Tunnetteko surua Suomen oman Kansan kohdalla?

ME_myöskin_JOTAIN_ollaan

Meiltä on kielletty yhä enemmän, on kielletty puhumasta tunteistamme. Onko se oikein?
Vähemmistöryhmien vihapuhe meitä kohtaan sallitaan.


AL: "Päiväkodissa ei saa enää lukea ruokarukousta - uusi varhaiskasvatussuunnitelma voi muuttaa myös joulun viettoa
Tiistai 28.11.2017 klo 14.04
Aamulehden mukaan Opetushallituksen laatimat uudet varhaiskasvatussuunnitelman perusteet voivat aiheuttaa muutoksia päiväkotien joulun vietossa.

Päiväkodeissa joudutaan miettimään joulun viettoa uudella tavalla Opetushallituksen uusien linjausten vuoksi.
Aamulehden mukaan päiväkodeissa ei ole enää sallittua järjestää esimerkiksi ruokarukousta tai seurakunnan kynttilähetkeä.

Syy on uudet varhaiskasvatussuunnitelman perusteet (vasu), joissa uskontokasvatus on muutettu katsomuskasvatukseksi. Siinä kaikkia uskontoja pidetään tasavertaisina tutustumisenkohteina. Myös uskonnottomuus huomioidaan.

Aamulehden haastattelema Valkeakosken varhaiskasvatuspäällikkö Tuija Portell kertoo, että lapsille saa yhä edelleen kertoa mistä kristillisessä joulussa on kyse.

- Uusi vasu on itse asiassa melko uskontomyönteinen. Uskonnot ovat ihmettelyn ja pohdinnan kohteina, mutta kasvatus on uskonnollisesti sitoutumatonta, Portell sanoo.

Kahdessa paikallisessa päiväkodissa käytiin aiemmin hoitajien kanssa joulukirkossa päiväkotipäivän aikana. Nyt joulukirkko järjestetään illalla, jonne lapset voivat tulla perheensä kanssa.

JOHANNA MATTINEN
[email protected]

36

439

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asia.ok

      Ei, en tunne surua, eikä kukaan ole kieltänyt puhumasta tunteistani, päinvastoin. Sanomalehtien, Aamulehden palstoilla saa varmaan keskustella toimittajienkin mielipiteistä.

      Sinänsä näyttää kertomasi 'vasu' olevan kaikkien edut huomioon ottava. Lasten vanhemmillehan kuuluu mahdollisuus valitaan, mihin kategoriaan lapsensa kokevat kuuluvan.

    • turvakin

      "Ennen oli asiat paremmin", pätee tuohonkin uskonnon asiaan .Lapsille se on hyvä, että saa lukea ruokarukouksen, myös aamuhartaus tärkeä.
      Silloin saa turvata Jeesukseen, pyytää häneltä apua ja näin tulee lapsilla hyvä ja rauhallinen olo.
      Tänä epävakaana aikana ei kannata kaikkea ottaa pois!

    • törkeää

      Jos lapsille ei anna uskontokasvatusta, se on valinta lapsen puolesta. Kristilliset perinteet on osa vanhaa suomalaista juhlaperinnettä, törkeää kieltää sitä varhaiskasvatuksessa. Saakos tontuista puhua, nehän edustaa pakanauskoa ! Muslimeja tässäkin asiassa pokkuroidaan, etteivät vaan mieltään pahottaisi. Suomalaisten omanarvontunto on mennyttä, vihervasemmisto sen saanut aikaan.

      • näin.mä.nään

        Jos ymmärtämättömyydestä, itsekkyydestä tai toisten huomiotta jättämisestä itsetunto menee, joutaa se mennäkin!
        Mihin ajattelemattomat itsetuntoa tarvitsee? Oman minuutensako pönkittämiseen? heh he


      • Suomalaisissa

        epäyhtenäistä on nyt, kansa Suomessa, ei enää jaa samoja arvoja.
        Kun tänne tulee ' oikeauskoisten' tiivis yhteisö burkhat ja silvotut arpiset haarovälit kiristäen vakuuttuneena siitä, että Allah on suuri ja meillä se on ainoa oikea usko,
        niin se on heille helppo nakki, Suomen valtaaminen.

        Niin kävi ennenkin, tosin silloin Ruotsi armeijoineen YLLÄTTI hyökkäyksellään suomalaiset keskellä metsästystään, kalastustaan, talonsa rakennusta järven rannalle, lasten hoitoaan.


    • Minä-jään-ainakin

      kaipaamaan suomalaista joulua ja taas keväällä Suvivirttä.

      • avauksen.hysteriaa

        Kuka estäisi muka viettämästä suomalaista joulua? Tai suvivirttä laulamasta, eihän niitä kukaan ole meiltä keneltäkään viemässä!


      • Hölmölässäollaan

        Niiin, luki- ym. lukuhäiriöisiä on ollut ennenkin ja siitä johtunee että asioita ei vain ymmärretä loppuun asti oikein. Osansa lienee suomalaisten huonolla itsetunnollakin; ollaan niiin huonoja että joku voi viedä kaiken tuosta vain; tuhkat pesästä ja kulttuurinkin.


    • Miksisitten

      Miksi muslimit saa koulussakin tunnustaa uskontoaan pitämällä huivit päässä ja kieltäytymällä sianlihasta ? Eri ruuat pitää niille laittaa.

      • madamlyyli

        Suo se heille, mitä pahaa siinä on, jos se kuuluu heidän siveyteensä ja uskontoonsa?
        Ei kaikkialla maailmassa eletä samojen normien alla kuin meillä. On paljon korjattavaa meidänkin pelokkaassa suhtautumisessa uusiin asioihin.


      • Pitääjapitää

        Suomalaisilla tyypeillä lapsesta lähtien on niiin paljon allergioita yms. ruokaesteitä, että heille tehdään erikoisruokia niitten tähden valtavia määriä. Miksei siis heillekin, jotka kieltäytyvät possusta.


    • samaoikeusmeillä

      Suon minä heille huivinsa ja ruokansa, mutta meidän täytyy saada pitää perinteemme myös, siis suvivirsi ruokarukous, Enkeli taivaan ym. kouluissakin.

    • Eijunalauta

      Taas yksi jolla on menneet puurot ja vellit pahimman kerran sekaisin ja se ilmoittaa jutun julkisella foorumilla.

    • otto.tilallinen

      Mukavast Suomella menee just 100 vuotispäivän seuduilla. Työttömyys on vähentynyt osalla suomea roimasti.
      Tulevina vuosina päästään alentamaan melko suurta valtion velkaamme toivottavasti.
      Veronpalautuksetkin tulossa tileille. Saan 89€, vain parin päivän eläketulon verran. Juuri nyt terveyskään ei aivan rapatilassa.
      Viinaa otan lääkkeeks. Ihania naispersoonia ihan tuttuinakin asti. Iloitsen siitä että pieni nousukauden nyppylä tuli vielä kuljettavaksamme.
      Nuorisosta pitää olla kovasti huolissaan. Lähes 70.000 nuortamme on syrjäytymisvaarassa.

    • Ei tunteista ole kielletty puhumasta.!

      • Valhe-

        Jos tunnet pelkoa islamilaista ikuista sotaa kohtaan, niin siintä ei saa sanoa.


      • siitä-ja-siintä
        Valhe- kirjoitti:

        Jos tunnet pelkoa islamilaista ikuista sotaa kohtaan, niin siintä ei saa sanoa.

        Valhe ja "siintä"

        Riippuen "siintä", missä sen ilmaiset?

        Aloitus on hyvin provosoiva ja mielestäni ei ole edes toduudenmukainen, vaan on kärjistetty jonkun kolumnisti Johanna Mattisen mielipiteeseen.

        Jaa, ja mitäs minä turhia kirjoittaisin, koska olen erimieltä aloittajan kanssa ja hänen mielipidettään en halua muuttaa, koska tuskin siinä onnistuisinkaan?


      • Valhe- kirjoitti:

        Jos tunnet pelkoa islamilaista ikuista sotaa kohtaan, niin siintä ei saa sanoa.

        Etkö sinä juuri sen sanonut?


