Auttakaa!!

Äääähjk

Olen saanut kerrytettyä 2
7000€ velkaa 3600 opintolainaa eli yli 10000€ velkaa.... olen 20vuotias ja käyn vakituisessa töissä,tuloni vaihtelevat joka kuukausi mut noin 1000paikkeilla on jos laskee asumistuenkin tähän... olen hakenut joka puolelta lainaa(pankki yms yhdistely lainajuttuja) en vaan tiedä mitä tehdä... olen 2vuoden aikana kussut asiani koska vippien hakeminen oli ”helppoa” mulla on norwegiankorttikin mutta sieltä en saa lainaa ku sekin on mennyt lindorffille... Tietääkö kukaan mitä kannattaisi tehdä???

11

3151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äääähjk

      Siis tos alus oleva luku on 7000,tuli kirjotusvirhe...

    • IhmeKysymys

      No eipä tuohon muuta vastausta ole kuin maksa lainat pois. Se on yllättävän helppoa vaikka vituttaakin tinkiä omasta elämästä.

      • kookjihuuh

        Tässä on taas tyypillinen vastaus ihmiseltä joka ei tiedä mistään mitään. "Neuvoja" (surkeita sellaisia) kyllä osataan antaa mutta omat asiat on päin helvettiä koska perusasioidenkin kanssa on ongelmia. Sitä se elämäm_koulu teettää.


      • kookjihuuh kirjoitti:

        Tässä on taas tyypillinen vastaus ihmiseltä joka ei tiedä mistään mitään. "Neuvoja" (surkeita sellaisia) kyllä osataan antaa mutta omat asiat on päin helvettiä koska perusasioidenkin kanssa on ongelmia. Sitä se elämäm_koulu teettää.

        Ihan oikeinhan se vastasi. Varmaan useimmilla suomalaisilla on jossain kohtaa elämänsä aikana velkaa ja se maksetaan pois.


      • Velatta

        "Tinkiä"

        Jokainen tinkii elämässä tavallaan. Ihminen joka ottaa velkaa yli vesirajan elää ensin ja kun tulee maksunaika, niin sitten tingitään. Ihminen joka ei ota velkaa äärettömyyksiin osaa tinkiä kokoajan ·osaa usein olla myös velatta.


    • huonompihomma

      Ota yhteys velkaneuvontaan. Oletko neuvotellut lyhennyksistä lainanantajien kanssa. Yritä sopia Lindorffin kanssa maksusuunnitelma. Opintolainan lyhennyksistä voi aina sopia ja se on matalakorkoista lainaa joten sitä ei kannata ekaksi maksaa pois. Yritä neuvotella pienempiä kuukausieriä ja maksusuunnitelmia. Jollei onnistu, menevät kyllä ulosottoon. Ja aina omasta pankista tietty, mutta tilanteesi vaikuttaa kehnolta pankkilainan suhteen. Jos toki hyvät takaajat niin sieltä voi järjestelylaina onnistua.

    • PankkiinNeuvotteleen

      Hoida vipit, opintolaina valtiontakaamaa jossa piiiitkä takaisin maksuaika ja pienet lyhennys erät.

    • maksusuunnitelma

      Opintolainan takaisin,aksu ei ala pitkään aikaan, eli vasta joskus kunolet valmistunut. Ota nyt opintolainaa maksimimäärä mitä saat ja käytä sitä kalliin lainan poismaksuun.. Ja sitten onvain hankittava joku ilta/viikonloppuduuni jolla saat tienattua vähänkäyttörahaa ja lyhennyksiä kulutuslainaan. Ja tietty kesäduunilla saat lyhennettyä lisää.

    • Maksa vipit pois. Opintolainalla ei mitään kiirettä ja se on niin halpaa, että nosta sitä vaikka lisää niin paljon kuin saat, että saat vipit maksettua nopeasti.

    • MustaaValkoisella

      Kaivapa esiin opintolainan sopimuspaperit ja ehdoista maksimi takaisinmaksuaika. Esim. itsellä on 18 vuotta, mutta joissakin pankeissa se voi olla vaikkapa 10 vuotta.

      Esim. 3600 € jaettuna 15 vuodelle tekisi keskimäärin 20 eur/kk. Korko ja kulut tietenkin vähän nostaa sitä.

      Tiedustele pankista, milloin takaisinmaksu alkaa ja onko pankilla oletuksena käytössä joku "kätevä" oletussuunnitelma, joka on sopimuksen mahdollistamaa maksimia lyhyempi kestoltaan, luonnollisesti vastaavasti korkeammilla lyhennyserillä.

      Mitä sitten velkoihin yleensä tulee, niin velkaantuminen on kai johtunut siitä, että menot ovat suuremmat kuin tulot. Velkojen maksaminen onnistuu, jos menot ovat pienemmät kuin tulot. Entiseen nähden siis tulojen pitää olla suuremmat ja/tai menojen pienemmät.

      • yasmin64

        Opintolainaan saa lykkäystä, jos olet työttömänä tai opiskelemassa. Minun poika valmistunut koulusta v.2013, ja alkaa maksamaan lainaa takaisin heinäkuussa 2018. On hakenut muutaman kerran lykkäystä, kun on ollut työttömänä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3067
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      545
      2922
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2105
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1952
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1761
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1502
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1247
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1198
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1162
    Aihe