usein sinua vastaan?
      Uskotko, että suurin osa ihmisistä on sinua vastaan ja tuntemattomilla ihmisillä on pääsääntöisestä pahat aikeet?
      Koetko itsesi väärin ymmärretyksi?
      Toisteletko itsellesi päivittäin, miten huono ihminen olet ja miten et ikinä onnistu missään?
      Tuntuko ettei kukaan ajattele sinua?

      Uhriutujat usein ovat armottomia itseään kohtaan, ja kohtelevat itseään kaltoin. Päihteet ovat yksi keino ylläpitää uhriutumista. Uhriutujien voi olla vaikeaa ottaa vastaan mitään hyvää toisilta, vielä vähemmän rakkautta.

      • GeorgeL

        "ja sitten lopulta huomaisin, ettei se hänen ajatteluaan ollut ensinkään."

        - Heh he... jos en ajattelisi noin ollenkaan, niin enpä kai oli suomentanut koko asiaa?


      • GeorgeL kirjoitti:

        "ja sitten lopulta huomaisin, ettei se hänen ajatteluaan ollut ensinkään."

        - Heh he... jos en ajattelisi noin ollenkaan, niin enpä kai oli suomentanut koko asiaa?

        Niin, toki sellaisia mieluummin suomentaa, joidenka ajatukset ovat lähellä omia. Eihän siinä mitään. Mutta eivät ne sinun ajatuksia ole, vaan tuon kirjoittajan. Niistä sitten voi olla samaa mieltä tai eri mieltä.


      • mummomuori kirjoitti:

        Niin, toki sellaisia mieluummin suomentaa, joidenka ajatukset ovat lähellä omia. Eihän siinä mitään. Mutta eivät ne sinun ajatuksia ole, vaan tuon kirjoittajan. Niistä sitten voi olla samaa mieltä tai eri mieltä.

        Samalla tavalla ajattelen.


    • Nuristahan voi vaikka kuinka pienistä asioista ja olla kiittämätön.
      Mutta on esimerkillisiäkin ihmisiä, jotka eivät ole kiittämättömiä suuristakaan asioista, Jotka tuovat esimerkillään toivoa muillekin, eivätkä valita pienistä.

      "Nicholas James Vujicic (s. 4. joulukuuta 1982) on australialainen saarnaaja ja puhuja. Hän syntyi ilman käsiä ja jalkoja harvinaisen oireyhtymän, tetra-amelia syndrooman takia. Lapsena hän kärsi masennuksesta, mutta tuli lopulta sinuiksi sairautensa kanssa ja 17-vuotiaana hän perusti Life Without Limbs -hyväntekeväisyysjärjestön. Vujicic on suorittanut kaksi taloustieteen korkeakoulututkintoa. Nykyään hän pitää puheita ympäri maailmaa ja keskittyy vähäosaisten asioihin.[1] Vujicic avioitui Kanae Miyaharan kanssa vuonna 2012. Heillä on kaksi lasta, 2013 ja 2015 syntyneet pojat. Kiyoshi James Vujicic ja Dejan Levi. [2] [3]"

      Kiittää voi joka tilassa. Olipa vähemmistönä, sairas tai raajarikko. Onnellisuus ei ole olotila, vaan suhtautumistapa. Se on vähän niin, kuinka asioihin suhtautuu. Itselläni olisi kyllä oppimista tässä asiassa.


      • "Onnellisuus ei ole olotila, vaan suhtautumistapa. Se on vähän niin, kuinka asioihin suhtautuu. "

        Tästä olen aivan samaa mieltä kanssasi.


    • viimeinen.tuomio.2

      "nähty.on
      27.11.2017 1:25
      Eerikatässämoi kirjoitti:
      Tämä palstahan vääristää kuvaa ihmissuhteista. Tuolla livessä ollaan ihan mukavasti rinnakkain ja tullaan toimeen ja autetaan kaveria ihan riippumatta arvoista. Hätään vastataan ja yhdessä tehdään sitä parempaa huomista.
      Näytä lisää
      No näin on mutta olen kyllä sitä mieltä, että jokin juttu sekin on jos pitää jossakin luterilaisuus palstalla riekkua puoli päivää, ettei Jumalaa ole. No ehkä on liikaa aikaa tai sitten jotenkin muuten vaan huonosti."

      Niinpä.

      Avain onnettomaan elämään ja ikuiseen sielun kadotukseen on vilkaista tätä palstaa ja lukea yksikin ketju :D Tulee ihan kenelle vaan halu oikaista pahimmat aivopierut ja hurskastelut, koska IHAN JOKAINEN KOMMENTTI on ihan toiselta planeetalta :D

      Tutkikaa sydäntänne, jos sellainen löytyy, niin tiedätte ihan tarkkaan, mistä puhun.

      Tätä parempi maailma ja onnellisempi elämä on tuolla ulkona, poissa netistä ja sen loputtomista kiusauksista sanoa se viimeinen sana sille toiselle hieman vähemmän uskovalle tai hurskaalle tai homolle tai heterolle jeesustelijalle. Sille ihmiselle, jolle ette näitä samoja pilkkalauseita nokatusten nähtyinä uskaltaisi sanoa. Selän takana nettiin heitettyinä kuitenkin välittömästi.