    • Tapakoulutus.takaisin

      Yhä laajemmin ollaan siirtämässä kasvatusta kodeista pois yhteiskunnalle. Aloituksessa mainitaan tarhojen ja koulujen uusia tapoja, luovutaan ruokarukouksesta, muutetaan joulujuhlan ilmettä jne. Muutokset herättävät monissa huolta lapsien uskonnollisesta kasvatuksesta.
      Unohdetaan kokonaan, että lapsi kasvaa kotonaan, omien vanhempiensa arvojen mukaan. Jos kotona ei ole uskonnollista elämää, miksi tulisi vaatia kouluiltakaan? Miksi lapsen pitäisi omaksua kodin ulkopuolella elämänkatsomuksensa?
      Koti on kasvatuksen paikka. Uskonnolliset vanhemmat siirtävät uskontonsa periaatteet lapselleen omalla esimerkillään ja omalla suhtautumisellaan. Jos vanhemmat sanovat tekopyhästi, että lapsi saa valita teini-ikäisenä, mihin uskontoon haluaa kuulua, niin todennäköisesti lapsi ei valitse mitään, vaan siirtyy uskonnottomien suureen joukkoon. On pelkkää kuvitelmaa, että ihminen saisi jossakin elämänsä vaiheessa leimahduksenomaisen kääntymyksen, ja olisi sitten uskovainen ihminen lopun ikäänsä.

      Ei uskonnotonkaan pelkkää syntiä tee. Päin vastoin, moni näkee maailman epäoikeudenmukaisuudet selvemmin, kun perusteluna ei ole uskonnon antamat oikeudet sortoon tai väheksyntään. Reiluus ja tasapuolisuus ei vaadi uskonnollista vakaumusta.
      Jokainen ihminen on yhtä hyvä kuin toinenkin, jollei jopa parempi, eikö niin? Ei se riipu uskontunnuksesta.
      Koulu voisi olla täysin uskonnoton, kuten esim. Ranskassa ja USA:ssa.

      Kotikasvatus on jäänyt toissijaiseksi viime vuosikymmeninä. Kouluille on ladattu kasvatusvastuu samalla kun on estetty kurinpito ja sääntöjen noudattaminen. Kiusaamiseen puututaan vain kouluissa, kotona sille ummistetaan silmät. Uskonto on koulun asia, samoin seksuaalikasvatus.
      Seksuaalisesta häirinnästä on nyt alettu puhua. Tähän saakka sekin on ollut kokonaan vaiettu ja ohitettu asia. Ala-arvoinen suhtautuminen toiseen sukupuoleen ei kuitenkaan synny itsestään. Hyvään käytökseen se ei sovi, mutta jos törkeilyä siedetään ja jopa esimerkein kotona sitä näkee , niin lapsi omaksuu sen aikuisuuden osana. Samahan asia on tupakanpoltossa ja viinanjuonnissa. Esimerkki pelaa.
      Asenteet eivät muodostu koulujen uskontotunneilla tai ruokarukousta höpötettäessä.
      Yhteisöllisyys, perheen yhteenkuuluvuus, kunnioittava käytös, toisten perheenjäsenten kuunteleminen, se on oikeaa uskonnollista kasvatusta, sillä usko on tavallisen elämän kunnioittamista, yritystä elää niin kuin oikein on. Tuntemusta siitä, että on Korkeimman turvassa, ja Hän seuraa elämääsi tukien ja ymmärtäen. Arkielämän uskovainen seuraa Mooseksen käskyjä ilman erityistä ohjeistustakin, koska on oppinut ne tosielämässään kokemuksen myötä.

    • eimoosesta

      Toivottavasti ei Mooseksen käskyihin kukaan enää pitäydy. Ne tekisisvät arkielämästä kamalan vaikeata kaikille.

      • Tapakoulutus.takaisin

        Et siis toteuta käskyjä älä tapa. älä varasta. kunnioita vanhempiasi, älä tee huorin. muista pyhittää lepopäivä, älä himoitse lähimmäisesi vaimoa eikä aasia.
        Kamalan vaikeita.
        Sitähän tässä juuri tolkutetaan, että nyt toi opettaminen jää lastentarhoistakin pois.


    • lehini

      Kyllä ne Katekismuksen kymmenen käskyä on tarpeellisia tänäkin päivänä.
      Siinä on kaikki sanottu ja joka sen mukaan elää, on itselle, sekä muille hyvä.
      Nyt on ihmiset tulleet hirveän ahneiksi. Ei ole väliä, kuinka toisen käy, kun vain minä saan enemmän ja enemmän!
      Usein vain "ahneella on paskanen loppu"!

    • Uskonto on mielestäni ongelmallinen lasten kasvatuksessa, silloinkun pysytään pelkästään kasvatuksessa ei ongelmaa, jos siihen liitetään uskonnollisia piirteitä jota lapsen henkinen kypsyys on altis vastaan ottamaan se menee johdatteluksi, aikuinen on eriasia hän on kypsä siihen.
      Annetaan lapsen kasvaa aikuiseksi, tottakai häntä on ohjailtava kasvatuksessa oikeaan suuntaan.

      • Pakanuuteen.takaisin

        Jos tarhan ruokarukous on ainoa uskonnollinen kasvatus, minkä lapsi saa, niin mitä merkitystä sillä on? Kuka muistaa, miten tarhassa rukoiltiin ja ruokailtiin?

        On vain tapana nostaa kaikesta haloo ja etsiä vastustuksen aiheita.


      • En ymmärrä miksi surua ja huolta nyt jollakin aiheutuu, jonkin
        artikkelin tiimoilta ?
        Suomen Perustuslain mukaanhan koululaitoksellamme on velvollisuus taata uskonnonopetus heille, jotka on luokassa suurin ryhmä.
        Evankelisluterilaisuushan on tuo suurin ryhmä Suomessa. Myös muun uskonnon opetusta järjestää koulu, kun opetettavia on 3.

        Uskonnottomien vanhempien lapset ilmeisesti saavat elämäntapa opetusta, josta en ole perillä, mutta joka kuuluu eduskunnan hyväksymään uskonnonvapauteen.

        Ei päiväkodin ruokarukous minusta ole kovin tarpeellinen,...ymmärrys kasvaa kouluaikana, päiväkoti lapset ei juuri malta ramsuja toistaa, kun ruoka sillä hetkellä kiinnostaa vilkkaita lapsia enemmän,.


      • sini.sirkku kirjoitti:

        En ymmärrä miksi surua ja huolta nyt jollakin aiheutuu, jonkin
        artikkelin tiimoilta ?
        Suomen Perustuslain mukaanhan koululaitoksellamme on velvollisuus taata uskonnonopetus heille, jotka on luokassa suurin ryhmä.
        Evankelisluterilaisuushan on tuo suurin ryhmä Suomessa. Myös muun uskonnon opetusta järjestää koulu, kun opetettavia on 3.

        Uskonnottomien vanhempien lapset ilmeisesti saavat elämäntapa opetusta, josta en ole perillä, mutta joka kuuluu eduskunnan hyväksymään uskonnonvapauteen.

        Ei päiväkodin ruokarukous minusta ole kovin tarpeellinen,...ymmärrys kasvaa kouluaikana, päiväkoti lapset ei juuri malta ramsuja toistaa, kun ruoka sillä hetkellä kiinnostaa vilkkaita lapsia enemmän,.

        Päivi Räsänen sai aikoinaan kirkonlauman hajoamaan ja nyt kokoaminen taitaakin tuottaa tuskaa?
        Kirkko kaikkine vanhoine librettoineen,ei kutsu enää kansaa luokseen.
        Kirkon sisäinen kuohunta,kuka siunaa kuka vihkii parit,jotka edustavat sukupuolineutraalia linjaa?

        Ei tietääkseni siellä päiväkodissa,jossa lapseni olivat mitään ruokarukouksia luettu,enkä usko että lapseni jäivät mistään paitsi?
        Kyllä nykyisin päiväkodeissakin on digitaalisuus tullut edelläkävijäksi ja lastentarhaopettajilla koulutus etenee nykytekniikan mukaan.

        Jollei ruokarukousta kotona lueta,olishan se outoa jos se tarhassa luettais?
        Kaiketi lapsi siinä olisi se sijaiskärsijä,kun ihmettelisi,minkätähden ei meillä,kun tuolla tarhassa?

        Meillä todellakin on korkeasti koulutettua väkeä lastentarhoissa,päiväkodeissa,että eiköhän
        kannusteta heitä,jotka kasvattavat huoltavat,hoivaavat tulevia veronmaksajiamme ja jätetään turha arvostelu.
        Keskitytään me niihin vanhusten ruokarukouksiin,kukin tarpeemme mukaan,että sillä pienellä eläkkeellä,joka lopuu melkein tilipäivänä,pärjäis koko kuukauden ama


      • miettikääsnyt
        sini.sirkku kirjoitti:

        En ymmärrä miksi surua ja huolta nyt jollakin aiheutuu, jonkin
        artikkelin tiimoilta ?
        Suomen Perustuslain mukaanhan koululaitoksellamme on velvollisuus taata uskonnonopetus heille, jotka on luokassa suurin ryhmä.
        Evankelisluterilaisuushan on tuo suurin ryhmä Suomessa. Myös muun uskonnon opetusta järjestää koulu, kun opetettavia on 3.

        Uskonnottomien vanhempien lapset ilmeisesti saavat elämäntapa opetusta, josta en ole perillä, mutta joka kuuluu eduskunnan hyväksymään uskonnonvapauteen.

        Ei päiväkodin ruokarukous minusta ole kovin tarpeellinen,...ymmärrys kasvaa kouluaikana, päiväkoti lapset ei juuri malta ramsuja toistaa, kun ruoka sillä hetkellä kiinnostaa vilkkaita lapsia enemmän,.

        Pitääkö ne vilkkaat lapset päästää hyökkäämään ruuan kimppuun kuin susilauma ? Heille tekee juuri hyvää rauhottua ruokarukouksella. Oppiipahan myös arvistamaan ruokaa jonka yhteiskunta tarjoaa. Jos ei päiväkodin kasvatus kelpaa, pitää hoitaa lapsensa itse. Ei siellä joka huushollin tapoja voi alkaa noudattaa vaan hyvi perusarvoja.


      • miettikääsnyt kirjoitti:

        Pitääkö ne vilkkaat lapset päästää hyökkäämään ruuan kimppuun kuin susilauma ? Heille tekee juuri hyvää rauhottua ruokarukouksella. Oppiipahan myös arvistamaan ruokaa jonka yhteiskunta tarjoaa. Jos ei päiväkodin kasvatus kelpaa, pitää hoitaa lapsensa itse. Ei siellä joka huushollin tapoja voi alkaa noudattaa vaan hyvi perusarvoja.

        Susilauma!
        Ja rukouksellako se susilauma kesytetään? Kyllä käytöstavat opetetaan ihan muilla konsteilla kuin rukouksella.
        Kasvattajat voivat tietenkin rukoilla itselleen kärsivällisyyttä ja ymmärtämystä. Se olisi varmasti monelle tarpeen.


    • miksivalehtelet

      Törkeää Rituliinilta väittää Räsäsen hajottaneen kirkonlaumaa, mitä sillä tarkoitatkin ! Räsänen on koettanut pitää kiinni Raamatun sanasta, joka on kristinuskon ydin. Enemmän on lähtenyt arkkipiispan takia, hän kun on sitä mieltä että kirkon tehtävä ei ole kristinuskon suojelu vierailta uskonnoilta ja siunaa esim. piilottelun. Kirkosta erotaan paljon verojen vuoksi. Vähän aikaa sitten täälläkin eräs kertoi niin tehneensä.

      • Onko muistissa vikaa?Räsäsen lausunnot ja homovastaisuus saivat aikaan joukkopaon kirkosta,siis erotiin kirkosta.
        Voit lukea kyllä Googlettamalla varmaankin löytyy?


      • rituliini_38 kirjoitti:

        Onko muistissa vikaa?Räsäsen lausunnot ja homovastaisuus saivat aikaan joukkopaon kirkosta,siis erotiin kirkosta.
        Voit lukea kyllä Googlettamalla varmaankin löytyy?

        Totta kai muisti pettää! Räsänen sanoi mielipiteensä TV-ohjelmassa, ja kansa, joka oli vain odottanut sopivaa syytä, hyökkäsi eroamaan kirkosta, vaikka ei kirkolla ollut mitään tekemistä Räsäsen mielipiteen kanssa. Nytkin tietenkin pitäisi loppujenkin verojaan pelkäävien hyökätä eroamaan, koska ruokarukoukset tarhoissa on lopetettu.
        Yhtä johdonmukaista.
        Jos jokaisen poliitikon puheen perään pitäisi erota tai liittyä seurakuntaan, niin ovi kävisi kyllä ahkeraan.


    • VANHUSOPETTAAOMIA

      Minun lasteni lapset ovat olleet päiväkodissa, omani olivat perhepäivähoidossa jonka aina maksoin itse, tai meillä oli kotona hoitaja.

      Opetin omat lapseni kotona lukemaan ruokarukouksen, opetin sen heidän lapsilleen ja tiedän kuinka tärkeäksi se päiväkodissa luettu ruokarukous lapsille muodostui.

      Jos koton kiirehdin ruokailua ja hoputin syömään, lapset istuivat hetken hiljaa ja kysyivät luetaanko ensin ruokarukous.? He pitivät sitä tyärkeänä
      Nyt yksi lapsenlapsenlapsi joka myös rukoili päiväkodissa, on opettanut sen ruokapöydän ääressä rauhoittumisen ja rukouksen joka saa lapset olemaan iljaa ja aloittamaan ruokailun ilman hälinää, kun pieni ruoan siunaaminen rauhoitti koko ryhmän päiväkodissa ja nyt hän saa pienemmä'tkin oppimaan oikeat ruokailutavat. Päydästä lähdetään leikkimään kun kaikki ovat ruokansa syöneet ja kiittäneet.

      Päiväkodeissakin on omia tapojansa, mutta hyvistä tavoista ei ole missään liikaa opetusta.

      Yksi päiväkodin hoitaja hallitsee kymmenen lasta, mutta yksi ei saa kahtakaan ojennukseen!
      Katsokaa vain, lapsiryhmiä katuilla ja erilaisissa paikoissa, päiväkotilapset seuraavat ohjeita.

      Muutoinkin, mikä on hyväksi jatkukoon.
      Lapsille turvallinen koti ja sen opit ovat elämän ensimmäinen oppikirja.
      ÄLKÖÖN KUKAAN VIEKÖ LAPSEN OIKEUKSIA.

      • Minä muistan,kun äitini kertoi 22 vuotiaana sodassa kuolleesta veljestään:

        Oli kesä ja enollani oli puurolautanen tuvan penkillä,josta hän lippoi puuroa suuhunsa.
        Kuinka ollakkaan,kanat jotka eivät oleet häkkikanoja,yksi niistä tuli pirttiin ja tuli enoni puurolautaselle.Enoni risti kätensä,kiitos Taivaanisä ruuasta,mutta kananruokaa minä en syö.

        Vielä samaisesta kaatuneesta enostani,näin Itsenäisyytemme juhlien kynnyksellä.
        Löysin mummoni jäämistöstä enoni Sotilasmuistoja.Sen viimeisellä sivulla oli laulu
        Elämää juoksuhaudoissa,se oli kirjoitettu kahta päivää aikaisemmin,kuin hän kaatui.
        Ei sitä itkemättä voi koskaan lukea... ama


      • Itken.kanssasi

        Kirjoitat hyvin:

        "Vielä kaatuneesta enostani,näin Itsenäisyytemme juhlien kynnyksellä.
        Löysin mummoni jäämistöstä enoni Sotilasmuistoja.Sen viimeisellä sivulla oli laulu
        Elämää juoksuhaudoissa,se oli kirjoitettu kahta päivää aikaisemmin,kuin hän kaatui.
        Ei sitä itkemättä voi koskaan lukea... ama"


    • ruokapöydät

      Eikä siellä pirtissä pöytää ollut kun penkiltä piti syödä ? Miksi piti ruokarukous ja ruoka halventaa oman mokan takua ?

    • lehini

      Satukirjoista pieni tuokio on myös pikkuisille hyvä, siitä he nauttivat.
      Kerran luin kait saman sadun useamman kerran, kun lapseni alkoi lukemaan omasta muististaan koko sadun! Vielä keskusteluja päivän tapahtumista ja sitten iltarukous, siinä mieli rauhoittuu ja uni valtaa pikkuhiljaa. On hyvä ja turvallinen olla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      694
      5510
    2. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      165
      4289
    3. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      26
      4103
    4. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      50
      3850
    5. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      3181
    6. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      22
      2680
    7. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      35
      2504
    8. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      2500
    9. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      58
      2326
    10. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      30
      2237
    Aihe