Halkeama 5cm tuulilasin alaosassa kuskin puolella

ReiskaSeiska

Moi. Eli otsikon mukainen halkeama tuulilasin vasemmalla puolella. Sijainti viisi senttiä pituudeltaan aivan asemmasta reunasta ja 10 sentin korkeudelta alareunasta. Korjatahan se pitää.
Mutta mutta. Vein auton laittoon Porvoossa, jollain lasimies empimättä tarjosi uutta lasia. Voimakkaina perusteluina oli se, ettei nykyisillä tiukentuneina säännöksinä enää menisi läpi katsastuksesta. Tai että ainakin seuraavalla kerralla pitäisi koko lasi uusia.
Oletteko kuulleet vastaavaa? Perustelut liittyivät nimenomaan näkäkenttä- asiaan. Olisi kuitenkin sitten pyynnöstä korjannut - poraamalla. Onko tuo poraaminen jo vanhanaikaista? Jostain muistan lukeneeni, että on olemassa myös uusia korjaustekniikoita, joissa halkeamasta saadaan lähes näkymätön eikä halkeaman sijainti siis vaikuttaisi kuljettajan näkökenttään.
Uusi lasi olisi kustantanut 300€, mulla osakasko If:ssä. Soittelen huomenna vakuutukseen, josko sieltä löytyisi minkäänlaista tukea korjausasiassa..

7

288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha_allu

      Mulla on tuulilasin pyyhkijöiden kodalla laidasta laitaan halkeama ja on mennyt katsastuksesta läpi jo kolmekertaa, ilmeisesti kun ei ole näkökentässä.

    • klkhkkj

      Halkeama lasin alareunassa ja kuvaamasi pituus ei aiheuta mitään katsastuksessa. jos olisi näkökenttä alueella niin korjauskehoitus olisi seuaus.

      Näkemättä tietysti mahdoton sanoa onko alueella, mutta asian voi selvittää direktiivin 77/649/ETY ja E-säännön 125 perusteella.

      Lasiliikkeen on tietysti helppo perustella vaihtotarvetta katsastus mielessä, mutta onhan niitä lasimiehiä jotka väittävä korjauskehotuksen ollut turha ja lasin olleen hyvä.

      Molemmat perusteet turhia jos lasi huono se vaihdetaan.

    • komissaarov

      Suomalaiset ovat outoa kansaa. Voitteko kuvitella tätä keskustelua muualla maailmassa? Onko se viiden sentin viiru nyt eu:n direktiivien mukainen vai pitääkö pyytää komission kanta asiaan...

    • ReiskaSeiska

      Joo kiitosta vaan vastauksista. Lasi ei ainakaan omasta mielestäni ole muuten mitenkään huono, ja mielelläni tukisin suomalaista korjaamotyötä vaihdattamalla vaikka koko lasin. Olen kuitenkin ns. alanvaihtaja (opiskelija) eli centtiä täytyy yrittää venyttää tavalla tai toisella. Fyffee ei siis ole, mutta eihän sen pitäisi olla kenenkään muun murhe..
      Oliko se niin, että poraaminen ja hartsi on ainut korjauskeino?

      • Hajattelija

        Tällaisessa kohtaa kannattaa aina kysyä ensin katsastusasemalta, mitä mieltä he asiasta ovat. Jos he sanovat että vaihtoon niin vaihdat. Säästät omaa aikaasi ja vaivaasi, kun kysyt heiltä ensin.
        Tosin muista käydä samalla asemalla katsastamassa ja mielellään vielä samalla katsurilla niin ei tule sitten harmitusta kun toinen katsastaja käskee vaihtamaan.


    • ihjiojiojioj

      Poraaminen ja hartsi voi estää halkeaman etenemisen, mutta turhaa sekin jos halkeaman suunta poispäin näkökenttä alueesta-

      Pahmpi kuin halkeama jossain näkökenttäalueen reunalla on naarmuuntunut tai pahasti likaantunut lasi.

      Naarmunen lasi on todella huono sateella tai auringon sopivasti paistaessa ja siihen lisättynä likainen sisäpinta ja ikänäkö.

    • ReiskaSeiska

      Moi, hieman päivitystä alkuperäiseen viestiini ketjun aloittajana.
      Tänään kävin hakemassa leiman Herttoniemen Helppokatsastuksesta Helsingissä:
      ei mitään mainintaa halkeamasta edes päätteeksi juttutuokion aikana. Joten erikseen sitten kysyessäni katsuri totesi, että "halkeama ei ollut näkökentässä."
      Tätä ennen olin porauttanut halkeaman väylän pään, ja ainakin toistaiseksi on pysähtynyt.

      Vähän erikoista kyllä mielestäni oli, kun lasinkorjaaja sanoi, ettei tarvitse laittaa hartsia tai vast. porareikään. Oisko siihen vaikuttanut hinta: 1 kahvikuppi ja työpäivä alkoi olla muutenkin päättymässä. Siis ventovieraalle Helsingin Kalliossa.
      Laitoin sitten myöhemmin itse reikään kirkasta epoksia ja on aika jees.
      Sanoamattakin on selvää, että halkeama olisi levinnyt eteenpäin. Nyt sillä oli mittaa jo 8cm reunasta kun alun alkaen lähti jostain kolmesta – neljästä.

      Nettivarauksena määräaikaiskatsastus maksoi 29€, ei siis OBD:tä, kun auto on vuodelta 2000. Lisäksi päästömittaus erikseen Tattarisuolla 20€.

      Ainakin minulle Helppokatsastus oli miellyttävä tuttavuus – ei vähiten siksi, että katsastus meni läpi – mutta myös siksi, että sain kysyessäni asiallisia ja asiantuntevia neuvoja jatkon varalle. Paljon riippuu varmasti katsastajan henkilöstä toimipisteestä riippumatta..

      - Reiska

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      412
      4377
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      241
      2151
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1590
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1401
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      260
      1159
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1087
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1054
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1045
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      949
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      933
    Aihe