Bitcoin -vero

KANSALAlNEN

Virtuaalisen valuutan bitcoin arvo on nyt korkealla ja monet onnekkaat siihen sijoittaneet leipovat nyt itsestään miljonäärin. Myydessä ei aina huomioida verotusta ja monelle veroseuraamus on yllätys. Oikea-aikainen verosuunnittelu (verojen laillinen välttäminen) on hyvä tehdä huolellisesti ennen myyntiä. Tässä yksi suosituimmista verojuristin suosittelemista.

Sinä olet henkilö A ja ystäväsi henkilö B. A myy esim. 100 000 EUR arvosta bitcoineja henkilölle B. Myynti tapahtuu velaksi, josta tehdään velkakirja. Kaupasta tehdään kauppakirja, josta ilmenee että B on ostanut ko. päivänä x kpl bitcoin henkilöltä A ja maksu on suoritettu kaupantekohetkellä.

Seuraavana päivänä henkilö B myy ostamansa bitcoinit takaisin henkilölle A. Kaupasta tehdään uusi kauppakirja. Henkilö B maksaa velkansa (EUR) henkilölle A. Bitcoin on todennäköisesti hieman noussut tuona vuorokauden aikana ja tästä syntyy henkilölle B muutaman satasen tappio (ei verotettavaa voittoa, ei ilmoitusta verottajalle).

Henkilölle A syntyy vastaavan summan edestä verotettavaa voittoa (esim. 1000 EUR). Tämä on pääomatuloa. Veroprosentti on 30 000 euroon saakka 30 % ja sen jälkeen 34 %. Voitosta 1000 EUR maksetaan veroa 300 EUR.

Mikäli bitcoinit on ostettu esim. 2013 niin suoraan myydessä syntynyt voitto olisi ollut laskennallisesti 95 000 EUR (ostohinta 5000 EUR), josta veroa olisi mennyt 29 600 EUR.

Verosuunnittelulla säästetään noin 25 000 EUR.

Löysin verovinkin bitcoinpankki.fi keskustelupalstalta.

5

429

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pihviä_etsimässä

      Henkilö A on siis ostanut vuonna 2013 bitcoinit 5000 eurolla ja myynyt ne vuonna 2017 B:lle 100000 eurolla. Verotuksellisesti kauppa on sulkeutunut ja voittoa tuli 95000. Hankintameno-olettama voi keventää voiton 80000 euroon.

      Seuraavan päivän uusi kauppa on aivan erillinen asia, jonka perusteella A omistaa uuden erän bitcoineja. Myöskään B:n mahdollinen tappio tai voitto eivät vaikuta A:n verotukseen.


      Mikä tässä järjestelyssä siis oikein keventää veroa?

    • MarttiSahtivaari

      Luulen että tässä ajetaan tätä takaa. Kauppa A->B ja B->A ovat kahdenkeskinen "sisäpiirikauppa", josta ei siirry tietoa eteenpäin. Kauppojen jälkeen A:lla on myytävissä n. 100 000 EUR edestä bitcoineja pienellä voitolla. Kaupan hän voi ilmoittaa verottajalle, jolloin ei synny pimeää myyntiä (ilmoittamatta jättäminen). Verottaja on tyytyväinen ilmoituksesta ja verojen maksusta (300,-). Henkilö A:n osalta ei synny aihetta lisäselvitykselle.
      Ostokuitissa B:n osalta voi olla kuitille asetettavat minimitiedot, mutta siinä määrin vähäiset että myyjän selvittäminen/tavoittaminen ei onnistu (prepaid). Tämä ei ole laitonta ja henkilö A ei ole asiasta vastuussa verottajalle. Tässä järjestelyssä ei myöskään ole "kuittitehtailua", asiakirjaväärennöksiä.

      Tuon jos vielä pyöräyttää ringissä 3-4 ystävän kautta, niin ei synny edestakaisin tehtyä kauppaa. Tällaisissa kaupoissa kenenkään osallisen verottajalle "avautumatta" on viranomaisten vaikea selvittää mitään jos vielä tilitkin ovat anonyymejä. Kun vielä käytetään dynaamisia tilejä, joissa osoitetieto katkeaa niin asioiden selvittäminen on vaikeaa, käytännössä mahdotonta. Ainakin niin että ketään saisi rikosoikeudelliseen vastuuseen. Kolmen vuoden kuluttuahan nuo perimättömät verot vanhenevat. Jos jonkun muun asian yhteydessä jotain tulee esille niin maksuvelvollisuutta ei osallisille tule.

      Me tavalliset tallaajat emme valitettavasti osaa tällaisia järjestelyjä ja maksamme verot aina kalleimman mukaan.

      ps.
      Olen ymmärtänyt että Espanjan matkalla voi avata tilin sikäläiseen pankkiin. Kun bitcoinit myy kotiin palattuaan ja ottaa eurot tuonne, voi niitä nostella käteisellä seuraavalla matkallaan täysin verovapaasti. Espanjassa bitcoinien myynti on verovapaata.
      Jos siirtoja/nostoja tekee kotimaasta, astuvat ne verotuksen piiriin.

    • keisarinvaatteet

      louhinta on ansiotuloa!!!!! myynti ja osto pääomatuloa. louhit sitten 1 bitcoinin ja kurssi on vaikka 20 000e niin tosta osasta ansiotulovero maksuun , aivan sama kun saisit firmasta 20 000e lopputilin , eihän se veroa poista että et käytä tuota saatua rahaa. ilmoittamatta jättäminen on petos ......kaikki tulot ovat suomessa verotettavaa tuloa vaikka myisit ilmaa 20 000e niin vero on tosta maksettava.

      tulee aika kova paikka kun louhit 3 bitcoinia ,kurssiin 75000e ja kun hyöty pamahtaa koneellesi ( hallintaasi ) , tuleekin sen jälkeen mikä tahansa buki, romahdus, ym änkytys / kyykytys, niin verottaja vaatii omansa, ei se veroa poista että olit hölmö.

      myöskään siitä kun joku toinen taavi suomaalainen ostaa 75000e bitconeja ,torni hajoaa, niin vähennyksiä ei saa tehdä.

      • 1932isppappaVaan

        ootko jotenkin kateellinen, pieni provosointi vaan.

        mua ei kiinnosta pätkääkään muiden tulot, elämä on lyhyt ja siitä pitää nauttia


    • naapurilla-bitkoineja

      olipa hassu aloitus.
      minä ostaisin tavaraa ja sillä sipuli.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe