Finance House Nord OY / Creditstar

Yksikinvippionliikaa

Kenelläkään kokemuksia kyseisestä firmasta lähikuukausilta?

Tilanne on siis se, että laskuni on erääntynyt maaliskuussa 2015, eli kaksi vuotta ja yhdeksän kuukautta sitten. Marraskuun loppupuolella tuli haaste käräjäoikeudesta, kun vastaaja (minä) ei ole suorittanut maksuaan, muistutuksista tai puhelinsoitoista huolimatta.

Suurin ongemlani muodostuu siitä, että en ole saanut minkäänlaista laskua kyseisestä velasta. Käytän sähköpostia työsähköpostin lisäksi harvakseltaan, joten siellä oli vuodelta 2015 muutama sähköposti, joissa muistutetaan velan erääntymisestä, ja maksun voi maksaa heidän (Creditstar) kotisivuillaan. No enää ei pysty, koska saatava on siirretty siis FHN:lle perintään. Yhtäkään kirjettä ei ole siis näiden lähes kolmen vuoden aikana tullut, eikä siis sähköpostiakaan, josta ilmenisi saajan tiedot, kuten esimerkiksi tilinumero tai viite. Puhelinsoitoistakin on oma epäilykseni, mutta koska en voi kolmen vuoden ajalta väittää vastanneeni kaikkiin puheluihin, en sitä voi 100% varmaksi todistaa.

Annettuani tiedoksiannon käräjäoikeudelle, aloin pommittamaan kyseistä puljua, jotta saisin edes jonkinlaisen laskun maksettavaksi ja asian hoidettua pois alta. Löysin haasteesta ja heidän firman sivuiltaan (eri) sähköpostiosoitteet, ja lähetin molempiin sähköpostit - ei vastausta. Olen soittanut 15 soittoa 4 päivän sisään (oikeastaan kolmen, koska eilinen pyhä) - ei vastausta. Tilanne on siis tällä hetkellä sellainen, että mun on mahdotonta hoitaa tuota pois, vaikka halua olisikin. Luottotietoja ei hirveästi napostelisi menettää näin(kin) turhan tapauksen takia. Varsinkin, kun lähtökohtaisesti kyseessä ei ole edes oma töppäys. Tai oma töppäys ehkä korkeintaan siinä mielessä, että ylipäätään pikavipin ottaminen ja kaiken lisäksi vieläpä eestiläiseltä, hieman, eh, kyseenalaiselta firmalta. Kantajahan suoranaisesti valehtelee haasteessaan, joten pakkohan tuohon haasteeseen on lähettää jonkinlainen vastaus, koska muuten tuo tosiaan taitaa mennä ulosottoon, ja sieltä pamahtaa meikäläiselle maksuhäiriömerkintä.

Kaiken lisäksi, kun tarkemmin ajattelee, niin tuo lähes kolme vuotta vaikuttaa tarpeettomalta pitkittämiseltä, jolla todennäköisesti haetaan vain lisäkorkoja vastaajalta. Tämä käytäntö pienen googlettelemisen jälkeen tosin vaikutti aika yleiseltä.

Ideoita, mitä kaikkea tuohon haasteen vastaukseen sisällyttäisin? Ainakin nuo laskuttomuudet ja viivästyttämiset? Kenties nuo vuonna 2015 tulleet sähköpostit, ja siihen päälle omat yhteydenottoyritykset? Eiköhän noilla pääse jo aika pitkälle.

17

4633

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VipstaakiOg

      Kannattaa riitauttaa, mutta jos kuitenkin vuonna 2015 olet saanut sähköpostitse laskuja/muistutuksia niin silloin velka ei ole vanhentunut. Tosia tuo firman nimi viittaa tahoihin joilla ei välttämättä ole kaikki luvat kunnossa niin kannattaa pistää hanttiin ja tuoda ilmi myös se ettet saa heihin yhteyttä.

      • Yksikinvippionliikaa

        Joo, ja jäi sen verran sanomatta, että tarkoituksena on tuo pääoma kohtuulliset korot suorittaakin, kun olen tuon velan kuitenkin aikoinani ottanut. Muistutukset olivat tosiaan tasoa velka on erääntymässä, käy kotisivuillamme. Käsittääkseni muistutuksissa pitäisi olla lasku näkyvillä, jota siis tässä tapauksessa ei ole. Mielenkiintoinen keissi kyllä kaiken kaikkiaan, ei voi muuta sanoa.


      • Joopasejo

        Terve!

        Seuraan tätä viestiketjua mielenkiinnolla, koska mullekin tuli haastekirje Finance houselta koskien creditstarin lainaa. Laina myös erääntynyt vuosi sitten, mutta mitään ilmoitusta ei ole tullut, että saatava olisi siirretty tälle "perintäfirmalle", joka mun mielestä ois ollut velvollinen laittamaan asiasta kirjeen, eikä laittaa asiaa suoraan käräjäoikeuteen. Ihmeellinen yhtiö kyllä kaikinpuolin, en ole vielä yrittänyt ite sinne soitella, mutta täytyy kokeilla saako niiltä minkäänlaista kokonaissummaa. Täytyy sen jälkeen miettiä riitautanko haastehakemuksen...


      • FHN

        Hei,
        yllämainittua asiaa silmällä pitäen, pyydämme Sinua ystävällisesti olemaan yhteydessä Finance House Nordin asiakaspalveluun [email protected]


      • vippi-ville95
        Yksikinvippionliikaa kirjoitti:

        Joo, ja jäi sen verran sanomatta, että tarkoituksena on tuo pääoma kohtuulliset korot suorittaakin, kun olen tuon velan kuitenkin aikoinani ottanut. Muistutukset olivat tosiaan tasoa velka on erääntymässä, käy kotisivuillamme. Käsittääkseni muistutuksissa pitäisi olla lasku näkyvillä, jota siis tässä tapauksessa ei ole. Mielenkiintoinen keissi kyllä kaiken kaikkiaan, ei voi muuta sanoa.

        Eli unohdat, että sinulle on annettu käyttöön lainarahaa, ja syytät asiasta lainanantajaa? Logiikka? Yleensä ei ole velkojan velvollisuus muistutella joka velallista, ja jos olet asian unohtanut, niin saat syyttää vain itseäsi.. Ja missään laissa ei määrätä, että muistutuksissa pitää olla lasku. Näillä pikavippilafkoilla kasvaa viivästyskorko usein päivittäin, joten muistutuksesta seuraavana päivänä summa olisi jo muutenkin kasvanut.


      • Anonyymi
        FHN kirjoitti:

        Hei,
        yllämainittua asiaa silmällä pitäen, pyydämme Sinua ystävällisesti olemaan yhteydessä Finance House Nordin asiakaspalveluun [email protected]

        EI noilla ole mitään asiakaspalvelua. Kyseessä on hupi-yhtiö 20 000e liikevaihdolla ja pari koulupoikaa pyörittää.


    • Conde99

      Huonosti tuntuvat fhh ja credistar kommunikoivan. Saatava suoritettu Fhh lle ja crediststarin sivut näyttää muuta.

      • FinanceHouseNord

        Hei,
        kiitos palautteesta.

        Yllämainittua asiaa silmällä pitäen, pyydämme Sinua ystävällisesti olemaan yhteydessä Finance House Nordin asiakaspaveluun, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected]

        Kiitos!


    • toropaiska

      Sama tuli ryhmässämme esille. Katsokaas sen kaupparekisteri ote! Tämä firma on rekisteröity Suomeen, joten sen pitäisi olla mm. ennakkoperintärekisterissä, mutta ei ole. Tarkastakaa myös Etelä Suomen AVIn sivulta, perintälupa.

      • FinanceHouseNord

        Hei,
        Muistutamme ystävällisesti, että Finance House Nordin käytäntö on täysin laillista.
        Lisäkysymysten kanssa, olette tervetullut olemaan yhteyksissä kyseessä olevan yrityksen asiakaspalveluun [email protected]


      • FaktojaPöytään
        FinanceHouseNord kirjoitti:

        Hei,
        Muistutamme ystävällisesti, että Finance House Nordin käytäntö on täysin laillista.
        Lisäkysymysten kanssa, olette tervetullut olemaan yhteyksissä kyseessä olevan yrityksen asiakaspalveluun [email protected]

        Teilläpä menee lujaa, suomi24 on varsin erikoinen paikka antaa asiakkaille ohjeistusta maksaa teille laskuja kyseenalaistamatta niitä. Toimilupa pitää olla jotta voi periä siihen enempää kantaa ottamatta että löytyykö sellainen.
        Joka tapauksessa 1% omavaraisuus ja tonnin liikevoitto viimeksi julkaistulta tilikaudelta kertoo ehkä miksi täällä pitää mainostaa ja kehottaa maksamaan.
        Em. tietojen lähde: Suomen Asiakastieto Oy, sieltä Perintätoimistot hakuun niin kaikki sen näkee ilmaiseksi.


      • seppo666

        toropaiska:lle ja kumppaneille tiedoksi:

        "Ennakkoperintärekisteriin kuuluminen ei ole pakollista."
        Lähde: https://www.vero.fi/yritykset-ja-yhteisot/tietoa-yritysverotuksesta/ennakkoperintarekisteri/

        Myöskään perintälupaa ei lain nojalla vaadita, kun yhtiö perii toisen samaan konserniin kuuluvan yhtiön saatavia.
        Lähde: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990517#P1 (Laki perintätoiminnan luvanvaraisuudesta 1 §, 3. mom., kohta 2)

        Ja kenellekään ei varmaan ole yllätys, että nämä FHNord ja Creditstar ovat samaa firmaa... Eli nämä ei tarvitse mitään perintälupaa. Taitaapa köyhää velallista vain ketuttaa, kun joutuu velan maksamaan takaisin korkoineen. Tyhmiä ne on, jotka tällaisilta firmoilta korkeakorkoisia lainoja ottaa, ja sitten syyttää omasta tyhmyydestään velkojaa. Huomaa tällä palstalla, kuinka jengi oikein etsimällä etsii syytä tästä velkojafirmasta. Ei osaa nykykuluttaja enää hyysäys-Suomessa ottaa mitään vastuuta!


      • nbnbnbnbnbnbnbnbnbn

        Niin, mutta saa periä vaan 5eur kulun, jos perii omaa velkaa.
        Eli, 2x5eur ja sitten ulosottoon, mutta tämä kyseinen puljuhan ei sinne lähde. :D


    • Finance

      Tietääkö kukaan tuon saatanan paskalafkan tilinumeroa? Jos tietää niin saa laittaa tänne tulemaan mahd.nopeasti.

      • Vippi-Seppo

        Mitä sillä tilinumerolla on väliä? Älä nyt niille ala vaan rahaa laittamaan.
        Vastasin vasta nyt jotta olet jo ehtinyt tulla järkiisi kun Joulun alla tuollaisia suunnittelit.


    • Samik

      Eivät ensin suostuneet poistamaan tietojani heidän tietokannastaan vasta kun laitoin tämän

      "Rekisteröidyllä on oikeus pyytää, että Creditstar poistaa henkilötiedot tietokannasta (Tietoja ei ole kuitenkaan
      mahdollista poistaa ennen palvelun tai palveluiden tarjoamisen lopettamista. Kun palvelun tai palveluiden tarjoaminen
      on lopetettu, tiedot voidaan poistaa"

      • timppa-mies

        EU:n rahanpesudirektiivin mukaan pankit ja lainafirmat yms. joutuu noita tietoja säilyttämään. Ja sen säädetyn 5v jälkeenkin varmasti monilla firmoilla jäävät ikuisesti johonkin arkistoon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe