Itsemurha lastenkodissa

Minä1999

Sain juuri kuulla että kaverini on menehtynyt itsemurhan johdosta lastenkodissa. Sanattomaksi vetää. En tiedä miten tätä pitäisi käsitellä.

5

857

Vastaukset

 • Lääkkeilläkö?

 • Voin suoauitella rivittrillaila 2mggng

 • Hei nimimerkki, Minä1999

  Otan osaa suruusi. Raskas tilanne. Toivottavasti sinulla on ollut joku tukenasi näinä ensimmäisinä päivinä, omat vanhemmat tai ystävä tai joku muu läheinen. Mietit miten käsitellä kaverin kuolemaa, itsemurhaa. Ensimmäinen asia on, että älä jää yksin. Ja surun ja tämän monenlaisia kysymyksiä nostavan asian käsittely on tärkeää. Juttele siitä, kuka tai ketkä ovatkaan niitä kenen kanssa voit puhua turvallisesti ja luottamuksellisesti. Puhu, kirjoita, piirrä, keksi itsellesi sopivia tapoja purkaa mielessäsi olevia ajatuksia ja murhetta. Voit mennä koulun terveydenhoitajan tai psykologin tai kuraattorin luokse tai seurakunnan nuoriso-ohjaajan luo. Huolehdi itsestäsi.

  Lämpimin ajatuksin,
  Pirkko-pappi

  • Seurakunnan nuoriso ohjaajille surusi aihe on liian raskas.


 • Todella todella todella ikävää!!! Mutta haluan vain sanoa, että et masentuisi. NO onpa hyvä apu "älä masennu" onpa helppoa. Mutta oikeesti. Elämä ei oo makeeta suklaata se voi olla välillä väkevääkin ja todella väkevää. Olen kokenut itse todella paljon myös. Olen itse masentunut. Mutta jatkan elämistä koska minulla on rakkaita ihmisiä. Ystävät. En rakasta vanhempia, mutta olen aivan järkyttävän kiitollinen, että synnyin ja muustakin vaikka haluaisinkin itse tehdä itsemurhan. Elän ja kidun. Mieluimmin se kun satuttaisin toisia ihmisä Tälläinen minä olen. Kaverisi valitsi helpomman vaihtoehdon. Ja tuotti muille tuskaa. Mutta on hänelläkin oli syitä varmaankin. Häntä ei voi syyttää myöskään koska se oli hänen elämä. Hänkin varmasti rakasti rakkaita, mutta ei riittänyt voimia taistella ongelmien kanssa. Sille ei voi mitään... mennyttä on mennyttä, mutta sinä voit ainakin muuttaa elämää. Nyt on nyt ja huominen on huomenna ja sinä päätät mitä teet. Elämä on sinun käsissäsi.

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.