Pöytäsirkkeli, vuokra-asunto ja melu

Einhel

Mitähän laki tai oikeastaan säännöt sanoo tuollaisen käyttämisestä rivitalossa jossa pieni pihakoppi? Onko muuten parempi sahata kopissa jossa ääni ehkä hivenen hiljenee (naapureille) vai kenties pihalla kylmästi?

Ainakin mitä olen koeillut pöytäsahaa, melu on sen verran voimakas että vaatii itselleni kuulosuojaimet. Mutta hämmentää että ylipäänsä missään näissä kun näitä myydään tai ohjeistetaan, ei puhuta yleisesti melusta mitään muuta kuin se että suojaa OMAT korvasi. Oletetaanko että näitä ei käytetä kuin verstailla tai omakotitaloissa?

Sahailisin lautoja ja levyjä joskus usein ja joskus vähemmän, eli en "saastuta" sillä melula joka päivä tai edes viikko/kk. Saha on valmiina mutta kun... Vähän mietityttää että uskaltaako tuota edes käyttää tuon melun takia vai keksiäkö toinen suunnnitelma lautojen ja levyjen sahaamiseen suoraan.

Kuviosahaa olen kyllä käyttänyt, siitä melusta ei olla valitettu anakaan eikä ilmeisesti häirinnyt.

Kokemuksia?

11

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hanurispöllyy

      miten sitä pienessä kopissa mitään pystyy sahaamaan?? Ulos ääntä kyllä mahtuu, joten sinne vaan sirkkeli, ja anna laulaa.. harvemmin sitä valmiissa rivarikämpässä paljoa levyjä, ja lautoja tarvitaan, askartelu sitten erikseen, ja ehkä kansalaisopiston kurssit sitten niitä varten. Onneksi on OKT, ja oma talli, missä värkätä, vaikka venekin siihen mahtuis..

    • Einhel

      Rakennan siis kirjahyllyn ja pöydän, en remontoi taloa sentään...

    • NickNailer

      Asiaan otetaan kantaa kaupungin ympäristönsuojelumääräyksissä. Kuntakohtaisia eroja on. Maaseudulla saa meluta niin paljon kuin sielu ja omat korvat sietävät.

      Pääsääntöisesti melua saa aiheuttaa arkipäivisin kello 7.00 - 22.00. Viikonloppuisin melua saa aiheuttaa rajoitetusti per vuosi. Turhaa melua ei saa aiheuttaa. Räjäytys- ja paalutustyö tehdään arkipäivinä kello 7.00 - 18.00.

      Melua mitataan dB -mittarilla, ei tarvitse olla kalibroitu ja käynnykkäkin käy. Mittaus tapahtuu 10 metrin päässä melun lähteestä. Raja-arvo on 85 dB.

      Turhaa melua ei saa aiheuttaa. Turhaa melua on kyselty rakennustarkastajilta. Turhaksi meluksi katsotaan esimerkiksi moottorisahan testaaminen viikonloppuisin niin, että siitä aiheutuu nukkuvalle naapurille haittaa.

      Teet näin: lataat dB mittarin kännykkääsi ja pyydät vaimoa/tyttöystävää/kotieläintä mittaamaan dB:t 10 metrin päästä. Jos menee yli 85 dB, kuten tavallista on, noudatat kellonaikoja.

    • isännöitsijäsi

      Jos kyseessä on kertaluonteinen sahaus, niin anna mennä. Mutta jos aikomuksena on sahailla säännöllisesti silloin tällöin, niin silloin sinun pitää hankkia työpiste, jossa et häiritse muita. Eli yhden hyllyn ja päydän voi tehdä, mutta sarjatuotanto ei onnistu.

      • NickNailer

        Ei aivan noinkaan.

        Mikäli kyseessä on taloyhtiö, niin yhtiön järjestyssäännöissä otetaan yleensä kantaa siihen, milloin melua saa aiheuttaa. Tyypillisesti noudatetaan kunnan asettamia rajoituksia 7.00 - 22.00.

        Jos naapuri valittaa, niin häiritsevästä melusta voi tulla ensin varoitus ja sen jälkeen toistuvasta melusta voidaan asunto ottaa taloyhtiön hallintaan, ts. vuokralainen saa häädön.

        Vuokra-asunnoissa, esim HEKA:lla, on omat sääntönsä. HEKAlla meluta ei saa 22 - 07.

        Jos on pakko sahailla silloin tällöin, niin sitten on.


      • isännöitsijäsi
        NickNailer kirjoitti:

        Ei aivan noinkaan.

        Mikäli kyseessä on taloyhtiö, niin yhtiön järjestyssäännöissä otetaan yleensä kantaa siihen, milloin melua saa aiheuttaa. Tyypillisesti noudatetaan kunnan asettamia rajoituksia 7.00 - 22.00.

        Jos naapuri valittaa, niin häiritsevästä melusta voi tulla ensin varoitus ja sen jälkeen toistuvasta melusta voidaan asunto ottaa taloyhtiön hallintaan, ts. vuokralainen saa häädön.

        Vuokra-asunnoissa, esim HEKA:lla, on omat sääntönsä. HEKAlla meluta ei saa 22 - 07.

        Jos on pakko sahailla silloin tällöin, niin sitten on.

        Tuskin aloitattaja on niin ääliö, että keskellä yötä alkaisi sirkkelillä levyjä sahailemaan kun kerran alkaa pohtia aiheuttaako häiriötä.


    • Einhel

      Onneksi naapurusto on täynnä lapsiperheitä jotka käyvät koulussa/ töissä joten sinällään häiriötä en usko syntyvän jos tuota sahaa käyttääkin vaikka päivällä joku viikon päivä.
      Parasta varmaan raahata tuo saha ulos ja sahata ulkona, tuo varastokoppi on kyllä tilava mutta siellä ääni kaikuu. Tuon nyt ei pitäisi olla kuin max. tunnin homma sahata hyllylevyt ja pöytälevyt kun olen ne jo mitannut valmiiksi ja en nyt mitään liukuhihnahommaa ole tekemässä kuitenkaan, hyvin satunnaisia sahauksia tulee tehtyä.

      Tuossa justiinsa n. 20 metrin päässä remontoitiin asunto ja siellä käytettiin myös samanlaista sahaa ja ei se ainakaan itseäni häirinnyt mitenkään, hyvä jos huomasin sen käyttöä edes mutta se oli taloyhtiön toimesta se ja ei siitä mitään ainakaan erikseen ilmoitettu että metelöitäisiin.

      Db mittarisovellus on hyvä vinkki, täytyy ottaa käyttöön :)

    • jestapax

      Nick Nailer haluaa sanoa viimeisen sana, kun on niin saatanan pätevä. varmaan sais nokkaas, jos oltais jotenki tuttuja.. tollasta pässiä ei voi kestää kertakaikkiaan.

    • Moottorisahamies

      Äähh anna palaa kylmästi vaan! Kuules mr. Ketä oletkaan. Määkin olen käyttäny rivitalon pihalla kaiken näkösiä vehkeitä, jopa Moottorisahaa ja sitä paitti Sirkkelin ääni on vielä kaukana siitä kuin itse Moottorisaha josta lähtee vielä kovempi meteli kuin mistään sirkkelistä Ja siitäkään ei oo kukaan valittanu mitään. Joten don't worry! Anna palaa vaan ja kylmästi jos siltä tuntuu.

    • 8_pistettä

      Ja nyt oli keskivaikea kolmen muuttujan trollialoitus !

    • Einhel

      Rohkenin sitten kokeilla varastokopissa tuota metelikonetta ja ei kuulemma meteli kuulu edes meille sisälle joten tuskin häiritsee nukkuvia naapureita.

      No... Oma ongelmani siis aika pitkälle ratkesi, tai pelko, ei mikään ongelma sinänsä.

      Muistakaahan kun metelöitte, muistaa myös niitä naapureita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. 141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe