Vajaan viikon reittisuunnitelma Caribialla

Maa-Krapu

Iltaa!

Olen seitsemän hengen miesporukalla lähdössä vuoden kuluttua itsenäisyyspäivän tienoilla reissuun joko Kuubaan tai Karibian saaristoon. Tarkoitus viettää noin viikko perillä. Yksi ajatus on vuokrata iso katamaraani kipparin kera ja kiertää Karibiaa sen verran kuin ehditään. Pääosa porukasta on kokemattomia purjehtijoita, muutama innokas on mukana ja itse olen ainoa jolla kokemusta omasta veneestä muutamalta vuodelta. Eli ostokippari on kyllä must. Rahaa on säästetty porukalla reissua varten jo vuosikaudet joten nyt ei tarvitse mennä ihan halvimman perässä.

Kun täällä palstalla on useampikin Karibian tuntija, niin kiinnostaisi kuulla näkemyksiä reittisuosituksiksi. Tarkoitus ei ole kerätä hiki päässä maileja, vaan nautiskella ja ehtiä tutustumaan myös hiukan saariin, mahdollisesti myös iltaelämään. Sen verran olen katsellut karttaa että totesin noiden eteläisten saarten St Lucia - Martinigue väliset etäisyydet niin pitkiksi että voi mennä suorittamisen puolelle meidän porukkaa ajatellen. Olisiko siis syytä suunnata pohjoisemmas ja lähteä kierrokselle St Martinista, jonka lähettyvillä on paljonkin saaristoa lyhyiden päivämatkojen päässä. Mutta löytyykö sieltä hyviä chartersatamia ja ovatko nuo lähisaaret, jotka itselle ovat tuiki tuntemattomia, mukavia kohteita? Toinen vaihtoehto kartan perusteella voisi olla Brittiläiset Neitsytsaaret, vai kävikö siellä niin että hurrikaani tuhosi koko vuokrafleetin? Joku yön-yli purjehduskin voisi toki mahtua ohjelmaan, jos sillä saadaan reittiin enemmän mielenkiintoa.

Kaikki suositukset ja kokemukset kiinnostaa. Myös luotettavat venevuokraamot suositelluista kohteista, jos on tietoa.

15

451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VainViikoksi

      Lähtö Martiniquelta ja Guodeloupen kierros. Siinä se.

    • 407

      Vajaa viikko perillä? Otatte "maskit"valitsemallanne saarella, niin ei tarvitse mitään purkkareita sotkea tohon kuvioon! Varatkaa kaksiviikkoa koko reissuun, niin on paljon järkevämpää.. Eli pari päivää ennen venetouhuja kohteeseen, viikko vesillä ja pari päivää vielä lopputohinoissa. Martiniquelta on lyhyet päivämatkat etelään ja pohjoiseen...

    • seppomartti

      Pyörremyrskyt tuhosivat lehtitietojen mukaan pohjoiset saaret aika tehokkaasti. Katit kuvissa olivat pohja ylöspäin rannalla pinossa. Charterbisnes on kovasti kärsinyt.
      Soitin ja tarkistin tutulta. Martiniquen eteläosa säästyi ja siellä on runsas charterlaivasto Le Marin kaupungissa. Vuokrakattien koko on aika iso ja ranskalaisten saarien hintataso korkea. Voi yllättää.
      Saarien väliset etäisyydet eivät ole ongelma. Pienellä yksirunkoisellakin kerkiää hyvin päiväpurjehduksena saarien välit. Aina hyvä sivutuuli, menipä etelään tai pohjoiseen. Matkan tekoa häititsee enemmän burokratia kuin etäisyydet.
      Lähtisin Martiniquelta etelään: Beguia, Mustique, Grenadiinit, Union Island. Grenadan suunnalla veneitä on ryöstetty. Etelään ei ole turvallista pidemmälle.
      Toinen vaihtoehto Martiniquesta pohjoiseen Guadeloupeen edes-takaisin on myös ok. Saarten eteläpuolella Les Saintes saaret on pääsaaria parempi kohde. Pääsaarten Bas Terre ja Bas " joku" välistä pääsee aamuyöllä mangrovemetsien välistä 1,7-1,8 syväyksellä, eksoottinen reitti.
      BVI saaret ovat ok mutta kaupunki Tortola kuten muutkin Karibian kaupungit on tylsä.
      USVI en menisi, koska todennäköisesti tarvitaan viisumi omalla kölillä tullessa.
      Valitettavasti Karibia on vuosikymmenien kuluessa muuttunut. Veneitä on paljon. Huumeet ja rikollisuus lisääntyy,. Byrokratia 5-7- kertaisine kalkkeeripapereineen säilyy.

      • seppomartti

        Unohtui mainita. Lennon hinta Karibialke voi vaihdelka 700- 2700. Usein edestakainen on halvempi kuin yksi suunta. Ranskalaisille saarille yleensä halvin ja paras yhteys. Joskus myös Miamin kautta.


    • Maa-Krapu

      Kiitoksia vinkeistä! Martinique vaikuttaa olevan paras lähtösatama josta pääsee moneen suuntaan. Muutama lisäpäivä ei kyllä tekisi ollenkaan pahaa niin saisi kunnon kierroksen. Täytyy lähteä selvittämään kattien hintoja. Ilmeisesti satamamaksutkaan eivät ole halvimmasta päästä isoilla veneillä.

      • seppomartti

        Satamamaksu voi olla 50% yksirunkoiseen verrattuna. Todennäköisempi ongelma on, ettei löydy laituripaikkaa- ainakaan ranskalaisilta saarilta. Ankkurointi on ilmaista mutta paikoitelken voi olla kiellettyä. Silloin on käytettävä maksullista poijua. Poijumaksujen kerääjistä osa on paikallisia huijareita. Rantautumisessa välttämätön jolla varastetaan, jos pidetään yhtä huolettomasti kuin rapakon tällä puolella.


    • Antilla36

      Viikon jos seilaa, eikä matkan tekeminen ole se ykkösjuttu, niin st. Martin on varmaan paras.
      Siinä on varsin lähellä 25-30mpk Brittien Anquilla ja eteläpuolella st. Barts, Kyllä meillä ainakin viikko meni ihan mukavasti. St. Martinin Ranskan puoli on enemmän 'Karibiaa'.

    • 407

      Se Guodalupen väli meni kyllä hyvin 1,9m syväykselläkin, mutta oli tosi äkäsiä hyttysiä.. Jos lähdette pohjoiseen sieltä Le Marinista, niin ehkä kannattaa mennessä jättää väliin Fort de France väliin ja mennä vanhaan pääkaupunkiin St Pierreen. Takasin tullessa voi siinä pysähtyä, niin on helpompi ajoittaa veneen palautus. Toki siihen Le Marinin edustallekin voi jäädä ankkuriin. Siitä on sopiva matka Dominicalle ja siellä ehkä menisin suoraan Portsmouthiin. Takasin tullessa voi sitten mennä Roseauhin (jos haluaa uutta paikkaa nähdä). Portsmouthissa tietenkin Indian River kuuluu ohjelmaan! Sieltä taas on lyhyt matka Le saintesin saari-ryhmälle, joka kuuluu Goudalupeen. Jos aikaa on viikko, niin ei paljon kannata pidemmälle mennä. Jos pidempään olisi aikaa, niin Antigualla oli hienoja paikkoja, vaikka siellä byrokratia onkin ylivertaista, kun taas Ranskan saarilla mennään rennommin! Nämä kaikki on oikeastaan ankkuripaikkoja, joten eivät paljoa maksa. Hienoja paikkoja on aika paljon, aikaa vain pitäisi olla...

      • seppomartti

        Hyttyskommenttia: Paras ankkurointi poikkeaa kotimaan tavoista. Paras ankkurointi olisi erossa rannasta ja mieluusti tuulessa. Pasaati puhaltaa hyttyset pois eikä niitä kaukana rannasta ole. Vaikkei Karibialla ole malariaa niin Denguekuumetta kuitankin, mihin ei ole ollut hyvää rokotetta. Kaukoidässä rokotekokeilu päätyi juuri ongelmiin.


    • Maa-Krapu

      Kiitos lisävinkeistä. Toi Les Des Saintes (vai mikä se olikaan) vaikuttaa hienolta kohteelta Martiniquelta käsin, kuvia kun kattelee. Varasuunnitelmana Saint Martinilta lähisaarille. Pitää kattoa mistä löytyy sopiva vene sopivaan hintaan. Tästä tämä lähtee!

    • hii-o-hoi

      Eiköhän se charter-veneen kippari osaa suositella sopivaa reittiä, kannattaa kysyä useammaltakin. Ja kertoa samalla mitä haluatte, paljon purjehtimista vai rantaelämää.
      Samaten hän hoitelee byrokratian ja jää venelle vartioimaan sitä ja jollaa kun lähdette rantaan bailaamaan.

    • hjbhjbghjgly

      ..Olen seitsemän hengen miesporukalla.. Pääosa porukasta on kokemattomia purjehtijoita, muutama innokas on mukana ja itse olen ainoa jolla kokemusta omasta veneestä muutamalta vuodelta.

      Pääosa muutama 1 = 7

    • Libertasatcaribbean2007

      Unohtakaa marinat ja menkää ankkuriiin. Viikko ei riitä mihinkään, kaksi pitää olla.

      Paras kokemus maissa:Dominica, upeat tuliperäiset lähteet ja vesiputoukset, Käykää maissa pikkubussilla! (halpaa)
      Kaunein ankkuripaikka: Tobago Cays, ihanan turkoosia ja pääsee uimaan kilpparien kanssa
      Mukavin Ankkuripaikka : Iles De Saints, ehdottomasti, täällä menee viikko ihan koska vaan
      Kakkossuosikki: ST. Anne, Martinique
      Parhaat ruokapaikat: Point De Bout, Martinigue
      Parhaat Bileet: English Harbour, Antigua

    • Maa-Krapu

      Tackar hyvistä vinkeistä. Nyt selvitellään mistä satamasta löytyy sopiva paatti sopivaan hintaan ja reitti sitten sen pohjalta. Nättejä ankkuripaikkoja näyttäisi löytyvän myös noilta pikkusaarilta.

    • Maa-Krapu

      Jatkan vielä aloittamaani topikkia

      Varteenotettavia tarjouksia on saatu sekä köliveneestä (Oceanis 485) että kateista (mm. Helia 444). Katissa on tietty hulppeat tilat, mutta mitenkähän tollainen käyttäytyy purjehdittaessa noissa olosuhteissa? Tarkoitus suunnata Martiniquelta Les Saintsille. Eli kaiketi takuuvarmaa sivutuulta. Luulisi että isompikin katti keikkuu ikävästi puolelta toiselle, vai mitä? Onko kokemuksia, lentääkö laatta helpommin kuin köliveneessä? Ei noi tilat tollasessa Oceaniksessakaan mitkään ihan kehnot oo kun omaan homeskandiin vertaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1947
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1649
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1599
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1517
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1465
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1390
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1357
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1266
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      17
      1203
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1138
    Aihe