satunnaisen työn vaikutus eläkkeeseen/ verotukseen

Muuperi

Huomasin että täältä saattaisi saada vastauksen? Olen lisäpäivillä, ansiosidonnaisella,-56 syntynyt
Kerottu kassasta että keväällä 2018 kun täytän 62 voin jäädä eläkkeelle ilman varhais vähennystä.
Uskon heitä ja näitä keskusteluja, mutta jos minulla on mahdollisuus tehdä satunnaisesti joskus töitä, miten se vaikuttaa eläkkeeseen/ verottajaan? Sain täältä käsityksen että eläkkeestä ei menisi niin paljoa veroa kuin nykyisestä ansiosidonnaisesta, onko tuo oikein ymmärretty? Sen lisäksi hiukan hämää kun luin että hakiessani eläkettä se haetaan samalla myös ulkomailta järjestelmän suosiollisella avustuksella automaattimesti, tuleeko sieltä sitten ne kaikki versiot mitä on tullakseen, eikö tarvi itse nähdä vaivaa asian takia.? Mulla on Ruotsinlipun alta jotain kertymiä joista lähettävät kirjeitä että muistavat.
Jos tämä eläketietäjä osaisi tuohon satunnaiseen työhön edes vastata niin olisi se mukavaa, Ja jos muillakin on vastaavasta asiasta kokemuksia eli tietoa niin antaakaa julki. ...Kiitos ....

3

1015

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sait kassasta oikeaa tietoa eläkeoikeudestasi. Koska olet syntynyt ennen vuotta 1958, voit jäädä 62 vuotta täytettyäsi vanhuuseläkkeelle ilman varhennusvähennystä edellyttäen, että saat eläkkeen alkamista edeltävän kuukauden aikana työttömyysturvaa vähintään yhdeltä lisäpäivältä. Lisätietoa Ikääntyneiden työttömyysturvasta https://www.tyoelake.fi/elakkeet-eri-elamantilanteissa/ikaantyneiden-tyottomyysturva/#title .

      Kun vanhuuseläkkeesi on maksussa, voit työskennellä rajoituksetta, eivätkä työansiot vaikuta eläkkeesi määrään.

      Eläkettä Ruotsista haetaan samalla hakemuslomakkeella kuin Suomen eläkettä. Se mistä alkaen sinulla on oikeus Ruotsin eläkkeeseen, riippuu Ruotsin eläkelainsäädännöstä. Tässä lisätietoa eri maiden eläkkeistä https://www.tyoelake.fi/miten-haen-elaketta/lisatietoa-eri-maiden-elakkeista/#title . Aakkosellisesta luettelosta Ruotsin kohdalta löydät yhteistiedot, josta voit tiedustella eläkeoikeuttasi Ruotsista.

      Verotusasioissa ota yhteyttä verottajaan www.vero.fi .

    • Voiko_500_putki_katketa

      Muuttuuko asia esimerkiksi seuraavassa tapauksessa:
      - kun olen syntynyt 1957 ja hiljattain saanut potkut julkiselta sektorilta. Ammattiliitto suorittaa työttömyyskorvauksen 500 pvä. Omavastuu alussa oli 1 vko. 500 pvä täytyy ennen kuin täytän 62 vuotta ja näin ollen olen myös oikeutettu mainittuun jatkoaikaan.

      Miten on: jos minulle tarjotaankin yllättäen töitä tämän 500 päivän aikana.

      Katkeaako tämä 500 päivän putki?

      Epäilen ettei mahdollinen tarjottu työ kestä siihen saakka, että täytän 63v9kk, vaan työ saattaisi kestää vain muutaman kuukauden josta taas tulisi irtisanominen.

      Joutuisin uudelleen työttömäksi - ja edessä olisi 1 vko omavastuuta ja jälleen ammattiliiton työttömyyskorvaus mutta se ei ehtisikään tulla 500 pvä täyteen lisäpäiviä jotta pääsisi 62 vuotiaana varhennetulle varhaiseläkkeelle.

      Onko olemassa jokin sääntö, jonka jälkeen menettämättä työttömyysturvaa "ei olisi velvollinen ottamaan vastaan epävarmaa työpaikkaa ( varsinkaan pienemmällä ansiolla ) " ja joka selvästi huonontaisi tulevaa tilannettani. Onko se raja "täyttäessäni 61 vuotta" vai onko sellaista rajaa olemassakaan?

      En edes uskonut joutuvani työttömäksi koska olen hyvin työorientoitunut. Pidin irtisanomistani loukkauksena ja "tekaistut syyt siihen eli "tuta"-syyt. Lisäksi olen akateemisesti koulutettu.

    • Kysymyksesi koskevat työttömyysturvaa, joten käänny TE-toimiston tai oman työttömyyskassasi puoleen näissä kysymyksissä. Työeläketietäjä ei ota kantaa työttömyyspäivärahan maksuun liittyviin kysymyksiin tai työttömän velvollisuuteen vastaanottaa työtä eri tilanteissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe