Oikeustajun mukaiset rikosten rangaistukset

mielipiteensäpahoittaja

Kansan oikeustajun mukaiset rangaistukset väkivaltarikoksista olisivat seuraavanlaisia:

Murha; elinkautinen rangaistus, joka istuttaisiin kokonaan eli vanki ei vapautui koskaan enää, ellei sitten armahdettaisi esim. terveydellisistä syistä.

Tappo; vähintään 12 vuotta vankeutta maksimin ollessa 24 vuotta. Hyväkäytöksinen istuu tästä puolet, ellei ole jo aiemmin tuomittu väkivaltarikoksesta, jolloin istuu ainakin 3/4 osaa tuomiostaan.

Törkeä pahoinpitely; vähintään 2 vuotta vankeutta maksimin ollessa 12 vuotta. Hyväkäytöksinen istuu tästä puolet.

Raiskaus; vähintään 4 vuotta vankeutta maksimin ollessa 12 vuotta. Näitä voitaisiin pitää pitempään vankeudessa kuin puolet, jollei olisi saanut hoitoa seksuaaliseen häiriökäyttätymiseensä. Ilman hoitoa istuisi siis koko tuomionsa.

Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö; vankeutta vähintään 6 kk ja maksimissaan 10 vuotta. Jos teossa käytetty vakavaa väkivaltaa, rangaistus yhdistetään tuomiossa törkeän pahoinpitelyn kanssa, jolloin voidaan tuomita 15 vankeutta maksimissaan. Teon uusija istuu koko tuomionsa.

Tavallinen pahoinpitely, jossa käytetty jotakin asetta tai muuta astaloa. Vankeutta vähintään 6 kk ja maksimissaan 4 vuotta. Jollei astaloa, niin rangaistus olisi sakkoa tai vankeutta 2 vuotta.

Ainoastaan lievästä pahoinpitelystä olisi rangaistus pelkästään sakkoa. Lähisuhde väkivaltaa pidettäsiin kuitenkin ankaroittamisperusteena, jolloin laissa olisi minimisakkorangaistus 60 päiväsakkoa.

6

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eiköniin

      Joko kalastaja Linkola on saanut syytteen? Moni on joutunut tuomiolle vähemmästäkin.

    • RandomWalker

      Muuten aika lailla samoilla linjoilla, mutta törkeiden pahoinpitelyjen rangaistuksia koventaisin ja kaikkein törkeimmistä pitäisi saada elinkautinen, sillä joskus vammat on niin pahoja, että kuolemakin olisi uhrille ollut parempi.

      Sitten sellaisen asian toisin framille, että lääkärit myös pitäisi saada syytteeseen paljon nykyistä herkemmin, sillä paljon on ihan asenne -ja peroonallisuusongelmista johtuvia hoidon vakaviakin laiminlyöntejä. Jos he oikeasti joutuisivat vastuuseen, eiköhän prosessit olisi paremmassa kunnossa. Tavis saa pikku läpsystä sakkoa koska lievä pahoinpitely, mutta lääkäri saa ihan silkkaa välinpitämättömyyttään vaikka aiheuttaa kuoleman ilman seuraamuksia. Ei ole oikein!

    • NedFlanders

      Lisäksi vielä rikoksen tehneeltä pitää ottaa valitusoikeus pois. Olet tehnyt rikoksen = olet luopunut ihmisoikeudestasi.

      • 468996

        Eivät ihmisoikeudet ole luovutettavissa.


      • RandomWalker

        Valitusoikeutta en kokonaan poistaisi, mutta jotain rajauksia voisi tehdä. Ei ole mitään järkeä nykymallissa, jonka mukaan kaikesta ihan sakosta alkaen voi automaattisesti valittaa ja ilman kunnob perusteluja. Ihmisoikeutta sinänsä ei voi luovuttaa.


      • 468996
        RandomWalker kirjoitti:

        Valitusoikeutta en kokonaan poistaisi, mutta jotain rajauksia voisi tehdä. Ei ole mitään järkeä nykymallissa, jonka mukaan kaikesta ihan sakosta alkaen voi automaattisesti valittaa ja ilman kunnob perusteluja. Ihmisoikeutta sinänsä ei voi luovuttaa.

        Valitusoikeutta on rajoitettu merkittävästi. Se on käräjäoikeuden jälkeen nykyään lähinnä oikeus hakea valituslupaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe