Eroon urposta

Luutviikki

Irtisanoin 3 työtekijää viime viikolla tuotannollisin ja taloudellisin syin YT-neuvottelujen päätteeksi, taloon jäi 11 ja minä. Kaikki kolme ymmärsivät että kun työn määrä on vähentynyt, pitää työn tekijöitä vähentää.

Yksi näistä alkoi heti kuitenkin vittuilemaan työkavereilleen, tilanne äityi siihen että irtisanottu paiskoi tuoleja, heitti puhelimensa seinään ka lopulta kävi työkaverinsa vaatteisiin kiinni.

Perjantaina piti hommata kriisiapua jäljelle jääneille, riehujaa ei näkynyt. Työntekijät eivät halua että tämä irtisanottu tulee enää töihin, sanan säilä oli riehunut sen verran syvältä viiltäen.

Maanantaina riehuja kävi tuomassa sairaslomapaperin tälle viikolle, mutta hän ei halunnut keskustella riehumisesta, sanoi vain suoraan "haista paska".

Työsopimustahan ei kai voi enää purkaa kun irtisanominen on tehty. Lomanpito-mahdollisuutta ei hänen kohdallaan ole. Onko "irtisanomisaika ilman työvelvoitetta" ainoa tapa jolla ko henkilön saa pysymään pois töistä?

15

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Emeritius

      nhan sinulla työterveyshuoltosopimus työntekijöille ja vakuutus kattamaan noita kuluja? Ei kun työntekijä psykiatrille/psykologille, suurempi hätä sillä on kuin muilla työntekijöillä.

      • 5798643

        Aloitus on provo - jos on vain 14 työntekijää, niin yritys ei ole yt -menettelyn piirissä...pitäisi olla 20....


      • yrittäjänävuodesta2010

        Jos on 10 niin sitten pitää pitää yt


    • YrittäjäksiSiirtynyt

      Miksi ihmeessä irtisanoit työvelvoitteella? Ei siitä yleensä mitään hyvää seuraa.

    • Lähetä-kottiinsa

      "Perjantaina piti hommata kriisiapua jäljelle jääneille..."

      Mistä tuon kokoiseen firmaan tällaista kriisiapua on saatavissa. ja mitä apua ne osaa antaa, pitää kädestä kiinnikö?

      Selostuksesi kaiken kaikkiaan on aika sekava, tosiaan tuo 20 hengen YT-rajakin yms. ihmetyttää. Ettet vaan olisi Suomi-24:n oma palkattu trolli joka on liikkeellä?

      Jos ensimmäinen viikko meni jo työpaikan tappeluissa, toisen viikon se työntekijä on sairaslomalla. Ei kai sillä mitään 6 kk irtisanomisaikaa voi olla. Montako viikkoa sitä sitten enää pitää kestää, pari kolme viikkoako lisää?

      Selkeintä lienee lähettää se palkallisena kotiinsa loppuajaksi.

    • Luutviikki

      Ehkä ilmaisin itseni huonosti, työntekijöitä on kaikkiaan 42, mutta yt-neuvottelut koskivat vain tuontantopuolta jossa meitä oli 16 ihmistä töissä. Siis 3 irtisanottiin ja yksi siirtyi toimiston puolelle hoitamaan alihankkija-asioita. Kuljetus-, myynti- ja korjaamotoimintaan eivät YT:t ulottuneet käytännössä vaikka luottamusmiehen vaatimuksesta neuvottelut koskivat koko taloa.

      • 646474646

        No nyt meni Luutviikillä selittelyksi - älä viitsi - juttusi on huuhaata ja jäit kiinni housut nilkassa :)


    • Pitäis-olla-tarkkana

      >> Ehkä ilmaisin itseni huonosti, työntekijöitä on kaikkiaan 42, mutta yt-neuvottelut koskivat vain tuontantopuolta jossa meitä oli 16 ihmistä töissä. Siis 3 irtisanottiin ja yksi siirtyi toimiston puolelle hoitamaan alihankkija-asioita.>>

      Siis alussa oli 16 sinä itse = 17 henkilöä. Näistä irtisanottiin 3 ja neljäs meni konttorille (=yhteensä 4 henkilöä). Jäljelle jäi 12 henkilöä ja sinä itse. Avausviestissä sanoit kuitenkin että teitä jäi 11 henkilöä sinä itse.

      Nämä irtisanomiset on yrittäjää stressaavia ja valvottavia asioita. Osaston oikeat pääluvut on taatusti ja varmasti mielessä. Siksi ihmetyttää että miksi lukemasi vaihtelevat 11 ja 12 välillä.

      Kysyit neuvoa, mutta et viitsinyt kysyttäessä vastata että kuinka pitkä irtisanomsaika on. Jos on se 2..4 viikkoa, niin palkallisena kotiin tietenkin tuollainen riitapukari. Kuitenkin noin suuren firman pomona olet, ihmettelen miksi edes tällaista kysyt.

      Siksi edelleen on se epäilys että olet Suomi-24:n palkkalistoilal oleva "aktivointikirjoittelija" eli trolli.

      • Hellirullirollinkullin

        Trulli tai trolli.. onko tuolla nii nuukaa. Hyvin etenee keskustelu ja ainakin tosikot on jo paljastettu.. aloittajasta tiiä.. onko väliäkkä paremmin, sano.


    • Minun nähdäkseni irtisanomisaika on työsopimukseen kuuluvaa aikaa, jonka aikana sekä työntekijän että työnantajan on pidettävä velvoitteistaan kiinni. Jos jompikumpi osapuoli vakavalla tavalla rikkoo työsopimusvelvoitteitaan irtisanomisaikana, ei pitäisi olla mitään estettä purkaa työsopimus.

      Riehuminen työpaikalla on melko hyvä purkuperuste.

    • Virpuvaaksa

      Mitä väliä sillä, onko kehystarina totta vai ei, en minäkään kertois täällä todellisesta tilanteestani. Mutta itse asia on tärkeä, eli kun mies tulee maanantaina töihin, varaa sille heti aika työterveyshuoltoon ja passita se sinne tutkituttamaan päänsä. Ainakin minä vastuullisena yrittäjänä kun haluan olla, haluan että mies saa apua ongelmaansa.

      Aikaa varatessasi kerro työterveyteen tapahtunut ja että miehen ei ole hyvä näyttäytyä työpaikalla, lääkäri kirjoittaa sille sairasloman eikä miehen tarvi näkyä töissä.

      Kerro että voi pakata tavaransa nyt, ota siltä avaimet, työvaatteet ja työkalut pois kun tuo sairaslomalapun. Pyydä palauttamaan työpaikan omaisuus, jota on kotiin vienyt työuran aikana, joulukuun aikana takaisin työpaikalle. Yritä pysyä rauhallisena, vaikka työtekijällä keittäisi, sinä olet pomo, sinä siinä pahemmat sakot ja syytteet saat, jos käyt työntekijään kiinni.

      Jos ei poistu, soita poliisit paikalle, sinulla on oikeus määrätä omaisuudestasi ja ketä siellä liikkuu.

    • 478939

      Missä sanotaan, ettei irtisanomisaikana saa purkaa työsopimusta? Irtisanomisaikahan voi olla jopa puoli vuotta, joten kuulostaa aivan kohtuuttomalta, jos saa nostaa palkkaa koko ajalta sikamaiseksi muuttuneesta käytöksestä huolimatta...

      Purkuperusteena pitänee vain olla vetoamatta niihin seikkoihin, joihin irtisanominen perustui. Jos irtisanomisajan töppäilyt yksinään riittävät purkamiseen, kuten nyt varmaankin riittävät, purun pitäisi olla mahdollinen.

    • hrpers

      Työvelvoitteen voi poistaa eli kaveri samantien ulos. Irtisanomisajan palkka perustuu sopimukseen , jota ei voi yksipuolisesti purkaa. Työnantaja häviää oikeudessa, jos tekee näin.

    • Pellet-paljaiksi

      >>Trulli tai trolli.. onko tuolla nii nuukaa.

      On se sillä tavalla nuukaa, että jotkut kyselevät ihan tosissaan neuvoja käsillä olevaan yrityksensä tilanteeseen. Vastaileminen on usein aikaavievää, naputella 20..30 rivinkin verran jotakin vastausta.
      Tässä mielessä Suomi-24:n palkkalistoilla olevilla Aktivointikirjoittelijoille eli trolleille ei kannata ruutiansa kenenkään uhrata.

      >> Hyvin etenee keskustelu ja ainakin tosikot on jo paljastettu..

      Kyllä täällä aika nopeasti kaivetaan trollipellet esille. Ne ovat tietämättömiä ja kömpelöitä, valehtelevat itsensä yksinkertaisissakin asioissa pussiin.

      Ihan mielellään kaivellaan roskatrollit esille, ja heitetään ne sontaluukusta pellolle. Ei ole mitään syytä antaa sellaisilel turhaa palstatilaa täällä. Koettakoon Suomi-24 keksiä joitakin muita keinoja, joilla saa oman klikkauspohjaisen mainosmyyntinsä paremmin vetämään.

    • Jörö-paska

      Varmasti on mukavaa kun voi levittää asiatonta.
      Yrityksessä pitää olla 20 työntekijää jotta voidaan YT-neuvottelut käydä.
      Luutviikki Eroon Urposta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe