kaupungin työllistämisvelvoite

Täytän ensi vuoden alussa 58 vuotta,ja työni loppuu mahdollisesti ensi vuoden aikana.Sitten kun 500 päivää tulee täyteen niin onko kaupungilla jonkunlainen velvoite työllistää minut siksi aikaa että ansiosidonnaisen päivät nollautuvat?
Töissä olen ollut yhtäjaksoisesti vuodesta -85
Ilmoita

Työeläketietäjä ei pysty ottamaan kantaa eri työllistämismuotoihin. Otathan yhteyttä esim. kuntasi TE-toimistoon.
Ilmoita
Mikäli et saa työllistämisvelvoitetta kaupungilta niin sinulta puuttuu ehkä muutamma kuukausi lisäpäiväoikeudesta eli 59 v ja 1 kk kun 500 päivää alkaa, mikäli sinulla on sairauksia niin voit hakea sairasulomaa puuttuvat kuukaudet jos lääkäri ja kela myöntävät.
Mieelstäni kyllä sinulla on oikeus vaatia sitä työllistämisvelvoitetta ja siinä on oltava kovana että saa oikeutensa-
Ilmoita
Miksi kunnan pitäis sut palkata? Ja mihinkä hommaan? Ei kunnilla ole mahiksia kaikkia työttömiä (370000kpl) palkata kunnantaloille papruja pyörittämään.
1 VASTAUS:
Tuossa porukassa on muitakin, kun putkeen pääseviä , eivät kaikki 370 000 ole 58 vuotiaita. vuotiaita.
+Lisää kommentti
kyllä on kun 300 päivää työttömänä tulee täyteen niin pääset TYP palveluun. niinkuin minäkin teen 9 tunnin työpäivää 5 päivää viikossa kunnalle talonmies hommia yksityisen firman kautta. palkkaa saan työmarkkinatukea 560€ kuukaudessa ja kulukorvausta 9€ päivä.
Ilmoita
mutta ansiosidonnaisen päivän eivät nollaannu TYP palvelussa. itsekkin olen jo vuodenpäivät tehnyt ja vähän pahoin pelkään että loppuelämäni jumitan tässä koska jos lopetan menetän työttömyysturvan eli pitäisi pärjätä 0€ budjetilla. aika surullista kun edellesessä duunissa tienasin 8 tunnin työpäivällä 3400€ kuussa mutta tapaturman aiheutaman vamman takia en voinut enään siinä työssä jatkaa.
2 VASTAUSTA:
Saitko mitään vakuutuskorvauksia vammautumisesta?
sain ainoastaa fysikaalista kuntoutusta hetken mutta vetosivat sitten ettei työkyky ole alentunut tarpeeksi että olisin oikeutettu korvauksiin. kyseessä siis työtapaturma. olen tälläkin hetkellä työtoiminnassa vaikka minulla on voimassa olevia erikoislääkärintodistuksia että olen työkyvytön toistaiseksi siis käytännössä sairalomalla töissä etten menetä oikeuttani työmarkkinatukeen ja joudu realisoimaan kaikkea omaisuuttani. luulempa että päiväni ovat kyllä kohta luetut sen verran henkiselle puolelle käy rankaksi.
+Lisää kommentti
Täällä näköjään juksataan sinua.
Kun olet 57-60v olet velvoitetyön piirissä
Eli otat yht te-toimistoon kun 400pv täyttyy.
Kunnan on etsittävä sinulle velvoitetyöpaikka
ennenkuin 500pv täyttyy,Työn pitää alkaa heti
ensimmäisenä päivänä kun putoat ansiosidonnaiselta.
Työstä on maksettava työehto sopimuksen mukaista palkkaa.
Jos palkkasi on pienempi niin päiväraha ei putoa,mutta jos
suurempi päiväraha nousee.
Olen ollut jo velvoitetyössä kahdesti.Ja nollannut päiväni.
2 VASTAUSTA:
Kunta on velvoitettu, mutta laiska etsimään työpaikkaa. Varaudu siihen, että sinua kohdellaan kuin jätettä. Putosin itse työmarkkinatuelle ja kun mitään kaupungilta ei kuulununut, olin heihin uudelleen yhteydessä ja paperini löytyi ison kasan alta. Ainakaan Helsingissä ei tätä lakia noudateta. Parempi jos itse yrität etsiä paikan.
Millaisia kokemuksia tarkemmin sulla oli Helsingin kaupungin velvoitetyöstä. Olitko missä vaiheessa sinne kaupungille yhteydessä ennen Anssin päättymistä ja saitko siis ollenkaan sitä velvoitetyötä. Jos sait niin millaista ka oliko koulutustasi vastaavaa ja saitko tessin mukaista palkkaa. Millaisia kokemuksia muilla on Helsingin velvoitetyöllistämisestä?

Mulla ansiosidonnainen tulossa kesällä täyteen ja kyselen kokemuksia että tietäis miten pitäis menetellä. Oletan että koska laki on kuitenkin laki niin pakkohan se on täyttää myös Helsingin kaupungin.
+Lisää kommentti
Yli 35 vuotiaat työnhakijat voivat lopettaa työn löytämisestä haaveilemisen kokonaan. Ehkä korvaustoimisto antaa jonkun ilmaistyöpaikan jossa ketään viimeisestä 20 "harjoittelijasta" ei ole palkattu. Tosin sinähän voitkin olla se poikkeus jos teet oikein kovin ilmaiseksi töitä. No, eihän se ole kovin paljon paremmin alle 35 vuotiaillakaan kun palkka on 1200 kuussa. Sehän on melkein kuin ei palkkaa ollenkaan. Miksi Suomi on mennyt sellaiseksi että työstä ei saisi ansaita kunnon korvausta?
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

kaupungin työllistämisvelvoite

Täytän ensi vuoden alussa 58 vuotta,ja työni loppuu mahdollisesti ensi vuoden aikana.Sitten kun 500 päivää tulee täyteen niin onko kaupungilla jonkunlainen velvoite työllistää minut siksi aikaa että ansiosidonnaisen päivät nollautuvat?
Töissä olen ollut yhtäjaksoisesti vuodesta -85

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta