Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

perjantaina 91 vuotias häädetään kotoa

hjuytrt

Tampereen keskustassa asuva 91-vuotias Liisa Tiukka käy taistelua oikeudestaan asua omassa kodissaan. Taloyhtiö uhkaa häätää Liisan kodistaan juuri joulun alla, perjantaina 15. joulukuuta. Syynä eripuraan on asunnon siivottomuus.Kaupungilla itsenäisesti asioiva ja harrastuksissa käyvä Tiukka ihmettelee häätöä. Hän on asunut samaisessa talossa 24 vuotta.Taloyhtiö otti Tiukan kodin sekä samassa kerrostalossa hänen omistamansa asunto-osakkeen haltuun kesällä 2016. Asunnosta löytyi luteita, jotka myrkytettiin. Tiukan kotona on käynyt siivooja tiistaisin 2h.
yle.8.12

289

4246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lakimies.asialle

      Aivan järkyttävää. Mikä ihmeen ajojahti tässä on meneillään? Televisiosta saimme nähdä, että siellä on ihan riittävän siistiä. Edes luteiden löytyminen ei ole mielestäni riittävä peruste ottaa osaketta yhtiön haltuun.

      Älkää nyt helv-tissä häätäkö vanusta asunnostaan.

      • Järkyttynyt

        Liisan Tiukka 91-v tapaus.
        Tämnä häätö on aivan järkyttävä.
        Pitäsisi ottaa ihmisen ikä huomioon ja suhtautua sen mukaan kieltoon siivoamisesta ja "haukkuihin". Uskon että neuvottelemalla lude- ja muut siivousasiat olisivat hoituneet tai ainakin terveysviraiomasten avulla. Nyt varmaan joku saa ostettua edullisesti asunnon.

        No ei ainakaan pidä 91 vuotiasta Liisaa jättää "kadulle". Toivottavasti ainakin kaupunki ottaa vastuun ja järjestää vanhukselle asunnon.

        Niin että kaikkea hyvää häätäjille ja Hyvää Joulua!


      • kjap.pää

        mummon häätäjille oikein vit. ..# :P.. joulua..toivottavasti saavat hekin häädön vaik siperiaan.


    • ihmetouhua

      Nuoremman henkilön häätö ei edes olisi aiheuttanut minkäänlaista uutisointia ja silti Suomessa itketään että vanhusten asema on huono?

    • kiuyty

      Ei ne lutikat sillä perusteella ole asuntoon tullu, että siellä on huonosti siivottu. Vanha talo kun on ja lutikka on pienimmillään millin kokoinen, niin kyllä se löytää tien ja sitäpaitsi lutikka käyttää ravinnokseen ihmisen verta, eikä ihminen edes välttämättä huomaa lutikan pistoa.

    • Klikkikö

      No jopas. Onkohan tämä totta?

    • Turhavalittaataas

      Tuo ämmä on niin luotaantyöntävän ja kireän näköinenkin, että taatusti on aiheuttanut taloyhtiössä muutakin kuin siivottomuutta ja luteita. On jumaliste ämmällä fyrkkaa, kaksi asuntoa samasta talosta omistuksessa ja varaa palkata itse asianajaja. Ihan ei nyt sympatiat irtoa todellakaan.

      • kitupiikituuufc

        Juu ei ihan köyhä mummeli! Keskustassa kaksi kämppää joista toinen vielä 100 neliötä. Keittäjä tuo mummo ollut ammatiltaan, ilmeisesti ollut rikas mies tms. Ostaisi rahoillaan itselleen hoitoa.


      • hjuytrt

        Purkukuntoiset asunot eivät ole muuttotappio alueilla minkään arvoisia , mutta tiedätkö kun Amurin puuhöskät puretiin niin asukkaat saivat uudesta kerrostalosta ilmaiseksi uuden asuntoasakkeen.


      • joonrumaa

        -----On jumaliste ämmällä fyrkkaa, kaksi asuntoa samasta talosta omistuksessa ja varaa palkata itse asianajaja. Ihan ei nyt sympatiat irtoa todellakaan. ----

        Onhan tuokin näkemys, että rikkaan saa häätää asunnostaan perusteetta. Sitä se kateus saa aikaan !


      • jari----
        hjuytrt kirjoitti:

        Purkukuntoiset asunot eivät ole muuttotappio alueilla minkään arvoisia , mutta tiedätkö kun Amurin puuhöskät puretiin niin asukkaat saivat uudesta kerrostalosta ilmaiseksi uuden asuntoasakkeen.

        Ei muuten saanut asuntoa ilmaiseksi uusista taloista, vaan häädettiin Hervantaan,Tesomalle ja Multisiltaan korpeen. Nyt yritetään kissanmaalta häätää yhteisöllisestä ympäristöstä aikuisikänsä asuneet pienituloiset ?Ihan varmaa on, että kaupunki haluaa nämäkin asukkaat hajasijoittaa vanhoihin lähiötaloihin, jotka on purkukunnossa, eikä ihan varmaan anneta uutta asuntoa kissanmaalle tulevista uusista taloista.


      • Perusoikeudet
        joonrumaa kirjoitti:

        -----On jumaliste ämmällä fyrkkaa, kaksi asuntoa samasta talosta omistuksessa ja varaa palkata itse asianajaja. Ihan ei nyt sympatiat irtoa todellakaan. ----

        Onhan tuokin näkemys, että rikkaan saa häätää asunnostaan perusteetta. Sitä se kateus saa aikaan !

        Tekeekö se hänestä huonon ihmisen, että on pitkään ollut työelämässä ja osannut säästää??? Vanhalle ihmiselle on aina vaikeaa sopeutua uuteen asuinpaikkaan. Hänkin asunut samassa pitkään. Ei ole kiroamisen paikka, että joku on ollut säästäväinen.


      • kateellinenko

        kato sossunpummi huutelee kun toisella on


      • rumuuslisääntyy
        kateellinenko kirjoitti:

        kato sossunpummi huutelee kun toisella on

        ja sinähän tietty vain kaunistut kun vanhenet....


    • jokutossaaaa

      Joku muu asia tässä tapauksessa mistä kenkä puristaa, vaikka että helpompi tapa saada vanhainkotiin niin omaisille näppärä keksintö.

      • J----k--

        Niin on,mummolla ei taida olla perillisiä ja asunnon sijainti on jollekkin ahneelle hyvällä paikalla. Eikös pyrkimys ole suomessa,että vanhukset asuu kotonaan niinkauan,kuin pystyvät liikkumaan. Ehkä on jo seurakunnat käyneet onnittelukäynnillä ja ottaneet selvää,kuka perii. Kun ei ehkä löydy sukulaisia,niin testamenttia yritetään ottamalla terveysviranomaisiin ja heti,kun on saatu häädettyä,niin laitetaan myyntikuntoon. Kyttälässä oli Mustalammas niminen varattomien auttamispaikka,jonka omisti seurakunta,niin hankittiin todistus viranomaisilta,että on hometta ym. ja talo korjauskelvoton. Varattomien auttaminen loppui ja kas kummaa, taloa ei purettukaan,vaan otettiin "parempaan käyttöön". Naapurit oli varmaan asialla siinäkin,että päästään epäsosiaalisista köyhistä eroon keskustassa?Mutta mummon omaisuuden suhteen on kaappaus menossa, on vain tekosyy siisteys,vaikka siivooja käy joka viikko,kyllä ihmisellä saa silti tavaraa olla ja huonekalut, missä on yhteisöllisyys ja naapuriapu?Luteitakin voi löytyä mistä vain,jopa kaupungin hienoimpiin kuuluvasta Tammer-hotellista on niitä löytynyt ja toiminta ei ole loppunut,vaikka hotelli olisi likainen sisältä.


    • eraesdcfasfd

      Se nyt on selvä homma, että taustalta löytyy muutakin kuin siivottomuutta. Mummo lienee ollut häiriöksi kylliksi muille talon asukkaille, näitä mummoja nimittäin Suomessa riittää, että ei anneta naapureiden olla rauhassa. Rikas mummo, miksei hanki itselleen kunnon hoitoa? Muuten vie valtio mummon kuoltua kaiken. Tuossa iässä on enää aivan turha pihtailla.

    • sulkanen

      Jossain uutisessa nimetön naapuri kommentoi mummosta olleen muutakin harmia.... sitä saa mitä tilaa, oli ikä sitten 100 tai 20.

    • puheenjohtajax

      Monessa taloyhtiössä on narsistinen hallitus ja varsinkin puheenjohtaja. Pikku diktaattorit olisi saatava kampoihin. Yhtiökokouksissa osakkaat ovat lampaita, joita vedetään narusta.

      • Äägh-mjääk

        Mummo on ehkä ollut kanto kaskessa. Äänivaltaakin on


      • 1234www

        Yhtiökokous eli asukkaat sen hallituksen ovat valinneet.


    • Jalmarzonni

      Joku arveli, että hänellä on rikas mies tms.
      Totuus on, että hän jäi leskeksi kummeniä vuosia sitten, kun hänen palomiesmiehensä kuoli hiukan yli nelikymmppisenä. Siitä lähtien Liisa on elänyt 6ksin leskenä. Hänen elämäntyylinsä on ollut hyvin vaatimatonta, mm. kerännyt pulloja ja tölkkejä kaduilta ja puistoista, ei käytä alkoa eikä tupakoi jne.
      Hän on harrastanut hyväntekeväisyyttä esim. lahjoittanut sydänvikaisille lapsipotilaille 10 000 euroa sekä testamentannut asuntonsa kirkolle ja toisen asuntonsa tai siitä saadut varat Tampereen uudelle lastensairaalalle ja senvastasyntyneille ja pienille potilaille. Kuka meistä tekisi saman?
      Minä kysyn vain, mieti sitä omalta kohdaltasi.

      • Ptrx

        Tarjoaako kirkko kortteerin?


      • tasaneikäylantit

        Offtopic MUTTA. Miten keittäjä mummolla ja palomiesmiehellä voi olla noin paljon rahaa, että varaa ostaa kaksi kämppää ydinkeskutasta? varaa lahjoittaa rahaa hyväntekeväisyyteen ja maksaa 15k taloyhtiölle. Tienaako pulloja keräämällä tosiaan näin hyvin? Minä elän vaatimattomasti eikä olisi todellakaan varaa omaan asuntoon näillä tuloilla.

        Laittaisi nyt hyvä mummo rahansa omaan hyvinvointiin eikä lahjoittelisi kirkoille -.-


      • hfdjjfdjjfd
        tasaneikäylantit kirjoitti:

        Offtopic MUTTA. Miten keittäjä mummolla ja palomiesmiehellä voi olla noin paljon rahaa, että varaa ostaa kaksi kämppää ydinkeskutasta? varaa lahjoittaa rahaa hyväntekeväisyyteen ja maksaa 15k taloyhtiölle. Tienaako pulloja keräämällä tosiaan näin hyvin? Minä elän vaatimattomasti eikä olisi todellakaan varaa omaan asuntoon näillä tuloilla.

        Laittaisi nyt hyvä mummo rahansa omaan hyvinvointiin eikä lahjoittelisi kirkoille -.-

        Mummo on ostanut asuntonsa silloin, kun niiden arvo on ollut matalampi. Tiedän tampereen keskustassa muitakin tavallisia mummoja, jotka ovat vaan onnistuneet aikoinaan sijoittamaan oikein.

        Taloyhtiö haluaisi varmaan mummon osakkeet kopeloida itselleen.


      • etrfaews

        mummo ainakin videolla kertoi ostaneensa 6 vuotta sitten pienemmän asunnon... voi toki puhua höpöjä..


      • J----k--

        No niin,kiitos. Tulihan se totuus sieltä,minkä takia mummo halutaan pois?Kuten aikaisemmassa kirjoituksessani arvelin,kirkko ja kaupunki jonkun lakimiehen kanssa yrittää jo ennen kuolemaa viedä omaisuuden?Kaikkien,joilla on omaisuutta ja ei perillisiä, on parempi olla lahjoittamatta mitään tai kirjoittamatta testamenttiin nimeään, silloin ei kukaan tule häätään,eikä kukaan välitä vaikka kuolisit paskaan,eikä tyrkytetä hoitolaitokseen paikkoja?


      • päivänNaurut
        J----k-- kirjoitti:

        No niin,kiitos. Tulihan se totuus sieltä,minkä takia mummo halutaan pois?Kuten aikaisemmassa kirjoituksessani arvelin,kirkko ja kaupunki jonkun lakimiehen kanssa yrittää jo ennen kuolemaa viedä omaisuuden?Kaikkien,joilla on omaisuutta ja ei perillisiä, on parempi olla lahjoittamatta mitään tai kirjoittamatta testamenttiin nimeään, silloin ei kukaan tule häätään,eikä kukaan välitä vaikka kuolisit paskaan,eikä tyrkytetä hoitolaitokseen paikkoja?

        HÖPÖN HÖPÖN taas.
        Tuo mummo on ihan omilla toimillaan aiheuttanut häätönsä ja nyt vie täälläkin kaikkia urpoja kuin pässiä narussa.
        Kyllä on typerä kansa.

        Se taloyhtiön osakkaat ovat halunneet tuolle sikolättitapaukselle sen häädön. ja haltuunoton antaa. Isompi asunto kuulemma ei edes vuokralla, vaan mummon romuvarastona.
        Tuo on mummohelvetistä, eikä todellakaan ansaitse mitään sympatiapisteitä.


      • Perusoikeudet
        tasaneikäylantit kirjoitti:

        Offtopic MUTTA. Miten keittäjä mummolla ja palomiesmiehellä voi olla noin paljon rahaa, että varaa ostaa kaksi kämppää ydinkeskutasta? varaa lahjoittaa rahaa hyväntekeväisyyteen ja maksaa 15k taloyhtiölle. Tienaako pulloja keräämällä tosiaan näin hyvin? Minä elän vaatimattomasti eikä olisi todellakaan varaa omaan asuntoon näillä tuloilla.

        Laittaisi nyt hyvä mummo rahansa omaan hyvinvointiin eikä lahjoittelisi kirkoille -.-

        Ennen EU:hun ja euroon liittymistä ihmisillä oli hyvät palkat ja mahdollisuus säästää. Oli normaalia ostaa asunto aika nuorella iällä lainan turvin.


    • ääliöSuvakki

      91v mummo hankeen, ja sit matuja tilalle kämppään !!

      • meelidljaostaelämä

        matut ei liity tähän keissiin millään lailla. Miksi ne pitää aina tunkea joka asiaan mukaan?


      • riippismolli
        meelidljaostaelämä kirjoitti:

        matut ei liity tähän keissiin millään lailla. Miksi ne pitää aina tunkea joka asiaan mukaan?

        SIKSI ETTÄ NIILLE KYLLÄ LÖYTYY ASUNTO JA HYVÄ ASUNTO SEN PÄÄLLE VIELÄ KAIKKI MUUKIN ELÄMISEEN KUULUVA

        MATUILLA TUSKIN ON SITÄ TYÖHISTORIAA MITÄ KYSEISELLÄ VANHUKSELLA

        KYLLÄHÄN SE HERÄTTÄÄ AJATUKSIA TUOLLAINEN


    • Isännöitsijä

      Asia on kieltämättä erikoinen. Isännöitsijänä tiedän haltuunottoperusteet. Huoneiston huono hoito on yksi peruste. Nyt hänen asianajajansa kertoo sen asian olevan kunnossa.

      Kyllä tässä täytyy olla takana jotain muutakin. Muutoin kyllä kuvittelisin yhtiön peruvan häätövaatimuksensa.

      Tämä tapaus osoittaa vaan sen tosiasian (jota kaikki eivät tiedä) , omasta asunnostaankin voi joutua lähtemään.

      Mikäli yhtiö ei peräänny, antakaa mummelin nyt viettää ainakin JOULU omassa kodissaan.

      • rsfazsfeasef

        Niinpä. Omasta kämpästä voi saada lähtöpassit, mutta kyllä siihen vaaditaan yleensä vastikkeiden jättäminen maksutta, paljon häiriköintiä tms. Mummon asunto ainakin videolla oli ihan normaalissa kunnossa, toisin emmehän me tiedä miltä siellä tosiaan on näyttänyt ennen siivousta.

        "Tiukan ja taloyhtiön välinen kiista alkoi kevätkesällä 2016, kun talosta löytyi luteita. Asianajaja Mikko Ravin mukaan Tiukka ei päästänyt taloyhtiön edustajia selvittämään ludeongelmaa. Tämän takia taloyhtiö otti Tiukan kodin ja hänen samassa talossa omistamansa asunto-osakkeen hallintaansa." YLE


      • hfgjjgfjfgjfgfg
        rsfazsfeasef kirjoitti:

        Niinpä. Omasta kämpästä voi saada lähtöpassit, mutta kyllä siihen vaaditaan yleensä vastikkeiden jättäminen maksutta, paljon häiriköintiä tms. Mummon asunto ainakin videolla oli ihan normaalissa kunnossa, toisin emmehän me tiedä miltä siellä tosiaan on näyttänyt ennen siivousta.

        "Tiukan ja taloyhtiön välinen kiista alkoi kevätkesällä 2016, kun talosta löytyi luteita. Asianajaja Mikko Ravin mukaan Tiukka ei päästänyt taloyhtiön edustajia selvittämään ludeongelmaa. Tämän takia taloyhtiö otti Tiukan kodin ja hänen samassa talossa omistamansa asunto-osakkeen hallintaansa." YLE

        Nimenomaan TALOSTA löytyis luteita. Naapuri epäili luteiden lähteeksi erästä talossa olevaa toista kämppää, jonka asukkaat ovat vaihtuneet tiuhaan.

        Tiukan asunto on moneen kertaan myrkytetty.


      • sikolättimummoseon
        hfgjjgfjfgjfgfg kirjoitti:

        Nimenomaan TALOSTA löytyis luteita. Naapuri epäili luteiden lähteeksi erästä talossa olevaa toista kämppää, jonka asukkaat ovat vaihtuneet tiuhaan.

        Tiukan asunto on moneen kertaan myrkytetty.

        Tiukan asunnot on juu NYT myrkytetty kun enin tapeltiin asiasta KAKSI VUOTTA. kenenkään asukkaan pinnan ei tarvitse olla noin pitkä.
        Ulos vaan tuollaiset sikolättimummot.
        Miksei kukaan kysele niitä kuvia asunnoista ENNEN siivousurakoita...voi tulla ehkä oksennus.


      • hoitaja12345
        sikolättimummoseon kirjoitti:

        Tiukan asunnot on juu NYT myrkytetty kun enin tapeltiin asiasta KAKSI VUOTTA. kenenkään asukkaan pinnan ei tarvitse olla noin pitkä.
        Ulos vaan tuollaiset sikolättimummot.
        Miksei kukaan kysele niitä kuvia asunnoista ENNEN siivousurakoita...voi tulla ehkä oksennus.

        onko sinulla jotain kuvia sitten asunnosta ennen siivousta????? Tuskinpa olet niitä itsekään nähnyt.


    • almax

      Taloyhtiön hallitus on vielä lirissä. Mihin mummon tavarat laitetaan, pihalleko? Jätetäänkö mummo pihalle? entäs sitten, jos onkin rahaa viety pöytälaatikoista? Entäs sitten vuokralaisten jälkeen, pitää tehdä remontti. Kuka haluaa vuookrata mummon asunnon? Entäs sitten taloyhtiön maine, meneekö asunnot hyvin kaupaksi?

      • kkpo

        tuossa kohtaa kaupunkia asunnot revitään käsistä... että ei huolta.


      • Luteita
        kkpo kirjoitti:

        tuossa kohtaa kaupunkia asunnot revitään käsistä... että ei huolta.

        Ei revitä, jos talossa piilee luteita. Todellisesti tai huhuna


      • gfjgfkkfg
        Luteita kirjoitti:

        Ei revitä, jos talossa piilee luteita. Todellisesti tai huhuna

        Kyllä revitään, siksi mummo saa lähteä. Lyön vaikka mitä vetoa.


      • kkpo

        Kyllä nuo asunnot tuossa kohtaa cityä vaan kelpaa.. mutta tuskin mummoa siksi ollaan pihalle laittamassa, että joku saisi itselleen kämpän, eiköhän siinä ole jotain ihan muuta taustalla minkä mummo jättää mainitsematta. Lieneekö häiriköinyt tarpeeksi kauan naapureita niin, että mitta on tullut muilla täyteen? Nyt sitten mummu esittää marttyyriä julkisesti... kaikki mummot ei vaan ole mukavia mummoja.

        Jos on ollut koko elämänsä kusipää niin miten se ikä tilannetta muuttaisi? (enkä tarkoita että tämä mummo välttis olisi, en häntä tunne, mutta hän VOI olla.


      • nunnalaar
        kkpo kirjoitti:

        Kyllä nuo asunnot tuossa kohtaa cityä vaan kelpaa.. mutta tuskin mummoa siksi ollaan pihalle laittamassa, että joku saisi itselleen kämpän, eiköhän siinä ole jotain ihan muuta taustalla minkä mummo jättää mainitsematta. Lieneekö häiriköinyt tarpeeksi kauan naapureita niin, että mitta on tullut muilla täyteen? Nyt sitten mummu esittää marttyyriä julkisesti... kaikki mummot ei vaan ole mukavia mummoja.

        Jos on ollut koko elämänsä kusipää niin miten se ikä tilannetta muuttaisi? (enkä tarkoita että tämä mummo välttis olisi, en häntä tunne, mutta hän VOI olla.

        Olen kyllä ihmetellyt missä ovat kaikki lapsuuden aikaiset kivat/mukavat mummut? Koko kylässä ei ollut kuin yksi joka kulki talosta taloon ja puhuin edellisen talon muunetut totuudet kunnes jäi kiinni... siihen loppui kahvittelu eivät edes istumaan kehottaneet..


      • L.Alli
        kkpo kirjoitti:

        tuossa kohtaa kaupunkia asunnot revitään käsistä... että ei huolta.

        No just tämä asuntojen "käsistä repiminen" voi olla taustalla tämän mummon kohtelussa. Yksin asuvasta ikäihmisestä on mahdollista tarkoitushakuisesti luoda erinäisiin virallisilta kalskahtaviin dokumentteihin kuva ikävästä ja jopa ilkeästä ihmisestä. Ja sitten vain lakiin ja asetuksiin vedoten byrokratian pyörä pyörimään.


      • bcxnxcnxxcnn
        L.Alli kirjoitti:

        No just tämä asuntojen "käsistä repiminen" voi olla taustalla tämän mummon kohtelussa. Yksin asuvasta ikäihmisestä on mahdollista tarkoitushakuisesti luoda erinäisiin virallisilta kalskahtaviin dokumentteihin kuva ikävästä ja jopa ilkeästä ihmisestä. Ja sitten vain lakiin ja asetuksiin vedoten byrokratian pyörä pyörimään.

        Varsinkin, kun vanhuksia on muutenkin helppo vedättää.


      • varmaaa
        kkpo kirjoitti:

        Kyllä nuo asunnot tuossa kohtaa cityä vaan kelpaa.. mutta tuskin mummoa siksi ollaan pihalle laittamassa, että joku saisi itselleen kämpän, eiköhän siinä ole jotain ihan muuta taustalla minkä mummo jättää mainitsematta. Lieneekö häiriköinyt tarpeeksi kauan naapureita niin, että mitta on tullut muilla täyteen? Nyt sitten mummu esittää marttyyriä julkisesti... kaikki mummot ei vaan ole mukavia mummoja.

        Jos on ollut koko elämänsä kusipää niin miten se ikä tilannetta muuttaisi? (enkä tarkoita että tämä mummo välttis olisi, en häntä tunne, mutta hän VOI olla.

        Voi tuo mummu olla vaikka setä / vaari kukas sen nyt tietää???


      • tyhmätneuskoo
        kkpo kirjoitti:

        Kyllä nuo asunnot tuossa kohtaa cityä vaan kelpaa.. mutta tuskin mummoa siksi ollaan pihalle laittamassa, että joku saisi itselleen kämpän, eiköhän siinä ole jotain ihan muuta taustalla minkä mummo jättää mainitsematta. Lieneekö häiriköinyt tarpeeksi kauan naapureita niin, että mitta on tullut muilla täyteen? Nyt sitten mummu esittää marttyyriä julkisesti... kaikki mummot ei vaan ole mukavia mummoja.

        Jos on ollut koko elämänsä kusipää niin miten se ikä tilannetta muuttaisi? (enkä tarkoita että tämä mummo välttis olisi, en häntä tunne, mutta hän VOI olla.

        Tuo mummo on nimenomaan oikea kusipää.
        Ei sitä kukaan yritä vedättää, johan joku sanoi, että kirkolle menee toinen asunto. Siihen on sitten hyvä jonkun piispan muuttaa työsuhdeasuntoon :)

        Asukkaat ovat saaneet tarpeekseen ja aiheesta ja mummo se vaan vedättää syyttömänä nyyhkyjuttua...ja iso osa ihmisistä on ihan suoraan uskonut noi valheet....lakimies on jutussa mukana tietenkin kun on rahan haistanut :)

        Kova on mummo vedättämään ja tuolla takana on vielä jotakin suurempaa, kosk amummo ei halua kertoa, kertoo hänen syyllisyydestään, ja taloyhtiö ei voi.
        Eli ihan selvä riesa tapaus tuo on.


      • tyrmistynyt

        eiköhän tässä liene pääosassa avuton yli 90 vuoden ikäinen vanhus joka on tehnyt kovaa työtä ikänsä maksanut verot ollut rakentamassa meille tätä hyvinvointi suomea

        Nyt tätä vanusta oltiin heittämässä lumihankeen. Näinko kohtelee hyvinvointisuomi vanhuksia ? Ihan hyvä että matuille katetaan pöytä koreaksi mutta pitäisi toki pitää huolta oman kotimaamme vanhuksistakin hehän ovat kunniakansalaisiamme näin voidaan hyvällä syyllä sanoa


    • boikotoikaa

      Talo, jossa Tiukka asuu, on Puutarhakatu 23, As. Oy Salmisentalo. Isännöitsijä on Anttalainen.

    • Elkee.elkee

      Älkää nyt hemmetissä vanhaa ihmistä pihalle laittako. Onko taloyhtiön hallituksella nyt arvovaltakysymys ettei voi perääntyä? Muka menettää kasvonsa. Helkkari, maineensa menettää totaalisesti jos vanhus häädetään.

      • Lex-Niinistö

        Istuva presidentti kertoo suorassa TV lähetyksessä, että laittomasti maassaolevia/rikollisisia saa piilotella aivan rauhassa jos ei kukaan satu kysymään asiaa piilottelijalta.
        Eikö ole ilmoitusvelvollinen taloyhtiölle,ketä asunnossa asuu?


      • hjuytrt

      • gkrjojoooojaaaaa
        Lex-Niinistö kirjoitti:

        Istuva presidentti kertoo suorassa TV lähetyksessä, että laittomasti maassaolevia/rikollisisia saa piilotella aivan rauhassa jos ei kukaan satu kysymään asiaa piilottelijalta.
        Eikö ole ilmoitusvelvollinen taloyhtiölle,ketä asunnossa asuu?

        Ei ole,ainakaan Polvijärvellä Museotie yhdessä.


      • onkoOikein
        Lex-Niinistö kirjoitti:

        Istuva presidentti kertoo suorassa TV lähetyksessä, että laittomasti maassaolevia/rikollisisia saa piilotella aivan rauhassa jos ei kukaan satu kysymään asiaa piilottelijalta.
        Eikö ole ilmoitusvelvollinen taloyhtiölle,ketä asunnossa asuu?

        Lex-Niinistö
        14.12.2017 18:24

        Istuva presidentti kertoo suorassa TV lähetyksessä, että laittomasti maassaolevia/rikollisisia saa piilotella aivan rauhassa jos ei kukaan satu kysymään asiaa piilottelijalta.
        Eikö ole ilmoitusvelvollinen taloyhtiölle,ketä asunnossa asuu?


        Tuli katsottua tuo ohjelma. Pakko sanoa että asia tosiaankin on noin. Eikä siinä vielä kaikki Paperittomille, laittomasti maassa oleville enemmän tai vähemmän rikollista taustaa oleville
        aletaan myöntää samat edut kuin muillekin. Joissakin tapauksissa jopa enemmän. Sitten vielä
        saa piilotella rikollisia eikä siitä rangaista. Jotenkin tuntuu ettei tämmönen ole oikein onko edes laillistakaan ?


    • KummaJuttu

      Miksi se toinenkin kämppä otettiin haltuun? Mites mummeli pääsee noista kämpistä eroon? Taloyhtiökö myy haluamallaan hinnalla haluamalleen ostajalle?

      Hupsu mummo kun meni tekemään tollasia sovintosopimuksia. Ja maksoi vielä 15000€ selvää rahaa.

    • oikeuteen-vaan

      Taloyhtiön päätökset voi aina riitauttaa Käräjäoikeudessa ja häätö peruuntuu käsittelyn ajaksi. Valittaa voi sitten Hovioikeuteen ja yrittää vaikka Korkeimpaan. Taloyhtiöllä on sitten tiukka paikka näyttää väitteensä toteen.

      • mummeli-ei-ymmärtänyt

        Yhtiön palkkaama lakimies on sanonut, että valitusaika on mennyt jo umpeen.


      • kukamitäkintuumaa

        Tähän väliin kerron meidän talon tapauksesta pähkinänkuoressa, omistus asunto asukas 10 vuodenajan aiheutti muille asukkaille harmia roskat parvekkeella haisi kesällä keräsi elukoita, asunto oli kuin kaatopaikka rapussa välillä märäntyny haju jne. Asukas vanha ihminen asiasta käytiin moneen otteeseen asukkaan puheilla asian piti hoitua mutta ei, ainoo keino oli asunnon haltuun otto, Tämä Liisan tapaus on valitettava mutta taustalla voi olla muutakin mistä ei haluta taloyhtiön toimesta puhua, niin meidäkin tapauksessa oli jos jotakin?


      • SoriVaa
        kukamitäkintuumaa kirjoitti:

        Tähän väliin kerron meidän talon tapauksesta pähkinänkuoressa, omistus asunto asukas 10 vuodenajan aiheutti muille asukkaille harmia roskat parvekkeella haisi kesällä keräsi elukoita, asunto oli kuin kaatopaikka rapussa välillä märäntyny haju jne. Asukas vanha ihminen asiasta käytiin moneen otteeseen asukkaan puheilla asian piti hoitua mutta ei, ainoo keino oli asunnon haltuun otto, Tämä Liisan tapaus on valitettava mutta taustalla voi olla muutakin mistä ei haluta taloyhtiön toimesta puhua, niin meidäkin tapauksessa oli jos jotakin?

        Mutta tällä teidän tapauksella ei siis ole mitään tekemistä tämän rva Tiukan tapauksen kanssa.


      • Sometellaan

        Taustalla on aivan samoja asioita, Tästä Liisan tapauksesta on varmasti muitakin asioita mistä ei taloyhtiönpuolesta kommentoida että se siitä.


      • Tiukan_puolella
        Sometellaan kirjoitti:

        Taustalla on aivan samoja asioita, Tästä Liisan tapauksesta on varmasti muitakin asioita mistä ei taloyhtiönpuolesta kommentoida että se siitä.

        Tiukan asunto ei telvisiokuvien mukaan ole mikään kaatopaikka. Kuten hän itse sanoi, "sekaista on mutta ei sotkuista". Tyypillinen vanhuksen asunto.


      • kiuyty
        kukamitäkintuumaa kirjoitti:

        Tähän väliin kerron meidän talon tapauksesta pähkinänkuoressa, omistus asunto asukas 10 vuodenajan aiheutti muille asukkaille harmia roskat parvekkeella haisi kesällä keräsi elukoita, asunto oli kuin kaatopaikka rapussa välillä märäntyny haju jne. Asukas vanha ihminen asiasta käytiin moneen otteeseen asukkaan puheilla asian piti hoitua mutta ei, ainoo keino oli asunnon haltuun otto, Tämä Liisan tapaus on valitettava mutta taustalla voi olla muutakin mistä ei haluta taloyhtiön toimesta puhua, niin meidäkin tapauksessa oli jos jotakin?

        Sen takia juuri 70 ja 80 luvulla oli kodihoitajat , jotka siivosivat vanhusten asuntoja, jos henkilö ei enää pystynyt . Tuo touhu päätyi 90 luvun lamaan.


      • maijakira
        Tiukan_puolella kirjoitti:

        Tiukan asunto ei telvisiokuvien mukaan ole mikään kaatopaikka. Kuten hän itse sanoi, "sekaista on mutta ei sotkuista". Tyypillinen vanhuksen asunto.

        Tiukan asiunto oli ihan ok todella siisti asunto ei ainakaan se ollut syynä vanhuksen ulos heittämiseen


    • someone11111

      Myis mummeli asuntosa pois niin sais mentyä palvelutaloon.
      Sinne tollatteet kuuluu nuorten tieltä pois keskustan asunnoista.
      Nuoret joutuu asuun jossain lähiöissä koska keskustan hyvät asunnot on tollasten grynderimummelien omistuksessa.

      • voivoisentään

        Kyllä se mummeli on varmaan asuntonsa työllä hankkinu ja veronsa maksanu, mutta nuo muut seikat ei hoidu. Kyllä se koti on vanhalle tärkee mutta se asioden hoito ja ymmärtäminen ei aina kulje käsikädessä.


      • Hermezet

        Olishan tuo helppo kaupata kun isännöitsijällä on kiinteistö- ja vuokravälitystoimintaa valmiina.


      • halooooo
        Hermezet kirjoitti:

        Olishan tuo helppo kaupata kun isännöitsijällä on kiinteistö- ja vuokravälitystoimintaa valmiina.

        Eihän tässä mitään pakkomyyntiä ole käsillä,


      • Hermezet

        No mitäs se noilla kämpillä tekee kun taloyhtiö on ne napannut? Minä kyllä vuokraisin kämpän ihan piruillessani SPR:lle vaikka vähän halvemmalla. Hyväntekeväisyyttä.


      • näinsemeneekin

        Taloyhtiö voi ottaa asunnon noin kolmeksivudeksi haltuun oikeudenpäätöksellä, asuntoon pitää taloyhtiön saada vuokralainen siksiaikaa, asunnon omistaa silti edelleenkin sama asukas,


      • hjuyt

        Nuo on yleensä koskeneet niitä ketkä eivät ole pystyneet maksamaan taloyhtiön ottamia lainoja ja yhtiö vuokraa.


      • rreteyter
        hjuyt kirjoitti:

        Nuo on yleensä koskeneet niitä ketkä eivät ole pystyneet maksamaan taloyhtiön ottamia lainoja ja yhtiö vuokraa.

        Laki määrää haltuun otettu asunto on laitettava vuokralle sitä ei saa pitää tyhjänpanttina.


      • missäOmatunto
        voivoisentään kirjoitti:

        Kyllä se mummeli on varmaan asuntonsa työllä hankkinu ja veronsa maksanu, mutta nuo muut seikat ei hoidu. Kyllä se koti on vanhalle tärkee mutta se asioden hoito ja ymmärtäminen ei aina kulje käsikädessä.

        Me itsekukin voimme hyvin kuvitella tilanteen että meidät heitettäisiin omasta kodistamme ulos pakkaseen EI TAKUULLA TUNTUISI KIVALTA

        Ja kun ottaa huomioon että tuo vanhus on raatanut ikänsä kovaa työtä tehden maksanut verot nyt hänet ajetaan pois omasta kodistaan jonka hän kovalla työllään ja ahkeruudellaan on hankkinut Missä on taloyhtiön omatunto? Missä yhteiskunnan omatunto?


    • Ludeluola

      Kuka siihen muuttaa jos luteita

      • kylläollaanmyrkytetty

        Lutikoista puheen ollen tampereella ei taida olla ainuttakaan hotellia missä ei olis ollu lutikoita, muista sitten puhumattakaan se on nykyaikana hyvin yleistä, näistä ei paljon kirjotella tämä vanhan rouvan tapaus ei ole poikkeus. Kerrostalossa lutikat valtaavat nopeasti koko talon joten ikävä asukki on.


    • ythj

      Korkea ikä ei ole peruste levittää luteita ja elää siivottomasti. Vanhainkotiin vaan, jos ei osaa itse elää ihmisiksi.
      Ottakaas omaan kotiinne mummo luteineen, jos niin hirveästi säälittää. Katsotaan, montako ilmoittautuu.

      • gfkgfkgfkgkgf

        Mummolta on luteet myrkytetty ja mummolla käy viikottain siivooja, joten voit unohtaa mummon mustamaalauksen.

        Ennemmin miettisin taloyhtiön intressejä, varsinkin kun asunnot ovat halutulla ja keskeisellä paikalla.


      • ryöstöhäntuoon
        gfkgfkgfkgkgf kirjoitti:

        Mummolta on luteet myrkytetty ja mummolla käy viikottain siivooja, joten voit unohtaa mummon mustamaalauksen.

        Ennemmin miettisin taloyhtiön intressejä, varsinkin kun asunnot ovat halutulla ja keskeisellä paikalla.

        Totta puhut, asunot on varmasti tarkoitus vain ottaa ja alle markkina hinnoilla. Vaikka Tiukalla olisi vain takuueläke saisi vuokratuloja toisesta asunnostaan, ellei asuntoja olisi päätetty ottaa.


      • höpönhöpöntaas
        ryöstöhäntuoon kirjoitti:

        Totta puhut, asunot on varmasti tarkoitus vain ottaa ja alle markkina hinnoilla. Vaikka Tiukalla olisi vain takuueläke saisi vuokratuloja toisesta asunnostaan, ellei asuntoja olisi päätetty ottaa.

        Toinen asunto on ollut MUMMON TAVARAVARASTONA! se suurempi.
        Nyt ihan varppina ei anna sitä vuokrata, kun se on jouduttu tyhjentämään....jäärä mikä jäärä...

        Vai alle markkinahinnan vielä myydään. FOLIOHATTU POIS PÄÄSTÄ.
        kyllä täällä on oikeasti IDIOOTTEJA kommentoimassa :)


      • Perusoikeudet

        Eiköhän ne ole liikkuvammat ihmiset, jotka luteita tuo mukanaan. Ei kotona asuva mummo luteita mistään tuo, ei ne tyhjästä synny.. Ja mainittiin, ettei tiedetå, mistä asunnosta luteet levisivät.


    • taitaasiirtyäää

      Taitaa tuo mummeli siirtyä palveluasumisen piiriin ja osake laitetaan vuokralle mutta mitenköhän mahtaa jaksaa muutoksen.
      Luteet ei kylläkään mitään mukavia jos naapurista tulee.

      • gfkgfkfgkgfkgfkgf

        Toivottavasti ei. Mummohan maksaa itse avustajansa. siivojakin käy mummolla viikoittain.


        Mieleen tulee vanha elokuva, jossa on pääosassa Siiri Angerkoski. Rainan nimeä en muista, mutta juoni on, kuinka mummoja koijataan. Pienellä eläkkeellä oleva mummo saa laittoman häädön, tavarat kannetaan pihalle, eikä mummo ymmärrä, että olisi voinut valittaa, ennenkuin valitusaika on mennyt umpeen.

        Näin suomessa mummoja koijataan.


      • TerttuHelena
        gfkgfkfgkgfkgfkgf kirjoitti:

        Toivottavasti ei. Mummohan maksaa itse avustajansa. siivojakin käy mummolla viikoittain.


        Mieleen tulee vanha elokuva, jossa on pääosassa Siiri Angerkoski. Rainan nimeä en muista, mutta juoni on, kuinka mummoja koijataan. Pienellä eläkkeellä oleva mummo saa laittoman häädön, tavarat kannetaan pihalle, eikä mummo ymmärrä, että olisi voinut valittaa, ennenkuin valitusaika on mennyt umpeen.

        Näin suomessa mummoja koijataan.

        elin silloin ja kävin Suomen Trikoolla töissä itkin katsellessani elokuvaa Aliisa erona oli vain että tiukka omistaa asunto-osakkeensa.


      • lexleo
        gfkgfkfgkgfkgfkgf kirjoitti:

        Toivottavasti ei. Mummohan maksaa itse avustajansa. siivojakin käy mummolla viikoittain.


        Mieleen tulee vanha elokuva, jossa on pääosassa Siiri Angerkoski. Rainan nimeä en muista, mutta juoni on, kuinka mummoja koijataan. Pienellä eläkkeellä oleva mummo saa laittoman häädön, tavarat kannetaan pihalle, eikä mummo ymmärrä, että olisi voinut valittaa, ennenkuin valitusaika on mennyt umpeen.

        Näin suomessa mummoja koijataan.

        gfkgfkfgkgfkgfkgf
        15.12.2017 5:31

        Toivottavasti ei. Mummohan maksaa itse avustajansa. siivojakin käy mummolla viikoittain.

        Mieleen tulee vanha elokuva, jossa on pääosassa Siiri Angerkoski. Rainan nimeä en muista, mutta juoni on, kuinka mummoja koijataan. Pienellä eläkkeellä oleva mummo saa laittoman häädön, tavarat kannetaan pihalle, eikä mummo ymmärrä, että olisi voinut valittaa, ennenkuin valitusaika on mennyt umpeen.

        Näin suomessa mummoja koijataan.


        Valitettavasti kyseisen mummon tapaus ei ole ainoa. Raha pyörittää tätä yhteiskuntaa. Keinottelu ja oman edun tavoittelu. Rahan valta ei ota huomioon karvan vertaa sitä että tuo mummo on raatanut ikänsä säästänyt ikänsä hankkinut asuntonsa silloin kun niitä vielä sai edullisesti Tuo asunto oli mummon ns. vahuudenpäivän turva. Oma koti jossa olisi ollut hyvä vietää elämäsä ehtoota.

        Nyt mummo heitettiin kuin vanha rukkanen ulos omasta kodistaan.. On todella hyvä että mm. matuille annetaan hyvät asunnot ja tuskin heitä heitellään ulos ei siinä mitään mutta
        tuo mummon tapaus kyllä hakee vertaistaan sen osittavat lukuisat kannanotot Kyllä oman maan kansalaisistakin pitäisi pitää huolta


    • HÄVETKÄÄTTE

      Kuvastaa hyvin tämän hetkistä elämänmenoa, mitä Tampereella kokoomus, SDP ja vihreät ovat saaneet aikaiseksi. Ihmiset jätetään heitteille, tämä on kokoomuksen ja SDP linjaus, samoin vihreät ovat mukana. Ihmisten hoito on ajettu tehostetun ympärivuotokautisen hoidon takia aivan ala-arvoiseksi vanhemmalle väestölle. Säästetty ja säästetty on, HÄVETKÄÄ PÄÄTTÄJÄT, hävetkää, jos kykenette oman ahneutenne rinnalla sitä tekemään.

      • sfdghj

        samaa mieltä hävetkää jos osaatte edes hävetä
        ei minulla muuta


    • aliisaaaa

      Elokuva kertoo Jenny Aliisa Härkönen -nimisestä vanhasta mummosta, joka asuu Helsingissä. Kaupunkia koetteli 1970-luvun taitteessa niin sanottu "moderni aalto", jonka johdosta useita vanhoja kiinteistöjä purettiin ja peruskorjattiin. Elokuvassa Aliisa asuu yksin asunnossaan ja saa kirjeen, jossa vaaditaan asukkaan poistumista asunnosta tiettyyn päivämäärään mennessä kiinteistön remontoinnin vuoksi. Aliisa elää pienellä kansaneläkkeellä eikä löydä uutta asuntoa kyseiseen päivämäärään mennessä. Hän muuttaa väliaikaisesti asumaan ystävättärensä luokse mutta tämä ei asuntopolitiikan johdosta ole oikeutettu majoittamaan muita henkilöitä asunnossaan. Asiaa selvitettäessä käy ilmi, että Aliisan ei olisi lain mukaan tarvinnut muuttaa pois asunnostaan vielä vaadittuna päivämääränä vaan noin puoli vuotta myöhemmin. Elokuva kertoo hyvin 1970-luvun ajankuvasta sekä asunto- ja eläkepolitiikasta.

    • voi.rouva.parka

      Kuinka moni nuorempi siivoaa asuntonsa joka viikko? Jos kaksi siivousta jää väliin, se ei koko maailmaa kaada. Jokaisella on oikeus asua kotonaan myös vanhana jos pystyy hoitamaan asioitaan, ja kaupungilla on velvollisuus järjestää ikäihmisille siivous ym apua, jotta kotona asuminen onnistuu.
      Näinkö on että kun ikää tulee on pakko lähteä hoitokotiin? Toivottavasti en elä vanhaksi ettei joudu vastaavaa kokemaan.
      Näinkö nyky-yhteiskunta kohtelee vanhuksia? Tämä rouva on lähes samanikäinen kun itsenäinen Suomi. Tuskin bilettää tai ryskää häiritsevästi. Tämän taloyhtiön toiminta on häpeällistä, hirveää.

      • talossaasunut

        Jos terrorisoi yli 20 vuotta taloyhtiötä niin, että televisiotakaan ei anna katsoa keskellä päivää, on mielestäni jo kohtuullista että joutuu lähtemään. Rouva ei ole niin herttainen, kuin antaa ymmärtää.


      • ewrfaesd

        arvelen, että jotain tälläistä tuossa on pakko olla takana. En jaksa uskoa, että sai häädön vain sotkuisen asunnon vuoksi, koska asuntohan on nyt kuitenkin siivottu. Mummoja jotka vahtivat naapureita on aivan liikaa tässä maassa..


      • bcvncnvcnvcnvcn
        ewrfaesd kirjoitti:

        arvelen, että jotain tälläistä tuossa on pakko olla takana. En jaksa uskoa, että sai häädön vain sotkuisen asunnon vuoksi, koska asuntohan on nyt kuitenkin siivottu. Mummoja jotka vahtivat naapureita on aivan liikaa tässä maassa..

        Ihmeellistä, kuinka ihmiset ovat valmiita tekemään omia päätelmiään jonkun ulkonäön perusteella. Jos kyseessä olisi joku suloinen nappisilmä ryppyisen vanhuksen sijaan, ei tällaisia arvailuja täälläkään heiteltäisi.

        Jos ihminen on yli 90 vuotias, niin elinikää todennäköisesti ei tule kymmeniä vuosia enää olemaan jäljellä. Miksi juuri nyt aletaan ihmistä häätämään omasta asunnostaan, kun ikää on lähempänä sataa vuotta?


      • voijessussen
        bcvncnvcnvcnvcn kirjoitti:

        Ihmeellistä, kuinka ihmiset ovat valmiita tekemään omia päätelmiään jonkun ulkonäön perusteella. Jos kyseessä olisi joku suloinen nappisilmä ryppyisen vanhuksen sijaan, ei tällaisia arvailuja täälläkään heiteltäisi.

        Jos ihminen on yli 90 vuotias, niin elinikää todennäköisesti ei tule kymmeniä vuosia enää olemaan jäljellä. Miksi juuri nyt aletaan ihmistä häätämään omasta asunnostaan, kun ikää on lähempänä sataa vuotta?

        johtuisikohan ihan nyt vaikka sellaisesta syystä, että on vuosikausia aiheuttanut muille osakkeenomistajille kiusaa ja haittaa???
        Molemmat asunnot ovat olleet sikolättejä lutikoineen ja piti vielä oikeuteen mennä, ennenkuin ne saatiin SIIVOTTUA! HAISIVAT rappuun asti, MOLEMMAT asunnot, niin siivotonta niissä oli.
        Ikä ei ole mikään oikeus olla muille kusipää ja elää kuin pellossa. ihan tiedoksesi.
        Jos ei osaa elää taloyhtiön säännöillä, niin noin käy.
        Mistäs sen tietää mistä se on tuonne häädetty? Eihän se ole siellä asunut kuin 6 vuotta. asunnot on omistanut pidempään. Missä siis asui ennen tuota taloyhtiötä ja miksi muutti pois???
        Onkohan ollut samanlainen siivottomuus ja kiukuttelu kyseessä.
        Kenenkään ei tarvitse tuollaista mummoa sietää taloyhtiössään.
        Ymmärrätkö?


    • dfghjklnnn

      Onko Liisa ollut liian tiukka täti??

    • EnkeliQ

      No nyt se on Liisa-mummon viimeinen yö omassa kodissa nukuttu. Ei muuta kun kamat kantoon ja kadulle... Hyvää Joulua Liisa.

      Hienoa väkeä tuossa taloyhtiössä. Hyvää Joulua teillekin.

      • kysymyksiä.esiin

        onko taloyhtiö tyytyväinen ? entä omatunto ? miten sen laita on ?


    • Jhtfzxc

      Toivottavasti tämän taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä joutuvat kokemaan saman ikääntyessä tai menettävät terveytensä ja itsenäisen toimintakyvyn jo nuorempana. Sitten ymmärtävät miltä tuntuu kun joutuu muiden armoille. Kuinkahan kohtelevat omia vanhempiaan, laitokseenko suoraan?!
      Kaikilla vanhuksilla ei ole läheisiä auttamassa. Jos ei ole varaa palkata juristia avukseen, ei näköjään kelpaa tähän yhteiskuntaan.

      • wwwenla

        Höpöhöpö. Mummolla on rahaa kuin roskaa ja on varaa palkata siivoojat, mutta hän on vastustanut törkyisen ja luteisen asunnon siivousta. Säännöt ja lait koskee kaikkia, myös mummoja. Mummo on saanut kaksi varoitusta ennen kuin asunnot on otettu haltuun. Tämän jälkeen mummo on saanut jatkaa asumista, JOS asunnot siivotaan sovitusti. Mummo on rikkonut sopimusta ja siitä on seuraukset.


      • truurtutrurtutru
        wwwenla kirjoitti:

        Höpöhöpö. Mummolla on rahaa kuin roskaa ja on varaa palkata siivoojat, mutta hän on vastustanut törkyisen ja luteisen asunnon siivousta. Säännöt ja lait koskee kaikkia, myös mummoja. Mummo on saanut kaksi varoitusta ennen kuin asunnot on otettu haltuun. Tämän jälkeen mummo on saanut jatkaa asumista, JOS asunnot siivotaan sovitusti. Mummo on rikkonut sopimusta ja siitä on seuraukset.

        Missään ei ole todistettu, että luteet olisivat nimenomaan mummon asunnosta lähtöisin. Ja muuten luteiden esiintyminen ei ole siivottomuudesta kiinni, vaan yleisimmin niitä tuodaan nykyään matkalaukkujen mukana ulkomailta.

        Välillä ne olivat jo kokonaan suomesta kadonneet, samoin kuin täit ja tuberkuloosikin. Jotenkin mystisesti kaikki vitsaukset ovat nyt tulleet takaisin.


      • annamunkestää
        truurtutrurtutru kirjoitti:

        Missään ei ole todistettu, että luteet olisivat nimenomaan mummon asunnosta lähtöisin. Ja muuten luteiden esiintyminen ei ole siivottomuudesta kiinni, vaan yleisimmin niitä tuodaan nykyään matkalaukkujen mukana ulkomailta.

        Välillä ne olivat jo kokonaan suomesta kadonneet, samoin kuin täit ja tuberkuloosikin. Jotenkin mystisesti kaikki vitsaukset ovat nyt tulleet takaisin.

        Voi jumalauta.
        Niitä luteita ei alunperinkään saatu tuolta talosta pois kun tämä sinun lemmikkimummos ei päästänyt ketään siivoamaan 2 vuoteen. piti mennä oikeuteen asti tappelemaan, ennenkuin uskoi.
        vittu, leviäähän ne siellä kulovalkeantavoin. Siitä isosta asunnosta kuuleman mukaan hävitettiin kaikki!
        Tajuatko millainen siivo ja haju siellä on silloin ollut. Haju meni rappuun saakka!!!!


    • Liisaakannustan

      Liisalle hankittava uusi kortteeri lähempänä palveluita.

    • Kansanviisautta

      Yksin elävän ei Suomessa kannata elää vanhaksi asti jos tämä on kohtalona, kun et korkeassa iässä pysty siivoamaan, saat häädön. Ei kodinhoitoa vaan HÄÄTÖ!

    • vertaludehaluaa

      Tuossa ilta-sanominen jutussa sanottiin, että luteita oli löytynyt siitä sadan neliön asunnosta ja paljon vuosi sitten. ja tuo asunto oli ainakin nyt tyhjillään, eikä käynyt ilmi oliko siellä asuttu vuosi sitten. Nimittäin jos siellä ei ollut asuttu vuosi sitten niin se ei kyllä voi mitenkään pitää paikkansa että siellä silloin olisi paljon luteita, sillä asumattomasta asunnosta luteet kyllä häippäävät verta hakemaan jostain muualta mistä sitä verta olisi saatavissa, joten jää hieman epäselväksi nuo todelliset syyt tuohon asunnon haltuunottoon.

    • dannasamu

      En tätä tapausta tiedä, mutta olen asunut kahdessa talossa jossa iäkäs vanhus on häiriköinyt naapureita eikä lukuisista valituksista huolimatta asiaan ole kyetty puuttumaan. Ei nuo ikäihmiset aina ole naapureina mikään rikkaus, jos he terrorisoivat taloa mielensä mukaisesti ja kuvittelevat omistavansa koko talon pihoineen itse.

      • Saatanansaatana

        Juurikin näin. Olen Suomen persereiässä Lahdessa asunut talossa, jossa oli useampikin näitä saatanan tyrannimummukoita kyyläämässä ja ruikuttamassa, ja siihen kun vielä lisätään erittäin vittumainen kanaperse vuokranantajana, niin ihme, että järjissäni olen selvinnyt.


      • Oujeeee

        Joko olette heivanneet omat vanhempanne laitokseen kaltaisianne valopää "nuoria" häiritsemästä?
        Toivottavasti ovat edesmenneitä kun on noin armolliset kakarat.


      • Saatanansaatana

        ... paitsi että minä en ole mikään "nuori" vaan keski-ikäinen, ja minun(kin) sietokyvylläni on rajansa. Mutta onnea vaan matkaan, kun itse satut samaan tilanteeseen. On me mummelit niin ehania...


      • tskbvcxc
        Saatanansaatana kirjoitti:

        ... paitsi että minä en ole mikään "nuori" vaan keski-ikäinen, ja minun(kin) sietokyvylläni on rajansa. Mutta onnea vaan matkaan, kun itse satut samaan tilanteeseen. On me mummelit niin ehania...

        Olet onneton ja typerä.


      • Saatanansaatana

        Kiitos samoin!


      • dannasamu

        Kyllä säkin olisit onneton, jos naapurin terroristi-mummo kävisi naarmuttamassa autosi ja uhkailemassa/pelottelemassa pihalla leikkiviä pikkulapsia! Hoitoonhan tuommoiset kuuluisi toki eikä kerrostaloihin aiheuttamaan muille turhaa harmia.


      • iuyoyuoyuooyoyu
        dannasamu kirjoitti:

        Kyllä säkin olisit onneton, jos naapurin terroristi-mummo kävisi naarmuttamassa autosi ja uhkailemassa/pelottelemassa pihalla leikkiviä pikkulapsia! Hoitoonhan tuommoiset kuuluisi toki eikä kerrostaloihin aiheuttamaan muille turhaa harmia.

        Onko tää kyseinen mummo käynyt naarmuttamassa sinun autosi? Ja ihan lahdessa saakka vartavasten.


      • ettäskehtaat
        Saatanansaatana kirjoitti:

        Juurikin näin. Olen Suomen persereiässä Lahdessa asunut talossa, jossa oli useampikin näitä saatanan tyrannimummukoita kyyläämässä ja ruikuttamassa, ja siihen kun vielä lisätään erittäin vittumainen kanaperse vuokranantajana, niin ihme, että järjissäni olen selvinnyt.

        No kielen käytösi on kyllä älyvapaata.


      • dannasamu
        iuyoyuoyuooyoyu kirjoitti:

        Onko tää kyseinen mummo käynyt naarmuttamassa sinun autosi? Ja ihan lahdessa saakka vartavasten.

        Opettele toki lukemaan ja ymmärtämään tekstin sisältö :)


      • mummonpotkijaitsekin
        Saatanansaatana kirjoitti:

        Juurikin näin. Olen Suomen persereiässä Lahdessa asunut talossa, jossa oli useampikin näitä saatanan tyrannimummukoita kyyläämässä ja ruikuttamassa, ja siihen kun vielä lisätään erittäin vittumainen kanaperse vuokranantajana, niin ihme, että järjissäni olen selvinnyt.

        Todella ikävää, että joku noin ihanalta vaikuttava ihminen kuin sinä olet joutunut tuollaisten häikäilemättömien mummojen uhriksi. Hyvä kuitenkin, kun järkesi on säilynyt ennallaan, kuten itse arvioit. Olet sillä meille kaikille esimerkkinä siitä, kuinka vähästäkin ihminen voi olla kiitollinen.


    • Jalmarzonni

      Nyt Liisan isompi asunto on myynnissä.

      • Kekkulipå

        Missä? Ostan ja vuokraan Liisalle.


    • täätätätätäättäää

      Iltasanomat

      "91-vuotias leskirouva häädetään ennen joulua omasta kodistaan puoleksitoista vuodeksi. Onko tässä minkäänlaista inhimillisyyttä?

      – Miksi siinä pitäisi sellaista olla, Asunto Oy Salmisentalon hallituksen puheenjohtaja Asko Nieminen vastaa".

      Vieläkö tampereella on porvareita vai joko kaikki on ryöstetty ja tapettu?

      • inhimille

        Kai jokin inhimillisyys kuuluu talon muille asukkaille, jotka ovat vuosia kärsineet tästä sottamummosta?


      • Demarikytköskö

        Asialla ovat joko Tampereen SDP tai kokkareet tavoitteena saada lesken omaisuus itselleen, vaikka testamentti oli jo valmiina. Euran SDP toimii ahneudella sekä työikäisille leskille että eläkeläisille.


    • muutama.asia

      1. Joku on tuonut ulkomailta ötökät kaupunginosaan tai taloon. Aikuinen henkilö koska pystyy matkustamaan, hyvin iäkkäät eivät matkusta.
      2. Vähäinen siivous ei tuo ongelmaa, se voi ehkä lisätä muualta tullutta ongelmaa.
      3. Siivousta /remonttia /myrkytystä tilatessa pitää huomioida talon yksinasuvat, ja iäkkäät: neuvotella kauanko kestää, mitä tehdään tarkemmin, mihin aikaan voi tulla, onko melua, voiko melua vähentää. Mihin yksinasuva voi mennä jos asunnossa kestää pitkään joku toimenpide. -Ei vaan tulla neuvottelematta väkisin tiettyyn aikaan (koskaan ei tiedä toisen tilannetta, tarvitseeko hän keittiötä, kylpyhuonetta, lepoa, onko joku sairaus, onko ollut paljon menoja uupumus, kärsiikö stressistä), ja hyvin iäkkäille voi laittaa uudelleen lapun /viestin päivää ennen (jos unohtanut). Tai läheiselle tukijalle myös.
      4. Pitäisi etsiä yksin asuvan tai iäkkään kanssa ajoissa uusi asunto, kuunnella toiveita (mikä on vähemmän stressaava paikka asua tai suht miellyttävä), kuka tämän asian voisi aina hoitaa. Ei vain häätää pihalle.
      5. Lämpimiä vaatteita tarvitaan, eli jonkun pitäisi auttaa asukas vaateostoksille. Ei jättää palelemaan.

      • vieläaiheesta

        Keskustassa on ilmeisesti amurissa ja hämeenkadun itäsuunnalla ollut invaasio-ongelmaa. Menevätkö ne viemärien kautta, ulkoa vai muiden rakojen kautta talosta toiseen. Vai onko joku matkustaja ne tuonut.
        Yleinen ongelma avoviemäreissä Tampereella ovat sokeritoukat, jolloin asukkaan tehtävänä > viemärien siivous myrkytys, keittiö-kylpyhuone myrkytys, voi hankkia paremman hengityssuojan josta ei tule reunoista läpi. Lisäksi ikkunoiden välien siivous myrkytys.


      • kireänakki

        Hauska, tilanteeseen sopiva sukunimi.


    • laitonhäätö

      Taitaa muuten olla laiton häätäminen heh heh 2 epäonnistunutta siivousta juupa juu, eikö kukaan hoida ton mummelin asioita että kunnallinen kotiapu.
      Taloyhtiöllehän ny jo tulossa 10 000eur lasku tavaroiden hukkaamisesta. Ei hyvää päivää mikä taloyhtiö huh huh.

      • kysyisältä

        Olet pihalla kuin lumiukko.


    • Hrsy

      Memkää ihmiset auttamaan ja siivotkaa hyvin se mummon asunto vai onko mummo ettei anna siivota miksi hänen pitää lähtee onko hän kykenemätön asumaan jo yksin vai mikä on

    • mmooygklö

      Mikähän tässä asiassa on totuus?

      • fsafas

        Se että mummo on heittänyt siivoojat pihalle eikä ole antanut heidän tehdä työtänsä. Mummolle on apua annettu, hän laittaa vastaan, ei heru sääliä siis mummoa kohtaan tippaakaan.


      • uyouyyuouy
        fsafas kirjoitti:

        Se että mummo on heittänyt siivoojat pihalle eikä ole antanut heidän tehdä työtänsä. Mummolle on apua annettu, hän laittaa vastaan, ei heru sääliä siis mummoa kohtaan tippaakaan.

        Mummolla on oma palkkaama siivooja. Miksi taloyhtiön pitäisi siivousfirmakin määrätä, vai onko isännöitsijällä siivousfirmakin, jota väkisin tyrkyttää?


      • yksinkertaista
        uyouyyuouy kirjoitti:

        Mummolla on oma palkkaama siivooja. Miksi taloyhtiön pitäisi siivousfirmakin määrätä, vai onko isännöitsijällä siivousfirmakin, jota väkisin tyrkyttää?

        SOPIMUKSESSA luki, että TALOYHTIÖ päättää siivouksen.
        Ei mummo.
        Etkä myöskään sinä.


    • Katu123

      On järkyttävää seurata ihmisten kommentteja. Joskus toivoisi että olisitte itse vanhana samassa tilanteessa. Ihanaa että vanhalle rouvalle löytyy puolustajia. Ei 91 v kuulu kadulle

    • jotainmuutaaa

      Aivan jotain muuta tässä jutussa takana kuin muka se että huoneistossa siivotonta. Huh huh mitä asenteita ikäihmistä kohtaan kun apuahan tuollainen henkilö tarvii, esim vanhustyön kautta kotiapu mihin kuuluu siivous.
      Sitten eri asia jos ei ota apua vastaan. Lisäaikaa luulis vaikka vuoden loppuun ja asiat järjestyisi ettei iäkkään henkilön tarvi muuttaa mihinkään.

      • KarponKarvahattu

        On varmasti talon puhtaimpia kämppiä jos ammattilaiset käy sen joka viikko putsaamassa ja asukkaana yks mummeli.

        Ja sitten jää kaksi viikkoa väliin puolentoista vuoden aikana niin häätö... Jotain muuta tässä on takana - oispa Karpolle taas asiaa.


    • Kjkkjkkjkkjk

      Kyllähän tuo häätö on ihan perusteltu! Yhtiö on antanut ohjeet ja sopimuksen miten edetään, mutta asukas ei ole sopimusta noudattanut. Jotenkin myös epäilyttää, että asukas ei ole ihan ”helpoimmasta” päästä...

      YLE
      ”Syyskuun loppupuolella 2017 siivousyritys ilmoitti irtisanovansa sopimuksen, koska Tiukka "heitti" asunnostaan siivoojan kaksi kertaa ulos, eikä antanut suorittaa sovittuja siivouksia. Tämän jälkeen tilalle hankittiin toinen siivousyritys. Tämä yritys purki sopimuksen lokakuun puolivälissä, koska Tiukka ei antanut suorittaa siivouksia ja hänen käytöksensä ja kielenkäyttönsä olivat siivoojia kohtaan erittäin loukkaavaa."

      "Asuntoyhtiö ei pysty aikaisemmat tapaukset huomioon ottaen luottamaan siihen, että siivoukset onnistuisivat myöskään jatkossa."

      • Hkwsy

        Kyllä siinä taitaa mummu olla väärässä,


      • Vanhuspalvelulaki

        Kyllä kai isännöitsijä/taloyhtiö ovat käyneet nuuskimassa kaikkien asukkaiden asunnot yhtä tarkkaan, kuin 91 vuotiaan Liisan asunnon. Järkyttävää toimintaa Suomi 100 vuonna. Ei voi välttyä ajatukselta, että kaikki ei ole niin kuin annetaan ymmärtää. Juuri näin ei saa Suomen vanhuksia kohdella. Kuinka monen vuoden piina Liisalle on järjestetty? Missä on sydämellisyys ja maalaisjärki. Koti on aina koti eikä sieltä saa häätää pois tällä tavalla. Suomihan panostaa kotihoitoon. Sallikaa se nyt 91-vuotiaalle.


      • hohhoijakkaaaaaa
        Vanhuspalvelulaki kirjoitti:

        Kyllä kai isännöitsijä/taloyhtiö ovat käyneet nuuskimassa kaikkien asukkaiden asunnot yhtä tarkkaan, kuin 91 vuotiaan Liisan asunnon. Järkyttävää toimintaa Suomi 100 vuonna. Ei voi välttyä ajatukselta, että kaikki ei ole niin kuin annetaan ymmärtää. Juuri näin ei saa Suomen vanhuksia kohdella. Kuinka monen vuoden piina Liisalle on järjestetty? Missä on sydämellisyys ja maalaisjärki. Koti on aina koti eikä sieltä saa häätää pois tällä tavalla. Suomihan panostaa kotihoitoon. Sallikaa se nyt 91-vuotiaalle.

        Kuinka monen vuoden on tämä herttainen mummeli järjestänyt niille muille osakkaille tuolla sikolättiasunnoillaan, joita oli siis 2. toinen oli varastona ja toinen omissa sotkuissa. Rapuun asti olivat molemmat asunnot haisseet.
        Syy on kyllä vain ja ainoastaan nyt tässä mummossa.....


      • kateelisetpanetelee

        Sana vastaan sanaa hoitava siivousyritys sanoo on puhdasta ja imurointia ei tehdä koska Liisa ei kestä imurin ääntä.


      • hjuiyt
        Hkwsy kirjoitti:

        Kyllä siinä taitaa mummu olla väärässä,

        " Olin tullut sairaalasta ja makasin sängyssä. Sanoin siivoojille, että onko pakko imuroida noin pitkään.
        siivoukseen tuli parin viikon tauko.
        Tiukka hankki oman siivoojan. Hänellä käy nykyisin siivooja kerran viikossa.
        – Kun kävin ensimmäistä kertaa kartoittamassa Liisan asuntoa, siellä oli aivan siistiä. Tukijoukot olivat hoitaneet siivouksen, Koti Puhtaaksi -firman markkinointipäällikkö Henri Haho kertoo.
        Viikkosiivous kestää nykyisin kolme tuntia."
        iltasanomat 15.12


    • vanhuspalveluuuuu

      Vanhuspalveluyksikköön jonkun olis tarvinnut ottaa yhteyttä ja sen kautta siivooja eikä mitään siivousliikettä tilata kun kaikkihan sitä vastaan jo periaatteessa.
      Jos arvioitte henkilöä niin eipä tuon talon hallituksessakaan kehumista ole. Joku muu tässä on nyt takana.

      • Jhjhjhhhhvvc

        ...niin siis asukas itse on tilannut siivoojan ja sitten hoitanut asian siten, että siivous firmat ovat irtisanoneet sopimukset...


    • rahanhaju
      • hyvääjouluajoulua

        Presidentti saa kai armahtaa vain vankilassa olevia rikollisia.


    • Siivox

      Onkohan taloyhtiöllä tai isännöintifirmalla jo uusi sopiva vuokralainen tiedossa.?Ettei tule tyhjäkäyntiä. Toivottavasti jaksavat vahtia että uusilla vuokralaisilla käy siivoojat vähintään kerran viikossa.

    • taloyhtiönteht

      No niin tuo kirjehän jo sitten osoittaa että huoneistossa siistiä elikä taloyhtiön peruttava häätö. Jos häätö totetuu niin voipi tulla kallis lasku taloyhtiölle elikä osakkeenomistajille.
      Mutta toisaalta kyllähän tuo vanhus katon päänsä päälle saa vaikka palvelukodista.

      • haukotustaas

        äläpä jauha pashaa.
        Tiukka rikkoi sopimuksensa ja häätö ajettiin päälle tästä.
        taloyhtiö voittaa mennentullen tuon tappelun varsinkin kun tiedetään millaisia sikolättejä ne asunnot ovat olleet, eikä ole mitään takeita, että pysyvät siistinä.
        siinä sulle hiukan mietittävää, jos kyksenet hoitamaan sellaisen vaativan prosessin ???
        Jää nähtäväksi.


    • eienäähallituksessaikinä

      Kerron meidän talon tapauksesta kun satuin vielä oleen talon hallituksessa, oli sama syy kuin tässä Tiukan tapauksessa ;mutta meidän talossa vierähti siinä 10 vuotta asukkaan asunto /parveke oli eliöitä ja hajua yms märäntynyttä moskaa jne . Asioista sovittiin asukkaan kanssa homma ei toiminu siinä käytiin kaikki sukulaiset ja muut instanssit läpi mutta asia ei siitä muuttunu. Minä sain vuosien ajan haukkuja muilta asukkailta kun ei asia hoidu, ei ollu sitten muuta vaihtoehtoo kuin se asunnon haltuun otto, mekin hallituksessa koitimme kaikkemne mutta asukas oli niin hankala ettei apu ja avut sopinu, tässä vain hieman .

      • toiymmärrettevä

        Toi kyllä ymmärrettävä jos haisee niin kuka sitä jaksaa.
        Joku 3 viikkoa sitten kuulin jutun yhdestä asukkaasta jolla osakehuoneisto niin asunto täynnä talousjätteitä ja yläkerran naapuri otti yhteyttä talonmieheen kun yläkerran asuntoon tunkeutu pieniä kärpäsiä. Henkilö joka asusteli siinä niin ihme kun kävi vielä töissä.
        Kyllähän ihmisten asunnot voi olla kuin kaatopaikkoja mutta joka ongelma takana, päihde,mielenterveys.
        Prkl itse en kylläkään toisten lemuja haistele.


      • SuoviiS

        Noilla kokemuksilla ei ole mitään tekemistä tämän tapauksen kanssa. Tämän mummelin kämppä vaikuttaa riittävän siistiltä.


      • Mummohoitoon

        Ootko käyny siellä vai? Eiköhän sopimus rikkomus ole sopimus rikkomus ja riittävä syy häätöön...


      • bnccnncvnvcnvcn
        Mummohoitoon kirjoitti:

        Ootko käyny siellä vai? Eiköhän sopimus rikkomus ole sopimus rikkomus ja riittävä syy häätöön...

        Siivousfirma, joka asuntoa siivoaa vetoaa julkisesti. Liisan kämppä on siisti ja puhdas.

        Näkeehän sen kuvistakin, että siistiä on. Ihan tavallinen vanhuksen asunto.


      • mummomamman
        SuoviiS kirjoitti:

        Noilla kokemuksilla ei ole mitään tekemistä tämän tapauksen kanssa. Tämän mummelin kämppä vaikuttaa riittävän siistiltä.

        Monesti olet käynyt ko. mummon asunnossa?


    • ykonrajamaitayhä

      .. -"pyhittäkää viideskymmenes vuosi ja julistakaa vapautus maassa kaikille sen asukkaille. Se olkoon teille riemuvuosi; jokainen teistä saa silloin palata perintömaallensa ja sukunsa luo"..
      Juhlitaan, jos Suomi täyttää viisikymmentä vuotta joskus.

    • Saatanansaatana

      No lähtikö se muija jo, tietääkö kukaan? Eipä sillä, huomenna se lähtee viimeistään. Lähtee ihan taatusti vaikka kilon kappaleina.

      • moottorisahuriko

        Sankarikirjoittaja.


    • Tämä.on.tilanne

      Lopputulema on kuitenkin, että taloyhtiön palkkaama lakimies narutti mummoa. Mummon olisi heti alkuvaiheessa pitänyt hankkia oma lakimies ja kiistää kaikki, sillä taloyhtiön perustelut eivät olleet kestäviä eikä laillisia. Mutta kun siivoussopimus oli tehty eikä mummo ymmärtänyt laittaa hanttiin, niin muotoseikat olivat täyttyneet ja lakimies sai mummon nalkkiin tehdyn sopimuksen rikkomisesta.

      Näin vanhuksia kusetetaan.

      • juunoinse

        Juu noin se justiin menee kun ikäihminen ei osaa laittaa hanttiin ja onkohan huomenna sitten kuva lehdessä kun voutikin mukana tyhjentämässä asuntoa.
        Voi helkkari mitä touhua yhteiskunnassa ja ikäihmisiä kohtaan.


      • Haiskahtas

        sille, että saattoi olla yhtiön palkkaama lakipelle ilman sopivan hintaista keskusta-asuntoa. Jos ei nuoremmallakaan väellä niin viellä vähemmän yksinäisellä vanhuksella on mahdollisuuksia menestyä kiistoissa lakia tulkitsevien koijarien kanssa.


    • bvcnncncvnvcn

      Joko Niinistö on vastannut? Ei taida kiinnostaa Niinistöä vanhusten asiat, millä tolalla ne tässä maassa ovat.

      Tänne vanhuksista ikävästi kirjoittelevat luulevat varmaan itse olevansa ikinuoria. Koskaan ei heitä itseään koske vanhuuden voimattomuus.

      Muistakaa sitten itse vanhoina, että olitte itse aiheuttamassa oman ahdinkonne. Nämä Liisat olivat kustantamassa teille opiskelun, asumistuet, vuokra-asunnot ja sosiaaliturvan, sekä terveydenhoidon.

    • kestääkökunto

      Sellainen tuli mieleen että kestääkö Liisan kunto sitä että häneltä viedään kaikki(itse ajatellen.
      Toki tietysti varmaan joku hoivakotipaikka löytyy. Kyllä persiistä touhut suomessa ja justiin kun kyseessä ikäihmiset.

    • Kahdeksannenkadunihme

      En minäkään usko luteiden tulleen alunperin vanhan rouvan asunnosta. Eikös tämä ole se Metsoa vastapäätä sijaitseva taloyhtiö, jonka alakerrassa on antikvariaatti (Lukulaari)? Pitäisi harrastaa tutkivaa journalismia ja katsoa, mitä kytköksiä jutussa on takana. Sosiaalitoimen mukaantulo kuvioihin ei ole rouvan kannalta lainkaan positiivinen asia. Luultavasti sosiaalitantat julistavat hänet höppänäksi ja oikeustoimikelvottomaksi (totuudenvasaisesti, ei olisi uutta auringon alla...) ja sillä perusteella tulevat kuppaamaan rouvan varat erilaisina palvelumaksuina kaupungille. Kun ei ole perhettä, kukaan ei ehkä auta. Täytyy toivoa, että joku läheinen tai tosiystävä olisi kuitenkin olemassa.

      • ainiinkö

        Tuo mummo on oikea mummohelvetistä. ei ole montaa ystävää, koska on niin helevtin ilkeä ja pahasuinen kaikille.


      • Kahdeksannenkadunihme
        ainiinkö kirjoitti:

        Tuo mummo on oikea mummohelvetistä. ei ole montaa ystävää, koska on niin helevtin ilkeä ja pahasuinen kaikille.

        Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. :) Juttua kannattaisi tosiaan vähän pöyhiä syvemmältä, eikä vain referoida kuten nykyään on tapana.


      • huutelijoita.riittää
        ainiinkö kirjoitti:

        Tuo mummo on oikea mummohelvetistä. ei ole montaa ystävää, koska on niin helevtin ilkeä ja pahasuinen kaikille.

        Vaikka olis kuinka pahasuinen, niin se ei oikeuta häätämään vanhusta kämpästään.


      • pallitpaskassa

        Yhteisasumisessa on säännöt miten tulee toimia, varsinkin kerrostalo asumisessa pitää naapuritkin huomioda. Se että joku pitää asuntoonsa kaatopaikkana mistä aiheutuu terveys tai muita haittoja muille asukkaille ei ole oikein, jos asukas ei huomautuksista huolimatta ei kykene pitämään asuntoonsa kunnossa niin kuin hänelle on ohjeistettu on valittava sitten joku muu asumis muoto.


    • someone111111

      Kämpästä pihalle vaan ja huonekalut kadulle....
      Ai niin mut ei enää voi tehdä niinkuin hyvää vanhaan aikaan että huonekalut kannettiin parvekkeen alle tai kadulle ja jätettiin siihen ja jos ne hajos/varastettiin niin voi voi....nykyään tarvii viedä johonkin varastoon josta ihminen sit hakee ne.

    • Janske345

      Varsinainen mediasirkus varmaankin huomenna. Jotain vakavaa täytynee taustalla olla. Ei ihmisiä noin vaan Suomessa kohdella normaalisti vaikka vanhuksia ei kunnioitetakaan. Mummona hankkiutuisin joka tapauksessa muualle kun kerran pari omistusasuntoakin on.

    • YmmärränAsukkaita

      "siellä on kirppuja luteita täitä ......." Irwin lauloi Tampereen ludemummosta jo 60-luvulla biisissään nimeltä Ryysyranta. Menkää itseenne jos taloyhtiössänne asuisi tuollainen vittumainen ludeakka, sietäisitteko te muka häntä?

      • Saatanansaatana

        Nyt olet asian ytimessä ja ymmärtänyt sen.


    • matruusi12

      Onko tässä talossa antikvariaatti, joka ei kovin siivotulta näytä?

    • inhimillisyys

      Aika veemäisiä ovat nämä taloyhtiön sällit kun laittavat mummon pihalle juuri ennen joulua. Muutenkin koko jupakka tuntuu keksityltä, syytökset eivät oikeuta asuntojen haltuunottoon eikä häätöön. Toivon ikein pa skaa joulua taloyhtiön hallituksen jäsenille.

    • eimenetasan

      Milloinkahan nuorten häädöt saa samanlaisen media huomion ja myötätunnon aallon? Ei ihminen sen kummemmaksi muutu vanhetessaan.

      • kukku.u

        Ai ei muutu vai? Sinulta on jäänyt jotain huomaamatta.


    • liisapua

      olisko huomena aika mennä joukolla puolustamaan liisaa kaikki jotka tuntee piston sydämmessä sinne ,!vai onko niin ,että kotimaan syrjittyjä ei puolusta edes ne anarkistit

    • Paskapoliisi

      Luteista ei voi syyttää tätä mummoa, ne on voinut tulla muistakin huoneistoista. Jos huoneisto on nyt siisti niin häätö on perusteeton. Ei noin vanha mummeli voi niin paljon häiriötä aiheuttaa että olisi syytä häätää.Tuntuu ajojahdilta.Kyllä tämä yhteiskunta on mennyt röyhkeäksi, rouva omistaa 2 asuntoa taloyhtiöstä eikä sananvaltaa.Joku taitaa kärkkyä mummin osakkeita, ei tämä niin
      uutta ole.Oiskohan jonkun joka pitää mummin puolta tartuttava asiaan. Niin nämä muut asukkaat
      kestääkö tulla katsomaan sitä teidän kämpän siisteyttä?

    • onsiivottuuu

      Kyllähän tuon mummelin asunto on siivottu niin häätö perusteeton. Toivottavasti oikeudenkäyntiä ja taloyhtiö häviää.

    • LOIRIPLUKARI

      Haiseekohan kakka?

    • Järkikäyttöön

      Todella ikävä juttu vanhalle ihmiselle kuvaa suomen oikeuslaitosta hyvin. Ei armoa. Eikä järkeä näissä päätöksessä.

    • AsseriTampere

      Ettei vaan Asko Nieminen (taloyhtiön hpj.) ja hänen lähipiirinsä olisi asuntojen uusi omistaja?

      En epäile, enkä tiedä, mutta arvaan :)

      • mummonimun

        Voi olla, jos mummo myy asunnon ko. henkilöille.


      • hoitaja12345

        toivottavasti ei myy asuntojaan kenellekään


    • Silmäkorvaymreikä

      Helppo jauhaa netissä asiasta kun asiasta, josta ei tiedä muuta kuin mediasadun. Omat asiat monella mullin mallin.

      • jyriseväätekst

        Oho nyt kyllä tuli niin jyrisevää tekstiä. Mullin mallin on suomen asiat.


    • Hävetkäähäpeä

      Poliisit ilmeisesti olivat paikalla. Olisi varmaan joku nuorempi sukulaismies olisi voinut poistaa poliisit paikalta sillä olivat uhkailleet mummoa ellei lähde.

    • kirveellätöitä

      Uskomaton tapaus. Kämppä on siisti ja mummo heivataan pihalle. Taitaa joku haluata mummon asunnon yhtiölle tuottamaan vuokratuloja....
      Epäilenpä, että jos kaikki muutkin asukkaat häädettäisiin, joilla on asunto ollut kaksi viikkoa imuroimatta, niin olisi kerrostalossa aika vähän asukkaita sen jälkee.... Ja mitä aikanaan löytyneisiin luteisiin tulee, niin todennäköisintä on se, että joku on "tuonut" ne ulkomaanmatkalta tuliaisina ko. kerrostaloon. Mummo on hyvä syntipukki tähän...

    • tylyä.touhua

      Asko Nieminen, mitenkä meni noin niinkuin omasta mielestä? Taloyhtiö sai kyseenalaista julkisuutta.

      • TutkivatToimittajat

        Asko Nieminen kätyreineen ei tunnu vaivaantuvan julkisuudesta. Tapausta olisi hyvä penkoa enemmän.


    • MikäOnTotuus

      Tuon taloyhtiön säännöt olisi syytä tarkastaa. Onko tuon taloyhtiön osakkailla etuosto-oikeus oman taloyhtiönsä osakkeisiin ja samalla tuon mummon asuntoihin? Haluaako joku tuon taloyhtiön osakas päästä käsiksi kohtuuhinnalla tuon mummon omaisuuteen vaurastumalla näin itse muiden ja mummon kustannuksella?

      • mummoeimyy

        Voi olla, tai sitten ei.

        Mutta mummon pitäisi vain ensin myydä osake, kohtuuhinnalla.


    • kainaloraudat

      Taloyhtiö otti hallintaansa tamperelaisen Liisa Tiukan asunnon.
      Häätöä varmistamassa oli poliisipartio. Käsirautoja sentään ei tarvittu, vaikka sellaiseenkin oli varauduttu. 91-vuotias mummo saatiin taksiin ilman raudoitusta.

      – Ne lupasivat pistää minut käsirautoihin. Ei tarvittu. Sossun naiset toivat minut kainaloista, Liisa Tiukka kertoi.

      Taloyhtiö otti hallintaansa Tiukan asunnon.

      – Suomen kansalle sellaiset terveiset, että miksi Suomen kansa ei huolehdi vanhuksista, jotka on koko elämänsä tehneet kovaa työtä. Nyt olen ollut kotona ja pystyn olemaan kotona, ja sitten minut viedään väkisin.

      • minmartyyyr

        "– Suomen kansalle sellaiset terveiset, että miksi Suomen kansa ei huolehdi vanhuksista, jotka on koko elämänsä tehneet kovaa työtä. Nyt olen ollut kotona ja pystyn olemaan kotona, ja sitten minut viedään väkisin. "

        Voi tätä marttyyrimummoa, kun ihan ilman syytä taloyhtiö yhtiökokouksen päätöksellä ja käräjäoikeuden hyväksynnällä otti asunnon haltuun ja määräsi häädön. Ihan ilman mitään syytä...eiku? :D

        Mutta onneksi Suomessa huolehditaan vanhuksista ja tämäkin mummo pääsi vanhainkotiin, eikä joutunut kadulle, niin kuin monissa muissa maissa olisi käynyt.


    • niskalenkkikoukkuniemeen

      – Toivon mukaan pääsen palaamaan. Tämä on kauheaa, kun jouluksi joutuu lähtemään kotoaan. Minulta on viety joulun rauha.

      Häädön taustalla on taloyhtiön ja Liisa Tiukan kiista asunnon siisteydestä. Taloyhtiön hallituksen mielestä asunnossa on siisteysongelma. Liisa Tiukan mielestä ongelmaa ei ole. Siivousfirma on käynyt asunnossa säännöllisesti.

      – Olen 24 vuotta tässä asunut. Nyt viedään väkipakolla. Eikö tämä ole synti ja vääryys? Kuolemakin olisi ollut parempi, Liisa Tiukka sanoo.

      – Minulla oli koti. Nyt se on otettu pois.

    • palveluitamaksamaan

      Taloyhtiö sai niskalenkin vanhuksesta.

      • ei.hyvää.joulua.häätäjil

        91v vanhukselle kova pala lähteä kodistaan. toivottavasti häätäjät kokevat, joskus saman, eipä vit.. harmittaisi pätkääkään.


    • sittenymmärtäisinnn

      Sitten ymmärtäisin häädön osakehuoneistosta jos hajuhaitta, lemuais talousjätteet ja kusi, paska mutta ei toi että viikkosiivous tekemättä.
      Ikäihmistä halutaan näköjään eroon osakehuoneistoista.

    • eivieläkuollut

      "Ei palaa kotiinsa enää"
      Puolustusasianajajan mielestä Liisa ei palaa enää asuntoonsa, ja asuntojen tarkka kohtalo on nyt epäselvä.
      - Haltuunottoaikaa asunnolla on jäljellä puolitoista vuotta ja se on pitkä aika näin iäkkäällä ihmisellä. Uskon, että Liisa ei palaa enää kotiinsa. Hänen isompi asuntonsa on laitettu myyntiin ja taloyhtiö vuokraa tämän pienemmän, ja vuokrarahat tulevat tietysti Liisalle. Asunto on testamentattu Vapaakirkolle. Selvitän, onnistuuko se, että kirkko vuokraa asunnon Liisan tavaroille. Ei tarvitsisi siirtää ja tyhjentää vielä asuntoa, Miesmäki pohtii.
      - Miten tällaista voi Suomessa tapahtua? Kuinka asiat voivat päätyä tähän? joukko vanhuksia huokaa taloyhtiön pihassa ja pohtivat häädön todellista syytä.

      • ludedude

        "- Miten tällaista voi Suomessa tapahtua? Kuinka asiat voivat päätyä tähän?"

        Helposti, sillä Hhädön saa jos ei kunnioita muita asukkaita ja noudata sääntöjä.

        Tässä lainmukaiset haltuunottosyyt
        1. osakkeenomistaja ei maksa erääntynyttä yhtiövastiketta
        2. huoneistoa hoidetaan niin huonosti, että yhtiölle tai sen toiselle osakkeenomistajalle aiheutuu siitä haittaa
        3. huoneistoa käytetään oleellisesti muuhun tarkoitukseen kuin mihin se on aiottu tai muuten yhtiöjärjestyksen vastaisesti
        4. huoneistossa vietetään häiritsevää elämää
        5. osakeenomistaja tai muu huoneistossa asuva ei noudata, mitä järjestyksen säilymiseksi yhtiön tiloissa on tarpeen

        Haltuunoton ja häädön määrää käräjäoikeus ja silloin perustelut täytyy olla vahvat.

        Eli loppu hyvin kaikki hyvin. Taloyhtiön asukkaat pääsivät eroon sottaavasta ludemummosta ja viettävät joulunsa (toivottavasti) ludevapaassa talossa.

        Mummo pääsi törkyisestä ludekämpästä vanhainkotiin hyvään hoitoon. Niin käy, kun ei pysty enään itsestään huolehtimaan ja tässä tapauksessa näin olisi pitänyt käydä jo paljon aiemmin.


      • mummoa.kusetettiin
        ludedude kirjoitti:

        "- Miten tällaista voi Suomessa tapahtua? Kuinka asiat voivat päätyä tähän?"

        Helposti, sillä Hhädön saa jos ei kunnioita muita asukkaita ja noudata sääntöjä.

        Tässä lainmukaiset haltuunottosyyt
        1. osakkeenomistaja ei maksa erääntynyttä yhtiövastiketta
        2. huoneistoa hoidetaan niin huonosti, että yhtiölle tai sen toiselle osakkeenomistajalle aiheutuu siitä haittaa
        3. huoneistoa käytetään oleellisesti muuhun tarkoitukseen kuin mihin se on aiottu tai muuten yhtiöjärjestyksen vastaisesti
        4. huoneistossa vietetään häiritsevää elämää
        5. osakeenomistaja tai muu huoneistossa asuva ei noudata, mitä järjestyksen säilymiseksi yhtiön tiloissa on tarpeen

        Haltuunoton ja häädön määrää käräjäoikeus ja silloin perustelut täytyy olla vahvat.

        Eli loppu hyvin kaikki hyvin. Taloyhtiön asukkaat pääsivät eroon sottaavasta ludemummosta ja viettävät joulunsa (toivottavasti) ludevapaassa talossa.

        Mummo pääsi törkyisestä ludekämpästä vanhainkotiin hyvään hoitoon. Niin käy, kun ei pysty enään itsestään huolehtimaan ja tässä tapauksessa näin olisi pitänyt käydä jo paljon aiemmin.

        Oi pääerotuomari, kerrotko vielä, mitä tarkoittaa jos "huoneistoa hoidetaan niin huonosti, että yhtiölle tai sen toiselle osakkeenomistajalle aiheutuu siitä haittaa" ? Huono siivoaminen tuskin oikeuttaa ottamaan kämpän hallintaan ja häätämään asukkaan.

        Niin, ja luteiden ei voitu todistaa tulleen tämän asukkaan asunnosta.


      • kerrostaloking
        mummoa.kusetettiin kirjoitti:

        Oi pääerotuomari, kerrotko vielä, mitä tarkoittaa jos "huoneistoa hoidetaan niin huonosti, että yhtiölle tai sen toiselle osakkeenomistajalle aiheutuu siitä haittaa" ? Huono siivoaminen tuskin oikeuttaa ottamaan kämpän hallintaan ja häätämään asukkaan.

        Niin, ja luteiden ei voitu todistaa tulleen tämän asukkaan asunnosta.

        Jos se huono siivoaminen aiheuttaa esim. jatkuvaa hajuhaittaa, niin kyllä sen perusteella voi häätää.

        Kannattaa huomioida, että tämä päätös on tehty yhtiökokouksessa ja sillä on käräjäoikeuden hyväksyntä. Asianomaisella on ollut myös mahdollisuus valittaa päätöksestä.

        Asiassa on toimittu aivan oikein, eikä siinä ole mitään epäselvää. Kerrostaloasumisessa pitää ottaa huomioon muut asukkaat, eikä siellä voi elää niin kuin pellossa.


    • Uusilutikkalinna

      1960-luvulla Tammelantorin laidalla oli kerrostalo joka kantoi nimeä Lutikkalinna. Yksi silloinen työkaveri oli siinä asunut ja muutti pilkan takia pois, ei ollut nähnyt ikinä missään lutikkaa.
      Muistaako kukaan sen Lutikkalinnan osoitetta ja mistä sai nimensä?

      • Saatanansaatana

        Ja Kalevan puistotiellä elikkäs juurikin Kalevassa on ne vanhat puutalot, joita kutsutaan ludekyläksi. No mistäköhän se nimi näille mahtaa tulla, mitäpä luulet??


    • montakokokkia

      Joten haiskahtaa palaneelta minustakin!
      Tässähän on monia muita vaihtoehtoja tai lisää haittamahdollisuuksia:
      Joku tuulettaa ikkunastaan puistosta koirien pissan hajut tuulen mukana sisään. Onko jollakin ikkuna aina auki?
      Metson remontointi toi tuulen mukana taloyhtiöön varmasti henkeen ottavaa pölyä monta vuotta ja sitä tunkeutui talonyhtiön ilmastointiputkiin yms.
      Joku Tiukan heivaaja tuuletti myös tarkoituksellisesti käytävään oman asuntonsa.
      Tuttu tilanne on sekin, että vessaa ei vedetä kuin kerran päivässä, puhdisteta ei koskaan. Asuntoon tai parvekkeelle siirretään homeisia huonekaluja ja parvekkeelle varastoidaan pitkään käytetyt matot.
      Taloyhtiöön on muuttanut toinen ongelmatapaus viime kuukausien aikana.
      Loppujen lopuksi itse en pystyisi keskustassa asumaan paria päivää pitempään, siellä on sellainen pöly ja pakokaasumäärä ilmassa ja puolet kerrostaloista on remontissa koko ajan.
      Hiukan etäämpänä jossain Anttilan tienoilla ulkoilmassa on aina pölypunkkien vieno tuoksu, vaikka nekin on kuulemma sukupuuttoon hävinneet. Mikä on siitäkin eläimestä totuus!!?

      • Hukkaputkee

        On se kaupunkielämä joillekin vaikeaa. Ja hukkaputken lähistöllä ei ole mitään ylimääräistä ilmassa??


    • RockNeedsRollsRoyce

      Tainnu rokkarinarkkarit viskata mummun pois, et vois pitää ääntä. Harley tarttee ne mummun fyffet. Kysykääpä vaikka poliisilta, samaa porukkaa nääs.

    • Tasa-arvo

      Suomen kansa taisi kohdella tätä iäkästä henkilöä kuin ketä tahansa muun ikäistä. Käräjäoikeuskin langetti tuomionsa saamiensa tietojen perusteella, ikään katsomatta.

      Tasa-arvoahan tässä toteutettiin. Ei ollut ikään katsominen, kun päätös haltuunotosta ja häädöstä tehtiin.

      Miksi iäkkäille ihmisisille pitäisi sallia ihan mitä tahansa, vain sen perusteella että he ovat iäkkäitä. Tai millekään muun ikäiselle. Tai sukupuoliselle tai, tai.

    • voiwitttuu.jo

      on mennyt malliinsa . somput saa levitellä vaikka mitä paskaa asunnossaan ja lemuta kuin kaatopaikka, mutta eikös vanha SUOMI mummo saa häädön.

    • Järkyttävää

      Tämäkö on meidän vanhusten tulevaisuudenkuva. Puhutaan kauniisti kotihoidosta ja jopa saattohoidosta kotiin, mutta heitetään iäkäs vanhus kylmästi kodistaan pois joulun alla. Joku mättää ja pahasti. Missä on oikeudenmukaisuus ja avuliaisuus nyt, kun kyseessä on vanhus, joka nimenomaan haluaisi asua kotonaan.

    • Hallitusdiktatuuria

      Asian ymmärtäisi jos kyseessä edelleen olisi muita asukkaita uhkaava terveyshaitta, mutta ei ole edes alun perin pystytty osoittamaan. että luteet ovat lähtöisin ko. asunnosta. Luteet on voinut tulla muualta tai jopa tuotu asuntoon. Kukaan ei kyllä halua luteita asuntoonsa, eikä epämiellyttäviä hajuhaittoja, mutta vanhushan oli jo kertaalleen evakossa ja luteita hävitettiin. Asunnossa kävi säännöllisesti siivooja. Eli tehty oli jo se minkä laki sallii, eikä taloyhtiöllä ole oikeutta määrätä ketään holhouksen alaiseksi, siitä päättää tarvittaessa muut viranomaiset
      Asiaan ei ole muutenkaan perehdytty riittävästi yhtiön taholta. Löysin firman, joka lupaa hätistää luteet nykyaikaisin menetelmin, lämpökäsittelyllä turvallisesti ilman myrkkyjä ja siis asukasystävällisesti. On todella omituista jos yhtiö pystyy määräämään siivouksien tiheyden ja vielä siivousfirmankin. Alkaa olla pelottavaa jo asua omassa osakkeessaan. Yhtiöt kai hallituksineen uskovat kohta voivansa määrätä missä saa käydä ostoksilla ja mitä pitää pukea päälleen. Suomen lain ja yleisen yhtiölain mukaan yksilön elämään saa puuttua vain jos elämä aiheuttaa pysyvää tai pitkäaikaista haittaa muille ihmisille ja tässä tapauksessa asukkaille, esim. terveyshaitan. Näin ei ole enää laita tässä tapauksessa. Esimerkiksi huumeiden käyttäjät ja hasiksen polttajat ovat huomattavasti suurempi riski ja vaikeammin häädettävissä, etenkin vuokra-asunnoissa.

    • JAHmanni

      Kyseessä on taustalla kytevä ahneus ja Liisa on Tiukka nimensä mukaan. Kahdella osakkeella yhtiön ääniharava. Lisäksi Liisa on testamentannut omaisuuttaan ja taustalla voi myös olla isännöitsijän pelko että tulee tummempaa perhettä asustelemaan, en sano että rasisti, mutta sinne päin kuitenkin ehkä?

    • Jutfchj

      Jos olisivat edes olleet armollisia, niin täytäntöön pano 1.1.2018
      Kumoa isännöitsijä liukastuisi luteisiinsa!

    • Voiviitana

      Yhtiökokous voi kuulkaa päättää ihan millä tahansa tekaistuilla syillä hallintaanotosta, se on ihan mielivaltaista touhua ja onnistuu pienelläkin porukalla. Osakkeenomistajalla on mahdollisuus tiukan määräajan puitteissa moittia yhtiökokouksen päätöstä, mutta jos hän ei älyä tätä tehdä (kuten vanhuksen tapauksessa oli käynyt), oikeus toimii pelkkänä kumileimasimena ja hallintaanotto pannaan toimeen ilman mitään oikeuden tutkimuksia asiasta. HALLINTAANOTON LAILLISUUS TUTKITAAN KÄRÄJILLÄ VAIN JOS MOITEKANNE ON NOSTETTU MÄÄRÄAJASSA. Eli taloyhtiön hallituksella ja änkyröillä kävi tässä pelissä mäihä, kun vanha leskirouva ei ymmärtänyt toimia tilanteessa oikein. Mummoa tuskin kukaan opasti, luultavasti häntä päinvastoin vedätettiin. - Oma näkemykseni on, että luteita ja siivottomuutta on käytetty keppihevosena jotta vanhuksesta päästään erään. Hän on uskovainen - ehkä hän on ollut jollekulle talossa asuvalle vapaa-ajattelijalle epämieluinen? Tai kenties hän ei ole sellainen pulla tuoksuinen mummo kuin joidenkin mielikuvissa ikäihmiset ovat? Temperamentti ei kuitenkaan ole rikos. Nykyään vain ei suvaita ympärillä minkään muunlaisia ihmisiä kuin justiinsa sen oman rakkaan itsensä kaltaisia... Vaikka tutustuminen myös erilaisiin ihmisiin olisi elämän rikkautta. - JOS MIMMO OLISI OIKEASTI SYYLLISTYNYT JOHONKIN MUUHUN RASKAUTTAVAAN (KUNNIANLOUKKAUKSIIN, VÄKIVALTAAN, UHKAILUUN, MAKSAMATTOMIIN YHTIÖVASTIKKEISIIN, METELÖINTIIN, OMISTAMANSA HUONEISTON VUOKRAAMISEEN HÄIRIKÖILLE TMS.), NIIN IHAN VARMASTI SE OLISI LUKENUT PERUSTELUISSA, JA TALOYHTIÖN HALLITUS OLISI TUONUT SEN ESILLE VIIMEISTÄÄN KUN TAPAUSTA ALETTIIN UUTISOIDA MEDIASSA. Mutta ei, mitään muuta kuin luteet ja siivottomuus ei olla koko aikana mainittu nimenomaisina syinä. Tässä valossa olen enemmän kuin taipuvainen pitämään taloyhtiön toimia päivänvaloa kestämättöminä. Kuvottavaa toimintaa! Jos olisin Liisa, en edes haluaisi enää asua näiden ns. ihmisten kanssa samassa yhtiössä. Myisin osakkeet ja muuttaisin muualle. Senhän hän voi ihan hyvin tehdä, ei omistusoikeus ole taloyhtiölle siirtynyt. Ei kannata enää upottaa rahaa mokoman hallituksen pillin mukaan tanssimiseen. Tosin ymmärrän rouvan olevan jo niin iäkkään, ettei kodin vaihtaminen ole pikkujuttu ja sitä toivoisi jo nykyisen olevan se viimeinen. Tässä on toimittu erittäin vastenmielisellä ja julmalla tavalla! HÄVETKÄÄ, HALLITUS JA MUUT TALON ASUKKAAT, JOTKA HÄÄDITTE VANHAN IHMISEN JOKA ON TYÖLLÄÄN MEILLE TÄTÄ HYVINVOINTIA RAKENTANUT!!! Tämä mummo on tehnyt ikänsä työtä, eikä ole hyväksikäyttänyt sosiaaliturvaa vaan elänyt omilla varoillaan.

      • Saatanansaatana

        Yhy-yy, nettisaarnaaja on iskenyt. Yhy-yy, kun mummoa koijataan. Yhy-yy.


      • Kjjkhjhhjjh

        Hirvee määrä tekstiä, mutta silti et ole viitsinyt lukea asiasta lööppejä enempää... häätö tuli KÄRÄJÄ OIKEUDEN tuomion perusteella ja häätöä oli turvaamassa poliisi...


    • Voiviitana

      Mummo on siis testamentannut isomman, sadan neliön asuntonsa TAYS:n syöpäsairaiden LASTEN hyväksi (vaikka hän itse on lapseton), ja pienemmän asunnon Vapaakirkolle. Eli suurisydäminen ihminen kyseessä. MItähän hyvää taloyhtiön hallituksen jäsenet ja muutmummoa häätäneet ovat muiden ihmisten hyväksi elämässään tehneet? Taitavat olla pelkkiä itseriittoisia paskiaisia!

    • Hallitusdiktatuuria

      Kaikesta päätellen Liisan ei ole turvallista asua omassa osakkeessaan. Firma jonka löysin netistä tuhoaa luteet lämmöllä ja myös munat, (vielä noin 70% halvemmalla kuin perinteiset menetelmät) joten kyseinen asunto olisi ollut täysin puhdas em. menettelyllä, myrkkyjen vaikutuksesta muniin en tiedä. Myrkkyjen vaikutuksesta ihmisiin kylläkin. Itsenäinen omillaan ja toimeentulollaan elämään kykenevä vanhus pois omasta kodista juuri jouluksi kertoo omaa tarinaansa ko. taloyhtiön asukkaista ja heidän moraalistaan. Aika moni varoo ostamasta asuntoa ko. yhtiöstä. Toisin sanoen Liisan asunnon arvo on huomattavasti alentunut ko. kohun vuoksi. Jos Liisan asunto otettiin taloyhtiön haltuun se voidaan vuokrata enintään kolmeksi vuodeksi. Taloyhtiön on maksettava Liisan tilille tulot. Koukkuniemi perii asukkailtaan tuloista 80% , eli kasvavia tulojaan Liisa ei pysty hyödyntämään, jos käytäntö on vielä sama kuin joitakin vuosia sitten. Taloyhtiö voi lisäksi pistää remonttiin huoneiston Liisan laskuun.

    • kizernau

      Tulooko käämppään matuja ?

    • lilovits

      näin suomessa hoidetaan vanhukset. häädetään omasta asunnostaan vanhainkotiin. suruun kuolee kun sinne joutui. toivottavasti taloyhtiön puheenjohtajan asuntoon menee myös niitä luteita jotka eivät olleet liisamummolta lähtöisin edes. yhtiön hallituksen omaiset ilmeisesti tarvitsevat asuntoa ja siitähän niitä nyt tuli kaksin kappalein. maksetaan vaan joku pieni vuokra mummon tilille. onneks kerkis testamentata asunnot ettei taloyhtiönhallitus niitä saanut.
      älkää muuttako siihen taloon, kurjaa porukkaa. miksi eivät asukkaat edes puolustaneet mummoa. liisa mummolle toivon kaikkea hyvää ja oikein hyvää joulua vaikka ei se vanhainkodissa samlata tunnu kuin omassa kodissa.
      taloyhtiön hallitus saa katsoa peiliin. toivottavasti myrkyttivät sitten taloyhtiön kaikki asunnot.
      ne ketkä matkustelee tuovat mukanaan kaikki ötökät tullessaan ja sitten ne leviävät asunnosta toiseen

      • oikeusvaltio-

        Kämppä tulee täyteen paperittomia ja täyshoidolla.


      • Hallitusdiktatuuria

        Jos Liisalla olisi ollut omaisia hoitamassa asioita, ei näin olisi ehkä päässyt käymään. Tuo ludeongelma saattaa olla kokonaan keksittykin, vaikka siivous varmaankin on jo ollut pitkäänkin ulkopuolisten vastuulla. Kuulin juuri, että vastaava ongelma on todettu Liisan taloon nähden melko lähellä olevassa talossa, nimittäin 14 kerroksisessa "pilvenpiirtäjässä". Pitäisi kaiketi tutkia minkä lajin luteesta on kyse ja pystyä osoittamaan eläviä luteita ja niiden munia. Torjuntakin olisi helpompaa. Toivottavasti Liisa pääsee johonkin vaikka yksityiseen palvelutaloon Koukkuniemestä, hänellähän olisi ollut varaa palkata vaikka yksityinen hoitaja lopuksi elämää halutessaan. Valitettavasti prosessi oli mennyt jo käräjätuomioon asti, tosin ainakin osittain laittomin keinoin. Sitä en alkukirjoitukissani tiennyt . Kyseessä oli siis "LAILLINEN RYÖSTÖ".


    • pelottavaa

      Ikärasismia.

      • todellapelottavaa

        Niinpä, nuoremman ihmisen häädöstä ei edes uutisoitaisi.


    • asiantuntijakin

      Tamperelainen taloyhtiö teki suuren virheen. Luteet ovat tietenkin tulleet Vanhuksen asuntoon nuoremmalta naapurilta, joka äänestää vihreitä ja harrastaa kierrätystä ja kirpputoreja, ja matkustelee Aasiassa. Hän on itse tuonut luteet taloon kierrätyssohvassaan, matkalaukussaan, tai hänen ulkomaiset yövieraansa vaatteissaan.
      Ei tietenkään rollaattorilla liikkuva 90 vuotias vanhus ole niitä luteita taloon tuonut eikä ole mihinkään syyllinen.

    • 2017lutikkalinna

      Pitäisi saada ostaa pussillinen Luteita ja Torakoita ja viedä naapuripostina asunto-osakeyhtiön asukkaille postiluukusta.

    • Hallintodiktatuuria

      Luteet ovat mainettaan vaarattomampia. Eivät tietolähteiden mukaan levitä edes tauteja. Herkempää ihoa voi hoitaa kortisonilla. Hävitys onnistuu kotikeinoinkin joko kuumentamalla riittävän pitkään yli 60C asteessa tai pitämällä pakkasessa useimpien tuntien ajan yli . 17C asteessa.. Hankalampia ovat antiikkihuonekalut ja arvotaulut. Luteet voivat piileksiä seinäpaperin välissä ja taulujen kehyksissä. Netistä löytyy paljon tietoja hakusanalla lude tai luteet. Eniten luteita kaiketi tulee Suomeen ulkomailta matkatavaroiden mukana, koska luteet ovat nyt uusi ilmiö. Ne syövät verta ihmisen lisäksi kotieläimistä, linnuista ym. Kissojen ja koirien makuupaikat voivat olla myös ludepesiä. Liisa Tiukka ajettiin kotoaan kuin tappavaa tautia tahallaan levittävä rikollinen ja teko on häpeäksi koko Suomelle. Miten luteiden hävitys voi vaatia Liisan kodin kohdalla yli vuoden haltuunottoa ja toisen isomman myyntiä? Alla yksi linkki lude ongelmiin.
      https://www.if.fi/henkiloasiakkaat/vakuutukset/kotivakuutus/omakotitalo/asuminen/luteet

    • joulutunnelmaa

      Illan rauha kun syliin maan sulkee
      Varjot puistojen kun hämärtäy
      Aatos taas aikaan menneeseen kulkee
      Kotiin kauaksi kaipuuni käy
      Illoin kynttilät siellä kun syttyy
      Unelmissain mä siell' olla saan
      Kodin kynttilät lämpöisin liekein
      Teitä unhoita en milloinkaan

      Nyt oon vanha ja ikkunan luona
      Istun katsellen yön tähtihin
      Taasen nään lapsuusaikani armaan
      Niin kuin ennen taas käyn kotihin
      Illoin kynttilät siellä kun syttyy
      Unelmissain mä siell' olla saan
      Kodin kynttilät lämpöisin liekein
      Teitä unhoita en milloinkaan

    • Noitavainot

      Loppuyhteenveto. Koska kyseisellä tavalla voidaan häätää kuka tahansa omasta kodistaan, jos asuu omistusasunnossa ja osaketalossa ja ellei salli ja maksa taloyhtiön määräämää siivouspalvelua kerran viikossa , eli vieraiden ihmisten vierailuja, muiden määrääminä ajankohtina. Ei tulevaisuudessa kannata asua enää osakemuotoisessa omistusasunnossa.
      Niitä luteita voi tulla ja tuoda kuka tahansa ja mistä tahansa. ja niitä jäi asumaan ko. taloyhtiössä Liisan lähdettyä ehkä useampaankin asuntoon. Siivoojien siivousvälineetkin voivat olla, etenkin pölyimuri ko. ludepesä. Useimmat Suomen luteet tulevat etelänmatkaajien matkalaukuissa.Tappavasta taudista ja tahallisesta tartunnasta ei ole ainakaan tässä kyse, lähinnä tulee mieleen keskiajan noitavainot.

      • hjuyt

        Suomalainen asunto-osakeyhtiö on ainutlaatuinen poikkeus.
        Ympäristöministeriön eläkkeelle jäänyt ylijohtaja, valtiotieteiden lisensiaatti Martti Lujanen. Hän on tutkinut laajalti kerrostalojen omistusasumista ympäri maailmaa.
        Suomen asunto-osakeyhtiölain Kaltaista järjestelmää ei ole juuri missään
        muualla. Asunto-osakeyhtiöt olivat Virossa 1930-luvulla yleisiä, mutta uudelleen itsenäistyttyään maa otti 1990-luvulla käyttöön muissa maissa yleisen condominium-mallin.
        Australiassa ja USA:ssa on ollut asunto-osakeyhtiömuotoisia taloja, mutta niiden osuus
        on vähäinen.
        Yleisin kerrostalojen omistusasuntojen muoto eri puolilla maailmaa on condominium.
        Se on yleisin lainsäädännöllinen ratkaisu Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikan
        maissa, Venäjällä ja entisissä Neuvostoliiton osavaltioissa, Kaukoidässä, Australiassa
        ja Afrikassa.
        Condominiumissa jokainen asunto on oma kiinteistönsä, mutta yhteiset tilat, talon
        rakenteet, putkistot, sähköverkot ja tontin omistavat asuntojen omistajat yhteisesti.
        Pääsääntöisesti yhteisomistuksessa on siis kaikki, mikä on asunnon sisäseinien ulkopuolella.
        – Niitä ei omista – ja huolla – kiinteistön omistajana taloyhtiö kuten Suomessa,
        Lujanen korostaa.


    • mielenosoitus

      Miksi kukaan lakia ym. asioita tunteva henkilö ota hoitaakseen tätä häätöä?

      • Hyvään.hoivakotiin

        Tämä häätö meni rumaksi kun tämä mummeli ei halunnut lähteä vapaaehtoisesti vanhainkotiin. Selvästikään ei kyennyt huolehtimaan enää taloudestaan ja kyllä 91-vuotias rollaattorilla liikkuva on jo niin vanha ja raihnainen että on heitteillejättöä pitää yksin kotonaan asumassa. Kannattais purkaa mokoma testamentti Adventtikirkolle ja myydä molemmat asunnot ja elellä hulppeasti omilla rahoillaan mahdollisimman mukavassa hoivakodissa. Kyllä testamenttinsa saa purkaa. Mitenkäs niiden lahkiksien suu sitten pannaan... Miksi on edes sinne testamentannut kun ei sieltä mitään apuakaan ole tullut?
        Liisalla on muistaakseni tuo Koukkuniemijakso sovittu 31.12.17 asti. Kai nyt sentään jonnekin on sovittu hoito vai jatketaankohan tätä Koukkuniemijaksoa eteenpäin?


      • Tiukkahäätö

        Tiedä menikö oikein vai väärin,mutta häädön määräsi käräjäoikeus,että ilmeisesti oli lakia tunteviakin henkilöitäkin mukana.Adventtikirkon uskonsiskotkin vois vaikka perintöä odotellessa Liisaa auttaa.


    • haeaetoe

      Mää siivosin viimeksi Vapun alla kun äitimuori oli tulossa käymään. Astiat olen kyllä tiskannut - tuleekohan häätö?

    • Säälittävää

      Harmi ettei tällä mummolla ole omia lapsia huolehtimassa. Nyt hänen elämäntyöllään hankkima vaatimaton omaisuus on yleinen haaska eikä kukaan pidä mummosta huolta.

      • Rahalla.saa.hoivaa

        Eiköhän ole sisaren- tai veljenlapsiakaan? Tai muita lähisukulaisia vai ovatko hylänneet mummon kun ovat kuulleet että omaisuus on testamentattu Adventtikirkolle? Mutta mummohan voi ostaa jos myy asuntonsa, itselleen hienosta hoivakodista täyshoidon.


      • KauhiastiIhmettelen
        Rahalla.saa.hoivaa kirjoitti:

        Eiköhän ole sisaren- tai veljenlapsiakaan? Tai muita lähisukulaisia vai ovatko hylänneet mummon kun ovat kuulleet että omaisuus on testamentattu Adventtikirkolle? Mutta mummohan voi ostaa jos myy asuntonsa, itselleen hienosta hoivakodista täyshoidon.

        Aiemmin ketjussa puhuttiin että toinen asunto on testamentattu Vapaakirkolle, nyt puhutaankin että omaisuus on testamentattu Adventtikirkolle. Näin ne huhut muuttuvat matkan varrella...


      • vapaakirkkoooo

        Luultavammin vapaakirkolle kun lehdessä juttua että hän sinne menee ystävien luo.
        Eikö hitto nyt joku ammattijuristi ota hoitaakseen mummelin asioita niin kyllä hänellä juristi mutta lepsun oloinen.
        Mummelille annetaan lääkitystä ja hän saa etuudenvalvojan niin siunaus tälle asialle ja valtiolle omaisuus ja rahat.
        Asia väännetään niin viranomaisten toimesta ettei mummeli ole enään oikeustoimikelpoinen.


      • tulevaisuuttapelkäävä
        vapaakirkkoooo kirjoitti:

        Luultavammin vapaakirkolle kun lehdessä juttua että hän sinne menee ystävien luo.
        Eikö hitto nyt joku ammattijuristi ota hoitaakseen mummelin asioita niin kyllä hänellä juristi mutta lepsun oloinen.
        Mummelille annetaan lääkitystä ja hän saa etuudenvalvojan niin siunaus tälle asialle ja valtiolle omaisuus ja rahat.
        Asia väännetään niin viranomaisten toimesta ettei mummeli ole enään oikeustoimikelpoinen.

        Tosi pelottavaa ajatella että kaiiki tämä vääntö voi sattua omalle kohdalle tulevaisuudessa iän takia tai vihamielisten kateellisten ihmisten toimesta.


      • aivantosiii

        Aivan tosi kylläkin eikä ulkopuoliset auta järkevässä omaisuuden hoidossa. Räikeesti rikotaan ihmisyyttä tässä tapauksessa sitten viranomaiset antavat siunauksen.
        Sitten olis ihan eri asia jos kyseessä ettei vastikkeita maksettu, meluaminen ja rällästäminen ja lopuksi vaikka lemu.
        Väite siivottumuudesta ni juupa juu.
        Toivottavasti asiat kääntyy niin että tuo taloyhtiö nesteessä ja pahasti.


      • Koukkis_
        aivantosiii kirjoitti:

        Aivan tosi kylläkin eikä ulkopuoliset auta järkevässä omaisuuden hoidossa. Räikeesti rikotaan ihmisyyttä tässä tapauksessa sitten viranomaiset antavat siunauksen.
        Sitten olis ihan eri asia jos kyseessä ettei vastikkeita maksettu, meluaminen ja rällästäminen ja lopuksi vaikka lemu.
        Väite siivottumuudesta ni juupa juu.
        Toivottavasti asiat kääntyy niin että tuo taloyhtiö nesteessä ja pahasti.

        Mitähän Liisalle nyt kuuluu? Eikös se Koukkuniemessä olo pitänyt kestää 31.12. asti eli tähän päivään vai muistanko väärin?


      • Koukkis_ kirjoitti:

        Mitähän Liisalle nyt kuuluu? Eikös se Koukkuniemessä olo pitänyt kestää 31.12. asti eli tähän päivään vai muistanko väärin?

        Näin minäkin erään tietolähteen mukaan asian ymmärsin että lyhytaikainen asumismuoto väkisin vietynä omasta kodistaan virkavallan taustavarmistuksella,mummon asuntoonhan vaihdettiin lukotkin välittömästi häädön jälkeen kukahan vaihdon maksajana.Taloyhtiön hallitus varmaan osaisi kertoa tarkemmin Liisan tulevasta kohtalosta osaa varmaan parhaiten kertoa taloyhtiön hallituksen pj tai jäsenet siellähän tämä erittäin "härski päätös" tehtiin... missään en ole vaan nähnyt mikä oli hallituksen äänestystulos vai tarvittiinko ollenkaan sitä ei voi tietää koska hallitus on ehkä julistanut päätöksensä salaiseksi mutta todellisuudessa juridisesti asia ei näin ole.Minä en monessa luottamustoimessa olleena pystyisi samaistumaan "häätöhallituksen" jäsenen asemaan olisi niin huono omatunto ettei enää julkisilla paikoilla voisi liikkua yöunien saamisista puhumattakaan.


      • hallituksenpj
        Kosmonaut kirjoitti:

        Näin minäkin erään tietolähteen mukaan asian ymmärsin että lyhytaikainen asumismuoto väkisin vietynä omasta kodistaan virkavallan taustavarmistuksella,mummon asuntoonhan vaihdettiin lukotkin välittömästi häädön jälkeen kukahan vaihdon maksajana.Taloyhtiön hallitus varmaan osaisi kertoa tarkemmin Liisan tulevasta kohtalosta osaa varmaan parhaiten kertoa taloyhtiön hallituksen pj tai jäsenet siellähän tämä erittäin "härski päätös" tehtiin... missään en ole vaan nähnyt mikä oli hallituksen äänestystulos vai tarvittiinko ollenkaan sitä ei voi tietää koska hallitus on ehkä julistanut päätöksensä salaiseksi mutta todellisuudessa juridisesti asia ei näin ole.Minä en monessa luottamustoimessa olleena pystyisi samaistumaan "häätöhallituksen" jäsenen asemaan olisi niin huono omatunto ettei enää julkisilla paikoilla voisi liikkua yöunien saamisista puhumattakaan.

        Taloyhtiöllä ei ole mitään velvollisuutta, eikä edes oikeutta käsitellä tällaisia asioita julkisuudessa. Nämä asiat ovat taloyhtiön sisäisiä asioita ja kuuluvat vain osakkaille.


      • entäpärikossss

        Entäpäs jos tässä asiassa onkin tapahtunut rikos, iäkäs ihminen taivuteltu muuttamaan häädöllä.
        Ja mikäs olikaan häädön syy täh jos siivoukset olikin tehty.


      • hallituksenpj
        entäpärikossss kirjoitti:

        Entäpäs jos tässä asiassa onkin tapahtunut rikos, iäkäs ihminen taivuteltu muuttamaan häädöllä.
        Ja mikäs olikaan häädön syy täh jos siivoukset olikin tehty.

        Häädön määrää käräjäoikeus. Se ei ole mikään "taivuttelu" vaan viranomaisen täytäntöön panema toimenpide ellei asukas vapaaehtoisesti suostu taloyhtiön haltuunottamasta asunnosta lähtemään.

        Asiassa ei ole tapahtunut mitään rikosta.


      • sittenymmärtäs

        Sitten häädön ymmärtäis jos huoneistosta leviäisi valtava lemu ja muutenkin häiritsevää toimintaa.
        Vastikkeet maksamatta yms.....


      • hallituksenpj
        sittenymmärtäs kirjoitti:

        Sitten häädön ymmärtäis jos huoneistosta leviäisi valtava lemu ja muutenkin häiritsevää toimintaa.
        Vastikkeet maksamatta yms.....

        No nyt alat jo ymmärtää. :D

        Huoneiston haltuuottoon pitää olla aina lainmukainen syy ja sellaisia on juuri nuo lutettelemasi syyt.

        Mutta kun taloyhtiö ei voi käsitellä julkisuudessa yksittäisen osakkaan asioita. Tästä syystä olemme vain saaneet lukea lehdestä vain tämän "täysin viattoman" mummon version tapahtumista.


    • etuudenvalvontaaa

      Niin eikös taloyhtiön olis jo pitänyt laittaa tuon mummelin 100 neliön asunto vuokralle ja tilittää rahat mummelille.
      Ikäihminen on niin eipä osaa puolustautua

    • Heikotkyykkyyn

      Auttakaa juridisesti, ken voitte.. Täytyy olla häijyjä ihmisiä kun tuommoista vaan katsellaan tapahtuvaksi. Pelottava koko nykySuomemme tilanne. Heikot kyykkyyn!

    • Loppuyhteenveto

      Häädön syynähän ei siis ollut loppuviimeksi kämpän sottaisuus, vaan lakiteknisesti se, että Tiukka ei noudattanut taloyhtiön lakimiehen laatimaa sopimusta siivouksesta. Taloyhtiön konkelolla saatiin vanha ihminen pois omasta asunnostaan.

      • hallituksenpj

        Eli olet sitä mieltä, että sopimusta saa rikkoa sillä perusteella, että on vanha?

        Häädön syy oli se, että asunto oli otettu taloyhtiön haltuun. Mummo oli saanut jäädä asumaan asuntoon kahdenvälisellä sopimuksella jossa oli sovittu mm. siivouksesta. Mummo rikkoi sopimusta ja jolloin taloyhtiö katsoi sen rauenneeksi ja haki häätöä.

        Mutta näin käy, kun ei noudata allekirjoittamaansa sopimusta.


      • heikotkyykyyn
        hallituksenpj kirjoitti:

        Eli olet sitä mieltä, että sopimusta saa rikkoa sillä perusteella, että on vanha?

        Häädön syy oli se, että asunto oli otettu taloyhtiön haltuun. Mummo oli saanut jäädä asumaan asuntoon kahdenvälisellä sopimuksella jossa oli sovittu mm. siivouksesta. Mummo rikkoi sopimusta ja jolloin taloyhtiö katsoi sen rauenneeksi ja haki häätöä.

        Mutta näin käy, kun ei noudata allekirjoittamaansa sopimusta.

        Minkä haltuunotin sen haltuunotin.


      • jäätäväätouhua

        Joku haluaa välttämättä mummolta sen asunnon, varmaan ( hallituksen/tai taloyhtiön asukin) jälkikasvun asunnoksi ja sentähden mummo heitetään ulos..


    • kaunismarjaanaaina

      Kun media nyt seuraisi kelle mummun asunnot menee ja mihin hintaa.

      • käsittämätön-juttu

        Kyllä mummo pian unohtuu ja kukaan ei kohta muista koko tapausta. Näinhän se menee!


    • heikotkyykkyyn

      Laskimiehet saivat niiskalenkin mummosta.

      • heikotkyykkyyn

        Lakimiehet


    • Kauheaatämäkin

      Mihin tämä Suomi oikein joutuu???: on tämmöisiä mummoja, lisäksi on dementoituneita yksinäisiä mummoja ja vaareja, on puoleksi sokeita, kuuroja, puhekyvyttömiä (tai sellaisia näytteleviä) vanhempia ja nuorempia henkilöitä, on ADHD-oireisia, masentuneita, seksuaalisesti yliaktiivisia, homoja, aseksuaaleja, eronneita ja sinkkuja, aivo-tai sydäninfarktin saaneita, seksuaalisesti viisikymppisinä vasta heränneitä, pitkäaikaistyöttömiä, kiukkuisia, väkivaltaisia, erakoituvia, on omaa valtaansa esiin tuovia tai muuten vallanhaluisia nuoria ja vanhoja ihmisiä, on ainoastaan kumisaappaissa viihtyviä, vain reppua käyttäviä, kaikkeen tympääntyneitä, peseytymistä vältteleviä tai liian puheliaita ihmisiä. Ja kaikki haluavat päättää kaikkien muiden niin erilaisten ihmisten asioista.

    • naapuriko

      talohallituspaskaa. ei suostunut naapurille vuokraan alihintaan asuntoaan kun pää toimii niin keksittiin näin ja nyt taloyhtiö vuokraa asunnon katekuluilla eli hoitokuluilla. kateus tässäkin isoui osasyy.

    • geriatriaaaa

      Kyllähän ikäihmiset voivat käyttäytyä tosi törkeästi kun suodatin ei enään toimi niin vertaisin örisevään humalaiseen.
      Putkaan hyökkäävät ikäihmiset kun ei heidän ehdoilla eletä. Luulevat olevansa oikeessa ja usko taivaanisään auttaa ja kauhea suhtautuminen lapsiin.

    • Kostoeläänurkantakana

      Päättäjät maatkoon ja palakoon paskavaipoissaan vanhana terveyskeskuksen "hoivaosastolla". Sen eestänsä löytää minkä taakseen jättää.

    • vanhuspalveluuuuu

      Missäs tälläisessä tapauksessa on kunnallinen vanhushoito ja vaikka esim, viikkosiivous niin tälläistä tarinaa ei edes tulis, käräjäoikeus-häätö ja poliisi,vouti ni huh huh.
      Kyllästyttää viranomais lässytys.

    • pesänryöstömenossa

      http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801062200650555_u0.shtml

      Omistusasunnostaan luteiden takia häädetty Liisa, 91, siirretään palvelutaloon: ”Palaan kotiin vielä. Täällä olen pantavankina”
      Maanantai 8.1.2018 klo 06.29
      Taloyhtiö, josta Liisa Tiukka 23 asumisvuoden jälkeen häädettiin, vaihtoi hallitusta 3. tammikuuta, mutta uusi hallitus tuki tehtyä häätöpäätöstä.
      Liisa häädettiin kotoaan joulun alla. LUE MYÖS
      Liisa, 91, häädettiin asunnostaan, lukot vaihdettiin kolmessa minuutissa: "Minua uhattiin käsiraudoilla"

      Joulun alla suuren mediakohun keskellä Liisa Tiukka, 91, häädettiin poliisivalvonnassa omistusasunnostaan Tampereen keskustassa. Syynä taloyhtiön ja sen hallituksen ajamaan asunnon haltuunottoon ja käräjäoikeuden vahvistamaa häätöpäätökseen oli Liisan asuntojen ludeongelma ja sitä seurannut siivous.

      Liisa häädettiin jouluksi lähistön vanhainkotiin. Vanhuksen huonekaluja ja tavaroita täynnä olevaan 50 neliön asuntoon vaihdettiin salamavauhtia lukot ja avaimet jäivät vain isännöitsijälle.

      Liisa omistaa taloyhtiössä vielä 100 neliön asunnon, joka on nyt myynnissä. Taloyhtiön haltuunottoaika on kolme vuotta, mistä ajasta on enää jäljellä 1,5 vuotta. Pakolla vanhainkotiin siirretty Liisa sai ystävien avustuksella kolmen huoneen ja 70 neliön palveluasunnon, minne hänet siirretään maanantaina.

      - Palaan kotiini vielä, täällä vanhainkodissa olen ollut kuin pantavanki. Minut on vääryydellä häädetty. Haluan asua keskustassa ja kävellä kaduilla ja käydä kirkossa. Luteet tulivat asuntooni muusta asunnosta, olen itse uhri, en luteiden levittäjä, Liisa sanoo.

      Sänky viedään maanantaina

      Lapsettoman ja Tampereella ilman sukulaisia elävän Liisan ystävä ja naapuri Pirkko Virtanen on tilannut kuljetusauton maanantaiksi, millä viedään asunnosta Liisan oma sairaalasänky palvelutaloon ja tiistain muuttoautolla tulevat tyylihuonekalut, taulut, televisio, muut tavarat ja vaatteet perässä.

      - Liisa on viettänyt unettomia öitä ja koko ruljanssi on ottanut koville. Hän toistaa joka päivä palaavansa omaan asuntoonsa, Virtanen sanoi.

      Taloyhtiö, josta Liisa 23 asumisvuoden jälkeen häädettiin, vaihtoi hallitusta 3. tammikuuta, mutta uusi hallitus tuki tehtyä häätöpäätöstä.
      Liisa häädettiin kotoaan joulun alla. LUE MYÖS
      Liisa, 91, häädettiin asunnostaan, lukot vaihdettiin kolmessa minuutissa: "Minua uhattiin käsiraudoilla"

      Joulun alla suuren mediakohun keskellä Liisa Tiukka, 91, häädettiin poliisivalvonnassa omistusasunnostaan Tampereen keskustassa. Syynä taloyhtiön ja sen hallituksen ajamaan asunnon haltuunottoon ja käräjäoikeuden vahvistamaa häätöpäätökseen oli Liisan asuntojen ludeongelma ja sitä seurannut siivous.

      Liisa häädettiin jouluksi lähistön vanhainkotiin. Vanhuksen huonekaluja ja tavaroita täynnä olevaan 50 neliön asuntoon vaihdettiin salamavauhtia lukot ja avaimet jäivät vain isännöitsijälle.

      Liisa omistaa taloyhtiössä vielä 100 neliön asunnon, joka on nyt myynnissä. Taloyhtiön haltuunottoaika on kolme vuotta, mistä ajasta on enää jäljellä 1,5 vuotta. Pakolla vanhainkotiin siirretty Liisa sai ystävien avustuksella kolmen huoneen ja 70 neliön palveluasunnon, minne hänet siirretään maanantaina.

      - Palaan kotiini vielä, täällä vanhainkodissa olen ollut kuin pantavanki. Minut on vääryydellä häädetty. Haluan asua keskustassa ja kävellä kaduilla ja käydä kirkossa. Luteet tulivat asuntooni muusta asunnosta, olen itse uhri, en luteiden levittäjä, Liisa sanoo.

      Sänky viedään maanantaina

      Lapsettoman ja Tampereella ilman sukulaisia elävän Liisan ystävä ja naapuri Pirkko Virtanen on tilannut kuljetusauton maanantaiksi, millä viedään asunnosta Liisan oma sairaalasänky palvelutaloon ja tiistain muuttoautolla tulevat tyylihuonekalut, taulut, televisio, muut tavarat ja vaatteet perässä.

      - Liisa on viettänyt unettomia öitä ja koko ruljanssi on ottanut koville. Hän toistaa joka päivä palaavansa omaan asuntoonsa, Virtanen sanoi.

      Taloyhtiö, josta Liisa 23 asumisvuoden jälkeen häädettiin, vaihtoi hallitusta 3. tammikuuta, mutta uusi hallitus tuki tehtyä häätöpäätöstä.

    • pahaltahaisee

      Mitähän taloyhtiön hallitus on tekemässä, kenen idea. kuka hyötyy.

      Olisiko noiden henkilöiden taustat tutkittava !?

      Onko ko. huoneisto /huoneistot menossa taloyhtiön hallituksen lähipiirille tms.

      • hallituksenpj

        Hallitus toteuttaa taloyhtiön osakkaiden tahtoa. Huoneiston haltuunotosta päättää yhtiökokous eli taloyhtiön osakkaat.

        Helpompi häätää yksi häirikköasukas, kuin että muut asukkaat muuttaisi talosta pois yhden häirikön vuoksi.

        Näin se homma vaan menee.


    • kieroa-touhua

      Kun kaatteet ja huonekalut vietiin Liisalle, niin vietiinkö luteet samallla kertaa vai mihin ne jäi?

      • Lets.go.luteet

        Luteet kasvattivat siivet ja lensivät etsimään uutta kohdetta


      • Näin_se_on

        Kyllä. Luteet ovat nyt sen hallituksen puheenjohtajan kämpässä.


    • kohdistuunuoriinkin

      Nyt moni on varmaan ajatellut, että vain vanha ihminen joutuu näin ahdistelluksi.
      Käytännössähän hallitus ja ennen kaikkea hallituksen puheenjohtaja on aika keskeinen henkilö, mutta takana on yleensä pitkäaikainen valmistelu. Kohde voi olla minkä ikäinen tahansa. Joskus asia menee isännöitsijälle melko suoraan. Isännöitsijn tarvitsee saada vain tietyt sopivat tiedot ja toidsteet ja hoitaa asia eteenpäin.

      Jonkun asukkaan hampaisiin otto voi alkaa aluksi ihan hänelle vieraan asukkaan viattomasta yhteydenotosta hallitukseen tai isännöitsijään, ehkä molempiin. Siihen sotketaan muutama muu ihminen sinänsä vähäpätöisten kohteen kanssa juttelujen, asioiden tai tapahtumien kautta. Nämä iIhmiset voivat olla hyvin huonossakin asemassa talossa, sillä kunkin intressejä vaan hyödynnetään. Ei tarvita korkeaa statusta niille mukana oleville. Kun on saatu kokoon näkemys, niin sitä vahvistetaan.

      Aluksi asukas säikäytetään isännöitsijän laatimalla ilmoituksella tai suoraan kirjallisella varoituksella . Sitä siis laajennetaan ja vahvistetaan pitkään. Silloin talossa osa asukkaista vetäytyy ja katoaa näkyvistä. Kohteen kannattaisi olla ihan hiljaa, vaikka mitä hänelle sanotaan, se tulkitaan aina vastalauseeksi ja agressiivisuudeksi ja uudeksi todisteeksi.

      Totuudella ei ole kenellekään mitään arvoa, eikä sitä tarkisteta missään vaiheessa. Tilanne on aika julma. Psykologit kehottavat luovuttamaan ja muuttamaan.
      Liisa Tiukan tapauksessa uusi hallitus ei todellakaan halua puuttua enää koskaan asiaan. Liisan vanhuus, tomeruus ja kömmähdys asiapapereissa riittää. Kukaan ei halua enää penkoa asiaa. Suomessa tälläinen on ihan helppo toteuttaa.

    • Näin_se_on

      Nythän Liisa on siirretty Taatalan palvelukotiin. Kyllä heitellään vanhaa ihmistä.

      • niinhaihtuuomistusoikeus

        Ja omaisuus siirretään palvelukodille palvelumaksuina vähitellen.


    • kylläkylläää

      Juu äkkiä löyty taho mikä myy asuntoa ja tosiaan rahat siirtyvät sitten palvelukodin tileille. Sitten lässytykset päälle kuinka hyvää palvelua ikäihminen saa ja ruoka-lääkkeet.
      Outo juttu sinänsä että käräjäoikeus tuosta vaan antoi siunauksen tälle asialle ja mitä teki Tiukan asianajaja ni ei mitään,- hyvin lepsun oloinen.
      Tän asian sais kyllä joku penkoa juurta jaksaen.

    • onkohanmyytyyyy

      Onkohan osakkeet myyty jo ja joku käärinyt rahat,- Tiukka palvelukodissa ja lypsetään kunnon hintaa.

    • paska-homma

      Ihme kun joku vielä muisti vanhuksen. Ensin hirvee haloo ja sitten unohdus. Liekö elossakaan enää. Kukaan ei kuitenkaan pystynyt tai halunnut hoitaa tapahtunutta mummelin hyväksi. Rahaa silti varmaan paloi kiitettäväst Liisan tililtä.

      • samaamieltääää

        Samaa mieltä että kyllä sillon mediaa paikalla oli kun tehtiin häätöä mutta ihan mukava olis kuulla miten nyt menee.
        Vai menikö niin huonoon kuntoon prosessin aikana.


    • TaloyhtiönJohtaja

      Luteilla ei ole mitään yhteyttä mahdolliseen asunnon likaisuuteen. Ottakaa selvää ennen kuin kirjoitatte "sikolättimummoista" ym.

      Se, että ei päästä taloyhtiön edustajia sisään asuntoon, on myös paskapuhetta. Taloyhtiön edustaja saa kunnossapitoasioissa (kuten vaikkapa lude ongelman toteamiseksi) mennä vaikka yleisavaimella väkisin asuntoon sisään, kunhan ilmoittaa osakkaalle asiasta todistettavasti. Asuntoon mentäessä on hyvä olla min. 2 edustajaa paikalla, esim. isännöitsijä ja hallituksen puheenjohtaja.

      • Naapuri3

        "Se, että ei päästä taloyhtiön edustajia sisään asuntoon, on myös paskapuhetta"
        Haluan kommentoida tätä lausetta siksi että olen kyllä nähnyt monenlaisia tapahtumia taloyhtiöissä esim eräille asukkaille ilmoitettiin eräänä perjantai-päivänä että seuraavana maanantaina saapuu remonttimiehet heidän asuntoonsa,( ei mitään kiireellistä eikä vahinkoa aiheuttavasta asiasta ollut kyse) osakkaat ilmoittivat välittömästi todistajan läsnäollessa hallituksen jäsenelle ja lisäksi sähköpostitse hallitukselle sekä isännöitsijälle että asukkaat menevät asioimaan ko maanantaina jonne oli aika varattu kolme viikkoa aiemmin.No niinhän siinä kävi että remonttiväki oli käynyt ma-aamuna soittelemassa ovikelloa joka selvisi jälkikäteen kun osakkaat saivat isännöitsijältä kirjeen että joudutaan käyttämään tarvittaessa virkavallan apua mikäli sisälle ei päästetä,näin siellä huseerasi taloyhtiön hallitus/isännöitsijä aiheuttaen vain ylimääräistä vaivaa ja kuluja.Eräs ko taloyhtiön hallituksen jäsen "kunnostautui" myöhemminkin yhtenä esimerkkinä tehdessään perättömän ympäristörikos ilmoituksen eräästä asukkaasta eikä osaa edes hävetä.Usko meni eikä muutu.


    • niimpäfaktaaa

      Niimpä noin sen pitää mennä että mikä on fakta eikä niin kuinka voi olla. Nykypäivänä ihmiset käyvät paljon kirpputoreilla ja ostavat vaikka mitä ja tuota reittiä pitkin voi kulkeutua luteita.

    • kuka-tietää

      Mitähän tälle vanhukselle nykyään kuuluu? Otsikot ja kirjoitukset loppuivat kuin seinään. Miksi? Tuliko kielto jostain "ylemmältä tasolta", Vai?????

    • joskuntoooooo

      Voi olla että kunto romahti tuon prosessin myötä ja mitenköhän asuntojen suhteen on niin asuuko siellä joku.

    • kiuyty

      Länsi-Euroopan maissa omistusasunnot ovat yleensä joko omakotitaloissa tai rivitaloissa. Kerrostalot ovat useimmiten vuokrataloja tai asunto-osuuskuntien omistamia.
      Yleisin kerrostalojen omistusasuntojen muoto eri puolilla maailmaa on condominium.
      Se on yleisin lainsäädännöllinen ratkaisu Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikan maissa, Venäjällä ja entisissä Neuvostoliiton osavaltioissa, Kaukoidässä, Australiassa ja Afrikassa.
      Condominiumissa jokainen asunto on oma kiinteistönsä, mutta yhteiset tilat, talon rakenteet, putkistot, sähköverkot ja tontin omistavat asuntojen omistajat yhteisesti.Lujanen vertaa asunto-osakeyhtiötä ja condominium-mallia – Siinä korostetaan itse asunnon omistusta ja jätetään yhteisten tilojen, rakenteiden ja verkostojen hallinta toissijaiseen asemaan . Condominium-mallissa sen sijaan lainojen vakuutena voidaan pääsääntöisesti käyttää vain itse asuntoihin liittyvää kiinnitysvakuutta. Jotta tätä vakuutta voidaan käyttää talokohtaisten korjausten rahoittamiseen ilman jokaisen omistajan erillistä panttaussuostumusta, on monissa kehittyneissä
      markkinatalousmaissa jouduttu menemään hankaliin lainsäädännöllisiin ratkaisuihin. Condominiumissa yleensä ainoa sanktio sille, ettei omistaja huolehdi velvoitteistaan,
      on uhka asunnon realisoimisesta pakkohuutokaupalla. On selvää, että sen käyttämistä vältetään jo siksi, että prosessi on taloyhteisön kannalta vaivalloinen,Tärkeä seikka Suomen asunto-osakeyhtiölaissa on myös, että yhtiön ei tarvitse viedä asiaa oikeuteen, joka päättäisi sanktioiden
      käytöstä, kuten monessa maassa.( Suomen kiinteistölehti 4.2013)

    • mitenköhänmenee

      Mitenköhän mahtaa mennä tuolla mummulla tänäpäivänä ja joko hänen osakkeet on myyty-syöty.

    • vanhaan.malliin

      Mummo sai ympärilleen testamenttihaaskoja ja on menossa oikeuteen. Mutta omaan asuntoonsa ei kuulemma enää pääse, on palvelukodissa joka luonnollisesti syö koko omaisuuden jos ei vähemmistöpoliisi vie.

      • vapaakirkkooo

        Sillon kun uutisoitiin niin mummeli ilmoitti tahtonsa että vapaakirkolle omaisuus. Katsokaa tarkkaan mihin taloyhtiöihin muutatte.


    • mummokotiin

      Terveysriski koko kerrostalolle, mummo kellariin tai vanhainkotiin. Tai jos omalla perheellä on munaa ja vastuuntuntoa nii niiden kotiin.

    • Anonyymi

      Mikähän mahtaa olla tilanne nykypäivänä kun 2 vuotta kulunut tuosta häädöstä.

    • Anonyymi

      Onko Tiukan tilanne mikä ja onko henkilö vielä elossa? Tiukan testamenttihan "pantiin täytäntöön" jo hänen eläessään, mielestäni se asiakirja oli jälkisäädös kuoleman jälkeen! Kuka on kirjoilla ja majailee rouvan huoneistoissa ja kuka päässyt jo osille. Harmillista, että Tiukan perustuslailliset oikeudet eivät toteutuneet.

    • Anonyymi

      Kiinnostais kylläkin mitenkä meni asiat kun valmis testamentti löyty.

    • Anonyymi

      Niin elääköhän vielä mutta omaisuudet varmaan putsattu, hänen oma tahtohan oli tai on että tietylle yhteisölle.

    • Anonyymi

      Mitäs rouva Tiukalle kuuluu? Veikö rosvot omaisuuden?

      • Anonyymi

        Diktaattorit kupanneet sukatkin jalasta.


    • Anonyymi

      Ainakin toinen asunto näköjään myytiin. Oliko hinta oikea vai menikö halvalla jollekin?

    • Anonyymi

      Mitähän Liisa tiukalle nykyään kuuluu.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2047
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1374
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1311
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      75
      1282
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe