Olympiakomitean tuki

Sivustaseurannut

Nyt kun liiton pojilla jöpöttää oikein reippaasti, kun saavat julistaa notta karate sai 30000 € tukirahaa olympiakomitealta, niin huomasiko kukaan, että A) tuki meni kokonaisuudessaa Euran Karateseuralle, B) liitto joutuu sääntöjen mukaan samoille henkilöille antamaan saman verran tukea ja C) tämä tuki on sitten kaikilta muilta urheilijøilta pois.
Laittakaa tämä päivä muistiin, jotta löyty sitten historiasta päivänä jolloin suomalainen karate kuoli lopullisesti. Hyvä on kun tukea saadaan, mutta nyt se ei vaan hyödytty ketään muita kuin näitä kolmea. Olympiavalmenta - Joop joo, pienet on piirit siinä hommassa, oman seuran porukkaa täysipäiväisesti kun kun valmentaa, niin miten se vie suomalaista karatea eteenpäin?
Olympiavalmennettavat - jopa joo,kummastakaan ei ole esikuvaksi yhdellekään nuorelle koska tekninen osaaminen on niin surkealla tasolla. Jokainen osaa hyvät kuitenkin tunnistaa taitavuudesta, oli se ranking mikä hyvänsä. Ja nä,ä eivät sinne hyvien joukkoon kuulu. Katselkaa vaikka youtubeista.

51

2105

  Vastaukset

  • Taitaapa olla juuri näin. Sinänsä hyvä, mutta kokonaisuus kärsiii.

  • Eihä toi rankkin kerro mitään, aronen jäljessä kärjestä 3000 ja keinänen 5000 pistettä. keinäsen edelläkin on vielä 2 vuotta sitten lopettanut kuusisto.
   Homma haisee

  • Osaatko sanoa kenelle tuota Olympiakomitean tukea sitten olisi pitänyt hakea, kun perusteluina piti nimenomaan olla se lajin keihäänkärki?

   Sulle sinne maakuntaan vai?

   Sata euroa joka seuraan?

   Tämähän on nimenomaan tarkoitettu niille parhaille ja Emma ja Titta nyt sattuu tällä hetkellä niitä olemaan. Tuskin on haitaksi jos valkku sattuu asumaan samoilla huudeilla. Ja vetäähän se myös maajoukkuetreenejä samalla rahalla.

   • Eihän vedä. Se saa niistä eri korvauksen. Ja kun lasket kisamatkat ja viikonloput, niin parilla kisareissulla kuukauden tunnit onkin tullut täyteen. Että kyllä se varsinainen työ suomalaisen karaten hyväksi melko ohueksi jää, toisaalta olisko tosta nyt mitään apuakaan... naisten valmentaja ja hyvä niin, mutta naisten karate ja miesten karate ovat kaksi eri asiaa.


   • Miten sinä nyt tähän vedit sukupuoletkin mukaan? Ihan yhtälailla naiset treenaa kun miehetkin


   • Silti nii erilaiset


   • Sit kandee sunkin vähän reenata että pärjäät yhtä hyvin kun nuo naiset!

    Ihan höpöhöpö puhetta tuommoinen. Kova taso on kummassakin huipulla. Kova pitää olla niin naisten kuin miestenkin jos noissa isoissa kisoissa pärjää. Ja näyttäähän tuo siltä että nää miehet valittaa aina. Aina se on jonkun muun vika kun ne ei pärjää: liiton, rahan puutteen, tuomareiden, järjestelmän, yhteiskunnan, hallituksen......

    Mitä jos kattois vaikka sinne peiliin.


   • No nyt sutturavalkku voi kanssa mennä itteensä ja tajuta miten eri lajit ovat oikeasti naisten ja miesten karate.


   • Ei oo mitään syytä alkaa haukkumaan muita, tuo vaan todistaa että edellinen kommentoija on oikeassa. Meillä päin ainakin treenaa naiset ja miehet ihan yhtälailla samoissa treeneissä, ei siellä kummallekkaan sukupuolelle mitään etuoikeuksia yms anneta tai erilaista treeniä pidetä. Oli matsipari sitten mies tai nainen, ottelu vedetään silti niin hyvin kun pystyy.


   • naistenleirit kirjoitti:

    No nyt sutturavalkku voi kanssa mennä itteensä ja tajuta miten eri lajit ovat oikeasti naisten ja miesten karate.

    Ihan samalla tavalla eri "laji" kuin on miesten - 60 kg ja + 80 kg sarjat. Sama laji kuitenkin kyseessä ja voittaja on aina huippu omassa sarjassaan. Mutta ei -60 kg mies pärjää +80 kg miehelle.

    Sikäli ihmetyttää tuo naurettava kasarimainen naisten aliarvioiminen. Mutta ehkä se ikä tuo lisää ymmärrystä kommentoijalle.

    Taso ei ole yhtä laaja naisissa kuin miehissä, mutta huipputaso on aivan yhtä kova. Siis omassa sarjassaan. Ei kai ymmärtämättömältä vaikuttava kommentoija kuitenkaan sitä tarkoita että naiset olisivat kovia vain jos ne pärjäisi miehille?


   • Juu en tarkoita että naisten pitäisi pärjätä miehille, niin kuin sanoit, , huipputaso on naisilla kova. Pointti onkin se, että nämä kaksi eivät sitä huipputasoa ole, vaikka miten selittäisi ja vertaisi rankingiin. Ehkä se ymmärrys puuttuukin naistenvalkulta?


   • Kummasti vaan tulevana viikonloppuna pidetään ”tyttöjen leiri” ilmeisesi Euralaistan johdolla. Missä miesten leirit sitten ovat? Eipä noilla naisten valmentajilla paljoa annettavaa sellaisiin ole


   • Porilaiset kai tuon leirin on järjestänyt. Ja kai se nyt joka seura saa järjestää just mitä haluaa? Ei tuolla mitään liiton rahoja tuhlailla.

    Järjestä ite miesten leiri jos siltä tuntuu.......


   • Joo kyllä täsä nyt joku haju on, koska nuorimmaisella on "karaten yläkoululeiri" nyt Pajulahdessa, mutta valkeni että nämähän on siellä leirillä pääosassa.


   • Kerroppa tarkemmin. Oma junnu oli kans lähössä. Jäikö ne muka jotenkin paitsioon siellä vai mitä tarkotat? Maajoukkuehan oli siellä toki samaan aikaan, mutta eikö se ole vaan hienoa että junnut näkee esikuvia. Näin ainakin kuvittelin.....


   • Herran jestas herää nyt! Ei siellä mitään maajoukkuetta ollut.


   • Ei niin, vaan nämä kaksi aiemmin mainittua. Tosin nämähän nyt ovat se maajoukkue ja muihin ei panosteta, joten....tosin sama kehitys on ollut myös muissa lajeissa, valitaan se helpoin sarja ja siihen panostetaan niin hemmetisti ja suljetaan ulos ne kehityskelpoiset yksilöt jotka voisivat kilpailla vaikka ihan siellä "pääsarjassa"'niistä mitaleista, vertaa vaikka uinti - Suomipanostaa 25 metrin radoille mutta oikeat kisat käydään 50'm radalla.


   • Hei täähän on totta! Meillä nyrkkeilystä esim Potkonen on oikeasti aivan luokaton nyrkkeilijä, mutta kun voitti naisten sarjass Olympiapronssia (koko sarja aivan paska) niin nyt löytyy rahaa siihen touhuun ja äijät vetää Balkanin kisoja laihalla budjetilla taikka nälkäkuurilla omista rahoistaan. Pitää joo itsekin sijoittaa mutta tukeakin vois olla hyvä saada jos halutaan niitä valovoimaisia tähtiä. Tätähän esim potkonen ei ole, eikä noi kaken mainitut naiset myöskään


   • Vittu mitää naisten päähänlyöntikilpailua saatana


   • Ihansamajo kirjoitti:

    Ei niin, vaan nämä kaksi aiemmin mainittua. Tosin nämähän nyt ovat se maajoukkue ja muihin ei panosteta, joten....tosin sama kehitys on ollut myös muissa lajeissa, valitaan se helpoin sarja ja siihen panostetaan niin hemmetisti ja suljetaan ulos ne kehityskelpoiset yksilöt jotka voisivat kilpailla vaikka ihan siellä "pääsarjassa"'niistä mitaleista, vertaa vaikka uinti - Suomipanostaa 25 metrin radoille mutta oikeat kisat käydään 50'm radalla.

    Ketä ne mielestäsi kehityskelpoiset sitten olisivat? Näyttöjä on nuorten sarjoista muutamia, mutta miesten sarja on eri "laji".


   • Katsokaapa karateliiton nettisivut www.karateliitto.fi montako äijää siellä vilahtelee taustakuvassa. Siinähän se tuli todistettua.


   • Ja kaikki jotka kuvittelevat olevansa maajoukkueessa niin tästä löytyy karaten maajoukkue http://www.karateliitto.fi/maajoukkue/urheilijat/ niin että lopettakaapa ulinat ja tyytykää tähän. Ihan turha luulla itsestänsä mitään jos ei nimeä tältä sivulta löydy. Nämä on ykköset!


  • Kaltevo ja keinänen pitäneet taas kerran puoliaan, ei mulla muuta. Ja siis nimenomaan omia puoliaan niin kuin vuoden valinnat osoittavat myös.

   • No perhana, tehkää jotain!


  • No, jos pituushypyssä olisi alle kome metriä hyppäävien sarja, yli kolme metriä hyppäävien sarja ja yli 7 metriä,hyppäävien sarja, niin olisivatko nämä titta ja emma "parhaita" jos ne kilpailevat siellä alle kolme metriä sarjassa ja ne, jotka kilpailevat yli 7 metriä sarjassa huonompia, jos heidän sijoitus siinä sarjassa olisihuonompi kuin Titan jaemman, esim miesten -60'kg sarja on hiukan kovempi kuin naisten -61 kg. Että ei näitä ihan suoraan voi noinkaan arvioida. Herrat ovat nyt katsoneet että tuolta voidaan saada sijoituksia, vaikka sarjat itsessään mitättömiä ovatkin. Olympialaisiin ei kumpikaan tulempääsemään. Yhtäkaikki , mitä nyt jää nuorille?

  • Onnex mitään ei voi nuorilta viedä kun eihän ne mitään ole koskaan saaneetkaan

  • Ei teillä ole mitään hätää. Siirtykää potkunyrkkeilyyn tai thaikkuun. Budo- ja olympialajit on 80-luvun juttuja :D

  • Vuosi 2018 lähtenyt käyntiin uudella pj:lla ja eka hallituksen kokous pidettiin 8.1. Miltäs vaikuttaa, onko homma nousussa?

   • Mitäpä siellä nyt muutamassa viikossa olisi ehtinyt tapahtua, ei mitään. Mutta on siellä nyt ainakin selväpäinen mies puikoissa.


   • Tai sit ei.


  • Www.karateliitto.fi. Blogi. Seuroja taas kehotetaan toimimaan, muttei kerrota mikä on liiton panos, kun sehän se suurin ongelmakohtia on - mitä seurat liitolta saavat?

   • Jäsenmaksulaskun ainaki.....


  • plokihan on täyttä asiaa. jopa harvinaisen suoraan kirjoitettu uudelta pomolta. jos ne saa hommaa oikeille raiteille niin ollaan in. jos ei niin ollaan out. niin yksinkertaista se on. liito tarvitsee mun seuraa enemmän kun me niitä. me ei niitä oikeesti tarvita juuri mihinkään. mukana ollaan vaan sen takia kun on aina mukana oltu. mutta ehkei enää....

  • Mitäs ne dissaajat nyt meinaa kun Titta ja Emma pärjäävät kovissa kisoissa ihan mahtavasti? Rankingit nousee kohisten. Eiköhän siellä kuitenkin jotain ole tehty oikein!

   • Helppohan se on pärjätä sarjassa jossa ei tidetä mitään voimasta tai nopeudesta


   • Voi helevetti mikä kommentti tämäkin. Sääntöjen mukaanhan siellä on mentävä. Nää on näitä väsyneitä oldschool-juttuja joita vääntää nykyiset sohvaperunat jotka muistelee kuinkaa saatanan kovia jätkiä ne muka oli joskus 70--luvulla!

    Lapslellista suhtautumista johon ikävä kyllä karaten parissa törmäilee aika ajoin. yleensä ne on just niitä jotka ei vaan osaa muuta kun se runnomisen. Herää nyt pelle jo.


   • Ota sinä silmä käteen ja katso millaisia ”urheilijoita” muutamia lukuunottamatta on naisten raskaassa sarjassakin. Ihan nyky karatessa ominaisuuksiltaan painoluokista selvästi surkein . Hirveetä katsottavaa


  • Joo siis täähän pitää kyllä paikkansa. +68 sarjassa suurin osa ei mitenkään täytä ns. urheilijan kriteereitä - kehon paino/voima, nopeus, tekniikka - ne nyt eivät ole mitenkään samalla tasolla kuin alemmissa naisten painoluokissa. Ne ketkä ovat lajia seuranneet, muistavat kuinka Keinänen kilpaili aiemmin -68'sarjassa lähinnä osanottajana, kun Kuusisto lopetti, niin oli kiva siirtyä tähän sarjaan koska se ei ole niin vaativa.

   Hyvä kun tuli mitali, mutta kokonaisuudessa - mihin, sitä voi verrata/arvioida. Alemmat painoluokat naisten sarjoissa ovat vaativia, jotta niissä voi pärjätä, miesten painoluokat, no kaikki vaativia. Tässä painoluokassa valitettavasti ainoastaan maailman ykkönen , Ayumi Uekusa, täyttää Olympiaurheilijan kriteerit, mutta senhän voi jokainen tarkistaa vaikk WKF-ranking pisteistä https://setopen.sportdata.org/wkfranking/ranking_main.php

   Eli, ihan kiva, mutta ei sittenkään(?)

  • Hirvee munkki sillä,kävi, ei muuta. 0-0 matsit suurin osa ja hajaäänet tuomareilta.

  • Tosta selviää. Eka potku ei osu ja toinen blokissa, ei silti Keinäsen vika, mutta varmaan ois voinu ostaa pullot tuomareille, vai? https://m.youtube.com/watch?v=KoisYPtGYqE Alkaa kohdasta 1:20:00 noin suurin piirtein.

  • Nyt kannattaa sijoittaa kaikki omatkin rahat karateen, sillä karatesta on tulossa olympialaji. Harrastajamäärät kääntyvät kasvuun ja sijoitukselle voi saada sievoisen tuoton. Jos vähänkin seuraatte, jotta mitkä urheiluharrastukset ovat myötätuulessa ja mitkä laskussa, niin huomaatte, että olympialajit on se juttu jossa on imua!

   Kukaan ei enää epäile karatea, kun ollaan samaa porukkaa taitouimareiden, curlaajien ja ohjaskelkkailijoiden kanssa. Vapaaottelu- ja crossfit-salit tyhjenevät, kun kaikki ryntäävät karateen ja tyhjät salibandyhallit täyttyvät kiai-huudoista.

   Anteeksi. Jatkakaa vaan sen miettimistä, että miten saataisiin kaikki yhteiskunnan rahat juuri sille meidän lapsoselle ja minun valmennettaville...

  • No jo on väsynyttä läppää. Jokaisen täytyykin pärjätä nimenomaan siinä omassa sarjassaan. Siksi niitä painoluokkia on. En tiedä mikähän ihme siinä on että aina suomalainen löytää jonkun syyn vähätellä kun joku onnistuu. Väärin pärjätty!

   Tuomarit ne päätökset tekee, onneksi. Eikä ne sohvien "kovat" jätkät joilla jäi homma aikoinaan vähän vaiheeseen......

   • Jos kevyemmät ottelijag alkaisi vaan syömään vähän enemmän ja otettaisiin mitaleja tosta sitten irti?


   • Voisi hyvinkin toimia. Ennen vanhaan maailmankaratekat olivat kaikki hinteliä, pitkäraajaisia nekkareita, jotka ulottuvuutensa turvin napsivat pisteitä etäältä. Nykyään maailman näyttämöllä näkee niitä hyvin syöneitä kääpiöitä raskaammissakin sarjoissa, jotka vetelevät hujoppeja pitkin tatamia miten huvittaa uudenlaisilla ottelutyyleillä ja taktiikoilla. Esimerkkinä periaatteessa valtaosa Azerbaijanin miesten maajoukkueesta. Rafael Aghayev sopisi kokonsa puolesta kevyempiin sarjoihin, kuin nykyinen -75. Aghayevin mittainen Shahin Atamov kisaa ja menestyy +84 sarjassa, ja melko pienikokoinen Niyazi Aliyev samoin -67 sarjassa. Kaikilla on toimiva taktiikka isompia vastustajia varten, ja tarpeeksi ruista ranteessa kevyemmän painonvedon myötä.

    Itsekin vetelin melko pyörein poskin kilpakaraten puolella, ja pärjäsin kokoeroon nähden mielestäni ihan hyvin.


  • Kasarin kolleja olen minäkin ja tottakai kilpakarate oli erilaista silloin. Miltei eri laji. Turha niitä on muistella, nyt mennään niillä säännöillä mitkä nyt on. Aika urpojahan nuo urheilijat olisivat jos alkaisivat siellä kavereita levyksi vetelemään koska you know, to the death! Ja kaikki muu on nössöilyä.

   Ihan mahtavaa että tytöt pärjää, kaikki kunnia sinne minne se kuuluu. Hienosti vedetty. Tuskin niitä hirveesti kiinnostaakaan oldschoolurpojen machoilu ja vouhotus.

  • Näin se o! Tuskin mitään ummehtuneempaa löytyy karaten piiristä kun joku 80-luvun renshikanin vanha ruskealle vyölle jämähtänyt nykynen peräkammarin poika joka vieläkin uhoaa ja kelluskelee sitä toisten menestystä. Itestä kun ei koskaan ihan sinne toppiin ollut. Tai olis tietysti ollut mutta kun ei halunnut/loukkaantu/ei ollu aikaa/oli niin kova ettei tarvinnu/tykkäs mieluummin livenä in the street! Ja kun ei elämässä oikein muutakaan sisältöä pitkäaikaistyöttömyyden johdosta ole, niin kurkoillaan sitten netissä.

  • Aika mukavastihan tuo tuntuu kuitenkin pärjäävän tämä tyttönen. Pelkällä tuurilla tietenkin ja ihan naurettavan helpossa sarjassa ja tuomarit mukana mutta kuitenkin!

   On se harmi ettei pojilla käy ikinä yhtä hyvä munkki..........

  • Ymmärrän toki että kirjoituksesi on sarkasmia, mutta on siinä mukana puolitotuus.

   Sarja on helpompi kuin -68, mutta tosiasia on että siinä sarjassa missä kilpailee kun on paras, niin eihän se silloin huonosti mene.

   Noita pojankosseja jotka huutelee ei kannata niin tosissaan ottaa. Niillä on yleensä takana loistava tulevaisuus!

   • Millä tavoin -68 on helpompi sarja?


   • No et vissiin osaa lukea. Siinähän sanotaan että tämä sarja jossa titta ottelee (+68) ei ole tasoltaan yhtä kova ja laaja kuin tuo -68.

    Mutta tytön ominaisuudet sopivat hyvin tähän sarjaan. Ja kova on kova, oli sarja mikä hyvvään.


   • Koska +68 naiset on paljon hitaampia ja teknisesti suoraan sanottuna surkeampia


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Järkyttävä koronakylä

   21 jo. Enemmän kuin esim porissa !. Eikö hygieniasta ole kukaan kuullut vai onko lehmänhaju ainoa hygieniahaju. Semmoista kun käsidesiä saa kaupoista.
   Kiuruvesi
   109
   2615
  2. Työvoimapula iskemässä Suomeen

   Tarjolla 10 000 työpaikkaa maatiloilla. Hallituksen työllisyystavoite täyttynee etuajassa, kun ulkomaalaisten kausityöntekijöiden sijaan Suomessa alet
   Maailman menoa
   119
   1676
  3. Korona syylliset vastuuseen!

   Kiuruvedellä on nyt 21 koronatartuntaa. Se on valtava määrä asukaslukuun suhteutettuna. Se myös tarkoittaa että tartuntoja joista emme vielä tiedä on
   Kiuruvesi
   60
   1479
  4. Kaivattunne nimi

   Pelkkä nimi. Aloitan Jaakko
   Ikävä
   92
   1219
  5. Rikosilimotus

   Pitäsikkö tehhä rikosilimotus kun kaopassa niistin nokkoa niin muuvan ukko kahto oikein ikävästi. Tuli oikein pahaolo en varmala soa ensi yönä nukuttu
   Kuhmo
   14
   1183