Mitä Jumala meiltä haluaa?

Safiyya

1. Tunnustamme, ettei ole muita jumalia kuin Jumala ja että Muhammad on Hänen profeettansa

Kellään tai millään muulla ei ole oikeutta tulla palvotuksi kuin yksin Jumalalla. Emme saa rukoilla, emmekä kumartaa ketään muuta kuin Luojaamme, Jumalaa. Hän yksin päättää kohtalomme.

Jokainen, joka ottaa Jumalan ainoaksi herrakseen, uskoo profeettoihin, joista viimeisin oli Muhammad (rauha hänelle), jonka Jumala lähetti armoksi ja johdatukseksi. Opimme tottelemaan Jumalaa seuraamalla Muhammadin (rauha hänelle) elämää ja esimerkkiä rukoustavoissa, paastossa ja käytöstavoissa.

2. Rukoilemme viisi kertaa päivässä

Matkustettuaan siivekkäällä ratsulla tapaamaan Jumalaa, Muhammad (rauha hänelle) sai käskyn rukoilla viidesti päivässä ja opettaa seuraajansa tekemään samoin.

Meidän tulee pitää Jumala sydämissämme ja voimme kiittää, ylistää ja pyytää Häneltä toivomiamme asioita, mutta lisäksi meidän tulee rukoilla viidesti vuorokaudessa tarkasti määritellyin liikesarjoin ja sananparsin.

3. Paastoamme Ramadanina

Meidän tulee pidättäytyä ruoasta, juomasta ja seksistä Ramadan-kuukausi aina auringonnoususta sen laskuun. Jos et voi paastota esim. raskauden tai diabeteksen vuoksi, voit silti muistella Jumalaa muilla tavoin ja keskittyä lähentymään Jumalan kanssa enemmän kuin koskaan.

4. Maksamme almuveroa

Muslimi on toisen muslimi veli ja se konkretisoituu velvollisuudessa maksaa vuosittain tuloista ja säästöistä pieni summa vähäosaisemmille.

5. Teemme pyhiinvaelluksen Mekkaan

Jokaisen kynnelle kykenevän on matkustettava Saudi-Arabian Mekkaan, Kaabaan, jonka Profeetta Abraham (rauha hänelle) rakensi. Siellä noudatamme tämän esi-isämme esimerkkiä palvoen Allahia, kivitämme Paholaista symbolisesti, juoksemme Safa- ja Marwa-kukkuloiden väliä.

19

359

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Rukouksen merkityksestä kertovat Profeetta Muhammadin (rauha hänelle) sanat: "Ensimmäinen asia, josta ihminen tuodaan tilille [Tuomiopäivänä] on rukous."
   (Sunan an-Nasa'i, vol 5, kirja 37, hadith 3996)

   Hän sanoi myös, että "Avain Paratiisiin on rukous."
   (Jami` at-Tirmidhi, kirja 1, hadith 4, hasan)

   Mitään kohtuuttomia vaatimuksia Jumala ei siis ole asettanut!

  • Ei näin.

   Jumalia on tuhansittain, mutta kaikki ihmisen luomia, myös allah, eikä muhammad (lhsll) ollut mikään profeetta.

  • vain_yksi_on_oikea

   Jumalia on maailmassa yli 320 000 000 kappaletta. Miksi juuri sinun jumalasi olisi se ainoa oikea? Toisen uskonnon seuraaja sanoo omasta jumalastaan ihan samaa. "Hän on ainoa oikea Jumala, muut on vääriä jumalia". Mitä sinä vastaat? "Eipäs, vaan minun Jumalani on se ainoa oikea Jumala". Mistä tässä on kyse? Kilpailusta, vastakkainasettelusta, vihasta, epäluulosta, pelosta... Mitä sinä teet, jos toinen ei luovuta, vaan sanoo sinun jumalaasi vääräksi jumalaksi ja hänen jumalaansa oikeaksi jumalaksi? Lähdetkö pois paikalta? Solvaatko häntä? Hiljennätkö hänet väkivalloin? Työnnätkö terän hänen sydämeensä jumalasi nimeä huutaen? Miksi uskonnoissa viha ja väkivalta on niin surkean yleinen "ongelmanratkaisu"? Siksi, koska ihminen on luonut uskonnot ja jumalasa omaksi kuvakseen; valta, egosentrisyys, ahneus, kilpailullisuus, aggressiivisuus jne.

   Universumissa on vain yksi Korkein Voima, eikä Häntä löydy yhdestäkään ihmisen piirtämästä jumalan kuvasta, eikä yhdestäkään kirjoitetusta tekstistä. Osoittaaksesi kunnioitusta Korkeinta Voimaa kohtaan et tarvitse maallisia oppeja ja johdatteluita. Vain uskosi ja nöyryytesi. Niin kauan kun palvot ihmisen itsensä piirtämiä jumalkuvia ja luet "totuutesi" maallisista kirjoituksista ja harjoitat kilpailua, väkivaltaa yms. jumalan kuvan nimessä, olet tyhjällä tiellä viha, pelot, ahdistus yms. matkakumppaninasi.

   • Ei ole olemassa minkäänlaista näyttöä mistään yliluonnollisesta, joten kannattaa hylätä koko ajatus jumalasta ainakin toistaiseksi.


   • Islamissa ajatellaan, että ne muut jumalat perustuvat siihen Yhteen Ainoaan oikeaan. Ihmiset vain ovat sekä tahallisesti että tahattomasti vääristelleet Jumalan ilmoituksia, ja siitä on sitten lähtenyt elämään omaa elämäänsä tarinoita, joista on syntyneet kristinuskoa ja muita uskontoja.

    Minulla on muihin uskoihin kuuluvia ja uskonnottomia ystäviä, eikä se ole mikään ongelma ollut minulle, eikä heille.
    Joku uskovainen voi pyrkiä ratkaisemaan ongelmia vihalla ja väkivallalla, mutta se ei ole uskonnon syytä sen enempää kuin vihaisen ja väkivaltaisen leipurin käytös leivän syytä.


  • cheriotti

   Muhammed ei kyennyt maksamaan edes omaa syntivelkaansa saati sovittaakseen maailman synnit, mutta Jeesus teki sen. Muhammed ei ollut lopulta varma onko allah hänelle armollinen. Epävarmuus on muslimien uskoa ja väkivalta pyhittää sen.

  • Allahin viidestä vaatimuksesta peräti neljä koskee vain häntä itseään. Miettikääpä tätä.

   • Lue uudelleen kymmenen käskyä.

    Löydätkö niistä jotain samankaltaista?


  • Todellinen Jumala ei vaadi meiltä mitään, vaan haluaa antaa pelastuksen ilmaisena lahjana.
   Meidän omat tekomme ja suorituksemme eivät ole Jumalan silmissä minkään arvoisia.

  • Suoratsanatminulta

   Mutta kysytääs mitä mitä me haluamme jumalalta? Olet diktaattori ja tyranni joten lähde maanpakoon.

  • eiolenoituutta
   • eiolenoituutta

    Islamin ongelma on juurikin sama, kuin kristinuskolla - kykenemättömyys kehittymiseen. Ja pelkona helvetti, jos otat mitään mukaan ulkopuolelta. Miksi? --> Astroteologia!


  • Anonyymi

   Mitä Allah haluaa.... Allah haluaa meiltä uskoa, ja mitä se tarkoittaa.... Profeetta (saas) sanoi (sahih hadith): "Kukaan teistä ei todella usko, ennen kuin toivoo veljelleen samaa kuin itselleen."

   • Anonyymi

    Tämä on islamin sanoma.


  • Anonyymi

   "Mitä Jumala meiltä haluaa?" Ja mistä sinä muka tiedät mitä Jumala meiltä tahtoo.

   Joku ukko väitti vuosisatoja sitten olevansa profeetta ja lupasi heille jotka uskovat häneen kuoleman jälkeisen elämän useamman naisen kanssa, jonkinlaisessa taivaallisessa haaremissa. Ja toiset ukot sitten uskoivat kaiken mitä hän sanoi.

   Enkä nyt puhu siitä yhdestä Joseph Smithistä joka lupasi samaa ja perusti toisen uskonnon.

   Ihmiset uskovat sitä sun tätä mutta mitä oman kirkon ulkopuolisia todisteita siitä on? Monet ei kyseenalaista sitä mitä heille on opetettu vaikka pitäisi.

  • Anonyymi

   ISLAMIS tulee esille kaikki vejen kautten ja kuniansa tekosista
   - näiten tekosista ja aatoksita aivan maaperät lainehtiiverrestäh punnaisenna

   • Anonyymi

    Pyrkivät levitäytymisilän elämämme muutamaan tommosiksi

    TÄMÄ ON KIRJOITETuUA TOTUUTTA


   • Anonyymi

    "maaperät lainehtii verrestäh punnaisenna"..?

    Ja juuri tälläisen takia olisi hyvä kyseenalaistaa se mitä on opetettu...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "maaperät lainehtii verrestäh punnaisenna"..?

    Ja juuri tälläisen takia olisi hyvä kyseenalaistaa se mitä on opetettu...

    Pyrkivät kaikin näytelmin mailman pistämään määräysvaltaansa
    - on näillä otsaa vetää tätä juoniutta hellämielisyyksistään


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   194
   10033
  2. 600
   2686
  3. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   132
   1678
  4. Hoosiannaa samban tahdissa

   Tallensin tänä aamuna klo 10 Helsingin Paavalin kirkosta (Hermannissa) tulleen Adventti-jumalanpalveluksen. Aloitus, eli kirkkoherra Kari Kanalan ja
   Luterilaisuus
   95
   1117
  5. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   85
   1026
  6. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   226
   946
  7. Sanna Marin: Suomessa romahtaa nyt kaikki!

   - Pisatutkimus kertoo koulutuksen tason romahduksesta. - Olkiluoto 3 kertoo suomalaisen teollisuusosaamisen tason. - Vanhusten hoito retuperällä. - So
   Maailman menoa
   250
   789
  8. Näin sinuakin kytätään - näyttöihin upotetut kamerat

   On tultu uuteen vaiheeseen , jota monet eivät vieläkään ymmärrä. Uusimpiin puhelimiin sekä tietokoneisiin on ilmeisesti häivytetty/piilotettu kamerat
   Maailman menoa
   206
   758
  9. Haittaako mies

   Että mulla on seksuaalisia haluja sua kohtaan? Onko se sun mielestä outoa? Oot vaan niin kuuma mies. 🤤
   Ikävä
   39
   751
  10. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   358
   671
  Aihe