      Kuolemattoman sielunne olette jo myyneet tälle netille, ette ole vaan sitä huomanneet kaiken keskinäisen peukutuksen hurmion addiktoituneessa kerhossa ;D

      Paholainen löytää töitä jouteliaille kätösille. Harvemmin tämmöinen sanonta on niin osuva kuin Luterilainen-palstalla :D

      Oivallinen varoittava esimerkki myös itselle siitä, miten helposti tähän ääriliikkeen musta-valkoiseen hurmokseen menee mukaan, koska eihän ne maltilliset ja järkevät uskovaiset edes ole täällä ;D

      Taidan perustaa omat uskonnolliset nettisivut, koska pelkästään tämä palsta tuottaa Suomi24:lle aivan älyttömästi rahaa ja hurskastelu juupas-eipäs ei lopu ikinä :D

      Jokohan usko.vainen.fi on varattu? ;D

      • En sanoisi, että olen sieluni tälle palstalle myynyt, mutta totta on, että täällä on paljon haitallista ja turhaa. Minulle tämä on yksi tapa pitää yhteyttä uskoviin, koska tilanteeni nyt on sellainen, etten paljon pysty liikkumaan ulkomaailmassa. Tällä palstalla on mielestäni myös niitä maltillisia ja järkeviä uskovia ja heidän kanssaan keskustelu luo minulle uskovien yhteyttä. Täällä on myös niitä, jotka eivät usko tai epäilevät, mutta siitä huolimatta pystyvät keskustelemaan asiallisesti ja toisen mielipiteitä kunnioittaen. Kerro kun saat omat sivusi perustettua ja jos sinne saa tulla meikäläinenkin. 😊


      • viimeinen.tuomio.2
        Kuusenjuuret kirjoitti:

        En sanoisi, että olen sieluni tälle palstalle myynyt, mutta totta on, että täällä on paljon haitallista ja turhaa. Minulle tämä on yksi tapa pitää yhteyttä uskoviin, koska tilanteeni nyt on sellainen, etten paljon pysty liikkumaan ulkomaailmassa. Tällä palstalla on mielestäni myös niitä maltillisia ja järkeviä uskovia ja heidän kanssaan keskustelu luo minulle uskovien yhteyttä. Täällä on myös niitä, jotka eivät usko tai epäilevät, mutta siitä huolimatta pystyvät keskustelemaan asiallisesti ja toisen mielipiteitä kunnioittaen. Kerro kun saat omat sivusi perustettua ja jos sinne saa tulla meikäläinenkin. 😊

        Tottakai sinne saa tulla kaikki uskovat ja varsinkin epä-uskovat, koska sivuston perustamisen motiivi on sitten puhtaasti, vain ja ainoastaan, näkymättömän ja todistamattoman asian puolesta ja vastaan riitelyn kaupallinen hyödyntäminen ihmisten kuolemanpelon ja epätietoisuuden varjolla. Eikä sitä tarvitse edes mitenkään peitellä, koska lukemattomia esimerkkejä on.

        Eikä siihen tarvita edes lahkoa perustaa tai olla itse lainkaan usko.vainen. 7 miljardia kärpästä ei voi olla väärässä, vaan surisevat innolla, ei vaikka kertoisin puhtaasti itsekkäät rikastumismotiivini.

        Näinhän toimii mm. tämä usko.vainen jokapäiväisen ärsyke-vedättämisen keinoin ja hyvin toimii.


      • Kuusenjuuret kirjoitti:

        En sanoisi, että olen sieluni tälle palstalle myynyt, mutta totta on, että täällä on paljon haitallista ja turhaa. Minulle tämä on yksi tapa pitää yhteyttä uskoviin, koska tilanteeni nyt on sellainen, etten paljon pysty liikkumaan ulkomaailmassa. Tällä palstalla on mielestäni myös niitä maltillisia ja järkeviä uskovia ja heidän kanssaan keskustelu luo minulle uskovien yhteyttä. Täällä on myös niitä, jotka eivät usko tai epäilevät, mutta siitä huolimatta pystyvät keskustelemaan asiallisesti ja toisen mielipiteitä kunnioittaen. Kerro kun saat omat sivusi perustettua ja jos sinne saa tulla meikäläinenkin. 😊

        Täällä on aika monipuolinen valikoima eri näkemyksiä. Enemmän tyydyn lueskelemaan noita muita palstoja, tänne sitten kirjoittelen. Mutta jokaiselle löytyy aivan varmasti se oma juttu.


    • pro.rakkaus

      Fundisusko on avain onnettomaan elämään: tiukkapipoisuus, toisenlailla ajattevien lähimmäisten vihaaminen, toisten kyttääminen ja kadehtiminen riittää mainiosti heille oman elämänsä myrkyttämiseen.

    • mitäsoopaa

      Ainoa ajatus,mikä aloituksesta heräsi,oli se,että vaikkapa esimerkiksi väkivallan UHRIN,olisi oltava KIITOLLINEN kokemastaan!?!?!!! Miten kukaan voi tällaista sontaa edes kompata?!?! Uskovaiset, ottakaa päänne pois sieltä minne valo ei paista,kuten Jeesus käski! Mitä samarialainen teki tien vieressä makaavalle ja piestylle? Sanoi,että OLE NYT VÄHÄN KIITOLLISEMPI ÄLÄKÄ AINA VALITA JA UHRIUDU,vastuu omasta onnellisuudestasi on sinulla eikä pahantekijää saa ruveta syyttämään mistään,oma vikasi,mitäs kuljit tätä tietä,vai!? Taisi hoitaa potilaan kuntoon ja toivottavasti tekijä saatiin edesvastuuseen,mutta sitähän ei tarina kerro.. Mutta on tuo uskovaisuuden kaksinaismoralismi aivan yhtä pöyristyttävää luettavaa joka ikinen kerta! Yrittäkää ymmärtää,että kiitollisuus,joka on Jumalan mielenmukaista,on tasan aitoa ja Häneltä tulevaa,eikä ihmisen itsensä väkisin pumppaamien "kiitollisuuden" tunteiden aikaansaamaa ikinä! Alkakaa harrastaa jotain kilpailulajia, alkoholismia tai muunlaista masokismia-siinä tarvitaan itsensä psyykkaamista ja itselleen/todellisuudesta valehtelua ihan mielenterveyden sairauteen saakka kuten uskossannekin.

      • "Ainoa ajatus,mikä aloituksesta heräsi,oli se,että vaikkapa esimerkiksi väkivallan UHRIN,olisi oltava KIITOLLINEN kokemastaan!?!?!!!"

        No mitähän siellä päässä liikuu jos aloituksesta tuollaista tulee mieleen?


    • herrens_tiggare

      Legendaarinen Juhani Rekola (1916–1986) on kirjoittanut näin:

      "Meidän odotetaan olevan kiitollisia. Tarkemmin ei vaadita selitystä siitä, mistä meidän on oltava kiitollisia. Meidän on vain yleisesti oltava iloisia ja tyytyväisiä siihen nähden, mitä meillä on. Jos alkaa pohtia kiitollisuuden aiheita, paljastuu kohta, miten tämä vaadittu kiitollisuus rakentuu itsekkyydelle. Minun on oltava kiitollinen siitä, että asiani ovat paremmin kuin toisten ja että meidän tilanteemme on hyvä muihin verrattuna. Kun katson raajarikkoa, niin jos olen terve, minun on oltava kiitollinen siitä, etten itse ole sairas. Jos muualla on sota, on meidän oltava kiitollisia siitä, että meillä on rauha."

    • Toisaalta hyväosaiset vaativat huono-osaisia olemaan kiitollisia. Kiitollisuuden vaatimus on vallankäyttöä, jonka tarkoituksena on saada vähäväkiset pysymään hiljaa ja tyytymään osaansa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotipizza Hyllykallio

      Meniköhän jotain pieleen? Arveletteko, että lisää arvostusta teitä kohtaan?Arveletteko, että ei vaikuta myyntiä vähentäv
      Seinäjoki
      158
      3617
    2. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      33
      3488
    3. Mopomiitissä vakava loukkaantuminen

      IMATRAN mopomiitistä lauantai-iltana sairaalaan joutuneet kuljettajat ovat loukkaantuneet vakavasti, Kaakkois-Suomen pol
      Imatra
      199
      2508
    4. Mitä nainen ajattelet?

      Miten viettäisimme iltaa juuri nyt jos olisimme yhdessä?
      Ikävä
      140
      1140
    5. J-miehelle

      Miksi kaikki päättyi näin? Vain sinut olisin halunnut, on ikävä sua. Älä ajaudu väärille teille, olet mulle Rakas.
      Ikävä
      59
      1018
    6. Viikonlopun päätteeksi löytäisin

      paikkani sinun kainalossasi. Telkkarissa joku leffa, sarja, ehkä ihan mielenkiintoinenkin tai sitten ei enää jaksaisi ke
      Ikävä
      10
      971
    7. Minulla on poikaystävä!!!

      Uskokaa nyt jo! En halua vanhaa kääkkää!!!
      Ikävä
      144
      940
    8. Rupesin oikeasti odottamaan

      Että toteutuuko se meidän pusu ensiviikolla. Olisin niin onnellinen se merkitsisi paljon.
      Ikävä
      55
      880
    9. Niinhän se on nainen että me

      Kaikki vanhetaan ja muututaan toisenlaisiksi, lainatakseni vapaasti yhden vanhan kappaleen sanoitusta
      Ikävä
      42
      724
    10. Olihan sinun

      Kanssa nainen olemassa omanlainen vetovoima ja tietynlainen yhteenkuuluvuuden tunne. Se on helppoa myöntää.
      Ikävä
      40
      707
    Aihe