Kuusamontien liikenne ja nysvääjät

Hei te nysvääjät, joko oululaiset tai kiiminkiläiset tai mitkä tahansa.
Kun siinä Kuusamontiellä on lähes koko matkan 80 nopeusrajoitus, _minkä takia_ pitää ajaa korkeintaan 70 km/h ja vielä hiljentää Ouluun päin ajaessa siinä Jäälin kylmäshellin ja Haipuskyläntien risteyksen kohdalla 60:iin, vaikka 60 rajoitus alkaa vasta vähän ennen liikennevaloja?
Sitten kun Ruskossa alkaa se nelikaistainen osuus, joutuu teistä nysvääjistä ajamaan ohitse yli satasta, kun löydätte kaasupolkimen vasta sitten. Rajoitus on ennen nelikaistaosuuttakin 80, MIKSI vasta nelikaistaosuudella vauhti nousee suurimpaan sallittuun, tai jopa yli?? Samoin kun Kuusamoon päin ajaessa Ruskon kohdilla nelikaistainen osuus loppuu, te alatte taas nysväämään reilusti alle 80, vaikka rajoitus on sama 80 lähes sinne liikennevaloihin asti.

JA: Kun Kiiminkiin tullessa on pöljästi alamäessä peltipoliisi ja rajoitus 60 ja muutkin peltipoliisit oulu-kiiminki -välillä. Kun te ajatte noin 60 kmh JO ENNEN tolppaa, niin EI TARVITSE hiljentää enää kun ajatte MELKEIN suurinta sallittua!!!

Jos siellä on kamera, se räpsähtää vasta kun mittari näyttää 70 tai yli.

Samoin ihmettelen myös sitä, että miksi joillain pitää nostaa nopeus reilusti ylinopeuden puolelle, kun se nelikaistaosuus alkaa?? Rajoitus on 80 kmh, niin kaksikaistaisella kuin nelikaistaisella osuudella. Kun itse ajan mittarin mukaan 90, sekä kaksikaistaisella että nelikaistaisella tiellä, niin silti jotkut lähtee ohi heti kun nelikaista alkaa.

Ja moottoritiellä, Nelostiellä: MISSÄÄN NIMESSÄ EI, korostan sanaa EI, väistetä ohituskaistalle kun joku liittyy moottoritielle. Liittyjällä on väistämisvelvollisuus ja velvollisuus polkea kaasua niin paljon, että saa siihen kotteroonsa satasen vauhtia, jotta voi liittyä turvallisesti moottoritien liikenteeseen.

18

414

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pahimmillaan on joutunut lyömään liinat kiinni, kun joku perkeleen pässi on jarruttanut KOLMEENKYMPPIIN siinä Kiiminkiin tullessa ennen peltipoliisia. Ei jumalauta niin toimita!!
      Kyse ei ollut siitä, että olisin ollut liian lähellä edellä menevää, vaan siitä että tilanne oli täysin odottamaton koska ennen peltipoliisia nopeus ei ollut edes sitä 60 km/h. Kukaan normaali ihminen ei voi odottaa, että vielä siitä hiljennettäisiin noin puoleen nopeuteen. JOS olisin ajanut liian lähellä, olisin törmännyt perkeleen pässin perään.

    • väistöliike.-

      minä väistän hitaita rampilta tulijoita

    • 320cdi

      Mee sillä mersun paskakasalla vittuun tieltä. Osamaksu pommi sulla Vie se huoltoon että edes valot pelais. Vai onko runkkarilla visan limiitti tapissa

    • PunaisetValot

      Nämä asiat ei sitten koske niitä jotka EI TIIÄ! Ja toiseksi väistämättä jos voin, tilanteessa missä rampilta tulee paniikissa kymmenen minikinneriä täydelle kaistalle joka sopivasti jarruttaa Kuusamontien monttuun tultaessa, välejään tiivistäen. Paitsi jos vasemmalta joku estää kaistan vaihtamisen.

    • sjtananäälilö

      krt krt kr kerra n vuojesa oon ouluuun pääsy kusamosta ja jos ite oot o jossai korvessaa vuiosikausia ni iteki ajat päin vitua ku näät naisen ilaman huntuja

    • isonmersunkuski

      Vinkki avaajalle: lähde liikkeelle hieman aikaisemmin, niin ei tule kiire, eikä mene hermot nysvääjien kanssa. Ei se Kuusamontie(kään) mikään rallirata ole, eikä sinua sieltä kukaan formuloihin värvää. Ehdit sinä perille vähemmälläkin hosumisella - ja hengissä vielä.

      • Q-man

        Mersut ovat yksiä pahimpia tientukkijia ja köröttelijöitä. Taisi osua.


      • isonmersunkuski
        Q-man kirjoitti:

        Mersut ovat yksiä pahimpia tientukkijia ja köröttelijöitä. Taisi osua.

        Sitä köröttelyä kutsutaan rajoitusten ja sääntöjen mukaan ajamiseksi.
        Toivottavasti se avautuu lainaraha kotterolla päästelevälle amiksellekin joskus, muutaman sakon jälkeen ;)


      • Kyse ei ole siitä ettenkö olisi ajoissa liikenteessä. Ja ajan rajoitusten mukaan. Ihmettelen vain sitä, että minkä takia ei muka pysty ajamaan sitä suurinta sallittua, ennenkä sitten hädin tuskin kun alkaa se 4-kaistainen osuus???


    • Nastalauta

      Samanlaisia köröttelijöitä on myös Lentokentätiellä Oulunsalossa!

    • moottoritienikuinentukko

      Laillista ajaa, koska laki ei tunne alinopeutta ja ylinopeudesta saa aina varoituksen tai sakkoa. Ei sitä sakkoja ole varaa maksaa, koska maksaa liikaa veroja tuloihin nähden jo ilman sakkojakin. Suosittelen sinullekin ajamaan 30 km/h moottoritiellä, oppii tämäkin valtio oikeasta liikennekulttuurista.

    • kirkkoreki

      körö, körö kirkkoon

    • aiwastuttaa

      Tuommoisella, jopa rekisteröidyllä nikillä kannatta ajella vain Oritkarissa, peräkontti auki...

    • Voiettäsevtuttaa

      Oulussa on näitä insinöörejä tööräämässä.

      • latelapist

        Tällä inssillä on pakastu vedetty BMW. Sillä pääsee.


      • Lada-1200-14cm
        latelapist kirjoitti:

        Tällä inssillä on pakastu vedetty BMW. Sillä pääsee.

        Mulla on kaks pakasta velaksi vedetty siperialainen mulkunjatke, niin kuin sinulla Yt-neuvotteluissa perä ruvella istuvalla toopella muka bemari. Käyn painamassa sun muijjaas, kun sulla niin snadi kilkkeli. Ei se tuleva eväs häävi reikä ole, mutta parempi sekin kuin tumputtaa kunnon pa-nojen välissä.


    • VooomVoom

      Se kiirekin on vain semmoinen tapa meillä, että ollaan kuin olisi kiire johonkin ja vakavin naamoin ollaan "niinkuin ihmisen pitääkin olla". Kallista ja kurjaa kilpavarustelua tulisi välttää, mutta ainahan ihminen yrittää pitää suurta tuntematonta loitolla, haalimalla jotain suurempaa ja kalliimpaa, ikäänkuin se turvaa toisi, yllämme ja allamme loittonevaa avaruutta vastaan...

      • Hymyillen-ohi

        Kyllä ne vakavimmat aasit ajaa alinopeutta.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      58
      4377
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      24
      1402
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1205
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe