Valitettava tosielämän vitsi tältä päivältä

Lampunvaihtajatar

Suomalainen nainen muuttaa ulkomaille ja päätyy samaan asuntoon espanjalaisen, puolalaisen, romanialaisen ja nigerialaisen miehen kanssa.
Naisen huoneesta palaa kattolamppu, joten hän hankkii uuden sopivan tilalle ja koska hän ei ole 100% varma missä asennossa katkaisin on off tilassa hän ilmoittaa kaksi tuntia etukäteen että katkaisee päävirran hetkeksi tiettynä ajankohtana vaihtaaksen lampun turvallisesti, onhan asunnossa kaikki remppahommat tehty vähän sinnepäin, ja sisäilma yleisesti erittäin kostea.

Espanjalainen koputtaa hetken päästä oveen varmistaakseen että nainen varmasti tietää miten lamppu vaihdettaan. Hän epäilee asiaa koska hän ei ymmärrä miksi sähkön pitäisi olla pois päältä, onhan hän itse vaihtanut aina lamput ilman minkäänlaisia varatoimenpiteitä.

Myöhemmin myös puolalainen ilmaisee huolensa siitä onko nainen vaihtanut ennen lamppua. Viimeiset kaksitoista vuotta, kiitos kysymästä nainen tokaisee.
Tulee ilmoitettu aika ja puolainen on alkanut kokkaamaan sähköliedellä. Romanialainen insinööri tulee ulos luolastaan ja kysyy naiselta osaako tämä vaihtaa lampun. Hän tarjoutuu tekemään sen naisen puolesta jos tämä ei osaa, ja sanoo että mitään sähköjä ei tarvitse katkaista, lasi lampussa estää kaikki sähköiskut.

Puolainen ilmoittaa että nyt ei voi sähköjä katkaista kun hänellä on ruuanlaitto kesken. Romanialainen ja puolalainen alkavat kinastelemaan siitä kuinka paljon sähköjen katkaisu hetkeksi vaikuttaa ruuanlämpötilaan ja sen onnistumiseen. Nainen sanoo että hän voi odottaa muutaman minuutin että ruoka on valmis. Nyt peliin puuttuu nigerialainen joka on kärvistellut huoneessaan koska ehti sulkea sulkea pelikonsolinsa jo puoli minuuttia sitten ja nyt joutuu odottamaan muutaman minuutin. Romanialainen kertoo nigerialaiselle että nainen ei usko kun sanotaan että lampun voi vaihtaa ilman mitään varatoimenpiteitä. Nigerialainen varmistaa naiselta että osaahan tämä nyt varmasti vaihtaa lampun. Nainen ilmoittaa jämäkästi mutta ystävällisesti että hän vaihtaa lampun kun päävirta on pois päältä koska se nyt vain on fiksu varatoimenpide. Nyt naiselle jo kerrotaan että hän on hankala ja tekee todella helpoista asioista vaikeita. Ei lampun vaihtamisesta mitää sähköiskua voi edes saada. Nainen huomauttaa romanialaiselle että hän ei voi sellaista kenellekkään luvata, ja sanoo pysyvänsä omassa kannassaan, josta romanialainen luokkaantuu. Nigerialainen taas ei ymmärrä että kuinka monta ihmista tässä nyt tarvitaan yksi lamppu vaihtamaan. Nainen katkaisee päävirran kävelee huoneeseensa, vaihtaa lampun ja laittaa päävirran takaisin päälle. Aikaa kuluu n. 30 sekuntia. Pääkytkimen luona romanialainen ja nigerialainen edelleen keskustelevat siitä kuinka lamppu kuuluu vaihtaa, ja miten itsepäinen suomalainen nainen onkaan.

Kiitos suomalaiset miehet ja naiset maalaisjärjen käytön opetuksesta. Sitä osaa eniten arvostaa kun se ympäriltä puuttuu. Sähkötöitä koskien isäni opetti jo lapsena että 1. sääntö on virrat pois päältä AINA.

Jatkakaa lastenne sivistämistä elämän perusasioista edelleen.

T. Hankala itsepäinen suomalainen nainen

7

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bobgeldof

      Siinä se nähdään mihin niistä ulkomaalaisista on...

      • Syas

        Valitettettavasti olit väärässä ja ulkomaalaiset oikeassa tällä kertaa.


      • bobgeldof
        Syas kirjoitti:

        Valitettettavasti olit väärässä ja ulkomaalaiset oikeassa tällä kertaa.

        Toisin sanoen,et ymmärtänyt lukemaasi? Älä välitä,jopa tavanomaista nykyisin,johtunee yleisestä tyhmentymisestä,aivot eivät juurikaan rasitu kun selfieitä napsitaan


    • näin.on

      Ei tuossa ole mitään uutta. Gigolojen perässä naiset ovat ennekin juosseet.

      • jxkzkzkzmol

        jakorasia, 3 ulosottoa.


    • Soluasunnot

      Jep sivistetään jälkikasvua, etteivät hakeudu mihinkään kommuuniin asumaan.
      Toisaalta ymmärtää ne sen sanomattakin.

    • Voitto.Lopullinen

      Vakuuttavaa kielellistä ulosantia.

      Tarina sinänsä - no tunnustetaan, etten oikein osaa muodostaa mielipidettäni - oli omalla tavallaan melko viihdyttävä. Tosin sen verran sekaviin tunnelmiin johdatteleva, että pitäisi päästä lukemaan lisää.
      Mutta mihinkään vastakkainasetteluihin, puhumattakaan kansallisuuksien, sukupuolten tai rotujen eriarvoistamisiin tarkemmin tutustumiseen ei kyllä ole kiinnostusta eikä halua perehtyä.

      Arkipäivän tavallisista tai miksei eriskummallisistakin tilanteista ammentavaan tahattomaan(kin) komiikkaan sen sijaan on aina yhtä viihdyttävää paneutua :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2803
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2380
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1944
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1796
    6. 152
      1782
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      131
      1510
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe