En jaksa joulua enkä lapsia

Reiska56

On taas joulu. Mieluiten viettäisin sen palmun alla, mutta kun omilla aikuisilla lapsilla ei ole paikkaa minne mennä kun exä ei välitä heistä. Siis pakko järjestää jouluruoat ja lahjat ja teeskennellä, että kaikki on hyvin.

Lisäksi saapuu nykyisen vaimon perhe pienine lapsineen. Ovat omatkin lapset olleet pieniä, mutta näin eläkeiässä en enää jaksaisi koheltamista ja tavaroiden heittelyä kun pitäisi rauhoittua. Koko aika pitää olla tarjoamassa jotain ja jollain on joku allergia niin pitää olla sitä sun tätä.

Paras kun asuttaisiin maalla. Voisi sanoa että lähdetäänpä hakemaan kuusi ja koristellaan se. Sitten käytäisiin saunassa ja lapsetkin rauhoittuisivat sen ainaisen tabletin näpräämisen sijaan.
Täällä kaupungissa ei oikein tunnelmaan pääse kun ei ole luntakaan ja kirkossa kävijää katsotaan että mikäs tuo hihhuli on, vaikka todella haluaisin rauhaa sydämeeni.

En haluaisi läträtä alkoholinkaan kanssa, vaikka se olisi helppo ratkaisu. Lasten takia en viitsi sitä tehdä. Voisin vaikka lukea heille tai rakennella legoista jotain. mutta kun eivät ole hetkeäkään paikallaan.
Minulla on huono omatunto kun en osaa olla sisävaari. Kesällä veisin heidän metsään ja ongelle ja tekisin vaikka jousipyssyjä (kai nekin on kielletty). Talvella en osaa mitään ja luntakaan ei yleensä ole meillä päin.

Miten selviän tästäkin joulusta selvin päin, auttakaa.

4

381

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Joululiianusein

   Olen reilu viiskymppinen ja lopen kyllästynyt jouluihin jo. Se menee aina vaan hullummaksi törsäily, ökyily kaupalliseksi juhlimiseksi. Ei kiinnosta yhtään joulu sörsseleiden kokkaaminenkaan ja ostan kaikki valmiina. Kaikki joulu perinne pelleily öklöttää. Onhan sitä aikansa hössötetty nuorempana mutta nykyään ei enään jaksa ja on kyllästynyt. Aika menee nopeempaa vanhempana ja tuntuu että kun yksi joulu on takana niin taas kohta se on edessä niin että liian usein, joka vuosi on ihan liikaa joulua.

   Perheelliset voisivat opetella viettämään omaa joulua niin että miksi joka joulu änketään toisten nurkkiin. Voisivat edes kysyä että haluaisivatko ne iäkkäät vanhemmat joskus viettää joulua ihan omassa rauhassakin. Tuntuu ettei ihmisillä ole nykyään mitään tapoja vaan ahneus ja itsekkyys päällimmäisenä ohjaa kaikessa.

  • neuvojatuon

   Sanot heille suorat sanat että et jaksa. Lapsesi ovat jo aikuisia he varmaan kyllä ymmärtävät, juttele asiasta heille. Turha sitä sisällä on padota.

   Voihan sinne metsään nytkin mennä niitä jousipyssyjä tekemään ja vaikka onkimaankin.
   Kyllähän kaupungissakin kuusia saa tai jos on auto niin ajakaa johonkin metsään ja napatkaa sieltä.

   Lapsilta tabletit pois jouluksi. Tai sitten nimenomaan antaa näprätä, sillä tavallahan ne ei riehu ympäriinsä jos sitä kaipailet. Joku lapsille mieluisa elokuva pyörimään niin raihoittuvat sen ääreen.

   Sen sijaan että koko ajan tarjoat jollekin jotakin, tee noutopöytä jos vaan keittiössä tai olkakrissa tms on tilaa. Jokainen hakekoon itse sapuskaa ja juotavaa kun tekee mieli, turha sinun on heitä passaamaan ruveta.

   Senkus menet kirkkoon mitä väliä sillä on mitä muut siitä ajattelevat? Jos he siitä pahaa ajattelevat niin omathan ovat ongelmansa ja pienisieluisia ihmisiä kun ei ole muuta touhua kun arvostella kirkossa kävijää.

   • Likkasuomesta

    Minulla hieno joulu -olen ihan yksin. Sanoin kaikille Jo marraskuussa Etta Tana jouluna olen itsekas enka kulje joukon mukana vaan haluan vain rauhallisen joulun.
    Aamulla vein tyttareni lentoasemalle ja niinpa han lahtien siskonsa luokse.
    Lahjoja ei ostettu.
    Ostin valmiit ruuat itselleni.
    Jo Eilen olisi 4 ihmista ollut tulossa joulu kylaan!!!
    Itse kutsuivat ittsensa kylaan- sanoin Etta haluan olla yksin enka toivo seuraa.
    Menkoot muualle syomaan kinkkunsa.
    Taytyy myontaa Etta todellakin nautin tasta.
    Juon viinia ja katson elokuvaa ja kukaan ei ole hairitsemassa.
    Olen aina laittanut juhlat muille jouluna.
    Ihana tunne-luulen Etta Tama toistuu tasta eteenpain.
    Vihdoinkin vapaa!!!!!!


  • Iloitsenpuolestasi

   Onnittelen,meidän monien kannattaa ottaa sinusta mallia ja pitää omasta hyvästä olosta huolta,!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   173
   3848
  2. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   293
   2510
  3. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   21
   2165
  4. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   123
   2086
  5. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1334
  6. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   125
   973
  7. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   35
   899
  8. Voit oikeasti unohtaa minut

   nainen. Olen niin väsynyt ja aikaansaamaton. Ei minusta ole kuin uninalleksi korkeintaan töiden jälkeen. Enkä edes ole niin tuuheakarvainen kuin kaupa
   Ikävä
   46
   899
  9. Helsingin Sanomat harjoittaa kansalaistemme harhauttamista?

   Suomalainen media on lietsonut sotapelkoa meihin propagoivalla manipulaatiolla --- Helsingin Sanomat on merkittävä manipulaattori [Tämän vastinkirjoi
   Maailman menoa
   326
   845
  10. Hyvää yötä Hoo

   Naiselle. Rakastan sinua ❤️❤️❤️ Terv: vaikeatapaus
   Ikävä
   65
   840
  Aihe