4G-yhteyteen lisää henkeä

MökinAsukki

Millaisella lisäantennilla voisi saada kännykän toimimaan huonossa kentässä paremmin? Mökkini on alueella jossa 4G-yhteyteen ei saada DNA:n ja Elisan yhteyksillä riittävää signaalia. Elisalla puhe pätkii, 3G-asetuksilla se korjaantuu, mutta datayhteyden siirto läppärille 4G:llä ei onnistu kun satunnaisesti, eli iltalehtien luku on raivostuttavaa. Elisan chattipalvelu levittelee käsiään ja yrittää sönköttää.... ja lopulta sanoo että suosittelelee toisen operaattorin liittymää. DNA yhteys vaimon Lumialla on suunnillen OK, mutta esim. poikani i Phonelal heikko, Aiemmalla omalla Lumiallani ja nykyisellä AndroidiNokiallani suunnillen sama taso. Pihalla muutaman metrin etäisyydellä mökistä tilanne on parempi, puhe ei katkeile, ja nettiyhteysmittarit näyttävät 5...10 Megaa. Mökissä enimmäkseen paria-kolmea Megaa.
Eli luultavasti ajonkinlainen lisäantenni korjaisi tilannetta. Millainen?
Kiitos neuvoista.

3

334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha aihe, mutta kun kukaan ei ole vastannut ja taitaa toisilla olla edelleen ajankohtainen.

      Yhtä vastausta tuohon ei ole ja paremmat maksaa reilummin. Jos haluaa mökille pätkimättömät puheyhteydet ja datan, niin saahan sen.

      Puhelin pitää valita sellaiseksi että tukee VoWifi (ja VoLTE). Mielellään sellainen jota operaattori tukee :) Kaikkia ei tueta, joskin tilanne muuttuu. Seuraavaksi mökille 4G reititin ja katolle antenni ( kaapeli reitittimen ja antennin väliin). Tuossa kun nyt jotenkuten 4G toimii, niin ulkoisella ja sopivan korkealla olevalla antennilla toimii oikein hyvin. Ehkä riittäisi ympärisäteilevä MIMO (josta lähtee kaksi antennikaapelia reitittimelle). Suuntaavan kanssa pitää vähän enemmän miettiä mistä se signaali löytyy, mutta toiminee myös paremmin, kun vain suuntaa oikein.

      Ulkoisen antennin ja sisällä olevan WLAN-verkon kanssa saa sitten pätkimättömät puhelut. (Itse käytin tuota tekemällä toisen operaattorin kännykästä hotspotin ja sitten puhelu meni ViWifin kautta, kun toisella parempi kenttä.) Toisessa päässä sitä VoLTE tai VoWifi:n käyttöä ei huomaa, kun vain data kulkee.

      Saa samalla kulkemaan niin puheen kuin datan mökillä.

    • dkdjnvc

      Ensimmäinen toimenpide ostaa joka operaattorin prepaid simin, säätää luurista 4G peittokartat ei vieläkään luetettavia. Kotimokkulat ovat parempia kuin kannettavat akuilla. Kokeilisin telian prepaidia,tässä tapauksessa.

      • Tuo kolmen operaattorin prepaid-korttien hankkiminen tuli itse kanssa tehtyä. Sillä hetkellä oli mulla huonoin käytössä. Tällä hetkellä tilanne ei ole niin selvä. Riippuu puhelimen tyypistä. Jos tulee LTE-A:ta niin toinen operaattori ja yhdellä taajuudella taas toinen.

        Kun tietää missä tukiasema on, niin maaston korkeuden selvittäminen seuraava homma. Tällä kun katson, niin 1800 MHz tukiasemalle on pieni kallio välissä. https://www.solwise.co.uk/wireless-elevationtool.html

        Se kallio selittänee, miksi vastaanotto toimii, mutta lähetysnopeus jää matalaksi. Matkaa sinne tukiasemalle on 2,3 km tai vastaavaa. Parvekkeella ja tukiaseman puolella toimii paremmin kuin alempana maantasolla. Muutoin sinne puoleen väliin tukiasemaa on melko tasaista ja esteetön näkymä. Pelkkä 800 MHz tukiasema on lähempänä ja se kuuluu hyvin, mutta virittelyn ilosta tutkin miten saan LTE-A varustettuun tukiasemaan paremman yhteyden. Pitänee käydä ostamassa mastoputkelle kiinnikkeet ja katsoa miten signaali paranee, kun antennia nostaa. Nyt sopivasti peltikaton räystään "varjossa, jotta 800 MHz signaali ei pääse niin hyvin antennille. Kokeammalle nostaessa paneeliantennin suuntaavuus ei ehkä riitä (ei ole halpa, mutta ei silti hyvä antenni). 4G reitittimen kanssa se antenni kumminkin toimii selvästi paremmin kuin kännykkä vastaavassa paikassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5450
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3497
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1622
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1564
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1038
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe