Aihe

Verensokeritason kohoaminen pienestä

turRRRhauttavaa

Koska lääkäri ei koskaan ymmärrä eikä kuuntele, eikä näin siis anna vastausta... Tapahtuuko muille palstan 1. tyypin diabeetikoille selittämätöntä verensokerin kohoamista ihan pienistä naposteltavista missä ei käytännössä ole merkittävä määrää hiilareita? Esimerkiksi kupillinen kahvia, pala kurkkua tai pelkästään jonkin lihapalan syömisestä.
Juuri nyt viimeisen vuorokauden aikana sokerit viiletti tasaista kasia, enkä ole pitkään aikaan syönyt edes mitään hitaasti sokereita kohottavaa kuten pastaa yms. Join yhden kupillisen kahvia (tilkalla maitoa) ja hetken päästä ihmettelin hirveää väsyttävää oloa. Mittasin ja oli 21,7 sokerit! Tietenkään kahvia ja muuta varten ei voi alkaa piikittelemään mömmöä kun sitten menee varmasti arpapelillä hypoille.

9

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ykköstyyppiläinen

      Tapahtuu. Varsinkin aamulla (tiedä sitten onko syynä aamunkoitto tms. hormonit vai mikä, pitkän vaikutuskäyrä?). Sokerit voi olla tosiaan 7 pinnassa ja kahvin ja muutaman pähkinän jälkeen 17. Voi olla, mutta aina ei nouse välttämättä ollenkaan... Eli en uskalla pistää. Ja jos lähden korjaamaan tuota tyhjästä noussutta korkeaa vaikka vaan 1 yksiköllä, laskee v. s yleensä ihan hurjasti. HUOH...

    • veijo9533

      "enkä ole pitkään aikaan syönyt edes mitään hitaasti sokereita kohottavaa kuten pastaa "

      Mistä lähtien vehnäjauho nostaa verensokeria HITAASTI????

      • turRRRhauttavaa

        Siitä lähtien kun parikymmentä vuotta sitten iski tämä diapeettes. Kun syö makaronia, spagettia, riisiä, yms (myös pelkästään) ruoaksi. Verensokeri ikään kuin kohoaa useiden tuntien ajan, jopa puoli vuorokautta tasaiseen tahtiin. Näitä ruokia varten ei pidä piikittää raketti-inskaa koko annosta heti (tai ennen ruokaa kuten joillekin neuvotaan), vaan jakaa kahteen-kolmeen pistokseen tuolle ajalle. Mutta tämä ei ollut ketjun aihe, joten rauhoitu. Mene mittaamaan sokerisi


      • hpv27
        turRRRhauttavaa kirjoitti:

        Siitä lähtien kun parikymmentä vuotta sitten iski tämä diapeettes. Kun syö makaronia, spagettia, riisiä, yms (myös pelkästään) ruoaksi. Verensokeri ikään kuin kohoaa useiden tuntien ajan, jopa puoli vuorokautta tasaiseen tahtiin. Näitä ruokia varten ei pidä piikittää raketti-inskaa koko annosta heti (tai ennen ruokaa kuten joillekin neuvotaan), vaan jakaa kahteen-kolmeen pistokseen tuolle ajalle. Mutta tämä ei ollut ketjun aihe, joten rauhoitu. Mene mittaamaan sokerisi

        Tuostahan olemassa termi eli glykeeminen indeksi. Se kertoo kuinka nopeasti verensokeri nousee per hiilihydraattiannos. Kun vehnäleivän GI on 100 niin täysjyväpastan GI on 30 eli pasta nostaa vain 30% verensokeria verrattuna vaaleaan leipään. Pasta lisää nyös vähemmän insuliinin eritystä kuin vaalea leipä.

        GI:hin vaikuttaa ruuan rakenne ja tärkkelyksen koostumus. Tärkkelys koostuu amylopektiinistä ja amyloosista ja nuo hajoavat eri nopeudella.


      • HÖPÖlööö

        Onpas tehokkaasti markkinoitu, kun ihminen henkensä kustannuksella uskoo valheeseen. Yhdellä suupalalla ja vs-mittarilla selvität asian.


      • 33309
        turRRRhauttavaa kirjoitti:

        Siitä lähtien kun parikymmentä vuotta sitten iski tämä diapeettes. Kun syö makaronia, spagettia, riisiä, yms (myös pelkästään) ruoaksi. Verensokeri ikään kuin kohoaa useiden tuntien ajan, jopa puoli vuorokautta tasaiseen tahtiin. Näitä ruokia varten ei pidä piikittää raketti-inskaa koko annosta heti (tai ennen ruokaa kuten joillekin neuvotaan), vaan jakaa kahteen-kolmeen pistokseen tuolle ajalle. Mutta tämä ei ollut ketjun aihe, joten rauhoitu. Mene mittaamaan sokerisi

        Sama havainto.


    • veronmaksajat_maksaa

      Bernstein selittää käsittämättömän vs-nousun esim. kurkunpalan jälkeen näin: Syynä on elimistön oma mekanismi, joka ikäänkuin varmuuden vuoksi nostaa verensokeria heti, kun suuhusi jotain laitat, koska terveellä alkaa heti myös insuliinintuotanto. Elimistö siis estää liiallisen verensokerin laskun. Näin siis terveellä. Kun omaa insuliinia ei ala tulla, pysyy verensokeri korkealla ja vielä nouseekin. Tämä on aineenvaihdunnan alkeistietoa, mutta sitä eivät d-lääkärit tiedä tai halua tietää. Olen useammalta kysynyt asiaa. Vielä hullummin on asiat ns. d-hoitajilla.

      • Ykköstyyppiläinen

        O.K. Sinänsä looginen selitys. Voi kun voisi vielä ennustaa milloin tuo ilmiö sitten toteutuu ja milloin ei... Olen myös miettinyt, että voisiko tuo kahvi (jota nyt usein aamuisin tulee juotua) vaikuttaa jotenkin sokerin nousuun, nostaa sykettä ja nopeuttaa jotenkin aineenvaihduntaa..


      • mittaamalla_se_selviää

        Vs-nousu tapahtuu aina heräämisen jälkeen, söi tai ei. Ja siis aina myös aamuyöllä, kuten täällä on mainittu. Maidolla on hormonaalinen vaikutus, saattaa olla kahdillakin.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

      Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
      Maailman menoa
      424
      4976
    2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

      "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
      Maailman menoa
      103
      1887