Risteenkin koulu lakkautetaan, ei voi olla totta!

herätysKokemäki

Enpä ole koskaan kuullut pöllömpää touhua mitä Kokemäen päättäjät tekevät, kun lakkauttavat toimivia kouluja muutaman kymppitonnin säästön takia. Nyt kaadetaan komea Risteen koulu. Peipohja meni jo...
Mitä touhuaa kaupunginjohtaja Siltala? Nyt herra hakee säästöjä lopettamalla toimivia kouluja.
Jos mies osaisi hommansa, niin hän lobbaisi Kokemäelle uusia yrityksiä ja työpaikkoja eikä näivetä kaupunkia osaamattomien päättäjien kanssa.

43

1656

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Harjavaltaan

      Kyllä se vaan on totta että Kokemäki ajetaan alas ja jossain vaiheessa on pakko liittyminen Harjavaltaan, joka pärjää isojen tehtaittensa takia.
      Kokemäellä ei ole koskaan ollut näin surkeaa touhua kaupungin päättävissä elimissä. Hävetkää!

      • KoulutKiinniKiitos

        Hyvä vaan että koulut lakkautetaan. Aiavan turhia laitoksia. Enemmän olen oppinut YouTubesta kuin koulussa.


    • SipiläVeiRahasiKepu

      Miljoona tarttee ens vuodelle säästää kun valtion rahat on loppu ja se sama vaiva siirtyy kunnille. Parempia ehdotuksia varmasti otetaan vastaan kaupungintalolla.

    • Eivaankannata

      Mut pikeesti, kuinka monta oppilasta siellä on? Kolme?

      • varmatieto

        Oppilaita Risten koulussa on tällä hetkellä 25.


      • Pikkasenvittuuntunut

        Hyvä että osaavat sentään jotain tulkkilantie 2ssa, senkin sais sulkea kun on joskus eikä edes jouluna auki. Haapionkadulla on vanha homeinen urheiluhalli senkin vois sulkea niin kuin kirjastonkin.


      • nouseKokemäki

        Mihin KOkemäki on romahtanut parissa kymmenessä vuodessa? Miksi kaikki loppuu ja katoaa? Aivan järjettömiä päätöksiä Tulkkilantie 2.ssa.
        On syytä alkaa tekemään töitä Kokemäen puolesta eikä näivettää ja lopettaa vanhaa mahtipitäjää. Ruotsinkielinen nimi Kumo ei tarkoita, että kumoon vaan!


    • Kuntakuralla

      Paljonko Tuomaalan ja Lähteenmäen kouluissa on oppilaita? Kaikesta päätellen ne lakkautetaan ensi vuosikymmenen aikana. Vai estääkö lakkauttamisen se, että koulujen oppilaiden vanhemmat ovat kepua kannattavia isojen maatilojen omistajia?

    • miettikääketääänestätte

      Kokoomusta lukuun ottamatta kaikki Kokemäen kaupunginvaltuuston ryhmät hajosivat äänestettäessä Risten koulun lakkauttamisesta. Valtuusto päätti äänin 19–8 sulkea koulun ensi vuoden syksystä lähtien.

      Kaupunginhallituksen äänestyspäätöksenä syntynyt pohjaesitysesitys oli, että koulu lakkautetaan elokuun alusta 2018 lukien. Valtuustokäsittelyssä sosiaalidemokraattien Ari Prinkkala esitti puoluetoverinsa Terhi Nevalan kannattamana, ettei koulua lakkauteta.

      Seuranneessa äänestyksessä koulun lakkauttamista vastustivat Prinkkalan ja Nevalan lisäksi keskustan Marko Rautava, Pertti Teini ja Eeva-Liisa Tuominen, perussuomalaisten Mikko Laiho ja Arto Perttula sekä vasemmistoliiton Lassi Haapanen.

      • Jouluja

        Prinkkala oli kaatamassa Peipohjaa ja Korkeaojaa..


    • 73254784

      Hyvä, että lakkautettiin. Parilla opettajalla pyöritettiin koulua, jonka oppilasmäärä on laskussa. Koulurakennus on toki ollut hyvässä kunnossa, mutta olisi vaatinut seuraavan viiden vuoden aikana yli 200000 euron korjausinvestoinnit. Kun tämän lisää muuhun korjausvelkaan, niin jostain on säästettävä. Kaikesta vanhasta ja edes hyvästä ei voi pitää kiinni, jos talous ei siihen anna mahdollisuuksia. On osattava katsoa tulevaisuuteen, tulkita ennusteita ja tehdä päätöksiä niiden pohjalta. Ei vain tunteella!

      Itse olisin huolissani kaupungin kasvavasta huoltosuhteesta. Veronmaksajia tänne todellakin tarvitaan ja siihen riittää vallanmainiosti houkuttimiksi Tulkkilan, Tuomaalan ja Lähteenmäen koulut. Laatu korvaa määrän.

      • Älälisäänny

        Kokoomus puhuu. Ihmiset nähdään vain hyödykkeinä.


      • käytäkortsua

        Kokoomus on kylmä ja tunteeton puolue. Oma etu paras etu.


      • äläteelapsiaok

        Päinvastoin suunta on POIS. Peruspalveluiden puuttuminen, ei lääkäriä ei päivystystä ja koulutkin ylisuuria kiusaamiskeskuksia. Kuka järkevä aikuinen lapsensa siis Kokemäelle toisi kasvamaan? Kaukana on ne ajat milloin oli hyvä kasvaa ja käydä kouluja ja peruspalvelut toimi.
        Kannattaisi osata katsoa kaikkien kannalta, ei pelkästään lapsettomien tai jo aikuisten lasten vanhemman näkökulmasta asioita ja sen oman perseen yli myös.


      • 73254784

        Kyllä kokoomuslainenkin voi ajatella tunteella, mutta se ero heissä on, että he ajattelevat MYÖS järjellä. Kyllähän sitä kaikenlaista voi haluta ja toivoa, mutta kuka maksaa? Jos ei ole rahaa, niin ei voi olla suuria kustannuksiakaan. Yhteistä hyvää toivotaan ja peräänkuulutetaan solidaarisuutta, mutta se ei tuo kaupungin kassaan yhtään enempää euroja kuin valittaminenkaan.

        Kokemäkeläisillä, ja suomalaisilla ylipäänsä, tuntuu olevan mielessä vain "kultainen nuoruus" ja "paremmat ajat". On totta, että palvelut ovat olleet Kokemäelläkin aikanaan paremmat, mutta niin ovat kustannuksetkin olleet pienemmät.

        Yhteiskunnan muutos on ollut viimeisen 50 vuoden aikana suuri ja siitä saavat osansa kaikki. Niin hyvässä kuin pahassa. Elin- ja tulotason nousu on nostanut kustannuksia merkittävästi. Myös tuotettavien palveluiden laatu on noussut, ja tämä itsessään nostaa kustannuksia. Ja kaikki tämä täytyy jonkun kustantaa. Ja se JOKU on jokainen meistä (ei vain kokoomuslainen, eikä vain kepulainen tai demari, vaan jokainen). Kaikkia kustannuksia ei kateta vain veroja kiristämällä, vaan jostain täytyy myös säästää ja se tarkoittaa monesti leikkaamista ja luopumista.

        Siinä vaiheessa, kun joku keksii miten kaikesta (palveluista, kouluista, lääkäreistä yms.) pidetään ja kaikkeen löytyy tarvittavat rahat, niin minä olen valmis äänestämään hänet vaikka presidentiksi.


      • Taisosua

        Näytä yksikin tunteella ajatteleva kokoomuslainen. Tai jolla olisi järkeä ajatella muutakuin omaa napaa.


      • Ristoolainen

        Korjausvelan vedit kyllä hatusta. Ja toisekseen, mitään suunnitelmaa kiinteistön myymisestä ei ole esitetty. Oppilasmäärä toki oli pienentynyt reippaasti, osin sekin kunnan päättäjien monta vuotta jatkuneen jahkailun johdosta. Seppäläkin oikein riemuitsi paikallislehdessä osan risteeläisistä äänestäneen jaloillaan tulkkilan puolesta, totuus kuitenkin se, että eskarit siirreettiin tulkkilaan koulutoimen päätöksellä ja osa vanhemmista vei lapsensa tulkkilaan koska jo vuosia sitten tuli ilmi että risteen koulu on "saattohoidossa". Hyvä kuitenkin, että jokin päätös saatiin aikaan, huonoa se että säästöt jäävät kyllä tältä osin saamatta.


    • seuraavaksiTuomaala

      Ei ole järkeä ylläpitää noin pientä koulua. Viisas päätös. Peipohjan koulu oli sentään isompi. Miksi siis Risteen koulu olisi pitänyt säilyttää?

      • tonttujaliikkeellä

        Kysyppä sitä hiljaa itteltäs arvon valtuutettu. Et taida ymmärtää inhimillistä elämää vaan se oma etusi on ykkönen vai?


    • TilanneEiHallinnassa

      Mitä näillä koulurakennuksilla aiotaan tehdä? Peipohjan koulukin on kai täysin vailla käyttöä tällä hetkellä...melkoisia rahareikiä kaupungille.

    • Jakca

      Hyvä että Risteen koulu suljetaan, kun ei siellä montaa oppilasta ole. Jostain niitä säätö tarvitsee tehdä ja tuo vaikuttaa järkevältä Mutta tuo on hyvä kysymys mitä sille rakennukselle tehdään. Eikö Peipohjan koulua ollut joku halukas ostamaan tai tonttia siitä, muistelen tuollaista. Voi olla että muistan väärinkin.

    • välkkyvalomatti

      ei jokainen oppilas omaa koulua tarvitse.kokemäki kuoleva kylä.viimeinen sammuttaa valot.

    • Martti_muistaa

      Koulun lakkautus oli neuvottelun tulos, se tehtiin talouden tasapainoohjelmassa kun talous oli romahtanut koko vuosikymmenen alun.

      Päätöksen neuvottelivat Mikko Laiho, Juhani Oksanen, Juhani Grönros, Riikka Huhtanen ja edes mennyt viidennen ryhmän puheenjohtaja.

      Joka puolueen vika tai ansio.

      • epätoivoton

        Laiho ratsastaa siis kahdella aasilla?


      • toivoakin

        Ja lisäksi lauralla, heh heh.


    • ReijoSillaton

      Oppilasmäärä ja työpaikkojen määrä laskee ja vanhusten sekä työelämästä erkaantuneiden lisääntyy. Ei tarvitse olla mikään Einstein, jotta pystyy omaksumaan mitä siitä seuraa. Herätys ruikuttajat!

      • puupäitäovatten

        Herätys päättäjät! Nyt tarvitaan uusia työpaikkoja. Ja sitä kautta kaikki paranee. Usko se ReijoSillaton!


    • ReijoSillaton

      Eivät päättäjät ja virkamiehet työpaikoiksi muutu, mutta heillä on edellytykset ja jopa velvollisuus toimia päätöksissään niiden syntyyn. Nyt on vähän munatonta meininkiä. Olisiko syynä se, ettei nähdä läheltä miten valtion virat vähenevät eikä korvaavia synny yksityiselle sektorille?

    • EdelleenKatkera

      Olis pitäny tasapuolisuuden vuoksi lakkauttaa samalla, kun muutkin. Kun ei kerran muutkaan koulut saaneet olla, niin ei kuulu Risteenkään saada jäädä.

    • Mietinpävaan

      Olisiko tilanne tämä, jos Risteellä ei olisi niin paljo ongelmaa alkomahoolista?! Nyt järki käteen, ihmiset.

      • MennytOhiJotain

        Oliko siellä oppilaat vai opettajat kännissä, vai miten alkoholi nyt kuuluu tähän asiaan?


      • Ongelmakohta

        Opettajat. Ei onneksi oppilaat, pöljä 😊


    • Poispois

      ulkoistetaan koulut vaikkapa Huittisiin , pitkällä sopimuksella.

      • Ongelmakohta

        Eikö tuo Tulkkilan koulu olisi lähempänä, pöljä? 😊


      • Poispois

        siis myös Tulkkila pitää ulkoistaa


      • VRSE

        Tulkkilassa riittää oppilaita. Risteellä ei. Miksi pitäisi ulkoistaa? Ulkoista ittes.


    • Koketshow

      Kokemäen kaupungin johdon toiminta on kyllä niin ala-arvoista kuin vaan olla voi. Nyt on pahasti päässyt unohtumaan kaupunginjohtajan homman perimmäinen tarkoitus, ja aivan oikein- se ei todellakaan ole laulujen joikaaminen ... Surullista ja pidemmän päälle vahingollista lopettaa nuo kyläkoulut. Tutkitustikin pienimmissä kouluissa ja oppilasryhmissä lapset oppivat ja voivat paremmin, myös kaverillisuus ja toisten ihmisten huomioiminen pienten koulujen oppilailla on ihan eri luokkaa kuin ”massaryhmissä” . Kokemäki on todellakin kuoleva kylä jos samalla porukalla ja johdon naamoilla tehdään päätöksiä tulevaisuudessakin vielä. Lakkauttakaa nyt vielä kirjasto ja uimahallinkin toiminta. Ja Kokemäen Seurakunnan toiminta on niin hävettävän naurettavaa touhua ,että joka iikka vaihtoon sen johdosta.

      • Perc

        Myös Tulkkilan koulussa voidaan hyvin, älä unohda sitä. Käykää toki tutustumassa edes. Kiivetkää puusta alas ensin.

        Muutokset on pelottavia... Mutta onhan sekin kun lähtee takapajulasta yläasteelle ja tunteekin oppilaista vaan omat ala-asteelaiset, eli seitsemän tyyppiä.


    • Kumokumoon

      Eiköhän koko Kokemäki ole takapajula....Sitäpaitsi; uusia ihmisiä tulee elämänvarrella vielä monta kertaa eteen ...

      • Eeeeeeeem

        Veikkaan että enemmän porukkaa ja menoa kuitenkin keskustassa kuin Risteellä 😊


    • Monotoni67

      Ysärillä matomäenkin lapset kävivät risteellä koulussa, miksei nytkin?
      Tilat ja opetus siellä hyvää.. keskustassa vaan luokat paisuu paisumistaan ja opetuksen laatu kärsii. Vmp :(

      • risteenkouluonhyvä

        Kokemäellä tontut tekevät päätöksiä niin virkamiehet kuin valtuutetutkin. Taso on romahtanut nykysen kaupunkinjohtajan aikana totaalisesti joka asiassa. Munatonta touhua.


    • Entiinenristeeläinen

      Eikös se mee niin, että valtuutetut valitaan vaaleilla ja kaupunginjohtajan valitsee sitten nää valituksi tulleet valtuutetut. Aina ne samat naamat valitaan sinne valtuustoon ja aina jatkuu sama valitus asioiden huonosta hoidosta, pitäis ihan kysyä joltain viisaalta, mikä tässä mättää?? Kaupunginjohtaja ei kai mitään isoja päätöksiä tee, esityksiä vaan, joten jos asiat ei kaupungissa luista niin vika on edelleen siinä äänestyskäyttäytymisessä, johon myös äänestämättömyys luetaan. Jos me ei tykätä tuosta kaupunginjohtajasta niin ei taida sekään meistä tykätä, kun kovasti yrittää päästä pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe