Ajatukset muualle

Miten saisin ahdistavat ajatukset pois?
Tulen hulluksi kohta niiden kanssa!

6

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MunkkiJedi

      No, ajatukset johtuvat jostakin mitä olet tehnyt ja mihin olet nyt sitoutunut. Kun irrottaudut niistä asioista ja purat niitä pois, niin ahdistavat ajatuksetkin kaikkoavat koska niiltä häviää perusta. Voit myös tehdä jotain positiivisia ajatuksia, joista myöhemmin tulee kumpuamaan hyviä ajatuksia.

      Voit myös tarkkailla ohikiitäviä ajatuksiasi. Jokaisella ajatuksella ja tunteella on aina alkuvaihe, keskivaihe ja poismenovaihe. Ahdistavat tunteet syntyvät mielikuvistasi. Kun mieleesi tulee joku siihen liittyvä ajatus tai mielikuva niin samassa tunteet leimahtavat liekkiin. Kun huomaat yhteyden tähän ajatukseen tai mielikuvaan, niin tunteet eivät pääse samalla tavoin leimahtamaan ikävästi. Tiedän että joskus harvoin voi tulla niin voimakas ajatus ja tunne jostain ikävästä, ettei sille voi mitään ja joutuu kokemaan ne repivät vihan yms. tunteet. Nekin ovat seurausta silti ajatuksista. Ajattele: "Jos en koskaan ajattelisi tätä tiettyä ajatusta, niin millaista elämäni olisi?"
      Siitää huomaat että se ei ole todellisuutta mitä koet mielessäsi, vaan mielikuvitusta.

      Jos olet viime aikoina käyttänyt esim. monena päivänä alkoholia tai muita huumeita, niin sitten nekin heittävät bensaa liekkeihin ja tuultakin perään kuin palkeet. Eli jos haluat ahdistuksista eroon, pitää muuttaa elämäntapoja terveellisemmiksi. Mieti että miten voit tehdä omasta mielestäsi mahdollisimman rauhallinen, koska se on kuitenkin kaverinasi koko päivän...

      • Uskokaa.toivokaa

        Älä harrasta itsetyydystä, se myös aiheuttaa ahdistusta. Etsi itsellesi uskovainen poikakaveri ja perustakaa perhe! Herran siunasta Sinulle!


      • AhAhAhistusss

        MunkkiJedi, kiitos, niin hieno ja käyttökelpoinen ja tietäväinen on kirjoituksesi. Minä, myös ahdistuneisuudesta kärsivä sain siitä paljon taas ideaa ja tukea.


    • puhumallapois

      Erittäin hyvä tapa on puhua ja kirjoitella mieltä ahdistavista asioista. Alussa voi olla että ei itsekään tunnista mikä ahdistaa, mutta sitten kun alkaa kirjoittelemaan niin niitä asioita nousee pintaan ja käsitteleminen helpotta. Voitko nyt tunnistaa minä mieltäsi puristaa?

    • Jouko-t

      Hanki keskusteluapua ja puhu ahdistuksestasi. Voi olla ystävä, lääkäri, terapeutti tms. Ei usein onnistu kerralla vaan tarvitsee useampia keskustelukertoja. Terapeutti ehkä paras.

    • AhAhAhistusss

      Minulta taannoin psykiatrinen sairaanhoitaja kysyi, että mitä sinulle sitten tapahtuu, jos vain olet siinä (ahdistuskohtauksessa) ja annat sen olla. Olin vähän hämmästynyt ja vastasin hänelle, että ei mitään! Nyt pitkän ajan kuluessa tuo on auttanut minua. Siis totean, että voinkin olla rauhassa, vaikka mieleen sattuu, ei minulle käy kuinkaan. Tässä kai oli kyseessä se asian kohtaamisen, sitä päin menemisen 'taika'. Auttaa.

      Tähän kuin jatkoksi sain jostakin tiedon, että paha ahdistustila kestää maksimissaan vain 25 min ja sitten se itsekseen lähteen lievittymään pois. Ensin en käsittänyt, kuinka se noin voi olla, mutta havaintoni onkin nyt, että noin se menee. Jospa rohkeasti ollaan vaan siinä hätääntymättä, niin kärsimys ei kestä kauan. Ei ole varsinaista hätää.

      Tosi paljon auttaa, kun / jos löytää niitä tekijöitä ja syitä, että mihin minä tällä ahdistuksella reagoin. Kannattaa eritellä syitä ja jos mahdollista pyrkiä niitä poistamaan elämästään. Meidän lapsuus- ym. taustojen tapahtumat myös herkistävät meidät reagoimaan just tiettyihin ärsykkeisiin ja ajatuksiin korostuneesti ahdistuksella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5594
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2413
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2332
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1069
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1054
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      950
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      877
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      793
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      781
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      773
    Aihe